Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-10, 17:44   #301
moniczka2123
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ostatnio mam fazę na czerwone winogrona ale po nich to co 5 minut na siku latam ale są aaakie pyszne

w sumie 2kg na plusie jestem więc czasem na słodkości moge sobie pozwolic
T o w sumie nic na plusie nie masz bo te 2 kg to dzidzius z pakietem w brzuszku wazy

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 17:46   #302
BABONIK
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

aaaaaaaaaa zapomniałabym Marinko... wiesz fajnie mieszkac samemu... ale fajnie też miec czasem pomoc w postaci dziadków... szkoda,że masz taką sytuację z tatą.Z mamą zawsze pewniej.Może poczekaj jeszcze chwilę i jak dzidziuś ciut podrośnie,da Ci w miare spac w nocy wtedy spróbuj samodzielności??

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 17:47   #303
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Babonik nawet nie wiesz ja ja bym chciała na wsi mieszkać .... można po prostu posiedzieć przed domkiem a u mnie się nie da pod blokiem .... samej .... jak Maksiu będzie już na świecie to przynajmniej będzie mi towarzyszył w spacerach

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 17:49   #304
BABONIK
Zadomowienie

dziewczyny ja już prawie 9kg na + a to dopiero 26t 1d i jaką mam ochotę na słodycze.Jadę zrobic jutro obciążenie glukozą rano.proszę o

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
Babonik nawet nie wiesz ja ja bym chciała na wsi mieszkać .... można po prostu posiedzieć przed domkiem a u mnie się nie da pod blokiem .... samej .... jak Maksiu będzie już na świecie to przynajmniej będzie mi towarzyszył w spacerach

dwa minusy mieszkania na wsi:

- dla alergików masakra bo pełno traw,krzaków i drzew czyli mam masakrę
- dla ludzi nie plotkujących masakra.... bo w koło same plotkary!!! dowiedziałam się ostatnio,że ksiądz pytał moją koleżankę o nas-tzn mnie i męża czy jestesmy fajni,bo wszyscy mówią,że my takie odludki

a poza tym to boskooooooooo

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 17:52   #305
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
no to pół biedy bo o mało listu gończego za tobą nie puściłyśmy

ale fajnie że już remont ruszył to teraz tylko siup jedną rzecz siup drugą jasne że przy okazji

Patik już mnie sms-em szturmowała

widzę że wiesz o co mi chodzi z tym przemycaniem rzeczy na nowe miejsce hi hi hi

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 17:54   #306
aania_20
Zakorzenienie

Zostawić was na parę godzin....

Ja miałam badanie na hiv, jak oddawałam krew - standardowo dostawałam cały komplecik badań za free

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Wlasnie wrocilam z laboratorium...Matko co ja przezylam! Jeszcze nigdy nie bylam kluta tyle razy, kobiety mialy problem, bo mimo, ze byly w zyle, to krew nie leciala, rezultatem jest to, ze mam az 6 sladow po kluciu... i juz robia sie siniaki...
Biedna ... co za baby.... gdzie Cię tak załatwiły?
A że bez kolejki to masz rację Ja też tak wchodziłam, co prawda spytałam czy mnie przepuszczą, ale trafiałam na panów i się zgadzali. A babsztyle za nimi komentowały...

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
I jeszcze na odchodne pokaże swój brzuch w połowie 26 tygodnia
Nooo...prawie nic dalej nie widać, gdzie Ci się to dziecko chowa?

Cytat:
Po wizycie Tymek zdrowy, serce bije jak szalone, rośnie (choć tylko tak szybko na niego zerknęliśmy, więc nie zmierzył wagi). no i oczywiście nadal jest chłopcem
A z dobrych wieści - glukoza wyszła idealnie
To super! :brawo:

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
no a wlasnie dziewczyny jak tam wasze wagii?? ile poszlo w sadelko ja mam tak 5,5 kg a jutro zaczynam 32 tc wiec nieduzo chyba
Od wyjściowej w sumie mam +3 kg (33 tc) i mam nadzieję że wiele już nie przybędzie, bo i tak zabiedzona nie jestem

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Brumek chetnie odstapię bo już się zastanawiam jak i komu odmawiać.... ale to zależy od samopoczucia przed porodem i jak później będzie z malutką
Przynajmniej masz wiarygodną wymówkę i jak nie pójdziecie to nikt nie może mieć pretensji

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Madziulka właśnie problem tkwi w chlebie może, bo te razowe to podobno tylko z nazwy a tak naprawdę to jest dodany jakis barwnik, trzeba dobrze składy czytać.
Dokładnie! niektóre chleby "razowe" są po prostu ładnie zabarwione, najczęściej karmelem, a to sam cukier...

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
mam problem, wychodzą mi na nogach,uda i łydki krostki,malutkie,ropne,st rasznie swędzą,ja je drapie,mam nogi jakby mnie komary chciały pożrec.stosuje pilingi ,balsamy i nic nadal to samo
Babonik, a czym ostatnio depilowałaś nogi? Może to po tym....czasem nawet po zwykłej maszynce się pojawiają takie podrażnienia...

Cytat:
no już po wizycie wszytko ok serduch Krzysia wali jak młot pozamykana na wszystkie spusty ten posiew co mówiłyście to będę mieć 31 maja
:brawo:

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 17:56   #307
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
jestem czytam Was codziennie lecz jakoś nie mam co pisać

ja jestem chętna, nawet po to żeby się z domu wyrwać

a te lody w zamrażarce kuszą i chyba nie wytrzymam
no ja też bym się rozerwała, jutro luz bo zajęć nie mam więc mam czas tak gdzieś do południa bo obiecałąm tż-towi pyszny obiadek ugotować, dziś po zajęciach na szybko zalewajkę zrobiłam, jeszcze nie jadłam bo co innego wtrąbiłąm ale na kolacje zjem

a na jutro mam w planach pulpeciki w jakimś dobrym sosie z ziemniakami i surówką ale czekam na instrukcję od tż-ta w jakim mają byc

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
No u mnie to raczej nie sprawa uczulenia... ale wzięłam dziś wapno tak czy tak,bo nos mi pęka od kataru...pylenie jak nic u mnie na wsi
ja wyszłąm wczoraj zebrać suche pranie wieczorem i normalnie miałam potem oczy jak królik czerwone bo mam topole koło domu i pyla - u mnie za oknem pada z nich "śnieg" - wszędzie tego mam i do pokoju mi się oknami pcha jak wiatr zawieje - masakra - żeby popadało troszkę niedługo to by to zmyło i już nie fruwało wszędzie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-10, 17:56   #308
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Babionik fakt dla alergików nie ciekawie, a plotkary są wszędzie hehehhee ale ja mam to daleko w d.....

Beatko a o której by Ci pasowało?

Edytowane przez Sloneczko555xxx
Czas edycji: 2011-05-10 o 17:57
Stary 2011-05-10, 17:57   #309
Zmalowana
Zakorzenienie

Jestem non stop głodna I co chwilę mam nowy pomysł co bym zjadła

Beatka dobrze, że jesteś i Słoneczko

Ja dzisiaj siadłam na ławce na słoneczku przed blokiem i tak jakoś dziwnie samej siedzieć

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 18:01   #310
moniczka2123
Zadomowienie

A MY w 29 tygodniu i 1 dniu wyladamy tak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg slicznotek.jpg (87,9 KB, 31 załadowań)

Stary 2011-05-10, 18:04   #311
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość

Beatka dobrze, że jesteś i Słoneczko

Ja dzisiaj siadłam na ławce na słoneczku przed blokiem i tak jakoś dziwnie samej siedzieć
... mi też dziwnie samej pod blokiem siedzieć.... wolę już sama spacerować bo to głupio nie wygląda .. właśnie się wybieram na mały spracerek

Moniczka duży brzusio

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-10, 18:08   #312
Zmalowana
Zakorzenienie

moniczka super rośniecie

Słoneczko też ostatnio spaceruje, biorę pieska i wio :P Narobiłaś mi ochoty, więc idę :P

Stary 2011-05-10, 18:10   #313
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
... mi też dziwnie samej pod blokiem siedzieć.... wolę już sama spacerować bo to głupio nie wygląda .. właśnie się wybieram na mały spracerek

Moniczka duży brzusio
Cytat:
moniczka super rośniecie

Słoneczko też ostatnio spaceruje, biorę pieska i wio :P Narobiłaś mi ochoty, więc idę :P
Dziekujemy

Stary 2011-05-10, 18:16   #314
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
T o w sumie nic na plusie nie masz bo te 2 kg to dzidzius z pakietem w brzuszku wazy
no niby tak ale ja waże na dzień dzisiejszy 78kg więc muszę bardziej uważać żeby rozsądnie tyć

Stary 2011-05-10, 18:21   #315
Shira_83
Zadomowienie

moniczka no uroczo wyglądacie
baboniku za glukozę mocno trzymam ja mieszkam w PL tylko pracuję w Czechach na ich warunkach ja tez na wsi mieszkam ale nie jestem alergikiem na szczęście więc może sobie pylić co chce a my też odludki i plotki do nas nie docierają

aania_20 dziękuje
Beatko jasne że rozumiem to musi być taka krecia robota że niby nikt nie wie jak to się stało że już prawie wszystko na nowych śmieciach jest!!
Stary 2011-05-10, 18:22   #316
patik87
Zakorzenienie

Beata zapodaj jakiś przepis na pulpety, w sobotę podnosiłam temat ale nikt chętny się nie zgłosił, i ostatecznie zrobiłam mielone. Jakiś dobry sosik do tego..

Babonik i dodam jeszcze jeden minus: brak sklepów pod nosem typu biedronka...do najbliższej mam 25 km! I ja tutaj nie mam żadnej fajnej sąsiadki do której można pójść na herbatkę i pogaduchy, brakuje mi takiej osoby, najblizsza koleżanka 6 km ode mnie, niby wsiadam w auto i jestem, ale to nie to samo co za płotem.

Zmalowana ja też chodzę i szukam co w lodówce, a tam jajco coś trzeba na kolacyjkę wymyśleć.

Moniczka duży brzusio

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2011-05-10 o 18:24
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 18:25   #317
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Od wyjściowej w sumie mam +3 kg (33 tc) i mam nadzieję że wiele już nie przybędzie, bo i tak zabiedzona nie jestem
mój gin dokładnie w ten sposób mnie podsumował jak zapytałam czy to dobrze że ja tak mało przybieram na wadze i czy to nie zaszkodzi malutkiej bo ogólnie brzuszek mam mały i nie tyje prawie wcale no przez ostatni miesiąc przybyło mi 2kg

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
dwa minusy mieszkania na wsi:

- dla alergików masakra bo pełno traw,krzaków i drzew czyli mam masakrę
- dla ludzi nie plotkujących masakra.... bo w koło same plotkary!!! dowiedziałam się ostatnio,że ksiądz pytał moją koleżankę o nas-tzn mnie i męża czy jestesmy fajni,bo wszyscy mówią,że my takie odludki

a poza tym to boskooooooooo
dokładnie

ja też na wsi mieszkam ale alergii nie mam na szczęście - tylko na topolę trochę ale tylko mi oczy łzawią i troszkę mam katar czasem , ale na nic innego na szczeście nie

a o plotkarach się nie wypowiem bo one są wszędzie - na wsi może mają łatwiej plotkować bo wszyscy się znają, każdy każdego widzi i wie co się dzieje, w mieście mam wrażenie że ludzie są bardziej anonimowi.

a poza tym to super - nie wyobrażam sobie mieszkać w mieście

Stary 2011-05-10, 18:26   #318
DaKaro
Zadomowienie

Wróciłam z pracy i tak mi się nic nie chce, nawet jeść (jakaś dziwna jestem).
Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
mam pytanie: czy musiałyście zrobić badania na HIV??? mi gin teraz zlecił...
wczoraj była u mnie szwagierka z córeczką dwuletnią i przywiozła wielgachny wór ciuszków, kocyk ów, rożków i innych cudeniek dla mojej malutkiej...już nawet do lumpka nie musze chodzić, bo z ubranek mam już wszystko co potrzebne zostaja kosmetyki, wózek i pieluchy... no i rzeczy dla mnie do szpitala...
Badania robiłam. Fajnie, że szwagierka pomaga.
[QUOTE=AgaGuernsey;2682769 9]Witam!

Wlasnie wrocilam z laboratorium...Matko co ja przezylam! Jeszcze nigdy nie bylam kluta tyle razy, kobiety mialy problem, bo mimo, ze byly w zyle, to krew nie leciala, rezultatem jest to, ze mam az 6 sladow po kluciu... i juz robia sie siniaki.../QUOTE]
Ojej, ale Cię pokłuła.
Cytat:
Po wizycie Tymek zdrowy, serce bije jak szalone, rośnie (choć tylko tak szybko na niego zerknęliśmy, więc nie zmierzył wagi). no i oczywiście nadal jest chłopcem
Oby tak dalej, a wyniki się poprawią.
Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
No to ja Was biję na głowę.... w tym roku mam 10 wesel!! w tym jedno siostry - było w lutym, cywilny + przyjęcie i brata w czerwcu!
Poza tym:
- lipiec dwa wesela
- sierpien 2 wesela + ew. chrzciny naszej małej
- wrzesien 2 wesela
- październik 2 wesela

Zwariować i zbankrutować można.... oczywiście na wszystkie się nie wybieramy

Właśnie dostaliśmy zaproszenie na 25 czerwca, kolejne 2 lipca, chrzciny u szwagra, 23 lipca kolejne wesele i we wrześniu jeszcze jedno. I po drodze nasze chrzciny...Tak że też nie brakuje w rodzinie imprez.
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
na wizycie dzis bylam i nawet nie zbadal mnie ani nie robil usg. z ato przytylam tylko 500g (od poczatku 12 kg), tetno nasze ok, moje cisnienie tez. kolejna wizyta 24go

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Kurde okazja nam się trafia, mieszkanie na 2 piętrze w Mielcu od znajomego,który nie chce wynajmować, tylko dać do ,,zaopiekowania się" tylko ok 170 zł miesięcznie za czynsz.
Chciałabym być na ,,swoim"....
Myślicie, że poradziła bym sobie z maleństwem sama samiusieńka? ( tż od przyszłego tyg. do pracy już wkońcu idzie) Bardzo bym chciała...

A ja jestem 10 kg na plus- 35 tc
Ja bym się nie zastanawiała. Zawsze możesz umówić się z mamą, że po porodzie zostaniesz z nią przez 2 tygodnie, a później znowu na swoje.
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Ja chyba przoduje - 10 kg w 25tc a za kilka dni jedziemy na wakacje, wiec waga drastycznie podskoczy...
A gdzie jedziecie, bo pamiętam, że z Maltą nie wypaliło?
Cytat:
no już po wizycie wszytko ok serduch Krzysia wali jak młot pozamykana na wszystkie spusty ten posiew co mówiłyście to będę mieć 31 maja

Cytat:
aaaa.... sypialnię mamy już wymalowaną w naszym nowym gniazdku w czwartek i piatek robota ruszyła

jest super, pięknie, ślicznie świeżutko i całą sobotę spędziłam u moich rodziców żeby całą naszą górę wysprzątać i wypucować ale lśni a ja padłam bo całodziennym maratonie, mama ma mi jeszcze firanki uprać i zasłony i powiesić bo mi nie pozwoliła ale jest cuudnie jak będę następnym razem tam to Wam pstryknę foty naszego gniazdka

poskładałam wsio co tam jeszcze moich starych reczy było, poukładałam, na półkach moje rzeczy poukładałam i wiecie co? czułąm się jakbym się cofnęła w czasie o 2 lata jak ja tam mieszkałam

czyli już jest tak że można wchodzić i mieszkać, kuchnię też wypucowałam, wszystkie szafki wyczyściłam, regały, podłogi, łazienkę też bo jakiś miałam zapał do pracy, poodkurzałam wszystkie kąty na piętrze i teraz moge wprowadzać w życie punkt B mojego planu czyli stopniowe wywożenie moich pierdółek na nowe miejsce zaczne chyba od rzeczy najmniej używanych które mi zawadzają w pokoju ale to na spokojnie i niby przy okazji
No to super, w końcu będziecie na swoim.
Cytat:
Heh, duży już bebzolek.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 18:26   #319
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Babionik fakt dla alergików nie ciekawie, a plotkary są wszędzie hehehhee ale ja mam to daleko w d.....

Beatko a o której by Ci pasowało?
może najlepiej na otwarcie pójśc o 9, co? bo jak mamy buszowac w nowym towarze, to lepiej z rana
a potem możemy zrobić nalot na Borek bo tam po 1zł bedzie a ja uwielbiam grzebać jak po złotówce jest

Stary 2011-05-10, 18:27   #320
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
apropos sexu byłam dziś na 7 rano na usg i możemy wreszcie się bzykać!!!!
ale delikatnie łożysko się powoli podnosi i jest już 2,5 cm nad ujściem
mój mąż ma takiego banana na twarzy, że nie wiem co by musiał się stać, żeby mu przeszło...
także trzymajcie kciuki za STOSUNKOWO udany wieczór

w każdym razie najważniejsze, że z Majką wszysko ok)) waży już 1,2kg moje maleństwo....ech tak fajnie dziubkiem ruszałą, jeszcze zaspana.

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Ale mamy pogode!!!!!!!!!!!

Poporosze o kciuki dziś wizyta o 17.30 u nowego gina.

Właśnie ogladam DDTVN i jest o mamie i córce (4latka) ktore razem tańcza na rurze, mama zabrała mała na zawody nawet

Brumek więc jedz na co tylko masz ochotę A laska z Ciebie dalej jest, ale brzuszek już coraz bardziej widać

Cytat:
.Jadę zrobic jutro obciążenie glukozą rano.proszę o

Moniczka śliczny brzunio

Marina nie ma to jak na swoim! Pewnie, że dasz sobie radę

Ja dzisiaj byłam na SR, mieliśmy oglądać salę porodową, ale przywizeli jakąs panią w 31 tc z odklejającym się łóżyskiem i musieli szybko robić cc... Ale następnym razem pójdziemy znowu.

Mąż zaraz jedzie na mecz i będzie po 23, więc wieczorek spędzam samotnie dzisiaj.
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 18:30   #321
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Jestem non stop głodna I co chwilę mam nowy pomysł co bym zjadła

Beatka dobrze, że jesteś
ja tak samo, a najgorzej że jak już zrobie to co mi się chciało to mi ochota przechodzi..

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:
jaki balonik fajny mój bardziej rozlazły się robi na boki podobno taki dziewczyński ewidentnie jest

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:
Beatko jasne że rozumiem to musi być taka krecia robota że niby nikt nie wie jak to się stało że już prawie wszystko na nowych śmieciach jest!!
D-O-K-Ł-A-D-N-I-E

krecia robota to idealne określenie, doskonale wiesz co mam na myśli

Stary 2011-05-10, 18:33   #322
moniczka2123
Zadomowienie

W niedziele urodziny i imieniny tesciowej....prezent mam tylko musze jakis placuszek upiec jeszcze czy zrobic tylko nie za skaplikowany w przepisie bo odkad zaszlam w ciaze robie zakalce
Pomozcie dziewczyny wy takie madre jestescie

Stary 2011-05-10, 18:41   #323
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Beata zapodaj jakiś przepis na pulpety, w sobotę podnosiłam temat ale nikt chętny się nie zgłosił, i ostatecznie zrobiłam mielone. Jakiś dobry sosik do tego..

ha ha mnie zabrakło to i weny na gotowanie nie było

ja robię pulpety tak jak na mielone tylko daje trochę bułki tartej albo namoczonej do mięska i przyprawiam fajnie przyprawą do karkówki albo żeberek - zależy co mam i jak kto lubi, i potem obtaczam w samej mące i obsmażam krótko,

potem podlewam wywarem jakimś, moze być z kostki albo samym takim na warzywkach i skrzydełku i chwilkę duszę, a potem z tego wywaru robie sosik, zwykle pomirodowy albo grzybowy/pieczarkowy ale ostatnio robiłam porowy i był super

pory a plasterkach najpierw poddusiłam na małej ilości wody z tartą marchewką i piertuszką, jak leciutko zmiękły to podlałam śmietanką taka 18% do zup i dusiłam dalej żeby odparowała śmietana, można odlać całkiem tę wodę w której się pory dusiły - i zgęstniało, przyprawiłam a na koniec dodałam odrobinę mąki żeby trochę gęstsze było bo wody sobie nie odlałam i trochę za rzadkie było - do tego pół serka topionego w kostce bez dodatków, trochę vegety, zielonej pietruszki - co kto lubi i sosik super do pulpecików i ziemniaczków - taki inny niż zwykle

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-10, 19:02   #324
moniczka2123
Zadomowienie

Jaka tu cisza

Stary 2011-05-10, 19:03   #325
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
no niby tak ale ja waże na dzień dzisiejszy 78kg więc muszę bardziej uważać żeby rozsądnie tyć
nie widac tej wagi po Tobie Kochana

Cytat:
może najlepiej na otwarcie pójśc o 9, co? bo jak mamy buszowac w nowym towarze, to lepiej z rana
a potem możemy zrobić nalot na Borek bo tam po 1zł bedzie a ja uwielbiam grzebać jak po złotówce jest
oki, to o 9 pod wejściem

Stary 2011-05-10, 19:06   #326
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Kochane takiego kopa potrzebowałam...

Ja to jestem taka córeczka mamusi niestety ( zżyte jesteśmy bardzo, myślę, że to wina tego, że przeszłyśmy razem dużo z moim ojcem, broniłyśmy się nawzajem itp...) i ciężko mi zawsze podejmować takie decyzje jak np ta o wyprowadzce. Trochę już zaczyna mi ciążyć ta ,,symbioza" , bo nie jestem już małą dziewczynką...

Tym bardziej, że mama ciągle żyje z ojcem i my z meżem w tym samym domu, i nie potrafię zapomnieć jego krzywd, nie potrafię słowa z nim zamienić i widzę, że mama ma do mnie o to żal...A ja znów mam jej za złe to, że dawała się tak traktować, że siłą rzeczy pozwalała na takie czy inne sytuacje, że nie wzięła rozwodu i teraz już tak jakby ,,nic nie pamięta"...
Kurde ciężko mi o tym pisac, wiem, że to pogmatwane.
Musiałam się uzewnętrznić kobietki...

myślę że dobrze Wam zrobi jak przeniesiecie się na swoje, 170zł w mielcu to okazja, a w razie czego zawsze możesz wrócić jeśli stwierdzisz że sama sobie nie dajesz rady, w co szczerze wątpię bo na pewno sobie poradzisz
ja bym spróbowała skoro po ślubie nie mieliście jeszcze okazji zaznać samodzielności na swoim, zresztą tak samo jak my ale już niedługo

Stary 2011-05-10, 19:13   #327
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
aaaa.... sypialnię mamy już wymalowaną w naszym nowym gniazdku w czwartek i piatek robota ruszyła

jest super, pięknie, ślicznie świeżutko i całą sobotę spędziłam u moich rodziców żeby całą naszą górę wysprzątać i wypucować ale lśni a ja padłam bo całodziennym maratonie, mama ma mi jeszcze firanki uprać i zasłony i powiesić bo mi nie pozwoliła ale jest cuudnie jak będę następnym razem tam to Wam pstryknę foty naszego gniazdka

poskładałam wsio co tam jeszcze moich starych reczy było, poukładałam, na półkach moje rzeczy poukładałam i wiecie co? czułąm się jakbym się cofnęła w czasie o 2 lata jak ja tam mieszkałam

czyli już jest tak że można wchodzić i mieszkać, kuchnię też wypucowałam, wszystkie szafki wyczyściłam, regały, podłogi, łazienkę też bo jakiś miałam zapał do pracy, poodkurzałam wszystkie kąty na piętrze i teraz moge wprowadzać w życie punkt B mojego planu czyli stopniowe wywożenie moich pierdółek na nowe miejsce zaczne chyba od rzeczy najmniej używanych które mi zawadzają w pokoju ale to na spokojnie i niby przy okazji
Super, ciesze sie, ze tak poszlo to do przodu! Teraz tak jak mowisz wywozic pomalu rzeczy i zaczniecie nowe zycie!

Cytat:
ha ha mój dzidziolek się domagał po drodze z zajęć czegoś słodkiego i wstąpiłam do sklepu i kupiłam:
batonik nadziewany Jacek XXL pomarańczowy
draże
ciastka markizy
wafelki
chipsy smietankowo-cebulkowe
i Danio Straciatella to duuże

oczywiście na raz nie pochłonęłam bo bym pękła ale zapasiki musza w pokoju być Danio właśnie jem

siła wyższa i trzeba zaspokoić pragnienia maleństw
Zazdroszcze, ze nie tyjesz tak po zachciankach, ja naprawde musze sie pilnowac, a waga i tak do przodu...

Cytat:
dziewczyny ja już prawie 9kg na + a to dopiero 26t 1d i jaką mam ochotę na słodycze.Jadę zrobic jutro obciążenie glukozą rano.proszę o
Dasz rade! Bedzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Biedna ... co za baby.... gdzie Cię tak załatwiły?
A że bez kolejki to masz rację Ja też tak wchodziłam, co prawda spytałam czy mnie przepuszczą, ale trafiałam na panów i się zgadzali. A babsztyle za nimi komentowały...
No wlasnie bylam w Lux Medzie, czyli gdzie indziej niz zwykle, ale do tej pory robilam badania w przychodni kolo pracy, a teraz, ze jestem na L4, to blizej mam inne, wiec pomyslalam, ze po co mam tracic 2 godz. na dojazd, generalnie ja zawsze mam problem z zylami, ale tak jeszcze nigdy nie bylo...

Cytat:
Okraglutki juz brzuszek!

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
A gdzie jedziecie, bo pamiętam, że z Maltą nie wypaliło?
He he, zostalo nam nasze morze... glownie ze wzgledu na dziewczyny, moze troche sie ich zdrowie poprawi.

A ja troche padnieta po fitnessie... Teraz seriale i do spania.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 19:16   #328
Shira_83
Zadomowienie

da karo
Stary 2011-05-10, 19:19   #329
Zmalowana
Zakorzenienie

A ja po spacerku dzięki Słoneczku Teraz prysznic i do wyrka coś obejrzeć Może dr House'a ?
I chciałam powiedzieć, że niewyobrażalnie boję się....chrabąszczyktóre właśnie rozpoczęły swą wieczorną działalność

Stary 2011-05-10, 19:22   #330
aania_20
Zakorzenienie

Babonik, na pewno dobrze wyjdzie

Aga, współczuję... mnie tak pani na Kopernika raz załatwiła, cała ręka mi spuchła, mam nadzieję że Ci szybko sińce znikną.

Głodna jestem... a równocześnie nie mam na nic ochoty
chyba się za pomarańcze wezmę...

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości