|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nerolka to byłyście dzielne ! Jak tak czytam to wyobrażam sobie ten Twój poród, że tak raz dwa poszło ![]() ![]() ![]() Izunia to teraz będzie chroniona przez chłopaków , normalnie security ![]() Zjadłam dzisiaj tą zapiekankę ze szpinaku i powiem Wam, że nie jest jakaś super rewelacyjna, wolę chyba zdecydowanie brokuły z czosnkiem. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3332 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
mi zostało do terminu 50 dni
![]()
#3333 |
Zadomowienie
|
zaneta88 no to kto pierwszy ten lepszy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3334 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3335 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Śpię w sumie pół dnia i nie chce mi się stać w kuchni, jak tylko zrobię to dam znać ![]() Gratuluje 35 tyg ![]() Sweet musi sobie jeszcze odpocząć ![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3336 |
Rozeznanie
|
#3337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się nawet nie odzywałam ![]() No zobaczymy która pierwsza się rozpakuje ![]() Kurczę ale będą jaja, jak będziemy naprawdę rodzić w tym samym czasie ![]() ![]() aleeeeeeeeeeee fajnie !! Choć od jakiegoś czasu coś mi podpowiada intuicja że Emilie może okazać się siusiakiem ![]() Zanka ale to leci, nie ?! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje osobiste zdanie Filip miał Emolium krem specjalny do buźki jak miał skazę białkową i całe policzki wysypane, czyli na konkretny problem
![]() |
#3339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakieś ....dziesiąt postów temu wrzuciłam trochę linków do sklepów internetowych, koszulek było więcej ![]() Właśnie przeglądam tą gazetkę Biedronki,pieluszki Dada będą po 12,99/Newborn, wszystkie pozostałe po 39 zł za wielkie paki (Mini-156 szt)
![]() ![]() |
![]() |
#3340 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=zanetaa88;27078620]Słońce jeszcze nic nie piekłam, bo ostatnio nie mam weny
![]() ![]() Śpię w sumie pół dnia i nie chce mi się stać w kuchni, jak tylko zrobię to dam znać ![]() Gratuluje 35 tyg ![]() Sweet musi sobie jeszcze odpocząć ![]() ![]() no oki to czekam na relację jak wena nadejdzie trzeba tylko uważać żeby się nie przypali te godzinę musi się piec jak by góra była już za brązowa to ujmij temp. no wiem że sweet ma problemy ale tak mi jakoś tęskno za jej śmiesznymi postami chyba już sie do niej przyzwyczaiłam ![]() aa tak zapomniałam WITAM NOWE MAMCIE ![]() ja tez tak dziś wchodzę i patrze same nowe avatarki myślę kurde wlazłam na innym wątek ![]() ![]()
#3341 |
Zakorzenienie
|
A Ja mam pytanie co do smoczków,
chce je używać bardzo rzadko w ostateczności i nie przyzwyczajać dzieciątka do niego, ale powiedziecie mi jaki ten smoczek w ostateczności może być? wiem że kształtem ma być podobne do sutków, ale chodzi mi czy to ma być uspokajające ( choć dla mnie ta nazwa jest śmieszna, bo każdy smoczek w sumie działa uspokajająco ) czy jakiś gryzak-smoczek? antykolkowy ?! Jaki ten 1 mam wybrać? Zanka a możesz pokazać ten płyn z nivea? Ja uwielbiam nivea i mydła JA osobiście nie używam, wolę zdecydowanie żele i płyny do kąpieli, za to mój mąż toleruje tylko mydło... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
natomiast kulki lub spłaszczone w buzi trzymają się prawie same więc maluch się przyzwyczaja i potem problem, tak nam przynajmniej lekarka tłumaczyła Filip jednak tolerował tylko spłaszczone z Nuka innych nie chciał, a wtedy chciałam właśnie dla uspokojenia dawać smoka no i się przyzwyczaił dodaję fotkę co już jakiś czas temu dawałam, tam widać ten płyn-żel on jest od urodzenia z pompką, a potem płyn szampon kupimy też z nivea ale większa butelka
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-05-30 o 13:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie też jej brakuje tutaj na forum, ale wiem że potrzebuje sobie wszystko poukładać, każdy ma jakieś słabsze dni , ale nie tam tego złego co by na dobre nie wyszło. Co do avatarów to doszły nowe dziewczyny,ale starsze pozmieniały avatarki wychodzi nie raz tak jakby faktycznie wszystkie nowe były ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3344 |
Zadomowienie
|
żanetko ta drożdżówka wychodzi bez bólu i praktycznie nie wyrabia się bo ciasto jest dość rzadkie
![]() a mam pytanie dostałam dwa avokodo (nie wiem czy się to odmienia) i nie bardzo wiem co się z nimi robi macie jakieś przepisy gdzie wykorzystać można taki owoc nie chciałabym żeby się mi zmarnowały ![]()
#3345 |
Zakorzenienie
|
Ja awokado nie lubię jakoś, ale wiem, że można do sałatek dać. Kiedyś robiłam masło z awokado bo kumpela mówiła, że smakuje jak normalne masło a o wiele zdrowsze. Ohyda
![]()
#3346 |
Zadomowienie
|
Ojej Shira a ja tu zmieniłam kotka na jakąś mange
|
![]() ![]() |
![]() |
#3347 |
BAN stały
|
Dziękuję Wam
![]() Poród bardzo szybki ale bolesny a zarazem bardzo stresujący. Ale to już za nami. Wy mi zazdrościcie dzidzi na łóżku a ja Wam brzuszków.Tak mi go brakuje ![]() Pojawiło się kilka pytań: może pomogę: w szpitalu gencjanują pępuszek,więc i ja to robię bo akurat miałam w domu. Do kąpieli mam(resztki po przebojach) płyn Hipp i szampon Hipp.A po wytarciu mleczko Hipp. Do buźki filtr 50 Babydream. Stanika do karmienia ładnego nie kupuję jeszcze -muszę poczekać co to dalej sie będzie działo. Lilka jak mi przykro,że lezysz w szpitalu ![]() Pewnie do końca jak i ja. Brunetko a marudz.Masz prawo. Zaraz ja Wam zacznę marudzić. Zmalowana kciuki za wizyty. Powiedzcie mi w skrócie jak dziewczynki Belli ![]() Gratuluję Wam kolejnych tygodni.To już takie wysokie tygodnie ![]() Trzymam kciuki za Wasze szyjki,brak skurczów... ![]() Tyle chciałabym Wam napisać,odpisać ale nie mam jak ![]() Za dużo tego wszystkiego.Dopiero dziś nam włączyli internet i nie ogarniam nawet klawiatury po miesiacu. Jak dobrze,że jestem z Wami.Bardzo mi Was brakowało. Czy ja przypadkiem nie powinnam być na Odchowalni ![]() Wykopiecie mnie? ![]() I tak Was nie zostawię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3348 |
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=7KQwQek1UdYn shira tutaj masz jakąś sałatkę. Nie pamiętam, czy to avokado czy inny owoc, przybiera smak innych składników w danej potrawie.
http://czympachnieuzakow.blox.pl/200...z-awokado.html --> jakis koktajl z avokado. Zanka dziękuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3349 |
Zadomowienie
|
Ja jem kanapeczki z serkiem żółtym i pomidorkiem do tego herbatke z sokiem malinowym
![]()
#3350 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny przejrzyjcie sobie gazetkę z Biedronki, jak już jedna dziewczyna pisała jest dużo rzeczy dla dzieci, dla maluszków i tych trochę większych np. proszek Lovela 1,8 kg plus płyn do płukania za 16.99 czy samo mleczko do prania Loveli 1,5 l, albo te pieluszki Dada.
![]() |
#3351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3352 |
Zakorzenienie
|
o kurcze ale do nadrobienia
![]() melduję się po wizycie ![]() - szyjka się na szczęście nie skróciła ![]() - Lilka jest nadal dziewczynką, waży już 1,9kg ![]() ![]() I co najciekawsze gin na badaniu mówi "oooo a tu są włosy, dosyć sporo!!" ![]() ![]() Generalnie więc ok, następna wizyta 13 czerwca ![]() A teraz idę Was nadrobię ![]()
#3353 |
BAN stały
|
Specjalistki od wypieków ja Was bardzo proszę podajcie mi prosty przepis na te torty co robiłyście.
Te kolorowe. Jutro Szymon ma urodziny i chcę upiec coś dla dziadków tylko i dla nas. Bo jako takich urodzin nie robimy z przyczyn finansowych a małemu będzie miło bo i bracia mieli torty co prawda pieczone przez babcię ale mieli. |
![]() ![]() |
![]() |
#3354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za info odnośnie gencjany. Zanetaa ja mam dla swojej małej kosm z nivea, mydła nie lubię i dla Naomi mam płyn do kąpieli z oliwką. Dobrze ze napisałyście ze ten na słońce jest od 3mca, bo pewnie bym kupiła i nie przeczytała ![]() Dobra wyłączam wizaz i idę się uczyć bo 17ta godzina a ja nic nie zajrzałam do notatek, tylko obiad zrobiłam. aaa wczoraj się okazało, ze taki dalszy znajomy mojego tzta prowadzi sklep dziecięcy, i zaoferował że dla nas wyprawka bez marży, po cenach hurtowych ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3355 |
Zakorzenienie
|
nerolka jak fajnie Cię tu widzieć
![]()
#3356 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
hihih no nic wolność tomku w swoim avatarze ![]() [QUOTE=zanetaa88;27079182]http://www.youtube.com/watch?v=7KQwQek1UdYn shira tutaj masz jakąś sałatkę. Nie pamiętam, czy to avokado czy inny owoc, przybiera smak innych składników w danej potrawie. http://czympachnieuzakow.blox.pl/200...z-awokado.html --> jakis koktajl z avokado. dzięki Żanetko o matko kolega tż mi przyniósł w dobrej wierze że to zdrowe i mam jeść hihihi cóż dlaczego nie przyniósł arbuza???? ![]() Nerolka wykopać taką skarbnicę wiedzy przecież nie będziemy pod sobą dołków kopać ![]()
![]() |
#3357 |
Zadomowienie
|
Oto mój bebolek 34tc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3358 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie przez te Wasze zmiany avatarów wszystko mi się miesza
![]() ![]() Nerola Ty Nasza skarbnico wiedzy - musisz zostać ![]() Ciasto się upiekło, ale niestety sukcesywnie opada. Przepis wyczytałam w necie, ale dopiero teraz zauważyłam komentarze, że raczej zakalec z niego wychodzi, więc nie wiążę z nim nadziei ![]()
#3359 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Wieczorem ją przymierze i zobacze jak leży... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Sprobowałabyś nas zostawić ![]() Ehh ledwo żyje.... skwar się leje z nieba, pogrzebałam trochę w ogrodku, może tego nie odchoruje.... Wieczorem przymierzę ta kieckę to wrzucę zdjęcia. nie zacytowało mi wszystkiech postów, które zaznaczałam ![]() Dołapała mnie znowu jakaś infekcja ![]() ![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3360 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.