Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka! - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-07-01, 20:48   #3331
etusiaaa
Wtajemniczenie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Może mi ktoś powiedzieć, czemu siedzę i ryczę? Co się uspokoje, to za moment znowu płaczę... Ja nawet nie wiem dlaczego...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Spokojnie to normalne. Ja przy pierwszym porodzie tez tak płakałam do momentu aż miałam silne bóle.
Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Ciężki dzień za mną. W czasie montażu mebli nawiedziłysmy z mamą ikee. Kupiłam fotel, dywanik i mnóstwo ☠☠☠☠☠☠☠. Nałaziłam się i oczywiście po powrocie do domu zastaliśmy taki syf że nie wiem po co ja sprzątałam te dwa tygodnie po remoncie. Gdyby mama mi nie ogarnęła tego z grubsza to chyba do porodu bym nie uprzątnęła!

A oto pokój Wojtka stan trochę surowy bo bez dodatków i firanek. Ale mniej więcej. Jest slicznie poza tym zamontowali mi szafki w toalecie i łazience oraz regał w salonie ale nie chciało mi się fotek robić. Remont uważam za skończony! Jupi! Teraz tylko wszystko do szafek powkładać co zajmie mi parę dni bo rzeczy mam poupychane w Różnych miejscach

Pięknie 😍

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 20:51   #3332
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Był u mnie lekarz
Roluje mi się macica
Paracetamol nie pomoże. Mają mi dać ketonal
Przestaje na chwile płakać i znowu
A ze mną w pokoju w ogóle nie płakała! Nawet jak leżała sama w łóżeczku
Współczuję bardzo

Pestycyda śliczny pokoik!

Nulka to stres i hormony, wszystko jest w porządku
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 20:51   #3333
Samantha7
Zakorzenienie

Próbuje Wam odpisać już od kilku godzin i mi nie wychodzi.
Mam dziś podły nastrój mimo iż obudziłam się zadowolona bo nawet spoko mi się spało mimo iż wstawałam w nocy dużo i miałam skurcze ale to chyba od siku. Spałam jakoś od 2 do prawie 10rano.
Tz mnie wkur . Jestem mega zmęczona poprostu już wymiękam. Mały mnie ciśnie w dół bardzo.
Jestem u teściowej bo pilnuje jej kotów i sobie tu pranie wzielam bo ma duża pralkę tu na miejscu w domu wiec nie muszę latać po schodach jak u mnie . Taki mnie skurcz w pralni złapał ze wyłam . Mój Tz w ogóle Zazdro reakcji on nigdy nic nie słyszy
Teściowa mi zostawiła kurczaki udka już przyprawione i ziemniaki obrane a jemu to nie pasuje bo on nie lubi udek
Kogo to obchodzi niech se do restauracji idzie. Maskara.

Dziewczyny to ze dzieci wiszą na cycu często to normalne . Do 3mca to się potem reguluje . Takie malutkie dziecko nie prześpi Wam całej nocy. Najlepiej jest kp na rzadanie . Trzeba się poświecić niestety taki lajf

Morelle - oj biedna jesteś
Mnie tez tak bolało , ale ja dostawałam silniejsze leki. Wiem ze dostawałam ibuprofen 600mg na przemian z czymś tam jeszcze. Inaczej to ja bym wykorkowala chyba.

Nulka- trzymaj się

Nonie - Tule
Ja tez mam takiego sportowca w domu . Czasami mam wrażenie ze jestem niestety na drugim miejscu

Minini- nie No jaja z tym oknem
Ja na stówę bym poprawiła

Poprostu -
Powinien Ci ze czasem Ci zazdroszczę . Zrobisz sobie sama jak będziesz chciała i nikt Ci nie będzie pired*l nad uchem , ze to czy sramto . Także są tez tego pozytywy.

Ja obecnie mam ochotę zniknąć . Namiocik do lasu i mnie nie ma.

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 20:52   #3334
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli chodzi o krew to leci jak przy mocnym okresie x2. Dobrze, że nie ubrałam swojej pizamy. Szpitalna a po dzisiejszym dniu jest zakrwawiona.[COLOR="Silver"]
Ja tam do porodu i po zamierzam korzystać z ich pizamek. Mam tylko jedną do karmienia. Bo nie lubie koszul.

Spacer mi zaszkodził poryczałam się z bólu. Wszystko mnie boli i chyba troszke skurcze czuję bo mega spina mi sie brzuch. Zobaczymy co powie ginka w poniedziałek.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 20:58   #3335
morelle_
Zakorzenienie

Koleżanka była wracając z wc do dzieci. Mówi, że moja najspokojniejsza śpi. Jest ich już 9.
Ja durna leżę i rycze, że oddałam tam dziecko. Zamiast być z nią.
W dodatku tak mnie boli ze zaraz wyjdę z siebie.
Juz obie leżymy i ryczymy. ...
Kurde z dzieckiem wszystko ok. A ja rycze bo mnie wszystko boli i nie ml mogę jej wziąć.

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Sam współczuję, dogadajcie się!
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 21:01   #3336
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość
Nulka ja obstawiam ze Cie nawadniali, jak się chce znieczulenie to powinna być wcześniej kroplówka nawadniająca, tak mi położna mówiła przy ostatnim porodem i przed oksy dostałam właśnie nawodnienie. Powodzenia tam, czekamy na wieści!

Minini pasja nr jeden to motocykle jeździ treningowo po torach wyścigowych (najczęściej za granicę Słowacja Czechy Węgry, bo w pl nie ma takich obiektów) a nr dwa to triathlon. Codziennie biega pływa lub jeździ na rowerze. Plus zawody co kilka tygodni w sezonie. Także wyobraźcie sobie, on wyglada jak młody bóg dzięki treningom a ja mam 15 kg na plusie i czuje się jak słoń

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Córa właśnie usnęła. Idę w końcu do wanny

no tak jak wysporotwany to nawet bez ciąży można dostać kompleksów

wiem co to motocykle i wyścigi... moj dobry znajomy zginął w ten sposób... nie balas sie nigdy o męza?

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Nulka powodzeniaaaa!

Nic się nie martw, będzie grupowe wylaszczanie aż wszystkie będziemy wyglądać jak gazele (nie mylić z kozami )

Minini, możesz serdecznie podziękować teściowej z szerokim, wdzięcznym uśmiechem i powiedzieć, że mamusia tak ślicznie wypucowała, że tylko 20 minut poprawiałaś
bedziemy sie wspolnie wspierać we wracaniu do formy!

prosze cie, dla mnie temat okna zamkniety, tak samo jak temat wpuszczania jej tutaj w ramach jakiejkolwiek pomocy.

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Minini poród rozpoczęty odejściem wód to chociaż coś konkretnego bo ja to się boję, że nie będę wiedziała kiedy jechać :P chociaż gin mówi, że chyba jest to niemożliwe. Ciekawe, czy na niego trafie w szpitalu, jak tak to na bank zaliczę jakiś przypał.
też lubie narobić sobie siary w takich miejscach wiec sie nie przejmuj
porodu nie da sie nie zauważyć, bedziesz wiedziala że to JUŻ

Cytat:
Ufff cały dzień do nadrobienia...

Darietta, brawo za spacerek i porządki w szafach! Mam nadzieję że w nocy spokojnie się zregenerujesz

Morelle, mam nadzieję że bark przestanie dokuczać. Brawa za pionizację. Wstałaś jak Sam kazała- jak królowa

Minini, nie dziwię się Twoim nerwom. Jakby ktoś mi tak komentował podczas remontu to chyba bym zastrzeliła. Jakbyś faktycznie dla własnej przyjemności siedziała i pachniała a wokoło syf i malaria.
No i jesteś niewdzięczna do tego-.- eeeh żal się ile chcesz bo jest na co!

Chilli, super że coraz lepiej sobie radzicie. Maluszek potrzebuje dużo bliskości i dobrze że próbujesz na samej piersi jechać. Powodzenia oby noc była łaskawa dla Was!

Nulka, chyba oxy bez pytania by Ci nie dali? Powodzenia! Jutro się budzę a Ty masz już urodzić:p

Mała, jedząc chipsy i skacząc na piłce wyrównujesz kalorie jest równowaga!

o ja niewdzieczna! a ona tak sie starala

Cytat:
Był u mnie lekarz
Roluje mi się macica
biedna, kurcze szkoda ze nie mozesz jej miec.przy sobie, serce pewnie pęka jak ją slyszysz płaczącą. nie da sie serio nic zrobić? ja bym wezwala polożną i płakała że nie mozesz sluchac jak twoje dzecko placze zeby ci ją przynieśli ( a potem pomagali oczywiscie) bo dostaniesz depresji!

Cytat:
Może mi ktoś powiedzieć, czemu siedzę i ryczę? Co się uspokoje, to za moment znowu płaczę... Ja nawet nie wiem dlaczego...

to z radości i emocji że niedlugo zobaczysz wlasne dziecko!

Cytat:
Ciężki dzień za mną. W czasie montażu mebli nawiedziłysmy z mamą ikee. Kupiłam fotel, dywanik i mnóstwo ☠☠☠☠☠☠☠. Nałaziłam się i oczywiście po powrocie do domu zastaliśmy taki syf że nie wiem po co ja sprzątałam te dwa tygodnie po remoncie. Gdyby mama mi nie ogarnęła tego z grubsza to chyba do porodu bym nie uprzątnęła!

A oto pokój Wojtka stan trochę surowy bo bez dodatków i firanek. Ale mniej więcej. Jest slicznie poza tym zamontowali mi szafki w toalecie i łazience oraz regał w salonie ale nie chciało mi się fotek robić. Remont uważam za skończony! Jupi! Teraz tylko wszystko do szafek powkładać co zajmie mi parę dni bo rzeczy mam poupychane w Różnych miejscach

gratuluje zakonczenia remontu!
pokoik piekny!

Cytat:
Tak. Ale inaczej to czujesz. Podbrzusze jak skurcze
A góra od pępka w dół jakby ktoś rolowal ci wnętrzności jak dywan. ...

Ona rozpoznaje mój głos. Wystarczy, że się odezwę i jest cicho. Ale nie wiem jak to będzie w nocy, a nie mogę się tak szybko podnieść! Obudzi wszystkich. Nie dam rady też się z nią położyć. Trzymając ją na rękach. Bo potrzebuje ich żeby się podpierać przy kładzeniu.

Przestała płakać
Nadranem jak się przebudze to wezmę paracetamol i po nią pójdę
trzymaj sie
jasne że rozpoznaje twoj głos - wkoncu 9miesiecy go slyszala!
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 21:03   #3337
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Nulka powodzeniaaaa!

Nic się nie martw, będzie grupowe wylaszczanie aż wszystkie będziemy wyglądać jak gazele (nie mylić z kozami )

Minini, możesz serdecznie podziękować teściowej z szerokim, wdzięcznym uśmiechem i powiedzieć, że mamusia tak ślicznie wypucowała, że tylko 20 minut poprawiałaś
Cytat:
Był u mnie lekarz
Roluje mi się macica
Biedna jesteś, ale to tylko kilka dni, potem.bedziecie już razem i.będziesz czuła się lepiej z każdym dniem
Cytat:

Hormony Nulka... i emocje płacz sobie, ale sie nie stresuj.
Cytat:

Ślicznie

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 21:05   #3338
vadi
*sportaddict*

Morelle, mi się już robi smutno od czytania o Twojej sytuacji

I dziewczyny, nie martwcie się fałszywymi alarmami porodowymi, moja położna mówiła, że codziennie przychodzą dziewczyny sądząc, że to już, czasem je dla świętego spokoju zostawiają na noc, jak przychodzą późno, ale nikt nie przejmuje się tym, że to siara czy coś, skąd można mieć pewność, zwłaszcza przy pierwszym dziecku? Opowiadała mi nawet o dziewczynie, która miała skurcze co 2 czy 3 minuty, a się okazało, że to jeszcze nie to, więc organizm potrafi płatać figle
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 21:08   #3339
Samantha7
Zakorzenienie

Ja prdle mam żółte paznokcie od kurkumy czy czego z tych kurczaków

Jest mi tak gorąco ze mam mroczki w oczach

Morelle - jeny wycierpisz się
A nie macie w tym pokoju takich tych mydelniczek żeby ona mogła z Tobą być i słuchać Twój głos?

Nulka- hormony . Wróżę porodzik tej nocy

Darietta - odpoczywaj

Pestycyda super pokoik w moich ulubionych kolorach
Ale ten fotel nie wiem czy kiedyś miałaś jest niewygodny bo się w niego głęboko wpada . Do tego ten materac się roluje z czasem i są gole deski . Plus nam się po pół roku rozkleił całkiem a nie szaleliśmy siadając na niego.

Ja tu zaraz zeswiruje u teściowej . Ma niewygodna wersalkę i nie mogę się ułożyć wygodnie . Nogi mam jak baniaczki . Przydałby mi się porządny Pedicure ale nigdzie już nie pójdę , a sama to chyba bym musiała sobie ręce od kogoś dosztukować .
Jeszcze 9dni a może szybciej

Stary 2017-07-01, 21:10   #3340
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość

wiem co to motocykle i wyścigi... moj dobry znajomy zginął w ten sposób... nie balas sie nigdy o męza?

bedziemy sie wspolnie wspierać we wracaniu do formy!

prosze cie, dla mnie temat okna zamkniety, tak samo jak temat wpuszczania jej tutaj w ramach jakiejkolwiek pomocy.

też lubie narobić sobie siary w takich miejscach wiec sie nie przejmuj
porodu nie da sie nie zauważyć, bedziesz wiedziala że to JUŻ

o ja niewdzieczna! a ona tak sie starala

biedna, kurcze szkoda ze nie mozesz jej miec.przy sobie, serce pewnie pęka jak ją slyszysz płaczącą. nie da sie serio nic zrobić? ja bym wezwala polożną i płakała że nie mozesz sluchac jak twoje dzecko placze zeby ci ją przynieśli ( a potem pomagali oczywiscie) bo dostaniesz depresji!

to z radości i emocji że niedlugo zobaczysz wlasne dziecko!

gratuluje zakonczenia remontu!
pokoik piekny!

trzymaj sie
jasne że rozpoznaje twoj głos - wkoncu 9miesiecy go slyszala!
Mała i Vadi

Juz mnie tak boli, że nie mogę się na niczym skupić.
Czekam dalej na położną. Nie wiem ile czekać żeby po nią zadzwonić.
Stary 2017-07-01, 21:20   #3341
meja_ml
Raczkowanie

Nonie to niezłe hobby ma Twój mąż I czasochłonne.

Nulka może jednak denerwujesz się porodem? Kciuki będzie.dobrze.

Pestycyda a z czego masz te szafki bo strasznie.mi.się podobają. W ogóle.pokój super wygląda.

Morelle najważniejsze, że chce ssać. Oby szybko Ci noc minęła i jutro znowu będziesz z małą. Wypoczywaj I kciuki żeby jutro mniej bolało.
Mała śpi spokojnie to najważniejsze.

Darietta wypoczywaj teraz.

meja_ml jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-01, 21:21   #3342
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Właśnie sprawdzałam na pierwszej stronie przede mną

Nulkaa, Samantha i xora. AnnaPaula my mamy termin ten sam zobaczymy która pierwsza.

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

A pytanko mam odnośnie laktatorów bo na razie nie kupiłam czy macie jakieś opinie o lovi bo mam dwie butelki. Bo na początku myślałam o firmie canpol ale już sama nie wiem.
Tez jestem ciekawa która z nas pierwsza urodzi ja mam laktator z canpola a butla Avent pasuje dzis wszystko wyparzalam

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Wyszłam z psem i ledwo co doczłapałam w drodze powrotnej. Chyba czuję oddech porodu na plecach hehe. Teraz piję kompot z truskawek, bo za mną chodził

U nas przy zwykłej kasie ani nie pikało, ani kasjerka nie zauważyła.

A napiszesz mi jak to zdjął? Może spróbuję.

Kciuki żeby bark nie bolał ✊️✊️

Wiedziałam, ze dasz radę, będzie coraz lepiej.

Ty nie wyrywaj się przed szereg, Nulka pierwsza

Właśnie miałam pisać Nulcia rodzisz czy nie rodzisz? Bo dziewczyny chcą juz sie w kolejkę wbijać a poważnie to ogromne kciuki, żeby szybko poszło i żebyś nie leżała w tym szpitalu oczekując zbyt długo ✊️✊️

Xzora Ty to zawsze coś mądrego napiszesz, nie pomyślałam o wydruku z konta, dzięki, na 90% płaciłam właśnie kartą.

To ja też zołza w takim razie, chociaż moj jest taki przerażony, że sam się boi ruszyć gdziekolwiek

Najlepszego dla mamusi

Ja mam Philips Avent, a butelki różne, to nie problem, bo przy laktatorze masz też butelkę.

I tak podziwiam

U nas tez nie pikalo a były dwa klipsy zdjął pewnie kombinerkami. Spytam jutro bo teraz siedzi na grillu na urodzinach taty

Cytat:
Nie wiem jak długo. Słyszę tylko ze tak może być.

Juz mnie drugi bark też boli.

Jest masakra.

Tak ona tez po cc. Dostała coś przeciw wymiotom + jeszcze jeden przeciwbólowy.

Oddaje małą na noc do położnych.

Mąż przed chwilą poszedł. Chociaż odwiedziny do 20.

Tez ją zawiózł do położnych.

Przykladam ją cały czas. Po 30 min i nic. Budzi się co 3h i jest głodna. Musiałam dać jej butle.

Włączyłam laktator na 10 min. Na do wymiany membranę i wężyk. Jutro ma kupić mąż.

Oddając oczywiście był zarzut czy ją w ogóle przystawiam.

Wr...

Nie jestem w stanie wstać z łóżka w ciągu 5 min. Trwa to ok 10 min. Strasznie rwie mnie wszystko w środku. I na wysokości pępka odczuwam rolowanie wnętrzności.

Brzuch wygląda jak bez ciąży tylko ze wzdęciem. Jest obrzydliwie pulchny. Na bliznę nie chce poszerzać. Nie wiem ile ważę bo tu nie ma wagi.

Dzis tylko paracetamol 2 tabletki co 6h. Dostałam rano przed pionizacją. Po południu musiałam wziąć bo był dramat.

Teraz już niby mogę ale nie chce bo wolę zostawić na rano, żeby po nią pójść.

Jest teraz sama tam. W ogóle cały dzień nie płakała. Ani przy przebieraniu, ani pampersie. Mąż załapał się na 1 ja na 2. W dodatku w trakcie smulki.

A teraz płacze co jakiś czas. Nie wiem co zrobić. Nie mogę się podnieść i ryczeć mi się chce jak ją słyszę.

W tej sali 2 os nie ma położnej, która by Dogladala i żebym mogła z nią leżeć. Musiałaby ze mną w łóżeczku.

Fajnie. Trzymam kciuki.

Ja.

Ja się nie trzęse ale boli mnie brzuch jak nigdy.

Brawo!

U mnie nic nie leci.

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Nulka trzymaj się tam! Kciuki!
Szkoda malutkiej ze sama musi spać ale nie dasz rady się nią zająć pewnie serce Ci pęka jak słyszysz ze płacze
U Ciebie w szpitalu dają ciuszki czy przebierasz ja w swoje? I jak ja ubierasz? Codziennie nowe body i pajac? Ja to zielona jestem w tych sprawach
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 21:24   #3343
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Koleżanka była wracając z wc do dzieci. Mówi, że moja najspokojniejsza śpi. Jest ich już 9.
Ja durna leżę i rycze, że oddałam tam dziecko. Zamiast być z nią.
W dodatku tak mnie boli ze zaraz wyjdę z siebie.
Juz obie leżymy i ryczymy. ...
Kurde z dzieckiem wszystko ok. A ja rycze bo mnie wszystko boli i nie ml mogę jej wziąć.

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Sam współczuję, dogadajcie się!

Miałam tak samo jak Ty z Miśkiem. Mały ryczał jak diabli a ja stalam oparta o kroplówkę nogi jak galareta i wyłam z nim.
Nie byłam w stanie go podnieść czy przebrać.
Weszła położna i zapytała co jest. Mowie , ze jestem beznadziejna matka warzywo ze nie mogę dzieckiem się zająć, a ona ze bzdury gadam ze przeszłam operacje wczoraj wiec nie będę latać.
Wzięła Miska i zaczęła go opieprzać , ze ma mnie nie stresować być grzecznym i przestać płakać. Przybyłym wszystkim klepała go po pupie i on przestał płakać. Do dziś mój syn się uspokaja jak go zacznę klepać w pupę tak rytmicznie

Cytat:
Morelle, mi się już robi smutno od czytania o Twojej sytuacji

I dziewczyny, nie martwcie się fałszywymi alarmami porodowymi, moja położna mówiła, że codziennie przychodzą dziewczyny sądząc, że to już, czasem je dla świętego spokoju zostawiają na noc, jak przychodzą późno, ale nikt nie przejmuje się tym, że to siara czy coś, skąd można mieć pewność, zwłaszcza przy pierwszym dziecku? Opowiadała mi nawet o dziewczynie, która miała skurcze co 2 czy 3 minuty, a się okazało, że to jeszcze nie to, więc organizm potrafi płatać figle

Dokładnie . Nie ma się co bać jechać na IP. Ja ze starszakiem raz sie poprostu tak chyba spociłem ze miałam cała wkładkę mokra i myślałam ze to wody. Gin kazał przyjechać . Śmiesznie i głupio mi było , ze to pot ale gin mówił ze dobrze ze jestem przezorna .

Carolles - podzielam zdanie Vadi co do mleka dla kota. Nie dawaj bo jak dostanie rozwolnienia to masakra będzie :/
Kup mu jakieś suche chrupki dla małych kotków i dawaj coś z obiadu z mięska

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Morelle - nie czekaj proś o przeciwbólowe leki . Niech Ci pomogą od tego są

Stary 2017-07-01, 21:28   #3344
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Tez jestem ciekawa która z nas pierwsza urodzi ja mam laktator z canpola a butla Avent pasuje dzis wszystko wyparzalam

U nas tez nie pikalo a były dwa klipsy zdjął pewnie kombinerkami. Spytam jutro bo teraz siedzi na grillu na urodzinach taty

Szkoda malutkiej ze sama musi spać ale nie dasz rady się nią zająć pewnie serce Ci pęka jak słyszysz ze płacze
U Ciebie w szpitalu dają ciuszki czy przebierasz ja w swoje? I jak ja ubierasz? Codziennie nowe body i pajac? Ja to zielona jestem w tych sprawach
SpI spokojnie bo była spr ta dziewczyna.
Nie. Ubranka są szpitalne.
Ma cały czas jedno.
Stary 2017-07-01, 21:28   #3345
meja_ml
Raczkowanie

Morelle a to sami przebieraliscie mala? Ja to się jakoś stresuje zmienianiem pieluchy. Niby już przebieralam w swoim życiu i to nie raz, ale jakoś tak. Mam nadzieję, że pokażą mi pierwszy raz a potem już pewnie pojdzie.

Też się zastanawiam jak to będzie jak poród się zacznie. Pocieszam się, ze mam blisko do szpitala bo 7min.
Te od chodzące wody mnie sytesuja.

Stary 2017-07-01, 21:31   #3346
Samantha7
Zakorzenienie

Nie wiem czy się dogadam z Tz narazie . Myśle ze to tez po części ja sama. Ogólnie jestem bardzo wymagająca osoba . Ma być ordnung. Ja się umiem zorganizować raz dwa i wkur mnie jak ktoś se stoi z tel w ręku smsuje i się tyłku drapie i mi mówi jeszcze spokojnie spokojnie . Normalnie para ze mnie leci wtedy
Jak mój Tz mi pisze z pracy "możesz mi ziemniaki wstawić ?" Etc.to u mnie to jest już , wstałam poszłam , a u Tz może za pół godziny 🤦🏻☠♀️

Btw! Przyszła mi narzuta na łóżko i średnio mi się podoba
Oraz zawieszka z Ali i jest świetna . Taka mięciutka i dobrze wykonana . Taka jak była na focie IMG_1498941030.579971.jpgIMG_1498941052.834193.jpg

Stary 2017-07-01, 21:38   #3347
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
A jaki model masz z canpola?

Mąż zapakował mnie do łóżka wymasował nogi i plecki ale dalej umieram. Wysłałam zdjęcie rodzicom ze spaceru tata z przerażeniem zadzwonił czy oszalałam przecież w poniedziałek masz lekarza.

Mi juz wszystko jedno jest lipiec dotrwałam po weekendzie mogę rodzić fajnie było by gince zrobić niespodzianke i pokazać jak mi lutką zakonserwowała szyjkę
Tym bardziej że będzie mąż a on zanim ttafiłam do szpitala był na usg i widział mała więc musimy wytrwać dla niego.
Stary 2017-07-01, 21:39   #3348
AnnaPaula87
Zadomowienie

Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy się dogadam z Tz narazie . Myśle ze to tez po części ja sama. Ogólnie jestem bardzo wymagająca osoba . Ma być ordnung. Ja się umiem zorganizować raz dwa i wkur mnie jak ktoś se stoi z tel w ręku smsuje i się tyłku drapie i mi mówi jeszcze spokojnie spokojnie . Normalnie para ze mnie leci wtedy
Jak mój Tz mi pisze z pracy "możesz mi ziemniaki wstawić ?" Etc.to u mnie to jest już , wstałam poszłam , a u Tz może za pół godziny 🤦🏻♀️

Oraz zawieszka z Ali i jest świetna . Taka mięciutka i dobrze wykonana . Taka jak była na focie Załącznik 7131746Załącznik 7131751

Narzuta i zawieszka świetnie wyglądają ja tez tak mam jak Ty ze wszystko musi być od razu a mój TZ ma zawsze czas ale w domu. Bo w pracy jest inny.

Cytat:
SpI spokojnie bo była spr ta dziewczyna.

Nie. Ubranka są szpitalne.

Ma cały czas jedno.
To tyle dobrze ze nie musisz jej przebierać w swoje. Ciekawe jak będzie u mnie w szpitalu.

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
A jaki model masz z canpola?

Mąż zapakował mnie do łóżka wymasował nogi i plecki ale dalej umieram. Wysłałam zdjęcie rodzicom ze spaceru tata z przerażeniem zadzwonił czy oszalałam przecież w poniedziałek masz lekarza.

Mi juz wszystko jedno jest lipiec dotrwałam po weekendzie mogę rodzić fajnie było by gince zrobić niespodzianke i pokazać jak mi lutką zakonserwowała szyjkę

Tym bardziej że będzie mąż a on zanim ttafiłam do szpitala był na usg i widział mała więc musimy wytrwać dla niego.

Canpol easy start elektryczny

Edytowane przez AnnaPaula87
Czas edycji: 2017-07-01 o 21:41
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 21:44   #3349
minini
Zadomowienie

Cytat:
Mała i Vadi

Juz mnie tak boli, że nie mogę się na niczym skupić.
Czekam dalej na położną. Nie wiem ile czekać żeby po nią zadzwonić.
nie ma co czekać, dzwon po polożną i mow jak sie czujesz że boli ale jeszcze bardziej myśl ze nie mozesz miec dziecka przy sobie. powiedz że ci.z tym źle. one wcale nie muszą tego wiedziec. nie każda czuje sie tak samo. powiedz jak jest a napewno cos zaradzą

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Jak mój Tz mi pisze z pracy "możesz mi ziemniaki wstawić ?" Etc.to u mnie to jest już , wstałam poszłam , a u Tz może za pół godziny 🤦🏻☠♀

Oraz zawieszka z Ali i jest świetna . Taka mięciutka i dobrze wykonana . Taka jak była na focie Załącznik 7131746Załącznik 7131751

Sam patrz co mam:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170701_223842.jpg (67,8 KB, 83 załadowań)
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-01, 21:45   #3350
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Był u mnie lekarz
Roluje mi się macica
Współczuję bólu malutka pewnie chce być z Tobą i dlatego płacze nie koniecznie też musi być głodna. Może chce też possac bo to dzieci uspokaja

Cytat:
Ciężki dzień za mną. W czasie montażu mebli nawiedziłysmy z mamą ikee. Kupiłam fotel, dywanik i mnóstwo . Nałaziłam się i oczywiście po powrocie do domu zastaliśmy taki syf że nie wiem po co ja sprzątałam te dwa tygodnie po remoncie. Gdyby mama mi nie ogarnęła tego z grubsza to chyba do porodu bym nie uprzątnęła!

Super pokoik u mnie też jeszcze brak firanek itp. Powoli wszystko w swoim czasie

Stary 2017-07-01, 21:47   #3351
pestycyda
Zakorzenienie

Samantha, fotel kupiony za całe 135 zł i celowo aby nie było mi go szkoda. Miał być uszak ale na prawdę po roku, dwóch nie miałabym co z nim zrobić. W salonie się nie zmieści. Mam w planach przykryć go pledem i tak:p

Meja, mebelki robiła firma w której pracuje mój tata więc na zamówienie. Wszystko oprócz łóżeczka. Te domki wyszły cudnie:p

Morelle, nie płacz głuptasie to normalne że Ci się serce kraje bo chcesz być z dzieckiem cały czas ale daj sobie chwilę na regenerację organizmu będzie dobrze!

Sam, ładna narzuta, czepiasz się:p

Jestem taka zmęczona a spać nie mogę:/

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 21:47   #3352
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Narzuta i zawieszka świetnie wyglądają ja tez tak mam jak Ty ze wszystko musi być od razu a mój TZ ma zawsze czas ale w domu. Bo w pracy jest inny.

To tyle dobrze ze nie musisz jej przebierać w swoje. Ciekawe jak będzie u mnie w szpitalu.

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Canpol easy start
Dzięki
Stary 2017-07-01, 21:48   #3353
meja_ml
Raczkowanie

Samantha na zdjęciu narzuta wygląda fajnie.

Darietta tyle czasu o Was dbali, ze się teraz stresuja bardziej.

Stary 2017-07-01, 21:51   #3354
cashmere
Zakorzenienie

NULKA to na pewno hormony robią swoje! Płacz jak Ci lżej!

MORELLE dzwoń po położna i mów że tak mocno boli. Bo się wykończysz czekaniem. A nie mogą Ci małej przynieść na salę i pomagać przystawiać/przewijać?

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 21:54   #3355
poprostu
Zakorzenienie

Morelle tak mi Ciebie szkoda dzwon po położna jak nie dajesz rady!!!

Sam to fakt bycie samemu ma pewne plusy, ale wiadomo ładna masz sypialnie, a zawieszka faktycznie świetna Tż jak obiad nie pasuje to ma pecha
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 22:12   #3356
nonie_
Zadomowienie

Cytat:

Jak jeździ na torze to się nie boje, tam bardzo rzadko zdarzają się aż tak tragiczne wypadki. Ten znajomy zginął na torze czy w jakiś ulicznych szaleństwach?
Moj po ulicy jeździ tylko do pracy i to i tak sporadycznie. Na drogę go na szczęście nie ciągnie.

Cytat:
Napisane przez meja_ml Pokaż wiadomość
Morelle a to sami przebieraliscie mala? Ja to się jakoś stresuje zmienianiem pieluchy. Niby już przebieralam w swoim życiu i to nie raz, ale jakoś tak. Mam nadzieję, że pokażą mi pierwszy raz a potem już pewnie pojdzie.

Też się zastanawiam jak to będzie jak poród się zacznie. Pocieszam się, ze mam blisko do szpitala bo 7min.
Te od chodzące wody mnie sytesuja.

Meja nie stresuj się ja pierwsza w życiu pieluchę zmieniałam swojej córce pewnie nie było idealnie ale instynkt robi robotę

Morelka jak teraz nie płacze to spróbuj usnąć. chyba ze bardzo boli to idź do położnej i zgłoś, może jak przestanie bolec to ja spróbujesz wsiąść do siebie.

nonie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 22:20   #3357
cashmere
Zakorzenienie

SAMANTHA też mam tą zawieszkę z Ali

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 22:28   #3358
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:

Canpol easy start elektryczny

Właśnie mój w pracy tez jest mega zorganizowany i tym bardziej nie ogarniam czemu w domu taki nie może być

Cytat:
nie ma co czekać, dzwon po polożną i mow jak sie czujesz że boli ale jeszcze bardziej myśl ze nie mozesz miec dziecka przy sobie. powiedz że ci.z tym źle. one wcale nie muszą tego wiedziec. nie każda czuje sie tak samo. powiedz jak jest a napewno cos zaradzą

Sam patrz co mam:

Świetna zawieszka

Cytat:
Samantha, fotel kupiony za całe 135 zł i celowo aby nie było mi go szkoda. Miał być uszak ale na prawdę po roku, dwóch nie miałabym co z nim zrobić. W salonie się nie zmieści. Mam w planach przykryć go pledem i tak:p

Meja, mebelki robiła firma w której pracuje mój tata więc na zamówienie. Wszystko oprócz łóżeczka. Te domki wyszły cudnie:p

Morelle, nie płacz głuptasie to normalne że Ci się serce kraje bo chcesz być z dzieckiem cały czas ale daj sobie chwilę na regenerację organizmu będzie dobrze!

Sam, ładna narzuta, czepiasz się:p

Jestem taka zmęczona a spać nie mogę:/

Na bank się czepiam

A jak tak to pewnie , ze nie warto wywalac kasy więcej. Ja w ogóle nie mam fotela
Będę karmić na łóżku albo na kanapie.
Ze starszakiem miałam choć krzesło takie obrotowe od komputera.

Cytat:
Napisane przez meja_ml Pokaż wiadomość
Samantha na zdjęciu narzuta wygląda fajnie.

Darietta tyle czasu o Was dbali, ze się teraz stresuja bardziej.

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Morelle tak mi Ciebie szkoda dzwon po położna jak nie dajesz rady!!!

Sam to fakt bycie samemu ma pewne plusy, ale wiadomo ładna masz sypialnie, a zawieszka faktycznie świetna Tż jak obiad nie pasuje to ma pecha

Dziękuje

Myśle, ze jeszcze kogoś znajdziesz wartego Ciebie.
Moja sis znalazła drugiego partnera , który zaakceptował jej chorego synka . Maja świetna wiez razem lepsza niż ojciec biologiczny, który nie mógł go zaakceptować .
Taki fiut, ze szkoda gadać. Nawet mojej sis grosza nie da

Tz zjadł obiad aż uszy mu się trzęsły pfff niech se idzie wybrzydzać gdzie indziej.
Ja może nie mam jakiś mega wyższych uczuć względem teściowej i jej teksty mnie powala często, ale doceniam takie coś ze ktoś mi obiad zrobi .

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
SAMANTHA też mam tą zawieszkę z Ali

O proszę 🏻

Ja do zestawu kupiłam jeszcze takiego króliczka jak na tej zawieszce oraz karuzele , ale karuzele mi cofnęli paczkę. Nie wiem czemu. Ten sprzedawca mi napisał żebym się nie martwiła, ze wysłał drugi raz.
Oby bo inaczej

Stary 2017-07-01, 22:29   #3359
meja_ml
Raczkowanie

Dziewczyny czy Wam też tak gorąco?

Stary 2017-07-01, 22:29   #3360
Samantha7
Zakorzenienie

Etusia - ile Twója córcia ma lat?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości