|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część III
Powodzenia PaulinaMigotka !Najwazniejsze to podchodzic do tego na luzie, skupic sie i nie traktowac egzaminatora jak zlo wcielone - wystarczy mu pokazac ze ogarniasz manewry i jestes czujna na drodze
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#302 |
Rozeznanie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część III
Migotko, powodzenia !
![]() ![]() W temacie Grey'a - http://wiadomosci.onet.pl/kiosk/byc-...wiadomosc.html Gość nieźle przejął się rolą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#303 |
Zadomowienie
|
Dobrze, ze moj chłopak nie czytał GREYA
![]()
#304 | |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A w temacie posiadania dzieci - też nie planuję, i nikt mi oczywiście nie wierzy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#305 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do Greya - o rany ![]() ![]()
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#306 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() będzie dobrze i Ty też zdasz ![]() ![]() ![]() nie wiem jak w Łodzi, ale w Poznaniu jest pare miejsc, w których egzaminatorzy nagminnie uwalają... Wracam do nauki na czwartkowy egzamin ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#307 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#309 |
Zakorzenienie
|
Niektórzy nie chcą mieć dzieci, a ja nie chcę prawa jazdy.
![]() ![]() Grzebiąc w poszukiwaniu nawilżacza pokwasowego znalazłam w szafce DDML Clinique. Używacie "trzech kroków"? Ja kiedyś miałam okazję i najbardziej sprawdził się u mnie tonik i na szczęście (dla portfela) znalazłam odpowiednik na Biochemii Urody. |
![]() ![]() |
![]() |
#310 |
Zakorzenienie
|
Migotko, zależy jeszcze na jakiego instruktora trafisz, jak będzie chciał oblać to znajdzie powód, trzymam
![]() Przypomniał mi się mój egzamin, byłam ostatnia i wróciliśmy z miasta, parkowała pod WORDem i dojeżdżałam do krawężnika. Chciałam zobaczyć przez okno ile mi do niego został, wzięłam zamach i... uderzyłam w szybę, z tego wszystkiego zapomniałam, że nie mam opuszczonej... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#311 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#312 |
Zakorzenienie
|
Ludzie żyją schematycznie i stereotypowo. Rok po ślubie - czas na dziecko, dwa - coś nie tak, pora na "wiercenie dziury".
Moja rodzina wie jakie mamy podejście (szczęście, że obydwoje takie samo), nawet tematu nie poruszają. Zresztą ja byłam wychowana w duchu samodzielnego podejmowania decyzji. Mój Tata zawsze powtarzał "żyj i daj innym żyć, a o sobie decyduj sama". Każdą decyzję akceptują i nie komentują. Oczywiście służą sugestiami, ale w żadnym wypadku nie nachalnymi "oczekiwaniami". Natomiast...druga strona, to inna bajka. Przeciwstawiam się temu, nie siedzę z zaciśniętymi zębami, jednak skutki są mizerne, sprowadza się to do wzajemnej walki. Niedawno usłyszałam: "Noooo, ale do 30stki to już jedno musicie mieć" z oburzeniem w głosie! Pewnie, bo to koncert życzeń! Cóż, mentalności nie zmienię, bardzo żałuję! Błękitne_niebo napisała o "podłej kobiecie sukcesu", mnie też tak postrzegają, ale to standard przy konfrontacji z jakże żywą wizją "desperate housewives". Ich niedoczekanie ![]() Co do małżeństwa, mnie też się nie spieszyło, mąż bardziej naciskał. Ślub braliśmy już po studiach. Niewiele zmienił, bo i tak mieszkaliśmy ze sobą od 4 lat. Uważam natomiast, że warto prowadzić wspólne gospodarstwo domowe przed ślubem, później jest znacznie łatwiej. Migotko, odnośnie prawa jazdy. Też bardzo stresowałam się przed egzaminem, w nocy spać nie mogłam, brzuch mnie bolał. Zdawałam jeszcze na innych zasadach, bo 8 lat temu i najpierw był plac, a później miasto (w moim przypadku Katowice), z grupy wyszły dwie osoby, jedna wróciła po 10 minutach. Nogi miałam jak z waty, zwłaszcza, że nigdy wcześniej nie prowadziłam Corsy. W szkołach jazdy praktykowało się na Fiatach Punto. Egzaminator cały czas trwania jazdy (około 50 min) prowadził ze mną rozmowę, przez to zapomniałam o stresie, byłam w takim szoku, że już po zaparkowaniu samochodu w garażu (byłam ostatnia) dalej nawijałam facetowi, uwolnić się nie mógł ![]() ![]() ![]() ![]()
#313 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#314 |
Zakorzenienie
|
Melduję wykonanie zadania
![]() ![]() ![]() Po pierwsze - świetny artykuł w Claudii ![]() Po drugie widzę, że rozwinął się bardzo ciekawy temat odnośnie dzieci i ślubu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Migotko - nie stresuj się głupim egzaminem na prawko ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mariah - kolekcja imponująca, zazdroszczę ![]() Edytowane przez LadyI Czas edycji: 2013-01-29 o 23:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#315 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Migotka, powodzenia!!!! Mnie też to czeka. ![]() Co do ślubu i dzieci, to się nie wypowiadam, bo właśnie zakańczam swój obecny związek. ![]()
![]() |
#316 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#317 |
Rozeznanie
|
Migotka, nie stresuj się, nie idz za dużo przed czasem do WORDu, żeby Ci się nie udzielała ta idiotyczna atmosfera, która tam panuje. Głowa na karku, oczy dookoła, nie przekraczaj dozwolonej prędkości, bardzo ważne:czytaj uważnie znaki drogowe, pomyśl, że egzaminator to pasażer, którego masz bezpiecznie dowieźć do celu.
Powodzenia!!!! Trzymam mocno kciuki ![]() A co do tematu dzieci to uwierzcie mi na słowo ile razy już byłam w tej kwestii sprowadzana przez rodzinę na "właściwą drogę" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#318 |
Zadomowienie
|
Migotka, trzymam kciuki i czekam na wiadomość
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#319 |
AGA :)
|
Migotko powodzenia!!!
![]() Lady zgadzam się z Tobą. Ja, pomimo że dawno nie mam już 20tu lat ![]() ![]() Na dzieci i totalną dorosłość i odpowiedzialność przyjdzie czas ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#320 |
Zakorzenienie
|
![]() widzę, kilka ciekawych tematów się pojawiło. Naciskanie na dziecko. U mnie na szczęście jest to sporadyczne, ale nie powiem, zdarza się. Zwłaszcza że jesteśmy pół roku po ślubie. Mój starszy brat jest najgorszy w tej kwestii. Potrafi rzucić jakiś głupi komentarz, który w jego ocenie ma być śmieszny ![]() Mieszkanie ze sobą przed ślubem. Wyłamię się i powiem, że ze swoim mężem zamieszkaliśmy razem właśnie dopiero po ślubie. Owszem były obawy. Przez pierwsze tygodnie było słodko i w ogóle, ale potem zaczęło mi przeszkadzać nieodnoszenie szklanek do kuchni, bluzy walające się po krzesłach i inne tego typu rzeczy. Do tej pory z tym walczę. Ale po wielu miesiącach spędzonych na wątku Pmek pojawiły się głosy, że ślub osób, które długo ze sobą mieszkały w zasadzie niewiele w ich życiu zmienił. Tymczasem dla mnie to była totalna rewolucja. Absolutnie nie uważam, że tak było lepiej - gdybyśmy mieli możliwość pewnie już wcześniej mieszkalibyśmy razem ![]() Migotka - trzymam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#321 | |
AGA :)
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#322 |
Wtajemniczenie
|
Migotko - trzymam kciuki !
Edytowane przez fashionismypassion Czas edycji: 2013-01-30 o 13:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#323 |
Zakorzenienie
|
Migotko - i ja trzymam za Ciebie kciuki !
![]() a w Poznaniu już prawie nie ma śladu po śniegu ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#324 | |||
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Ale u mnie chlapa!!! Ale przynajmniej śnieg znika ![]() ![]() Dziś przyszła moja przesyłka ze Zary ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Pewnie masz rację. Tym bardziej, że moje nocne pobudki zaczęły się wraz z nadejściem sesji ![]() U mnie też rodzina małżona jest tak strasznie wścibska i naciska na dziecko. U nas zaczęto plotkować, że po prostu nie możemy i oczywiście wymyśliła to moja "boska" teściowa ![]() Cytat:
Oj, cosik takiego to ja też słyszałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Zupełnie jakbym czytała o sobie i moich teściach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mój małżon też jest strasznie ugodowy, ale na szczęście widzi już coraz więcej, a moi teściowie naprawdę potrafią zajść za skórę ![]() ![]()
![]() |
#325 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie zaczął się powooooooli topić ... obawiam się , że jak zacznie się topić na dobre kalosze będą niezbędne. Dzisiaj jak wychodziłam z domu była 3 na plusie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#326 | ||||
Zakorzenienie
|
Gratulacje ![]() Cytat:
Ja jak się stresuję, to jem jak głupia ![]() ![]() ![]() Cytat:
Powodzenia!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja wychodzę z założenia, że dziecko to ogromna odpowiedzialność i nie ma co podejmować tak ważnej w skutkach decyzji tylko dlatego, że później może być za późno. Ja dziecka na chwilę obecną nie chcę i nie mam zamiaru zacząć się starać tylko dlatego, że później mogę płakać żewnymi łzami, bo mieć go nie będę mogła. Jest mi dobrze tak, jak jest i nie zamierzam tego zmieniać. A jeśli kiedyś okaże się, że nie będę mogła, cóż...Nie mam zamiaru robić czegoś wbrew sobie. Podam Ci za przykład moją kumpelę, która przed ślubem nasłuchała sie od koleżanek, jaki to jest problem ze zajścim w ciążę i jak to powinna się zacząć starać zaraz po ślubie, bo nigdy nie m tak, że zachodzi się w ciążę zaraz po zaczęciu starań o dziecko. Oczywiście zaraz po ślubie koleżanka podjęła starania, bo przecież koleżanki w ciążę zaszły dwa lat po ślubie. Liczyła, ze też będą się z da lata starać. Nie muszę chyba dodawać, że w ciążę zaszła od razu ![]() Także nie ma reguły. Trzeba brać każdą ewentualnośc pod uwagę, jednak zawsze powinno się mieć na względzie to, że dziecko to nie zabawka i jeśli ktoś się w danym momencie swojego życia nie czuje gotowy na nie, to nie ma się co zmuszać i robić cosik wbrew sobie. Cytat:
Gratuluję ![]()
![]() |
#327 | |
Wielce Szanowna Pani
|
Cytat:
![]() Migotka- pomyśl o egzaminie tak, że chcesz po prostu dołączyc do grona kobitek za kierownicą z klasą ![]() ![]() Ja mam jutro jeszcze jeden egzamin, czekam na wyniki dwóch i przyznam że już mam dość ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też mam już dosyć, w dodatku czuję, że rozkłada mnie choroba, ale coś nie może się do końca wykluć... boli mnie przez to głowa, ciężko się skupić, a jutro i w poniedziałek egzaminy. Przed snem kupiłam jeszcze torebkę i teraz obiecuję sobie, że w najbliższym czasie żadnych torebek... Zaraz wybieram się na zakupy spożywcze i na pocztę, wysłać gabi1234 zarowe buty ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#329 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a kalosze to teraz rzecz niezbędna, cieszę się, że mogę w nich teraz pochodzić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:24.