![]() |
#301 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Cytat:
![]() Słonko ile czasu zajmuje Ci średnio odciąganie elektrycznym laktatorem?Zadowolniona jestes z madeli ? Chciałabym robić Gabikowi kaszki na moim mleczku a ręcznym to będę doiła i doiła... bassienka; slicznie Oliwcia Ci waży !! Ale katar się panoszy po wątku ![]() delicadeza; jak czytam Twoje odczucia sprzed ciąży odnośnie macierzyństwa to jak bym o sobie czytała !! Jestem tu z Dziewczynami od początku więc mogą poświadczyć jakie bzdury plotłam ![]() Najważniejsze, że się zmieniłyśmy a do starych czasów lepiej pamięcią nie wracać. Teraz dałabym się pociąć i posolić za Gabusię i na pewno każda mamusia tak ma ![]() ![]() ![]() Będzie dobrze z Wikulkiem, może nie tak źle jak myslisz ![]() Z kaszką może się wstrzymaj - a może przybiera ładnie.. Ja dziś mam kolejną tygodnicę Gabrysi i dlatego będę ją wazyła, więc będę wiedziała ile mi na samym UU przybrała. Jak za mało to spróbuję podać na noc kaszkę. Ostatnio karmię ją 2-3 razy w nocy - kiedyś było 1 raz. I nie narzekam, że wstaję, bo mogę nawet co godzinkę ale wygląda na to, że się nie najada ![]() spice, świetny avatar ![]() MoniaK ostrożnie Słonko z kremami. Ja już 2 kupiłam i okazało się, że nie mogę bo karmię tak więc zastanów się. W chwili obecnej używam najzwyklejszego z Bielendy z awokado bo wiem, że naturalny i nie zaszkodzi Malutkiej... 24kasia86; Nikosię na pewno katar męczy i dlatego tak Ci się budziła. Ale nic nie jest lepiej ? ![]() Anulko u nas też już paskudnie. Ciemno i leje !! Wstyd mi przyznać ale nie byłam wczoraj w tej aptece bo małż miał znów kolację służbową i wrócił po 20 a ja sama to nie kwapię się do jazdy jednakże gwarantuję na 100% że dziś lub jutro kupię bo muszę do Plazy bo tam salon Columbii, kupić Gabi kombinezon ale na jesień bo w niedzielę jedziemy na paintball i zmarznie mi maluszek. Gabi znów się często budziła bo o 2,4,6 więc muszę kaszkę jej podać... A Wy Dziewczyny czujecie się troszkę lepiej? Odpuścił katar choć troszkę ? Loluś, bo Ty juz taaaaaaaaaak dużo umiesz, że więcej Ci nie potrzeba... hmm ja bym chyba w takim układzie zrezygnowała. Lepiej pobyć z Antonkiem albo rozejrzeć się za jakimś innym sposobem zagospodarowania czasu. A może są u Ciebie w miescie jakieś zajęcia fitness albo innego rodzaju zajęcia z maluszkiem ? Ta poduszka, którą pokazałaś podoba mi się !! Kupujesz ją? Kubek chyba kupimy, nie kosztuje dużo - zobaczę czy Gabikowi podejdzie. Dajesz marchewkę Antonkowi po skończeniu 4msc ? antropia, tu nie ma żadnych podziałów na lepszych i gorszych ;> Jak w ogóle tak mogłaś pomyśleć !! mary, to prawda, ze porządna bielizna poprawia dodatkowo samopoczucie! Spapuguję z Ciebie pomysł z butelką i kamieniami oraz z bańkami. Ja nie potrafię czegokolwiek samodzielnie wymyślić, taki ciolek jestem, więc jak jeszcze jakieś hiciory dla Hanexa wynajdziesz, to podziel się - baardzo Cię proszę ! A na wesele nadal nie wiesz w czym idziesz? Obiad na szybko to jakiś makaron mysle Grazynko, ale masz twardziela w domu !! Ze trzy igły go nie ruszyło... no no ![]() ![]() ![]() blueberry, widziałam bardzo fajne czapki w Smyku. Do wyboru i koloru, rękawiczki tez ![]() dzień doberek ![]() Córeczka spała wczoraj już o 21 a mamusia 21.40 ![]() Jedzonko 2,4,6,8 - chyba czas wprowadzenia kaszki zbliża się nieustannie Marchewka jeszcze po raz pierwszy nie podana bo małż ostatnio późno wraca z powodu obowiązków zaw i chyba w weekend zadebiutujemy Leje ![]()
![]() |
#302 |
Wtajemniczenie
|
Matall, Siasiek zaglosowalan na 5 na wszystkie daty. Ja jestem flexi.
Zrobmy tez zlot u Grazin pt.: ''Jak wykonczyc wujka samo zlo'' ![]() Grazin z Sebka to mega chlop ![]() ![]() Spice rozwalilas mnie tym, ze Hania splakala sie jak tata poiwedzial, ze jest grubiutka ![]() ![]() ![]() I u nas tez ciezko dojrzec dziaselka. Jedynie pozwala palcem jezdzic po nich, ale golym okiem nie zobacze niestety ![]() Gdzie jest Listopadowa???? Haloooooo
#303 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zapraszam ![]() blueberry ponoć właśnie ciężko dostać rękawiczki na sznurku, kolezanka wczoraj szukała dla dzieciaka i mówiła to samo ![]() ![]() aguś_87 ![]() ![]() anula Kochana skoro widziałaś, to wiesz skąd moje opory. W poniedziałek chyba zaczynamy więc muszę się nastawić psychicznie. lolko dziękuję ![]() daj proszę znać jak znajdziesz gdzieś ładny dywanik vel kocyk albo matę jakąś dużą do zabawy, Wiktor spi od urodzenia sam w łóżeczku, w pokoju obok; czasami biorę go nad ranem ze mną do łóżka. Próbowałam spać z nim w jednym łóżku, co skutkowało całkowicie nieprzespaną nocką przeze mnie, każde stęknięcie, ruch i się wybudzałam; jego łóżeczko jest tuż przy naszych drzwiach a drzwi otwarte więc słyszymy wszystko i jak jest potrzeba to biegniemy ![]() aniu 2631 ![]() ![]() grazin pamiętamy o Sebusiu, naszym cudnym macho :d ![]() caffelatte :hej: dzień dobry...no dobra dzień pochmurny i deszczowy Wikuś ma dzień śpiocha, i ściągania skarpetek. Biegam ze szczotką, wyganiam kotki podłogowe, gości mam po południu. uciekam i ściągam wizaż na pasek
![]() ![]() |
![]() |
#304 |
Wtajemniczenie
|
MoniaK, a masz jakas salatke dla tych gosci? Ja lubie podawac do salatki grzanki, na ktore przepis znajdziesz w klubie na pierwszej stronie
![]()
#305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#306 |
Zakorzenienie
|
Melduje sie. Nie - wlasciwie to sie nie melduje. Nie mam czasu isc na siku, dziecko ryczy, ryczy wciaz. Jako mąż i nie mąż.
|
![]() ![]() |
![]() |
#307 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A moje dziecko dzisiaj w miarę grzeczne ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#308 |
Zakorzenienie
|
Paulizia TEN i ja jeszcze miałam TEN i dziwie sie, że ma tak niskie opinie bo dla mnie to jeden z najlepszych - jednakże dla Ciebie Gwiazdko ten pierwszy, Merveillance za mocny jeszcze
![]() a tak poza tym uwielbiam Nuxe Jak Gabik wstał przed 9 to jeszcze nie usnął nawet na miuntke ![]()
#309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#310 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ring widziałam obie części i jak dla mnie gorszy był ten drugi japoński, z tym chłopcem co stał tak na tych schodach, nie pamiętam tytułu ![]() Blueberry teraz mi się przypomniało, że te rękawiczki na sznurku widziałam w Wójciku, tyle że w komplecie z kombinezonem ![]() Grazin ![]() ![]()
Edytowane przez zosiaaa Czas edycji: 2011-10-07 o 12:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#311 |
Zakorzenienie
|
Zosia, znalazłam jeszcze coś takiego i chyba się skuszę bo to mógłby być mój kremowy ideał
![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...es.html&next=1 Paulizia, grzanki ![]()
![]() |
#312 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, przypomniało mi się koleżanka dziś przesłała mi zdjęcie kuperka swojego synka w rajstopkach z tygrysem na d.upce, takie antyposlizgowe sa po około 8 zł w lidlu i są męskie
![]() (ja się jeszcze nie orientowałam w cenach ale mówiła, że szukała i w innych sklepach były po około 40 złotych takie - 80 % bawełny) lecę dalej sprzątać tym razem ubrania, bo są wszędzie
![]() |
#313 |
Wtajemniczenie
|
daisy, jestem bardzo zadowolona z medeli
odciągam 150-180 ml w 15, maksymalnie 20 minut A co do Madery, to pomyślimy ![]() ![]() Moje dziecko pospało 40 minut. Ja nie wiem, jak będzie dłużej taka pogoda, to kto z nim wytrzyma w domu ![]() Jak wychodzimy na spacer, to zasypia natychmiast i potrafi spać ( tak jak wczoraj na przykład ) 3 godziny. A w domu ![]() Mam rozbebeszoną chałupę. Pakuję letnie ciuchy, robię papiery, obiad i noszę na rękach marudę ( teraz na chwilę zajął się zabawkami z pałąka w łóżeczku ). Dobra, lecę, wykorzystać każdą minutę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#314 |
Wtajemniczenie
|
Daisy dziekuje
![]() ![]() MoniaK...moze TAKA? Daje gwarancje, ze beda grzanki pasowac. Z reszta one do kazdej salatki pasuja. Ja tej salatki nie robilam. Podobna z gotowanym kurczakiem, ale ta wydaje sie byc lepsza ![]() Nie moge znalezc w UK meskich rajtuzek ![]() ![]()
#315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde zamowilam emolium na allegro do kapania niuni i przyslali emulsje do ciala tamta juz wyslali, a ta mam odeslac ![]() jak tz zje obiadek to jedziemy po wyniki ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#316 |
Zakorzenienie
|
![]() nadajemy od "baby" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#317 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#318 |
Rozeznanie
|
Któraś z was pisała (nie pamiętam kto, bo tak szybko po łebkach czytam) o braku apetytu dziecka na mleczko. Ja już dawno pisałam, że Antoś tak ma od jakiegoś 1,5 miesiąca i niestety nic się w tej kwestii nie zmieniło. Najczęściej wypija w sumie 530-610 ml, jak wypije 700 ml na dobę, to jest mega sukces i w ostatim miesiącu zdarzyło się to dosłownie 2 razy. Kaszek nie chce wcale, żadnych - ani sinlac, ani ryżowe, ani kukurydziane kleiki, ani takie kaszki ze słoiczków z owocami ... NIC.
Cieszę się, że chociaż warzywa i deserki je, chociaż tylko po pół słoiczka. Ja jak byłam mała, to byłam jeszcze gorsza, bo jak miałam 2,5 miesiąca zbuntowałam się na mleko i wszelkie przetwory typu kaszki itp., wypijałam max. 200 ml na dobę. Rodzice chodzili ze mną po lekarzach, miałam robione badania, wyniki były dobre i lekarz powiedział wtedy moim rodzicom, że widocznie śląskie powietrze mi wystarcza do życia. Od 3 miesiąca dostawałam zupki, herbatki i powoli kolejne "dorosłe" dania. Mleka i jego przetworów nie jem do dziś. Ewentualnie mozarella na pizzy lub parmezan z makaronem ![]() Czytałam też gdzieś ostatnio, że ok. 4-6 miesiąca niektóre dzieci buntują się na mleko, zwyczajnie przestaje im smakować i nawet zmiana mleka nic nie daje. Podobno należy się martwić, jeśli ilość wypijanego mleka spada poniżej 400 ml, bo wtedy organizm może dostawać za mało wapnia i witaminy D i wtedy lekarz coś przepisuje (nie pamiętam dokładnie). Ogólnie w artykule radzono, że jeśli dziecko pije za mało mleka, to należy podawać więcej warzyw, owoców i produkty bogate w wapń, czyli np. już jakieś jogurciki dla dzieci - oczywiście po konsultacji z pediatrą, czy jest to konieczne. Ja już 2 razy mówiłam naszej pediatrze o tym małym apetycie na mleko Antka, ale stwierdziła, że dobrze przybiera i mam się nie martwić. Ale, że ja się i tak martwię i samo przybieranie mnie nie przekonuje, to dostaliśmy skierowanie na morfologię i na następną wizytę (gdzieś za 2 tygodnie) mam przyjść z wynikami. Nie wiem, czy coś się da z tego zrozumieć, ale nawet nie mam czasu przeczytać tego, co przeczytałam, bo mój potwór jest non stop aktywny, nawet jak przysypia, to trzeba przy nim być, bo inaczej od razu wielka maruda lub co gorsze - ryk ![]() Andziot fajnie, że wszyscy pojechaliście "do baby". Miłego pobytu ![]() Grazin Sebastian bardzo dzielny ![]() Anulinko mój Antoś też ostatnio tak mocno kręci głową jakby mówił NIEEEEE. Cieszę się, że nie tylko on tak robi, bo trochę dziwnie to wygląda jak tak trzepie t głową raz w jedną raz w drugą stronę - robi to tylko na leżąco, na ogół jak jest śpiący, a nie chce spać. Agnieszko_pe ściskam cię mocno ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#319 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Zuzia mi coś złapała, ma mały katarek i coś furczy. Temperatury nie ma i jest pogodna, więc do lekarza nie idę. Ania też jakiś katar przytargała z przedszkola. ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#320 | ||
Zakorzenienie
|
ja tak na szybko bo musialam z Zoska isc na dlugi spacer zeby zasnela. jak juz zasnela to ja na balkon teraz wynioslam i spi juz prawie 2 godziny
![]() a marudna jest mega i jesc nie chce.... znowu mnie U boli...... moze to rzeczywiscie zeby jej ida?? Cytat:
dlatego codziennie spacerujemy ![]() a potem wystawiamy marude na tarasik ![]() daisyy ale do 9-tej ci spi Gabulek?? to chyba nienajgorzej co? Kaszkami sie nei przejmuj ![]() ![]() u nas z katarem lepiej, ale Zoska dalej marudna, mam nadzieje, ze to nie przez rehabilitacje, ale obawiam sie ze wlasnie przez zeby bo naprawde nic nie chce jesc, U je doslownie dwie minuty , nie da jej sie wcisnac, ani butelki nic! tylko w nocy zje ladnie. jak tak dalej pojdzie to ja zwariuje! a pogoda u nas lepsza bo piekne slonce sie pojawilo, tylko zimnnoooo.... Cytat:
delicadeza trzymam kciukiza te wasze cwiczenia, dzielna jestes ![]() ![]() paulizia no chodzimy na spoacerek nawet z przeziebieneim, wydaje mi sie ze swieze powietrze jest wazne ![]() zreszta ja fiksuje w domu ![]() Zosiu u nas trwa 10 miesiecy jesli bierzesz 100% pensji, lub 12 meisiecy gdzie bierzesz 80% z czego pierwsze 10 tygodni musi wziac matka, reszte mozna podzielic, miedzy ojca i matke, ale ojciec musi wziac minimum 12 tygodni bo inaczej przepada. ![]() lolus ja ja przystawiam czesciej w dzien, ale ona pociumka 2 minutki i nie chce, a potem tylko mne UU bola., musze sciagnac itd kolko sie zamyka, zwariuje normalnie. grazinku gratuluje dzielnego Sebusia na szczepieniu i wagi genialnej!!! ![]() no a Zoska spi i spi,.a mi jeden U normalnie peknie...chyba pojde odciagnac... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#321 |
Zakorzenienie
|
Paulizia, dla mnie sałatka bomba ale mój mąż nie tknie brokuła
![]()
#322 |
Zakorzenienie
|
aaa zapomnialabym
gusiaczku wyslalam butelke, mysle ze najpozniej do tygodnia ma dojsc(tak powiedzieli na poczcie ![]() andziotku a ty jednak u baby..... milego weekendu ![]() a ja musze isc sciagnac troche mleka bo pali mnie juz U a Zoska dalej spi...no bledne kolo, zwariuje! |
![]() ![]() |
![]() |
#323 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Rękawiczki ze snzurkiem cudne widziałam w H&M z Kubusiem Puchatkiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ddaaiissyy takk ![]() ![]() Też na pewno będzimey razem z mężem ten pierwszy raz podawać ![]() A kiedy u was mafewka pójdzie w ruch? Może teraz w weekend będzie TŻ w domku i będzie okazja ![]() Andziot a jednak pojechaliście wszyscy! Super.. i nie trzeba było rozstawać się z Zosi i mężem ![]() Jednak wyszliśmy na spacer... zimno i buro ![]() Idę do CH "Allegro" rozejrzeć się za jakimś siedzonkiem tudzież kocykiem ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Anulinka, Anula u nas ten sam problem ![]() ![]() ..też się boję, bo będzie jak będzie tak lało w jesieni albo będzie mróz w zimie ehhhh ![]() Kiedyś z rozpaczy przyniosłam z dołu gondole, samą bo wózka nie udzwignę na II piętro.. włożyłam Antusia do tej gondoli i udawałam, że na spacerku jesteśmy ![]() ..usnał szybciorem, bez lulania spał własnie tak niecałą godzinkę, ale później to już musiałam znowu poruszać gondolą - podrzucałam tak na kolanie dolna częścią, a górna była na łóżku.. spał jak na spacerze czyli kolejne półtorej godziny!! Niby okej, bo w tym czasie mogłam jednocześnie ruszać nogą i na kompie sobie siedzieć, ale jednak an dłuższą metę nie chcę stsowac tej metody, żeby nie przyzwyczajać do takich cudów! W domu od spania jest łóżeczko w końcu nooo.. Boshe.. co się człowiek przy tych dzieciach okombinować musi ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#324 |
Zakorzenienie
|
no pojechałam
![]() dziś rano się zdecydowałam oby mi Gabunia nadal tak ładnie spała ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#325 |
Zakorzenienie
|
Melduję się po spacerze, zimno, ale rześko. Dziecko wciągnęło obiad i teraz śpi. Zmywara chodzi, kurcze się piecze, a ja nadrabiam.
Wiecie co zrobiłam W RAMACH DIETY? Poszłam do sklepu po Milke gruszkową ![]() Antropia, albo się nie zrozumiałyśmy, albo się nie zrozumiałyśmy ![]() ![]() ![]() ![]() Spice, a moja Hanka ma odwrotnie, nawet picie musi mieć letnie ![]() Siasiek, bierzesz całą rodzinę, mam dużo kubków na kawę ![]() Paulizia, mnie się tylko "last krysmes, aj gejwju maj hart" podoba ![]() ![]() ![]() MoniaK, ze dwie pasty i do tego krakersy/nachosy, pieczywo czosnkowe, jakies serki pleśniowe, sałatki ze dwie ![]() Daisy, to żadne papugowanie, ja tylko przypomniałam stare sposoby na zabawienie maluszka ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#326 |
Rozeznanie
|
Mąż uciekł z pracy żeby mnie uratować, zatrułam sie czymś i niezbyt się czułam. Siedzimy w domku i porządkujemy kompy
![]()
#327 |
Zakorzenienie
|
mam wyniki
nie ma bakterii w moczu czysciutki, wszystko okej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#328 |
Zakorzenienie
|
Paulizia, dziekuje za przepis na kurczaka i brokuły
![]() własnie smaze cycki - akurat to miałam w lodówce hihi Jak oczko Antosia ? anulko, dzwoniłam do męża, nei ma juz dzis żadnej kolacji ani nic z tych rzeczy i jedziemy dziś po kaszki NARESZCIE ! andziotko, jednak u babci? Bawcie sie dobrze, odpoczniesz sobie, dziewczynki beda wypieszczone ![]() Lolus a kupujesz jakiejs krzesełeczko potem jak Antonek będzie siedział ? W sensie takie do jedzenia? Ja na pewno tak, ale nie wiem które. Fajne są FP Rainforest MoniaK, SVR super wybór ![]() No własnie - ja tez sie pytam gdzie Listopadowa ???? Gabik spał ... 1h ;] niezle ![]()
#329 |
Rozeznanie
|
Agus super !
#330 | ||||
Zakorzenienie
|
Ciao
![]() noc ... wiadomo ![]() ![]() ![]() ![]() Paulizia mysle, ze mozesz miec problem z meskimi rajtuzkami, u mnie tez niet, ale kupuje w Lidlu (tzn. kupowalam) i teraz pojawily sie na e-bayu. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
ja szczepie bo u mnie sa w obowiazkowych Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:19.