Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-09, 13:36   #3241
88natka
Zadomowienie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

cześć ,my dziś byłyśmy na szczepieni. Biedulkę w 2 uda kłuli Pierwszą zniosła dobrze a przy drugiej płakała. Następna porcja za 4 tygodnie. Pisałyście o antykoncepcji, ja wybrałam implant na 3 lata.

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 13:37   #3242
cziqua
Zadomowienie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
a jaką karuzelkę ma Jolka? Bo ja też właśnie szukam jakiejś i nie mogę się zdecydowac
ja od siebie mogę polecic tą karuzelę http://allegro.pl/fisher-price-karuz...307798995.html mamy i sprawdza się superi jest na drewnianym łóżeczku przymocowana:

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 13:42   #3243
Asika21
Rozeznanie

Już raz zmieniliśmy na Bebilon Comfort dla kolkowych dzieci i było jeszcze gorzej. Nie wiem już sama, ale liczę, że lekarz coś doradzi.

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 13:45   #3244
88natka
Zadomowienie

Cytat:
a jaką karuzelkę ma Jolka? Bo ja też właśnie szukam jakiejś i nie mogę się zdecydowac
ja mam taką: http://www.ebay.co.uk/itm/CHICCO-SPR...item3f0b87e5b1 jeśli mogę polecić to kup sobie na baterię, ja kupiłam nakręcaną i teraz już to pokrętełko przeskakuję, no i trzeba co 3 minuty nakręcać od nowa. Na szczęście Olivia teraz już sobie rączkami uderza w te zwierzątka, więc tak często nie nakręcam.

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Już raz zmieniliśmy na Bebilon Comfort dla kolkowych dzieci i było jeszcze gorzej. Nie wiem już sama, ale liczę, że lekarz coś doradzi.
Trzymam kciuki żebyście w końcu trafili na odpowiednie mleczko

niespodzianka
Stary 2012-05-09, 14:13   #3245
Flowerbombka
Zadomowienie

Lenka Jolka ma tą http://allegro.pl/smily-play-karuzel...332078921.html

Gosica no szybko zaczniemy ale jak będzie to się okaże bo ja oprócz choroby tarczycy mam jeszcze PCOS (zespół policystycznych jajników) i niestety z tym dziadem często są problemy z zajściem no i szybciej jajeczek ubywa a wiadomo że ich liczba jest ograniczona.

Asika szkoda córeczki że się tak męczy...może zmiana mleczka przyniesie ulgę..

Była dziś u nas położna i wysłała nas na ważenie w związku z tym sporym spadkiem na początku, no i synuś waży już 3680 g, czyli przez 2 tygodnie przybrał 650 g. Znaczy się moje mleczko mu służy.

Edytowane przez Flowerbombka
Czas edycji: 2012-05-09 o 14:19
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 15:09   #3246
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
dokładnie mój też praktycznie wogóle w dzień nie śpi a jak śpi to bardzo krótko

ja miałam kupić taką
http://allegro.pl/muzyczna-interakty...302189412.html
albo taką
http://allegro.pl/muzyczna-interakty...302189396.html

ale zamówiłam tą i właśnie czekam na paczke
http://allegro.pl/mata-edukacyjna-z-...272545391.html

Fajne te maty

Cytat:
Dziewczynki nie odzywałam się długo, bo Zuzieńka ma straszne a nawet przestraszne ataki kolki, które trwają nawet 12 h Dziś ledwo na nogach stoję, bo wczoraj tak dawała czadu, że głowa mała. Dziś szykuje się powtórka z rozrywki. Nic jej nie pomaga, nawet byliśmy u miejscowego homeopaty i dał jakieś ziółka, które wszystkim pomagają na kolkę, ale Zuzi chyba raczej nie pomagają bo już 2 dzień a poprawy nie widać. Dzwonię po lekarzach i każdy rozkłada ręce Jeszcze Zuziakowi zaczęły krwawić dziąsełka, bo sobie chyba paznokietkiem zadrapała i widać że coś sobie tam lekko podrażniła Tydzień dla mnie zaczął się koszmarnie
Oj biedactwa i ty i mala.Przewaznie mija po ok 3 miesiacach,wiec jest nadzieja.

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
czy Wasze dzieci za każdym razem jak śpią czy krótko czy długo to budzą się z płaczem albo wrzaskiem?

U nas roznie,raczej popiskiwanie,a w nocy ciamkanie.

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
O to długo Twój Eryk śpi w nocy. Moja Julcia śpi max 3,5 h. A wczoraj pediatra mi powiedziała, że absolutnie jak karmię piersią mam nie pozwolić na to, żeby dziecko spało dłużej jak 4 h jednym ciągiem.

Nie,nie Eryk najdluzej przespal 4 godz,tylko raz tak sie zdarzylo,przewaznie 2,5 do 3.Ja pisalam,zetyle spie ogolnie,nie jednym ciagiem,niestety

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
cześć ,my dziś byłyśmy na szczepieni. Biedulkę w 2 uda kłuli Pierwszą zniosła dobrze a przy drugiej płakała. Następna porcja za 4 tygodnie. Pisałyście o antykoncepcji, ja wybrałam implant na 3 lata.
Oj biedactwo

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość

Była dziś u nas położna i wysłała nas na ważenie w związku z tym sporym spadkiem na początku, no i synuś waży już 3680 g, czyli przez 2 tygodnie przybrał 650 g. Znaczy się moje mleczko mu służy.
Super!
Stary 2012-05-09, 15:27   #3247
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Jolka wszystkiego naj dla Michałka z okazji 5 tygodni

Emigra wiek zmieniony

Lecę dokończyć sprzątanie póki Oskar śpi
dziekuje
Cytat:
Teraz odkąd bierze te ziółka kupka jest 1-2 razy dziennie. I nie sprawia jej bólu jak ją robi. Ale każdy bączek to jest masakra Mleko Hipp Bio Combiotic, bez zmian. Ale jak będę u lekarza poproszę o radę co do ewentualnej zmiany. Na razie muszę wybrać te ziółka.
kochana my jadlysmy hipp bio combiotik i bylo gorzej, wiec radzilabym zmienic jednak.. my jemy humane ar bo mala ulewa, ale mieszam do porcji jedna miarke humany pre i nie mamy problemu ani z kupkami ani z baczkami...
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 15:33   #3248
gosia261282
Gang Iren

Ale mialam w ostatnich dniach fajne niespodzianki.Eryk dostal dwie paczki z prezentami,jedna przyszla od kolezanki z Polski,a druga dzisiaj od kolezanki z USA.Super wiedziec,ze ktos pomyslal,zadal sobie trud,wybral cos dla naszego dziecka.Mega to cieszy.
Stary 2012-05-09, 15:41   #3249
tikki85
Zakorzenienie

Moja Maleńka dostała chyba ode mnie katar . Niby oddycha normalnie przez nosek, ale czasami coś jej tam zalega i trzeba odciągać. Mam nadzieję, że to jednak nie katar, żeby jej nie zatykało noska . Nie wiem czy mam iść z nią do lekarza...czy przeczekać 1 dzień, żeby wiedzieć czy to na pewno katar czy tylko śluz.

Do PL chyba lecimy dopiero w czerwcu jak Andrea dostanie pierwsze szczepionki. Czytam i czytam o tych podróżach, że najlepiej przeczekać do 2 miesiąca. Wcale mi się nie uśmiecha męczyć się tu jeszcze miesiąc

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Gosia, ale milusie prezenty
Stary 2012-05-09, 15:41   #3250
cziqua
Zadomowienie

laski ja mam chyba kryzys laktacyjny cycki miekkie i puste mlody wiecznie glodny wiszący na cycach ale staram sie wytrzymac i nie podawac mm macie jakies sposoby ?

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Stary 2012-05-09, 15:43   #3251
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Dziewczyny, ma któraś z Was może pas poporodowy na brzuch/pośladki?
Jeśli tak to jakie i czy jesteście zadowolone?
Ja mam ale jakiś gówniany i to jest pseudopoporodowy, z takiej siatki, nakładam jak wychodzę z domu to ściąga brzuch i lepiej ubrania leżą, ale żeby coś więcej działał to nie chyba. Dziewczyny ściskają się takimi niebieskimi neoprenowymi, wtedy tam brzuch się poci itp. Ja swój kupiłam na allegro, najtańszy.

Cytat:
Teraz odkąd bierze te ziółka kupka jest 1-2 razy dziennie. I nie sprawia jej bólu jak ją robi. Ale każdy bączek to jest masakra Mleko Hipp Bio Combiotic, bez zmian. Ale jak będę u lekarza poproszę o radę co do ewentualnej zmiany. Na razie muszę wybrać te ziółka.
Współczuję tej męki dla Zuzi i dla Was przy tym jeszcze miesiąc i jest nadzieja, że samo wszystko minie oby szybciej!
My chociaż sporadycznie karmimy mm na początku używaliśmy Enfamila - mała zaczęła ulewać/wymiotować, potem NAN i pojawił się problem z kupą, aż wreszcie czasem dokarmiamy Bebilonem comfort i kupy wróciły, bączki idą dobrze, więc trzeba metoda prób i błędów dopasować mleko u was Bebilon ten się nie sprawdził, ale lekarz może jakieś specjalne zapisać, popytajcie.

Hejka
u mnie jakoś słabo z czasem, a będzie coraz gorzej za to nocka ok, Laura spała od 21.30 do 3.30, a więc bite 6 godzin, ale ja oczywiście zasnęłam po 23.00 więc średnio wyspana i od 6.00 na nogach...
Co do mat to my mamy od koleżanki po jej 3latku matę CANPOL CUTE BEAR, ale chyba już są niedostępne fajna, mała leży na niej czasem i ogląda, ale częściej to zasypia wczoraj przyszła nam karuzela - mamy z FP Rain Forest (chyba sporo nas na forum ma taką) i rewelacja! Mała ogląda sobie ją, uśmiecha się, a jak w nocy nie chciała usnąć puściłam melodyjki i usnęła czuję, że super konik morski też się sprawdzi (czeka u TŻ w pracy na odbiór) wkurza mnie tylko w tej karuzeli, że jak przełączam programy w tv to ona się wyłącza lub włącza, bo jest do niej pilot, ale widać, że każdy pasuje
Tak jak Kumkura planuję niedługo zacząć wprowadzać plan Tracy - zobaczymy co z tego wyjdzie. A tymczasem jutro szczepienie i mam stracha szczepimy refundowanymi + rotarix ciekawe jak mała to wszystko zniesie.

Gratuluję wszystkim dzisiejszych środowych rocznic
i Emigrze składam spóźnione życzonka urodzinowe sto lat w zdrowiu i szczęściu

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-09, 15:52   #3252
Roksape
Zadomowienie

Asika Któraś z dziewyczyn podawała ten adres : http://www.sabsimplex.pl/onas.php
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 15:59   #3253
Asika21
Rozeznanie

O dziękuję za stronkę

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 15:59   #3254
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
laski ja mam chyba kryzys laktacyjny cycki miekkie i puste mlody wiecznie glodny wiszący na cycach ale staram sie wytrzymac i nie podawac mm macie jakies sposoby ?

Cziqua, ja Ci radze przystawiać Maluszka jak najczesciej do piersi, a jesli masz laktator to nim odciagac. Czytalam, ze wystarczy po karmieniu odciagac po 10 min na kazda piers-nawet nie po kazdym karmieniu, ale wystarczy 2*kazda piers. Przy tym nie ma znaczenia, czy cos leci, czy nie-chodzi o stymulacje. Poza tym duzo odpoczywaj, sporo pij, jedz kalorycznie ale zdrowo,poloz sie z Młodym do łozka i karm Go na kazde zadanie, a przede wszystkim NIE PRZEJMUJ SIE!!!! No i rzecz jasna nie podawaj mm, bo taki kryzys to stan przejsciowy, minie

A my takze juz skonczylysmy 2mies., w tym tyg idziemy zas na kolejne szczepienie. A w nastepnym zostaje na prawie cale 2 dni sama z Matyldka w domu, bo Tz wysylaja na szkolenie do UK. Mam nadzieje, ze sobie jakos poradzimy we dwie

Odkrylam ostanio uroki mlecznego napoju horlicks, i powiem, ze sie uzaleznilam, ale musze uwazac, bo to bardzo kaloryczny "narkotyk" hihi

No, to Matyldka sobie pospała...
Mykam, buziaki
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 16:15   #3255
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Cziqua, ja Ci radze przystawiać Maluszka jak najczesciej do piersi, a jesli masz laktator to nim odciagac. Czytalam, ze wystarczy po karmieniu odciagac po 10 min na kazda piers-nawet nie po kazdym karmieniu, ale wystarczy 2*kazda piers. Przy tym nie ma znaczenia, czy cos leci, czy nie-chodzi o stymulacje. Poza tym duzo odpoczywaj, sporo pij, jedz kalorycznie ale zdrowo,poloz sie z Młodym do łozka i karm Go na kazde zadanie, a przede wszystkim NIE PRZEJMUJ SIE!!!! No i rzecz jasna nie podawaj mm, bo taki kryzys to stan przejsciowy, minie

A my takze juz skonczylysmy 2mies., w tym tyg idziemy zas na kolejne szczepienie. A w nastepnym zostaje na prawie cale 2 dni sama z Matyldka w domu, bo Tz wysylaja na szkolenie do UK. Mam nadzieje, ze sobie jakos poradzimy we dwie

Odkrylam ostanio uroki mlecznego napoju horlicks, i powiem, ze sie uzaleznilam, ale musze uwazac, bo to bardzo kaloryczny "narkotyk" hihi

No, to Matyldka sobie pospała...
Mykam, buziaki

dzieki za wsparcie i rady no i gratulujemy 2 miesiąca

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Stary 2012-05-09, 16:19   #3256
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość

Ja podobnie jak konia podczytauję regularnie ale jak przyjdzie do pisania to jakoś tak mi sił brak, mam teraz sporo nauki bo w piątek mnie czeka ostatni egzamin na studiach A potem już tylko oczekiwanie na obronę do połowy czerwca ale to na spokojnie bo dużo czasu a praca już gotowa wydrukowana na półce leży
Super, to juz koncowka! Pochwal sie jak sie obronisz! Dla mnie obrona to chyba najwiekszy stres byl na calych studiach, ale ja to nerwus jestem i niecierpialam ustnych egzaminow

Cytat:
Moja Kajcia ma chyba problem z gazami bo czasem się mocno pręży, stęka jakby kupke chciała zrobic i aż czerwona na buzi się robi..Popłacze przy tym chwile, po czym się uspokaja i za parę chwil znów napręża się, robi się czerwona i płacze..

Co o tym myślicie? Jak Jej pomóc? Dziękujemy z góry za odpowiedz!
Moja tez tak wlasnie ma jak kupa/pierdki ida. Za zgoda poloznej zaczelam dawac Infacol, fajny ma ten aplikatorek.

Emigra, spoznione zyczonka urodzinowe i mnostwo buziakow Mloda jestes

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
Laktator po karmieniu albo czestsze przystawianie. Ja bym chyba wolala to pierwsze...

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ale mialam w ostatnich dniach fajne niespodzianki.Eryk dostal dwie paczki z prezentami,jedna przyszla od kolezanki z Polski,a druga dzisiaj od kolezanki z USA.Super wiedziec,ze ktos pomyslal,zadal sobie trud,wybral cos dla naszego dziecka.Mega to cieszy.
BArdzo milo cos dostac neispodziewanie. Ania dostala ostatnio sliczna sukienke w rozmiarze newborn (czyli akurat) ale sukienka taka plazowa a u nas 8 stopni wichury i deszcze Poki co to ma 3 tygodnie i nic innego niz bodziak + pajac jeszcze nie nosila.
Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
Pozdrawiam mamuśki- nie dajmy się zwariować kolkom, nieprzespanym nockom, nic nie trwa wiecznie, buziaki
Kumkura, Podziwiam Cie ze masz tyle dystansu i optymizmu mimo ostatnich chorob twoich szkrabow. Pewnie to troche kwestia tego ze to juz twoje drugie dziecko

Cytat:
Dziewczynki nie odzywałam się długo, bo Zuzieńka ma straszne a nawet przestraszne ataki kolki, które trwają nawet 12 h Dziś ledwo na nogach stoję, bo wczoraj tak dawała czadu, że głowa mała. Dziś szykuje się powtórka z rozrywki. Nic jej nie pomaga, nawet byliśmy u miejscowego homeopaty i dał jakieś ziółka, które wszystkim pomagają na kolkę, ale Zuzi chyba raczej nie pomagają bo już 2 dzień a poprawy nie widać. Dzwonię po lekarzach i każdy rozkłada ręce Jeszcze Zuziakowi zaczęły krwawić dziąsełka, bo sobie chyba paznokietkiem zadrapała i widać że coś sobie tam lekko podrażniła Tydzień dla mnie zaczął się koszmarnie
Asika, nawet sobie nie potrafie wyobrazic jak Wam ciezko. Trzymam kciuki za szybka poprawe, moze faktycznie dziewczyny dobrze radza zeby sprobowac zmienic mleko?

Ja zakupilam 'zaklinaczke dzieci' TH i czytam w wolnych momentach. I zgodnie z jej radami testujemy z Ania otulaczek (takie chusta zeby dzieciom raczki nie lataly luzem) bo przez te latajace raczki i odruch moro czasami wogole nie zasypiala miedzy karmieniami. A teraz jakby lepiej i smok tez rzadziej wypada

Edytowane przez Zia_
Czas edycji: 2012-05-09 o 16:20
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 17:51   #3257
Roksape
Zadomowienie

Asika Nie ma za co Życzę Ci aby problemy z brzuszkiem małej jak najszybciej minęły. Szkoda i Ciebie i dziecka, moją ze 2 razy taki silny ból złapał, że nic nie pomagało więc wiem jak to może wyglądać, szkoda tylko, że to trwa aż tyle czasu.
Żeby maleńka nie daj Boże z tego płaczu przepukliny nie dostała.

Mojej maleńkiej to pomaga Infacol 4 razy na dzień podaję, ale to nie jest raczej najmocniejszy lek więc i te bóle brzuszka to najwyraźniej też nie takie straszne.

Emigra Widzisz nie pomyślałam o tej suszarce przecież moja lubi jak się odkurza bo wtedy jest cicho jak makiem zasiał, trzeba będzie spróbować

A mnie coś ostatnio brzuch pobolewa jak na @ nie wiem czemu...

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

88natka Co to za implant na 3 lata? Możesz coś o nim napisać. Interesuję mnie to bo nie chcę mieć dzieci wystarczy mi 2
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 17:57   #3258
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Moja Maleńka dostała chyba ode mnie katar . Niby oddycha normalnie przez nosek, ale czasami coś jej tam zalega i trzeba odciągać. Mam nadzieję, że to jednak nie katar, żeby jej nie zatykało noska . Nie wiem czy mam iść z nią do lekarza...czy przeczekać 1 dzień, żeby wiedzieć czy to na pewno katar czy tylko śluz.

Do PL chyba lecimy dopiero w czerwcu jak Andrea dostanie pierwsze szczepionki. Czytam i czytam o tych podróżach, że najlepiej przeczekać do 2 miesiąca. Wcale mi się nie uśmiecha męczyć się tu jeszcze miesiąc

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Gosia, ale milusie prezenty

A wiesz juz na jak dlugo lecicie?W dalszym ciagu sytuacja bez zmian?
Przykro mi kochana

Juz myslalam,ze Erykowi lepiej z tym katarkiem,a tu znowu jest gorzej.Tak sie meczy biedaczek ,spac chce,a nie moze bo go wybudza zatkany nos.Odsysam mu kilkanascie razy na dobe,a i tak ciagle zapchany
Stary 2012-05-09, 17:59   #3259
julliczka
Rozeznanie

Flowerbombka no pięknie przybrał Twój synek

Cytat:
Nie,nie Eryk najdluzej przespal 4 godz,tylko raz tak sie zdarzylo,przewaznie 2,5 do 3.Ja pisalam,zetyle spie ogolnie,nie jednym ciagiem,niestety
Aaaa... ok źle zrozumiałam. No to jesteśmy w jednym klubie w końcu nasze dzieciaczki są z tego samego dnia

emigra spóźnione ale jak najbardziej szczere życzonka z okazji Twoich urodzinek, przede wszystkim dużo, dużo zdrówka dla Ciebie i Twojej kruszynki, samych radości, uśmiechu na co dzień i szczęścia w każdej dziedzinie życia buziaki

gosia oj tak, też jesteśmy na etapie otrzymywania prezentów.. nawet moja księgowa zadała sobie trud i przygotowała dla mnie i dla Julki upominki

No a ja zaczynam myśleć jak tu związać chustę żeby już Julcię nosić.. mam specjalną chustę do noszenia maluszków, dostałam pod choinką, i mam tam tylko instrukcję noszenia dziecka w pionie, a nie wiem czy już mogę prawie 3-tygodniowe dziecko nosić tak w pionie i szukam dobrych instrukcji wiązania i noszenia w chuście takiego maluszka? Może macie sprawdzony sposób?

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-09, 18:14   #3260
Flowerbombka
Zadomowienie

Julliczka tu jest fajnie pokazane wiązanie o ile masz chuste elastyczna, a nie tkaną..maluszki od urodzenia mozna w chuście nosić..

http://www.babytula.pl/pages/instruk...ie-elastycznej
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 18:16   #3261
88natka
Zadomowienie

Cytat:
fajne niespodzianki
Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Asika Nie ma za co Życzę Ci aby problemy z brzuszkiem małej jak najszybciej minęły. Szkoda i Ciebie i dziecka, moją ze 2 razy taki silny ból złapał, że nic nie pomagało więc wiem jak to może wyglądać, szkoda tylko, że to trwa aż tyle czasu.
Żeby maleńka nie daj Boże z tego płaczu przepukliny nie dostała.

Mojej maleńkiej to pomaga Infacol 4 razy na dzień podaję, ale to nie jest raczej najmocniejszy lek więc i te bóle brzuszka to najwyraźniej też nie takie straszne.

Emigra Widzisz nie pomyślałam o tej suszarce przecież moja lubi jak się odkurza bo wtedy jest cicho jak makiem zasiał, trzeba będzie spróbować

A mnie coś ostatnio brzuch pobolewa jak na @ nie wiem czemu...

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

88natka Co to za implant na 3 lata? Możesz coś o nim napisać. Interesuję mnie to bo nie chcę mieć dzieci wystarczy mi 2
mnie też ostatnio bolał i myślałam że okres dostanę ale się nie pojawił..
Ten implant jest wielkości zapałki, wkłada się go pod skórę na ramieniu lub udzie. w znieczuleniu miejscowym. Ma taką samą ilość hormonów jak tabletki antykoncepcyjne. Tylko nie musisz się martwić że zapomniałaś zażyć tabletkę. Moja znajoma ma taki w ogóle tego nie widać tylko czuć coś twardego pod skórą i jest zadowolona.
Tutaj jest za darmo, w Polsce z tego co wyczytałam ok 900 zł kosztuje.
Cytat:
A wiesz juz na jak dlugo lecicie?W dalszym ciagu sytuacja bez zmian?
Przykro mi kochana

Juz myslalam,ze Erykowi lepiej z tym katarkiem,a tu znowu jest gorzej.Tak sie meczy biedaczek ,spac chce,a nie moze bo go wybudza zatkany nos.Odsysam mu kilkanascie razy na dobe,a i tak ciagle zapchany
biedny Eryczek. Byłaś u lekarza? Może on coś poradzi
Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
Flowerbombka no pięknie przybrał Twój synek

Aaaa... ok źle zrozumiałam. No to jesteśmy w jednym klubie w końcu nasze dzieciaczki są z tego samego dnia

emigra spóźnione ale jak najbardziej szczere życzonka z okazji Twoich urodzinek, przede wszystkim dużo, dużo zdrówka dla Ciebie i Twojej kruszynki, samych radości, uśmiechu na co dzień i szczęścia w każdej dziedzinie życia buziaki

gosia oj tak, też jesteśmy na etapie otrzymywania prezentów.. nawet moja księgowa zadała sobie trud i przygotowała dla mnie i dla Julki upominki

No a ja zaczynam myśleć jak tu związać chustę żeby już Julcię nosić.. mam specjalną chustę do noszenia maluszków, dostałam pod choinką, i mam tam tylko instrukcję noszenia dziecka w pionie, a nie wiem czy już mogę prawie 3-tygodniowe dziecko nosić tak w pionie i szukam dobrych instrukcji wiązania i noszenia w chuście takiego maluszka? Może macie sprawdzony sposób?
tu masz parę wiązań :
http://www.chustomania.pl/online/chu...ste_elastyczna
http://www.chustomania.pl/online/chu...nka_instrukcja

niespodzianka

Edytowane przez 88natka
Czas edycji: 2012-05-09 o 18:18
Stary 2012-05-09, 18:16   #3262
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Witajcie

Emigra wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek Spóxnione,ale szczere te moje życzenia

Boże,ale się upłakałam jak przeczytałam o Lence Pumki... Oby wszystko się dobrze skończyło.. A Ty jesteś naprawdę dzielną kobietą... Tyle problemów na Ciebie spadło... Mam nadzieję,że w końcu dla Was zaświeci słoneczko..

Heh,u nas dziś mijają 4lata odkąd jesteśmy razem... Ehhh....

Roksape pytałaś o implant. To ma okolo4cm,wygląda jak igła,wszczepiają Ci ją w ramię pod skórę. Skład ma taki jak mini-tabletki (te co przepisują dla karmiących,bez progesteronu). W UK są za darmo-jak każda antykoncepcja. Nie mam pojęcia jak to jest w Polce. Efekty uboczne ma takie jak przy stosowaniu tabletek.Oczywiście nie jest powiedziane,że Ty je musisz mieć.Mogą Ci go wszczepić każdego dnia cyklu.Aha-koleżanka miała implanta i u niej nie przeszedł-potrafiła przez cały czas plamienia mieć.. Nie wiem jak to u innych może wyglądać.
A jeśli nie chcesz mieć dzieci już to czemu się nie wysterylizujesz?? Ja po przejściach z Tż na poważnie o tym myślę i jak mi się tabletki skończą to chyba się poddam zabiegowi

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 18:21   #3263
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
Nam minęło 8

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-09, 18:24   #3264
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość

Roksape pytałaś o implant. To ma okolo4cm,wygląda jak igła,wszczepiają Ci ją w ramię pod skórę. Skład ma taki jak mini-tabletki (te co przepisują dla karmiących,bez progesteronu). W UK są za darmo-jak każda antykoncepcja. Nie mam pojęcia jak to jest w Polce. Efekty uboczne ma takie jak przy stosowaniu tabletek.Oczywiście nie jest powiedziane,że Ty je musisz mieć.Mogą Ci go wszczepić każdego dnia cyklu.Aha-koleżanka miała implanta i u niej nie przeszedł-potrafiła przez cały czas plamienia mieć.. Nie wiem jak to u innych może wyglądać.
A jeśli nie chcesz mieć dzieci już to czemu się nie wysterylizujesz?? Ja po przejściach z Tż na poważnie o tym myślę i jak mi się tabletki skończą to chyba się poddam zabiegowi
ja też o tym myślałam ale jednak stwierdziłam że mogę żałować kiedyś tej decyzji.
gratuluję 4 lat

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Nam minęło 8
wow

niespodzianka
Stary 2012-05-09, 18:26   #3265
karolca
Zakorzenienie

Balbinka, w PL takie zabieg jest niedozwolony (ale jesli możecie w UK, to mając 100% pewności, dlaczego nie skorzystać)

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-05-09, 18:31   #3266
tikki85
Zakorzenienie

Gosia...niestety nic się nie zmieniło, więc jeszcze nie wiem na ile jedziemy. I tak muszę jechać na co najmniej 2 miesiące, żeby przemyśleć sprawy. Więc na pewno szczepionki w 4mcu będziemy robić w PL.
Stary 2012-05-09, 19:19   #3267
Zia_
Zadomowienie

Dziewczyny majace dostep do klubu - CZy zasady dostepu sa takie same jak na meila (min 100 postow i aktywne uczestnictwo w watku)? Kto mi moze dac dostep? Bo pytalam Nikii89 (myslalam ze ona stworzyla watek) ale Niki chyba nie wie o co kaman?
Stary 2012-05-09, 19:21   #3268
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny majace dostep do klubu - CZy zasady dostepu sa takie same jak na meila (min 100 postow i aktywne uczestnictwo w watku)? Kto mi moze dac dostep? Bo pytalam Nikii89 (myslalam ze ona stworzyla watek) ale Niki chyba nie wie o co kaman?
bo to chyba karo89 założyła, napisz do niej pw

niespodzianka
Stary 2012-05-09, 19:25   #3269
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
bo to chyba karo89 założyła, napisz do niej pw
Dzieki!
Stary 2012-05-09, 19:42   #3270
karolca
Zakorzenienie

Na mailu same śliczności. Cóż się dziwić - po takich pięknych mamusiach

Dodałam zdjęcia Ewelinki.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości