|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Dziendobry
my nie spimy od 7 rano u nas wszystko w porzadku (tfu tfu) tzn: u mnei i Maluszka z Tż wzgeldnie ![]() po obiedzie mamy wybrac sie zeby kupic cos Maluszkowi na Mikołaja a poki co czeka mnei poranna toaleta zoribenie obiadu i mycie glowy ![]() a cholernie mi sie nic nie chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3332 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Brumku nie bij... możesz jeszcze raz podesłać linka do książki z bajkami którą polecałaś? Bo ja głupia p i p k a (jak to mówi Zanetaa
![]() ![]()
#3333 |
Wtajemniczenie
|
Jacieee co budzisz Brumka?
![]() ![]() Bry znad michy ze sniadaniem! |
![]() ![]() |
![]() |
#3334 |
Zakorzenienie
|
jacieeee chyba chodzi Ci o tę książkę http://allegro.pl/wielka-ksiega-wier...934000646.html
Super jest, sama zamówiłam ![]() Dzień Dobry. U nas szaro buro i ponuro. Nie pójdziemy pewnie na spacer. Trudno się mówi :P Aga, brumek na pewno nie śpi ![]()
#3335 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dołączam do klubu niewyspanych .... pobudki co godzine ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3336 |
Zakorzenienie
|
Maksiu dziękuje Wam
![]() my już po 5 zastrzyku i jeszcze 5 zostało ... a dziś moje małe święto ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3337 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy któraś się oreitnuje na czym polega koloryzacja 3d ? Bo się waham nad tym....http://www.groupon.pl/oferty/lublin/...lublin/1949758
#3338 |
Rozeznanie
|
bry mamusie
![]() z poligonu chorobowego daję znać, że jeszcze żyję....ale co to za życie ![]() Hania dalej zdrowa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3339 |
Zakorzenienie
|
widziałyście bajer ? http://allegro.pl/iiamo-butelka-bute...973648763.html :P
#3340 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Kto mi kupi taka? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3341 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
świetne linki z książeczkami wstawiacie wieczorem chyba usiąde do zakupów książkowych...znowu ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3342 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() o a ja rzepke lubie ![]()
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-12-04 o 09:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3343 |
Zadomowienie
|
Hejka!
Dzisiaj Zosia kończy 4 miesiące ![]() ![]() Nocka fajna, o poranku się kręciła i wierciła, więc wzięłam ją do siebie, po jedzonku zasnęłyśmy i obudziła mnie z uśmiechem na buzi, nieporadnie maltretując mnie po twarzy swoimi łapkami ![]() ![]() Miłego dnia życzymy ![]() Aaniu, dziękujemy! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3345 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() co do koloryzacji 3D, to dla mnie taki trochę bajer i chwyt marketingowy, wystarczy na koronie wlosow dodac kilka jaśniejszych reflaksów i juz mamy efekt 3D a gdzie jest Babonik?? a co do tego linka co podawała aania, to , hmmm, mówiąc krótko samo zycie, często się słyszy takie rzeczy, ,, jak się ma miękkie serce, trzeba mieć twardą doopę, a jednym slowem olewka totalna ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- no i witam się, gdzie moje maniery ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3346 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3347 |
Wtajemniczenie
|
a i sie chcę pochwalić, dzisiaj pierwszy raz Natalcę będę dawała marchewkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3348 |
Zakorzenienie
|
aania super ten link
![]() ![]() naajlepiej więc robić swoje i olewać opinie innych ![]() Najlepszego dla Zosieńki ![]() ![]() ![]() z okazji miesięcznicy poprosimy o nowe fotki ![]() Chłopaki jak zwykle w niedziele na basenie, Lila śpi na tarasie a ja mam relaksik ![]()
#3349 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3350 |
Zadomowienie
|
wodaqua brawa dla Zosienki
brumku kupilam i ja ![]() A mnie to chyba choroba nie chce opuscic. Cos wczoraj mialam atak jakiegos bolu pod zebrami z lewej strony i nadal trzyma :/
![]() |
#3351 | |
Zadomowienie
|
Agadus, Editka, Youyou dzięujemy pięknie
![]() Cytat:
Ja już mam taki mętlik w głowie co do rozszerzania diety, że sama nie wiem na co się zdecydować ![]() ![]() W pt idziemy na szczepienie, więc dopytam pediatry co ona doradza w tej kwestii. W sumie mam jeszcze czas na to, bo do pracy wracam z końcem lutego, więc myślę że na początku lutego powinnam najpóźniej zacząć coś nowego jej dawać... Kociary mam pytanie odnośnie mat/wycieraczek, które kładzie się kotu przed kuwetę - korzystacie? Skuteczne? Mój Felix ostatnio taki brudas się zrobił, że po całym domu roznosi kuleczki żwirku, wkurza mnie to niesamowicie. Nie wiem czy te maty to nie jest pic na wodę fotomontaż... Kajool, Tobie też dziękujemy i jednocześnie zdrówka życzymy! Też jestem ciekawa tej Brumkowej książeczki.... Miałam już nic nie kupować ![]() Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2011-12-04 o 10:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3352 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
trzymaj się kochana i zdrowiej w końcu ![]() bry dzień nocka ok. poranek gorszy bo mały od 7 nie spał a w końcu niedziela czyli dzień byczenia ![]() chcieliśmy go wziąć na spacer bo tydzien w domu siedział i co ??? moje dziecko jak nigdy rano spi już 2 h ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3353 |
Zadomowienie
|
Dzięki Dziubkiu, tylko patrzeć kiedy 18-tka jej stuknie :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#3354 |
Zakorzenienie
|
napisałam z Klubie ale może tu zapytam..
co myślicie o czymś takim? http://allegro.pl/zabawka-chicco-muz...956352668.html nie mam pomysłu na prezent dla Lilki, bo w zasadzie wszystko ma po Filipie... to może byłoby fajne
#3355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
youyou a co to robi ? bo wygląda fajnie:P A widziałaś opis sprzedawcy na dole ? "ZABAWKI DO KOMPIELI" ![]() ![]() I napisałam "Witam, proponuje poprawić byka, którego ma Pan/Pani w opisie "ZABAWKI DO KOMPIELI". Taka mała rzecz, a zniechęca do zakupu u Państwa. Udam się na aukcje do kogoś innego. Pozdrawiam serdecznie. " Durna jestem :P ![]() ![]() A my jednak byliśmy na spacerze bo się wypogodziło. Zrobiłam zakupy, prezent mamie na mikołajki kupiłam (dzbanek z filtrami do wody bo nasz ledwo zipie, a filtry drogie), chrzestnej Filipa córci kupiłam książkę z wierszami Konopnickiej bo mają wpaść do nas w mikołajki i głupio nic nie mieć. A córce mojej przyjaciółki kupiłam...uwaga papier toaletowy Hello Kitty bo ona kocha teraz Hello Kitty ![]() ![]() A na koniec wtargałam wózek z Małym w środku bo spał, zakupami na górę. W sensie wjechałam nim. I prawie wyzionęłam ducha. ![]()
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-12-04 o 12:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3356 |
Zakorzenienie
|
Zmalowana hehe hehe widziałam tez tego byka, też jestem na to wyczulona, ale już zdążyłam się przyzwyczaić do wszechobecnego kaleczenia ortografii.
Co to robi? myślę żę będzie fajne do zabawy przy raczkowaniu, turlaniu, wszelkie zabawy ruchowe, i wygląda na spore, a może i Filipowi by się spodobało... na razie zostawiam to sobie w obserwowanych bo i niedrogie jest, chyba że coś innego znajdę.. a Ty co kupujesz dla Filipa?
#3357 |
Zakorzenienie
|
youyou ja też mam uczulenie na takie byki. I nie umiem tego opanować :P
No właśnie tanie to jest, ale nie jest taki wielki jak na tej aukcji u tego grafomana :P zobacz tutaj http://allegro.pl/nadmuchiwany-muzyc...953080032.html Musiałabym to na żywo zobaczyć. A co ja kupuje. A w zasadzie zamówiłam mu tą księgę wierszy Brzechwy już jest w domku. Przed chwilą kupiłam mu dwie książeczki takie czaderskie ruchome jakieś zwierzątka się otwierają. I nie szaleje więcej bo on jest za Mały na mikołaja. Poza tym mam masę wydatków teraz. Bo trzeba wymieniać smoczki, smoczki do butelek, dokupować już jakieś pierdoły typu siateczka do jedzenia, ubranka bo wyrasta w tempie ekspresowym. Więc myślę, że to wystarczająco. A moja mama kupiła mu tego Misia Bajeczkę i taką piramidę z kółek. Za rok zaszalejemy :P Chociaż też widzę, że on ma masę zabawek, typu grzechotki ,gryzaczki, no mata, jakaś pozytywka itp. I go to szybko nudzi. Dlatego ostatnio dostaje do zabawy woreczek foliowy, gazetę do porwania, stukam mu łyżeczkami. I w sumie większy ubaw z tego. I nie mogę się doczekać jak będzie większy i będziemy razem lepić jakieś samochodziki, aniołki z masy solnej, a potem malować i wieszać na choinkę ![]()
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-12-04 o 13:06 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3358 |
Wtajemniczenie
|
Nati już po pierwszej marchewce, sprawnie Jej to poszło, nic się nie zmarnowało, myślałam, że będzie gorzej, o dziwo posmakowało Nati,a pamietam jak dawałam pierwszy raz marchewkę Oliwce, Boże w całej kuchni miałam marchew, a Nati, no jestem pełna podziwu, później wstawię foty w klubie
i chyba dalam troszkę więcej niż 3 łyżeczki, podgrzałam troszkę więcej, bo myślałam,że się zmarnuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3359 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi się za to spodobał wczoraj ten artykulik: http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...go_emocji.html Nic odkrywczego, ale jakoś tak się wzruszyłam czytając o miłości dziecka do mamy i o tej bliskości ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Oj spał, spał o tej porze ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3360 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Też się o nią pytałąm trzy dni temu, bo długie to milczenie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A książeczka widzę że się spodobała nie tylko mi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.