Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-23, 12:10   #3271
marzena_S
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Witam wszystkie brzuchatki.
Nadrabiam Was od piątku i już myślałam, że jakiejś amnezji ciążowej dostałam, bo nicków nie kojarzę, a to po prostu tyle nowych mam się ujawniło.
Super, że jest nas więcej, witam Was gorąco.

Nerola, bardzo się cieszę, że do Nas wróciłaś i masz już malutką przy sobie- jest przeurocza.

Widzę, że weekend sprzyjał sprzeczkom z tż czego bardzo współczuję.
Mój tż wrócił po tygodniowym wyjeździe z pracy i się nie mogłam nim nacieszyć- jakaś się taka bardziej tęskniąca i uczuciowa w ciąży zrobiłam.
Odwiedziliśmy w weekend rodziców i było bardzo miło, spacery, grillowanie i lodowe obżarstwo.

Jutro idziemy na wizytę do gin więc bardzo proszę o kciuki.
Stary 2011-05-23, 12:16   #3272
wodaqua
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cześć Kobietki!
Weekend był taki piękny, że szkoda było mi w necie siedzieć, więc mam do naprobienia przeszło 10 stron-i tak byłyście grzeczne
Posiedzieliśmy na podwórku, trochę porządków w ogrodzie porobiliśmy, wybraliśmy się na przejażdżkę i spacer, nadrobiliśmy zaległości filmowe i sexowe i tak jakos czas zleciał, ale jestem zadowolona
Póki pamiętam, w biedronce nowa gazetka z dzieciowymi rzeczami:
http://www.biedronka.pl/oferta/inspi.../nasze_dzieci/
Ja zamierzam się na pileuchy Dada 2 - ostatnio rozmawiałam z wielce doświadczoną mamą, która kiedyś raz użyła dady i podziękowała - dzieciom się tyłki poodparzały, ale teraz znowu spróbowała - chciała zobaczyc czy to tylko facelifting czy też w środku zmienili pieluchy i okazało się że sa super, więc i ja kupię
Może jeszcze się odezwę - zamarzyłam o szarlotce... Potem obiadek, potem już małż wraca, więc z nim posiedzę
Acha - Monia, dzięki za zaaprobowanie zaproszenia na FB, Brumek, Tobie - tak mi się zdaje, że Tobie - też wysłałam
Dobra, lecę z praniem...

Aj, no i dzisiaj 30 tydzień zaczynamy z Zosieńką
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 12:17   #3273
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
jak na suwaczku mam 32 tydzien to mi sie zaczal 33 tak?
za kolejny tydzień

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Dzień Dobry
My dzisiaj wg suwaczka 34 tc czyli jutro 35 Trzymajcie dzisiaj kciuki bo idę na wizytę ale to dopiero wieczorem
za nowy tydzień, 35 jak to już "poważnie" brzmi, torba do szpitala spakowana?

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Nogi mi po weekendowych wojażach opuchły Znacie jakiś skuteczny sposób na pozbycie się tej cholernej opuchlizny?
Są żele na opuchnięte stopy, nawet chyba z Perfecta Mama. Może nie schodzi tak opuchlizna ale czuć przyjemne chłodzenie. Najbardziej jednak pomaga leżenie ze stopami "do góry" albo moczenie stóp w chłodnej wodzie. Mogę cię tylko pocieszyć, że na pewno po porodzie będzie lepiej. Ja byłam naprawdę szczęśliwa jak po pierwszym porodzie zobaczyłam swoje kostki po kilku tygodniach "nie widzenia". I jak ustąpił ten ból towarzyszący opuchniętym stopom.

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
My dzisiaj zaczynamy 33 tydzień
gratulacje za nowy tydzień

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Na razie zdjęcia a opis niebawem
Tylko ostrzegam-będzie długi bo wiecie,że nie potrafię pisać krótko i ściśle.
Także spokojnie wypijecie herbatkę.
Iza jest śliczna i wcale nie widać, że wcześniak. Że jest troszkę mniejsza widać na zdjęciach gdzie trzymasz ją na dłoni, takie porównanie jej główki i twojej dłoni. A włosy to ma niesamowite.

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Zaczynamy dziś 31 TYDZIEŃ
Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość

A i jeszcze się pochwalę, że zaczęliśmy 30 tydzień w sobotę!!!!!!!!!!!!

W końcu trójka z przodu
gratulacje za kolejne tygodnie

A tak ogólnie to witam miłe Panie
Ja dzisiaj od 7 na nogach bo na 8 małego do przedszkola a potem na dużych zakupach z Tż. Tylko tak mu zakupy pasowały bo baaardzo zajęty. Śmieję się, że ja to muszę mu się do grafika wpisywać.

Jak wróciłam to spałam od 9-12. Więc czuję się jakby dopiero ranek był.

Ps. ja do szpitala na poród koszul nie biorę. Cały czas chodziłam w takich badziewnych szpitalnych bo wypacałam całą wodę z organizmu i zmieniałam koszule 3-4 razy dziennie. Z reszta żal swoje brudzić. Musiałam tylko zawsze prosić o dłuższe bo niektóre dziewczyny śmigały po korytarzu z tyłkiem na wierzchu.

Aaaaa i żadnych majtek u nas nie wolno, nawet siateczkowych. Koleżanka z sali dostała ochrzan od lekarza za to, że podkłady ma inne niż dają w szpitalu (te duże miedzy nogi, nie na łóżko), także co szpital to inaczej.Więc chodziłyśmy jak gejsze trzymając udami te podkłady. Nam dawali po porodzie paczkę podkładów a potem po każdy kolejny podkład trzeba było iść do dyżurki...
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 12:19   #3274
moniczka2123
Zadomowienie

Nerola witaj Izunia przesliczniusia
Ja w klubie nie przeczytam bo za nic nie wiem jak tam wejsc i jak co szukac idiota ze mnie

A wszystkim wam kochane za miłe ciepłe słowa i opinie na mój temat i brzusia DZIEKUJE!!!

Oliweczka1985 tak licze własnie ze po wizycie w szkole rodzenia napiszesz mi co tam kaza do szpitala zabrac

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 12:23   #3275
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Witam
Nerola nareszcie jesteś! Izunia cudowna. Mogłabym na nią patrzeć godzinami aż się wzruszyłam. Aha. A co to za wanienka fajna??
Wiecie co? Czuję że za niecały miesiąc urodzę. Mam takie przeczucie. Łazi to za mną cały czas. Skurcza mi się brzuch, stawia, krzyż boli, kości bolą i ciągle chce mi się spać. Chyba się położę za chwilę. Ma tak któraś jeszcze?

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 12:28   #3276
agni82
Zadomowienie

Nerola, bój się Boga, nareszcie jesteś!!!!!!

Zdjęcia Izy są urocze.Druga twardzielka w rodzinie.

Gratulacje wszystkim za zaczęte tygodnie!!klas ki:

U mnie wciąż teściowie - szaleją z zakupami, a ja już padam na pysk.
wizyta u rodzinnego w czwartek, więc kciuki.

A mój Emil w brzuchu pływa jak ryba, tylko górki mi tworzy na brzuchu.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 12:28   #3277
madzia1k1
Raczkowanie

Nerolka muszę to napisać.
Izunia jest po prostu cudna.

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-23, 12:29   #3278
Bartessa
BAN stały

Cudowna Izunia

ja juz chce miec swoje malenstwo

dziewczyny a powiedzcie mi, bo ja tak w poprzedniej ciązy nie mialam
bujnęla mi sie laktacja, czy to sygnalizuje zblizający sie porod?? nacisnęlam sutka i siara mi leci
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 12:31   #3279
Vaniliova11
Zadomowienie

Cześć Brzuszki
Nerolka dobrze że już jesteś Izunia jest prześliczna
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty
Moniczka ślicznie wyglądasz chciałabym mieć 26 lat fajny masz awatarek
No i gratulacje za wszystkie rozpoczęte tygodnie a u mnie to już 34
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 12:32   #3280
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Witam
Nerola nareszcie jesteś! Izunia cudowna. Mogłabym na nią patrzeć godzinami aż się wzruszyłam. Aha. A co to za wanienka fajna??
Wiecie co? Czuję że za niecały miesiąc urodzę. Mam takie przeczucie. Łazi to za mną cały czas. Skurcza mi się brzuch, stawia, krzyż boli, kości bolą i ciągle chce mi się spać. Chyba się położę za chwilę. Ma tak któraś jeszcze?
Ja mam głębokie przeświadczenie, że ok 37 tygodnia urodzę. Właściwie to chciałabym, bo syna urodziłam w 41 tygodniu (miałam wywoływany poród). Teraz mogłoby mnie tak z zaskoczenia wziąć. Żeby wody odeszły, skurcze itd...

Może dlatego że z synem się dużo lepiej czułam, przed samym porodem jeszcze dziennie kilka kilometrów chodziłam, mogłam wszystko robić a teraz każdy spacer to męczarnia i ogólnie jak słonica się czuję.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-05-23, 12:38   #3281
agni82
Zadomowienie

Dziewczyny!!!Odkąd zaszłam w ciążę miewam bóle z lewej strony z tyłu głowy. nie sa one mocno bolesne, raczej określiłabym to jako dyskomfort. Strasznie jednak irytujące. dodatkowo dochodzą blokady uszu od czasu do czasu.Czy któraś miała to, albo ma pojęcie, co to jest?????????
Stary 2011-05-23, 12:40   #3282
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
bujnęla mi sie laktacja, czy to sygnalizuje zblizający sie porod?? nacisnęlam sutka i siara mi leci
Mi siara leci już od ok. 18 tygodnia. To bardzo wcześnie. Według mnie to te, którym siara leci szybciej mogą szybciej urodzić. Mam jakieś takie przeświadczenie. Ostatnio to leciało mi takie jakby mleko- tzn. białe zmieszane z żółtawym płynem i aż mnie zalewało.

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Ja mam głębokie przeświadczenie, że ok 37 tygodnia urodzę. Właściwie to chciałabym, bo syna urodziłam w 41 tygodniu (miałam wywoływany poród). Teraz mogłoby mnie tak z zaskoczenia wziąć. Żeby wody odeszły, skurcze itd...

Może dlatego że z synem się dużo lepiej czułam, przed samym porodem jeszcze dziennie kilka kilometrów chodziłam, mogłam wszystko robić a teraz każdy spacer to męczarnia i ogólnie jak słonica się czuję.
Ja też tak myślę, że ok. 37 bo i tak lekarze mnie straszą że urodzę wcześnie i bylebym w ogóle do 36 tygodnia wytrzymała. A ja aż "czuję w kościach" ten poród i to w niedługim czasie. Spać mi się chce ciągle- wstaję po 10 a o 13 znów chce mi się spać, niedobrze mi, mam skurcze i to co raz częściej, mam wieeelki apetyt itp :P

Kornelia 04.02.2016

Stary 2011-05-23, 12:47   #3283
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Cytat:
Mi siara leci już od ok. 18 tygodnia. To bardzo wcześnie. Według mnie to te, którym siara leci szybciej mogą szybciej urodzić. Mam jakieś takie przeświadczenie. Ostatnio to leciało mi takie jakby mleko- tzn. białe zmieszane z żółtawym płynem i aż mnie zalewało.
Nie chcę Wam niszczyć planów, ale to chyba tak nie działa. W tej i zeszłej ciąży od 18 tygodnia miałam/mam siarę i jak już wspominałam pierwszy poród miałam wywoływany . Ale mogę się mylić.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-05-23, 12:47   #3284
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny!!!Odkąd zaszłam w ciążę miewam bóle z lewej strony z tyłu głowy. nie sa one mocno bolesne, raczej określiłabym to jako dyskomfort. Strasznie jednak irytujące. dodatkowo dochodzą blokady uszu od czasu do czasu.Czy któraś miała to, albo ma pojęcie, co to jest?????????
ja miałam takie blokady uszu, mówiłam cos i nagle mi przytykało ucho dziwnie szumiało, taki dyskomfort głupi. Ale samo minęło po jakimś czasie.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 12:49   #3285
jacieeeee
Wtajemniczenie

Witam po weekendzie

Ledwo Was nadrobiła, ale widzę że Nasza Nerolka już wróciła Iza cudna

Po piątkowej wizycie wszystko ok z dzidzią. Mały ma jakieś 1800 gram. Morfologia mamy spadła, mocz z bakteriami, więc znowu żelazo i żurawit. Teraz będę miała wizyty co 2 tygodnie, przy czym pierwsza trochę wcześniej, bo potem gin idzie na urlop. Dobrze, bo przynajmniej w lipcu będzie No i jeśli pojawią się bóle w klatce piersiowej to mam iść do internisty i na EKG.

My spędziliśmy bardzo udany weekend ze znajomymi nad zalewem. Pogoda dopisała, tylko wczoraj nad ranem trochę popadało. Szybka burza i po krzyku. Z piątku na sobotę to była taka imprezka, że po 4 poszłam spać Jasno już się robiło Sama się sobie dziwię, że tyle wytrzymałam.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 12:56   #3286
moniczka2123
Zadomowienie

Czy któraś dobra kobieta moglaby mi pomoc jak nerolka napisze o swoim porodzie w klubie czy pomoglybyscie mi tam wejsc bo za nic nie wim jak to szukac....

a ja szperam po allegro moze wyszperam cos fajnego

Stary 2011-05-23, 12:56   #3287
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Dzień dobry Kochane Cioteczki po ponad miesięcznej nieobecności: cmok:

Po pierwsze:
bardzo ale to bardzo dziękujemy każdej z Was z osobna za ogromną pomoc!!!!!:ro za:
Nie wiem jak Wam dziękować,odwdzięczyć się.
Bez Was nie dalibyśmy absolutnie rady.
Jeszcze raz dziękujemy:ro za:

Po drugie:
jak wiecie my w domku i mamy się dobrze.
Iza zdrowiutka,śpi niemal całą dobę i muszę Ją budzić do każdej czynności.
Co do mnie:to mam taki nawał pokarmu,że ryczę z bólu ale liczę dni aż w końcu nieco ustąpi.
Goję się fajnie.Gorzej ze spojeniem łonowym bo nadal boli.
I dopadła mnie jakaś deprecha.
Jednak wierzę,że dzięki Wam minie w mgnieniu oka.

Całuski ogromne dla wszystkich i Waszych dzieciatek:cm ok:

Muszę nadrobić zaległości od czwartku.
Nerolka jak fajnie że już jesteś Gratuluję tak spokojnej i udanej córeczki

A teraz pytanko - Ma któraś listę apteczną i drogeriową? I czy mogłaby takową udostępnić? Jutro wybieram się na zakupy i mam zamiar już wszystko sobie uszykować, więc taka lista by mi się baaardzo przydała
Stary 2011-05-23, 12:59   #3288
Lilkaa82
Rozeznanie

Witam sie

Dziekuje Wam wszystkim dziewczyny i każej z osobna

Dzis po wizycie "pocieszyli mnie" ze lezenie do skonczonego 36tyg. i wtedy odstawia mi leki (fenoterol) i zobaczymy:

albo pani urodzi albo pojdzie pani do domu..

no wiec jesze prawie 3 tyg gdzies do ok 10 czerwca czekania..

Mąż mi zabiera juz dzis lapka wiec odezwe sie pewnie za kilka dni papa a o kciuki prosze dalej

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 12:59   #3289
agni82
Zadomowienie

no patik87, to przynajmniej nie bedę czuc sie jak kosmitka. ktoś też to miał, ale u mnie to się pojawia, potem cisza przez kilka dni i znowu to samo..
a co do głowy to wmawiam sobie raka mózgu, ale chyba niemożliwe. w zeszłym roku wykryli u mojej cioci i teraz byle gówno to musi byc rak. chyba się wykończę takimi myślami

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-23, 13:00   #3290
moniczka2123
Zadomowienie

obiecałam sobie ze w tym tygodniu kupie wyposarzenie torby do szpitala...

Stary 2011-05-23, 13:00   #3291
Zmalowana
Zakorzenienie

Patik no moja skóra nie toleruje nowości i zaraz uczulenia dostaję. Zobaczymy jak będę tylko raz na dobę się smarować

A co do torby..no to właśnie nie spakowana i jakoś nie mogę się za to zabrać :P Odwlekam to jak mogę

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 13:01   #3292
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
no patik87, to przynajmniej nie bedę czuc sie jak kosmitka. ktoś też to miał, ale u mnie to się pojawia, potem cisza przez kilka dni i znowu to samo..
a co do głowy to wmawiam sobie raka mózgu, ale chyba niemożliwe. w zeszłym roku wykryli u mojej cioci i teraz byle gówno to musi byc rak. chyba się wykończę takimi myślami

KOchana nie wmawiaj sobie takich rzeczy jestes zdrowa i koniec kropka

Stary 2011-05-23, 13:05   #3293
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
A teraz pytanko - Ma któraś listę apteczną i drogeriową? I czy mogłaby takową udostępnić? Jutro wybieram się na zakupy i mam zamiar już wszystko sobie uszykować, więc taka lista by mi się baaardzo przydała
Ja mam taką:
BEPANTHEN maść / PURELAN (sutki)
Wkładki Laktacyjne
Nakładki silikonowe na sutki TOMMIE / AVENT
TANTUUM ROSA.
Majtki jednorazowe HARTMANN
Podkłady HARTMANN
70% spirytus /gaziki leko
Gencjana (fiolet)
Jałowe gaziki
Gaza
Duże płatki kosmetyczne(kwadratowe) CLEANIC DADA
Patyczki kosmetyczne dla dzieci
Sól fizjologiczna po 5-10 ml PHYSIODOSE lub zwykła w aptece na sztuki
Roztwór soli morskiej do noska STERIMAR baby
Chusteczki nawilżające NIVEA / PAMPERS
SUDOKREM
PAMPERS NEW BORN 1 lub lepiej pampers premium
PAMPERS większe 2(na wszelki wypadek)
Płyn do kąpieli NIVEA / HIPP
szampon
Mleczko nawilżające NIVEA lub (oliwka w balsamie)
Krem do twarzy / na każdą pogodę NIVEA
Podkłady do przewijania ROSSMAN / Bella
Paklanki (woreczki na śmierdzące pieluchy)

Kornelia 04.02.2016

Stary 2011-05-23, 13:09   #3294
zanka205
Zakorzenienie

Nerola witaj w domu mała jest przepiękna

ja od piątku nie miałam internetu po burzy coś się porobiło i niby był a go nie było, dopiero wczoraj późnym wieczorem zadziałał
byliśmy wczoraj na urodzinach szwagra, 18 lat skończył, sama rodzina była, bo impreza dla młodzieży w sobotę na sali była
pojadłam troszkę, choć widzę, że mój apetyt maleje

dziś byłam u lekarza w przychodni, wysiedziałam się znowu a wieści średnie
1. bakterie w moczu nadal są, Furaginum nie dał rady i dostałam antybiotyk
2. jakaś infekcja też się pojawiła, bo śluz dziwny i znowu zapisał mi Natamycynę
3. szyjka zamknięta ale się powoli skraca, zamawiamy pessar, bo wypłacie zakładamy
4. jedyna dobra wiadomość to taka, że przytyłam od ostatniej wizyty 1300 g a wcześniej tyłam ponad kilo na tydzień
ale wstyd pisać obecną wagę, bo przekroczyłam magiczną liczbę, która mnie dobija

następna wizyta za 2 tyg.
Filip u teściów, ja już za nim tęsknię i czekam, aż go wieczorem przywiozą
to tyle na razie, idę poleżeć

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 13:11   #3295
patik87
Zakorzenienie

dziewczyny czym się wkońcu pielęgnuje pępek dziecka bo nie wiem
70% spir, czy octinosept( czy jak mu tam), czy gencjana?? nie mam nic z tych rzeczy, jak chciałam w aptece 70% spir to aptekarka do mnie że lekarz przy wypisie receptę daję na to mazidło do pępka. I koleżanka tez tak mówiła

moniczka nerola musi cie zaprosic do klubu zebys mogła wejść.

Zanka a jaką długość ma dokładnie twoja szyjka że założą Ci pessar?

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2011-05-23 o 13:13
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 13:12   #3296
brunetka2000
Zakorzenienie

Właśnie dostałam telefon od męża siostry, że karetka ją zabrała z miasta i leży w szpitalu na serce. Dziewczyna ma 35 lat i już takie problemy MASAKRA Czekam na męża i jedziemy do niej I znowu same problemy w domu Kiedy to się skończy!!!!!!!
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 13:12   #3297
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
dziewczyny czym się wkońcu pielęgnuje pępek dziecka bo nie wiem
70% spir, czy octinosept( czy jak mu tam), czy gencjana?? nie mam nic z tych rzeczy, jak chciałam w aptece 70% spir to aptekarka do mnie że lekarz przy wypisie receptę daję na to mazidło do pępka. I koleżanka tez tak mówiła

moniczka nerola musi cie zaprosic do klubu zebys mogła wejść.
moim zdaniem pielęgnuje się pępek czym się chce
hehe a jeśli wybierasz spirytus to kupujesz normalnie w spożywczym i rozrabiasz go do 70% z wodą, na necie jest napisane jakie proporcje

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 13:12   #3298
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam taką:
BEPANTHEN maść / PURELAN (sutki)
Wkładki Laktacyjne
Nakładki silikonowe na sutki TOMMIE / AVENT
TANTUUM ROSA.
Majtki jednorazowe HARTMANN
Podkłady HARTMANN
70% spirytus /gaziki leko
Gencjana (fiolet)
Jałowe gaziki
Gaza
Duże płatki kosmetyczne(kwadratowe) CLEANIC DADA
Patyczki kosmetyczne dla dzieci
Sól fizjologiczna po 5-10 ml PHYSIODOSE lub zwykła w aptece na sztuki
Roztwór soli morskiej do noska STERIMAR baby
Chusteczki nawilżające NIVEA / PAMPERS
SUDOKREM
PAMPERS NEW BORN 1 lub lepiej pampers premium
PAMPERS większe 2(na wszelki wypadek)
Płyn do kąpieli NIVEA / HIPP
szampon
Mleczko nawilżające NIVEA lub (oliwka w balsamie)
Krem do twarzy / na każdą pogodę NIVEA
Podkłady do przewijania ROSSMAN / Bella
Paklanki (woreczki na śmierdzące pieluchy)
Dziękuję Na pewno skorzystam
Stary 2011-05-23, 13:17   #3299
moniczka2123
Zadomowienie

Ja do torby nie mam jeszcze nic no moze oprocz recznikow

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Nerola zapros mnie do klubu prosze

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Właśnie dostałam telefon od męża siostry, że karetka ją zabrała z miasta i leży w szpitalu na serce. Dziewczyna ma 35 lat i już takie problemy MASAKRA Czekam na męża i jedziemy do niej I znowu same problemy w domu Kiedy to się skończy!!!!!!!

Stary 2011-05-23, 13:20   #3300
nerola
BAN stały

Dziękujemy za przemiłe słowa
Wcale nie jest śliczna ale niech Wam będzie.

To T. trzyma ją na rączkach na zdjęciu.Na moich wygląda bardziej kosmicznie.A wanienka to Fischer Price.
Dziwnie mi się ją przewija bo trzeba cipeczkę umyć
Zawsze jajka a tu takie coś.
I jeszcze mówię do T. np. daj mi GO.Zapominam sie.

Dobra,to było tak:
W poniedziałek miałam mieć USG,a ordynator zlecił jeszcze badanie ginekologiczne.
Na USG wód co raz więcej ale narządy małej wyglądały dobrze.Nadal był torbiel na łożysku.
Podczas badania ordynator mówi:szyjki brak,rozwarcie na 4-5 cm. -idziemy rodzić.To pytam kiedy,czy za tydzień(bo dziś miałam mieć odstawione leki) czy za dwa???
On ,ze już bo może dojść do zakażenia wewnątrzmacicznego i wypadnięcia pępowiny a wtedy lepiej nie pisać
To wyszłam z gabinetu i poszłam to przemyśleć.Myślenie trwało godzinę.
Po godzinie wróciłam na oddział(pierwszy raz wyszłam z niego) i zaczęłam się krzątać.Zadzwoniłam do T. i swojej położnej(tej opłaconej).
Wyszłam ponownie bo nie dawałam rady myśleć,że to już i bałam się okrutnie bo to jednak 35 tydzień.Łaziłąm po szpitalu rycząc.

Przyjechała położna.Kolejno lewatywa,wenflon,kąpiel.P akowanie trwało ok. godziny bo zebrać się nie mogłam.
Przyjechał T. i ruszyliśmy na porodówkę ok. 13-tej.
Tam KTG a skurczy brak.
Musieli podać oksytocynę ale skurcze nadal marne.
Jak już były na 90% to się śmiałam i jakoś szło.
Co chwile badanie i przebił lekarz pęcherz płodowy,spuścił ogromną ilość wód.
I tak co chwilę bo lało się nieziemsko.
Nie mogłam wstawać bo wody nadal leciały a było ryzyko wypadnięcia pępowiny.
Ponoć wesoło mieli bo mówiłam,że przyjdę za dwa dni jak przestanie boleć bo nie dam rady za jednym bólem urodzić i wolę na raty.
Marzyły mi się truskawki z bitą śmietaną i szaszłyk.
Miałam żal do siebie,ze nie mam ani jednego zdjęcia z brzuszkiem.
Jak już wody zeszły całkowicie,odpięli mnie od KTG i mogłam iść na piłkę,połazić ale do łazienki nie bo zaczęły się parte.A ja co chwilę sikałamZastanawia li się skąd tyle tego i że mi się wydaje,ze mi się chce.A jednak nie.Tyle,ze musiałam do basenu
Położne masowały mi krzyż a ja się kiwałam jak sierota na piłce i gadałam ,że nie jestem gotowa,że później przyjadę,że nie dam rady.

Bolało mnie cały czas spojenie łonowe i wezwali ortopedę.
Lekarzy więc na sali miałam 3+położne dwie+Tadziu.
Podano mi zastrzyk przeciwbólowy i rozkurczający na tę moją nieszczęsną szyjkę ze zrostami.To ze względu na spojenie łonowe.
I stanęło rozwarcie na 8 cm.Myślałam,ze pomęczę sie jeszcze a tu mi się znów ssiii zachciało i położna powiedziała,żebym sobie wymacała ilość włosków na głowie Izy.
To mnie zmobilizowało i zaczęłam przec.
Przy 4 partym Izunia była z nami.
Nie krzyczałam bo się wstydziłam tych wszystkich ludzi a dochodzili jeszcze inni lekarze i ordynator bo byłam pacjentką na oddziale i każdy się martwił.
Nie cięli mnie bo moja położna robiła mi masaż krocza.A prosiłam o to.
Tadziu przeciął pępowinę.Maleńka ślicznie zapłakała,położyli mi ja na brzuszku i kazali całować To było o 15:25.
To tak sobie całowałam i gadałam jakieś dziwactwa a wszyscy się śmiali.
Zbadali małą:ważyła 2600 i miała 50 cm.(ZANKO zapisz proszę )
Oddychała sama i dostała 9 punktów.

Wzięli Ją na obserwację ze względu na wcześniactwo(choć bez oznak ) i na wielowodzie czy przełyk nie zrośnięty itp.

Leżałam z T. i położna 2 godz. na sali poporodowej,dostałam kolację,herbatkę,pisałam smy.
Przyszłą moja mama(pracuje na tym samym piętrze co porodówka) ale położna jej nie wpuściła(śmiać nam się chciało bo mama dała na nią kasę a ta jej nie wpuściła ,dopiero za moim przyzwoleniem).

To tak w skrócie(faktycznie wielki mi skrót).

Zawieźli mnie na salę i tam już co 5 minut kazałam T. chodzić i pytać czy dostanę małą,czy zdrowa...
Niestety nie dali bo obserwowali układ pokarmowy i grzali bo się lekko wychładzała.
To się wykąpałam i poszłam do niej.Zaczęłam ściągać pokarm i dawałam do karmienia.
I tak do rana.W sumie cały czas przesiedziałam u małej na krześle.
Rano poszłam sobie na obchód dziecięcy i lekarka stwierdziła,że mają mi oddać dziecko bo do piersi trzeba przystawić a nie uczyć butli bo mamcia może pokarm stracić.I tak fajnie to powiedziała,ze się poryczałam ze szczęścia.

Po kilku minutach miałam Izulkę na łóżku.
I tu zostałą.
Poszłybyśmy dzień wczesniej do domku ale w 2 dobie dostała żółtaczki 9,75,więc naświetlałam ją lampą na moim łóżku do rana następnego dnia.
I dałyśmy radęLekarki śmiały się,ze tak ładnie ją naświetliłam,że w nagrodę pójdziemy dziś do domku

Uff... to by było na tyle.

A w domu sajgon totalny.Każdy jej wkłada palca do buzi,nosa,rączki...
Zupełnie nowa sytuacja.
I tak jak Pieleszce mówiłam(bo zaprosiła mnie na herbatkę pomarańczową ) bardzo przydatny okazał się monitor oddechu i niania z kamerą.
Myłam naczynia jak na monitorze zobaczyłam jak Krystuś wisi nad Izy łóżeczkiem.Dobrze,ze nie wpadł.
Jeszcze jedno:bez laktatora nie ma życia!!!
Majtki poporodowe polecam Hartman!!!

A ja:łażę z ręcznikiem w cyckach.Ból niemożliwy a ściągać dużo nie mogę bo się naprodukuje więcej.I tak sobie cierpię i popłakuję.

Jak o czym zapomniałam a chciałybyście wiedzieć,to piszcie i pytajcie.

Aaa...super sie sprawdzają kosmetyki z Hippa bo w szpitalu miała krostki a w domu je pożegnałyśmy
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości