|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
hej
![]() dzieki za info odnosnie tej cytomegalii ![]() Piszecie strasznie duzo ![]() ogladam rozmowy w toku o nierobach :P ciesze sie, ze babcia mi poprasowala bo ja nienawidze tego robic i znajac zycie ciuszki malego beda wyprasowane moze jeszcze z raz i tyle ![]() co do lozeczek, cen i tppp.... Chyba jakby mnie bylo stac... kupilabym cos co cieszylloby moje oko :P Ale tylko wtedy gdy naprawde nie naruszyloby to mojego budzetu ![]() Teraz niestety trzeba pasa przyciskac :P Eh mlody sie wypycha, nie wiem czy mi w tych ostatnich tygodniach nie wyjda rozstepy co do wagi maluchow to mnie nie dolujacie, skoro moj wazyl podobno 3580 w 35 tyg to ile moze teraz wazyc ? Bardzo licze na pomylke przy pomiarach usg:P poprosze -0.5kg Dupe mi rozsadzi... NO ale by maly byl zdrowy to wazne. Juz moglby wyjsc! ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-04-20 o 15:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#302 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Matko ile naskrobałyście przez kilka godzin
![]() ![]() ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#303 |
Zadomowienie
|
matko jedyna...ale się objadłam
![]() ![]() Też jestem ciekawa, co u Persephone....jak się trzyma i w ogóle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#304 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#305 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Hej, dziewczynki!
Tak jak myślałam, zeszło mi dziś sporo czasu na łażenie po mieście i nawet nie zdążę Was doczytać, jestem jeszcze jakieś 4 strony do tyłu, a tu pasuje jeszcze jakiś obiadek szybki machnąć i jeszcze dziś zajęcia w szk. muzycznej z Maksiem... Więc na razie odpisuję na tyle, ile zdążyłam przeczytać ![]() Dziękuję za wszystkie wyrazy uznania dla mojego synalka ![]() ![]() martula, Tacca, blueelektron, dla Was również gratki za udane wizyty! andzya, super dreszczyk dziewczynom zafundowałaś. Chciały, to mają ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Odnośnie braku miejsca w pierwszym poście... anulka, Ty jesteś sprytna dziewczyna i napisałaś drugiego posta ![]() Spokojnie, nie będziemy bacików w takiej sytuacji stosować ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do skurczów to moim zdaniem przy takiej konkretnie rozkręcającej się akcji, to już faktycznie ciężko spać. Ale przy takich skurczach co 10-15 min, jeśli kobiecie uda się usnąć, to jak najbardziej należy to wykorzystać i zbierać siły, ile się da! Mi się zaczęły pierwsze skurcze przy Maksie o 12ej w południe, a urodziłam przed 15tą następnego dnia i w nocy udało mi się w sumie ze 2h może przekimać ![]() Cytat:
![]() Zacznij od czegokolwiek, które pierwsze lepsze pranie pod rękę się nawinie, zawsze to już będzie krok do przodu ![]() Owszem, tp to pierwszy dzień 41ego tygodnia. Niedawno pisałam takie szersze objaśnienie... O tu, w odpowiedzi na posta claudik https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post33434351 Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#306 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pędzicie tak z tymi postami, że pojechałam na 1,5 godzinki do męża do pracy i mam prawie 4 strony do nadrobienia !!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#307 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, połazikowałam dziś trochę (miałam sporo spraw do załatwienia) i jestem teraz spuchnięta jak baleron ![]() ![]() jak Wy sobie radzicie z puchnięciem? ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#308 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobry pomysł z tą kasą na chrzest na szczepienia ![]() Ja sobie w sumie nijak nie radzę ;/ wyjdę gdzieś na dłużej i stopy mam jak bańki, dzisiaj będzie to samo, bo jedziemy na zakupy. Lekarz mówił, żebym np. jak oglądam TV ( z tym, że ja nie mam TV), czytam gazetę, cokolwiek robię co nie wymaga chodzenia czy stania to żebym nogi wyżej kładła i na noc, żebym sobie jakiś koc zwinęła i w nogach położyła i nogi na tym kocu... tylko, że ten koc bardzo szybko ląduje na podłodze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#309 |
Rozeznanie
|
U Perse ok, jak juz bedzie wiedziala co z Dawidkiem, to na pewno sie do nas odezwie. Bardzo mi jej brakuje na naszym watku
![]() Ja tez nie bede prasowac ubranek,wole w tym czasie sie z nim pobawic albo pojezdzic na orbitreku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#310 |
Rozeznanie
|
zadzwonilam do lekarza i nie będzie problemu z tym l4, uff
dzięki za rady dziewczyny ogólnie jestem jakaś rozdrażniona tak to babsko mnie w tym tramwaju wkurzylo, nie lubie jak mnie ktos obcy dotyka a co dopiero popycha |
![]() ![]() |
![]() |
#311 |
Rozeznanie
|
Czy Wasze maluchy tez maja czesto czkawke? u mnie 5 razy dziennie to minimum-od 15t jak zaczelam mocno czuc ruchy. Czesto czka po jedzeniu- wiadomo...ale tez zawsze kiedy slyszy placz meza chrzesniaka,chyba sam zaczyna w brzuchu plakac i az dostaje czkawki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#312 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#313 |
Rozeznanie
|
synek mojej kolezanki tez mial czasto czkawke w brzuchu i niestety po urodzeniu mu zostalo, przy tym bardzo ulewal:/ ale bede miala prania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#314 |
Rozeznanie
|
kiedyś wieczorem mial ponad15 minut tą czkawkę, aż się przetraszylam co mu się tak czka i czka, ale w końcu mu przeszlo, dziwne to uczucie
|
![]() ![]() |
![]() |
#315 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeszcze Mąż mi podpowiada wsadzić stopy do chłodnej wody, spróbuję. I niby nogi mi się w ciąży nie zmieniły "w obwodach", nie mam grubszego uda ani łydki, a czasem jak tak zdrowo spuchnę i pomacam taką nogę to mam wrażenie, jakbym miała nogi z pianek marshmallows :rolleyes" i każde skarpetki, nawet takie o najdelikatniejszym wykończeniu (bez gumki) i krótko noszone zostawiają taki odcisk, jakby próbowano amputować mi stopy :/ Cytat:
![]() Co do prasowania - pewnie pójdę w Wasze ślady, nienawidzę prasować ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#316 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale babsko ![]() Cytat:
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#317 |
Rozeznanie
|
to ja wam napisze, co mi się ostatnio przytrafilo, tak mocno mi kopa zasadzil w żebra, że uslyszalam taki dziwny halas, odbicie, szok i czasami wydaje mi się, że slyszę jakieś pluski,mlaski z brzucha a to na pewno nie moje jelita
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#318 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a liczyłaś kończyny na usg? ![]() ...bo ja tak ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#319 |
Zakorzenienie
|
Uciekam już, bo jedziemy do sklepu a potem do znajomych, tż zależało więc się zgodziłam mimo tego co wcześniej zapowiedziałam
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#320 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Pożarłam lody ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#321 |
Rozeznanie
|
no jest tyle ile powinno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#322 |
Wtajemniczenie
|
Mamusie majowe: (36 mam czeka na 35 dzieci - 18 chłopców, 16 dziewczynek i 2 niespodzianki)
tak jest w pierwszym poście czy nie powinno byc 36 mam czeka na 36 dzieci? |
![]() ![]() |
![]() |
#323 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To co napisałaś teraz popieram w 100%, ale tamta wypowiedź miała trochę inny oddźwięk, przynajmniej dla mnie. No nie ważne. Każda z nas napisała co na ten temat myśli i już ![]() Od poniedziałku mam zamiar prać ciuszki dla Hani. W środę przyjadą mebelki, to już będę miała gdzie je ładnie poukładać ![]() ![]() ![]() ![]() Jak sobie pomyślę, że termin mam dopiero na połowę czerwca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#324 |
Wtajemniczenie
|
Kapukat - wklejam Ci linka do króciutkiego wątku na temat zatkanych kanalików łzowych, na którym się udzielałam, żeby sie nie powtarzać
![]() ![]() ![]() Kism - ja też mam brzuch nisko, jeszcze nizej niż w pierwszej ciąży i teraz bolą mnie pachwiny itd, czego wcześniej nie miałam. Moja gin powiedziała tylko, że jestem w drugiej ciąży w końcu i grawitacja działa ![]() Asiula - widzę, że my sąsiadki ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, pytałam dzisiaj w aptece, bo nie mogłam sobie przypomnieć: rozcieńcza się 1 część spirytusu na 2 części wody!!! ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Ja mam stały kontakt z Perse ![]() ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-20 o 16:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#325 |
Wtajemniczenie
|
Szmaragdowy Kotku gdzie mieszkasz?
Przyszedł mi zwrot z podatku ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#326 |
Wtajemniczenie
|
To super! ![]() ![]() ![]()
#327 |
Rozeznanie
|
w badniu ogólnym moczu wyszlo mi, że mam dużo fosforanów 15
czy to moglo być efektem, że dzień przed badaniem caly dzien wymiotowalam i się odwodnilam? |
![]() ![]() |
![]() |
#328 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ze zwrotu zapłace OC auta(płace na dwie raty) i zapłace rachunek za prąd który dzisiaj znalazłam w skrzynce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#329 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do podgrzewania, ja zamykam pokój i podgrzewamy do 23 stopni do kąpieli, po kąpieli jak już jest wytarty w śpioszkach i w w łóżeczku otwieramy drzwi żeby temperatura była tak koło 19-20 stopni bo wtedy wszyscy razem Cytat:
![]() Cytat:
a co do prasowania - ja uwielbiam mieć wszystko wyprasowane, przed porodem stałam i prasowałam chociaż ciężko było z tymi opuchniętymi nogami, ale nie skończyłam po urodzeniu, wszystko co upiorę od razu po wyschnięciu prasuję...jakoś nie mogłabym patrzeć na pogniecione rzeczy mojego dziecka ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() uściski dla Perse - mam nadzieję, że dała sobie radę.... szkoda, że tak sie stało i już jej z nami nie ma |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.