|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3271 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Witam wszystkie brzuchatki.
![]() Nadrabiam Was od piątku i już myślałam, że jakiejś amnezji ciążowej dostałam, bo nicków nie kojarzę, a to po prostu tyle nowych mam się ujawniło. ![]() Super, że jest nas więcej, witam Was gorąco. ![]() Nerola, bardzo się cieszę, że do Nas wróciłaś i masz już malutką przy sobie- jest przeurocza. ![]() Widzę, że weekend sprzyjał sprzeczkom z tż czego bardzo współczuję. ![]() Mój tż wrócił po tygodniowym wyjeździe z pracy i się nie mogłam nim nacieszyć- jakaś się taka bardziej tęskniąca i uczuciowa w ciąży zrobiłam. ![]() Odwiedziliśmy w weekend rodziców i było bardzo miło, spacery, grillowanie i lodowe obżarstwo. ![]() Jutro idziemy na wizytę do gin więc bardzo proszę o kciuki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3272 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cześć Kobietki!
Weekend był taki piękny, że szkoda było mi w necie siedzieć, więc mam do naprobienia przeszło 10 stron-i tak byłyście grzeczne ![]() Posiedzieliśmy na podwórku, trochę porządków w ogrodzie porobiliśmy, wybraliśmy się na przejażdżkę i spacer, nadrobiliśmy zaległości filmowe i sexowe ![]() ![]() Póki pamiętam, w biedronce nowa gazetka z dzieciowymi rzeczami: http://www.biedronka.pl/oferta/inspi.../nasze_dzieci/ Ja zamierzam się na pileuchy Dada 2 - ostatnio rozmawiałam z wielce doświadczoną mamą, która kiedyś raz użyła dady i podziękowała - dzieciom się tyłki poodparzały, ale teraz znowu spróbowała - chciała zobaczyc czy to tylko facelifting czy też w środku zmienili pieluchy i okazało się że sa super, więc i ja kupię ![]() Może jeszcze się odezwę - zamarzyłam o szarlotce... Potem obiadek, potem już małż wraca, więc z nim posiedzę ![]() Acha - Monia, dzięki za zaaprobowanie zaproszenia na FB, Brumek, Tobie - tak mi się zdaje, że Tobie - też wysłałam ![]() Dobra, lecę z praniem... Aj, no i dzisiaj 30 tydzień zaczynamy z Zosieńką ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3273 | ||||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A tak ogólnie to witam miłe Panie ![]() Ja dzisiaj od 7 na nogach bo na 8 małego do przedszkola a potem na dużych zakupach z Tż. Tylko tak mu zakupy pasowały bo baaardzo zajęty ![]() Jak wróciłam to spałam od 9-12. Więc czuję się jakby dopiero ranek był ![]() Ps. ja do szpitala na poród koszul nie biorę. Cały czas chodziłam w takich badziewnych szpitalnych bo wypacałam całą wodę z organizmu i zmieniałam koszule 3-4 razy dziennie. Z reszta żal swoje brudzić ![]() Aaaaa i żadnych majtek u nas nie wolno, nawet siateczkowych. Koleżanka z sali dostała ochrzan od lekarza za to, że podkłady ma inne niż dają w szpitalu (te duże miedzy nogi, nie na łóżko), także co szpital to inaczej.Więc chodziłyśmy jak gejsze trzymając udami te podkłady ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3274 |
Zadomowienie
|
Nerola witaj
![]() ![]() ![]() Ja w klubie nie przeczytam bo za nic nie wiem jak tam wejsc i jak co szukac idiota ze mnie ![]() ![]() A wszystkim wam kochane za miłe ciepłe słowa i opinie na mój temat i brzusia DZIEKUJE!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Oliweczka1985 tak licze własnie ze po wizycie w szkole rodzenia napiszesz mi co tam kaza do szpitala zabrac ![]()
#3275 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Nerola nareszcie jesteś! Izunia cudowna. Mogłabym na nią patrzeć godzinami ![]() ![]() Wiecie co? Czuję że za niecały miesiąc urodzę. Mam takie przeczucie. Łazi to za mną cały czas. Skurcza mi się brzuch, stawia, krzyż boli, kości bolą i ciągle chce mi się spać. Chyba się położę za chwilę. Ma tak któraś jeszcze?
#3276 |
Zadomowienie
|
Nerola, bój się Boga, nareszcie jesteś!!!!!!
![]() Zdjęcia Izy są urocze.Druga twardzielka w rodzinie. ![]() Gratulacje wszystkim za zaczęte tygodnie!! ![]() ![]() U mnie wciąż teściowie - szaleją z zakupami, a ja już padam na pysk. wizyta u rodzinnego w czwartek, więc kciuki. A mój Emil w brzuchu pływa jak ryba, tylko górki mi tworzy na brzuchu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3277 |
Raczkowanie
|
Nerolka muszę to napisać.
Izunia jest po prostu cudna. ![]() ![]() ![]()
#3278 |
BAN stały
|
Cudowna Izunia
![]() ja juz chce miec swoje malenstwo ![]() dziewczyny a powiedzcie mi, bo ja tak w poprzedniej ciązy nie mialam ![]() bujnęla mi sie laktacja, czy to sygnalizuje zblizający sie porod?? nacisnęlam sutka i siara mi leci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3279 |
Zadomowienie
|
Cześć Brzuszki
![]() Nerolka dobrze że już jesteś ![]() ![]() Trzymam kciuki za wszystkie wizyty ![]() Moniczka ślicznie wyglądasz chciałabym mieć 26 lat ![]() ![]() No i gratulacje za wszystkie rozpoczęte tygodnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3280 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Może dlatego że z synem się dużo lepiej czułam, przed samym porodem jeszcze dziennie kilka kilometrów chodziłam, mogłam wszystko robić a teraz każdy spacer to męczarnia i ogólnie jak słonica się czuję ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3281 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny!!!Odkąd zaszłam w ciążę miewam bóle z lewej strony z tyłu głowy. nie sa one mocno bolesne, raczej określiłabym to jako dyskomfort. Strasznie jednak irytujące. dodatkowo dochodzą blokady uszu od czasu do czasu.Czy któraś miała to, albo ma pojęcie, co to jest?????????
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3282 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#3283 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3285 |
Wtajemniczenie
|
Witam po weekendzie
![]() Ledwo Was nadrobiła, ale widzę że Nasza Nerolka już wróciła ![]() ![]() ![]() Po piątkowej wizycie wszystko ok z dzidzią. Mały ma jakieś 1800 gram. Morfologia mamy spadła, mocz z bakteriami, więc znowu żelazo i żurawit. Teraz będę miała wizyty co 2 tygodnie, przy czym pierwsza trochę wcześniej, bo potem gin idzie na urlop. Dobrze, bo przynajmniej w lipcu będzie ![]() My spędziliśmy bardzo udany weekend ze znajomymi nad zalewem. Pogoda dopisała, tylko wczoraj nad ranem trochę popadało. Szybka burza i po krzyku. Z piątku na sobotę to była taka imprezka, że po 4 poszłam spać ![]() ![]()
#3286 |
Zadomowienie
|
Czy któraś dobra kobieta moglaby mi pomoc jak nerolka napisze o swoim porodzie w klubie czy pomoglybyscie mi tam wejsc bo za nic nie wim jak to szukac....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a ja szperam po allegro moze wyszperam cos fajnego ![]()
#3287 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A teraz pytanko - Ma któraś listę apteczną i drogeriową? I czy mogłaby takową udostępnić? ![]() ![]()
![]() |
#3288 |
Rozeznanie
|
Witam sie
![]() Dziekuje Wam wszystkim dziewczyny i każej z osobna ![]() ![]() ![]() Dzis po wizycie "pocieszyli mnie" ze lezenie do skonczonego 36tyg. i wtedy odstawia mi leki (fenoterol) i zobaczymy: albo pani urodzi albo pojdzie pani do domu.. no wiec jesze prawie 3 tyg gdzies do ok 10 czerwca czekania.. Mąż mi zabiera juz dzis lapka wiec odezwe sie pewnie za kilka dni papa ![]() ![]()
#3289 |
Zadomowienie
|
no patik87, to przynajmniej nie bedę czuc sie jak kosmitka. ktoś też to miał, ale u mnie to się pojawia, potem cisza przez kilka dni i znowu to samo.
![]() a co do głowy to wmawiam sobie raka mózgu, ale chyba niemożliwe. w zeszłym roku wykryli u mojej cioci i teraz byle gówno to musi byc rak. chyba się wykończę takimi myślami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3290 |
Zadomowienie
|
obiecałam sobie ze w tym tygodniu kupie wyposarzenie torby do szpitala...
#3291 |
Zakorzenienie
|
Patik no moja skóra nie toleruje nowości i zaraz uczulenia dostaję. Zobaczymy jak będę tylko raz na dobę się smarować
![]() A co do torby..no to właśnie nie spakowana i jakoś nie mogę się za to zabrać :P Odwlekam to jak mogę ![]()
#3292 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
KOchana nie wmawiaj sobie takich rzeczy jestes zdrowa i koniec kropka ![]() ![]()
![]() |
#3293 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
BEPANTHEN maść / PURELAN (sutki) Wkładki Laktacyjne Nakładki silikonowe na sutki TOMMIE / AVENT TANTUUM ROSA. Majtki jednorazowe HARTMANN Podkłady HARTMANN 70% spirytus /gaziki leko Gencjana (fiolet) Jałowe gaziki Gaza Duże płatki kosmetyczne(kwadratowe) CLEANIC DADA Patyczki kosmetyczne dla dzieci Sól fizjologiczna po 5-10 ml PHYSIODOSE lub zwykła w aptece na sztuki Roztwór soli morskiej do noska STERIMAR baby Chusteczki nawilżające NIVEA / PAMPERS SUDOKREM PAMPERS NEW BORN 1 lub lepiej pampers premium PAMPERS większe 2(na wszelki wypadek) Płyn do kąpieli NIVEA / HIPP szampon Mleczko nawilżające NIVEA lub (oliwka w balsamie) Krem do twarzy / na każdą pogodę NIVEA Podkłady do przewijania ROSSMAN / Bella Paklanki (woreczki na śmierdzące pieluchy)
![]() |
#3294 |
Zakorzenienie
|
Nerola witaj w domu
![]() ![]() ja od piątku nie miałam internetu ![]() byliśmy wczoraj na urodzinach szwagra, 18 lat skończył, sama rodzina była, bo impreza dla młodzieży w sobotę na sali była pojadłam troszkę, choć widzę, że mój apetyt maleje dziś byłam u lekarza w przychodni, wysiedziałam się znowu a wieści średnie 1. bakterie w moczu nadal są, Furaginum nie dał rady i dostałam antybiotyk 2. jakaś infekcja też się pojawiła, bo śluz dziwny i znowu zapisał mi Natamycynę 3. szyjka zamknięta ale się powoli skraca, zamawiamy pessar, bo wypłacie zakładamy 4. jedyna dobra wiadomość to taka, że przytyłam od ostatniej wizyty 1300 g a wcześniej tyłam ponad kilo na tydzień ale wstyd pisać obecną wagę, bo przekroczyłam magiczną liczbę, która mnie dobija następna wizyta za 2 tyg. Filip u teściów, ja już za nim tęsknię i czekam, aż go wieczorem przywiozą to tyle na razie, idę poleżeć
#3295 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny czym się wkońcu pielęgnuje pępek dziecka bo nie wiem
![]() 70% spir, czy octinosept( czy jak mu tam), czy gencjana?? nie mam nic z tych rzeczy, jak chciałam w aptece 70% spir to aptekarka do mnie że lekarz przy wypisie receptę daję na to mazidło do pępka. I koleżanka tez tak mówiła ![]() moniczka nerola musi cie zaprosic do klubu zebys mogła wejść. Zanka a jaką długość ma dokładnie twoja szyjka że założą Ci pessar? Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-05-23 o 13:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#3296 |
Zakorzenienie
|
Właśnie dostałam telefon od męża siostry, że karetka ją zabrała z miasta i leży w szpitalu na serce.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe a jeśli wybierasz spirytus to kupujesz normalnie w spożywczym i rozrabiasz go do 70% z wodą, na necie jest napisane jakie proporcje
![]() |
#3298 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3299 | |
Zadomowienie
|
Ja do torby nie mam jeszcze nic no moze oprocz recznikow
![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Nerola zapros mnie do klubu prosze ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3300 |
BAN stały
|
Dziękujemy za przemiłe słowa
![]() Wcale nie jest śliczna ale niech Wam będzie. To T. trzyma ją na rączkach na zdjęciu.Na moich wygląda bardziej kosmicznie.A wanienka to Fischer Price. Dziwnie mi się ją przewija bo trzeba cipeczkę umyć ![]() Zawsze jajka a tu takie coś. I jeszcze mówię do T. np. daj mi GO.Zapominam sie. Dobra,to było tak: W poniedziałek miałam mieć USG,a ordynator zlecił jeszcze badanie ginekologiczne. Na USG wód co raz więcej ale narządy małej wyglądały dobrze.Nadal był torbiel na łożysku. Podczas badania ordynator mówi:szyjki brak,rozwarcie na 4-5 cm. -idziemy rodzić.To pytam kiedy,czy za tydzień(bo dziś miałam mieć odstawione leki) czy za dwa??? On ,ze już bo może dojść do zakażenia wewnątrzmacicznego i wypadnięcia pępowiny a wtedy lepiej nie pisać ![]() To wyszłam z gabinetu i poszłam to przemyśleć.Myślenie trwało godzinę. Po godzinie wróciłam na oddział(pierwszy raz wyszłam z niego) i zaczęłam się krzątać.Zadzwoniłam do T. i swojej położnej(tej opłaconej). Wyszłam ponownie bo nie dawałam rady myśleć,że to już i bałam się okrutnie bo to jednak 35 tydzień.Łaziłąm po szpitalu rycząc. Przyjechała położna.Kolejno lewatywa,wenflon,kąpiel.P akowanie trwało ok. godziny bo zebrać się nie mogłam. Przyjechał T. i ruszyliśmy na porodówkę ok. 13-tej. Tam KTG a skurczy brak. Musieli podać oksytocynę ale skurcze nadal marne. Jak już były na 90% to się śmiałam i jakoś szło. Co chwile badanie i przebił lekarz pęcherz płodowy,spuścił ogromną ilość wód. I tak co chwilę bo lało się nieziemsko. Nie mogłam wstawać bo wody nadal leciały a było ryzyko wypadnięcia pępowiny. Ponoć wesoło mieli bo mówiłam,że przyjdę za dwa dni jak przestanie boleć bo nie dam rady za jednym bólem urodzić i wolę na raty. Marzyły mi się truskawki z bitą śmietaną i szaszłyk. Miałam żal do siebie,ze nie mam ani jednego zdjęcia z brzuszkiem. Jak już wody zeszły całkowicie,odpięli mnie od KTG i mogłam iść na piłkę,połazić ale do łazienki nie bo zaczęły się parte.A ja co chwilę sikałam ![]() ![]() Położne masowały mi krzyż a ja się kiwałam jak sierota na piłce i gadałam ,że nie jestem gotowa,że później przyjadę,że nie dam rady. Bolało mnie cały czas spojenie łonowe i wezwali ortopedę. Lekarzy więc na sali miałam 3+położne dwie+Tadziu. Podano mi zastrzyk przeciwbólowy i rozkurczający na tę moją nieszczęsną szyjkę ze zrostami.To ze względu na spojenie łonowe. I stanęło rozwarcie na 8 cm.Myślałam,ze pomęczę sie jeszcze a tu mi się znów ssiii zachciało i położna powiedziała,żebym sobie wymacała ilość włosków na głowie Izy. To mnie zmobilizowało i zaczęłam przec. Przy 4 partym Izunia była z nami. Nie krzyczałam bo się wstydziłam tych wszystkich ludzi a dochodzili jeszcze inni lekarze i ordynator bo byłam pacjentką na oddziale i każdy się martwił. Nie cięli mnie bo moja położna robiła mi masaż krocza.A prosiłam o to. Tadziu przeciął pępowinę.Maleńka ślicznie zapłakała,położyli mi ja na brzuszku i kazali całować ![]() To tak sobie całowałam i gadałam jakieś dziwactwa a wszyscy się śmiali. Zbadali małą:ważyła 2600 i miała 50 cm.(ZANKO zapisz proszę ![]() Oddychała sama i dostała 9 punktów. Wzięli Ją na obserwację ze względu na wcześniactwo(choć bez oznak ) i na wielowodzie czy przełyk nie zrośnięty itp. Leżałam z T. i położna 2 godz. na sali poporodowej,dostałam kolację,herbatkę,pisałam smy. Przyszłą moja mama(pracuje na tym samym piętrze co porodówka) ale położna jej nie wpuściła(śmiać nam się chciało bo mama dała na nią kasę a ta jej nie wpuściła ,dopiero za moim przyzwoleniem). To tak w skrócie(faktycznie wielki mi skrót). ![]() Zawieźli mnie na salę i tam już co 5 minut kazałam T. chodzić i pytać czy dostanę małą,czy zdrowa... Niestety nie dali bo obserwowali układ pokarmowy i grzali bo się lekko wychładzała. To się wykąpałam i poszłam do niej.Zaczęłam ściągać pokarm i dawałam do karmienia. I tak do rana.W sumie cały czas przesiedziałam u małej na krześle. Rano poszłam sobie na obchód dziecięcy i lekarka stwierdziła,że mają mi oddać dziecko bo do piersi trzeba przystawić a nie uczyć butli bo mamcia może pokarm stracić.I tak fajnie to powiedziała,ze się poryczałam ze szczęścia. Po kilku minutach miałam Izulkę na łóżku. I tu zostałą. Poszłybyśmy dzień wczesniej do domku ale w 2 dobie dostała żółtaczki 9,75,więc naświetlałam ją lampą na moim łóżku do rana następnego dnia. I dałyśmy radę ![]() ![]() ![]() Uff... to by było na tyle. A w domu sajgon totalny.Każdy jej wkłada palca do buzi,nosa,rączki... Zupełnie nowa sytuacja. I tak jak Pieleszce mówiłam(bo zaprosiła mnie na herbatkę pomarańczową ![]() Myłam naczynia jak na monitorze zobaczyłam jak Krystuś wisi nad Izy łóżeczkiem.Dobrze,ze nie wpadł. Jeszcze jedno:bez laktatora nie ma życia!!! Majtki poporodowe polecam Hartman!!! A ja:łażę z ręcznikiem w cyckach.Ból niemożliwy a ściągać dużo nie mogę bo się naprodukuje więcej.I tak sobie cierpię i popłakuję. Jak o czym zapomniałam a chciałybyście wiedzieć,to piszcie i pytajcie. Aaa...super sie sprawdzają kosmetyki z Hippa bo w szpitalu miała krostki a w domu je pożegnałyśmy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.