|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
Minini super, że kuchnia praktycznie skończona.
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
No to kciuki żeby poszło raz dwa ✊️✊️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3302 |
Zadomowienie
|
Dzięki zołzy za wsparcie
![]() ![]() ![]() ![]() Ogólnie to jest świetnym ojcem i mężem dla nas jak już jest obok. A ze Mi się ciążowe zmęczenie materiału włączyło to tez chyba normalne ![]() Minini ja bym tesciowej na Twoim miejscu nie dała tego okna umyć ![]() ![]() Chilli moje wspomnienia z pierwszych tygodni z córka to tylko głównie cyc cyc cyc, miałam wrażenie ze na okrągło chodzę z jedna lub druga piersią na wierzchu ![]() Darietta ja mam canpol elektryczny i zadowolona byłam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3303 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Brawa za spacer! Minini - no jak mogłaś nie podziękować teściowej ![]() ![]() Nulka - cały czas trzymam kciuki! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3304 |
Zakorzenienie
|
Minini ale byś na złość teściowej zrobiła jakbyś zaczęła poprawiać to okno i sąsiedzi by to widzieli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3305 |
Rozeznanie
|
Niulka kciuki za szybką akcję, może do rana będziesz już tulić swoje maleństwo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3306 |
Zakorzenienie
|
Minini
Współczuję, ciągle musisz się użerać :/ niezla ta Twoja teściowa... a mąż niech się lepiej.przypatrzy jak ładnie umyła i sam podziękuje... Ja sobie skacze na.piłeczce i jem.chipsy ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3307 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a tesciowa normalnie sie nie przejmuje ale odstawila taki teatr z tym myciem ze nie mogłam! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja na to mycie okna tez bym sie nie zgodzila po tym jak ostatnio chętnie chciala mi pomóc a potem usiadla na ogrodku. ale mąż sie zgodził to już olałam sytuacje. ale jak dziś przy dziennym świetle zobaczylam efekt tego mycia... ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3308 |
Raczkowanie
|
Chilli dobrze, że karmisz. Kciuki za większą ilość mleka, ale oczywiście bez przesady. Minini dobrze piszę, że dzieci na początku mają bardzo małe żołądki dlatego tak często jedzą.
To samo dla Morelle, nie ma co laktatorem pobudzać za bardzo laktacji bo potem mogą się zastoje robić. minini podziwiam Cię za cierpliwość, ja bym chyba coś niemiłego powiedziała. |
![]() ![]() |
![]() |
#3309 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a poród moj jak sie zaczal? wstalam po drzemce w dzień, poszlam siku i tak juz zostalam bo mi wody odeszly. dzwonilam do poloznej ze nie przestaje sikac ![]() Cytat:
a dupą sie nie przejmuj! masz kształtną ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3311 |
Zakorzenienie
|
Minini super Ci się poród zaczął, to teraz życzę żeby było tak samo
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3312 | |
Wtajemniczenie
|
Poprostu
![]() ![]() Chilli Pepper moim zdaniem idziesz w dobrym kierunku, na początku maluszki muszą trochę przy piersi powisieć, pomalutku się to unormuje, a przerwy między karmieniami będą dłuższe! Uściski dla Was! Nulka zaciskamy mocno kciuki w dalszym ciągu! ![]() ![]() ![]() Nonie jesteś fantastyczną partnerką dla swojego męża ![]() ![]() Minini brawo za sprzątanie! No i gratuluję skończenia kuchni!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Historia z oknem i teściową zwala z nóg... Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3313 | |
*sportaddict*
|
Nulka powodzeniaaaa!
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Minini, możesz serdecznie podziękować teściowej z szerokim, wdzięcznym uśmiechem i powiedzieć, że mamusia tak ślicznie wypucowała, że tylko 20 minut poprawiałaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3314 |
Zakorzenienie
|
Minini poród rozpoczęty odejściem wód to chociaż coś konkretnego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3315 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3316 |
Zadomowienie
|
Nulka ja obstawiam ze Cie nawadniali, jak się chce znieczulenie to powinna być wcześniej kroplówka nawadniająca, tak mi położna mówiła przy ostatnim porodem i przed oksy dostałam właśnie nawodnienie. Powodzenia tam, czekamy na wieści!
![]() Minini pasja nr jeden to motocykle ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Córa właśnie usnęła. Idę w końcu do wanny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3317 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz mnie drugi bark też boli. Jest masakra. Tak ona tez po cc. Dostała coś przeciw wymiotom + jeszcze jeden przeciwbólowy. Oddaje małą na noc do położnych. Mąż przed chwilą poszedł. Chociaż odwiedziny do 20. Tez ją zawiózł do położnych. Przykladam ją cały czas. Po 30 min i nic. Budzi się co 3h i jest głodna. Musiałam dać jej butle. Włączyłam laktator na 10 min. Na do wymiany membranę i wężyk. Jutro ma kupić mąż. Oddając oczywiście był zarzut czy ją w ogóle przystawiam. Wr... Nie jestem w stanie wstać z łóżka w ciągu 5 min. Trwa to ok 10 min. Strasznie rwie mnie wszystko w środku. I na wysokości pępka odczuwam rolowanie wnętrzności. Cytat:
Cytat:
Teraz już niby mogę ale nie chce bo wolę zostawić na rano, żeby po nią pójść. Jest teraz sama tam. W ogóle cały dzień nie płakała. Ani przy przebieraniu, ani pampersie. Mąż załapał się na 1 ja na 2. W dodatku w trakcie smulki. A teraz płacze co jakiś czas. Nie wiem co zrobić. Nie mogę się podnieść i ryczeć mi się chce jak ją słyszę. W tej sali 2 os nie ma położnej, która by Dogladala i żebym mogła z nią leżeć. Musiałaby ze mną w łóżeczku. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Nulka trzymaj się tam! Kciuki!
![]() |
#3318 |
Zakorzenienie
|
NULKA kciuki by w końcu ruszyło na dobre!! Podpatrz na kroplówce co jest napisane jak nie masz nikogo w zasięgu wzroku, a tak to ich śmiało pytaj!
NONIE no to rzeczywiście nieźle zbudowany musi być Twój TZ ![]() ![]()
#3319 |
Zakorzenienie
|
Ufff cały dzień do nadrobienia...
Darietta, brawo za spacerek i porządki w szafach! Mam nadzieję że w nocy spokojnie się zregenerujesz ![]() Morelle, mam nadzieję że bark przestanie dokuczać. Brawa za pionizację. Wstałaś jak Sam kazała- jak królowa ![]() Minini, nie dziwię się Twoim nerwom. Jakby ktoś mi tak komentował podczas remontu to chyba bym zastrzeliła. Jakbyś faktycznie dla własnej przyjemności siedziała i pachniała a wokoło syf i malaria. No i jesteś niewdzięczna do tego-.- eeeh żal się ile chcesz bo jest na co! Chilli, super że coraz lepiej sobie radzicie. Maluszek potrzebuje dużo bliskości i dobrze że próbujesz na samej piersi jechać. Powodzenia ![]() Nulka, chyba oxy bez pytania by Ci nie dali? Powodzenia! Jutro się budzę a Ty masz już urodzić:p Mała, jedząc chipsy i skacząc na piłce wyrównujesz kalorie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3320 |
Zakorzenienie
|
Był u mnie lekarz
Roluje mi się macica Paracetamol nie pomoże. Mają mi dać ketonal Przestaje na chwile płakać i znowu ![]() A ze mną w pokoju w ogóle nie płakała! Nawet jak leżała sama w łóżeczku
#3321 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda mi Pestki, na.pewno chce do mamy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3322 |
Rozeznanie
|
Może mi ktoś powiedzieć, czemu siedzę i ryczę? Co się uspokoje, to za moment znowu płaczę... Ja nawet nie wiem dlaczego...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3323 |
Zakorzenienie
|
Ciężki dzień za mną. W czasie montażu mebli nawiedziłysmy z mamą ikee. Kupiłam fotel, dywanik i mnóstwo ☠☠☠☠☠☠☠. Nałaziłam się i oczywiście po powrocie do domu zastaliśmy taki syf że nie wiem po co ja sprzątałam te dwa tygodnie po remoncie. Gdyby mama mi nie ogarnęła tego z grubsza to chyba do porodu bym nie uprzątnęła!
A oto pokój Wojtka ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3324 |
Zakorzenienie
|
Ciemne te zdjęcia wyszły no ale już późno:p
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3325 |
Zadomowienie
|
Pestycyda jak pięknie
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A góra od pępka w dół jakby ktoś rolowal ci wnętrzności jak dywan. ... Ona rozpoznaje mój głos. Wystarczy, że się odezwę i jest cicho. Ale nie wiem jak to będzie w nocy, a nie mogę się tak szybko podnieść! Obudzi wszystkich. Nie dam rady też się z nią położyć. Trzymając ją na rękach. Bo potrzebuje ich żeby się podpierać przy kładzeniu. Przestała płakać Nadranem jak się przebudze to wezmę paracetamol i po nią pójdę
![]() |
#3327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3328 | |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o krew to leci jak przy mocnym okresie x2. Dobrze, że nie ubrałam swojej pizamy. Szpitalna a po dzisiejszym dniu jest zakrwawiona.
---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
![]() |
#3329 |
Raczkowanie
|
Pestycyda a Wojtek będzie sam w pokoju spal?
Morelle jak nie płakała mała jak cały dzień z Tobą była to może jednak coś tam leci. A to te niemowlaki blisko, ze słyszysz że płacze mala Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dałam jej butle to zjadła. Ale piers dalej chętnie ssie. Pokój z dziećmi jest 3 pokoje dalej. Drzwi otwarte. Koleżanka też oddala swoją i 4 dziewczyny po sn.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.