POmeridiowe weteranki odchudzania - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-09, 15:56   #301
Faficzkowa
Wtajemniczenie

Dot.: POmeridiowe weteranki odchudzania

Cytat:
Napisane przez JL80 Pokaż wiadomość
Faficzkowa u mnie nic się nie zmienia, tzn po świętach wielkanocnych poleciałam ostro w górę, ale kilka dni na ONZ turbo i waga spowrotem 52kg
no to pięknie, gratulacje

Cytat:
Napisane przez Blondyna20 Pokaż wiadomość
Faficzku jak tam waga zleciała Ci?

No niestety kobiety potrafią wyrządzić dużą krzywdę facetowi...to też już zauważyłam niestety...
Ale mniej więcej co on takiego robi? Boi się czegoś? Boi się zaangażować?
jeszcze 0.7 i będzie idealnie aż dziwne że mi się prawie udało ale to chyba dlatego że przez ostatnie 2 dni mało jem bo jestem chora ale i tak bardzo się cieszę, że zeszłam poniżej 80
potem 3 kg i jest super
od stycznia jest -6,6 kg niby to mało ale mam nadzieję że zrzuciłam to zdrowym sposobem i nie wróci w ekspresowym tempie

A R... chyba tak boi się zaangażować, twierdzi , że nie może się przełamać (faktycznie ma nawet problem z dotykaniem mnie... przytulaniem, objęciem... takimi banalnymi rzeczami) mówił też kiedyś, że boi się, że będzie mnie porównywał mimo, że już o niej nie myśli i na pewno nie chciałby do niej wrócić,... ogólnie teraz mamy mniejszy kontakt bo kupił mieszkanie i je ostro remontuje wiec ogólnie czasu wolnego zero... ale cóż w sobotę idziemy razem na wesele i mam nadzieję, że będzie fajnie bez względu na wszystko

A jak tam u was efekty odchudzania?
MamoNiny gzie się podziewasz?
gdzie Szpurka?
Dziuba?

Edytowane przez Faficzkowa
Czas edycji: 2011-06-09 o 15:57
Faficzkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-09, 20:32   #302
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
Napisane przez Faficzkowa Pokaż wiadomość
no to pięknie, gratulacje

jeszcze 0.7 i będzie idealnie aż dziwne że mi się prawie udało ale to chyba dlatego że przez ostatnie 2 dni mało jem bo jestem chora ale i tak bardzo się cieszę, że zeszłam poniżej 80
potem 3 kg i jest super
od stycznia jest -6,6 kg niby to mało ale mam nadzieję że zrzuciłam to zdrowym sposobem i nie wróci w ekspresowym tempie

A R... chyba tak boi się zaangażować, twierdzi , że nie może się przełamać (faktycznie ma nawet problem z dotykaniem mnie... przytulaniem, objęciem... takimi banalnymi rzeczami) mówił też kiedyś, że boi się, że będzie mnie porównywał mimo, że już o niej nie myśli i na pewno nie chciałby do niej wrócić,... ogólnie teraz mamy mniejszy kontakt bo kupił mieszkanie i je ostro remontuje wiec ogólnie czasu wolnego zero... ale cóż w sobotę idziemy razem na wesele i mam nadzieję, że będzie fajnie bez względu na wszystko

A jak tam u was efekty odchudzania?
MamoNiny gzie się podziewasz?
gdzie Szpurka?
Dziuba?
Oooo no to piękny wynik Faficzku gratuluję
U mnie z odchudzaniem dobrze, powoli do przodu jestem dalej na dukanie, dzisiaj mija mi 2 miesiące...no i 3,5 kg mniej, nie ma rewelacji ale wolę tak jak mówisz, wolniej a zdrowiej W ogóle się nie męczę na tej diecie

Co do R....hmmm wiesz to tak jest jak ktoś kogoś skrzywdzi, wszystko zależy od wrażliwości...najwyraźnie j był wrażliwym facetem...wiesz...nie sądzę aby Cię porównywał a jeśli to z początku, z czasem wszystko mija... wiem po sobie
Będziesz się bawiła na weselichu super....!!!! Ja się już nie mogę mojego doczekać Nie chodzi o zabawę tylko ogólnie...brakuje mi tego do pełnego szczęścia...
Blondyna20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-17, 15:07   #303
Faficzkowa
Wtajemniczenie

jak wasze odchudzanie dziewczyny? w ogóle tu nie zaglądacie
U mnie ostatni lipa bo od 2 tyg jestem chora i nie mogę się wyleczyć. Jak wsiadam na rowerek to mnie bierze taki atak kaszlu że ćwiczenia odpadają...
Byłam u lekarza i przy okazji zapytałam o lek Oxyflux, o którym pisała kiedyś jednak z dziewczyn tutaj na forum. Podobno powstrzymuje to absorpcję tłuszczu do organizmu. Lekarz powiedział że nie kojarzy tej nazwy ale zna Orlistat. Jak to wygooglowałam to faktycznie pisze, że jest to to samo.... Blondi wiesz ile może to u was kosztuje? i czy jest to skuteczne?

Stary 2011-06-18, 07:12   #304
_Effa_
Rozeznanie

Cytat:
U mnie ostatni lipa bo od 2 tyg jestem chora i nie mogę się wyleczyć. Jak wsiadam na rowerek to mnie bierze taki atak kaszlu że ćwiczenia odpadają...
Byłam u lekarza i przy okazji zapytałam o lek Oxyflux, o którym pisała kiedyś jednak z dziewczyn tutaj na forum. Podobno powstrzymuje to absorpcję tłuszczu do organizmu. Lekarz powiedział że nie kojarzy tej nazwy ale zna Orlistat. Jak to wygooglowałam to faktycznie pisze, że jest to to samo.... Blondi wiesz ile może to u was kosztuje? i czy jest to skuteczne?
Ja tu zaglądam
Ciekawa jestem odpowiedzi na Twoje pytanie,chętnie poczytam.
Mam nadzieję,że nie chodzi Ci o Orlistat w postaci Alli ?
Pozdrawiam.
_Effa_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-18, 07:58   #305
Faficzkowa
Wtajemniczenie

czytałam że właśnie jest w ALLI ale jak widać jest tam go dość mało... inny lek o którym czytałam ma jej o raz tyle tzn alli chyba ma 60 a ten drugi 120mg.
Lekarz powiedział że są to leki tylko na receptę, ale oczywiście nie chciał mi ich od razu przepisać (bo jestem chora) i muszę iść po raz kolejny

Stary 2011-06-18, 19:41   #306
JL80
Raczkowanie

ja nadal jakoś trzymam wage więc co tu pisać
DIETA ROZPOCZĘTA Z WAGĄ 73,5
13 SIERPNIA 2009
JL80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-24, 11:30   #307
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
Orlistat to to samo co alli...tylko na receptę zwie się Xenical i jest na receptę ale nie opłaca się go, bo coś 350 zł kosztował....a tam jest 120 mg orlistatu....no a alli masz bez recepty i ma 60 mg orlistatu....fakt to wydala tłuszcz nie jest złe sama brałam ale już nie mamy niestety promocji na alli kosztuje koło 130 zł A było wcześniej około 69 oczywiście za 84 kapsułki...
Stary 2011-06-25, 10:25   #308
JL80
Raczkowanie

Blondyna20 a Tobie jak idzie? nadal dukasz?
13 SIERPNIA 2009
Stary 2011-06-26, 09:10   #309
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
Blondyna20 a Tobie jak idzie? nadal dukasz?
Tak nadal...teraz zaliczam właśnie nieciekawy zastój ale ogólnie super Już mam poniżej 55 kg Tutaj rzadko bywam, więc nie zmieniam suwaczka, ale idzie idzie Nie grzeszę i grzecznie dukam
Stary 2011-06-27, 10:11   #310
JL80
Raczkowanie

a niepamiętam ile masz wzrostu? bo ja 162 i 52kg
13 SIERPNIA 2009
Stary 2011-06-27, 17:28   #311
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
a niepamiętam ile masz wzrostu? bo ja 162 i 52kg
Ja niestety jestem niższa obecnie nie całe 55 kilo ważę i mam wzrostu 156 cm
Stary 2011-06-27, 17:35   #312
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

hej, jestem jestem cięższa o 5kg od 3ch tygodni siedzę z chorą Niną w domu i zajadam stres

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-28, 11:14   #313
JL80
Raczkowanie

mamaNiny niezajadaj bo Ci kopa zasadze, dzieci niestety choruja ale będzie dobrze - córcia wyzdrowieje a Ty będziesz miała nadprogramowe kg
13 SIERPNIA 2009
Stary 2011-07-03, 22:12   #314
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
hej, jestem jestem cięższa o 5kg od 3ch tygodni siedzę z chorą Niną w domu i zajadam stres
Oj A co jej jest? Jakaś poważniejsza choroba? Mam nadzieję,że już jest w porządku, tylko nie daj się jedzeniu, proszę, szkoda tego co już osiągnęłaś, też miewam chwile słabości ale nie można się tak po prostu poddać i oddać w ręce organizmu, nie on będzie Tobą rządził...Ja wierzę,że dasz radę, jesteś silną kobietą!!
Stary 2011-07-21, 12:05   #315
dziuba85
Zakorzenienie

Hej dziewczyny!!!

Ja na urlopie!

Jak spadłam do 60 kg, to teraz znowu 63kg Niech się to ciało nade mną zlituje i schudnie!!!
Do kwietnia mam czas, żeby zejść do 57kg, bo jak nie, to już nie wierzę, że się uda!!!

Fafi no ładnie waga spadła
Szpurko, jak po anty???
MamoNiny niestety tak jest, siedzi się w domu, to z nudów się człowiek zajada, skąd ja to znam.
Blondi gratulacje!!!

Córcia 21.04.2018 <3

dziuba85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-21, 15:33   #316
Faficzkowa
Wtajemniczenie

O dziuba hej
No myślę, że do kwietnia dasz radę wtedy wielki dzień? super

A ja zdecydowałam się na chirurgiczne leczenie otyłości, wiem że zaraz MamaNiny mnie pewnie zlinczuje, bo jej mam jest po tej operacji i miała chyba komplikacje jeśli dobrze pamiętam

Ale proszę was nie odciągajcie mnie od tej decyzji, znam wady i zalety i zdecydowałam się. Jest wielu przeciwników i wielu zwolenników jednak przy mojej wadze muszę i już! Maksymalnie w grudniu ważyłam 86 kg, schudłam do 79 kg a teraz znowu ważę 82 kg!

Wczoraj wróciłam ze szpitala z 3 dniowego pobytu diagnostycznego, zbadano mnie na wszystkie sposoby, EKG, RTG płuc, badania krwi, UKG, spirometria, gastroskopia, USG jamy brzusznej, konsultacje z internistą, anestezjologiem i psychologiem.
Potwierdzono u mnie cały wachlarz zespołu metabolicznego, moje wyniki są tak tragiczne, że nie wiem czy dożyłabym 50 roku życia, bo raczej wcześniej dorobiłabym się udaru albo zawału!! a to opinia specjalisty!
Więc robię to nie tylko dla urody (chociaż to też mnie cieszy) bo schudnę i będzie super, ale też dla zdrowa, wybrano dla mnie taką metodę, że ma mi to pomóc w poprawieniu wyników badań!
Operacja prawdopodobnie we wrześniu (we wtorek się dowiem na 100%) i mam nadzieję, że będzie wszystko ok uf rozpisałam się

Stary 2011-07-22, 14:54   #317
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
Napisane przez dziuba85 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!!!

Ja na urlopie!

Jak spadłam do 60 kg, to teraz znowu 63kg Niech się to ciało nade mną zlituje i schudnie!!!
Do kwietnia mam czas, żeby zejść do 57kg, bo jak nie, to już nie wierzę, że się uda!!!

Fafi no ładnie waga spadła
Szpurko, jak po anty???
MamoNiny niestety tak jest, siedzi się w domu, to z nudów się człowiek zajada, skąd ja to znam.
Blondi gratulacje!!!
Dziubuś masz dużo czasu jeszcze przecież spokojnie kochana
Ja schudłam łącznie już 6,5 kg ważę 53.5 kg jestem dumna z siebie
Może nie powinnam ale jestem
Ja mam mniej czasu bo do września już niedługo

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
O dziuba hej
No myślę, że do kwietnia dasz radę wtedy wielki dzień? super

A ja zdecydowałam się na chirurgiczne leczenie otyłości, wiem że zaraz MamaNiny mnie pewnie zlinczuje, bo jej mam jest po tej operacji i miała chyba komplikacje jeśli dobrze pamiętam

Ale proszę was nie odciągajcie mnie od tej decyzji, znam wady i zalety i zdecydowałam się. Jest wielu przeciwników i wielu zwolenników jednak przy mojej wadze muszę i już! Maksymalnie w grudniu ważyłam 86 kg, schudłam do 79 kg a teraz znowu ważę 82 kg!

Wczoraj wróciłam ze szpitala z 3 dniowego pobytu diagnostycznego, zbadano mnie na wszystkie sposoby, EKG, RTG płuc, badania krwi, UKG, spirometria, gastroskopia, USG jamy brzusznej, konsultacje z internistą, anestezjologiem i psychologiem.
Potwierdzono u mnie cały wachlarz zespołu metabolicznego, moje wyniki są tak tragiczne, że nie wiem czy dożyłabym 50 roku życia, bo raczej wcześniej dorobiłabym się udaru albo zawału!! a to opinia specjalisty!
Więc robię to nie tylko dla urody (chociaż to też mnie cieszy) bo schudnę i będzie super, ale też dla zdrowa, wybrano dla mnie taką metodę, że ma mi to pomóc w poprawieniu wyników badań!
Operacja prawdopodobnie we wrześniu (we wtorek się dowiem na 100%) i mam nadzieję, że będzie wszystko ok uf rozpisałam się
Bardzo poważna decyzja...hmmm...ciężko tutaj powiedzieć wiadomo chciałoby się aby spadło samo, ale jeżeli inaczej się nie da, to przecież jesteś pod okiem specjalisty....Nie każdy organizm reaguje tak samo, więc Tobie może się to całkiem dobrze ułożyć.
Cóż pozostaje mi w takim razie mocno trzymać kciuki za Ciebie kochany Faficzku No i napisz jak będziesz już coś więcej wiedziała
Stary 2011-07-22, 17:20   #318
Faficzkowa
Wtajemniczenie

Dzięki Blondi no dokładnie jest jak piszesz, jestem pod okiem specjalisty, on wie co robi i gdyby nie było to dla mnie dobre to nie zakwalifikowałby mnie do tej operacji.

Zresztą przebadali mnie, wiedzą na czym stoją... wiadomo ryzyko jest jak przy każdej operacji, ale same widzicie ile czasu już walczę i na prawdę się staram, To nie tak, że jem co chce i nic nie ćwiczę.... ale cóż przez moje hormony nie potrafię ważyć mniej ja chcę być po prostu normalna...

Wierzę, że będzie dobrze

Stary 2011-07-22, 22:13   #319
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
Dzięki Blondi no dokładnie jest jak piszesz, jestem pod okiem specjalisty, on wie co robi i gdyby nie było to dla mnie dobre to nie zakwalifikowałby mnie do tej operacji.

Zresztą przebadali mnie, wiedzą na czym stoją... wiadomo ryzyko jest jak przy każdej operacji, ale same widzicie ile czasu już walczę i na prawdę się staram, To nie tak, że jem co chce i nic nie ćwiczę.... ale cóż przez moje hormony nie potrafię ważyć mniej ja chcę być po prostu normalna...

Wierzę, że będzie dobrze
Będzie dobrze kochana Innej wiadomości nie przyjmujemy
Domyślam się co czujesz, bezwzględnie czy uważam to za słuszne czy nie, to trzymam kciuki i popieram każdą Twoją decyzję, raczej ciężko jest się przekonać o słuszności czegoś jak się tego nie spróbuje.
Wiadomo ryzyko jest, ale gdzie go nie ma? Żyjąc tak jak teraz ryzyko może być jeszcze większe, z tego co mówiłaś lekarz nie powiedział nic dobrego względem wyników, więc myślę,że tutaj chyba nie ma się co zastanawiać.
Stary 2011-07-25, 19:34   #320
dziuba85
Zakorzenienie

Fafi a ja mam tylko jedną watpliwość. Bo jeśli nie możesz schudnąć przez policystyczne jajniki i problemy z hormonami, to jak zmniejszą Ci żolądek, to nic to nie będzie miało wpływu na Twoje przytycie???

Córcia 21.04.2018 <3

Stary 2011-07-29, 19:13   #321
dzastinaw
Raczkowanie

witajcie
można dołączyć ? tez brałam kiedyś meridię schudlam 10 kg przez miesiac intensywnie cwiczac potem kg wróciły a meridia już nie działała w zeszłym roku przytyłam w tydzień 5 kg (hormony plus wakacje ) teraz juz jestem zdesperowana nie mogę schudnąć waze 77 kg przy wzroście 170 - wiem tragedia
pozdrawiam
dzastinaw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-30, 09:45   #322
Faficzkowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Fafi a ja mam tylko jedną watpliwość. Bo jeśli nie możesz schudnąć przez policystyczne jajniki i problemy z hormonami, to jak zmniejszą Ci żolądek, to nic to nie będzie miało wpływu na Twoje przytycie???
o to własnie chodzi, że ja będę miała mniejszony żołądek i trochę skrócone jelito co spowoduje mniejsze wchłanianie, nie ma opcji żebym teraz przytyła. a jeśli schudnę nawet 10kg (a z lekarzem zakładamy 25 kg) to lekarze (nie tylko chirurg ale i gin i endo) mówią, że problemy hormonalne mogą się zmniejszyć, a nawet zupełnie wycofać bo organizm zacznie normalnie funkcjonować, tzn że hormony z nadawgą mają na siebie wpływ i kg wpływają na hormony ale i hormony na kilogramy skomplikowane, ale faktycznie tak jest.

Nie liczę na to że po zrzuceniu kg będę zdrowa jak nigdy, jednak jeśli trochę się to cofnie to czemu nie

Cytat:
Napisane przez dzastinaw Pokaż wiadomość
witajcie
można dołączyć ? tez brałam kiedyś meridię schudlam 10 kg przez miesiac intensywnie cwiczac potem kg wróciły a meridia już nie działała w zeszłym roku przytyłam w tydzień 5 kg (hormony plus wakacje ) teraz juz jestem zdesperowana nie mogę schudnąć waze 77 kg przy wzroście 170 - wiem tragedia
pozdrawiam
witam,
eee tam 77 kg to nie taka tragedia jednak wiadomo chciałoby się mniej
pozdrawiam

Stary 2011-07-30, 12:47   #323
dzastinaw
Raczkowanie

witam,
eee tam 77 kg to nie taka tragedia jednak wiadomo chciałoby się mniej
pozdrawiam[/QUOTE]

może i nie tak dużo ale chciałabym wrócic chociażby do 70 mysle o adipexie

REKLAMA
Stary 2011-07-31, 10:50   #324
dziuba85
Zakorzenienie

Fafi bo właśnie to mnie zastanawiało. Mam nadzieję, że operacja się uda i Twoje zdrowie się poprawi
Nie wiedziałam, że to ma na siebie taki wpływ.

Mnie zastanawia coś. Czemu np. staram się trzymać dietę i schudnę max2-3kg i nic dalej nie chce schodzić??

Teraz dopadła mnie prawdopodobnie angina, masakra!!! ;(

Córcia 21.04.2018 <3

Stary 2011-07-31, 21:41   #325
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Fafi ja jestem daleka od linczowania... siedzę 3ci tydzień u rodziców i przytyłam chyba z tonę mąż dziś powiedział do mnie 'kulka'

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 22:39   #326
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Dziubku, bo organizm pamięta taką wagę też tak mam kręcę się wokół jednej wagi ale w końcu puści, trzeba tylko dać sobie czas kochana.

Fafi trzymam mocno kciuki kiedy termin?

MamaNiny...aj kochana wracaj pokornie na dukana pomoże Ci
Stary 2011-08-05, 09:28   #327
Faficzkowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Fafi bo właśnie to mnie zastanawiało. Mam nadzieję, że operacja się uda i Twoje zdrowie się poprawi
Nie wiedziałam, że to ma na siebie taki wpływ.

Mnie zastanawia coś. Czemu np. staram się trzymać dietę i schudnę max2-3kg i nic dalej nie chce schodzić??

Teraz dopadła mnie prawdopodobnie angina, masakra!!! ;(
No ja też mam taką nadzieję, że się poprawi bo na prawdę inaczej nie wygląda to zbyt dobrze

Pewnie organizm przyzwyczaił się do ograniczonych kalorii i teraz musiała byś znowu jeszcze ograniczyć żeby schudnąć... i takie zamknięte koło.. a może więcej ruchu?

Zdrowiej mała

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Fafi ja jestem daleka od linczowania... siedzę 3ci tydzień u rodziców i przytyłam chyba z tonę mąż dziś powiedział do mnie 'kulka'
To dobrze,że nie będziesz linczować, wiem że jest wiele pozytywnych i negatywnych opinii na ten temat. Panicznie boję się skutków ubocznych i boję się, że coś mi się przytrafi, bo teoretycznie mogłabym żyć z taką wagą bo przecież nie jestem chorobliwie o tyła.... ale mimo to... schudnąć dietą nie potrafię, a o zdrowie walczyć muszę...

Jezuuu ten Twój mąż jest okropny, on wie że jest to dal Ciebie drażliwy temat? dlaczego on rzuca takimi tekstami?

Cytat:
Napisane przez Blondyna20 Pokaż wiadomość
Fafi trzymam mocno kciuki kiedy termin?
Lekarz zaproponował 11 sierpnia, ale poprosiłam o przeniesienie bo 19 jadę na urlop i za żadne skarby tego nie przełożę... czekam na telefon... ale pewnie będzie po 11 września

Wiecie co ostatnio mi chodzi po głowie milion myśli... operacja (wiadomo), pewiem facet (cholera zauroczyłam się w nim, ale i tak już nic z tego nie będzie... za wiele razy zrobił mi kuku, brakuje komunikacji... aj wkurza mnie koleś, ale nadal uważam że jest fajny i nadal mam uśmiech na twarzy jak tylko go widzę zachowuję się jak 13 latka... ;P) a oprócz tego PRACA... pracuję u ojca, umowę mam do grudnia, jednak mimo że mi tu dobrze, bo często wracam wcześniej do domu, jak muszę gdzieś jechać to jadę, nie ma problemu i mimo że tata by się cieszył jakbym została, to chciałabym pracować gdzieś inaczej...skończenie durnego kierunku studiów w niczym mi nie pomaga, a i wymagania na rynku pracy są śmieszne... już dawno powinnam mieszkać sama, usamodzielnić się, ale jak jak zarabia się gorsze? a nie ma perspektyw na coś lepszego

Edytowane przez Faficzkowa
Czas edycji: 2011-08-05 o 09:37

REKLAMA
Stary 2011-08-05, 10:03   #328
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:

Lekarz zaproponował 11 sierpnia, ale poprosiłam o przeniesienie bo 19 jadę na urlop i za żadne skarby tego nie przełożę... czekam na telefon... ale pewnie będzie po 11 września

Wiecie co ostatnio mi chodzi po głowie milion myśli... operacja (wiadomo), pewiem facet (cholera zauroczyłam się w nim, ale i tak już nic z tego nie będzie... za wiele razy zrobił mi kuku, brakuje komunikacji... aj wkurza mnie koleś, ale nadal uważam że jest fajny i nadal mam uśmiech na twarzy jak tylko go widzę zachowuję się jak 13 latka... ;P) a oprócz tego PRACA... pracuję u ojca, umowę mam do grudnia, jednak mimo że mi tu dobrze, bo często wracam wcześniej do domu, jak muszę gdzieś jechać to jadę, nie ma problemu i mimo że tata by się cieszył jakbym została, to chciałabym pracować gdzieś inaczej...skończenie durnego kierunku studiów w niczym mi nie pomaga, a i wymagania na rynku pracy są śmieszne... już dawno powinnam mieszkać sama, usamodzielnić się, ale jak jak zarabia się gorsze? a nie ma perspektyw na coś lepszego
To będę miała podwójny stres i przed Twoją operacją i przed swoim ślubem
Wiesz...z pracą to jest tak ,że niestety nie zarabiamy kokosów ale od czegoś trzeba zacząć, ja właśnie kończę staż, więc no sporo więcej,ale teraz dwa lata pracowałam,może nie za grosze ale jednak. Wiesz samemu ciężko kupić mieszkanie, łatwiej jest się podzielić z kimś...
Nie trać nadzieji...na początek jest tak, a za jakiś czas może akurat trafi się coś lepszego
Co do chłopaka jeśli oszukiwał, daj sobie z nim spokój tylko cierpień Ci przysporzy...
Jest wielu innych wartościowych mężczyzn...
Stary 2011-08-05, 14:34   #329
Faficzkowa
Wtajemniczenie

No niestety to nie tak że oszukiwał... przez 4 miesiące było super, szczerze rozmawialiśmy, byłam w totalnym szoku, że potrafię się przed nim, aż tak otworzyć, tak samo on twierdził, że przy mnie się otwiera co go też bardzo dziwiło... ogólnie fajnie. Nagle się zaczęło dziwnie dziać... myślałam, że dopadała go chandra, każdemu się zdarza więc mówiłam mu, że jak coś to go wspieram i jestem jeśli mnie potrzebuje. Jednak zaczęłam to wszystko odbierać bardzo personalnie, że to dotyczy mnie, że stało się coś (ale nie wiem co ) co sprawiło, że on jednak stwierdził, że nie ma sensu żebyśmy się nadal spotykali. (mimo że twierdził, że jestem idealna dla niego ) Wiem, że miał jakieś problemy w pracy, kupił mieszkanie z czym miał wiele zachodu, wiadomo.
Zaczął się odsuwać, nasze codzinne rozmowy i spotkania przynajmniej 2-3 razy w tygodniu zmieniły się do spotkań 1 na 2 tygodnie ( i to też tylko w grupie) a rozmowy do 1 w tygodniu lub jakieś pojedyncze smsy i to najczęściej ja inicjowałam ... przed tym wszystkim zaprosiłam go na wesele przyjaciółki, jednak nie poszedł ze mną bo się rozchorował (podobno grypa żołądkowa), przez to wszystko co się działo miałam wątpliwości czy to prawda czy ściema jednak nasi wspólni znajomi zapewniali mnie że to prawda, jednak on zamiast ze mną o tym rozmawiać , rozmawiałam z nimi wszystkimi
wiem, że teraz nie ma czasu, jednak nawet jak zdarza nam się pogadać to nie jest tak jak wcześniej, ma nadal paskudy humor i mam warażenie że mu się narzucam, wiec nie odzywam się zbyt często.
Spotykamy się ekipą więc rozmawiamy ale ogólnie szkoda, że nie jest jak wcześnie, niby nic się nie stało, ale zmianę widać znaczącą

Blondi jasne, że lepiej mieszkać z kimś, bo łatwiej, milej i opłaty dzieli się na dwoje itp. jednak na chwile obecną nie mam na to żadnych perspektyw wiec muszę sobie planować życie sama, nie mogę czekać do 40 roku życia, bo może się ktoś pojawi

Stary 2011-08-05, 22:13   #330
dzastinaw
Raczkowanie

tak to jest z tymi facetami.... ;( tez przekonałam sie na własnej skórze
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości