|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Aguska ale juz Szymonek duzy
![]() ![]() a wizyta dzisiejsza kontrolna to jak zwykle to samo, bo wizyta u ogolnego. nawet nie zapytal czy mala ma katar a po chwili szlysmy na szczepienie. co do mnie to pytanie o antykoncepcje i czy mam okres i czy mam depresje. jak powiedzialam ze nie mam okresu to on...oooo to moze kolejna dzidzia w drodze co ja na to ze bez seksu to raczej ciezko zajsc w ciaze. zapisalam sie do innej ogolnej lekarki aby sprawdzila mi ta niezagojona rane a wizyta dopiero za 2 tyg, bo moj dzisiejszy lekarz powiedzial ze sie zna na tego typu sprawach ![]() ale za to ucieszylo mnie to, ze w wynikach Hani kupki nie ma nic - ani bakterii, ani nic zlego i komorek krwi tez nie wykazalo, co ciekawe bo do probki wlozylam tez troche kupki z krwia. Gosia oj tak to milo jak ktos pamieta ...zwlaszcza z daleka. nam rodzina w Polsce nic nie przyslala...nawet kartki, no ale to nic, wiem ze sie ciesza, a wyslanie paczki jednak kosztuje troche, wiem ze o nas mysla i to wazne. za to Anglicy (znajomi, sasiedzi i koledzy w pracy....a raczej ich zony) to poszaleli normalnie i zwlaszcza w pierwszym tygodniu Tz tylko przynosil mi na gore prezenty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3302 |
Rozeznanie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Hej dziewczyny
![]() 16 czerwca mamy chrzest ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3303 | |||
Gang Iren
|
Mlody zasnal dzisiaj wczesniej,bo o 20:30,a przewaznie kolo 23:30 na noc zasypia.I chyba mysli,ze jest dzien,bo oczy wielkie dostal i ani mysli spac.A ja bym pospala
![]() Bylam,dal kropelki i powiedzial,ze kolo tyg,albo troche dluzej bedzie to trwalo. Cytat:
Cytat:
![]() Ja jem wszystko,wiec i majonez. Cytat:
Co do czekolady to ja jem codziennie cos czekoladowego,albo batonik,albo czekolade,zdarzy mi sie zjesc i pol tabliczki jak mam faze na to.To moja przyjemnosc,kawka i czekolada.Mlodemu nic nie szkodzi.
![]() |
#3304 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() ![]() musze pochwalic moja corcie bo jak zasnela kolo 22.30 tak spala do 5.45 ![]() ![]() Wczoraj dostalam pierwsza @ ![]() ![]() Dzisiaj bedziemy mialy aktywny dzien - ja przede wszystkim hihi bo o 9.30 wyruszamy na wycieczke piesza do galerii handlowej (ok 8-9kilometrow) na spotkanie z kolezanka przez ktora zaczelam rodzic ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Balbinko, teraz doczytalam o tej sterylizacji - ja zawsze tak powtarzalam przechodzac bolesne @ ze jak urodze dziecko to dam sobie wszystko wyciac... ale mysle ze to zbyt powazny zabieg i trzeba sie naprawde porzadnie nad tym zastanowic. Mozna przeciez zalozyc spiralke, czy podwiazac jajowody nawet i jest to mniej inwazyjne. Poza tym tak jak Gosia wspomniala - niekoniecznie cale zycie spedzisz z Twoim TZ, na nim sie swiat nie konczy, a byc moze zycie Twoje tak sie potoczy ze spotkasz jeszcze kogos i bedziecie chcieli miec dziecko i co? Wtedy nie bedzie odwrotu ..
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#3305 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() o 6 pobudka, karmienie, guganie i uśmiechy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3306 |
Zakorzenienie
|
Hej,
u nas nocka w miarę Ania ładnie zasypiała po mleku. teraz zjadła po 6 i sobie ładnie śpi. Dzisiaj przyjeżdżają moi rodzice więc będzie mile spędzony dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3307 |
Zakorzenienie
|
widze ze dzisiaj nocki raczej pozytywne
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3308 |
Zakorzenienie
|
czy wasze dzieci tez tak spia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3309 |
Zakorzenienie
|
moja jak jest na brzuszku tez tak pupe wypina
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3310 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3311 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Dziewczyny kiedy Wasze dzieciaczki (w którym tygodniu) zaczęły się uśmiechac? Chodzi mi o taki świadomy uśmiech ![]() ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
a ten espimisan to jakiś specjalny dla dzieci? kurcze wokól mojego bloku kilka aptek, a w żadnej nie ma espumisanu, tylko delicol. Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-05-10 o 07:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3312 |
Zakorzenienie
|
6-7 tygodni
![]() ![]() |
![]() |
#3313 |
Zakorzenienie
|
ja nie próbowałam, ale korci mnie bo lubię
![]() i ketchup też się trochę boję, a też bym czasem zjadła.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3314 |
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
![]() co do sterylizacji, to tez jakis 2lata temu mowilam ze moglabym sie wysterylizowac...nawet nie wiedzialam ze mozna to normalnie zrobic w UK. ale teraz nigdy bym tego nie zrobila. no wiadomo jakbym byla ''ryczaca czterdziestka'' i nagle by mi libido zenitu siegalo to wtedy moze i tak. Lena co do swiadomych usmiechow to u nas zaczely sie tez w 6-7 tygodniu - zobaczysz jakie to niesamowite ![]() majonezu nie jem bo wyeliminowalam calkowicie nabial9 dni temu, aby zobaczyc czy z Hania lepiej troszke bedzie. takze czekoladwych rzeczy tez nie jem z tej okazji, a moimi slodyczami sa platki kukuirydziane i platki miodowo-orzeszkowe i powidla sliwkowe (kupilam u nas w szparagowym sklepie. powidla domowej roboty, drogie troche ale pyszne...poki co tylko ja je kupilam a tak to ludzie nie chca wydawac na to pieniedzy, a one smakuja wysmienicie, wyglada sloiczek przecudnie...na prezent tez moga byc).znam kobitke ktora robi te prztwory - wszystko pochodzi z jej sadu). u mnie tez juz rabarbar rosnie wiec za jakis miesia zrobie dzem rabarbarowo - waniliowy - kiedys robilam i wyszedl naprawde dobry. u nas nocka moze byc, dzis malutka spala obok mnie na lozku abym mogla ja sprawdzac jaka ma temperature i chcialam miec ja blisko siebie. marudna byla ale zasnela szybciej niz zwykle. miala jeszcze w nocy tak 37.7 ale juz drugi raz nie dawalam paracetamolu. teraz troszke zjadla i jak wzielam ja do odbicia to zasnela. jeszcze sobie pospimy w takim razie troche. |
![]() ![]() |
![]() |
#3315 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Lenka pierwsze świadome uśmieszki właśnie od tygodnia mamy ![]() ![]() Karolca ja jadłam majonez w sałatce, ale robiłam taki sos jogurt naturalny + łyżka majonezu. Samego jeszcze nie próbowałam ![]() Siema! U nas też nocka super ![]() ![]() ![]() Piękna pogoda dziś, ciekawe jak mała będzie się czuła bo poszłabym nad Wisłę z chęcią ![]() ![]()
![]() |
#3316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Monia, Evvcia, Emigra, nowaken super, że u Was już się pojawiły usmiechy! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- A zapytam jeszcze o karmienie piersią - czy Wy karmicie tak jak zaleca Hogg jednostronnie? Tzn przy jednym karmieniu tylko z jednej piersi, przy następnym z drugiej? Czy przy każdym karmieniu z jednej i z drugiej piersi? Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-05-10 o 08:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3318 |
Zakorzenienie
|
No każde dziecko inaczej przechodzi pewne etapy. Ania ostatnio bardzo bacznie wszystko obserwuje. A wczoraj się uśmiałam jak Antek rozmawiał z Anią i mówi "Aniutka jak będziesz wytykać język to bardzo nie ładnie" na to Aniutka jeszcze bardziej wytykała język. On ją głaskał po buzi a ona tak na niego patrzyła. Nie wiem skąd się Antkowi wzięła ta Aniutka ale za każdym razem tak do niej mówi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3319 |
Gang Iren
|
U mnie noc nieciekawa,ale wlasnie Eryk zasypia(mam nadzeje,ze na dluzej niz 10 minut
![]() Ja karmie jak synus chce.Jak starczy mu jedna,to z jednej (i z reguly tak jest),a jak chce jeszcze po odbiciu,to daje druga.
![]() |
#3320 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Lena a usmiechy sa niesamowite, gdy podchodze do Hani s ona cyk i usmiech od ucha do ucha...wspaniale to jest - nie moge sie napatrzec, a jak usmiecha sie do Tz to ten sie wola mnie ''monia Hania sie usmiechnela'' ![]() Gosia nie wiem czy wczoraj pisalam o tym ale kupilam masc metanium do pupki (Balbinka polecala) i jest superskuteczna u nas, sudocrem i bepanthen nie dawaly rady kosztuje niecale £4 w tesco w aptece. Nowaken alez fajny Twoj Antek...a Aniutka brzmi super ![]() Cziqua oj tak to moze byc meczace jak jest kryzys laktacyjny, ale innej rady nie ma jak spedzac godzinami czas na karmieniu, to nie trwa dlugo. troche mi nerwy wtedy puszczaly ale warto ![]() Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-05-10 o 09:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3321 |
Zakorzenienie
|
![]() Po pierwsze szacun ![]() ![]() ja nie potrafię się tak zorganizować ![]() Dopiero jem śniadanie, przed chwilką byłam w wc od rana... paraduje jeszcze w piżamie ![]() Szymon ma się całkiem dobrze ![]() ![]() W poniedziałek minęły 3 tygodnie od porodu a już 2x było bzyku ![]() Libido mi wzrosło i te 2x nie udało nam sie powstrzymać ![]() Pozdrawiam Was wszystkie i ide bo Szymon płacze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3322 | ||||
Zadomowienie
|
Witajcie Mamuski!
Musze nadrobić ,bo troche sie tego nazbieralo,a ze jestem sama,bo T w delegacji to tak wszystko robie na raty. Dla tych co tez zamierzaja, chcialam powiedziec,ze wzielam sie za usypianie metoda pani Hogg. Lekko nie jest i rece mam do kolan od podnoszenia Mlodego, ale mam nadzieje,ze w koncu efekty będa. Zdecydowanie odkrylam,ze moje dziecko dobrze spi tylko na brzuchu i tak tez spal dzisiejszej nocy. Mialam Go na lozku obok siebie(skoro T wyjechal to miejsce bylo ![]() Teraz za to wojowalam z Nim 50min, bo widzialam,ze chce spac,ale oczywiscie co schylalam się, aby Go odlozyc to ryk wnieboglosy. Totez spowrotem na rece i tak wkolo Macieju. U nas niestety nie pomaga glaskanie po glowie i uciszanie na lezaca,bo On sie od razu tak nakreca,ze nie slyszy tego chyba nawet. Uspokajam na rekach i jak juz jest ok odkladam. Mam nadzieje,ze wszystko robie jak nalezy i dziecko nie nabawi sie jakiejs traumy ![]() okkk ide nadrabiac i w koncu moze zjem sniadanie ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Espumisan taki zwykly ja kupilam, powiedzialam pani,ze dla dziecka ale to chyba nie ma roznych, bo w ulotce jest poprostu wskazane dawkowanie ehh pupka w gorze wymiata ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Monia bo widze,ze Ty tez zapalona fanka pani Hogg ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obie piersi idą na nocne karmienie, wtedy ładnie przesypia. Z zasypianiem w nocy nie mamy większych problemów, wystarczy ją odpowiednio ułożyć (preferuje lewy bok, ale po godzinie leży plackiem na plecach i tylko głowką kręci). Za chwilę szykujemy się do przychodni na szczepienie... ![]()
![]() |
#3324 |
Zakorzenienie
|
u mnie tez jedno karmienie jedna piers
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3325 |
Zakorzenienie
|
![]() dzisiaj przychodzi położna 5 raz ![]() co do espumisanu ja podaje małemu 10 kropelek rano i 10 kropelek wieczorem i dziś zapytam pediatry czy nie za mało albo czy wogóle mam podawać Mały od rana wojuje jak zwykle ja nie wiem te moje dziecko wogóle snu nie potrzebuje chyba ma to po mnie lena_mi u Nas pierwszy świadomy uśmiech pojawił się 2 maja i od tamtej pory mały cały czas się uśmiecha świadomie ![]() ![]() a 2 maja miał prawie miesiąc bez dwóch dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3326 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ksiazka ''zrozumiec kobiety'' juz w sklepach ![]() ![]() Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-05-10 o 09:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#3327 |
Zakorzenienie
|
co do zatkanego kanaliku łzowego my też mieliśmy i Nam bardzo pomógł antybiotyk który lekarz przepisał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3328 |
Zakorzenienie
|
Hej, wpadam się przywitać
Cotton mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze z Lenką, bardzo Ci współczuję i życzę wielu sił , choć wiem ,że to nie łatwe, ale musisz być dzielna dla Małej ![]() Balbinka tak jak piszą Dziewczyny,zabieg jest nieodwracalny , a życie pisze różne scenariusze i nigdy nie wiesz kiedy Twoje pragnienia się zmienią,a wtedy odwrotu już nie ma ![]() Tikki ![]() ![]() Gosica za obronę kciukasy już teraz Karmię jednym cycem na jedno posiedzenie ![]() Wczoraj cały dzień na działce , jak zaszłyśmy o 12 tak wrócilismy ok.19.30, Kajunia na świeżym powietrzu śpi jak smok, Nina bawi się w piaskownicy , a ja na leżaku czytam sobie gazetki, żyć nie umierać ![]() Wczoraj na obiad kiełbaska z grilla, ale bez chleba , bo dieta ![]() Dzisiaj idziemy też , ale po drodze na kontrole do pediatry z młodzieżą.Dzisiaj na obiad działkowy będą steki ![]() ![]() Aaaa majonez jadam, zrezygnowałam z ketchupu , bo zawsze po hot dogach lub hamburgerach domowych Kaję wysypuje, więc myślę,że to ketchupu wina ![]() Wszystkim życzę milego dnia i spadam szykować Baby moje na wyjście ![]() ps. zgubiłam klapkę od aparatu , dzisiaj będę szukać po czworakach w trawie ,mam nadzieję,że nikt mnie nie zechce wydoić, wszak wyglaam prawie jak krowa ![]() aaa no i jedna fota wczorajsza potwierdziła,że Kaja to czysty ojciec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3329 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z podwiazaniem tez trzeba sie powaznie zastanowic, bo nie zawsze moze to zmniejszyc bol @... wrecz przeciwnie, moze go wzmocnic... a spiralke mozna przeciez zalozyc hormonalna, wtedy zarowno @ jaki i bole sa ponoc znikome... ja bede miec zakladana spieralke miedziana, bo stronie od hormonow, a tez nigdy nie mialam problemu z bolesnymi @ (bo midziana tez moze wzmocnic bole @) ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3330 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny które miały już swój pierwszy raz po porodzie czy zabezpieczałyście się?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:45.