|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:)
Odstawiłam się walentynkowo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na jaką rozmowę macie dziś ochotę? ![]() Walentynki czas zacząć ![]()
#3332 |
Zakorzenienie
|
Monia wzięłam papier do pieczenia i pędzlem rozsmarowałam na nim dosłownie kapkę oleju, na to nasypałam przyprawy takie jakie lubię, położyłam na jednej połowie kurczaka, "zamknęłam" drugą połową i usmażyłam. Wyszło wprost przepyszne i bardzo soczyste, bardziej niż ten kupny
![]() Carla nie zawsze tabletki działają wczesnoporonnie ![]() ![]() ![]() ![]() A z tymi gumkami to nie wiem co Was tak śmieszy ![]() ![]() edit: Carla, ten Cosmopolitan to szminka czy perfumy? ![]() Edytowane przez mariamarysienka Czas edycji: 2013-02-14 o 17:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#3333 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3335 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tabl tylko czasami tak działają to fakt, ale nie można tego działania wykluczyć i nigdy nie wiadomo czy w danym cyklu zadziałała ochronnie czy wczesnoporonnie dlatego budzi obecnie tyle kontrowersji. Z punktu widzenia kobiety( nie firmy farmaceutycznej czy łapczywego na kasę lek ginekologa) hormonom mówię stanowcze NIE! ![]() ![]() Cosmopolitan to odcień szminki
![]() |
#3336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3337 |
Zakorzenienie
|
Ja przeciwko tym hormonom nie mam zbyt wiele
![]() ![]() A jakiej firmy ten Cosmopolitan? ![]() ![]() milenka no właśnie, tylko te 4 lata trzeba mieć ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3338 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, musicie mnie palnąć w łeb. Kurcze, nie sądziłam, że potrafię być taka...Taka...Nie wiem jak to określić.
Mam przyjaciółkę, samotna od półtora roku. Kilka miesięcy temu poznała kogoś, spotkali się raz i wsio ryba, więcej nie. Wysyłali sobie neutralne smsy raz na miesiąc. W ten Weekend zaprosił ją na imprezę, poszła. Dziś Walentynki, zabrał ją do kawiarni. A ja...W głowie mi się przestawia...Nie wiem czy to zazdrość czy po prostu boję się, że ktoś mi ją zabierze i zostanę całkiem sama... Nie rozumiem siebie... Czy naprawdę jestem aż tak nienormalna? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3339 |
Zadomowienie
|
Monia nie jesteś nienormalna, bo ja jestem w podobnej sytuacji i też na początku różne rzeczy sobie myślałam. A ona w te wakacje wyjeżdża do niego do Niemiec na stałe
![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Co do tabletek anty to ja brałam, ale w celach zdrowotnych. Gdybym mogła to nie faszerowałabym się hormonami, no ale wiadomo jak jest...
![]() |
#3340 |
Zakorzenienie
|
No smacznej pizzy Carla.. zebyś nie czuła sie samotnie ja jadłam lody po mojej dietetycznej kolacji
![]() Walentynkowa kolacja za mną - M. sie uczy... Tak kochamy poprawki ![]() ![]() ![]() ogolnie to bardzo luszkie co piszesz wiec się nie przejmuj ![]() ![]() ![]() anuszka ty tak piszesz jakby tylko facet miał z seksu przyjemność ... Ja np bardzo to lubie ale w komforcie że nie bedzie niechcianych konsekwencji ... A faceci to tylko faceci - dla nich seks jest często kluczowy na poczatku ... Ale powiem wam - dla mnie też ![]() ![]() No ale teraz kwestia anty mnie nie dotyczy - bo od dwóch lat bez tego i bez dzieciaczka... też mam pco - i zgadzam sie z mariamarysienka ze fajnie byłoby pierwsze dziecko urodzicić przed trzydziestka - ale decyzja o leczeniu hormonalnym jest trudna ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- anuszka cieszę się że ten Twój zmadrzał trochę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3341 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- za mną kolejny dobry dzien rano buleczka orkiszowa , na 2 sniadanie jogurt pitny, obiadek to rybka na parze i warzywa..........podwiecz orek to rybka smażona - 2 kawałki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3342 |
Zakorzenienie
|
Beata
Ja nie mam oprócz niej nikogo ![]() Przez miłość i facetów straciłam już dwie przyjaciółki. W jednym roku. Może dlatego tak "wyczuliłam się" na zaistniałą sytuację... Niby z ludźmi mam dobry kontakt, ale przez mój dystans i chłód nikt nie chce ze mną utrzymywać kontaktów dłużej...Gadam tylko na neutralne tematy, nie umiem się zwierzać "gębą", jak pisze tutaj to jest łatwo... Rzadko kiedy komuś udaje się wytrwać i przebić tą moją cholerną skorupę... ![]() Facetowi żadnemu się nie udało... Obecnemu powiedziałam, żeby spadał, a on nie chce dać za wygraną, już nawet napisałam, że mam go dość, a ten dalej swoje...Ech. Sorry, że Wam tak bez przerwy narzekam, ale ja to mam strasznie trudny charakter...Kiedyś może i taka nie byłam, nie wiem co się ze mną stało. Po całym dniu mam wyrzuty sumienia, że znowu na kogoś ostro warknęłam, napyskowałam, zwróciłam niepotrzebnie uwagę...To podchodzi chyba pod despotyzm... Beznadziejna jestem, kurde. Nie, żebym miała zły humor, po prostu stwierdzam fakty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3343 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Już po kolacji dopijam drugi kieliszek winka i coś spać mi się zachciało ![]() Ściągnęłam właśnie Grubazzzki i chyba obejrzę teraz bo świetnie się zapowiada ![]() A myślałam że jasno napisałam ![]()
![]() |
#3344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Obejrzałam ten film o którym pisałaś "grubazzki" - to nie koniecznie mój styl : ) ale bylo zabawnie momentami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3345 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3346 |
Zakorzenienie
|
Carla podbijam pytanie kwiatuszka
![]() A co do filmu - tak sobie mysle - w amerykańskich filmach to albo "wieszki"rozmiar zero albo dziewczyny z (na oko) jednak otyłością która zdrowa nie jest (nawet w Afryce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3347 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- No już widać kto jak spędza walentynki ![]() ![]() Co do anty - ja teraz niestety opieram się na gumkach (śmierdzą, popieram ![]() ![]() Myślę cały czas o spirali, ale trochę się boję nosić w sobie kawałek metalu.. Tym bardziej, że jeśli mimo wysokiej skuteczności się zaciąży, to cały czas, aż do rozwiązania spirala zostaje z dzieckiem w macicy, więc lekko mnie to przeraża... Niewiele mam info odnośnie wkładek hormonalnych, może to by było rozwiązanie - w końcu działa teoretycznie tylko miejscowo. Plastry i tym bardziej zastrzyki (sic!) odpadają. Zostają więc gumki ![]() ![]() Ze stałymi partnerami najczęściej robimy tak, że fikołki bez gumki, a na koniec out ![]() To, co mnie być może trochę ratuje (albo daje złudne poczucie bezpieczeństwa), to fakt, że mam tyłozgięcie, co przekłada się na komplikacje z zapłodnieniem; ponoć w takim przypadku o dzieciaka trzeba się starać w konkretnych pozycjach, obawiam się, że niestety w moich ulubionych ![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Ach no! I zapomniałam o najważniejszym, czyli o żarciu! ![]() Odkryłam dziś coś mega! Mianowicie mrożone banany ![]() ![]() Ale! Jak się zje w stanie zmrożonym (a jeszcze lepiej wcześniej zmiksować), to jest mniaaamuśne! Jak lody ![]() To dla mnie cudowna wiadomość, bo tęsknię za lodami - móje ulubione to Grycana ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- A dietowo dziś bardzo ok ![]() ![]() ![]()
#3348 |
Zadomowienie
|
Hej hej!
![]() Napisz coś o sobie, wagę i cel już znamy z podpisu, teraz reszta - wzrost, dieta, tryb życia, ćwiczenia, telefony, adresy, nazwiska! ![]() Nie no, żarcik. A tak serio, to pisz pisz ![]() A wiec ![]() Jestem mama 4 letniej córeczki, przed ciąża ważyłam 70 kg a po ciąży mi zostało niestety , ale już nie mogę na siebie patrzeć i postanowiłam się wziasc za siebie . Mam 26 lat , mój wzrost to 174 cm , dieta porostu ograniczyłam jedzenie, zrezygnowałam z ziemniaków pieczywa , makaronów itp. Moj tryb życia jest niestaty okropny ponieważ prace mam siedząca ![]() ![]() Jesli macie dla mnie jakies rady byla bym bardzo wdzieczna .... |
![]() ![]() |
![]() |
#3349 |
Zadomowienie
|
Na stepie witam nasze nowicjuszki
![]() Melduje sie juz z Polski. pzywital mnie tu ogromny talerz ruskich pierogow, ktore pochlonelam w mgnieniu oka. Jutro zaczynam oblatywanie rodziny i znajomych. Dietowo caly czas do dupy. Wczoraj w ramach walentynek zrobilismy sobie Paelle z winkiem i pannacotta na deser a potem zasnelismy jak dzieci, bo narzarte bebechy i mega zmeczone po pracy ( kyrde jak stare nudne malzenstwo ) Nie wazne, w sumie duzej wagi do tego swieta nie przywiazujemy. W kwestji antkoncepcji to chetne poslucham relacji dizewczyn stosujacych spirale. Chce sie odciac od hormonow. Wczesniej stosowalam pigulki, ale od kiedy pracuje w systemie zmianowym mialam problem z regularnoscia stosowania - zbyt czesto zapominalam wiec zdecydowalam sie na implant podskorny, ktore nosze juz prawie 2 lata w ramieniu. Nie chce juz jednak ingerowac hormonalnie w moja biologie. Srednio tez sie zapatruje na stale noszenie ciala obcego w macicy, ale przynajmniej nie zmienia to biologi calego organizmu. Juz od dawna chce isc i to wyjac i wlozyc wkladka, ale jakos nie moge sie przemoc. Nie ma metody idealnej. Prawdopodobnie najlepsza by byla szklanka wody zamiast, ale na cos sie trzeba w koncu zdecydow Furry zara Ci priva napisze ![]()
#3350 |
Zakorzenienie
|
Eee tam, ja nie oglądam tego filmu, żeby potem mieć rozkminy dot. figur lasek z amerykańskich filmów
![]() Nie wiem jak Wy, ale ja z owego filmu wysnuwam pewne wnioski, ale może to tylko ja ![]() Opuszczam Was na dziś, zajrzę wieczorem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3351 |
Rozeznanie
|
Cześć wszystkim
![]() Witam się z Wami ale żal było mi się budzić ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Widzę, że wczoraj dominowała antykoncepcja - ja się nie będę wypowiadać bo kompletnie się nie znam ![]() Karolino - tak po ograniczeniu białka nerki nie bolą ale i tak coś z nimi nie tak w badaniu wyszło ![]() ![]() Olu ludzka życzliwość... Niestety kobiety mają to do siebie, że bardzo lubią przypinać łatki, no bo jakim innym cudem mogła byś chudnąć to muszą być problemy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Mariamarysienka spróbuje tak jak Ty z tym kurczakiem ![]()
-17kg ![]() "Wiara czyni cuda, lecz tylko walka daje efekty." 10.2012 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Niuuniiaaa Czas edycji: 2013-02-15 o 07:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#3352 |
Zadomowienie
|
Heja banana!
ja juz wstalam, dzis okropnie bylo ze wstawaniem. Za oknem mgla i szarowka ![]() Wlasnie czytam na tvn24 o tych meteorytach, masakra. Mam za soba juz sniadanko - kromka z wedlina i serem zoltym i szczypiorkiem swojskim, do tego kawalek jabuszka. Zaraz biore sie za sprzatanie "na sobote" i lece z tym koksem ![]() ![]() ![]() Zycze milego dietowego dnia! ![]()
#3353 |
Raczkowanie
|
Furry Sue,
napisz coś więcej o swojej diecie ![]() U mnie wszystko ok, tylko pracy ogrom. Dziś mam spotkanie za spotkaniem, więc i czasu na jedzenie nie będzie, a tego nie lubię. Na szczęście wieczorkiem kosmetyczka, więc chwila relaksu. Nie ćwiczyłam wczoraj, ech ![]() ![]() Miłego piątku i byle szybko minął!!
![]() |
#3354 |
Rozeznanie
|
Anuszka na anty się nie znam ale też myślę, że jeśli dziewczyna bierze hormony nie dlatego, że to jej decyzja tylko facet tak sobie życzy to niech się buja - i sam truje.
---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- A co do filmu grubazki to na pewno nie film do refleksji - amerykańskie filmy mają być zabawne i dobrze się kończyć - bo amerykanie są zestresowani i nie mogą smutnych filmów oglądać ![]() ![]()
#3355 |
Zadomowienie
|
heloł
Na śniadanie był chlebek z twarogiem, a drugi ze śledzikiem, do tego sok marchwiowy. Waga już zleciała do 76,3 więc mam nadzieję, że ten wzrost był chwilowy. Jak śniadanie się ułoży to poćwiczę. Co do tego filmu to ostatnio go oglądałam i szczerze to też pewne wnioski wyciągnęłam. ![]()
![]() |
#3356 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Ja po sniadaniu - musli, otreby + mleko, kawa i bede sie szykowac po wyniki badan ![]() ogolnie, a ja w sumie rozumiem co czujesz. Też mam podobnie, boje sie ze zostane sama ![]() ![]() Co do spirali to ma ją moja koleżanka i mówi, że bardzo cierpi teraz podczas @. A tak to sie nie znam ![]() ![]() ![]() Ja wczoraj nie cwiczylam - posprzatalam dom troche, ale tak mnie glowa bolała ze chodzilam pol dnia zdechla ![]() Tez sciagne sobie Grubazzzki ![]() lece sie szykowac do miasta, milego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3357 |
Rozeznanie
|
witam kobietki z rana
![]() za mną już 2 śniadanie...........zważy wszy że 1 zjadłam o 7 rano - jajecznica z 1 jajka z szyneczką + 1 kromka pumpernikla z serkiem...........to na 2 zjadłam owsiankę z bananem + otrębami + jogurt i cynamon-PYCHA Dzisiaj zaliczyłam już bilans 2 latka a teraz biorę sięza pożądki............bo mam mega syfiozo.................. ... milenka zauważyłam że ty też często robisz pożądki.............jeste ś też z rodzaju czyśćiochów?
![]() |
#3358 |
Wtajemniczenie
|
Ja tylko na moment dzisiaj
![]() Film Grubazzzki wczoraj obejrzałam i sporo się naśmiałam jak dla mnie to komedia opisująca otyłość w krzywym zwierciadle no ale i takie filmy są potrzebne ![]() Olu, Asiu nie ma jednej metody antykoncepcji dla wszystkich. Tak jak pisałam wcześniej złoty środek nie istnieje. Jest to bardzo indywidualna sprawa każdej kobiety i przy wyborze metody bierze się pod uwagę wiele czynników: wiek, ilość partnerów, częstotliwość stosunków itd Ja mogę jako kobieta wypowiedzieć się na ten temat ![]() ![]() ![]() Mam trzy koleżanki w pracy i każda stosuje inną metodę antykoncepcji i przekonują że ich metoda jest najlepsza, ale z racji zawodu nie mogą nikomu narzucić swojego zdania to oczywiste ![]() Pierwsza - tylko metody naturalne - ze względu na religię. Na jej przykładzie metoda skuteczna w 100% ![]() Druga - tabl hormonalne Trzecia - krążek dopochwowy Ja- obecnie nic ![]() Wszystko zależy w jakim momencie życia się znajdujemy. Dla mnie ciąża byłaby zaskoczeniem, ale świat mi się nie zawali jeżeli tak się stanie.Ale jeżeli oboje z B stracilibyśmy pracę lub wpadlibyśmy w finansowy dołek to takie podejście już nie przeszłoby bo na dziecko zwyczajnie nie byłoby nas stać... Jedno co wiem na pewno, to to że nie zależnie od sytuacji na hormony nigdy się nie zdecyduję. Za parę lat jak już będę miała dzieci i zdecydujemy z B że więcej już nie chcemy mieć to najlepszym dla nas wyjściem będzie wazektomia ![]() ![]() Znacie teraz moje zdanie na ten temat ![]() Miłego dnia dziewczynki ![]()
#3359 |
Zakorzenienie
|
Wow, wazektomia to bardzo ostry pogląd, nie spodziewałam się po Tobie
![]() ![]() A z tym truciem się to też nie wiem o co niektórym z Was chodzi ![]() ![]() A z innych metod to jeszcze może zdecydowałabym się na ten implant podskórny, ale na spiralę zdecydowanie nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3360 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Wiecie co mam dość waga drugi tydzień stoi ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:59.