Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październikowe cz. - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
Gosia 11 34,38%
Purblanca 10 31,25%
Coffe 7 21,88%
Spinka 2 6,25%
Koralinka 1 3,13%
Nowa 1 3,13%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-30, 09:26   #3301
glossary
Raczkowanie

Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

Cześć ja jak zwykle z doskoku. Zaczynam 32 tydzień, syn waży 1.5 kg. Szyjka długa i zamknięta, jak nic dzieci rodzic tylko po 30 stce. Z wyprawki nie mam"tylko" łożeczka, pościeli i kołdry z poduszką. Muszę zrobić jeszcze jedną wyprawke, ale dla pierwszaka i tu już jestem w lepszej sytuacji, sam sobie wszystko wybierze, ja tylko płace i płacze Powodzenia wszystkim życzę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
glossary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 09:30   #3302
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

Cytat:
Napisane przez daszna Pokaż wiadomość
Natalyyya: a spisz z rogalem? ja wczoraj rozpakowalam w koncu swoj i mam wrazenie, ze jest jeszcze gorzej.
nie bez rogala, nie umiem z tym dziadem spać:/ wkurza mnie jak się przekręcam na drugi bok to przekładanie ale kradnę kołdrę tz'towi i daje sobie pod kolano

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Natalyyya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 09:36   #3303
anasiia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosiakk23 Pokaż wiadomość
Przyszła mi dziś pościel dla Juliuszka do łóżeczka
http://allegro.pl/10cz-posciel-dla-d...427263606.html
Śliczna, tez sie nad nia zastanawialam, ale na poczatku chyba uzywac nie bede jaki zestaw kolorow wybralas?

skowronek cudne zdj, nasza mala zawsze sie zaslania jak gin chce pokazac nam twarzyczke

spinka ja tez mam wizyte 11

Pisalam kiedys o samolocie, ze mialam leciec do pl i nie polecialam. Tz wrocil wczoraj bo byl sam ale za to przywiozl pelno prezentow- ciuszkow itd
anasiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 09:38   #3304
nowa8686
Zakorzenienie

Dzien dobry.

Ja na szybciora. Bo na 11 Tz do dentysty.

Wieczorem wizyta proszę o kciuki i trzymam za reszte wizytujacych

Gratki za tygodnie.

Gosia sliczna posciel.

Alapiotrek gdzies byla no wlasnie. Czesto widzialam ze podgladasz.

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 09:40   #3305
daszna
Zadomowienie

GG do daszna

Natalyyya: moj TZ juz po 1. nocy zazdrosny o rogala.
Gosia: piekna posciel! szkoda, ze juz zamowilam i dostane jeszcze jedna na prezent...

Pola, 15.10.2014
daszna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 09:44   #3306
slomka
in the dark of night

Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość

Ja też, praktycznie non stop

Kciuki za wizytę

Ufffff mam klin do łóżeczka, brakuje mi jeszcze wózka, który leci do nas, łóżeczka i materacyku (dostaniemy za 2 tyg), paczki z apteki nr 2, przewijaka i mogę rodziććććććć
Stary 2014-07-30, 09:48   #3307
magsik
Zadomowienie

Ja od maja śpię z tą poduchą dla ciężarnych i teraz świata poza nią nie widzę, jest super, nie mam już problemów z kręgosłupem, tak to budziłam się z niesamowitym bólem. Z ułożeniem się do snu też nie ma problemu, wtulam się w podusię i odpływam. Na początku szkoda było mi kasy ale teraz stwierdzam, że warto było.

gosiakk23 pościel mega fajna, może też się skuszę

Dziewczyny czy któraś z was ma takie dziwne dolegliwości, mianowicie na dole brzucha dostaję piorunującego, przemieszczającego się do pochwy bólu (nie wiem czy dobrze to opisałam). Zaczęło się wczoraj, a dziś po zakupach aż mnie z nóg ścięło.

23.09.2014 Michałek
magsik jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-30, 09:50   #3308
anasiia
Raczkowanie

A to nasz kocyk i przescieradelko z allegro
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (98,9 KB, 30 załadowań)
anasiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 09:51   #3309
slomka
in the dark of night

Magsik też mam tą poduchę i ją a ten ból to nie spojenie łonowe? 'Wygoogluj' sobie i zobacz grafikę, może to to
Stary 2014-07-30, 09:51   #3310
magsik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natalyyya Pokaż wiadomość
nie bez rogala, nie umiem z tym dziadem spać:/ wkurza mnie jak się przekręcam na drugi bok to przekładanie ale kradnę kołdrę tz'towi i daje sobie pod kolano
No przekręcanie jest problemem czasami w nocy jak muszę wstać na siusiu to muszę się z poduchy wydostać

23.09.2014 Michałek
Stary 2014-07-30, 10:03   #3311
farminka
Wtajemniczenie

Na początek gratuluję tych udanych wizyt, które już były i trzymam kciuki za dzisiejsze.
My dzisiaj mamy małe święto- początek 8 miesiąca Ale jakoś ani przygotowania wyprawki ani radość mi za bardzo nie wychodzą ostatnio Dziewczyny z klubu wiedzą dlaczego...
Cytat:
Napisane przez agnieszkakr1987 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Mamuśki
Byłam dzisiaj na wizycie kontrolnej i okazało się, że moja szyjka bardzo się skróciła. Mam zakaz poruszania się i jak to ginka powiedziała mam leżeć i wstawać tylko za potrzebą. Na kontrolę mam się stawić za dwa tygodnie i jeżeli nic się nie zmieni to czeka nas szpital. Jestem załamana, bo wiem, że sama zbagatelizowałam objawy - moje bóle brzucha okazały się skurczami. Zawsze przy @ miałam skurcze, a teraz były dużo słabsze i mniej bolesne. Kurcze no nie wiedziałam, że tak je czuć. Poza tym bolało mnie tak w okolicach wątroby. Teraz już wiem, ale bardzo się boję o mojego synka. Ja będę leżała plackiem - choćby się waliło i paliło. Dostałam Magnez Mumomega i mam brać no-spę. Poza tym wszystko z Małym w porządku - rośnie i nawet dał o sobie znać podczas badania, bo lekarka nawet widziała jak się wierci.
Idę nadrobić zaległości - 3 strony.
Leżakuj i wytrzymaj jeszcze te parę tygodni. Dasz radę

Cytat:
Napisane przez Laila85 Pokaż wiadomość
Grafik za udane wizyty.
Pytanie do dziewczyn którym sie skrucily szyjki, jakie mialyscie objawy?
Ja ogólnie oprócz tych problemów zolodkowych czułam sie super, ale dzis to dramat. Od wczoraj jakby mi ktoś krocze rozciągał, do tego ból pleców i dziwne uczucie jakby wibracji w kroczu. Nie wiem o co chodzi. Poszłabym do lekarza, ale chciałam poczekać na TZa bo wraca na weekend. Jak jutro nie przejdzie to zadzwonię i sie umówienia na wizytę...

Co do stanika do karmienia to ten na początek powinien byc bez fiszbin by nie naciskać kanalikow mlecznych, tak przynajmniej mówili u mnie na SR.
Jak dla mnie to niepokojąco wyglądają te objawy. Trochę jak na robienie się rozwarcia Lepiej skontroluj to.

Ze stanikami mam właśnie ten problem, że podobno lepsze te nieusztywniane zwyczajne, ale są tak paskudne, że nie mogę się do nich przekonać Poprzednio kupiłam właśnie taki zwykły i tak go nie lubiłam, że w końcu chodziłam całkiem bez, bo już wolałam to niż jego

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Z wymiarow wychodzi waga okolo 2100, nastepna wizyte mam 2 wrzesnia, mam nadzieje, ze ostatnia
ale duży chłopak. Faktycznie jeszcze troszkę i można rodzić

Cytat:
Napisane przez alapiotrek Pokaż wiadomość
Wysyłam listę kosmetyków które będziemy kupować - spisane wg opinii i ocen bezpieczeństwa dla Maluszków

• mydełko dla niemowląt
  • płyn do kąpieli: Rossmann Babydream/HIPP
  • chusteczki nawilżone DADA ultra sensitive
  • żel do mycia ciała i włosów HIPP/BABYDREAM (Johnson na pewno nie)
  • oliwka Rossmann Babydream/HIPP
  • waciki
  • patyczki higieniczne (takie z watką na obu końcach)
  • octenisept lub 96% spirytus spożywczy (na pępuszek - rozcieńczyć z wodą w stosunku 2:1)
  • maść dla dziecka (Rossmann Babydream Natural Calendulacreme/ (Krem ochronny przeciw odparzeniom)/Sudocrem - rewelacyjny na odparzenia/Bepanthen
  • krem do twarzyczki Physiogel,
  • Termometr
  • Termometr do wody
  • Odciągacz do noska – Katarek do odkurzacza
  • nożyczki lub obcinaczka do paznokci
  • miękka szczotka do włosów
  • Avent zestaw startowy dla noworodków (butelki, smoczki)
  • Sól fizjologiczna do noska dla niemowlaka (również przemywanie oczu gdy zasuszają się)
  • Linomag maść na odparzenia – smarować zawsze
  • Linoderm krem do pielęgnacji brodawek
  • Czopki glicerynowe na zaparcia
  • Bobotic Forte krople na wzdęcia od 1 miesiąca
Trochę dużo tego Potrzebne będzie Ci i mydełko i płyn do kąpieli i żel do mycia?

Cytat:
Napisane przez agnieszkakr1987 Pokaż wiadomość
U mnie noc ciężka, nawet bardzo. Miałam skurcze do godziny 11 i zelżały dopiero po nospie. Miałam w pewnym momencie taki kryzys, że chciałam TZ budzić i na izbę jechać. Na szczęście przeszło, a ja z małym spokojnie usnęłam. Wcześniej Adaś w trakcie każdego skurczu bardzo kopał i był niespokojny, powiedziałabym, że nawet gwałtowny. Całe szczęście wszystko minęło. Teraz leżakujemy i czekamy na śniadanko. Biorę na czczo żelazo, więc zawsze muszę swoje odczekać
Też dzisiaj walczyłam żeby nie jechać na izbę, więc łączą się w bólu. Całą noc nie spałam i zaklinałam Tomka żeby się ruszył
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-30, 10:07   #3312
alapiotrek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosiakk23 Pokaż wiadomość
Przyszła mi dziś pościel dla Juliuszka do łóżeczka
http://allegro.pl/10cz-posciel-dla-d...427263606.html
Przepiękna pościel! Oryginalny ekstra pomysł. Ja też taką chcę!!!
Dodałam już do ulubionych aukcję, pokażę Tatusiowi przyszłemu i jak nic trzeba zamówić - dziękujemy za świetną ofertę
alapiotrek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 10:08   #3313
Agatkia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natalyyya Pokaż wiadomość
Agata To super że z tatą lepiej i dalsze leczenie już w domu, wiadomo w domu to w domu) Co do wagi Piotrusia Tynki to wczoraj pisała nawet to skomentowałaś
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3270

dzięki za wszystkie kciuki zaraz wybywam Dam znać co i jak

Gosia piękna pościel

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Daszna mnie bolą plecy po nocy i w ogóle w dzień szczególnie jak dużo się ruszam odcinek krzyżowy mnie boli
O rety! Jest ze mną gorzej niż myślałam Niezły budyń Ja myślałam, ze to Farminka pisała o tej wadze

Agatkia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 10:22   #3314
alapiotrek
Raczkowanie

ŚMIESZNE I PEWNIE PRAWDZIWE:

Twoje ubrania:

Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog
potwierdzi ciążę.

Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.

Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi
ciuchami.

* * *

Przygotowanie do porodu:

Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.

Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.

Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.

* * *

Ciuszki dziecięce:

Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.

Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.

Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?

* * *

Płacz:

Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.

Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.

Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.

* * *

Gdy upadnie smoczek:

Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.

Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.

Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.

* * *

Przewijanie:

Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.

Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.

Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.

* * *

Zajęcia:

Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo,
do teatrzyku itp.

Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.

Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.

* * *

Twoje wyjścia:

Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.

Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.

Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. * * *

W domu:

Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.

Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.

Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.

* * *

Połknięcie monety:

Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.

Drugie dziecko: Czekasz aż wysra .

Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.

* * *
Stary 2014-07-30, 10:33   #3315
Laila85
Raczkowanie

Trochę mnie nastraszylyscie... :-( zwłaszcza ze moja mama ze mna w ciazy od 6 miesiąca miała rozwarcie na 4cm!!!
w sobotę idę na sto procent do lekarza, tylko chciałam iść na 4d, a czy sie uda dowiem sie wieczorem. Jak tylko dzis pojawia sie objawy takie jak wczoraj to dzwonie do lekarza, do soboty nie latam tylko odpoczywam, dalyscie mi do myślenia... Dobrze ze jesteście

A kiedy jest ostatni moment, czyli w którym tygodniu na ładne 4d? Bo od któregoś momentu jest dziecko za duże.

Wracając do tych stanikow to w hm jest bez fiszbin ale delikatnie usztywniany i fajny. Moze tam sprawdź Farminka.

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
ŚMIESZNE I PEWNIE PRAWDZIWE:

Twoje ubrania:

Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog
potwierdzi ciążę.

Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.

Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi
ciuchami.

* * *

Przygotowanie do porodu:

Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.

Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.

Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.

* * *

Ciuszki dziecięce:

Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.

Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.

Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?

* * *

Płacz:

Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.

Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.

Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.

* * *

Gdy upadnie smoczek:

Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.

Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.

Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.

* * *

Przewijanie:

Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.

Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.

Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.

* * *

Zajęcia:

Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo,
do teatrzyku itp.

Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.

Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.

* * *

Twoje wyjścia:

Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.

Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.

Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. * * *

W domu:

Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.

Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.

Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.

* * *

Połknięcie monety:

Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.

Drugie dziecko: Czekasz aż wysra .

Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.

* * *

Ale sie uśmiałam, dobre ;-)
06.09.2014 14:42
2230g 50cm
Laila85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 10:42   #3316
Koralinka86
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny, witam się po kolejnej dusznej nocy ledwo dyszę, a pocę się okrutnie, nawet gdy śpię

Nowa, dzięki za informację odnośnie do BBF, choć jak do tej pory wszystko mnie się zgadzało

Skowronek, piękne zdjęcie

Alapiotrek, dzięki za listę. Na pewno się przyda, bo kosmetyki są praktycznie takie same jak u mnie, tylko troszkę ją skrócę. Tutaj zgadzam się z Farminką

Agnieszka,trzymam kciuki i bardzo wierzę, że wszystko będzie dobrze.

Mortisha, ogólnie kiepsko z moim samopoczuciem i choć jestem bardzo odporna na ból to już jest zmęczona nim i pogodą, jak wszystkie z nas. W dzień jeszcze jako-tako leci, ale w nocy. Daj Pani siłę! P.S. Tak samo zareagowała na wieść o pierwszym porodzie u wrześniówek. Cała się skitrałam i uświadomiłam, że rany, w każdej chwili mogę urodzić. Równie dobrze jutro, jak i za osiem tygodni. Ło!

Dziewczyny wizytujące - czekam na wieści z wizyt. Wieczorem będziemy miały co czytać. Zastrzegam, tylko dobre wiadomości nas, a na pewno mnie interesują

Cytat:
Napisane przez Laila85 Pokaż wiadomość
Co do stanika do karmienia to ten na początek powinien byc bez fiszbin by nie naciskać kanalikow mlecznych, tak przynajmniej mówili u mnie na SR.
Właśnie taki chcę kupić. Mam jeden, bardzo fajny z fiszbinami. Dokupię jeszcze jeden z fiszbinami i jeden, dużo większy bez fiszbin na nawał i początek karmienia.

[QUOTE=tynka88;47506679] Z wymiarow wychodzi waga okolo 2100, nastepna wizyte mam 2 wrzesnia, mam nadzieje, ze ostatnia [QUOTE]

Monural jest bardzo dobry i pięknie zabija wszelkie infekcje układu moczowego. Jestem pewna, że pomoże, ale cena tego leku woła o pomstę do nieba. A Synuś - fiu, fiu wyrasta tu nam na lidera

Cytat:
Napisane przez 123spinka Pokaż wiadomość
a ja dostałam od przyjaciół mojej siostry 3 kartony ciuchów łóżeczko drewniane , krzesełko drewniane do karmienia z funkcją oddzielnego stolika i krzesełka, mate edukacyjną - taką najprostsza a cannpol i torbę z kołderkami ,kocykami i kombinezonami i jestem super szczęśliwa
Spinka, cieszę się, że tyle rzeczy z wyprawki trafiło do Ciebie po twoich nieprzyjemnych przygodach to miła odmiana

Cytat:
Napisane przez PurBlanka Pokaż wiadomość
Zaczynam dziś SR, nie poszaleję na pewno, ale może chociaż dowiem się mniej więcej coś o wyprawce W przeciągu 2 tygodniu chciałabym zrobić już porządne zakupy
PurBlanka, widzę, że u nas podobnie. My zaczynamy zajęcia w SR jutro i też w ciągu dwóch tygodni chcemy kupować rzeczy dla Lucindy. Tylko, że mojego TŻ bardziej niż mój 31 tc do zakupów przekonał... pierwszy poród u wrześniówek

Cytat:
Napisane przez magsik Pokaż wiadomość
Witam się z rana.
Byłam już na pobraniu krwi, zapłaciłam za SR, zrobiłam wielkie zakupy i nadźwigałam się jak osioł. Teraz idę zjeść śniadanie.
Magsik, klapsy w tyłek! Jakie nadźwiganie jak osioł! Szanujemy się i oszczędzamy!

Cytat:
Napisane przez slomka Pokaż wiadomość
Ufffff mam klin do łóżeczka, brakuje mi jeszcze wózka, który leci do nas, łóżeczka i materacyku (dostaniemy za 2 tyg), paczki z apteki nr 2, przewijaka i mogę rodziććććććć
Słomeczko, zaczekaj na mnie! Nie ródź jeszcze! Ty masz prawie wszystko, ja nie mam nic, spotkajmy się w połowie drogi tak za siedem - osiem tygodni

Cytat:
Napisane przez magsik Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś z was ma takie dziwne dolegliwości, mianowicie na dole brzucha dostaję piorunującego, przemieszczającego się do pochwy bólu (nie wiem czy dobrze to opisałam). Zaczęło się wczoraj, a dziś po zakupach aż mnie z nóg ścięło.
Magsik, mnie się wydaje, że ja mam, ale nie jestem pewna w 100%. Nagły, promieniujący na piczkę ból, że aż skręca i włosy na rękach stają? Pytałam lekarza i w moim przypadku Łucja naciska głową na szyjkę macicy lub jakieś nerwy w macicy i stąd ten ból.

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Też dzisiaj walczyłam żeby nie jechać na izbę, więc łączą się w bólu. Całą noc nie spałam i zaklinałam Tomka żeby się ruszył
Farminko, jestem z Tobą! Trzymam kciuki i czekam na wieści! Noce u nas podobne. Też w ogóle się Łucja nie ruszała i też ją zaklinałam na wszystkie świętości, co by tyłkiem trochę pokręciła. Teraz jest lepiej, ale też jest jakaś niemrawa.

Uff... Do później Laseczki!
Koralinka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 10:52   #3317
alapiotrek
Raczkowanie

Farminka i Karolinka86 macie rację z tą listą. Ale wypisałam z tą kąpielą wszystko co można użyć i wybrać.
Osobiście wezmę emulsję do kąpieli - czytałam że na początek to wystarczy dla skóry dziecka a później żel.
Stary 2014-07-30, 10:57   #3318
farminka
Wtajemniczenie

Laila u mnie nie ma hm niestety A oni chyba wysyłkowo w Polsce nie sprzedają
Ostatnio zaczęłam brudzić staniki- mlesio się szykuje A już myślałam, że się zapomniało i w ogóle nie będzie
alapiotrek taki wybór całkiem rozsądny Też kupiłam na początek do dolewania do wanienki Hippa, a potem kupię żel z pompką z Rossmana
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 11:09   #3319
kamila2709
Wtajemniczenie

Hejka Ja znowu po długiej nieobecności

Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość
Dzien dobry.

Ja na szybciora. Bo na 11 Tz do dentysty.

Wieczorem wizyta proszę o kciuki i trzymam za reszte wizytujacych

Gratki za tygodnie.

Gosia sliczna posciel.

za wizytę

I trzymam za wszystkie wizytujące

Gosia
piękna pościel dobrze, że jeszcze nie kupiłam żadnej, bo ta musi być moja

Widzę, że nie tylko ja mam problemy z pobolewaniem brzucha
Od niedzieli mnie boli, jak leże to jest ok, ale jak zacznę coś robić, to znowu wraca... Dziś zadzwoniłam do lekarza i jutro jadę do niego sprawdzić czy jest wszystko dobrze.

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Laila u mnie nie ma hm niestety A oni chyba wysyłkowo w Polsce nie sprzedają
Ostatnio zaczęłam brudzić staniki- mlesio się szykuje A już myślałam, że się zapomniało i w ogóle nie będzie
alapiotrek taki wybór całkiem rozsądny Też kupiłam na początek do dolewania do wanienki Hippa, a potem kupię żel z pompką z Rossmana
A u mnie jeszcze nic z cyca nie leci ciekawe kiedy zacznie
kamila2709 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-30, 11:16   #3320
magsik
Zadomowienie

Koralinka86 możliwe, że jest tak jak mówisz, bo u mnie młody tez jest już nisko, dlatego miałam przez większość dnia leżeć. W każdym razie dwie nospy pomogly.

23.09.2014 Michałek
Stary 2014-07-30, 11:18   #3321
alapiotrek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamila2709 Pokaż wiadomość
Hejka Ja znowu po długiej nieobecności

za wizytę

I trzymam za wszystkie wizytujące

Gosia
piękna pościel dobrze, że jeszcze nie kupiłam żadnej, bo ta musi być moja

Widzę, że nie tylko ja mam problemy z pobolewaniem brzucha
Od niedzieli mnie boli, jak leże to jest ok, ale jak zacznę coś robić, to znowu wraca... Dziś zadzwoniłam do lekarza i jutro jadę do niego sprawdzić czy jest wszystko dobrze.

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

A u mnie jeszcze nic z cyca nie leci ciekawe kiedy zacznie
U mnie też sucho ale to może być tak do porodu, więc wolę się tym nie martwić, każdy cyc inny
Stary 2014-07-30, 11:42   #3322
Lunnas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nocnyskowronek Pokaż wiadomość
Witam się po usg z pomiarami

Mała pozostaje ewidentnie dziewczynką, rozwija się prawidłowo i wciąż jest ułożona główkowo (jest tak już od maja - a przynajmniej na każdą wizytę się tak ustawia - więc liczę, że ta pozycja się jej podoba i nic już nie będzie zmieniać ). Waży sobie 1361g, więc podobno tak jak ostatnio utrzymuje się w średniej wadze No i pokazała nam swoją pucatą już buźkę

Standardową wizytę na "samolocie" jednak będę miała przełożoną z jutra na poniedziałek, więc tym samym wypisuję się z środowych wizytujących Niemniej trzymam za wszystkie kciuki!
Śliczna mała ja mam tylko zwykłe USG i na buźkę żeby zobaczyć to do porodu muszę poczekać

Cytat:
Napisane przez 123spinka Pokaż wiadomość
cześć moje kochane dziś rozpoczynam 30 tydzień
a ja dostałam od przyjaciół mojej siostry 3 kartony ciuchów łóżeczko drewniane , krzesełko drewniane do karmienia z funkcją oddzielnego stolika i krzesełka, mate edukacyjną - taką najprostsza a cannpol
i torbę z kołderkami ,kocykami i kombinezonami i jestem super szczęśliwa
Gratulacje kolejnego tygodnia
I super że dostałaś tyle rzeczy na pewno to duże odciążenie

Ol7cia Gratulacje kolejnego tygodnia

PedzacaSkarpeta Witaj w trzecim trymestrze

Cytat:
Napisane przez glossary Pokaż wiadomość
Cześć ja jak zwykle z doskoku. Zaczynam 32 tydzień, syn waży 1.5 kg. Szyjka długa i zamknięta, jak nic dzieci rodzic tylko po 30 stce. Z wyprawki nie mam"tylko" łożeczka, pościeli i kołdry z poduszką. Muszę zrobić jeszcze jedną wyprawke, ale dla pierwszaka i tu już jestem w lepszej sytuacji, sam sobie wszystko wybierze, ja tylko płace i płacze Powodzenia wszystkim życzę

Gratulacje za kolejny tydzień
Wszystkie już tyle macie a mnie łapie dół bo nie moge się jakoś zabrać za kupowanie jak wchodzę do sklepu nawet z lista rzeczy to głupieje i wychodzę z niczym

No i ja już jestem po wizycie porannej dziękuję za wasze kciuki
Ogólnie wszystko jest ok szyjka nadal dobrze się trzyma i ten ból podobno od tego że mały musi mi jakiś nerw uciskać.
Położna pokazała mi parę ćwiczeń i jak oddychać jak się dowiedziała że do szkoły rodzenia się nie wybieram i kazała czegoś poszukać w necie o planie porodu zaczyna się wszystko robić takie realne
Dostałam też skierowanie na USG na 5.08 już nie mogę się doczekać!

Po za tym mam dziś jakiś słabszy dzień ciągle mam zawroty głowy i mroczki przed oczami więc dzisiaj czeka mnie chyba dzień w łóżeczku

A i trzymam kciuki za kolejne dziesiejsze wizyty
Stary 2014-07-30, 12:09   #3323
luna_moon
Raczkowanie

Hejka w kolejny upalny dzionek
Wczoraj gadałam z położną, która prowadziła SR jak byłam w ciąży z synem. Dowiedziałam się, że przed porodem może jak to ujęła przychodzić na prywatną SR w ramach patronażu i to za free, bo to należy się każdej kobiecie w ciąży. Mimo że jestem zarejestrowana w innej przychodni, to do położnej mogę się zapisać gdzie indziej. Chyba skorzystam z tego.
W ogóle to zaczęłam prać kocyki i takie tam inne przykrywadełka. Grubsze wyschną w taki upał - jedyny plus.
luna_moon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 12:16   #3324
kasiamagda23
Raczkowanie

hejo!

Nic mi sie nie chce.... oby do 19!!
Dam znać co i jak wieczorem
Stary 2014-07-30, 12:17   #3325
magsik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lunnas Pokaż wiadomość
Śliczna mała ja mam tylko zwykłe USG i na buźkę żeby zobaczyć to do porodu muszę poczekać

Gratulacje kolejnego tygodnia
I super że dostałaś tyle rzeczy na pewno to duże odciążenie

Ol7cia Gratulacje kolejnego tygodnia

PedzacaSkarpeta Witaj w trzecim trymestrze

Gratulacje za kolejny tydzień
Wszystkie już tyle macie a mnie łapie dół bo nie moge się jakoś zabrać za kupowanie jak wchodzę do sklepu nawet z lista rzeczy to głupieje i wychodzę z niczym

No i ja już jestem po wizycie porannej dziękuję za wasze kciuki
Ogólnie wszystko jest ok szyjka nadal dobrze się trzyma i ten ból podobno od tego że mały musi mi jakiś nerw uciskać.
Położna pokazała mi parę ćwiczeń i jak oddychać jak się dowiedziała że do szkoły rodzenia się nie wybieram i kazała czegoś poszukać w necie o planie porodu zaczyna się wszystko robić takie realne
Dostałam też skierowanie na USG na 5.08 już nie mogę się doczekać!

Po za tym mam dziś jakiś słabszy dzień ciągle mam zawroty głowy i mroczki przed oczami więc dzisiaj czeka mnie chyba dzień w łóżeczku

A i trzymam kciuki za kolejne dziesiejsze wizyty
Nie jesteś sama bo ja jeszcze nic nie mam dopiero zamierzam zabrać się za kupowanie, ale najpierw zacznę od sprawdzenia cen w necie a pozniej pochodzę po sklepach-oczywiście jak dam radę.

23.09.2014 Michałek
Stary 2014-07-30, 12:19   #3326
kasiamagda23
Raczkowanie

AAAA bym zapomniała
Dziś zaczynam 28tydzień = 7 miesiąc = III trymestr
TADAMMM
Stary 2014-07-30, 12:32   #3327
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki

My dzisiaj 31 TC zaczynamy......matko jak to leci! Ostatnie tygodnie to mi śmigły tak, że nawet nie wiem kiedy, też tak macie, że wieczorami Wam o wiele cieżej? Ja od rana śmigam aż miło (oczywiście tępo ciążowe, a jak!) a po południu jak zalegnę na kanapie to każde wstanie i przemieszczenie boli. Pobrzusze kłuje raz mniej raz bardziej, ale znośnie; kości miednicy czy tam spojenie łonowe boli...no ale cóż - nie są to jakieś bardzo upierliwe bóle, więc mniemam, że taki już los i należy się cieszyć, bo mogłobyć gorzej.

Moja malutka też się coś słabo od wczoraj rusza, ale się rusza, nie czuję jakoś wielkiego niepokoju z tego powodu, więc chyba ok. Też ma lenia i wypoczywa

Gratuluję wszystkim udanych wizyt (sporo tego było) i tygodni Jak ktoś jeszcze wizytuje i potrzebuje to

Śmigam na basenik rozruszać tyłek nieco

Co do wyprawki to mam łóżeczko, ciuszki, kosmetyki do kąpieli, butelki, 2 kocyki z biedry i tyle :P Nie mamy nawet wózka wybranego, fotelika, samochodu odebranego (TŻ dopiero w sierpniu się umówił na jazdy, bo dawno za kółkiem nie siedział i do tego ma brytyjskie prawo jazdy), a mnie ostatnio wszystko jedno. Czekam na wypłatę i szaleję w gemini.
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

Edytowane przez CoffeeMonster
Czas edycji: 2014-07-30 o 12:34
CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 12:39   #3328
magsik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiamagda23 Pokaż wiadomość
AAAA bym zapomniała
Dziś zaczynam 28tydzień = 7 miesiąc = III trymestr
TADAMMM
gratulacje

23.09.2014 Michałek
Stary 2014-07-30, 12:43   #3329
slomka
in the dark of night

Magsik, widziałaś mojego posta do Ciebie w do. tego bólu?
Stary 2014-07-30, 12:46   #3330
gosiakk23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez glossary Pokaż wiadomość

Gratuluje rozpoczecia nowego trymestru, tygodnia a także miesiąca Super że z Malutkiem wszystko dobrze!!
Cytat:
Napisane przez anasiia Pokaż wiadomość
Śliczna, tez sie nad nia zastanawialam, ale na poczatku chyba uzywac nie bede jaki zestaw kolorow wybralas?
Wybrałam 2 poduchw w szare kropy, 2 poduchy granatowe w kropy i 2 fioletowe ( taki mamy też kolor sypialni), pościel szarą dwustronną z jednej strony paski z drugiej kropy
Cytat:
Przepiękna pościel! Oryginalny ekstra pomysł. Ja też taką chcę!!!
Dodałam już do ulubionych aukcję, pokażę Tatusiowi przyszłemu i jak nic trzeba zamówić - dziękujemy za świetną ofertę
Ależ proszę bardzo bo jest jeszcze opcja z przybornikiem na łóżeczko ,ale kosztuje 179 zł, a ja stwierdziłam że po co mi przybornik jak będę miałą szufladę w łóżeczku.
Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
gosiakk23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości