|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Dot.: Janusze, Grażyny, Sebixy i Karyny - odsłona III
Ale to był ewenement. Na szczęście.
Dobra, zmieńmy temat bo się robi nieprzyjemnie.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
#3302 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale psy szczekają czasem. Po prostu tak się komunikują ze światem. Co innego ciągłe ujadane a co innego szczekanie. Trochę szok. |
|
|
|
|
#3303 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3304 | |
|
Inez
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3305 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Jeśli chodzi o dzieci- niestety, wszystkie są wrażliwe na epatowanie obrazem.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, szokujące jest kiedy widzisz ze to działa i że psy są mega spokojne, a właściciele je wprowadzają i one tak spokojnie idą obok, nie ciągną itp. Z drugiej strony nikt (dorosły czy dziecko) nie leci do obcego psa macac go.
|
|
|
|
#3307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze mnie zastanawia jak radośnie uśmiechnięte geby co wymachują makabrycznymi obrazkami zareagowałyby na widok chociażby usuwanej tarczycy, ten moment kiedy skalpelem właściwie przecina się szyję w pół ![]() Pomijam już to, że ŻADNA pro-lajfowa gazeta nie umieściła "uratowan0goe" ostatnio dziecka, bo jak odpowiedzieli ojcu " takie zdjęcia są zbyt brutalne dla naszych odbiorców". |
|
|
|
|
#3308 |
|
Konto usunięte
|
Pies moich rodziców jest super nauczony ale nawet jemu się zdarza szczeknąć. Pewnie nawet nie raz w miesiącu ale zdarza . Ciągnąc nie ciągnie, chodzi przy nodze ale czasem szczeka. No nie przekona mnie nikt że to nie jest normalne.
Edytowane przez 201607111003 Czas edycji: 2016-06-29 o 13:34 |
|
|
|
#3309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w każdym razie nie słyszę szczekajacych psów tu. Zresztą np kierowcy na drogach też ekstremalnie rzadko używają klaksonow. Nie to że wcale, ale znowu jest to niespotykane. |
|
|
|
|
#3310 | ||
|
seriously? no.
|
Cytat:
a do pogrubionego - mocny argument. Cytat:
Edytowane przez almondfairy Czas edycji: 2016-06-29 o 13:41 |
||
|
|
|
#3311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale dziwna kobieta, ja nie rozumiem jak można tak innym ludziom życie utrudniać
|
|
|
|
|
#3314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie utrudniać? totoż pani Grażyna, gospodarz domu, ona ma kanciapę i zeszyt i ona będzie służyła pomocą wszystkim mieszkańcom będzie wydzielać jak za dawnych lat dostęp do dóbr takich jak suszarnia i wózkarnia, bo ona jest od tego. |
|
|
|
|
#3315 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3316 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Nie, no rozumiem. Ja akurat jestem w trakcie robienia specjalizacji, więc swoją ciekawość na temat takich przypadków zaspokoiłam już na resztę życia.
|
|
|
|
#3317 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3318 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6239025 6]A bo powinni tam wprowadzić jeden zbiorczy nakaz: NIE ŻYĆ !
Paranoja.[/QUOTE] Nie masz pojęcia jaki jest za to komfort mieszkania. To są drobne rzeczy, a jakość życia jest bardzo dobra dzięki temu. Nie ma walki o miejsca parkingowe, hałasu, dziwnych zachowań, nikt ci w nocy nie halasuje praniem, telewizorem itp, psy nie są agresywne, nie ma śmieci pod drzwiami, bałaganu itp. To takie straszne stosować się do kilku zasad? |
|
|
|
#3320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3321 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale dziwię się, że wszystko trzeba kodyfikować, to już nie można się jakoś dogadać ze soba? No ludzie. Zakaz prania w nocy, zakaz wywieszania bielizny na balkonie, zakaz zrzucania monet na panele, zakaz tego, zakaz śmego. Tylko klawiszy brakuje. Zreszta zasad i przepisów to sobie można wprowadzać skolko ugodno, a i tak zawsze może znaleźć się ktoś, kto będzie miał to wszystko głęboko w nosie. Głupiego okresu ciszy nocnej nie idzie wyegzekwować u 99 % lokatorów na różnych etapach życia , a gdzie tu dalej.Masz spokój, bo masz szczęście. Oby trwało. Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2016-06-29 o 15:37 |
|
|
|
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6239248 1]No ja nie mam najmniejszych problemów z niezartuwaniem życia innym.
Ale dziwię się, że wszystko trzeba kodyfikować, to już nie można się jakoś dogadać ze soba? No ludzie. Zakaz prania w nocy, zakaz wywieszania bielizny na balkonie, zakaz zrzucania monet na panele, zakaz tego, zakaz śmego. Tylko klawiszy brakuje. Zreszta zasad i przepisów to sobie można wprowadzać skolko ugodno, a i tak zawsze może znaleźć się ktoś, kto będzie miał to wszystko głęboko w nosie. Głupiego okresu ciszy nocnej nie idzie wyegzekwować u 99 % lokatorów na różnych etapach życia , a gdzie tu dalej.Masz spokój, bo masz szczęście. Oby trwało.[/QUOTE] Z braku argumentów wyolbrzymiasz? Gdzie pisałam o monetach na panelach? jak coś spadnie to przypadek, ale pranie i wirówki o północy to świadome działanie przecież.Od razu widzę ta mentalność że nikt mi nie będzie mówił co mogę u siebie robić. A potem płacz że sąsiedzi są nieznośni. Regulamin i kary są po to żeby wszystko było jasne. A jak ci się nie podoba to idź mieszkać na osiedle gdzie nie ma takich uzgodnień tylko potem nie płacz że ktoś ci smrodzi workiem z pampersami na korytarzu i nie reaguje na prośbę. Albo zabiera miejsce parkingowe lub blokuje wyjazd, bramę, plac zabaw itd. Taki problem stosować kilka prostych zasad? Poza tym jak chcesz mieć spokój że strony wszystkich to masz też obowiązki. Masz psa, to dbasz o jego zachowanie. Masz auto, to dbasz o to jak i gdzie parkujesz. Chcesz mieć czysto, to wynosisz śmieci a nie stawiasz za drzwiami. ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- A co do stosowania się to już pisałam, że tu jest wszystko egzekwowanie upomnieniem i / lub mandatem. Ale przynajmniej zasady są jasne i proste. Edytowane przez favianna Czas edycji: 2016-06-29 o 16:03 |
|
|
|
#3323 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
EOT |
|
|
|
|
#3324 |
|
zuy mod
|
Ordnung muss sein. Nie mogłabym tak żyć
|
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jestem nerwowa. Po prostu nie rozumiem gdzie widzisz problem w tym że masz regulamin i kary. Ludzie mają tendencje by chodzić na skróty i mieć innych w nosie. A jak ich takie zachowanie bije po kieszeni to nagle okazuje się że wyniesienie śmieci nie jest problemem. Wszystko w tym temacie.
---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Nie, no lepsze nasze sarmackie liberum veto mamy bogata historie zachowań "po mnie choćby i potop"
|
|
|
|
#3326 |
|
zuy mod
|
A można prysznic brać po 22 czy też nie bi hałas? Miałam sąsiadke której to przeszkadzało bo jej woda szumi.
|
|
#3327 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
EOT od EOT. |
|
|
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3329 |
|
zuy mod
|
Aa czyli jak czegoś w zasadach nie ma to nie może nikomu przeszkadzać. Za dużo dla mnie.
Mi przeszkadza płacz dzieci, noże napisze do spółdzielni żeby wystawiali za to kary
|
|
#3330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzisz, w IE jest jeden z największych przyrostow naturalnych w Europie. Dzieci jest masa i Irlandczycy traktują je jak dobro narodowe. Nie krzyczą na dzieci. Jeśli słyszę podniesiony głos na dziecko to w 90% jest to rodzic z Europy wschodniej. Za to dzieci jest zatrzesienie. W prawie każdej restauracji są przewijaki, wszędzie są foteliki w restauracjach, w centrach handlowych matek z wózkami jest mnóstwo. Nikt się o to nie burzy. Nikt nie narzeka na dzieci bo to byłby przejaw złego wychowanie i nietolerancji. Dzieci są dużo spokojniejsze. No i wiadomo że małe dzieci płaczą. Inna sprawa z nastolatkami to już bywa uciążliwe
Edytowane przez favianna Czas edycji: 2016-06-29 o 16:46 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.

.