|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
napisałam fajnego posta ale mi go wcięło
![]() moje dziecie usypialo mi na rekach wiec odlozylam go do lozeczka i spi juz godzine posmialysmy sie z naszych porodow kupilam malemu na allegro tego konika z FB co tak chwaliliscie tytaj zobaczymy i kupilam mu w rosmanie smoczki 2(tak pakowane) bez uchwytu bo lepiej mu sie spi z takowym na brzuchu troche dzis zmeczona jestem, mlody troche marudzil a ja jadlam zimny obiad bo meza nie bylo poza tym sie na mnie obrazil bo u sasiadow bylismy wczoraj i zeszlismy na temat wychowywania i klapsow i tz uwaza ze trzeba dawac klapsa i koniec i nie dopuszcza innej metody wychowania a ja powiedzialam ze bede dawac klapsa w ostatecznosci i sie obrazil bo ponoc zmienilam zdanie na ten temat ehhh faceci.... Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-05-09 o 20:54 |
|
|
|
#3272 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
Cytat:
ale trochę mam stracha sama sie uczyć, ale spróbuję na maskotce czułabym się pewniej może jakby ktoś na żywo mi pokazał jak wiązać, mam jedną babkę niedaleko ale to też kosztuje najlepsza byłaby znajoma czy koleżanka która umie wiązać i by mi po prostu pokazała a nie że komuś płacę żeby 10 minut pokazała i adios ![]() a co do konika morskiego z FB też się napaliłam i kupię na allegro. Cytrynka a u jakiego sprzedawcy na allegro kupiłaś tego konika? A z zakupem maty poczekam, może w prezencie dostaniemy w razie czego mam używkę, jutro rozłożę i zobaczę jak Julka zareaguje.
|
||
|
|
|
#3273 |
|
Zadomowienie
|
co to za konik? bo chyba przeoczyłam
|
|
|
|
#3274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A używałyście Delicol? Flower super, że Morfeuszek tak pięknie przybrał ![]() Mamusine mleczko mu służy
|
|
|
|
|
#3275 |
|
Rozeznanie
|
O tego konika chodzi
![]() http://allegro.pl/listing.php/search...ategory=0&sg=0 |
|
|
|
#3276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo czuć go pod skórą ale na pewno wygoda jest, nie trzeba pamiętac tak jak przy tabletkach..
|
|
|
|
|
#3277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
siostra TŻta niedługo rodzi i nie wiem co kupić w prezencie dla dzidzi
![]() czy standardowo ciuszki czy może zamówić też jej tego konika jak sobie będę zamawiała
|
|
|
|
#3279 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dzis jestesmy po pierwszym szczepieniu: mały nie gorączkuje ale jest marudny i popłakiwał cały dzien. No i waży 6200 przybral w 3 tygodnie 1kg.Cytat:
Wg norm przybiera pięknie wiec mysle ze nie powinnas sie martwic.![]() Co do Twojego problemu ktory opisalas powyzej: to chyba jakies bole brzuszka i koleczki ten opis na to wskazuje. Kiedys myslalam, ze jak tak mi szarpie cyca i puszcza po chwili ssania ze to moze problem we mnie ze moze nie mam mleka i sie denerwuje. Ale zauwazylam przy tym ze puszcza baczki i sie prezy wiec to na pewno problemy brzuszkowe. Cytat:
Ja mrozilam w razie czego zeby bylo gdybym gdzies byla a mały bylby glodny ale to myslalam o najblizszych dniach. Cytat:
![]() Co do Espumisanu, tak ja podaje caly czas systematycznie 4 razy na dobe po 10 kropli. Tak mi poradzil pediatra: zeby pomoc w problemach brzuszkowych trzeba podawac lek systematycznie nie tylko wtedy gdy jest problem. No i mam podawac Espumisan az do ustapienia objawow. W jeden dzien nie podalam, bo chcialam zobaczyc czy przeszlo, ale plakal mocniej i bardziej go meczyly gazy wiec na razie musi to łykac. Klade tez na brzuszku i masuje brzuszek. Ale u nas nie ma duzych kolek. Mały wieczorami troszke sie preży podczas jedzenia, naprawde bardzo lajtowo to przechodzi. Bo Filip darł sie codziennie godzine czasu do skonczenia 3 m-cy. Codo chrztu u mnie zalatwia sie 2 tyg. przed. Cytat:
Cytat:
Cytat:
No to taki glodomorek jak moj![]() Cytat:
![]() Dasz rade, przystawiaj ile razy chce no i musisz to przejsc. Ja tez tak mialamjuz 3 razy od urodzenia małego. Trwalo to najdluzej dzien caly i noc całą. Pozniej sie normowalo i powracalismy do karmienia co 3,4 godzinki. Bedzie dobrze. Pewnie bolą Cie bardziej brodawki: smaruj mascia do brodawek. I przede wszystkim nie mysl ze nie masz mleka: ono ciagle sie produkuje na biezaco. Cytat:
Cytat:
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-05-09 o 21:38 |
|||||||||
|
|
|
#3280 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Własnie mam dylemat czy różowy wziąć czy niebieski. Bo mi się chyba bardziej niebieski podoba, ale różowy dla dziewczynek jest no i nie wiem który wybrać ![]() Cytrynka dzięki też kupuję u tego sprzedawcy
Edytowane przez julliczka Czas edycji: 2012-05-09 o 21:41 |
|
|
|
|
#3281 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dziękuję za linkmnie też przerażał ale jak poczytałam o nim i obmacałam koleżankę stwierdziłam że to najlepsze rozwiązanie dla mnie. Tylko ma jeden minus że po nim mogą być nie regularne miesiączki. Nie tak jak po tabletkach że je odstawiasz i dostajesz okres. |
||
|
|
|
#3282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na youtube powinny byc filmy ![]() http://www.youtube.com/watch?v=Za14t...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=Tjm27...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=ot7XY...eature=related ![]() http://www.youtube.com/watch?v=edWxU...feature=fvwrel
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-05-09 o 21:50 |
|
|
|
|
#3283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja dla siebie biore niebieski a dla niej różowy jak będzie dziewczynka a jak chłopczyk to niebieski też bo ona będzie miała niespodzianke
|
|
|
|
|
#3284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślałam że lepiej jest nie przyzwyczajac jelitek to takiego ciągłego wspomagania.. No ale może racja. Ja już zgłupiałam co jest dobre co nie.. ![]() Kajcia też czasem szarpie cycusia i potem wypuszcza, pręzy się przy tym.. a dzis to jakiś kosmos już był, Biedulka tak się umęczyła, cała czerwona była ![]() Wszystko to co napisałaś Aguś robimy, tylko kropli nie podawałam wcześniej. Aguś super że Szymonek tak pięknie przybiera na wadze, ale ten czas leci! a jakie szcczepienie mieliście? My za 2 tygodnie się szczepimy
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-05-09 o 21:57 |
|
|
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
Aguska czym ty karmisz Szymonka
ladnie przybral konik robi furrore
|
|
|
|
#3286 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ładnie przybiera Mieliście 1 czy 2 kłucia? my też dziś byliśmy na szczepieniu i mała spała w dzień 5 godzin co jej się nie zdarza, bo normalnie robi drzemki po ok 30 minut. Tyle że w nocy przesypia 9-11 godzin. Za co jestem bardzo wdzięczna i mega szczęśliwa.![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- http://www.ebay.co.uk/itm/Munchkin-I...item1c2455a242 fajna wanienka
|
|
|
|
|
#3287 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja nie wiem jak ja potem dam radę dźwigać 6-kilogramowe dziecię ![]() Dzięki Aguśka za podpowiedź, tez myślałam, że to problem we mnie, ale poobserwowałam intensywniej Julki zachowania i faktycznie mogą być to problemy brzuszkowe, dziś akurat do cyca nie marudziła, ale prężyła się i popłakiwała tak mocno chwilkę, ale bączek poszedł i od razu oaza spokoju. Także się zaczyna, więc jutro kupię Esputicon albo Espumisan (położna mi powiedziała, że mogę spokojnie podawać Espumisan przed 1 m.ż) i zacznę podawać żeby malutka się nie męczyła. O to jednak można w pionie, bo położna mi powiedziała, żeby dziecko jak najmniej było w pionie bo może dziecku nogi spuchnąć ze względu na to że nie ma jeszcze uregulowanego układu krążenia. Ale nie bardzo w to tak ufam, zobaczę jak Julcia zareaguje na pozycje czy lepiej będzie jej teraz w pozycji kołyskowej czy w pionie. |
|
|
|
|
#3288 |
|
Zadomowienie
|
http://www.ebay.co.uk/itm/Munchkin-I...item1c2455a242 fajna wanienka
|
|
|
|
#3289 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jelitek nie przyzwyczaisz, pozniej to wszystko sie unormuje ![]() Mlekiem własnym Tylko i wylacznie Na żądanie co nie jest łatwe ale daje rade![]() Cytat:
Filip wiecej spal po szczepieniu a Szymon nie mogł spac ![]() Ale teraz juz ładnie spi. ![]() Super ze nocki u Was takie fajne. Cytat:
Co do chustowania, chusty sa w 100% bezpieczne, maja atest wiec nie musisz sie martwic o nozki. Jesli sa dobrze odwiedzione w stawach biodrowych to mysle, ze nic sie nie dzieje. A przeciez w chuscie nie nosi sie caly dzien dziecka
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-05-09 o 22:00 |
|||
|
|
|
#3290 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jolkaa no i fajnie, to będzie super prezent, sama bym się z niego ucieszyła, ale u mnie to raczej nikomu nie przyjdzie do głowy taki prezent nam sprawić ![]() ja już zgłupiałam jaki kolor wziąć, jakaś niezdecydowana jestem czekam na TŻ i niech on wybierze kolor ![]() natka faktycznie super ta wanienka szkoda, że wanny nie mamy tylko prysznic buuCytat:
|
||
|
|
|
#3291 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj przyszła mata bardzo mi się podoba
oraz nosidełko za 21zł z gwarancją na rok świetne
|
|
|
|
#3292 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy karmiące piersią - jecie majonez?
|
#3293 |
|
Rozeznanie
|
Ja kocham majonez, ale nie jem, bo obiło mi się o uszy że karmiąca piersią mama nie powinna jeść - miałam sprawdzić w końcu to czy rzeczywiście nie można czy to tylko mit i tak ciągle o tym zapominałam :d
To jak możemy jeść?
|
|
|
|
#3294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a najchetniej to zjadłabym jakąś sałatkę typu makaron, kurczak, ananas, majonez
|
|
#3295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja niunia znowu strasznie plakala wczesnym wieczorem, troszke zjadla i zasnela na moim ramieniu, polozylam sie tak z nia i tez usnelam chyba na poltorej h. O 21.30 kapiel, 22 papu i teraz przysypia, a ja czekam az zasnie twardym snem i ide pod prysznic. Dziewczyny jak patrze na te chusty to mam wrazenie ze te nozki nie roznia sie niczym jak w nosidle - mojej Juli tez tak zwisaja tylko od kolanek No i mowicie co chcecie dla mnie wiazanie to zbyt skomplikowany zabieg - w nosidle robie dwa ruchy i gotowe ![]() dziekuje za wszystkie zyczenia ![]() ![]()
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3296 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Wkońcu mój mały szkrab zasnął więc mam chwilę żeby się do Was odezwać bo tak ogólnie to nadrabiałam przez dwa dni ten ostatni długi weekend. Spędziliśmy go u rodzinki w górach...spontanicznie się zdecydowaliśmy pojechać i nawet Piotruś był grzeczniutki - większość czasu przespał na świeżym powietrzu ![]() Mieliśmy dziś usg bioderek i brzuszka (gratis w przychodni) wszystko ok...bioderka "książkowe" a w brzuszku zagazowane tak że mało było widać, ale generalnie podobno wszystkie narządy w porządku. Strasznie od kilku dni męczą Piotrusia gazy...purka bardzo często i śmierdząco do tego kupki nie może zrobić od dwóch dni. Wcześniej były 4-5 na dobę a teraz nagle zmiana. Najpierw jeden dzień przerwy a na drugi dostał herbatkę z kopru i po chwili zrobił ogromne kupsko, a teraz od dwóch dni nic...herbatki nie podałam już bo chciałam zobaczyć czy sam zrobi...pediatra mówi że do 7 dni może nie być kupy i jest ok, ale jakoś wolałam jak je robił częściej... ![]() na gazy podaje espunisan, ale czy ja wiem czy to pomaga podawałam dwa razy po 10 kropli a teraz pediatra powiedziała żeby podawać po 2 krople przed każdym karmieniem. Dziś tak robiłam...zobaczymy czy będzie lepiej...Jutro albo we wtorek mam iść na szczepienie z Piotrusiem...ale jutro mam też ginekologa i nie chcę po szczepieniu zostawiać małego samego z mężem...różnie może to być z jego reakcją na szczepionkę i chciałabym być cały czas przy nim w razie czego. Także zostaje wtorek, a wtedy akurat Piotruś kończy 8 tydzień...mam nadzieję zę to nie za późno na pierwsze szczepienie. Szczepimy 5w1 i pneumokoki które mamy refundowane. Pisałyście o tżtach czy pomagają...ja muszę mojego pochwalić jak wraca z pracy to jest tak stęskniony za Piotrusiem że cały czas się nim zajmuje a ja w tym czasie mam czas dla siebie (ewentualnie na prasowanie i mycie naczyń ) kiedy miał urlop to też chętnie go nosił, usypiał uspokajał itp ![]() poza tym kąpie go jak tylko może...jak ma zmianę popołudniwą to za późno wraca i my już śpimy ale tak poza tym to zawsze kąpie.Mleczka mam trochę więcej chyba bo wieczorem już nie mam wrażenia że za mało go jest i wczoraj nie podałam w ogóle mm.Dzień wcześniej podawałam jeszcze przed snem moje ściągnięte jak widziałąm, że Piotruś opróżnił obie piersi i dalej szuka jak wariat a wczoraj i dziś zasnął po opróżnieniu jednej i trochę drugiej piersi i spał 4 godziny...ciekawe jak będzie dziś ![]() ![]() Mam pytanie...czy Wy dawałyście jakiś prezent drobny ginkowi za prowadzenie ciąży?? ja jutro mam wizytę i chciałam kupić jakies słodycze i kawę i nie wiem czy wypada
|
#3297 |
|
Zakorzenienie
|
mlody marudzi caly wieczor, rece mi odpadaja a maz spi
|
|
|
|
#3298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja swojemu nic nie dawalam
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Póki co nawet kawałek czekolady nie zaszkodził więc majonez tez powinien przejśc (zwłaszcza, że w czasie ciąży tyyyyle go jadłam Ja jeszcze nie byłam na wizycie ale nic nie planuję. Poza tym raczej pójdę do przychodni na wizytę, bo od razu chcę zrobić cytologię (a u gina prowadzącego jest drogo). Ale może uda mi się zapisać na wizytę refundowaną
|
|
#3300 | ||
|
Zakorzenienie
|
pewnie gdybym miala ochote, to troche bym pojadla...
ale mysle, ze chodzi glownie o to, zeby ten majonez nie byl "domowej" roboty (ze wzgledu na surowe jajko) i zeby byl swiezy (a nie otwarty pol roku temu )Cytat:
Cytat:
![]() ja gin zadnego prezentu nie dawalam a co do tztow, to brawa dla Twojego ![]() Ja powinnam mojego meza tez pochwalic, bo nigdy nie mialam z nim problemow... lubi gotowac, zawsze pomagal mi przy sprzataniu, potrafi i lubi zajac sie dziecmi... nie ma absolutnie nic, przed czym by sie wzbranial... nigdy nie musialam "wzywac" mamy, zeby mi pomogla po porodzie, bo mam jego do pomocy... zreszta niezaleznie jakie sa obowiazki, to wykonujemy je razem i wzajemnie sobie pomagamy ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.

czułabym się pewniej może jakby ktoś na żywo mi pokazał jak wiązać, mam jedną babkę niedaleko ale to też kosztuje
najlepsza byłaby znajoma czy koleżanka która umie wiązać i by mi po prostu pokazała
Mamusine mleczko mu służy

macie jakies sposoby ?