Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze mamy'' - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-18, 07:50   #3241
kaga90
Zadomowienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Dzien dobry!
Witam sie w 28 tyg
Doczytalam, ze np. nerki I uszy sa juz calkowicie rozwiniete. Jeszcze chwila I bedzie-twoje dziecko jest juz gotowe do porodu!
Odwioze mlodego do przedszkola I pedze do fryzjera pomalowac hery bo mam juz takie ombre ze lomatkobosko
A potem spotykam sie z kolezankami z pracy

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
To baw się dobrze

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 07:51   #3242
bluesberry
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

http://napiki.pl/glowna/476-kocyk-tk...sic&results=27

Patrzcie jaki śliczny ale ta cena...

Też mi się taki marzy ale jeszcze się nie rozglądałam
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 07:53   #3243
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Witam się w 27 tygodniu

Nie pochwaliłam się Wam, ale u mnie cukrzyca jest ok. Tzn tak mi się wydaje bo mieszczę się z wynikami w widełkach obok
We wtorek mam wizytę i już zaczynam delikatnie się stresować

Co do wyprawki Malucha to My już te duże rzeczy wszystkie kupiliśmy: łóżeczko, wózek, fotelik, wanienka, przewijak. Z ciuszków też raczej już jakieś pojedyncze sztuki będę kupować jak coś mi się spodoba bo wszystko mam skompletowane. Kosmetyki i artykuły pielęgnacyjne to mam cały czas już w koszyku na gemini, ale jeszcze nie zamawiam bo jak mi coś przyjdzie do głowy to jeszcze dorzucam, ale już prawie wszystko mam
Poluje też teraz na kombinezon. Widziałam, że w h&m się pojawiły zimowe. Ogólnie z tymi na pasy kombinezonami to jakaś bujda ponoć jest. Nikt nic o tym nie wie.

Czy Wasze Maluchy też potrafią tak kopać, że czujecie te kopniaki po dwóch stronach brzucha jednocześnie?
Zastanawiam się, jak ten mój Malec to robi :P
To nie kombinezon tylko spiworek
Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
MIETOWKA !!
Apka mi donosi, ze dziś studniówę świętujemy :smikolaj2 :
Wiem wiem. Szkoda tylko że nie ma z kim świętować. Sorry ale kłótnia z Tż wisi na odległość. Humor taki że szkoda gadać. Nie potrzebnie się denerwuje ale aż mnie trzęsie w środku.
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 07:57   #3244
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
super, że wizyta ok!

można się dogadać ze odbierzesz np końcem października i gwarancja zaczyna lecieć z dniem odebrania ze sklepu

mama? Sasiadka? Przyjaciolka? Zamów a czyjś adres

do karmienia piersią można się przygotować teoretycznie i zawsze to już jakiś poczatek. Jak wiesz w jakiej pozycji możesz dziecko przystawiac, jak dokładnie ułożyć i chwycić pierś, ile malec powinien złapać brodawke itd itd itd to już będzie naprawdę dużo :ekhm:
Trochę jak z instrukcją obsługi
Jest mnóstwo fajnych blogów itd z poradami.

po pierwsze Wy nie macie żadnego obowiązku tłumaczyć się z tego co kupujecie i na co to wydajecie. Ale wiem.. człowiek się cieszy, chce się pochwalić a tu kubeł lodu na głowę
Poza tym skoro dawniej ludzie żyli z wychodkiem w ogródku to pp co mamusia łazienkę robiła ?
Bez telefonów ludzie też zyli, domyślam się ze mimo wszystko mamusia komóre ma ?
Do fryzjera chodzi? A sama sobie nie może włosów podciac? Dawniej kobiety do fryzjera nie chodziły itd itd
Takie gadanie sranie za przeproszeniem. Następnym razem jej powiedz ze męczennicą nie jesteś żeby wszędzie na nogach latać bo na fotelik szkoda, dziecia w zlewie w kuchni kąpać bo wanienka AŻ 10zl kosztuje! A najlepiej to tarka i do Wisły z brudnymi tetrowymi pieluchami bo pralka tez kosztuje, nie mówiąc o pampersach!

uu 3 trymestr? robi się poważnie
Zazdroszczę spotkania z kimkolwiek brakuje mi tego :/

Ja się na piątej umowilam, dziewczyna przyjedzie do mnie do domu chodziłam do niej do salonu ale teraz jest na macierzyńskim i umowilam się z nią prywatnie

Dzień dobry

Wiecie co Wam powiem, oczy mi słabną :/ normalnie z dnia na dzień gorzej widzę :/
Oczami się nie przejmuj...to w ciąży normalne chodzi o uwodnienie gałki ocznej chyba ze się bardzo martwisz i jest bardzo źle to umów się do okulisty na kontrole

---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ----------

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64281516]Mnie boli jak mała kopie pod cyckami. Nie wiem jak to robi W każdym razie nie zawsze wykazuje się delikatnością
Za godzinę mam wizytę [/QUOTE]
Powodzenia na wizycie

Stary 2016-08-18, 08:02   #3245
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale ja nie mówię o spiworku tylko kombinezonie
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 08:03   #3246
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zingi Pokaż wiadomość
Dasz radę, jak milion ludzi przed Tobą i milion po Tobie Ty dziś glukoza, a ja dziś okulista prywatnie, jako druga opinia do mojej stałej, nfz-owskiej lekarki. Muszę mieć wreszcie jakieś rozstrzygnięcie, czy mam się nastawiać na sn czy cc(ze względu na zmiany cukrzycowe w oczętach).

Gdzieś wcześniej padło pytanie, o co chodzi z badaniem dna oka-ano właśnie o to-między innymi-że takie badanie wykrywa, czy człowiek nie ma po prostu cukrzycy, o której nie wie, bo skubana, szczególnie drugiego typu, potrafi długo nie dawać żadnych drastycznych objawów, ale niestety po cichu robi swoją krecią robotę z podniszczaniem organizmu.
Choćby dlatego idźcie chociaż raz w roku na kontrolne badanie poziomu cukru, takie z palca.:
Ale te zmiany tworzą się na siatkówce? Pytam bo ja mam zwyrodnienia i odwarstwienia siatkówek ale nie związane z cukrzycą i mnie to nurtuje😉

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 08:06   #3247
zielinka_87
Zakorzenienie

Cytat:
No pisaliscie tutaj, że żeby przewozić w kombinezonie w foteliku to musi mieć ten kombinezon jakieś wejścia na pasy ??
I jak pytam o to w sklepach to się na mnie dziwnie patrzą.
Nieeee, to nie tak bylo. Byla rozmowa o ubieraniu dziecka do fotelika, a wiadomo ze zwykly puchowy kombimezon odpada bo tak nie wolno dziecka przewozic. Zeby uniknac przekładania ze spiworka wozka albo rozbierania z kombimezonu w zimnym aucie i wpinania dziecka w zimny spiworek fotelika wymyslilysmy tu ze taki kombinezom bylby najlepszy. Rozwiazalby wszystkie problemy za jednym razem. Fajnie jak jest to spiworek z opcja kombinezonu bo wtedy mozesz dziecku nóżki rozdzielic i juz hops bobas do chusty albo na rece.
Mowilysmy że takie by nam sie przydalo i w sumie kwestia nadal jest nie rozwiazana, czyli jak najrozsadniej przewozic dziecko zima w aucie zeby sie nie umeczyc a było bezpiecznie.

Zeby nie bylo kolezanka mojej mamy twierdzi ze ma takie w sklepie??? Wiec z cuekawosci pojde zobaczyć bo mi sie zdaje ze ona myli spiworek z kombinezonem.

Jak sie tego ostatecznie nie kupi to jak zamierzasz ubierac dziecko do fotelika?

Jakie kupilas lozeczko?

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 08:07   #3248
fiii
Rozeznanie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64280216]Witamy w 3 trymestrze [/QUOTE]
gratki
[QUOTE=bluesberry;64281576]MIETOWKA !!
Apka mi donosi, ze dziś studniówę świętujemy :smikolaj2 :[/QUOT
no to imprezka

A ja witam sie w 30 tyg
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 08:07   #3249
zielinka_87
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to ciagle spiworek, a my tu kombinezon wydumalysmy

18cs, 5cs po laparo

I ivf

Stary 2016-08-18, 08:12   #3250
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
To nie kombinezon tylko spiworek

Wiem wiem. Szkoda tylko że nie ma z kim świętować. Sorry ale kłótnia z Tż wisi na odległość. Humor taki że szkoda gadać. Nie potrzebnie się denerwuje ale aż mnie trzęsie w środku.

Cytat:
Oczami się nie przejmuj...to w ciąży normalne chodzi o uwodnienie gałki ocznej chyba ze się bardzo martwisz i jest bardzo źle to umów się do okulisty na kontrole
Nie nie, aż tak źle nie jest, mam taką mgłę na oczach i obraz mi się rozmywa wiem, że w ciązy normalne

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ----------

Cytat:
Ale ja nie mówię o spiworku tylko kombinezonie
Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Ale to ciagle spiworek, a my tu kombinezon wydumalysmy
że takie cuś ?
http://images1.dawandastatic.com/Pro...3747202-53.jpg
Stary 2016-08-18, 08:13   #3251
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Ale te zmiany tworzą się na siatkówce? Pytam bo ja mam zwyrodnienia i odwarstwienia siatkówek ale nie związane z cukrzycą i mnie to nurtuje😉

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
Te zmiany tworzą się w naczyniach na dnie oka

Stary 2016-08-18, 08:17   #3252
zielinka_87
Zakorzenienie

Blue no jeszcze nie to bo to jest spiworek z lapkami a nozek nie ma rozdzielonych jak tradycyjny kombimezon

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

O cos jak to tylko żeby mialo na pleckach dziurki na pasy. Wtedy rozpinasz dziecko, przekadasz pasy, zapinasz dziecko w fotelik, zapinasz kombinezon. Maluch zapiety nie za puchowy kombinezon tylko bezposrednio i jeszcze mu cieplutko.

18cs, 5cs po laparo

I ivf

Stary 2016-08-18, 08:17   #3253
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Blue no jeszcze nie to bo to jest spiworek z lapkami a nozek nie ma rozdzielonych jak tradycyjny kombimezon
Matko jakie wymagania
Stary 2016-08-18, 08:18   #3254
desire87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Betameta Pokaż wiadomość
Chciałabym już kupić wózek ale nie chcę, aby leciała gwarancja. Czy Wy się jakoś dogadałyście ze sprzedawcą, czy się tym nie przejmujecie?
ja odbieram końcem sierpnia ale obiecali mi, że jak się zepsuje miesiąc czy dwa po gwarancji to bez problemu ogarną to.

Cytat:
Dzień dobry

http://napiki.pl/glowna/476-kocyk-tk...sic&results=27

Patrzcie jaki śliczny ale ta cena...

zamówiłam go wczoraj na smyku tylko niebieski (tu takiego nie widzę)
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 08:19   #3255
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
ja odbieram końcem sierpnia ale obiecali mi, że jak się zepsuje miesiąc czy dwa po gwarancji to bez problemu ogarną to.

A ja właśnie się zastanawiam w jakim kolorze wełnę kupić żeby babcia taki zrobiła
Stary 2016-08-18, 08:19   #3256
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Czesc. Ja tez mam dzis u diabetologa wizyte zobaczymy co babeczka mi powie. W maju mialam badanie dna oka i bylo wszystko ok.
1.5 roku temu przechodzilam zabieg korekcji wzroku. Balam sie, ze w ciazy mi sie wzrok pogorszy, ale poki co jest ok. Sa momenty, ze gorzej widze, ale pozniej jest ok.
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 08:19   #3257
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dzien dobry

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Jak się zdecydujecie na konkretne możecie porównać ceny w sklepach internetowych, może wyjdzie Wam taniej. Widziałam w paru możliwość kupna fotelika i wózka różnych firm w zestawie

Jak kurier pocałuje klamkę to powinien zadzwonić a jaka to firma? W DHL np można przesyłkę przekierować, widziałam taką opcję w mailu o planowanym doręczeniu, ale nigdy nie korzystałam z tego.

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30248537/
Raczej wezmę to, trzeba tylko dokupić materac.
Nie mam pojecia jaka firma obsługuje h&m

Na pewno bedziemy porównywać ceny w internecie, tak musimy jeszcze zdecydowac co z fotelikiem, nie wiem czy sa adapptery z anexa do recaro :/ a co do kuriera dam numer do mamy, najwyżej karze mu przyjechać po 15, bo kurierzy chyba do 17 co naj miej jezdza ;-) Ewentualnie u sasiada zostawi.

Edytowane przez Listopadowaa
Czas edycji: 2016-08-18 o 08:22
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 08:20   #3258
kaga90
Zadomowienie

Cytat:

Idę na stronę smyka

Stary 2016-08-18, 08:21   #3259
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Nie mam pojecia jaka firma obsługuje h&m

Na pewno bedziemy porównywać ceny w internecie, tak musimy jeszcze zdecydowac co z fotelikiem, nie wiem czy sa adapptery z anexa do recaro :/
Chcesz fotelik recaro? Napisz do anex jakie foteliki pasują?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-18, 08:22   #3260
bluesberry
Zakorzenienie

https://www.amazon.de/ByBoom%C2%AE-W.../dp/B00DXO7QMA

W tym też musi cieplutko być
Stary 2016-08-18, 08:22   #3261
zielinka_87
Zakorzenienie

Cytat:
Matko jakie wymagania
Nooo bo ubranie dziecka zima jest dla mnie nadal najwiekszym problemem. Czesto bede sama i sama bedw jezdzic autem z dzieckiem chocby przytargac raz w tyg grubsze zakupy do domu. No i teraz wychodzisz z domu, załóżmy masz dziecia w kombinezonie, zejde raptem na parking i odpale auto zeby sie grzalo i juz dziecku zdejmij kombinezon i wpakuj w zimny spiworek jaki czekal w foteliku. Potem pod sklepem akcja odwrotna, a dziec do gondoli. Tak obskocze ze 3 sklepy, a to piekarnia a to miesny i strzele sobie w łeb.
Nie wiem, moze ja nie ogarniam tego swoja glowa, to mnie oswieccie jak sobie radzic bo nie mam pojęcia.

18cs, 5cs po laparo

I ivf

Stary 2016-08-18, 08:22   #3262
ma_i
Zadomowienie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64281811]ma_i, a jak z tą wredną kobietą z biura? Coś się wyjaśniło?[/QUOTE]
Nic się nie wyjaśniło. Na poczcie czeka na mnie polecony. Wczoraj nie chciało mi się iść odbierać, ale dzisiaj już pójdę. Zapewne dyscyplinarka i będzie dalsza zabawa. Znalazłam fajną, sprawdzoną i polecaną prawniczkę i jak z nią pogadałam w tamtym tygodniu to tak ogólnie mniej się tym przejmuję. Chociaż wiadomo że to dodatkowe problemy. Chociażby ubezpieczenie - dopóki sprawa w sądzie się nie zakończy to nie będę miała ubezpieczenia. Pewnie mąż będzie musiał mnie zgłosić do swojego.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 08:24   #3263
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zingi Pokaż wiadomość
Daj adres kogoś zaufanego, kto na pewno będzie w domu i się nie przejmuj jakbyś była z okolic Bielska-Białej, to bym Ci mogła odebrać i przechować, bo jestem na L4 w domu

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
Ponoć cukrzyca może negatywnie wpływać na oczy i właśnie przez badanie dna oka można sprawdzić czy nic złego się nie dzieje.

Ja mam upatrzone łóżeczko w necie z firmy Jardrew. Raczej na żywo go nie zobaczę, bo w sklepach wszędzie mają Klupsia. Jutro z kompa wkleję link.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ładne te lozeczka i maja dość dobra opinie, rozejrze sie za nimi
Stary 2016-08-18, 08:26   #3264
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Nooo bo ubranie dziecka zima jest dla mnie nadal najwiekszym problemem. Czesto bede sama i sama bedw jezdzic autem z dzieckiem chocby przytargac raz w tyg grubsze zakupy do domu. No i teraz wychodzisz z domu, załóżmy masz dziecia w kombinezonie, zejde raptem na parking i odpale auto zeby sie grzalo i juz dziecku zdejmij kombinezon i wpakuj w zimny spiworek jaki czekal w foteliku. Potem pod sklepem akcja odwrotna, a dziec do gondoli. Tak obskocze ze 3 sklepy, a to piekarnia a to miesny i strzele sobie w łeb.
Nie wiem, moze ja nie ogarniam tego swoja glowa, to mnie oswieccie jak sobie radzic bo nie mam pojęcia.
Akurat w tym to mały problem widzę. Fotelika nie zostawiasz w samochodzie tylko bierzesz z dzieciakiem do domu.
Przykładowo zakupy : pakujesz dzieciaka w domu w fotelik z takim śpiworkiem, zanosisz do samochodu, jak sie zagrzeje możesz rozpiąć śpiworek. Do tych 3 sklepów czy do lekarza wrzucasz fotelik na stelaż wózka (bez wyjmowania dzieciaka) i jedziesz
Stary 2016-08-18, 08:29   #3265
desire87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
A ja właśnie się zastanawiam w jakim kolorze wełnę kupić żeby babcia taki zrobiła
o że ja takiej babci nie mam..
ale w sumie mam tyle czasu, że sama mogłabym się nauczyć dziergać

p.s. wczoraj widziałam babkę z anex sport coś nie mogła odblokować hamulca nogą, w końcu wlazła pod wózek i ręcznie to ogarnęła

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Idę na stronę smyka

tylko na smyku chyba drożej wychodzi mimo promocji
ja zamówiłam ten
http://www.smyk.com/catalog/product/...x90-cm-laguna/
Stary 2016-08-18, 08:29   #3266
sosowhat
Wtajemniczenie

Anulka kciuki za wizytę !

Ledwo wstałam, dobrze ze budzik zadzwonił po lekarzu się odezwę
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 08:30   #3267
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
gdyby nie wy to bym nie wiedziała że już trzeba się zabrać za smarowanie brodawek

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

no o foteliku tu wytłumaczyłam że to obowiązek, ale mimo wszystko najlepiej to by sobie to darować według niej itp.
niepotrzebne wydatki

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

tak albo w wózku
i mam wziąć najbliższy szpital by wózkiem było blisko

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

nie jest potrzebna bo na krótko starczy
nie warto na tak krótko kupować

---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ----------

Teżet próbował tłumaczyć ale nie wiele z tego wyszło

no chyba za dużo pieniędzy mamy skoro tyle wydatków chcemy robić

---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

ale ja się przykładałam do kursu , opócz tego brałam sporo dodatkowych jazd doszkalających
i uważam że idzie mi za kołkiem całkiem ok tylko stres mnie zjada i na pierdołach oblewam, poza tym zdawalność jest bardzo mała , na prawdę ciężko zdać egzamin, ludzie właśnie zdają po kilka razy

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ----------

tą wanienkę to wytłumaczyłam bo my nie mamy wanny w domu tylko prysznic więc nie było by jak dziecka umyć
no ale stelaż to już "jakieś wymysły "

---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ----------

ja czuję potrzebę posiadania prawa jazdy

co do pogrubionego właśnie ja w wawie tez długo czekam na kolejny egzamin co jest najgorsze, ja mogłabym podejść choćby następnego dnia a tu na początku czekałam około miesiąca teraz jakoś 3 tyg.

i uważam podobnie bo jak odpuszczę i podejdę za jakiś czas no nie wiem rok, pół roku to wszystko zapomnę
z reszta teraz co egzamine biorę dodatkowe jazdy

---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ----------

nadrobiłam wszystko

Nie wciągajcie tesciowej w te sprawy bo tylko przykro sie robi. Ja z moimi rodzicami moge pogadac o takich rzeczach bo sa otwarci, wrecz sie zachwycają jak teraz mlodzi rodzice maja dobrze, a oni biedni musieli sie meczyć. Nie zapomne jak rodzice pojechali na wakacje i wrocili podekscytowani, że takie piekne place zabaw są, a jakie to skladane, piękne i kolorowe wozki teraz robią, a jakie waninenki , ubrania itp...wczesniej nie zwracalai na to uwagii, ale od kiedy wiedza ze beda miec wnuczkę to rozglądaja sie i zachwycają wszystkim A teściowej nie wtajemniczam. Nie chcem wiedziec co sobie pomyslala o wozku, bo tz mowil zeby sie najlepiej dolozyli jesli chca zrobić jakiś prezent. No ja powiedzialam szczeze ze tak do 2 tys. Dla tesciowa to by wszystko uzywane zalatwiała, ale nic nie narzuca, pyta, cal szczescie. A gdybys widziala mine jak powiedzialam ze same meble do kuchni to koszt 10 tys Staram sie jak naj mniej rozmawiać na takie tematy z ludzmi ktorzy widzę, ze mają zupełnie inne podejście i zdanie do mojego. Ale bynajmiej tesciowie sie nie wtrącają i nie narzucają nam niczego, wiedzą, ze mamy pieniądze, to my decydujemy i i tak zrobimy jak bedziemy chcieli. To mi sie u nich podoba ze w zycie swoich dzieci sie nie wtrącaja nawet jak cos im sie nie podoba le jak trzeba to mozna na nich liczyc. No ale tz tak ich ustawił, ale powiem ze go dobrze wychowali :P
Stary 2016-08-18, 08:31   #3268
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość

Cytat:

p.s. wczoraj widziałam babkę z anex sport coś nie mogła odblokować hamulca nogą, w końcu wlazła pod wózek i ręcznie to ogarnęła

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

ja zamówiłam ten
śliczny
Stary 2016-08-18, 08:31   #3269
kaga90
Zadomowienie

Cytat:

ja zamówiłam ten
Widziałam ale jest też trochę inny

---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
Anulka kciuki za wizytę !

Powodzenia u lekarza

Stary 2016-08-18, 08:32   #3270
desire87
Zadomowienie

jeszcze chciałabym zabawę LULLALOVE MRB (która jednocześnie jest termoforkiem) ale to kupię za jakiś czas bo za dużo piniądzorów już wydałam a jeszcze trzeba w tym mscu za wózek zapłacić :/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości