|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012
Cytat:
Kurcze ja uważam że twoja przyszła teściowa powinna odpuścic żeby twój TŻ mógł się cieszyc tego dnia z tymi z ktorymi chce , jakies takie akcje z okazywaniem niezadowolenia przez tesciowa sa nie na miejscu moim zdaniem
|
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012
kamisiaa już dopisałam do kalendarza
|
#3243 |
|
Raczkowanie
|
(kicia) super dzieki
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
ale cisza tu nastała mne mój siostrzeniec molestuje. Czekam aż pójdzie spać
|
#3245 |
|
Raczkowanie
|
a ile twój siostrzeniec ma lat?
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3247 |
|
Raczkowanie
|
no to już pora na niego do spania
Ja mam dwie siostrzenice jedna 11 lat druga 4 i jednego siostrzenca 14 m-cy
|
|
#3248 |
|
Zakorzenienie
|
on potrafi i do 24 łazić jak w dzień śpi
|
#3249 |
|
Raczkowanie
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
Musisz wymyślić jakąś baaaaardzo usypiającą bajkę
|
|
|
|
#3251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo Wam współczuję.... Tak jak dziewczyny pisały - teściowa musi schować dumę do kieszeni. przecież to nie jej uroczystość, tylko WASZA. A ojciec TŻ ma pełne prawo być na ślubie swojego syna, pomimo, że nie ułożyło mu się z żoną. Trzymam kciuki, żeby wszystko się poukładało Cytat:
Co do wzruszeń. Ostatnio teściowie byli znów u moich rodziców na kawie. I tak sobie gadali o ślubach, podziękowaniach, dedykacjach dla rodziców. I najlepsze jest to, że mój tata pod żadnym pozorem nie chce piosenki "cudownych rodziców mam...." bo twierdzi, że będzie wtedy ryczał jak bóbr (niby taki twardy a zawsze płacze ze wzruszenia na filmach..... familijnych Z tego co podsłuchałam to woleliby jakieś krótkie podziękowania, tak by nie zdążyli się rozkleić
|
||
|
|
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chciałam rodzicom zaśpiewać piosenkę ale pojawia się ten problem że jestem pewna że tylko do połowy się nie popłacze. A potem to już mogę nie wytrzymać. Eh
|
#3253 |
|
Zadomowienie
|
Ufff .. Dziewczyny, wlasnie wrocilam z silki
Zmeczona, wlasciwie umordowana, ale bardzo szczesliwa Jednak jak nog nie czuje, to mi sie banan na twarzy pojawia Nie sadzilam ze wytrzymam 2h, jako ze to byla pierwsza wizyta po swietach, ale dalam rade i anwet jakis straszny burak sie ze mnie nie zrobil .. Tylko zapomnialam sie zwazyc ;/
|
|
|
|
#3254 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja uważam, że wysokie obcasy są dla kobiet, które dobrze się w nich czują, a zmuszać się na siłę nie ma co...Cytat:
A co do sztuczki - też współczuję kochana takiej sytuacji Twojej Siostrze i Jej TŻ To okropne, jak się tak wali w jednym momencie. Podejście do zaręczyn mają dziwne, no ale każdy ma swoje zdanie.Najważniejsze, że Wy z Siostrą się już dogadujecie Cytat:
Ja też chcę pokaz latających słoni, gdzie taki można zamówić? ![]() A ogólnie to się zupełnie z Twoją wypowiedzią zgadzam. Co więcej, zgadzam się również z wypowiedzią niuto ![]() Cytat:
Ale, podobnie jak Dziewczyny, uważam, że w tej materii Mama TŻ nie powinna decydować, szczególnie, że wcześniej tak się nakłamała. TŻ ma prawo mieć własnych ojców na ślubie i weselu bez względu na jakiekolwiek animozje między rozwiedzionymi Rodzicami. Po prostu ma prawo i już. Na pewno nie będzie to łatwe dla żadnego z Nich, ale dziecko to dziecko, spłodzili, urodzili i w jakimś stopniu wychowali wspólnie, wobec czego mają oboje prawo i wręcz obowiązek uczestniczyć w szczęściu swojego Syna.A u mnie 7 dni więcej, czyli rok i 3 miesiące ![]() Cytat:
Piękna ta polana jest, potwierdzam ![]() I my byliśmy w Domu Wschodzącego Słońca w zeszłym roku (dzięki poleceniu tenebrosy zresztą), cudne miejsce, choć dla nas było trochę za daleko do szlaków, więc spędziliśmy tam tylko weekend, a dalej pojechaliśmy do Strzebowisk bliżej Wetliny My akurat mieliśmy pokój z tą malutką łazienką, ale za to widokiem z balkonu na jezioro i zaporę Ale Solina piękna jest, jeszcze z dzieciństwa pamiętam, jak w zimie po niej na łyżwach jeździłam ![]() Cytat:
Nas jutro czeka podobny dzionek.Cytat:
A na ulubionych filmach to płaczę za każdym razem, jak oglądam, chociaż znam na pamięć ![]() tusia, moja Mama uwielbia "Cudownych rodziców" i marzy, żeby dla Niej to puścić, no i co zrobić, przecież Jej tego wzruszenia nie odmówię Ale ogólnie na wspólny taniec z Rodzicami to bym co innego dała na podziękowania, ale Cudownych rodziców na pewno też się pojawi na weselu naszym, pewnie z dedykacją ![]() No, Kochane, udało mi się wreszcie dobrnąć do końca, a nawet co nieco ponadrabiać Żegnam się z Wami już dziś, ponieważ jutro z rana wyjeżdżamy wreszcie w lubelskie (kicia, Nika, fraise, może na siebie wpadniemy w Łęcznej przypadkiem, pewnie w sobotę rano zwiedzę salony i fryzjerów w celu rozeznania ). Niestety wracamy już w niedzielę, bo TŻ nie dostał wolnego w poniedziałek No, ale dobrze, że chociaż jutro ma wolne, to sobie na spokojnie dojedziemy i.... będzie intensywnie Mamy się spotkać po 15:00 z filmowcami w Lublinie i pewnie trochę czasu u Nich spędzimy ---> proszę mocno 3mać kciuki, żeby się okazali dokładnie tacy, na jakich wyglądają i żeby nam powiedzieli, że ten nasz film to nie dość, że absolutnie w zasięgu ich możliwości, to jeszcze że bardzo im się nasze pomysły podobają i z radością go zrealizują (bo takich nam trzeba ) ![]() A po 18 jedziemy do sali, podpisać już konkretniejszą umowę. Również więc proszę o kciuki, żeby nam za bardzo nie wydziwiali i przystali na nasze warunki ![]() Miłego weekendu Kochane, niech dla nas wszystkich będzie piękna pogoda ![]() Buziaki
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-04-28 o 22:58 |
||||||||
|
|
|
#3255 |
|
Zakorzenienie
|
Chatko no to miłej podróży
tylko się nie przestrasz bo ta nasza kochana Łęczna trochę rozkopana jest Lecę spać bo wykończona jestem dobranoc
|
|
#3256 |
|
Rozeznanie
|
witam sie wieczorem
właśnie odkryłam że mój pies ma kleszcza biedactwo a z wyciąganiem muszę poczekać do rana bo maja mama sie na tym zna, a ja nie chce mu zrobić krzywdy .... i padł na mnie blady strach :/ bo on często wyleguje się na moim łóżku (tż ma do niego słabość no i jeszcze piesek jest łobuz cwany że jak tylko wyjdę z pokoju to już wskakuje na łóżko) a słyszłam że w sierści psa mogą sie przenosić nie zaczepione kleszcze które potem przechodza min na człowieka w czasie zabawy ![]() D0tk4 [QUOTE]Ufff .. Dziewczyny, wlasnie wrocilam z silki Zmeczona, wlasciwie umordowana, ale bardzo szczesliwa [QUOTE] zazdroszczę motywacji ....ja tez chciała bym zacząć chodzić na siłownie tym bardziej że strasznie przytyłam (zrobił mi się brzuch jak bym była w ciąży i tyłek mi urósł a tak reszta ciała jest w miarę ok, brzuch mam taki ostanio że w bluzeczkach go widać )...w sumie to gruba nie jestem ważę 45 kg a mierzę 156 tyle że mnie przybyło .......no i może bym chodziła tym bardziej że tż mnie namawia ale nie mam z kim . Nie mam koleżanek, znajomych, ani jakiś takich osób z kim mogła bym pójść :/ i tu sie robi problem, który zatrzymuje mnie w domu a dupa rośnie ![]() marzy mi się taka suknia suknia jak rybka (trochę przylegająca na biodrach) no ale jak tak dalej pójdzie to jedyne w co sie zmieszczę będzie bardzo rozłożysta księżniczka z gorsetem by ukryć tyłek i ścisnąć brzuch :/
|
|
#3257 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym, nie wiem jak w Twoim miescie, ale na silowni, gdzie ja jestem zapisana, wszystkie bieznie, steppery i rowerki maja monitorki i mozna sobie podlaczyc sluchawki i np. sluchac muzyki ogladajac mtv, ale wiadomosci z bbc Wiec czas leci calkiem predko Najgorzej jest zaczac Pojdziesz raz, drugi, to juz pozniej samo poleci ![]() ps. Mam nadzieje, ze Twoja psina nie narobi Ci wiecej problemow .. W sumie nie wiem co powinnas zrobic, bo zwierzat nigdy nie mialam ze wzgledu na alergie, ale moze na strachu sie skonczy ..
|
|
|
|
|
#3258 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale moze do slubu wszystko sie ulozy ![]() Cytat:
Ja jak wroce do Norwegii to tez zamierzam sie wziac za siebie, zeby na wakacje bylo OK Te zakwasy po siłce bardzo bolą, ale wtedy przynajmniej czujesz ze "weszlo"![]() Bylismy dzisiaj u ksiedza najpierw na Mszy pół godziny (bo trzeba ponoc) a pozniej czekalismy ponad godzine bo taka kolejka byla do ksiedza! no ale udalo sie nie mial kalendarza na 2012 oczywiscie, ale zapisal Nas z tyłu aktualnego kalendarza (bo mial tam taki mały na 2012) i powiedział ze nie musimy juz przychodzic i potwierdzac tej daty tylko 3 miesiace przed Slubem doniesc wszystkie papiery wiec oficjalnie mamy Slub 14.07.2012 godz.16 A z naukami to mowil zeby sluchac w kosciele kiedy beda, bo zawsze zapowiada, ale powiedzial ze jak mamy mozliwosc zrobienia tego w Norwegii to nie ma problemu i wlasnie ostatnio kolezanka co tez bieze slub w 2012 ale w maju i tez miszkaja w Norwegii chca sie zapytac o nauki tam wiec mysle ze sie uda tak by bylo najlepeij![]() oj normalnie jestem cala podjarana dzisiejszym dniem Ide spac bo o 5 wstaje bo musze zawiezc rodzicow do pracy, bo dzisiaj zostawili autko u mechanika ahh.. co Oni by bezemnie zrobili :P Dobranoc!!! |
||
|
|
|
#3259 | |
|
Rozeznanie
|
Dziewuszki ale Wy duzo piszecie ...nie bylo mnie zaledwie prawie jeden dzien a juz tyle do przeczytania..;p nie nadążam. ..\
![]() Ale pisze co u mnie...dzisiaj moj TŻ miał wolne wiec od rana zakupy...ach i tak cały dzien zlecial czytalam wasze posty ale nie miałam czasu pisac...bylismy u Jubilera w sprawie pierscionka okazuje sie ze NIEWIANOMO CZY MOGA GO ZMNIEJSZYC !!! dostalam szału....ja nie wiem mieszkamy na "zachodzie" a tu taka dziura!...za tydzien mamy sie zgłosic NIBY po odbiór ale nie wiadomo czy go zmniejsza....normalnie PARANOJA!!!!!... ---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ---------- Cytat:
Do księdza (proboszcza) dzwoniliśmy wczoraj i mowil ze jeszcze ksiegi ślubów nie ma na przyszły rok i że mamy zadzwoni około września a października żeby zarezerwowac date...mam nadziejej ze przezyje...jestem strasznie zestresowana ostatnio...
|
|
|
|
|
#3260 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
my u ksiedza bylismy dokladnie 14 lutego w walentynki i jeszcze za bardzo nie prowadza u nas zapiasow ale wpisal nas na 30.06.2012 ale godzinie ustalimy pozniej bo nie wiadomo ile osob u nas bedzie w tym dniu brac slub
|
|
#3261 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U jednej Pani fotograf co mamy reportaż plus mini plener w dniu ślubu to bierze 2400 zł, sam plener w górach mamy u innej Pani fotograf za 900 zł(ta co robić będzie nam reportaż, plener ma osobno za 700 zł, ale mi się marzą zdjęcia w górach więc szukałam jakiegoś fotografa z małopolski, żeby potem tam do niego pojechać) dj jest to tzw dj Arturo, dokładnie Artur Kordjaka z Mysłowic. (on głównie działa w okolicach Mysłowic, czyli Katowice, Jaworzno.) w ogóle nie umiałam dzisiaj rano znaleźć mojego pierścionka, w moim małym M1 nawet pierścionek ginie . Mam nadzieję, że nigdzie nie wleciał, byłam taka zaaferowana rozmową z TŻ, że jak ściągałam łańcuszek i pierścionek, to nie pamiętam dzisiaj gdzie to położyłam :beczy:
|
|
|
#3262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w chwili obecnej możemy zazdrościć seagirl ![]() myślę, że rok 2012 i wszystkie nasze śluby będą najciekawszymi fragmentami wątku. ba! W Sylwestra 2011 i Nowy Rok będziemy dostawać szału z radości, że to JUŻ ![]() a czas ucieka... Edytowane przez alufa Czas edycji: 2011-04-29 o 07:42 |
|
|
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
ooo taką suknię bym chciała. Z takimi falbanami! Góra troche inna. Ciekawe jak bym wyglądała w czymś takim.
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
__Paulinka__ gratuluję załatwionych spraw
więc będziemy ślubować jedna po drugiej Dzień dobry u mnie piękne słoneczko więc zabieram siostrzeńca trochę na dwór bo w domu dostaje świra
|
#3265 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() hehe no to faktycznie późno chodzi spać ja mam siostrzeńca 3 lata i godzina 20 a on już spii
|
|
|
|
|
#3266 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdoberek
nie pisałam wczoraj bo byłam wieczorem na naukach a potem znalazłąm się u tżta i dopiero dzisiaj dotarłam do domu więc nadrabiam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chatka
|
|
#3267 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() się trzymają ! To w takim razie - udanego wyjazdu Kochana Cytat:
![]() ![]() my też już mamy zaklepaną godzinę w kościele, fajne uczucie
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już żyję weekendem i za nic nie mogę się zebrać do pracy A tu jeszcze tyle czsu do 15:30 |
|
|
|
|
#3269 | |
|
Zakorzenienie
|
Chatka kciuki się trzymają!!!! Udanego wyjazdu do Łęcznej życzę
![]() Paulinka gratuluję załatwienia terminu kościelnego Teraz to już wszystko wiadomo w sprawie ślubu![]() kotek6 ja z kolei słyszalam, że te białe kleszcze buszujące w sierści kotów i psów do skóry ludzkiej się nie wbijają... ale nie wiem, mój wujek myśliwy różne kity lubi pociskać. Bądźmy dobrej myśli i miejmy nadzieję, że nic Ci nie grozi ![]() Też należę do tych wzruszających się kobitek, ostatnio próbuję nad tym panować, ale czasem tak w gardle ściska, że ni dy rydy (jak to mój TŻ mówi). Na bank będą łezki w czasie czytania Waszych relacji ze ślubu!!!!! Cytat:
Dzięki dziewczyny za wszystkie słowa wsparcia, rady ![]() czekam na tą suknię Kate Middelton, a ona sie nie chce pokazać no cóż poczekam i zmykam w ogródku popracować.
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa...! Ja nie obejrze ślubu książęcego!
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

bardzo Wam współczuję.... Tak jak dziewczyny pisały - teściowa musi schować dumę do kieszeni. przecież to nie jej uroczystość, tylko WASZA. A ojciec TŻ ma pełne prawo być na ślubie swojego syna, pomimo, że nie ułożyło mu się z żoną.
to woleliby jakieś krótkie podziękowania, tak by nie zdążyli się rozkleić 
Zmeczona, wlasciwie umordowana, ale bardzo szczesliwa
Nawet gdyby grał ten sam zespół, sala była ta sama, ten sam kamerzysta itd. Przecież za każdym razem jest INNA PARA MŁODA i to ONI są najważniejsi. Wszystkie pozostałe rzeczy to tylko dodatek. Goście po latach nie będą pamiętać szczegółów, ale na pewno zapamiętają WAS i że zabawa była super. 
Ale, podobnie jak Dziewczyny, uważam, że w tej materii Mama TŻ nie powinna decydować, szczególnie, że wcześniej tak się nakłamała. TŻ ma prawo mieć własnych ojców na ślubie i weselu bez względu na jakiekolwiek animozje między rozwiedzionymi Rodzicami. Po prostu ma prawo i już. Na pewno nie będzie to łatwe dla żadnego z Nich, ale dziecko to dziecko, spłodzili, urodzili i w jakimś stopniu wychowali wspólnie, wobec czego mają oboje prawo i wręcz obowiązek uczestniczyć w szczęściu swojego Syna.
Nas jutro czeka podobny dzionek.

. Mam nadzieję, że nigdzie nie wleciał, byłam taka zaaferowana rozmową z TŻ, że jak ściągałam łańcuszek i pierścionek, to nie pamiętam dzisiaj gdzie to położyłam :beczy: