|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#62 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
a sól fizjologiczna? ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Wtajemniczenie
|
Hej!
Przepraszam, że tak Was dziś opuściłam, ale zostawiłam Was widzę pod dobrą opieką ![]() ![]() agatkę kiedyś właśnie przeniosłam do kwietnia, ale widocznie zapomniałam zmienić datę ![]() ![]() Napiszę Wam potem więcej, co u mnie ![]() ![]() Na razie mam jeszcze duuużo do doczytania. |
![]() ![]() |
![]() |
#64 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
||
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
'
dobra, dobra powiedzmy, że zostanie to między nami ![]() Kism co tam po wizycie u Kaja? |
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
Jednak nie wytrzymam, jestem zbyt zmęczona... kładę się dziewuszki, spokojnej nocy papa
|
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Wtajemniczenie
|
Dobranoc Begie. Ja też się kładę. Dobranoc mamusie
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
I ja się melduję w nowej części
![]()
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Melduje się
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
fajowy
![]() Cytat:
![]() Wczoraj wkoncu udalo mi sie nagrac malego jak kopie ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Rozeznanie
|
witam i ja
![]() miss - dziękuje za rady dot pępka i rany po cc. jeśli chodzi o szare mydło do higieny intymnej to ja słyszałam od położnych dokładnie to samo - tzn żeby właśnie używać ![]() begie13, Efijy, anulka - dziekuje za kciuki ![]() ![]() zabcia - no jakoś nigdy nie miałam weny do tych zdjęć, może za słabo się zorganizowałam, ciągle w biegu itd i tak to się właśnie skończyło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
jutro będę szukać soli fizjologicznej tutaj
Kism - odpowiadam na pytanie o cyca = uratowany! dzięki sprawdzonym radom oraz Mismalezji, karmię dalej piersią i mój cyc ma się dobrze... jedno mnie tylko intryguje - po tym jak opanowałam sytuację, cały czas swędzi mnie w tym jednym miejscu, tam gdzie było zgrubienie... ciekawe jak długo będę miała ten niekomfortowy stan ![]() jak tam po wizycie? gdzie Cię znowu wymiotło...no i kiedy zdięcia pokoju? |
![]() ![]() |
![]() |
#74 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Missmalezji - a mnie jak byłam w ciąży z Michałkiem odesłali z apteki do monopolowego, powiedzieli, że nie mają ![]() ![]()
![]() |
#75 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#76 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
kapukat dajesz rade ![]() Gaabi - bystra dziewczyna z ciebie, ja nie umialabym założyć nowego wątku... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#77 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przerabialiśmy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#78 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Młody mi dopiero zasnął,jestem ciekawa kto jutro wstanie do przedszkola,Filip jest spiszkiem.W samochodzie mi spał 1,5godziny do 18 i ciężko było mu zasnąc. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#79 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#80 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
No to fajnie, bo nasz okulista mi mówił, że troszkę starszym dzieciom to robi się pod narkozą i często okuliści po prostu tak wysyłają od razu z marszu...a wystarczy poczekać, aż kanalik łzowy rozszerzy się sam, razem z rosnącym dzieckiem, tylko trzeba po prostu poczekać, a nie wszystkim się chce. Michałkowi wszystko się uspokoiło po ukończeniu 3 r.ż., okulista nam właśnie mówił, że on jest przeciwny takim zabiegom rutynowo, no chyba że w jakimś skrajnym przypadku. A to jestem ciekawa, co dokładnie miala robione Twoja bratanica? Dobrze, że trafili na jakiegoś mądrego lekarza. I pewnie była malutka, bo starszemu dziecku podobno nie robi się bez narkozy, bo nie da rady.
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-19 o 21:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#81 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#82 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#83 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dżizus, to ja mam niepohamowaną ochotę na Adwokata... ![]() Mąż mnie zdenerwował. Mówię mu, że skoro nie mam krążka to może na początku maja przytulimy sie tak troszeczkę, a on się oburzył, że mam go nie straszyć. Hmmm...ja mu dam...i tak go dorwę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#84 | ||
Rozeznanie
|
Śliczny!!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#85 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
Doczytałam wreszcie starą część...
Cytat:
Cytat:
![]() Facet mało spostrzegawczy ![]() ![]() Cytat:
Faktycznie, ale ja też prawie 2 mies. brałam Fenka - od 30 tc. I też dalej pomimo leków miałam skurcze. 5-10/dzień, potem nawet ok. 15/dzień, a przez ostatnie 2 tyg. nawet ok. 25/dzień. Cóż, nie ma co się zastanawiać, co by było gdyby... Ja jakoś byłam spokojna, że leki trzymają mimo wszystko te skurcze w ryzach. Trzeba być dobrej myśli, że leki unormują sprawę, a jak przyjdzie odpowiedni czas, to się je odstawi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Szczegóły z odnośnikami, itp. to jutro lub pojutrze Ci napiszę, co i jak ![]() A z tymi dwoma postami, to sama się zamotałam, myślałam, że tak będzie lepiej, ale zapomniałam, że one same się połączą... (zresztą tak napisałam Ci już w PW). A tu zabcia nam podpowiedziała rozwiązanie, że trzeba swojego pierwszego posta zacytować. No nic, nie szkodzi, będziemy ewentualnie kombinować przy następnej części, jeśli ja będę dalej w dwupaku chodzić ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#86 | ||||||
Wtajemniczenie
|
A teraz z nowej części:
![]() Cytat:
![]() ![]() To co pisałam wcześniej to było szczerze, bo dopiero teraz przeczytałam tego Twojego posta. Mogłaś dzwonić ![]() ![]() Jutro mam parę załatwień w mieście (badanie krwi, odebrać zasłonę, zawieźć zwolnienie, itp.), to znowu do wieczora Was pewnie będę gonić, ale pewnie w sb znajdę spokojnie czas, to Ci pomogę z tymi odnośnikami! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale znowu odnośnie Dax Sun, to dałabym sobie rękę uciąć, że od dawien dawna jest po 6. mies. 3 lata temu pracowałam w drogerii i wszystkie z takich balsamów/emulsji na słońce w większych buteleczkach były po 6. mies. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja miałam dziś zajęcia u Maksia w przedszkolu (dzieci niby normalnie się bawiły, wychowawczyni czegoś ich uczyła, śpiewali, itp.), a rodzice siedzieli sobie z boczku i patrzyli, jak to niby na codzień wygląda... A potem byłam u gina ![]() Zdjęcia będą tak jak obiecałam! Jutro będzie zasłona (jeszcze po żabki dodatkowe muszę iść ![]() Cytat:
![]() Chciałabym, ale naprawdę w to uwierzę, jak zacznę rodzić... Taka jestem nieufna po przenoszeniu Maksa ![]() I moja wizyta: Kaj waży... ok. 3300-3500g - dwa razy gin sprawdzała... A tak się do tej pory cieszyłam, że waga mu rośnie odpowiednio do czasu ciąży, a tu łobuz pod koniec wystrzelił... 2 tyg. temu ważył ok. 2500g. Gdyby miał się urodzić w takim czasie jak Maks, to z dużym prawdopodobieństwem można powiedzieć, że byłby większy ![]() ![]() ![]() ![]() Dziękuję za kciuki za wizytę i gratki za przygotowania! ![]() Jestem przeszczęśliwa, że mam to porobione. Teściowa dużo punktów zarobiła ![]() ![]() Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-04-20 o 00:50 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Hejo dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#88 |
Zakorzenienie
|
Andzya to chyba już
![]() czekamy na wieści. Mąż odprawiony do pracy. ja torchę ogarniam, zaraz przyjdzie mama mi okno umyć. za 3 godz wizyta ![]() ---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ---------- moja waga pokazała mi dzisiaj +3 kg od ostatniej wizyty, która była 3 tyg temu. wrrrr |
![]() ![]() |
![]() |
#89 | ||
Rozeznanie
|
Witam w nowej części
![]() Brawo dla Gaabbi ![]() Cytat:
Ja z tego powodu pewnie pojadę do porodu taksówką ![]() ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |
Wtajemniczenie
|
Dzięń dobry.
Słoneczko przebija się przez chmury więc zapowiada się ładny dzień ![]() ![]() Wczoraj jeszcze zajrzałam do Was przed snem, ale już nie miałam siły nic pisać. Trochę się wczoraj poprzytulaliśmy z P i tak jakoś zeszło ![]() A tak w ogóle, to smutno mi okropnie, bo już tydzień śpimy osobno ![]() ![]() Dziewczyny, ja Wam wszystkim baaaardzo dziękuję za słowa uznania, co do utworzenia nowej części wątku, ale to na serio żaden wyczyn ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() życzę udanego dnia ![]() nasteczka, jesteś na liście ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:41.