|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)
|
|
|
|
#3302 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
Najbardziej dobija mnie jeden z sąsiadów,który włączył bardzo dudniące techno...nie ma szans zagłuszyć,te basy przebijają ściany
nie jest głośno,ale bucząco
|
|
|
|
#3304 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś z Tż wybieramy się na wieczór panieńsko-kawalerski
. Przyszła para młoda planuje grill ale patrząc za okno mogę się spodziewać, że różnie może się to skończyć ![]() Zapraszam na mojego nowo otwartego bloga . Jedną z jego tematyk jest samorealizacja, ale nie tylko ![]() ![]() http://alishia-flowersinthewindow.blogspot.com/ pozdrawiam!
|
|
#3305 |
|
Rozeznanie
|
Witam, szukam porady i postanowiłam zapytać Was o zdanie. Uczę się angielskiego i niemieckiego. Okres najintensywniejszej nauki angielskiego miałam w liceum, moja wychowawczyni była anglistkę i cisnęła nas jak tylko mogła. Niemieckiego uczyłam się przez 2lata na prywatnych, indywidualnych lekcjach. Po skończeniu liceum odpuściłam sobie języki z czystego lenistwa, na studiach mam je na tak niskim poziomie, że nawet nie biorę tego pod uwagę. Dużo zapomniałam. Niedawno przyszło jednak opamiętanie, że bez języków ani rusz... Przeprosiłam się z książkami i zabrałam do samodzielnej nauki. I tak od czerwca; do niemieckiego kupiłam SM, do angielskiego eTutor (oprócz tego gramatyka i powtórki z podręczników). Niemiecki przychodzi mi bez problemów, bardzo lubię ten język i nauka to czysta przyjemność. Z angielskim jest znacznie gorzej, mogę powiedzieć, że uczę się przez rozum. Ciężko zebrać mi się do systematycznej nauki. I teraz przejdę do sedna sprawy. Od września chcę iść do szkoły językowej. Kasy wystarczy mi na jeden kurs. Co wybrać? Jak zdecyduję się na niemiecki i już czuję, że angielski pójdzie do kąta. Nie wytrwam w samodzielnej nauce tego języka. Czy wybrać kurs angielskiego, a niemiecki samodzielnie w domu? Porywam się z motyką na słońce, że chcę od razu dwa języki... Problem może i głupi, ale nie mogę się zdecydować kurs z tego "łatwiejszego" języka czy z tego co u mnie kuleje?
|
#3306 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tego który kuleje
Jeśli lubisz niemiecki to znajdziesz motywację do nauki samodzielnej. Angielski natomiast jest bardziej przydatny i bez jego znajomości ani rusz. ( Cały internet jest po angielsku) Ja na Twoim miejscu zapisałabym się na angielski a niemiecki cisnęła samodzielnie. |
|
|
|
#3307 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3308 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzisz, skoro nie pamiętasz to lepiej, żeby ktoś Ci go wytłumaczył jeszcze raz. Zobaczysz, pójdziesz na kurs i wszystko zacznie Ci się przypominać
A angielski nie jest trudny, ale nie powiedziałabym, ze jest prosty |
|
|
|
#3309 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
![]() Właśnie zdałam sobie sprawę z tego, że JUŻ sierpień... Ehh... kiedyś życie miało wolniejszy bieg... ![]() Czuję, że się starzeję
|
#3310 |
|
Raczkowanie
|
Coma, ja dopiero po przeczytaniu Twojego posta uświadomiłam sobie, że jutro już sierpień
![]() od 5.12.2oo9 razem ![]() Edytowane przez Little brown Czas edycji: 2011-07-31 o 13:10 |
|
|
|
#3311 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co myślicie o tej ofercie - http://gruper.pl/x.php/1,6232/Polska...szybko.eu.html Słyszałyście coś o tym,jakieś opinie?
|
|
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
To,że jutro sierpień wręcz mnie przeraża
taakie plany miałam na lato,tyyle miałam zrobić...na dodatek pada i humoru w ogóle nie mam![]() Witch moja znajoma skończyła kurs szybkiego czytania i mówiła mi, że i tak czyta wszystko po 2 razy,bo treść gubi... Edytowane przez Aninek Czas edycji: 2011-07-31 o 14:07 |
|
|
|
#3313 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Złej baletnicy... itd. ![]() Zrób pyszną kawkę i do dzieła! a od rana siedzę w necie i szukam czegoś do nauki Witch, ja też mam negatywne podejście to tego typu kursów ![]() Wg mnie to strata czasu i kasy. Czytanie jest dla właśnie fascynujące i piękne dlatego, że można się nad niektórymi kwestiami zastanowić, zatrzymać, a czasem nawet "zawiesić" i nieświadomie czytać ten sam tekst kolejny raz (co też jest jakimś odzwierciedleniem tego co czytamy). Nie ma też znaczenia czy to książki akademickie czy inne. Chyba nie znalazłabym żadnej poztywnej cechy takiego kursu
|
|
#3314 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj u mnie za oknem pogoda okropna - ale może to i lepiej, popracuję nad listą zadan na lipiec, w końcu to ostatni dzwonek a może uda mi się dokończyć wszystkie, bo niewiele zostało
|
|
|
|
|
#3315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
popracuję na nim dopóki mogę, a może w październiku wezmę coś nowego na raty.
|
|
#3319 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej;*
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A teraz popijam zieloną herbatę zaczynam robić fiszki i za chwilę biorę się za rysowanie ![]() Miłego dnia dziewczyny
|
||
|
|
|
#3320 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I też mam problem z laptopem - mojego netbooka szlag trafił i naprawa będzie kosztowała koło 400 zł, a widziałam laptopy już od 1100zł (miałabym 2 lata gwarancji no i szczerze mówiąc wpatrywanie się w ten malutki ekranik już mnie trochę męczyło), więc nie wiem czy opłaca się naprawiać czy lepiej dołożyć te 700zł A poza tym - mamy sierpień! Do października zostało 61 dni To odliczanie ostatnio staje się u mnie obsesyjne...
|
|
|
|
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
Fiszki też mam zrobione...i cały czas powtarzam tę samą partię, jakąś 1/3...nie mówiąc o robieniu nowych-na co nie mam czasu.
Zabieram się za angielski,póki jeszcze mi się chce
|
|
|
|
#3322 |
|
Zadomowienie
|
Co nas nie zabije to nas wzmocni
Ja na tym swoim pękniętym lapku zamierzam stworzyć swoją pierwszą stronę internetową, a co ![]() Rarita, nie denerwuj mnie z tym odliczaniem tak jakby Cię życie nudziło, a jest w nim tyle do roboty
|
#3323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rarita, dołączam do słów krytyki
|
|
|
|
|
#3324 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3325 |
|
Raczkowanie
|
Pozwolicie, że zmienię trochę temat
![]() Parę dni ( tydzień ) temu pisałam, że odzwyczajam się od stron-nic-nie-wnoszących swoim własnym, dziwnym sposobem. Okazało się, że sposób się powiódł! Na początku trochę ciężko było, bo jednak kiedyś wchodziłam tam codziennie a nawet kilka razy w ciągu dnia. Ale po paru dniach w ogóle o nich zapomniałam i teraz jedynie wchodzę tam, gdy ktoś z moich znajomych poleci mi coś. I wcale do nich nie tęsknie, a czas który ocaliłam wykorzystuję na Eurokobietkę ( dziś skończyłam PowerPoint i ruszyłam z kopyta mój ukochany Excel <3 ) i Henrego, z którym ostro walczę ))Niedługo zaczynam praktyki. Stresuję się, że hej! Aha! Zapomniałam napisać, że uwielbiam czuć się zmotywowana. Czy Wy też tak macie, że gdy zobaczycie jakieś zdjęcie czy film to aż się w was gotuje i macie ochotę zawładnąć całym światem? Hi hi ja tak mam i dlatego postanowiłam stworzyć sobie taki folder i wsadzić tam TE zdjęcia i filmy. To będzie taki plik niesamowicie dobrej energii, w sam raz na znudzenie czy doła. O! Edytowane przez sommer Czas edycji: 2011-08-01 o 22:54 |
|
|
|
#3326 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, ale pokornie przyjmuję krytykę i zamieniam odliczanie dni na odliczanie powtórek w SuperMemo![]() Cytat:
Ale teraz to zmieniam a pomysł z folderem jest naprawdę dobry
|
||
|
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie bardzo pomagają książki/filmy oparte na faktach, gdzie widzę, ile ktoś dokonał czy co odkrył...i czuję,że skoro on mógł,ja też. Teraz tak mobilizująco na mnie działa "Zodiak" R. Graysmitha (na podstawie tej książki nakręcono film"Zodiak")-czytam i czuję wewnętrznego "pałera",żeby zacząć działać,bo ode mnie zależy,co osiągnę [np. pomogę rozwiązać jakieś śledztwo wykorzystując swój niezwykły intelekt
]No i mój obecnie ukochany serial "Kości"-i doktor Temperance, profesjonalistka w swojej dziedzinie.Nie ukrywam,że pod względem zawodowym chciałabym być taką specjalistką jak ona (niekoniecznie zaś pod względem emocjonalnym...wizualnie też jest niczego sobie,ma super figurę ).
|
|
|
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zaczynam od poniedziałku staż
jak na złość dziś zadzwoniła pani, u której wcześniej się starałam na staż, ale nie było miejsca, ze jednak by mnie przyjęli... trochę za późno sie zdecydowali i odmówiłam.
|
#3330 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() gratuluje, a kiedy się dowiedziałaś o tym że idziesz na staż? i czy orientujesz się kiedy przyszły pieniądze do up? bo u mnie niestety cisza
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:43.

nie jest głośno,ale bucząco
. Przyszła para młoda planuje grill ale patrząc za okno mogę się spodziewać, że różnie może się to skończyć 

Złej baletnicy... itd.
popracuję na nim dopóki mogę, a może w październiku wezmę coś nowego na raty.

, ale pokornie przyjmuję krytykę i zamieniam odliczanie dni na odliczanie powtórek w SuperMemo