|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3241 |
Zadomowienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
cześć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3242 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3243 |
Rozeznanie
|
Już raz zmieniliśmy na Bebilon Comfort dla kolkowych dzieci i było jeszcze gorzej. Nie wiem już sama, ale liczę, że lekarz coś doradzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3244 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3245 |
Zadomowienie
|
Lenka Jolka ma tą http://allegro.pl/smily-play-karuzel...332078921.html
![]() Gosica no szybko zaczniemy ale jak będzie to się okaże bo ja oprócz choroby tarczycy mam jeszcze PCOS (zespół policystycznych jajników) i niestety z tym dziadem często są problemy z zajściem no i szybciej jajeczek ubywa a wiadomo że ich liczba jest ograniczona. Asika szkoda córeczki że się tak męczy...może zmiana mleczka przyniesie ulgę.. Była dziś u nas położna i wysłała nas na ważenie w związku z tym sporym spadkiem na początku, no i synuś waży już 3680 g, czyli przez 2 tygodnie przybrał 650 g. ![]() Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2012-05-09 o 14:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#3246 | ||||||
Gang Iren
|
Cytat:
Fajne te maty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas roznie,raczej popiskiwanie,a w nocy ciamkanie. Cytat:
Nie,nie Eryk najdluzej przespal 4 godz,tylko raz tak sie zdarzylo,przewaznie 2,5 do 3.Ja pisalam,zetyle spie ogolnie,nie jednym ciagiem,niestety ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kochana my jadlysmy hipp bio combiotik i bylo gorzej, wiec radzilabym zmienic jednak.. my jemy humane ar bo mala ulewa, ale mieszam do porcji jedna miarke humany pre i nie mamy problemu ani z kupkami ani z baczkami...
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3248 |
Gang Iren
|
Ale mialam w ostatnich dniach fajne niespodzianki.Eryk dostal dwie paczki z prezentami,jedna przyszla od kolezanki z Polski,a druga dzisiaj od kolezanki z USA.Super wiedziec,ze ktos pomyslal,zadal sobie trud,wybral cos dla naszego dziecka.Mega to cieszy.
#3249 |
Zakorzenienie
|
Moja Maleńka dostała chyba ode mnie katar
![]() ![]() Do PL chyba lecimy dopiero w czerwcu jak Andrea dostanie pierwsze szczepionki. Czytam i czytam o tych podróżach, że najlepiej przeczekać do 2 miesiąca. Wcale mi się nie uśmiecha męczyć się tu jeszcze miesiąc ![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Gosia, ale milusie prezenty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3250 |
Zadomowienie
|
laski ja mam chyba kryzys laktacyjny
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3251 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() My chociaż sporadycznie karmimy mm na początku używaliśmy Enfamila - mała zaczęła ulewać/wymiotować, potem NAN i pojawił się problem z kupą, aż wreszcie czasem dokarmiamy Bebilonem comfort i kupy wróciły, bączki idą dobrze, więc trzeba metoda prób i błędów dopasować mleko ![]() Hejka ![]() u mnie jakoś słabo z czasem, a będzie coraz gorzej ![]() Co do mat to my mamy od koleżanki po jej 3latku matę CANPOL CUTE BEAR, ale chyba już są niedostępne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tak jak Kumkura planuję niedługo zacząć wprowadzać plan Tracy - zobaczymy co z tego wyjdzie. A tymczasem jutro szczepienie i mam stracha ![]() Gratuluję wszystkim dzisiejszych środowych rocznic ![]() i Emigrze składam spóźnione życzonka urodzinowe ![]() ![]()
![]() |
#3252 |
Zadomowienie
|
Asika Któraś z dziewyczyn podawała ten adres : http://www.sabsimplex.pl/onas.php
![]() |
#3253 |
Rozeznanie
|
O dziękuję za stronkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3254 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Cziqua, ja Ci radze przystawiać Maluszka jak najczesciej do piersi, a jesli masz laktator to nim odciagac. Czytalam, ze wystarczy po karmieniu odciagac po 10 min na kazda piers-nawet nie po kazdym karmieniu, ale wystarczy 2*kazda piers. Przy tym nie ma znaczenia, czy cos leci, czy nie-chodzi o stymulacje. Poza tym duzo odpoczywaj, sporo pij, jedz kalorycznie ale zdrowo,poloz sie z Młodym do łozka i karm Go na kazde zadanie, a przede wszystkim NIE PRZEJMUJ SIE!!!! No i rzecz jasna nie podawaj mm, bo taki kryzys to stan przejsciowy, minie ![]() A my takze juz skonczylysmy 2mies., w tym tyg idziemy zas na kolejne szczepienie. A w nastepnym zostaje na prawie cale 2 dni sama z Matyldka w domu, bo Tz wysylaja na szkolenie do UK. Mam nadzieje, ze sobie jakos poradzimy we dwie ![]() Odkrylam ostanio uroki mlecznego napoju horlicks, i powiem, ze sie uzaleznilam, ale musze uwazac, bo to bardzo kaloryczny "narkotyk" hihi No, to Matyldka sobie pospała... ![]() Mykam, buziaki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3255 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dzieki za wsparcie ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3256 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Emigra, spoznione zyczonka urodzinowe i mnostwo buziakow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja zakupilam 'zaklinaczke dzieci' TH i czytam w wolnych momentach. I zgodnie z jej radami testujemy z Ania otulaczek (takie chusta zeby dzieciom raczki nie lataly luzem) bo przez te latajace raczki i odruch moro czasami wogole nie zasypiala miedzy karmieniami. A teraz jakby lepiej i smok tez rzadziej wypada ![]() Edytowane przez Zia_ Czas edycji: 2012-05-09 o 16:20 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3257 |
Zadomowienie
|
Asika Nie ma za co
![]() Żeby maleńka nie daj Boże z tego płaczu przepukliny nie dostała. Mojej maleńkiej to pomaga Infacol 4 razy na dzień podaję, ale to nie jest raczej najmocniejszy lek więc i te bóle brzuszka to najwyraźniej też nie takie straszne. Emigra Widzisz nie pomyślałam o tej suszarce przecież moja lubi jak się odkurza bo wtedy jest cicho jak makiem zasiał, trzeba będzie spróbować ![]() A mnie coś ostatnio brzuch pobolewa jak na @ nie wiem czemu... ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- 88natka Co to za implant na 3 lata? Możesz coś o nim napisać. Interesuję mnie to bo nie chcę mieć dzieci wystarczy mi 2
![]() |
#3258 | |
Gang Iren
|
Cytat:
A wiesz juz na jak dlugo lecicie?W dalszym ciagu sytuacja bez zmian? Przykro mi kochana ![]() Juz myslalam,ze Erykowi lepiej z tym katarkiem,a tu znowu jest gorzej.Tak sie meczy biedaczek ,spac chce,a nie moze bo go wybudza zatkany nos.Odsysam mu kilkanascie razy na dobe,a i tak ciagle zapchany ![]()
![]() |
#3259 | |
Rozeznanie
|
Flowerbombka no pięknie przybrał Twój synek
![]() Cytat:
![]() ![]() emigra spóźnione ale jak najbardziej szczere życzonka z okazji Twoich urodzinek, przede wszystkim dużo, dużo zdrówka dla Ciebie i Twojej kruszynki, samych radości, uśmiechu na co dzień i szczęścia w każdej dziedzinie życia ![]() ![]() gosia oj tak, też jesteśmy na etapie otrzymywania prezentów.. nawet moja księgowa zadała sobie trud i przygotowała dla mnie i dla Julki upominki ![]() No a ja zaczynam myśleć jak tu związać chustę żeby już Julcię nosić.. mam specjalną chustę do noszenia maluszków, dostałam pod choinką, i mam tam tylko instrukcję noszenia dziecka w pionie, a nie wiem czy już mogę prawie 3-tygodniowe dziecko nosić tak w pionie i szukam dobrych instrukcji wiązania i noszenia w chuście takiego maluszka? Może macie sprawdzony sposób? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3260 |
Zadomowienie
|
Julliczka tu jest fajnie pokazane wiązanie o ile masz chuste elastyczna, a nie tkaną..maluszki od urodzenia mozna w chuście nosić..
![]() http://www.babytula.pl/pages/instruk...ie-elastycznej |
![]() ![]() |
![]() |
#3261 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ten implant jest wielkości zapałki, wkłada się go pod skórę na ramieniu lub udzie. w znieczuleniu miejscowym. Ma taką samą ilość hormonów jak tabletki antykoncepcyjne. Tylko nie musisz się martwić że zapomniałaś zażyć tabletkę. Moja znajoma ma taki w ogóle tego nie widać tylko czuć coś twardego pod skórą i jest zadowolona. Tutaj jest za darmo, w Polsce z tego co wyczytałam ok 900 zł kosztuje. Cytat:
![]() Cytat:
http://www.chustomania.pl/online/chu...ste_elastyczna http://www.chustomania.pl/online/chu...nka_instrukcja Edytowane przez 88natka Czas edycji: 2012-05-09 o 18:18 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3262 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Emigra wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek ![]() ![]() Boże,ale się upłakałam jak przeczytałam o Lence Pumki... Oby wszystko się dobrze skończyło.. A Ty jesteś naprawdę dzielną kobietą... Tyle problemów na Ciebie spadło... Mam nadzieję,że w końcu dla Was zaświeci słoneczko.. Heh,u nas dziś mijają 4lata odkąd jesteśmy razem... Ehhh.... Roksape pytałaś o implant. To ma okolo4cm,wygląda jak igła,wszczepiają Ci ją w ramię pod skórę. Skład ma taki jak mini-tabletki (te co przepisują dla karmiących,bez progesteronu). W UK są za darmo-jak każda antykoncepcja. Nie mam pojęcia jak to jest w Polce. Efekty uboczne ma takie jak przy stosowaniu tabletek.Oczywiście nie jest powiedziane,że Ty je musisz mieć.Mogą Ci go wszczepić każdego dnia cyklu.Aha-koleżanka miała implanta i u niej nie przeszedł-potrafiła przez cały czas plamienia mieć.. Nie wiem jak to u innych może wyglądać. A jeśli nie chcesz mieć dzieci już to czemu się nie wysterylizujesz?? Ja po przejściach z Tż na poważnie o tym myślę i jak mi się tabletki skończą to chyba się poddam zabiegowi
#3263 |
Zakorzenienie
|
Nam minęło 8
![]()
![]() |
#3264 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
gratuluję 4 lat ![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- wow ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3265 |
Zakorzenienie
|
Balbinka, w PL takie zabieg jest niedozwolony (ale jesli możecie w UK, to mając 100% pewności, dlaczego nie skorzystać)
#3266 |
Zakorzenienie
|
Gosia...niestety nic się nie zmieniło, więc jeszcze nie wiem na ile jedziemy. I tak muszę jechać na co najmniej 2 miesiące, żeby przemyśleć sprawy. Więc na pewno szczepionki w 4mcu będziemy robić w PL.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3267 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny majace dostep do klubu - CZy zasady dostepu sa takie same jak na meila (min 100 postow i aktywne uczestnictwo w watku)? Kto mi moze dac dostep? Bo pytalam Nikii89 (myslalam ze ona stworzyla watek) ale Niki chyba nie wie o co kaman?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3268 |
Zadomowienie
|
bo to chyba karo89 założyła, napisz do niej pw
|
![]() ![]() |
![]() |
#3269 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3270 |
Zakorzenienie
|
Na mailu same śliczności. Cóż się dziwić - po takich pięknych mamusiach
![]() Dodałam zdjęcia Ewelinki.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.