Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-09, 23:06   #3301
MoniaHan
Wtajemniczenie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Aguska ale juz Szymonek duzyHania ma lekko ponad 4kg a juz mnie reka czasami boli jak jatrzymam przy karmieniutak jak Wy i Natka tez bylo dzis nasze pierwsze szczepienie - duza igla w dwie nozki, wrzask byl straszny, godzine temu Hania miala temp 38.3 C, dalam od razu paracetamol w syropku i spadla do 37.4.

a wizyta dzisiejsza kontrolna to jak zwykle to samo, bo wizyta u ogolnego. nawet nie zapytal czy mala ma katar a po chwili szlysmy na szczepienie. co do mnie to pytanie o antykoncepcje i czy mam okres i czy mam depresje. jak powiedzialam ze nie mam okresu to on...oooo to moze kolejna dzidzia w drodze co ja na to ze bez seksu to raczej ciezko zajsc w ciaze. zapisalam sie do innej ogolnej lekarki aby sprawdzila mi ta niezagojona rane a wizyta dopiero za 2 tyg, bo moj dzisiejszy lekarz
powiedzial ze sie zna na tego typu sprawach...super.
ale za to ucieszylo mnie to, ze w wynikach Hani kupki nie ma nic - ani bakterii, ani nic zlego i komorek krwi tez nie wykazalo, co ciekawe bo do probki wlozylam tez troche kupki z krwia.

Gosia oj tak to milo jak ktos pamieta ...zwlaszcza z daleka. nam rodzina w Polsce nic nie przyslala...nawet kartki, no ale to nic, wiem ze sie ciesza, a wyslanie paczki jednak kosztuje troche, wiem ze o nas mysla i to wazne. za to Anglicy (znajomi, sasiedzi i koledzy w pracy....a raczej ich zony) to poszaleli normalnie i zwlaszcza w pierwszym tygodniu Tz tylko przynosil mi na gore prezenty

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 23:10   #3302
19claudia91
Rozeznanie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Hej dziewczyny mam chwilę żeby napisać. A więc malutki nie umie zrobić kupki od jakiegoś tygodnia podaje mu kropelki i wtedy idzie wielkie kupsko.
16 czerwca mamy chrzest no i w sierpniu wprowadzamy się do mnie (wielki come back) i zajmujemy całą górę tylko dla nas salon kuchnia łazienka 2 pokoje =) mały póki co grzeczny. Ostatnio opierdoczyłam teściowa że przez jej rady czuje się jak wyrodna matka bo całą winę że mały ma zaparcia zrzuca na mnie. Powiedziałam jej że najwyraźniej robi fatalne obiady skoro mały je ma.. Bo nic innego nie jem. No i oficjalnie dzisiaj po 6tyg. Podjęliśmy próbę seksu było cudownie lepiej niż przed nie czułam żadnego dyskomfortu

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 04:47   #3303
gosia261282
Gang Iren

Mlody zasnal dzisiaj wczesniej,bo o 20:30,a przewaznie kolo 23:30 na noc zasypia.I chyba mysli,ze jest dzien,bo oczy wielkie dostal i ani mysli spac.A ja bym pospala

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość

biedny Eryczek. Byłaś u lekarza? Może on coś poradzi
Bylam,dal kropelki i powiedzial,ze kolo tyg,albo troche dluzej bedzie to trwalo.

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
A jeśli nie chcesz mieć dzieci już to czemu się nie wysterylizujesz?? Ja po przejściach z Tż na poważnie o tym myślę i jak mi się tabletki skończą to chyba się poddam zabiegowi
Balbinko nie podejmuj pochopnie decyzji.Jestes bardzo mloda,przeciez jeszcze mozesz zmienic zdanie i chciec w przyszlosci dzieci.Nawet nie koniecznie z tym facetem.Cale zycie przed toba!

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Hej
Dzis jestesmy po pierwszym szczepieniu: mały nie gorączkuje ale jest marudny i popłakiwał cały dzien.
No i waży 6200 przybral w 3 tygodnie 1kg.
Super!

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Mamy karmiące piersią - jecie majonez?

Ja jem wszystko,wiec i majonez.

Cytat:
Ja nie chciałam ryzykować, bo uznałam, że jest przecież z octem i jest ciężkostrawny. Ale chyba spróbuję wprowadzić Póki co nawet kawałek czekolady nie zaszkodził więc majonez tez powinien przejśc (zwłaszcza, że w czasie ciąży tyyyyle go jadłam ).

Co do czekolady to ja jem codziennie cos czekoladowego,albo batonik,albo czekolade,zdarzy mi sie zjesc i pol tabliczki jak mam faze na to.To moja przyjemnosc,kawka i czekolada.Mlodemu nic nie szkodzi.
Stary 2012-05-10, 05:46   #3304
emigra
Zakorzenienie

dzien dobry
musze pochwalic moja corcie bo jak zasnela kolo 22.30 tak spala do 5.45 maz mnie obudzil, bo przyszedl sie z nami przywitac i bylam zdziwiona ze juz jest po 5 i mala sie nie budzila jeszcze na papciu

Wczoraj dostalam pierwsza @ tzn u mnie jest ona z odstawienia ale jest hihi i wylatuja ze mnie dziwne skrzepy, mysle ze to takie ostatnie oczyszczanie a co najlepsze, przed zajsciem w ciaze mialam mega bolesne miesiaczki i nie wiem teraz czy to po porodzie czy przez te tabletki ale bolu brzucha ZERO

Dzisiaj bedziemy mialy aktywny dzien - ja przede wszystkim hihi bo o 9.30 wyruszamy na wycieczke piesza do galerii handlowej (ok 8-9kilometrow) na spotkanie z kolezanka przez ktora zaczelam rodzic (to ona mnie wkurzyla sms i ja opierniczylam ze jak zaczne rodzic to dam znac a ona mi odpisala zebym sie tak nie denerwowala bo jeszcze zaczne rodzic no i za 15-20 minut mi wody odeszly i sie smieje ze mi pomogla ) a o 12.45 mamy termin niedaleko galerii na regulacje brwi mamusi - w salonie w ktorym pracowalam szefowa sie pewnie ucieszy jak malutka zobaczy no i potem trzeba bedzie jeszcze na pieszo do domku wrocic wiec narobie dzisiaj km. Dobrze ze po drodze sa jakies laweczki i bede mogla przysiadac hehe inaczej ducha wyzione

Balbinko, teraz doczytalam o tej sterylizacji - ja zawsze tak powtarzalam przechodzac bolesne @ ze jak urodze dziecko to dam sobie wszystko wyciac... ale mysle ze to zbyt powazny zabieg i trzeba sie naprawde porzadnie nad tym zastanowic. Mozna przeciez zalozyc spiralke, czy podwiazac jajowody nawet i jest to mniej inwazyjne. Poza tym tak jak Gosia wspomniala - niekoniecznie cale zycie spedzisz z Twoim TZ, na nim sie swiat nie konczy, a byc moze zycie Twoje tak sie potoczy ze spotkasz jeszcze kogos i bedziecie chcieli miec dziecko i co? Wtedy nie bedzie odwrotu ..
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 06:42   #3305
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

dzien dobry
o 6 pobudka, karmienie, guganie i uśmiechy i półtorej godzinie dziecko padło i spi dalej
Stary 2012-05-10, 06:47   #3306
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Hej,

u nas nocka w miarę Ania ładnie zasypiała po mleku. teraz zjadła po 6 i sobie ładnie śpi. Dzisiaj przyjeżdżają moi rodzice więc będzie mile spędzony dzień

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 06:50   #3307
emigra
Zakorzenienie

widze ze dzisiaj nocki raczej pozytywne ja wlasnie troche posprzatalam, wstawilam pranie i zaraz bede sie szykowac
3270g, 47 cm
Stary 2012-05-10, 07:02   #3308
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

czy wasze dzieci tez tak spia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN6095.jpg (23,5 KB, 53 załadowań)
Stary 2012-05-10, 07:07   #3309
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
moja jak jest na brzuszku tez tak pupe wypina
3270g, 47 cm
Stary 2012-05-10, 07:07   #3310
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:

Stary 2012-05-10, 07:23   #3311
lena_mi
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Dziewczyny kiedy Wasze dzieciaczki (w którym tygodniu) zaczęły się uśmiechac? Chodzi mi o taki świadomy uśmiech Choc to pewnie cięzko okreśłic?

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

Ja podaje wlasnie Espumisan. Na poczatku wlasnie nie wiedzialam co oznacza takie szarpanie cyca. Ale juz teraz wiem. Wiec jesli w trakcie karmienia zaczyna szarpac, to biore do pozycji pionowej, nosze, uspakajam i dalej cyca daje jak sie uspokoi.
Co do chustowania, chusty sa w 100% bezpieczne, maja atest wiec nie musisz sie martwic o nozki. Jesli sa dobrze odwiedzione w stawach biodrowych to mysle, ze nic sie nie dzieje. A przeciez w chuscie nie nosi sie caly dzien dziecka
a co to u Was znaczy Aguś? Że powietrze się gdzieś zatrzymało? I że odbic?

a ten espimisan to jakiś specjalny dla dzieci? kurcze wokól mojego bloku kilka aptek, a w żadnej nie ma espumisanu, tylko delicol.

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-05-10 o 07:26
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-10, 07:23   #3312
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Dziewczyny kiedy Wasze dzieciaczki (w którym tygodniu) zaczęły się uśmiechac? Chodzi mi o taki świadomy uśmiech Choc to pewnie cięzko okreśłic?
6-7 tygodni
3270g, 47 cm
Stary 2012-05-10, 07:24   #3313
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy karmiące piersią - jecie majonez?
ja nie próbowałam, ale korci mnie bo lubię
i ketchup też się trochę boję, a też bym czasem zjadła..
Stary 2012-05-10, 07:47   #3314
MoniaHan
Wtajemniczenie

dzien dobry

co do sterylizacji, to tez jakis 2lata temu mowilam ze moglabym sie wysterylizowac...nawet nie wiedzialam ze mozna to normalnie zrobic w UK. ale teraz nigdy bym tego nie zrobila. no wiadomo jakbym byla ''ryczaca czterdziestka'' i nagle by mi libido zenitu siegalo to wtedy moze i tak.

Lena co do swiadomych usmiechow to u nas zaczely sie tez w 6-7 tygodniu - zobaczysz jakie to niesamowite

majonezu nie jem bo wyeliminowalam calkowicie nabial9 dni temu, aby zobaczyc czy z Hania lepiej troszke bedzie. takze czekoladwych rzeczy tez nie jem z tej okazji, a moimi slodyczami sa platki kukuirydziane i platki miodowo-orzeszkowe i powidla sliwkowe (kupilam u nas w szparagowym sklepie. powidla domowej roboty, drogie troche ale pyszne...poki co tylko ja je kupilam a tak to ludzie nie chca wydawac na to pieniedzy, a one smakuja wysmienicie, wyglada sloiczek przecudnie...na prezent tez moga byc).znam kobitke ktora robi te prztwory - wszystko pochodzi z jej sadu).
u mnie tez juz rabarbar rosnie wiec za jakis miesia zrobie dzem rabarbarowo - waniliowy - kiedys robilam i wyszedl naprawde dobry.

u nas nocka moze byc, dzis malutka spala obok mnie na lozku abym mogla ja sprawdzac jaka ma temperature i chcialam miec ja blisko siebie. marudna byla ale zasnela szybciej niz zwykle. miala jeszcze w nocy tak 37.7 ale juz drugi raz nie dawalam paracetamolu. teraz troszke zjadla i jak wzielam ja do odbicia to zasnela. jeszcze sobie pospimy w takim razie troche.

Stary 2012-05-10, 08:04   #3315
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
dzien dobry
o 6 pobudka, karmienie, guganie i uśmiechy i półtorej godzinie dziecko padło i spi dalej
U nas tak samo tylko nie śpi dalej, a patrzy na karuzelę i jak leży na brzuszku to tak samo jak Wiktorek

Lenka pierwsze świadome uśmieszki właśnie od tygodnia mamy dziś równo 7 tygodni ma Laura

Karolca ja jadłam majonez w sałatce, ale robiłam taki sos jogurt naturalny + łyżka majonezu. Samego jeszcze nie próbowałam

Siema!
U nas też nocka super mała zasnęła przed 21.00 i obudziła się o 1.30, szybko zasnęła o 2.00 i wstała o 5.45 Niedługo będziemy szykować się na szczepienie - już mam stracha
Piękna pogoda dziś, ciekawe jak mała będzie się czuła bo poszłabym nad Wisłę z chęcią no i na zakupy do biedry, bo lodówka świeci pustkami

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 08:14   #3316
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Dzień dobry!

No moja Ania właśnie dzisiaj pierwszy raz uśmiechnęła się świadomie a tak to uśmiechała się przez sen w poniedziałek skończyła 3 tygodnie

Stary 2012-05-10, 08:21   #3317
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
No moja Ania właśnie dzisiaj pierwszy raz uśmiechnęła się świadomie a tak to uśmiechała się przez sen w poniedziałek skończyła 3 tygodnie
oo to szybko, moja tylko przez sen się usmiecha, a ma 4 tygodnie
Monia, Evvcia, Emigra, nowaken super, że u Was już się pojawiły usmiechy! ja też już się nie mogę doczekac tych uśmiechów, rozpoznawania twarzy..
---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

A zapytam jeszcze o karmienie piersią - czy Wy karmicie tak jak zaleca Hogg jednostronnie? Tzn przy jednym karmieniu tylko z jednej piersi, przy następnym z drugiej?
Czy przy każdym karmieniu z jednej i z drugiej piersi?

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-05-10 o 08:23
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 08:27   #3318
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Monia, Evvcia, Emigra, nowaken super, że u Was już się pojawiły usmiechy! ja też już się nie mogę doczekac tych uśmiechów, rozpoznawania twarzy..
-
No każde dziecko inaczej przechodzi pewne etapy. Ania ostatnio bardzo bacznie wszystko obserwuje. A wczoraj się uśmiałam jak Antek rozmawiał z Anią i mówi "Aniutka jak będziesz wytykać język to bardzo nie ładnie" na to Aniutka jeszcze bardziej wytykała język. On ją głaskał po buzi a ona tak na niego patrzyła. Nie wiem skąd się Antkowi wzięła ta Aniutka ale za każdym razem tak do niej mówi.

Stary 2012-05-10, 08:31   #3319
gosia261282
Gang Iren

U mnie noc nieciekawa,ale wlasnie Eryk zasypia(mam nadzeje,ze na dluzej niz 10 minut ),wiec i ja sie poloze.

Cytat:

A zapytam jeszcze o karmienie piersią - czy Wy karmicie tak jak zaleca Hogg jednostronnie? Tzn przy jednym karmieniu tylko z jednej piersi, przy następnym z drugiej?
Ja karmie jak synus chce.Jak starczy mu jedna,to z jednej (i z reguly tak jest),a jak chce jeszcze po odbiciu,to daje druga.
Stary 2012-05-10, 09:05   #3320
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

tak wlasnie karmie, no wiadomo jak jest skok rozwojowy to wtedy non stop na cycu wiec jedn drugi i znow jeden drugi itd

Lena a usmiechy sa niesamowite, gdy podchodze do Hani s ona cyk i usmiech od ucha do ucha...wspaniale to jest - nie moge sie napatrzec, a jak usmiecha sie do Tz to ten sie wola mnie ''monia Hania sie usmiechnela''

Gosia nie wiem czy wczoraj pisalam o tym ale kupilam masc metanium do pupki (Balbinka polecala) i jest superskuteczna u nas, sudocrem i bepanthen nie dawaly rady kosztuje niecale £4 w tesco w aptece.

Nowaken alez fajny Twoj Antek...a Aniutka brzmi super

Cziqua oj tak to moze byc meczace jak jest kryzys laktacyjny, ale innej rady nie ma jak spedzac godzinami czas na karmieniu, to nie trwa dlugo. troche mi nerwy wtedy puszczaly ale warto

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-05-10 o 09:14
Stary 2012-05-10, 09:15   #3321
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Po pierwsze szacun dla podwójnych mamusiek które się regularnie udzielają
ja nie potrafię się tak zorganizować
Dopiero jem śniadanie, przed chwilką byłam w wc od rana... paraduje jeszcze w piżamie

Szymon ma się całkiem dobrze waży 5 kg (mleczko mamusi mu służy), niestety żeby nie było tak różowo mały ma prawdopodobnie zatkane kanaliki łzowe przez co oczka mu cały czas łzawią i ropieją muszę sie udać do okulisty i chyba bedzie miał zabieg ich odtykania.

W poniedziałek minęły 3 tygodnie od porodu a już 2x było bzyku
Libido mi wzrosło i te 2x nie udało nam sie powstrzymać

Pozdrawiam Was wszystkie i ide bo Szymon płacze
Stary 2012-05-10, 09:37   #3322
Mravka
Zadomowienie

Witajcie Mamuski!
Musze nadrobić ,bo troche sie tego nazbieralo,a ze jestem sama,bo T w delegacji to tak wszystko robie na raty.

Dla tych co tez zamierzaja, chcialam powiedziec,ze wzielam sie za usypianie metoda pani Hogg. Lekko nie jest i rece mam do kolan od podnoszenia Mlodego, ale mam nadzieje,ze w koncu efekty będa.
Zdecydowanie odkrylam,ze moje dziecko dobrze spi tylko na brzuchu i tak tez spal dzisiejszej nocy. Mialam Go na lozku obok siebie(skoro T wyjechal to miejsce bylo) . Po kapieli standardowo byl ryk jak chcialam odlozyc, ale o dziwo byl juz chyba tak zmeczony,ze po 3 podnoszeniach/opuszczeniach do lozeczka zasnal jak dlugi..(to byla 20), o 22:30 obudził się na karmienie,a potem o 3 rano(i to w sumie ja Go wzielam, bo myslalam,ze mi rozsadzi piersi), wiec nie wiem kiedy faktycznie obudzilby się sam. ANI razu nie wybudzil się z powodu bąków, choc widzialam, że Go niezle męcza, bo "zatoczyl" wrecz kolo tak sie odpychal nozkami i stękał ( podajemy Espumisan od tyg i to chyba zbyt slabe jak dla Niego, wiec od jutra daje Bobotic).Spał do 6 potem jedzenie i przewijanie(pielucha byla mega radioaktywna) i ziewal, wiec spowrotem polozylam spac. O dziwo tu sie udalo praktycznie od razu (pewnie jeszcze byl nie do konca dobudzony po nocy).
Teraz za to wojowalam z Nim 50min, bo widzialam,ze chce spac,ale oczywiscie co schylalam się, aby Go odlozyc to ryk wnieboglosy. Totez spowrotem na rece i tak wkolo Macieju. U nas niestety nie pomaga glaskanie po glowie i uciszanie na lezaca,bo On sie od razu tak nakreca,ze nie slyszy tego chyba nawet. Uspokajam na rekach i jak juz jest ok odkladam.
Mam nadzieje,ze wszystko robie jak nalezy i dziecko nie nabawi sie jakiejs traumy, bo naprawe sluchanie placzu(wlasciwie to takie zawodzenie,marudzenie) jest naprawde trudne.

okkk ide nadrabiac i w koncu moze zjem sniadanie

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
U nas jedno karmienie=jeden cyc ,a Rob sie najada w ok 10 min i potem juz widzę, ze ciumka a nie ssie wiec zabieram.

Cytat:
Dzień dobry!

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

a co to u Was znaczy Aguś? Że powietrze się gdzieś zatrzymało? I że odbic?

a ten espimisan to jakiś specjalny dla dzieci? kurcze wokól mojego bloku kilka aptek, a w żadnej nie ma espumisanu, tylko delicol.
Kochana usmiech taki świadomy to chyba ok 7-8 tyg ,teraz juz szczerzy sie na całego
Espumisan taki zwykly ja kupilam, powiedzialam pani,ze dla dziecka ale to chyba nie ma roznych, bo w ulotce jest poprostu wskazane dawkowanie
Cytat:
ehh pupka w gorze wymiata U nas najczesciej pozycja "na Małysza"(rece wzdluz ciała), albo jakies totalnie pokraczne ulozenie rak- ale widac Mu tak wygodnie. Rob jest fanem spania na brzuchu, wiec juz rozne kombinacje przerabial;]

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
dzien dobry
musze pochwalic moja corcie bo jak zasnela kolo 22.30 tak spala do 5.45 maz mnie obudzil, bo przyszedl sie z nami przywitac i bylam zdziwiona ze juz jest po 5 i mala sie nie budzila jeszcze na papciu

Wczoraj dostalam pierwsza @ tzn u mnie jest ona z odstawienia ale jest hihi i wylatuja ze mnie dziwne skrzepy, mysle ze to takie ostatnie oczyszczanie a co najlepsze, przed zajsciem w ciaze mialam mega bolesne miesiaczki i nie wiem teraz czy to po porodzie czy przez te tabletki ale bolu brzucha ZERO

Dzisiaj bedziemy mialy aktywny dzien - ja przede wszystkim hihi bo o 9.30 wyruszamy na wycieczke piesza do galerii handlowej (ok 8-9kilometrow) na spotkanie z kolezanka przez ktora zaczelam rodzic (to ona mnie wkurzyla sms i ja opierniczylam ze jak zaczne rodzic to dam znac a ona mi odpisala zebym sie tak nie denerwowala bo jeszcze zaczne rodzic no i za 15-20 minut mi wody odeszly i sie smieje ze mi pomogla ) a o 12.45 mamy termin niedaleko galerii na regulacje brwi mamusi - w salonie w ktorym pracowalam szefowa sie pewnie ucieszy jak malutka zobaczy no i potem trzeba bedzie jeszcze na pieszo do domku wrocic wiec narobie dzisiaj km. Dobrze ze po drodze sa jakies laweczki i bede mogla przysiadac hehe inaczej ducha wyzione

Emigra przede wszystkim spoznione, ale jak najbardziej szczere zyczenia! zeby wszystko układalo się po Twojej mysli i poprostu...badz szczesliwa

Cytat:
Dziewczyny jak patrze na te chusty to mam wrazenie ze te nozki nie roznia sie niczym jak w nosidle - mojej Juli tez tak zwisaja tylko od kolanek No i mowicie co chcecie dla mnie wiazanie to zbyt skomplikowany zabieg - w nosidle robie dwa ruchy i gotowe

dziekuje za wszystkie zyczenia
hehe ja z tego samego powodu mam nosilo, bo totalnie nie widze siebie wiazaca chuste. Super jak ktos nosi w ten sposob- ja czuje sie pewniej z nosidlem

Monia bo widze,ze Ty tez zapalona fanka pani Hogg robilas moze ten test odnosnie osobowosci dziecka?(wiesz aniolek, etc?)..Ja coraz bardziej się skłaniam ku Żywczykowi, ale ma też pewne cechy Wrażliwca.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 09:47   #3323
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy to zalecenie Hogg, ale Ewelinka sama tak je. Jedno karmienie - jedna pierś. Czasem dwie, zależy jak bardzo jest głodna.
Obie piersi idą na nocne karmienie, wtedy ładnie przesypia.

Z zasypianiem w nocy nie mamy większych problemów, wystarczy ją odpowiednio ułożyć (preferuje lewy bok, ale po godzinie leży plackiem na plecach i tylko głowką kręci).

Za chwilę szykujemy się do przychodni na szczepienie...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 09:50   #3324
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

u mnie tez jedno karmienie jedna piers
Stary 2012-05-10, 09:57   #3325
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

dzisiaj przychodzi położna 5 raz no i dzisiaj mamy też wizyte u pediatry.

co do espumisanu ja podaje małemu 10 kropelek rano i 10 kropelek wieczorem i dziś zapytam pediatry czy nie za mało albo czy wogóle mam podawać

Mały od rana wojuje jak zwykle ja nie wiem te moje dziecko wogóle snu nie potrzebuje chyba ma to po mnie

lena_mi
u Nas pierwszy świadomy uśmiech pojawił się 2 maja i od tamtej pory mały cały czas się uśmiecha świadomie zaciesza fajnie
a 2 maja miał prawie miesiąc bez dwóch dni

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 09:58   #3326
MoniaHan
Wtajemniczenie

ksiazka ''zrozumiec kobiety'' juz w sklepach milej lektury...panowie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg noname.jpg (48,5 KB, 11 załadowań)

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-05-10 o 09:59
Stary 2012-05-10, 10:00   #3327
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

co do zatkanego kanaliku łzowego my też mieliśmy i Nam bardzo pomógł antybiotyk który lekarz przepisał więc obeszło się bez okulisty.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-05-10, 10:16   #3328
koniakonia
Zakorzenienie

Hej, wpadam się przywitać

Cotton mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze z Lenką, bardzo Ci współczuję i życzę wielu sił , choć wiem ,że to nie łatwe, ale musisz być dzielna dla Małej

Balbinka tak jak piszą Dziewczyny,zabieg jest nieodwracalny , a życie pisze różne scenariusze i nigdy nie wiesz kiedy Twoje pragnienia się zmienią,a wtedy odwrotu już nie ma

Tikki trzymaj się

Gosica za obronę kciukasy już teraz
Karmię jednym cycem na jedno posiedzenie

Wczoraj cały dzień na działce , jak zaszłyśmy o 12 tak wrócilismy ok.19.30, Kajunia na świeżym powietrzu śpi jak smok, Nina bawi się w piaskownicy , a ja na leżaku czytam sobie gazetki, żyć nie umierać
Wczoraj na obiad kiełbaska z grilla, ale bez chleba , bo dieta

Dzisiaj idziemy też , ale po drodze na kontrole do pediatry z młodzieżą.Dzisiaj na obiad działkowy będą steki ale tylko jeden bo dieta

Aaaa majonez jadam, zrezygnowałam z ketchupu , bo zawsze po hot dogach lub hamburgerach domowych Kaję wysypuje, więc myślę,że to ketchupu wina majonez w sumie też tam w tym jest, ale jadłam też z jajkami i nic nie wyszło wtedy .

Wszystkim życzę milego dnia i spadam szykować Baby moje na wyjście /

ps. zgubiłam klapkę od aparatu , dzisiaj będę szukać po czworakach w trawie ,mam nadzieję,że nikt mnie nie zechce wydoić, wszak wyglaam prawie jak krowa ,

aaa no i jedna fota wczorajsza potwierdziła,że Kaja to czysty ojciec
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 10:28   #3329
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Balbinko, teraz doczytalam o tej sterylizacji - ja zawsze tak powtarzalam przechodzac bolesne @ ze jak urodze dziecko to dam sobie wszystko wyciac... ale mysle ze to zbyt powazny zabieg i trzeba sie naprawde porzadnie nad tym zastanowic. Mozna przeciez zalozyc spiralke, czy podwiazac jajowody nawet i jest to mniej inwazyjne. Poza tym tak jak Gosia wspomniala - niekoniecznie cale zycie spedzisz z Twoim TZ, na nim sie swiat nie konczy, a byc moze zycie Twoje tak sie potoczy ze spotkasz jeszcze kogos i bedziecie chcieli miec dziecko i co? Wtedy nie bedzie odwrotu ..
przeciez wyciecie wszystkiego tylko moze powaznie zaburzyc zdrowie kobiety... hormony produkowane przez jajniki tez maja jakis cel

a z podwiazaniem tez trzeba sie powaznie zastanowic, bo nie zawsze moze to zmniejszyc bol @... wrecz przeciwnie, moze go wzmocnic...

a spiralke mozna przeciez zalozyc hormonalna, wtedy zarowno @ jaki i bole sa ponoc znikome...

ja bede miec zakladana spieralke miedziana, bo stronie od hormonow, a tez nigdy nie mialam problemu z bolesnymi @ (bo midziana tez moze wzmocnic bole @)

Cytat:

Cytat:
ja tylko karmie jednostronnie... chociaz to nie z zalecen T.H., tylko z doswiadczenia

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość

ksiazka ''zrozumiec kobiety'' juz w sklepach milej lektury...panowie
Stary 2012-05-10, 10:38   #3330
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

dziewczyny które miały już swój pierwszy raz po porodzie czy zabezpieczałyście się?

MICHAŁEK

WYMIANA
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości