|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana
elskede fajnie z ta 3 faza.... ale ja sobie obiecalam ze nie dam sie zwariowac i ze skoro teraz okres grili itd to czasem pozwole sobie na cos zakazanego
ale obiecuje cwiczyc i balans sie wyrowna, mysle ze nasz organizm juz przyzwyczail sie do diety i do spadkow wiec raz za czas nie zwariuje jak mu damy cos extra piszac to mysle o prażonkach pewno nie wszystkie wiedza co to ale jednym slowem niebo w gebie a w listopadzie jak bylismy autem to przywiezlismy 8 litrowy zeliwny gar wiec juz nie moge sie doczekac tych imprez galloway z sukienka to mam dzwonic koncem czerwca i jeszcze ostateczne wymiary przeslac i powiem Ci ze jak sie balam efektu bezy i ze wroce z bekiem bo w kazdej wygladam grubo to bylam tak milo zaskoczona bo moim zdaniem nawet teraz wygladalam super i nie bylo wogole widac tych 75 kilo (pewno przez to ze wysoka jestem ) pozniej wstawie zdjecie sukni ktora wybralam ale troche fason jej zmieniamy - szczegoly w klubie dam odebralam zaproszenia - tez mi sie podobaja zalatwilam ciasto tylko jeszcze tort musze znalezc poklocilam sie z ksiedzem w kosciele bo zaczynal robic problemy - chcemy w klasztorze a nie w mojej parafi a wiadomo ze wtedy nie zarobia wiec problem musi byc no i jeszcze kilka rzeczy pozalatwialismy wiec dobrze jest
|
|
#3302 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana
Cytat:
bo też myślę że właśnie węglowodany wzbudzają niezdrowo nasz apetyt i chcicę na więcej i więcej......
|
|
|
#3303 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny!!!
Karadko witaj na forum, gratuluje utrzymania wagi ![]() Ja od wczoraj z @ kurcze boli brzunio jak diabli ![]() ![]() Wlasnie dziewczyny jak tam wasze cwiczenia ![]()
|
|
#3304 |
|
Wtajemniczenie
|
ktoś kiedyś pytał o III fazę, ja znalazłam III fazę dzieloną na trzy fazy ( z wątku III fazowiczek ):
FAZA STOPNIOWEGO UTRWALANIA musi dzielić się na 3 równe części. I tak: - przy utracie 10 kg, utrwalanie ma trwać 100 dni, co oznacza po 34 dni na każdy etap tej fazy, - przy utracie 30 kg, utrwalanie ma trwać 300 dni, co oznacza po 100 dni na każdy etap tej fazy. Otręby owsiane są obligatoryjne, zaś pszenne jedynie zalecane. Proteinowy czwartek OBLIGATORYJNY w każdym z etapów. 1 OKRES : Produkty dozwolone: - Proteiny i warzywa z fazy naprzemiennej przez 6 dni z 7 - 1 porcja produktów skrobiowych na tydzień, zamiast 2 - 1 posiłek królewski na tydzień, zamiast 2 - żółte sery dopiero w drugim etapie - 2-3 kawałki chleba dziennie (40-50 g). - 1 owoc rano i 1 owoc wieczorem lub mus owocowy bez cukru 2 OKRES : Dorzucamy kolejne produkty dozwolone: - 1 porcję produktów skrobiowych (czyli 2 porcje na tydzień) l- ser żółty do wyboru (albo 40 g sera codziennie o zawartości tłuszczu 20% , albo 40 g sera żółtego o zawartości tłuszczu 40% raz na dwa dni) 3 OKRES : Pełna faza utrwalania: - Proteiny i warzywa z fazy naprzemiennej przez 6 dni z 7 - 2 porcje produktów skrobiowych na tydzień, - 2 posiłki królewskie na tydzień, - porcja sera żółtego (40 g) o zawartości tłuszczu max. 40 % , codziennie, która może być zastąpiona 100 gramami sera białego z pełnego mleka - 2-3 kawałki chleba dziennie (40-50 g). - 1 owoc rano i 1 owoc wieczorem lub mus owocowy bez cukru a tu adres do wątku III fazowego: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post16977593
|
|
#3305 |
|
Rozeznanie
|
tez cos o tym slyszalam/czytalam Meguś, ale ja pozostane przy wersji ksiazkowej
od dwoch dni staje na wadze i ciagle 72, jestem na kilka dni przed okresem, juz czuje, ze jest tuz tuz, a waga nawet nie drgnie mimo wlaczenia chlebka i jednego owoca dziennie jutro moze zjem troche makaronu lub ryzu z kurczakiem - mmmmm pycha.
|
|
#3306 |
|
Rozeznanie
|
![]()
|
|
#3307 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#3308 |
|
Rozeznanie
|
że wam uśmiechy przesyłam
a sama głową walę - urodziny córy, torcik................... ..... symbolami bo na rękach córa usypiała, teraz już w łóżku śpi poczytałam karadka ty kochana tyle się obiegałaś że i waga nie wzrosła witaj i na foto suknii czekamy no i papa
|
|
#3309 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczynki, odrabiam straty -0,8 kg dzis
od srody warzywka wiec pewno juz tak dobrze nie bedzie - za tydzien @ wiec jak to ze mna moze nawet ponad kilo na + isc jeszcze mialam Wam powiedziec ze pytalam pani w aptece o ten proszek zeby nie zakwasic organizmu i mowie jej ze na diecie bialkowej jestem a ona pyta czy na dukanie bo ona tez byla i mowi ze 10 kg spadla i ze nic takiego nie brala i nawet nie wie co to ten proszek - pytala czy nie mam nazwy itp i mowi ze jak sie duzo pije i je te warzywa na pw to nie powinno byc zadnych problemow! i mowi ze dobrze multiwitamine pic i tyle
|
|
#3310 |
|
Rozeznanie
|
a u mnie na wadze rowniotkie 71 kg
szok, radocha i w ogole nie jest taka zla ta III faza, a pomyslec, ze niedlugo okres dostane ![]() dzien dobry
|
|
#3311 |
|
Rozeznanie
|
cześć kochaniutkie
u mnie po wczorajszej wyżerce waga stoi w miejscu a było tak... karkówka,boczki, czekoladki....majówka pełną parą ![]() Karadko i Elskede piękne spadki !!! ![]() Ja naprawdę zauważyłam że jak grzeszę to wagowo nie ma tragedii na +, no jedynie powoli mi spada niż wcześniej,bo podsumowując kwiecień ubyło mi tylko 2,5 kg mało w porównaniu z poprzednim 1,5 miesiąca
|
|
#3312 |
|
Rozeznanie
|
u mnie na wadze plus
w sumie dziś tylko -7 gratulacje spadków
|
|
#3313 |
|
Rozeznanie
|
dzieki Galloway i Aguś
ja tylko w sobote zaszalalam z kielbaska - ale potraktowalamm to jako krolewski posilek ale czlowiek teraz delektuje sie owocem czy chlebem po tak dlugiej przerwie, normalnie szoook
Edytowane przez elskede Czas edycji: 2010-05-03 o 09:57 |
|
|
|
|
#3314 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Kochaniutkie
U mnie waga po @ już prawie prawie jak przed, dzisiaj było 103,2kg, przedłużam na dzisiaj warzywka a od jutra ostre P (bez nutelek, kakao do serków) bo mam nadzieję do końca maja zejść poniżej stówy i być dwucyfrówka a nie 3D. Karadka brawo ![]() Cytat:
|
|
|
#3315 |
|
Zadomowienie
|
megi dobrze ze straty odrabiasz i tak mocno sie wez i zejdz juz z tego 3D ! pomysl sobie ze 2x P bez grzechow i moze byc!!! i tak juz pieknie polecialas!!!!!!
wstawilam do klubu zdjecie kiecki a wogole to nie wiem co zrobilam ale jakos wykasowalam moje zdjecia
|
|
#3316 |
|
Wtajemniczenie
|
Karadko suknia śliczna, a ty z pewnością będziesz pięknie w niej wyglądać
Co do mojego grzeszenia to właśnie przed i na @ nutelkę wcinałam jak szalona, coś cukrów mi się chciało, no i serek z kakałkiem dosłownie mnie zniewolił, no dobra jeszcze % czasami były
|
|
#3317 |
|
Zadomowienie
|
dzieki megus, ciesze sie ze Ci sie podoba ale wiesz jak to jest gusta i gusciki wiec niektorym bedzie sie podobac a niektorym nie
ale najwazniejsze ze dla mnie to ta jedyna i ze do listopada mam nadzieje ze bede w niej wygladac jak ta modelka chociaz i teraz nie jest zle ale ten brzuch dalej najgorszy wiec od dzisiaj cwicze![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- i jeszcze co do grzeszkow to mysle ze na naszym etapie (juz za chwile 3 miesiace!!!!) to nawet na fazie II jak czasem sie zgrzeszy to nic sie nie stanie i ja sobie wcoraj obiecalam ze nie moge sie doczekac ciasta - pewno cos dukanowego ale truskawki dodam na pewno! i mimo ze owocow nie wolno to na truskawki i arbuzy daje sobie pozwolenie
|
|
#3318 |
|
Rozeznanie
|
fajna suknia
|
|
#3319 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Karadka, witaj spowrotem Sukienka prześliczna U mnie waga znów w górę A może nie służy mi taki układ II fazy: 4P i 3P+W Bo właściwie odkąd zmieniłam na taki układ z 5/5 to waga przestała lecieć w dół. A może to nie zmiana układu, tylko typowy zastój, o którym któraś z Was pisała No w każdym razie nie mam już raczej szansy się zmieścić w sukienkę, którą miałam nadzieję ubrać na 18nastkę mojego syna Wszystkim, którym udało się coś zrzucić wielkie brawa a tym, kórym się nie udało, oby jutro był spadeczek
Dukan od 14 lutego 2010 Początkowa waga: 117,8 kg Obecnie: 96,5 kg Straciłam: 21,3 kg Edytowane przez Kasiad01 Czas edycji: 2010-05-03 o 11:06 |
|
|
|
|
#3320 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Karadko a suknia ważne żeby tobie się podobała i żebyś się dobrze czuła w niej, w końcu to będzie twój wielki dzień, ale jestem pewna że i tak olśnisz wszystkich ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
|
|
|
#3321 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczynki!!
Gratuluje Wam spadkow, niestety ja w domku mam zerowe szanse Karadka piekna sukienka!! sliczna, takie przedluzone talie wyszczuplaja i wydluzaja sylwetke
|
|
#3322 |
|
Rozeznanie
|
karadko - super sukienka, na pierwszy rzut oka obawialam sie troche jej kroju (bo mowilas, ze jestes gruszka, a ona opieta jest na biodrach), ale jak wytlumaczylas, ze bedzie opieta w pasie i bardziej A to mysle, ze bedzie kapitalna
strzal w dziesiatke, jak Megi wspomniala bedziesz lsnic na swoim slubie Kasia - zastoje sa normalne, Kochana zobacz ile juz zlecialas, organizm przyzwyczail sie do zmiany diety, teraz przeczekaj i nie daj sie pokusom, a efekty znow zaczna sie pojawiac przetrwaj
|
|
#3323 |
|
Zadomowienie
|
elskede wlasnie nie gruszka, w miare proporcjonalna ale mam kosci biodrowe i jeszcze ciut wystajacy brzuszek a tych kosci biodrowych nie wytne wiec mierzylam podobna kroj A i lepiej lezy ale zobaczycie same
w listopadzie co prawda ale czas tak szybko leci ze to juz tuz tuz
|
|
#3324 |
|
Rozeznanie
|
a ja złapałam małego doła
waga maleńko mi spada ale i tak się cieszę z tych ok. 8kg wczoraj imprezka, dziś zdjecia pooglądałam i MASAKRA ...................
|
|
#3325 |
|
Raczkowanie
|
witajcie, ja na majówce ostro grzesze, wczoraj zaliczyłam KFC, duuuzo słodkiego sie najadłam no i oczywiście grill kiełbaska, szaszłyczki a dziś na zakończenie duszonki, ale waga o DZIWO stoi w miejscu ufffffff, od poniedziałku ostry rygor
karadka ja też mam @ za tydzień, o ile znów nie spózni sie 2 tygodnie tak jak ostatnio i jak narazie waga nie idzie w góre, a sukienka śliczna ogólnie to mi się prawie wszystkie sukienki ślubne podobają, i każda młoda panna wygląda w niej ślicznie i ty też tak będziesz wyglądać, a pomyśl sobie jak wszyscy będą zachwyceni twoim nowym wyglądem ja cię zobacza chudszą o dobre kilkanaście kg ulala:P
|
|
|
|
|
#3326 |
|
Rozeznanie
|
Laseeeeczki, gdzie jestescie?
Dzisiaj okazalo sie, ze ze szkola wszystko skonczy sie ok, ufffffffffffff kamien z serca, mam mega wyrozumiala promotorke
|
|
#3327 |
|
Raczkowanie
|
nie obiecuje że będę często ale jak będzie kolejny spadek wagi zadowalający to na pewno napisze buziaczki dla was dziewczyny i samych sukcesów z walką z kg ;] |
|
|
|
|
#3328 |
|
Rozeznanie
|
Witam Dziewuszki ;] i Ciebie Karadko po dlugiej nieobecnosci ;]
zaczne od tego co wszytskie dzis wrocilam z nad morza, majowka ze ho ho...... czyli nie krolewski posilek a krolewski weekend poszlam raz na spacer 12 km, innego dnia pobiegalam po plazy do spocenia sie, a jeszcze innego razu poszlam na taki spacer, cigle po stromych schodchach pod gore, ze jak wstalam rano to zakwasy malo mnie nie zabily wiec... chyba nie bylo az tak tragicznie ![]() co do lodow i owocow moja kumpela na tej diecie jak miala meeeega dola i zachcianke to jadla kinder mleczna kanapka i loda smietankowego i tez nie tyla ogolnie ejst juz ok 4 miesiace po tej diecie, nie zrobila sobie III fazy ( badzo zle moim zdaniem) ale ogolnie nie przytyla mimo ze nawyki dukanowe wykorzystuje w 30% tylko, jedyne czego przestrzega to jeden dzien proteinowy w tygodniu tylko to
|
|
#3329 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochanieńkie
A gdzie wy się wszystkie podziały? W kącie klęczycie na grochu za grzechy jedzeniowe? Oj biedactwa jedne....... ![]() Ja oficjalnie ogłaszam że zgrzeszyłam tylko piwem i kukurydzą w sałatce - poza tym było białkowo- warzywnie. Od jutra co najmniej dwa tygodnie nie tykam kakao i mleka w proszku, bo ostatnio uzależniłam się od nich i jadłam tego tyle że strach bierze. Jak coś pisnę o mleku proszkowym lub kakao to zbijcie mnie najlepiej ![]() Właśnie na kolację pochłonęłam chlebek z mikrofali i tatara z cebulką i ogórkiem kiszonym. Coś mi się przypomniało. Byłam dzisiaj u znajomej a jej córka dawno mnie nie widziała i jak szłam do domu to mówi do mnie "Kurczę pani Gosiu ale pani ślicznie schudła", normalnie skrzydeł dostałam , a to tylko 11kg narazie, a już sporo osób mi mówi że inaczej, że ładniej itp. wyglądam.Jak zejdę poniżej 3D to robię zdjęcie i wrzucam do klubu - same ocenicie
Gosia Edytowane przez Megi428 Czas edycji: 2010-05-03 o 19:43 |
|
|
|
|
#3330 |
|
Rozeznanie
|
puku
puku ja zamiast PW od dziś to zaczynam P od jutra bo .............. tit
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:50.

ale obiecuje cwiczyc i balans sie wyrowna, mysle ze nasz organizm juz przyzwyczail sie do diety i do spadkow wiec raz za czas nie zwariuje jak mu damy cos extra

a na poważnie niestety węglowodany mają to do siebie że chce się jeść bardziej i bardziej.... ja tak myślę żeby jak już będę na III fazie to skupię się na produktach o niskim indeksie glikemicznym żeby cukier mi nie wzrastał i żebym chodziła bardziej najedzona,bo w innym wypadku ''popłynę'' .Moją ulubioną rzeczą jest fasola biała,czerwona zresztą każda....żaluję że nie ma jej w tej diecie bo uwielbiam fasolę w każdej postaci...ona odchudza 

od dwoch dni staje na wadze i ciagle 72, jestem na kilka dni przed okresem, juz czuje, ze jest tuz tuz, a waga nawet nie drgnie mimo wlaczenia chlebka i jednego owoca dziennie 

szok, radocha i w ogole 

A może nie służy mi taki układ II fazy: 4P i 3P+W
Bo właściwie odkąd zmieniłam na taki układ z 5/5 to waga przestała lecieć w dół. A może to nie zmiana układu, tylko typowy zastój, o którym któraś z Was pisała