Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-23, 14:45   #3331
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Właśnie dostałam telefon od męża siostry, że karetka ją zabrała z miasta i leży w szpitalu na serce. Dziewczyna ma 35 lat i już takie problemy MASAKRA Czekam na męża i jedziemy do niej I znowu same problemy w domu Kiedy to się skończy!!!!!!!
Ojeje

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
jejciu Nerola, oczami wyobraźni widziałam całą akcję. Dobrze, że już po wszystkim.

mnie zostało 67dni do końca i zastanawiam się czy już jestem gotowa,
i wiecie co? chyba nie można się przygotowac na poród.
Mi tez mi też 67 dni

Nerolka to byłyście dzielne ! Jak tak czytam to wyobrażam sobie ten Twój poród, że tak raz dwa poszło Jesteś naprawdę dzielna! 4 dzieci, jak Ci zazdroszczę taką gromadkę mieć
Izunia to teraz będzie chroniona przez chłopaków , normalnie security

Zjadłam dzisiaj tą zapiekankę ze szpinaku
i powiem Wam, że nie jest jakaś super rewelacyjna,
wolę chyba zdecydowanie brokuły z czosnkiem.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 14:49   #3332
zanka205
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

mi zostało do terminu 50 dni

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 14:51   #3333
agni82
Zadomowienie

zaneta88 no to kto pierwszy ten lepszy. 2 dni temu była sprośna liczba 69 - nawet spytałam mego T. z czym Ci się kojarzy 69, a on na to: no wiesz i się uśmiecha. A ja na chmurzyłam czoło i mówię: a nie z liczbą dni do nadejścia twego syna???? ale miał minę zaraz się uśmiechnęłam, żeby już się nie bał.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 14:51   #3334
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
ten od 3 miesiąca to ten:
http://www.nivea.pl/Produkty/Dla-dzi...-slonce-SPF-30

a na ten od każdej pogody też patrzyłam ale on niby od chłodu, mrozu i wiatru i już sama nie wiem co wziąć

Może któraś ma jeszcze do polecenia jakiś krem przeciw słońcu dla noworodka????
O kurde no to nie wiem. Trzeba będzie poszukać jakiegoś. A może by tak Ziaja?

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 14:52   #3335
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Zanetko próbowałaś chleb zrobić? mój już właśnie dziś się skończył

sweet wracaj będzie Ci lepiej z nami

my dziś zaczynamy 35 tydzień hmmm gdybym nie była taka wielka to wcisnęłabym się w mysią dziurękupiłam sobie dziś taki mały spryskiwacz na tantum rosa tylko wyparzyć i schować do torby szpitalnej
dziewczynki miały ciężką niedziele ja się starłam z tż w sobotę jego impreza on szykuje na polu stoły ma naszykowane wiaderko z mydłem i gąbeczkę przychodzi na górę mówię mu ze ma gotowe a on że już umył pytam czym a była tam butla z wodą po pesi ja na to ze super że to mój nawóz na kwiatki a ten na mnie ze nie mam tam napisane i skąd miał wiedzieć nosz cholera stoi koło kwiatków to na pewno na mycie stołu poryczałam się i mu powiedziałm, że zawsze zwala na mnie jak on zawali ale w końcu pogodziliśmy się bo goście w drodze a ja nie mam zamiaru pokazywać fochów przed znajomymi
Słońce jeszcze nic nie piekłam, bo ostatnio nie mam weny jestem okropnie zmęczona tą pogodą
Śpię w sumie pół dnia i nie chce mi się stać w kuchni, jak tylko zrobię to dam znać
Gratuluje 35 tyg
Sweet musi sobie jeszcze odpocząć ale Nas czyta

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

I jeszcze pytanko do tych-już-dzieciatych, bo zależy mi na opiniach własnych, na podstawie doświadczania a nie wyczytanych w necie.
Warto kupić w ogóle szampon i mydełko dla noworodka czy lepiej myć w wodzie z dodatkiem emulsji np. eliatum?
I jakie kosmetki są lepsze oliatum czy emolium? Bo coś mi się zdaje że oliatum to bardziej do takich leczniczych zastosowań, a emolium na co dzień... Jak to jest? Doradźcie
Podbijam pytanie, bo ostatnio się nad tym zastanawiałam,tylko że Ja mam parafinę i mydełko już kupione i nie wiem czy kupić specjalnie szampon?!

Stary 2011-05-23, 14:52   #3336
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

http://www.elfrodo.pl/0,7,174,0,ziaj...eci-spf-30.htm

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 14:54   #3337
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
zaneta88 no to kto pierwszy ten lepszy. 2 dni temu była sprośna liczba 69 - nawet spytałam mego T. z czym Ci się kojarzy 69, a on na to: no wiesz i się uśmiecha. A ja na chmurzyłam czoło i mówię: a nie z liczbą dni do nadejścia twego syna???? ale miał minę zaraz się uśmiechnęłam, żeby już się nie bał.

Ja się nawet nie odzywałam
No zobaczymy która pierwsza się rozpakuje
Kurczę ale będą jaja, jak będziemy naprawdę rodzić w tym samym czasie TY Emila urodzisz a Ja Emilie
aleeeeeeeeeeee fajnie !!
Choć od jakiegoś czasu coś mi podpowiada intuicja że Emilie może okazać się siusiakiem

Zanka ale to leci, nie ?!

Stary 2011-05-23, 14:55   #3338
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
No, wreszcie coś łądnego i kobiecego! Dziękuję Ci bardzo Szkoda tylko, że mało koszulek, większość to staniki i majtki...
Wkurza mnie w ogóle, że dla karmiących kobiet są takie niekobiece rzeczy. Czemu pokutuje coś takiego nadal, że jak się jest matką, to przestaje się być kobietą?!? Najlepiej wbić się w worek po kartoflach i tyle

I jeszcze pytanko do tych-już-dzieciatych, bo zależy mi na opiniach własnych, na podstawie doświadczania a nie wyczytanych w necie.
Warto kupić w ogóle szampon i mydełko dla noworodka czy lepiej myć w wodzie z dodatkiem emulsji np. eliatum?
I jakie kosmetki są lepsze oliatum czy emolium? Bo coś mi się zdaje że oliatum to bardziej do takich leczniczych zastosowań, a emolium na co dzień... Jak to jest? Doradźcie
ja przy Filipie i teraz mam zamiar używać płyn do kąpieli z Nivea, on chyba też do włosków jest, mydełka nie kupowałam, bo ja mydłem się nie myję więc i dziecka nie chciałam, a te inne emolium czy oilatum wydają mi sie przesadą, jeśli dziecko nie będzie miało problemu ze skórą po zwykłym płynie to po co to kupować
moje osobiste zdanie
Filip miał Emolium krem specjalny do buźki jak miał skazę białkową i całe policzki wysypane, czyli na konkretny problem

Stary 2011-05-23, 14:59   #3339
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
No, wreszcie coś łądnego i kobiecego! Dziękuję Ci bardzo Szkoda tylko, że mało koszulek, większość to staniki i majtki...
Wkurza mnie w ogóle, że dla karmiących kobiet są takie niekobiece rzeczy. Czemu pokutuje coś takiego nadal, że jak się jest matką, to przestaje się być kobietą?!? Najlepiej wbić się w worek po kartoflach i tyle

Jakieś ....dziesiąt postów temu wrzuciłam trochę linków do sklepów internetowych, koszulek było więcej Jakbyś chciala to Ci podeślę.

Właśnie przeglądam tą gazetkę Biedronki,pieluszki Dada będą po 12,99/Newborn, wszystkie pozostałe po 39 zł za wielkie paki (Mini-156 szt)

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 14:59   #3340
Shira_83
Zadomowienie

[QUOTE=zanetaa88;27078620]Słońce jeszcze nic nie piekłam, bo ostatnio nie mam weny jestem okropnie zmęczona tą pogodą
Śpię w sumie pół dnia i nie chce mi się stać w kuchni, jak tylko zrobię to dam znać
Gratuluje 35 tyg
Sweet musi sobie jeszcze odpocząć ale Nas czyta

no oki to czekam na relację jak wena nadejdzie trzeba tylko uważać żeby się nie przypali te godzinę musi się piec jak by góra była już za brązowa to ujmij temp. no wiem że sweet ma problemy ale tak mi jakoś tęskno za jej śmiesznymi postami chyba już sie do niej przyzwyczaiłam

aa tak zapomniałam WITAM NOWE MAMCIE co tak późno ale lepiej niż wcale!!

ja tez tak dziś wchodzę i patrze same nowe avatarki myślę kurde wlazłam na innym wątek ale nie będę tęsknic głównie za kotkiem vaniliovej strasznie lubiłam ten avatar
Stary 2011-05-23, 15:03   #3341
zanetaa88
Zakorzenienie

A Ja mam pytanie co do smoczków,
chce je używać bardzo rzadko w ostateczności i nie przyzwyczajać dzieciątka do niego, ale powiedziecie mi jaki ten smoczek w ostateczności może być?
wiem że kształtem ma być podobne do sutków, ale chodzi mi czy to ma być uspokajające ( choć dla mnie ta nazwa jest śmieszna, bo każdy smoczek w sumie działa uspokajająco ) czy jakiś gryzak-smoczek? antykolkowy ?!
Jaki ten 1 mam wybrać?

Zanka a możesz pokazać ten płyn z nivea? Ja uwielbiam nivea i mydła JA osobiście nie używam, wolę zdecydowanie żele i płyny do kąpieli, za to mój mąż toleruje tylko mydło...

Stary 2011-05-23, 15:08   #3342
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
A Ja mam pytanie co do smoczków,
chce je używać bardzo rzadko w ostateczności i nie przyzwyczajać dzieciątka do niego, ale powiedziecie mi jaki ten smoczek w ostateczności może być?
wiem że kształtem ma być podobne do sutków, ale chodzi mi czy to ma być uspokajające ( choć dla mnie ta nazwa jest śmieszna, bo każdy smoczek w sumie działa uspokajająco ) czy jakiś gryzak-smoczek? antykolkowy ?!
Jaki ten 1 mam wybrać?

Zanka a możesz pokazać ten płyn z nivea? Ja uwielbiam nivea i mydła JA osobiście nie używam, wolę zdecydowanie żele i płyny do kąpieli, za to mój mąż toleruje tylko mydło...
wydaje mi się, że nazwa nie ważna ale kształt, np. z Aventu są proste smoczki, dziecku ciężko jest je utrzymać w buzi więc się ciężej przyzwyczajają
natomiast kulki lub spłaszczone w buzi trzymają się prawie same więc maluch się przyzwyczaja i potem problem, tak nam przynajmniej lekarka tłumaczyła
Filip jednak tolerował tylko spłaszczone z Nuka innych nie chciał, a wtedy chciałam właśnie dla uspokojenia dawać smoka no i się przyzwyczaił

dodaję fotkę co już jakiś czas temu dawałam, tam widać ten płyn-żel
on jest od urodzenia z pompką, a potem płyn szampon kupimy też z nivea ale większa butelka

Edytowane przez zanka205
Czas edycji: 2011-05-30 o 13:30
Stary 2011-05-23, 15:09   #3343
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

no oki to czekam na relację jak wena nadejdzie trzeba tylko uważać żeby się nie przypali te godzinę musi się piec jak by góra była już za brązowa to ujmij temp. no wiem że sweet ma problemy ale tak mi jakoś tęskno za jej śmiesznymi postami chyba już sie do niej przyzwyczaiłam

aa tak zapomniałam WITAM NOWE MAMCIE co tak późno ale lepiej niż wcale!!

ja tez tak dziś wchodzę i patrze same nowe avatarki myślę kurde wlazłam na innym wątek ale nie będę tęsknic głównie za kotkiem vaniliovej strasznie lubiłam ten avatar
Zrobię na pewno Kupię odpowiednie składniki i zaszaleję, choć co do ciasta drożdżowego czuję że to moja pięta achillesowa ale nie poddam się bez "walki"
Mnie też jej brakuje tutaj na forum, ale wiem że potrzebuje sobie wszystko poukładać, każdy ma jakieś słabsze dni , ale nie tam tego złego co by na dobre nie wyszło.
Co do avatarów to doszły nowe dziewczyny,ale starsze pozmieniały avatarki wychodzi nie raz tak jakby faktycznie wszystkie nowe były

Stary 2011-05-23, 15:17   #3344
Shira_83
Zadomowienie

żanetko ta drożdżówka wychodzi bez bólu i praktycznie nie wyrabia się bo ciasto jest dość rzadkie

a mam pytanie dostałam dwa avokodo (nie wiem czy się to odmienia) i nie bardzo wiem co się z nimi robi macie jakieś przepisy gdzie wykorzystać można taki owoc nie chciałabym żeby się mi zmarnowały
Stary 2011-05-23, 15:20   #3345
Zmalowana
Zakorzenienie

Ja awokado nie lubię jakoś, ale wiem, że można do sałatek dać. Kiedyś robiłam masło z awokado bo kumpela mówiła, że smakuje jak normalne masło a o wiele zdrowsze. Ohyda

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 15:21   #3346
Vaniliova11
Zadomowienie

Ojej Shira a ja tu zmieniłam kotka na jakąś mange
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 15:24   #3347
nerola
BAN stały

Dziękuję Wam
Poród bardzo szybki ale bolesny a zarazem bardzo stresujący.
Ale to już za nami.
Wy mi zazdrościcie dzidzi na łóżku a ja Wam brzuszków.Tak mi go brakuje

Pojawiło się kilka pytań:
może pomogę:
w szpitalu gencjanują pępuszek,więc i ja to robię bo akurat miałam w domu.
Do kąpieli mam(resztki po przebojach) płyn Hipp i szampon Hipp.A po wytarciu mleczko Hipp.
Do buźki filtr 50 Babydream.
Stanika do karmienia ładnego nie kupuję jeszcze -muszę poczekać co to dalej sie będzie działo.

Lilka jak mi przykro,że lezysz w szpitalu
Pewnie do końca jak i ja.

Brunetko a marudz.Masz prawo.
Zaraz ja Wam zacznę marudzić.

Zmalowana kciuki za wizyty.

Powiedzcie mi w skrócie jak dziewczynki BelliBo nie dam rady nadrobić chyba.

Gratuluję Wam kolejnych tygodni.To już takie wysokie tygodnie
Trzymam kciuki za Wasze szyjki,brak skurczów...

Tyle chciałabym Wam napisać,odpisać ale nie mam jak
Za dużo tego wszystkiego.Dopiero dziś nam włączyli internet i nie ogarniam nawet klawiatury po miesiacu.

Jak dobrze,że jestem z Wami.Bardzo mi Was brakowało.
Czy ja przypadkiem nie powinnam być na Odchowalni
Wykopiecie mnie?
I tak Was nie zostawię
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 15:25   #3348
zanetaa88
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=7KQwQek1UdYn shira tutaj masz jakąś sałatkę. Nie pamiętam, czy to avokado czy inny owoc, przybiera smak innych składników w danej potrawie.

http://czympachnieuzakow.blox.pl/200...z-awokado.html --> jakis koktajl z avokado.

Zanka dziękuje

Stary 2011-05-23, 15:27   #3349
moniczka2123
Zadomowienie

Ja jem kanapeczki z serkiem żółtym i pomidorkiem do tego herbatke z sokiem malinowym

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-23, 15:31   #3350
iustyna1
Wtajemniczenie

Dziewczyny przejrzyjcie sobie gazetkę z Biedronki, jak już jedna dziewczyna pisała jest dużo rzeczy dla dzieci, dla maluszków i tych trochę większych np. proszek Lovela 1,8 kg plus płyn do płukania za 16.99 czy samo mleczko do prania Loveli 1,5 l, albo te pieluszki Dada.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 15:40   #3351
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam
Ale to już za nami.

może pomogę:
Do kąpieli mam(resztki po przebojach) płyn Hipp i szampon Hipp.A po wytarciu mleczko Hipp.
Stanika do karmienia ładnego nie kupuję jeszcze -muszę poczekać co to dalej sie będzie działo.

Za dużo tego wszystkiego.Dopiero dziś nam włączyli internet i nie ogarniam nawet klawiatury po miesiacu.

Wykopiecie mnie?
I tak Was nie zostawię
ale jak to ?? Jak Ty sobie to wyobrażasz?? sama na odchowalni?? a kto nam tu będzie służyl radą ? Zostajesz z nami
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 15:42   #3352
youyou
Zakorzenienie

o kurcze ale do nadrobienia

melduję się po wizycie

- szyjka się na szczęście nie skróciła jest delikatne rozwarcie wewnętrzne więc leżymy jeszcze 3tyg do nastepnej wizyty, ale jest dobrze bo się nie skraca

- Lilka jest nadal dziewczynką, waży już 1,9kg wszystkie narządy badał bardzo dokładnie i jest w porządku, mała zdrowiutka

I co najciekawsze gin na badaniu mówi "oooo a tu są włosy, dosyć sporo!!" Mała chyba będzie nieźle owłosiona..... nie dziwne że mnie tak zgaga męczy

Generalnie więc ok, następna wizyta 13 czerwca

A teraz idę Was nadrobię
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 15:43   #3353
nerola
BAN stały

Specjalistki od wypieków ja Was bardzo proszę podajcie mi prosty przepis na te torty co robiłyście.
Te kolorowe.
Jutro Szymon ma urodziny i chcę upiec coś dla dziadków tylko i dla nas.
Bo jako takich urodzin nie robimy z przyczyn finansowych a małemu będzie miło bo i bracia mieli torty co prawda pieczone przez babcię ale mieli.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 15:43   #3354
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Wam
Ale to już za nami.

może pomogę:

Wykopiecie mnie?
I tak Was nie zostawię
hola hola koleżanko nie tak prędko czekaj aż się wszystkie rozpakujemy i dopiero na odchowalnię się przerzucimy.

Dzięki za info odnośnie gencjany.

Zanetaa ja mam dla swojej małej kosm z nivea, mydła nie lubię i dla Naomi mam płyn do kąpieli z oliwką. Dobrze ze napisałyście ze ten na słońce jest od 3mca, bo pewnie bym kupiła i nie przeczytała

Dobra wyłączam wizaz i idę się uczyć bo 17ta godzina a ja nic nie zajrzałam do notatek, tylko obiad zrobiłam.

aaa wczoraj się okazało, ze taki dalszy znajomy mojego tzta prowadzi sklep dziecięcy, i zaoferował że dla nas wyprawka bez marży, po cenach hurtowych Szkoda ze większośc rzeczy mam, ale na przyszłość się przyda
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 15:44   #3355
Zmalowana
Zakorzenienie

nerolka jak fajnie Cię tu widzieć

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 15:44   #3356
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Ja awokado nie lubię jakoś, ale wiem, że można do sałatek dać. Kiedyś robiłam masło z awokado bo kumpela mówiła, że smakuje jak normalne masło a o wiele zdrowsze. Ohyda
no własnie a może go wkroić do tortilli?

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Ojej Shira a ja tu zmieniłam kotka na jakąś mange
hihih no nic wolność tomku w swoim avatarze

[QUOTE=zanetaa88;27079182]http://www.youtube.com/watch?v=7KQwQek1UdYn shira tutaj masz jakąś sałatkę. Nie pamiętam, czy to avokado czy inny owoc, przybiera smak innych składników w danej potrawie.

http://czympachnieuzakow.blox.pl/200...z-awokado.html --> jakis koktajl z avokado.

dzięki Żanetko o matko kolega tż mi przyniósł w dobrej wierze że to zdrowe i mam jeść hihihi cóż dlaczego nie przyniósł arbuza????

Nerolka wykopać taką skarbnicę wiedzy przecież nie będziemy pod sobą dołków kopać
Stary 2011-05-23, 15:45   #3357
Vaniliova11
Zadomowienie

Oto mój bebolek 34tc sukienka dzisiejszy zakup
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P5230003.jpg (116,3 KB, 53 załadowań)
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 15:46   #3358
jacieeeee
Wtajemniczenie

No właśnie przez te Wasze zmiany avatarów wszystko mi się miesza

Nerola Ty Nasza skarbnico wiedzy - musisz zostać

Ciasto się upiekło, ale niestety sukcesywnie opada. Przepis wyczytałam w necie, ale dopiero teraz zauważyłam komentarze, że raczej zakalec z niego wychodzi, więc nie wiążę z nim nadziei

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 15:49   #3359
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Po piątkowej wizycie wszystko ok z dzidzią. Mały ma jakieś 1800 gram. Morfologia mamy spadła, mocz z bakteriami, więc znowu żelazo i żurawit. Teraz będę miała wizyty co 2 tygodnie, przy czym pierwsza trochę wcześniej, bo potem gin idzie na urlop. Dobrze, bo przynajmniej w lipcu będzie No i jeśli pojawią się bóle w klatce piersiowej to mam iść do internisty i na EKG.
za wizyte łoh no to wielki ten Twój mężczyzna juz
Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Dzis po wizycie "pocieszyli mnie" ze lezenie do skonczonego 36tyg. i wtedy odstawia mi leki (fenoterol) i zobaczymy:

albo pani urodzi albo pojdzie pani do domu..

no wiec jesze prawie 3 tyg gdzies do ok 10 czerwca czekania..
3maj się kochana
Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
dziś byłam u lekarza w przychodni, wysiedziałam się znowu a wieści średnie
1. bakterie w moczu nadal są, Furaginum nie dał rady i dostałam antybiotyk
2. jakaś infekcja też się pojawiła, bo śluz dziwny i znowu zapisał mi Natamycynę
3. szyjka zamknięta ale się powoli skraca, zamawiamy pessar, bo wypłacie zakładamy
4. jedyna dobra wiadomość to taka, że przytyłam od ostatniej wizyty 1300 g a wcześniej tyłam ponad kilo na tydzień
ale wstyd pisać obecną wagę, bo przekroczyłam magiczną liczbę, która mnie dobija
będzie dobrze
Cytat:
Dziękujemy za przemiłe słowa
Wcale nie jest śliczna ale niech Wam będzie.

Uff... to by było na tyle.
Czytałam ze lzami w oczach pieknie Wam to poszlo! wielkie brawa i Iza jest śliczna! no chyba że tak mówisz, żeby nie przechwalić to Ci ewentualnie wybaczymy

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Kurcze chcialam zobaczyc gazetke z rozmana i strona rosmana sie mi otwiera a gazetka nie i pisze blad
U mnie to samo
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Oj....a masz możliwość wymiany? Albo zwężenia gdzieś?
Wieczorem ją przymierze i zobacze jak leży...
Cytat:
dziewczynki miały ciężką niedziele ja się starłam z tż w sobotę jego impreza on szykuje na polu stoły ma naszykowane wiaderko z mydłem i gąbeczkę przychodzi na górę mówię mu ze ma gotowe a on że już umył pytam czym a była tam butla z wodą po pesi ja na to ze super że to mój nawóz na kwiatki a ten na mnie ze nie mam tam napisane i skąd miał wiedzieć nosz cholera stoi koło kwiatków to na pewno na mycie stołu poryczałam się i mu powiedziałm, że zawsze zwala na mnie jak on zawali ale w końcu pogodziliśmy się bo goście w drodze a ja nie mam zamiaru pokazywać fochów przed znajomymi
faceci...
Cytat:
Też mnie to drażni.... jak oglądam te koszule ze słonikami, misiami i kaczuszkami to mnie trafia.... nic tylko już zaczął zapuszczać odrosty i najlepiej już nie myć włosów, żeby za przeproszeniem "smalec" na glowie pasował do "kreacji" dlatego póki co nie mam dla siebie nic.... nie dość że będę wymęczona w szpitalu, to jeszcze mam wyglądać jak co....
Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
ja przy Filipie i teraz mam zamiar używać płyn do kąpieli z Nivea, on chyba też do włosków jest, mydełka nie kupowałam, bo ja mydłem się nie myję więc i dziecka nie chciałam, a te inne emolium czy oilatum wydają mi sie przesadą, jeśli dziecko nie będzie miało problemu ze skórą po zwykłym płynie to po co to kupować
moje osobiste zdanie
Filip miał Emolium krem specjalny do buźki jak miał skazę białkową i całe policzki wysypane, czyli na konkretny problem
Też tak myslę... jak nie będzie uczulało to po co zdziwiać
Cytat:

Wykopiecie mnie?
I tak Was nie zostawię
Dziewczynki coraz lepiej są nadal w szpitalu, ale wszystko jest na dobrej drodze obejdzie się bez operacji, dziewczynki dochodzą do siebie więc nic tylko się cieszyć Bella już miała nawet Liliankę na rękach

Sprobowałabyś nas zostawić

Ehh ledwo żyje.... skwar się leje z nieba, pogrzebałam trochę w ogrodku, może tego nie odchoruje....
Wieczorem przymierzę ta kieckę to wrzucę zdjęcia.
nie zacytowało mi wszystkiech postów, które zaznaczałam

Dołapała mnie znowu jakaś infekcja piekielnie mnie swędzi od rana i (sorki za opis... ale mnie to zmartwiło...) na majtkach mam ślady takiego zielonkawego sluzu co to może byc? przestraszyłam sie....

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 15:52   #3360
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
melduję się po wizycie

- szyjka się na szczęście nie skróciła jest delikatne rozwarcie wewnętrzne więc leżymy jeszcze 3tyg do nastepnej wizyty, ale jest dobrze bo się nie skraca

- Lilka jest nadal dziewczynką, waży już 1,9kg wszystkie narządy badał bardzo dokładnie i jest w porządku, mała zdrowiutka

I co najciekawsze gin na badaniu mówi "oooo a tu są włosy, dosyć sporo!!" Mała chyba będzie nieźle owłosiona..... nie dziwne że mnie tak zgaga męczy
No, czyli dobre wieści, cudownie Szkoda tylko, że nadal musisz leżeć, ale chyba da się jakoś wytrzymać, co? No i wieeeeelka dziewczyna już jest!

Cytat:
Jutro Szymon ma urodziny i chcę upiec coś dla dziadków tylko i dla nas.
Bo jako takich urodzin nie robimy z przyczyn finansowych a małemu będzie miło bo i bracia mieli torty co prawda pieczone przez babcię ale mieli.
Ty to jesteś niesamowita - 5 dni po porodzie, a Ty pieczesz tort!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości