Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka! - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-07-01, 18:37   #3301
emmos
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!

Minini super, że kuchnia praktycznie skończona. Twoja teściowa to niezła aktoreczka

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Melduję się z sali przedporodowej, rozwarcie bez zmian 5cm, skurcze nieregularne. Pobrali mi teraz krew i mocz na badania, założyli welflon (w takim miejscu że ciężko cokolwiek zrobić lewą ręką ). W sumie jakiś płyn mi wpuscili, z tego stresu nawet nie zapytałam co to było... Także czekamy

No to kciuki żeby poszło raz dwa ✊️✊️

Stary 2017-07-01, 18:38   #3302
nonie_
Zadomowienie

Dzięki zołzy za wsparcie z jedna pasją go wzięłam i nie mogę mieć o to pretensji, wiedziałam jak to wyglada druga wyszła już po ślubie, ale wiem tez ze jest dla Niego ważna, kilka dni bez treningu i odrazu widać jakby się cofał dodatkowo ma taki charakter ze na tyłku nie usiedzi i wiem ze gdybym mu coś zaczęła smęcić to by się poświecił ale zaraz by się to na nas odbiło. Tak wiec koło się zamyka. Bardziej w sumie chyba jest mi ciężko fizycznie niż psychicznie. Także oby po porodzie jak już się ogarnę z rytmem dnia to będzie lepiej a i w firmie mąż będzie miał luźniej to jakoś się dotrzemy już wszyscy w czwórkę.
Ogólnie to jest świetnym ojcem i mężem dla nas jak już jest obok. A ze Mi się ciążowe zmęczenie materiału włączyło to tez chyba normalne

Minini ja bym tesciowej na Twoim miejscu nie dała tego okna umyć albo bym jej zwrocila uwagę ze tu i tu zostawiła brud i smugi naprawdę współczuje atmosfery.

Chilli moje wspomnienia z pierwszych tygodni z córka to tylko głównie cyc cyc cyc, miałam wrażenie ze na okrągło chodzę z jedna lub druga piersią na wierzchu

Darietta ja mam canpol elektryczny i zadowolona byłam.

nonie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 18:40   #3303
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meja_ml Pokaż wiadomość
Czyli już wiadomo jak nasrpzpoznac. Mamy w sukienkach z sinsay a dzieci koziołki

Hehe

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Pierwszy ciążowy spacer zaliczony ledwo wróciłam. Kręgosłup mam do wymiany. Najchetniej wziełabym coś przeciwbólowego ale nie mogę. Normalnie trasa zajeła by mi 10 minut a szliśmy 40

Stopy mi urosły bo mnie buty cisną.

Obolała zmeczona ale szczęśliwa już dzisiaj nie ruszam się z kanapy.

Dzieki dziewczyny za info o laktatorach. Właśnie nie chciałam się sugerować butelkami. Bo w zestawie są.

Brawa za spacer!

Minini - no jak mogłaś nie podziękować teściowej moze wypadałoby jakies ciasto jutro zrobic i zaprosić w zamian za to okno?

Nulka - cały czas trzymam kciuki!

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 18:49   #3304
poprostu
Zakorzenienie

Minini ale byś na złość teściowej zrobiła jakbyś zaczęła poprawiać to okno i sąsiedzi by to widzieli a jak Ci się zaczął poród tak z ciekawości?
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 18:50   #3305
baby2
Rozeznanie

Niulka kciuki za szybką akcję, może do rana będziesz już tulić swoje maleństwo
baby2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 18:52   #3306
Mała!
Zakorzenienie

Minini
Współczuję, ciągle musisz się użerać :/ niezla ta Twoja teściowa... a mąż niech się lepiej.przypatrzy jak ładnie umyła i sam podziękuje...

Ja sobie skacze na.piłeczce i jem.chipsy tragedia... dupa jak.szafa, potem.bedzie płacz i lament

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 18:53   #3307
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
CHILLI to że mały chce być co chwilę przy piersi, to nie myśl że on się nie najada. Zaspokaja tak potrzebę ssania i bliskosci z Tobą

MININI fajnie że remont już jest ku końcowi, a teściowa olej szkoda Twoich nerwów!
tez tak mysle ze u Chilli to ssanie to potrzeba bliskosci

a tesciowa normalnie sie nie przejmuje ale odstawila taki teatr z tym myciem ze nie mogłam!

Cytat:
Melduję się z sali przedporodowej, rozwarcie bez zmian 5cm, skurcze nieregularne. Pobrali mi teraz krew i mocz na badania, założyli welflon (w takim miejscu że ciężko cokolwiek zrobić lewą ręką &#128533. W sumie jakiś płyn mi wpuscili, z tego stresu nawet nie zapytałam co to było... Także czekamy

moze oxy? spytaj, masz prawo wiedziec czym cie faszerują oby szybko poszlo

Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość
Dzięki zołzy za wsparcie z jedna pasją go wzięłam i nie mogę mieć o to pretensji, wiedziałam jak to wyglada druga wyszła już po ślubie, ale wiem tez ze jest dla Niego ważna, kilka dni bez treningu i odrazu widać jakby się cofał dodatkowo ma taki charakter ze na tyłku nie usiedzi i wiem ze gdybym mu coś zaczęła smęcić to by się poświecił ale zaraz by się to na nas odbiło. Tak wiec koło się zamyka. Bardziej w sumie chyba jest mi ciężko fizycznie niż psychicznie. Także oby po porodzie jak już się ogarnę z rytmem dnia to będzie lepiej a i w firmie mąż będzie miał luźniej to jakoś się dotrzemy już wszyscy w czwórkę.
Ogólnie to jest świetnym ojcem i mężem dla nas jak już jest obok. A ze Mi się ciążowe zmęczenie materiału włączyło to tez chyba normalne

Minini ja bym tesciowej na Twoim miejscu nie dała tego okna umyć albo bym jej zwrocila uwagę ze tu i tu zostawiła brud i smugi naprawdę współczuje atmosfery.

Chilli moje wspomnienia z pierwszych tygodni z córka to tylko głównie cyc cyc cyc, miałam wrażenie ze na okrągło chodzę z jedna lub druga piersią na wierzchu

Darietta ja mam canpol elektryczny i zadowolona byłam.

co to za pasje ma mąż? ze tyle czasu zajmują?

ja na to mycie okna tez bym sie nie zgodzila po tym jak ostatnio chętnie chciala mi pomóc a potem usiadla na ogrodku. ale mąż sie zgodził to już olałam sytuacje. ale jak dziś przy dziennym świetle zobaczylam efekt tego mycia...

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Hehe

Brawa za spacer!

Minini - no jak mogłaś nie podziękować teściowej moze wypadałoby jakies ciasto jutro zrobic i zaprosić w zamian za to okno?

Nulka - cały czas trzymam kciuki!

ciasto to ja wam moge upiec za wysluchiwanie mojego marudzenia na nią!! ona nie zasłuzyla
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-07-01, 18:57   #3308
meja_ml
Raczkowanie

Chilli dobrze, że karmisz. Kciuki za większą ilość mleka, ale oczywiście bez przesady. Minini dobrze piszę, że dzieci na początku mają bardzo małe żołądki dlatego tak często jedzą.
To samo dla Morelle, nie ma co laktatorem pobudzać za bardzo laktacji bo potem mogą się zastoje robić.

minini podziwiam Cię za cierpliwość, ja bym chyba coś niemiłego powiedziała.
meja_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 18:59   #3309
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Minini ale byś na złość teściowej zrobiła jakbyś zaczęła poprawiać to okno i sąsiedzi by to widzieli a jak Ci się zaczął poród tak z ciekawości?
a pewnie że poprawie ale poczekam az meble zamontują bo napewno sie coś ubabrają te okna do tego czasu.

a poród moj jak sie zaczal? wstalam po drzemce w dzień, poszlam siku i tak juz zostalam bo mi wody odeszly. dzwonilam do poloznej ze nie przestaje sikac powiedziala: to widzimy sie za chwile w szpitalu!

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Minini
Współczuję, ciągle musisz się użerać :/ niezla ta Twoja teściowa... a mąż niech się lepiej.przypatrzy jak ładnie umyła i sam podziękuje...

Ja sobie skacze na.piłeczce i jem.chipsy tragedia... dupa jak.szafa, potem.bedzie płacz i lament

haha napewno mu pokaże efekty mycia. a co! niech zobaczy!

a dupą sie nie przejmuj! masz kształtną
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 19:26   #3310
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Melduję się z sali przedporodowej, rozwarcie bez zmian 5cm, skurcze nieregularne. Pobrali mi teraz krew i mocz na badania, założyli welflon (w takim miejscu że ciężko cokolwiek zrobić lewą ręką &#128533. W sumie jakiś płyn mi wpuscili, z tego stresu nawet nie zapytałam co to było... Także czekamy

Niech Cię bierze bo ja na podium nie chce być 😀 4 juz owszem 😁

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 19:27   #3311
emmos
Zakorzenienie

Minini super Ci się poród zaczął, to teraz życzę żeby było tak samo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-01, 19:32   #3312
siilmariien
Wtajemniczenie

Poprostu

Chilli Pepper moim zdaniem idziesz w dobrym kierunku, na początku maluszki muszą trochę przy piersi powisieć, pomalutku się to unormuje, a przerwy między karmieniami będą dłuższe! Uściski dla Was!

Nulka zaciskamy mocno kciuki w dalszym ciągu!

Nonie jesteś fantastyczną partnerką dla swojego męża

Minini brawo za sprzątanie! No i gratuluję skończenia kuchni!!!
Historia z oknem i teściową zwala z nóg...

Cytat:
Minini ale byś na złość teściowej zrobiła jakbyś zaczęła poprawiać to okno i sąsiedzi by to widzieli
Hehehe to jest bardzo dobry pomysł A najlepiej niech mąż poprawi
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 19:34   #3313
vadi
*sportaddict*

Nulka powodzeniaaaa!

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Nic się nie martw, będzie grupowe wylaszczanie aż wszystkie będziemy wyglądać jak gazele (nie mylić z kozami )

Minini, możesz serdecznie podziękować teściowej z szerokim, wdzięcznym uśmiechem i powiedzieć, że mamusia tak ślicznie wypucowała, że tylko 20 minut poprawiałaś
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 19:35   #3314
poprostu
Zakorzenienie

Minini poród rozpoczęty odejściem wód to chociaż coś konkretnego bo ja to się boję, że nie będę wiedziała kiedy jechać :P chociaż gin mówi, że chyba jest to niemożliwe. Ciekawe, czy na niego trafie w szpitalu, jak tak to na bank zaliczę jakiś przypał.
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 19:43   #3315
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Powodzenia czekamy na wiadomość ze juz jesteś po😙

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 19:59   #3316
nonie_
Zadomowienie

Nulka ja obstawiam ze Cie nawadniali, jak się chce znieczulenie to powinna być wcześniej kroplówka nawadniająca, tak mi położna mówiła przy ostatnim porodem i przed oksy dostałam właśnie nawodnienie. Powodzenia tam, czekamy na wieści!

Minini pasja nr jeden to motocykle jeździ treningowo po torach wyścigowych (najczęściej za granicę Słowacja Czechy Węgry, bo w pl nie ma takich obiektów) a nr dwa to triathlon. Codziennie biega pływa lub jeździ na rowerze. Plus zawody co kilka tygodni w sezonie. Także wyobraźcie sobie, on wyglada jak młody bóg dzięki treningom a ja mam 15 kg na plusie i czuje się jak słoń

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Córa właśnie usnęła. Idę w końcu do wanny

Stary 2017-07-01, 20:13   #3317
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
O kurczę, a jak długo może tak boleć?
Ale pionizacja już za Tobą, podziwiam że tak sobie poradziłaś! Mąż cały czas z Tobą?
A ta koleżanka też po cc?

Ja też mam czasem taką pustkę w głowie i nie słucham jak ktoś do mnie mówi
Też chciałam pytać morelle o brzuszek

Nie wiem jak długo. Słyszę tylko ze tak może być.
Juz mnie drugi bark też boli.
Jest masakra.

Tak ona tez po cc. Dostała coś przeciw wymiotom + jeszcze jeden przeciwbólowy.

Oddaje małą na noc do położnych.
Mąż przed chwilą poszedł. Chociaż odwiedziny do 20.
Tez ją zawiózł do położnych.
Przykladam ją cały czas. Po 30 min i nic. Budzi się co 3h i jest głodna. Musiałam dać jej butle.
Włączyłam laktator na 10 min. Na do wymiany membranę i wężyk. Jutro ma kupić mąż.
Oddając oczywiście był zarzut czy ją w ogóle przystawiam.
Wr...

Nie jestem w stanie wstać z łóżka w ciągu 5 min. Trwa to ok 10 min. Strasznie rwie mnie wszystko w środku. I na wysokości pępka odczuwam rolowanie wnętrzności.

Cytat:
Mała piękna organizacja

Morelle jak pionizacja?

Emmos kurcze lipa ale spróbuj może zdejmą nic nie tracisz, a możesz zyskać

Będę mieć dwie torby do szpitala w jedną sie nie zmieszcze

Nie wiem co mi sie dzieje, sprzątałam kurze i odkurzylam, zmeczylo mnie to, na chwilę przyszła koleżanka na ogrodek, a ja taki chaos w głowie, że ona do mnie mówi, coś opowiada, a ja totalnie nie moglam się skupić na rozmowie mam nadzieję, że nic ważnego nie mówiła

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Morelle jesteś bardzo dzielna szybkiego powrotu do formy a jak połóg? I daj znać jak waga tak z ciekawości i jak brzuszek jest dużo mniejszy bez Pestki?
Brzuch wygląda jak bez ciąży tylko ze wzdęciem. Jest obrzydliwie pulchny. Na bliznę nie chce poszerzać. Nie wiem ile ważę bo tu nie ma wagi.

Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość
Morelle a teraz na ten ból jakieś przeciwbólowe może mogą Ci dać?

Długo ten ból może się utrzymywać?

Dzis tylko paracetamol 2 tabletki co 6h. Dostałam rano przed pionizacją. Po południu musiałam wziąć bo był dramat.
Teraz już niby mogę ale nie chce bo wolę zostawić na rano, żeby po nią pójść.
Jest teraz sama tam. W ogóle cały dzień nie płakała. Ani przy przebieraniu, ani pampersie. Mąż załapał się na 1 ja na 2. W dodatku w trakcie smulki.
A teraz płacze co jakiś czas. Nie wiem co zrobić. Nie mogę się podnieść i ryczeć mi się chce jak ją słyszę.
W tej sali 2 os nie ma położnej, która by Dogladala i żebym mogła z nią leżeć. Musiałaby ze mną w łóżeczku.

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Nonie tak niespokojny ale mam suoer polozna ciagle do mnie dzwoni i wlasnie dzis poki co sama piers juz na zadanie musze bardzo pobudzac laktacje pije herbatki jem regularnie i odciagalam laktatorem troche

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Morelle jestes mega dzielba gratulacje!!!

Fajnie. Trzymam kciuki.

Cytat:
Morelle dzielna jesteś. Z każdym dnie będzie dużo lepiej. Właśnie daj znać jak tam brzuszek po porodzie.

Darietta ostrożnie z tą aktywnością.

Jon wtedy to ten strój musimy kupić hehe

Ja.

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Morelle gratulacje !ja sie nie moge doczytac wszystkich postow bo nie mam czasu ale musialam zajrzec zeby sie dowiedziec co i jak u Ciebie😊ja sie mega trzeslam po cc masakra jak opetana.U nas jakos leci coraz lepiej pojechalismy nawet dzis z mlodym do askota po stanik 😊 dzis karmie piersia caly czas i odpukac maly spokojnir spi i sie nie budzi zobaczymy co dalej noce ciezkie bo maly sie denerwuje jak go przystawiam ale dzis w nocy butli nie mogl chwycic bo mu sie merda z piersia 😊

Ja się nie trzęse ale boli mnie brzuch jak nigdy.

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Pierwszy ciążowy spacer zaliczony ledwo wróciłam. Kręgosłup mam do wymiany. Najchetniej wziełabym coś przeciwbólowego ale nie mogę. Normalnie trasa zajeła by mi 10 minut a szliśmy 40
Stopy mi urosły bo mnie buty cisną.
Obolała zmeczona ale szczęśliwa już dzisiaj nie ruszam się z kanapy.

Dzieki dziewczyny za info o laktatorach. Właśnie nie chciałam się sugerować butelkami. Bo w zestawie są.
Brawo!

Cytat:
Chilli dobrze, że karmisz. Kciuki za większą ilość mleka, ale oczywiście bez przesady. Minini dobrze piszę, że dzieci na początku mają bardzo małe żołądki dlatego tak często jedzą.
To samo dla Morelle, nie ma co laktatorem pobudzać za bardzo laktacji bo potem mogą się zastoje robić.

minini podziwiam Cię za cierpliwość, ja bym chyba coś niemiłego powiedziała.
U mnie nic nie leci.

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Nulka trzymaj się tam! Kciuki!
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 20:14   #3318
cashmere
Zakorzenienie

NULKA kciuki by w końcu ruszyło na dobre!! Podpatrz na kroplówce co jest napisane jak nie masz nikogo w zasięgu wzroku, a tak to ich śmiało pytaj!

NONIE no to rzeczywiście nieźle zbudowany musi być Twój TZ ciekawe pasje

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 20:25   #3319
pestycyda
Zakorzenienie

Ufff cały dzień do nadrobienia...

Darietta, brawo za spacerek i porządki w szafach! Mam nadzieję że w nocy spokojnie się zregenerujesz

Morelle, mam nadzieję że bark przestanie dokuczać. Brawa za pionizację. Wstałaś jak Sam kazała- jak królowa

Minini, nie dziwię się Twoim nerwom. Jakby ktoś mi tak komentował podczas remontu to chyba bym zastrzeliła. Jakbyś faktycznie dla własnej przyjemności siedziała i pachniała a wokoło syf i malaria.
No i jesteś niewdzięczna do tego-.- eeeh żal się ile chcesz bo jest na co!

Chilli, super że coraz lepiej sobie radzicie. Maluszek potrzebuje dużo bliskości i dobrze że próbujesz na samej piersi jechać. Powodzenia oby noc była łaskawa dla Was!

Nulka, chyba oxy bez pytania by Ci nie dali? Powodzenia! Jutro się budzę a Ty masz już urodzić:p

Mała, jedząc chipsy i skacząc na piłce wyrównujesz kalorie jest równowaga!

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-01, 20:25   #3320
morelle_
Zakorzenienie

Był u mnie lekarz
Roluje mi się macica
Paracetamol nie pomoże. Mają mi dać ketonal
Przestaje na chwile płakać i znowu
A ze mną w pokoju w ogóle nie płakała! Nawet jak leżała sama w łóżeczku
Stary 2017-07-01, 20:27   #3321
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Był u mnie lekarz
Roluje mi się macica
Paracetamol nie pomoże. Mają mi dać ketonal
Przestaje na chwile płakać i znowu
A ze mną w pokoju w ogóle nie płakała! Nawet jak leżała sama w łóżeczku
Co znaczy że macica się roluje? Kurczy się tak?
Szkoda mi Pestki, na.pewno chce do mamy

Alicja

Stary 2017-07-01, 20:29   #3322
nulkaa3
Rozeznanie

Może mi ktoś powiedzieć, czemu siedzę i ryczę? Co się uspokoje, to za moment znowu płaczę... Ja nawet nie wiem dlaczego...

nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 20:30   #3323
pestycyda
Zakorzenienie

Ciężki dzień za mną. W czasie montażu mebli nawiedziłysmy z mamą ikee. Kupiłam fotel, dywanik i mnóstwo ☠☠☠☠☠☠☠. Nałaziłam się i oczywiście po powrocie do domu zastaliśmy taki syf że nie wiem po co ja sprzątałam te dwa tygodnie po remoncie. Gdyby mama mi nie ogarnęła tego z grubsza to chyba do porodu bym nie uprzątnęła!

A oto pokój Wojtka stan trochę surowy bo bez dodatków i firanek. Ale mniej więcej. Jest slicznie poza tym zamontowali mi szafki w toalecie i łazience oraz regał w salonie ale nie chciało mi się fotek robić. Remont uważam za skończony! Jupi! Teraz tylko wszystko do szafek powkładać co zajmie mi parę dni bo rzeczy mam poupychane w Różnych miejscach

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1498937133707.jpg (56,8 KB, 120 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1498937140287.jpg (48,7 KB, 118 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1498937147442.jpg (38,3 KB, 117 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-07-01, 20:31   #3324
pestycyda
Zakorzenienie

Ciemne te zdjęcia wyszły no ale już późno:p

Stary 2017-07-01, 20:34   #3325
nonie_
Zadomowienie

Pestycyda jak pięknie super te regały

Stary 2017-07-01, 20:35   #3326
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Co znaczy że macica się roluje? Kurczy się tak?
Szkoda mi Pestki, na.pewno chce do mamy

Tak. Ale inaczej to czujesz. Podbrzusze jak skurcze
A góra od pępka w dół jakby ktoś rolowal ci wnętrzności jak dywan. ...

Ona rozpoznaje mój głos. Wystarczy, że się odezwę i jest cicho. Ale nie wiem jak to będzie w nocy, a nie mogę się tak szybko podnieść! Obudzi wszystkich. Nie dam rady też się z nią położyć. Trzymając ją na rękach. Bo potrzebuje ich żeby się podpierać przy kładzeniu.

Przestała płakać
Nadranem jak się przebudze to wezmę paracetamol i po nią pójdę
Stary 2017-07-01, 20:36   #3327
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Może mi ktoś powiedzieć, czemu siedzę i ryczę? Co się uspokoje, to za moment znowu płaczę... Ja nawet nie wiem dlaczego...

To hormony

Alicja

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-07-01, 20:38   #3328
morelle_
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o krew to leci jak przy mocnym okresie x2. Dobrze, że nie ubrałam swojej pizamy. Szpitalna a po dzisiejszym dniu jest zakrwawiona.

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:

Witaj w klubie
Stary 2017-07-01, 20:38   #3329
meja_ml
Raczkowanie

Pestycyda a Wojtek będzie sam w pokoju spal?

Morelle jak nie płakała mała jak cały dzień z Tobą była to może jednak coś tam leci.

A to te niemowlaki blisko, ze słyszysz że płacze mala

meja_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 20:45   #3330
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Pestycyda a Wojtek będzie sam w pokoju spal?

Morelle jak nie płakała mała jak cały dzień z Tobą była to może jednak coś tam leci.

A to te niemowlaki blisko, ze słyszysz że płacze mala

Nie wiem. W laktatorze nic nie było. Nie zauważyłam też żeby leciało.
Dałam jej butle to zjadła. Ale piers dalej chętnie ssie.

Pokój z dziećmi jest 3 pokoje dalej. Drzwi otwarte.
Koleżanka też oddala swoją i 4 dziewczyny po sn.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości