Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-23, 09:27   #3331
ILLUSION
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/maxolli-sukienka-t...196960261.html o taka, tylko kokarda będzie czarna, jak w mojej ślubnej. I mniejszy rozmiar (biorę 74, bo moja już teraz nosi 62-68) na zamówienie będzie kosztował 59zł + przesyłka, więc malutko.
Ale będziecie cudnie wyglądać!
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
U nas karmienie na spiocha sie zdarza, o ile w pore sie obudze.
Na spiocha tzn. maly sie kreci przez sen, ja sie budze, wpycham mu cyca i ide spac. Czyli 2 spiochy

Za to przewijanie? Nigdy. Tylko dotknie pleckami przewijaka i juz otwiera oczka.
U mnie z przewijaniem było tak samo ale znalazłam na to sposób i już się nie budzi Przewijam go w nocy na łóżku a nie na przewijaku to po pierwsze a po drugie daję mu pieluszkę przy buźce i on szuka cyca w tej pieluszcze i się nie budzi
Stary 2013-04-23, 09:31   #3332
s i l v e r
Zakorzenienie

Dziewczyny jeszcze szybko pytanko, zanim wyjdę z Darią. Jak ubieracie dziś dzieciaczki w taki upał?? Ja już sama nie wiem... ona ma kaszelek jeszcze i katar, ale nie chce też jej przegrzać
Stary 2013-04-23, 09:33   #3333
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Moja Nada idzie dzisiaj do szkoły ciekawe jaka bedzie reakcja wszystkich
pewnie wszystkim się spodoba
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
lady pomysl przedni, szkoda, ze nie sprobowaliscie;-)

bokeh od kilku sezonow jest szal w Japonii na te Twoja spodnice.

nancy pierwszy raz slodycze jadlas? U mnie po pierwszej czekoladzie byl placz i brak kupki przez pol dnia. Od nastepnego razu czekolada przechodzi niezauwazona.
To korzystam ile wlezie, ale wadze to nie pomaga.

black najwazniejsze, ze odstaje. Uwierz mi, ze dziewczynom tutaj nawet troche nie odstaje. Stad pomysl z wypchanymi majtkami.
W sumie to facetom wspolczuje na rozbieranych randkach, wszystko wypchane...
pierwszy raz jadłam czekoladę, bo jakieś ciastka itd to już wcześniej były kurcze teraz to się boję zjeść cokolwiek
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej!

Dziewczyny a to już trzeba napisać tą prośbę o przedłużenie macierzyńskiego????????

ja napiszę jakieś 2 miesiące przed końcem macierzyńskiego
Cytat:
http://allegro.pl/maxolli-sukienka-t...196960261.html o taka, tylko kokarda będzie czarna, jak w mojej ślubnej. I mniejszy rozmiar (biorę 74, bo moja już teraz nosi 62-68) na zamówienie będzie kosztował 59zł + przesyłka, więc malutko.
ślicznie będziecie wyglądały
Cytat:
U nas karmienie na spiocha sie zdarza, o ile w pore sie obudze.
Na spiocha tzn. maly sie kreci przez sen, ja sie budze, wpycham mu cyca i ide spac. Czyli 2 spiochy

Za to przewijanie? Nigdy. Tylko dotknie pleckami przewijaka i juz otwiera oczka.

TZ by mnie pogonil w takiej - wszystkie tiule to dla niego firanki

dziewczyny, mój Kubuś ma śluzowate kupy, co to?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:33   #3334
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
lady pomysl przedni, szkoda, ze nie sprobowaliscie;-)

bokeh od kilku sezonow jest szal w Japonii na te Twoja spodnice.

nancy pierwszy raz slodycze jadlas? U mnie po pierwszej czekoladzie byl placz i brak kupki przez pol dnia. Od nastepnego razu czekolada przechodzi niezauwazona.
To korzystam ile wlezie, ale wadze to nie pomaga.

black najwazniejsze, ze odstaje. Uwierz mi, ze dziewczynom tutaj nawet troche nie odstaje. Stad pomysl z wypchanymi majtkami.
W sumie to facetom wspolczuje na rozbieranych randkach, wszystko wypchane...

to musze ejchac do japoni kupic Ja myslalam na codzien ja ubierac ale np mozna do tego jakąś bluzke gorsetowa i na wesele jako gość Fewcia chodź se kupimy takie na nasze wesela :P
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Meduzza my i tak ten obiad nawet chcemy robic tylko ze wzgledu na matki. My moglibysmy isc do urzedu ze swiadkami a pozniej do domu na kubel z KFC i wino :P A teraz rozkminiamy skad tu nawet te pare tysiecy wytrzasnac, bo w sumie chcielibysmy jak najszybciej

Ja nie podalam numeru konta, a ze meldunek mam jeszcze u matki ( no co przez rok nie mialam kiedy sie przemeldowac ) to przekaz przychodzi na jej adres...

Bokeh jestes dosc wysoka wiec wydaje mi sie ze w wersji do kolan- lekko za kolano wygladalabys bardzo dobrze
dziękuje myśle że masz racje przed kolana jak mała dziewczynka za kolana może troche staro? a do kolan chyba w sam raz
Stary 2013-04-23, 09:49   #3335
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
HEHE a to CI dopiero.... ale ja troche nie rozumiem co oni tacy zdziwieni?? przecież mają tv i internet i widują inne białe twarze co nie? to tak jakbym ja kazała murzynce sie rozbierać czy na pewno to jej dupa murzyki mają fajne

A co do aparatu znam u nas to 600D bardzo fajny na pewno bedziecie zadowoleni... ale co do obiektywu bo pancake czyli 40mm 2.8 tak? i to bedzie wasz jedyny obiektyw? to prędzej bym wzieła 35mm 2.0 (te 2.8 i 2.0 to określenie swiatla jakie wpada do obiektywu 2.0 jest jaśniejszy przez co zdjęcia będą łądniejsze w skrócie. A 40mm i 35mm to kąt widzenia danego obiektywu i 35 mm jest szerszy niż 40 jeszcze w przeliczeniu to jest jakos x 1,5 więc jeszcze węziej. Czyli musisz sie nastawić na to że w pomieszczeniu będzie ciężej zrobić zdjęcie bo może sie okazać że nie masz sie juz gdzie odsunac a obiektyw jest staloogniskowy czyli nie ma zoomu. ) Ale sam w sobie pancake bedzie dobry tylko pomyślcie czy nie chcecie tez szerokiego kąta. Z ciekawości ile u was kosztuja takie aparaty? jakbys podala juz nie w jenach tylko pln

Kurcze ona nie wypadnie tam ? super no i facet myjący naczynia mój dziś rano mył

no patrzałam na nią ale penwie przyszła by halka pokryta warstwa tiulu, a mi by sie taka z prawdziwego zdarzenia marzyła. Może napisze dziś do mojej krawcowej ślubnej maila z zapytaniem tylko któa długość lepiej???

Hania własnie zasnęła od dobrego tgodnia budzi sie raz w ocy i raz nad ranem jak juz jasno na jedzonko potem sie troche bawimy z tata w 3 w łóżku i kolo 10 znów zasypia a potem mamy troche zadań do zrobienia na zewnatrz wiec czeka nas przejażdzka

Antoniette duża już Laura, duzo do noszenia
Na razie jedyny.
Dzieki za objasnienia.
Jutro pojutrze powinien dojsc, to bedzie chrzest bojowy.
Body ok. 1200pln uzywany mozna dostac za 800 (przy czym uzywany to taki, ktory ktos kupil, ale po pierwszym uzyciu sie nie spodobal i sprzedaje)
Obiektyw ok. 450pln.
Jestem ciekawa jak to sie ma do pl cen...

Nie wypadnie. W srodku sa szelki. Ale pomysl mial swietny, chyba przyznacie.

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

antoinette w pierwszej kolejnosci szczepilam przeciwko pneumokokom (jednoczesnie w druga reke Hib).
Pneumokoki sa odplatne w Pl?

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

pierwszy raz jadłam czekoladę, bo jakieś ciastka itd to już wcześniej były kurcze teraz to się boję zjeść cokolwiek

Za drugim i kolejnymi razami nie bylo juz problemu.

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
to musze ejchac do japoni kupic Ja myslalam na codzien ja ubierac ale np mozna do tego jakąś bluzke gorsetowa i na wesele jako gość Fewcia chodź se kupimy takie na nasze wesela :P

dziękuje myśle że masz racje przed kolana jak mała dziewczynka za kolana może troche staro? a do kolan chyba w sam raz
Najmodniejsza dlugosc to za kostki, niemal zeby sie po ziemi wloczyla.
Przyjezdzaj i wpadaj na kawe
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:56   #3336
ewulkaaa
Wtajemniczenie

hej dziewczyny

nadrobiłam was wczoraj na telefonie ale tak mnie wkur.wia ten htc, że już nie odpisałam.

Przede wszystkim współczuję teściowych... podziwiam was, jak wyw ytrzymujecie, ja bym nie dała rady. J ateż mieszkam z teściową, ale nie jest tak źle, poza tym, że np czasem mówi do mnie jak do opiekunki dla ani a nie do mamy np ostatnio annę tam karmiłam, bo piliśmy kawę i usnęła, więc ją tam zostawiłam. Jak się obudziła to teściowa ją zabawiała, nawet mi nei powiedziała, że dziecko się obudziło :O dopiero jak Ania zgłodniała to przyniosła mi ją i z takim tekstem: " teraz ją nakarm, możesz przewinąć i wyjdżcie na dwór, bo łądna pogoda, tylko ubierz jej tą misiową bluzę i czapkę, żeby jej nie przewiało, no i owiń ją w koc, tylko nie za gruby! "

co do facetów - ejjj, mój od waszych odstaje to ja zazwyczaj udaję, żewiadomo co a ten - Ewaaaa, przestań, nie przy dziecku!!! normalnie ja nie wiem, może on jakiś homo niewiadomo czy jak? bo to ja mam zazwyczaj większą ochotę, większe skojarzenia itd

a z ciuchami to ja nie-na-wi-dzę!!! zakupów, wprost przeciwnie do mojego TŻa... u nas po prostu wszystko jest na odwrót on mnie wyciąga do galerii zazwyczaj, ale ja tylko stoję w przymierzalni, a on mi przynosi ciuchy w moim rozmiarze i te które mu się podobają, ja przymierzam wybieramy, no i on płaci a na swoje zakupy jeździ sam bo ja za bardzo marudzę

dzisiaj u nas pięęęękna pogoda! czekam aż Ania się obudzi i idziemy na długaśny spacer przynajmniej taki jest plan! a wy jak ubieracie dziś dzieciaczki?
ja myślałam o body z krótkim rękawem + welurkowy kaftanik + welurkowe śpiochy. Co wy na to? za dużo, za mało?

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:56   #3337
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ja tez sie dolaczam do plaskodupcow, ehhh.... przed ciazamialam fajny tylek a teraz taki sflaczaly ze oooo mamooooo....

Illusion e tam grubcio, to bylo tydz temu, moj jest jeszze tydz mlodszy wiec jak bedzie w wieku Twojego to bedzie w granicach 7kg wazyl
Dziekuje za linka kurcze, ten mi sie megaaa podoba http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...169592355.html ale jest napisane, ze jest miekki, a ja nie chce takiego mega miekkiego, tylko lekko usztywniany, eh.... i jestem w ciemnej

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-23, 09:58   #3338
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:

Dziewczyny a to już trzeba napisać tą prośbę o przedłużenie macierzyńskiego????????

cyt:"Wniosek o dodatkowy urlop macierzyński należy złożyć na piśmie, w terminie nie krótszym niż 7 dni przed rozpoczęciem korzystania z tego urlopu." ale to trzeba jeszcze sprawdzić

Cytat:

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

antoinette w pierwszej kolejnosci szczepilam przeciwko pneumokokom (jednoczesnie w druga reke Hib).

tak, odpłatne, ponad 300zł za każdą z 4 dawek

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:59   #3339
nafiyqa
Zakorzenienie

Zwariuje! Dzwonie 5 raz do MOPSu (wypadaloby zlozyc juz dokumenty o becikowe).
A tam 30 sekund sygnal i potem "przepraszamy, linia zajeta"

Wiem, ze sto razy bylo tu o tym, ale napiszecie jeszcze raz jakie dokumenty musze zlozyc?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 10:02   #3340
hope01
Zakorzenienie

wróciliśmy
Illusion ja też bym chętnie poczekała na przecenę, ale tutaj juz tylko w jednej Biedrze zostały wokół mnie a TŻ wczoraj stwierdził, ze mam mu kupić drugie, bo jak on pojechał do Biedry wieczorem to nie było.

Byliśy też w lumpku. We wtorek baba zawdze robi po 1 zł, dziś po 2 zł. Rzeczy z Zary, Stradivariusa, Bershki... Ale, że przyszliśmy tam po 9 to już wszystko przebrane, baby sobie normalnie z rąk wyrywają Ja młodemu wzięłam kilka rzeczy i poszliśmy

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 10:02   #3341
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Meneq, na moja straz sasiedzka nic nie zadzialakiedys chcielismy z M.przejsc sie nago po kuchni a potem seksic sie na blacie, albo chcialam udawac, ze Michal mnie dzga nozem, ale zrezygnowalismy, i tak za chwile sie stad wyprowadzamy:P

Bylismy wczoraj u mamy i myslalam, ze bedzie problem z zasnieciem - Maly zasypia rowno o 20. Nie bylo zadnego, zasnal sam o 19.58 jechalismy o 23.30 i Maly nie obudzil sie ani przy ubieraniu, ani przy zapinaniu w fotelik, dopiero w domu jak M.go na przewijak wtarabanil

Fewciu wspolczuje kochana, ale to dla Blaneczki zdrowka musicie ten okres jakos przejsc, bedzie dobrze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

: hahaha: YOU MADE MY DAY!!!

Cytat:

Wiem, ze sto razy bylo tu o tym, ale napiszecie jeszcze raz jakie dokumenty musze zlozyc?
ani mi ni emów załatwiam te dokumenty już chyba z dwa tygodnie, krwi.cy idzie dostać!!! i co zanoszę już "komplet" to znów mi każą doś donieść...

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-23, 10:03   #3342
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
co do facetów - ejjj, mój od waszych odstaje to ja zazwyczaj udaję, żewiadomo co a ten - Ewaaaa, przestań, nie przy dziecku!!! normalnie ja nie wiem, może on jakiś homo niewiadomo czy jak? bo to ja mam zazwyczaj większą ochotę, większe skojarzenia itd
Pociesze Cie, moj po ciazy ma zerowe libido...

Wczesniej to byl normalny, zdrowy facet, a teraz to ja nie wiem co sie z nim porobilo...

Ja za to dola jakiegos lapie
Moj maly terrorysta znow od samego rana marudzi. Musze mu poswiecac 100% uwagi, nie daj boze jakby mi sie zachcialo do toalety pojsc!
Karmie go, usypiam, odkladam, pospi 5 min i juz steka

Nie mam kiedy zjesc, wykapac sie, a co dopiero mowic o nauce i pisaniu pracy

Stary 2013-04-23, 10:04   #3343
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Na razie jedyny.
Dzieki za objasnienia.
Jutro pojutrze powinien dojsc, to bedzie chrzest bojowy.
Body ok. 1200pln uzywany mozna dostac za 800 (przy czym uzywany to taki, ktory ktos kupil, ale po pierwszym uzyciu sie nie spodobal i sprzedaje)
Obiektyw ok. 450pln.
Jestem ciekawa jak to sie ma do pl cen...

Nie wypadnie. W srodku sa szelki. Ale pomysl mial swietny, chyba przyznacie.

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Za drugim i kolejnymi razami nie bylo juz problemu.

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Najmodniejsza dlugosc to za kostki, niemal zeby sie po ziemi wloczyla.
Przyjezdzaj i wpadaj na kawe
hmmm no body u nas ciezko dostac tego aparatu jednak zawsze jest w parze z kitem 18-55mm koło 2800 a obiektyw musiala bym sprawdzic myśle koło 1200 spokojnie.... ehhh

A właśnie interesuje mnie czy japonki rzeczywiście wyglądają ta młodo nie raz na necie widać zdjęcia laski któa wygląda na 20 lat a podpisane że ma 40.... to prawda?

I co do chrztu w załączniku strój Hani, dostalam na mala od chrzestnej no bo ona kupila
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_0837.jpg (124,7 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0836.jpg (109,7 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0835.jpg (110,0 KB, 42 załadowań)
Stary 2013-04-23, 10:06   #3344
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:

ani mi ni emów załatwiam te dokumenty już chyba z dwa tygodnie, krwi.cy idzie dostać!!! i co zanoszę już "komplet" to znów mi każą doś donieść...
Tego sie obawiam

Ja poki co mam tylko:
- nasze zaswiadczenia z us,
- zaswiadczenie od lekarza,
- wniosek o becikowe.

Co jeszcze? Wiem, ze cos z mojego mopsu, ze tam nie ubiegam sie o becikowe i kopie dowodow.

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-04-23 o 10:07
Stary 2013-04-23, 10:09   #3345
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]Debrah na u jakiego sprzedawcy kupowałaś biustonosz???
uż patrzę...sprzedający LUXBIUST - bardzo szybko przesyłkę miałam w domu.
Aż mam apetyt na jeszcze jakiś:P Dziewczyny, które już kiedyś KP - szybko biust wraca do starych rozmiarów wraz z końcem kp?

Cytat:
Dziewczyny jeszcze szybko pytanko, zanim wyjdę z Darią. Jak ubieracie dziś dzieciaczki w taki upał?? Ja już sama nie wiem... ona ma kaszelek jeszcze i katar, ale nie chce też jej przegrzać
Podłączam się bo też mamy katarek.

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

Kurczę aż mi się nie chce wierzyć, że kostka czekolady i 2 tofeefe to jest taka ilość czekolady, która zostawia wyraźny ślad w mleku i szodzi dziecku...jakbyś zjadła tabliczkę gorzkiej czekolady 80% to ja rozumiem zaparcia, ale tak??
hmm
Ja jem, mojej nic nigdy nie było po czekoladzie.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 10:09   #3346
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny

nadrobiłam was wczoraj na telefonie ale tak mnie wkur.wia ten htc, że już nie odpisałam.

Przede wszystkim współczuję teściowych... podziwiam was, jak wyw ytrzymujecie, ja bym nie dała rady. J ateż mieszkam z teściową, ale nie jest tak źle, poza tym, że np czasem mówi do mnie jak do opiekunki dla ani a nie do mamy np ostatnio annę tam karmiłam, bo piliśmy kawę i usnęła, więc ją tam zostawiłam. Jak się obudziła to teściowa ją zabawiała, nawet mi nei powiedziała, że dziecko się obudziło :O dopiero jak Ania zgłodniała to przyniosła mi ją i z takim tekstem: " teraz ją nakarm, możesz przewinąć i wyjdżcie na dwór, bo łądna pogoda, tylko ubierz jej tą misiową bluzę i czapkę, żeby jej nie przewiało, no i owiń ją w koc, tylko nie za gruby! "

a z ciuchami to ja nie-na-wi-dzę!!! zakupów, wprost przeciwnie do mojego TŻa... u nas po prostu wszystko jest na odwrót on mnie wyciąga do galerii zazwyczaj, ale ja tylko stoję w przymierzalni, a on mi przynosi ciuchy w moim rozmiarze i te które mu się podobają, ja przymierzam wybieramy, no i on płaci a na swoje zakupy jeździ sam bo ja za bardzo marudzę

dzisiaj u nas pięęęękna pogoda! czekam aż Ania się obudzi i idziemy na długaśny spacer przynajmniej taki jest plan! a wy jak ubieracie dziś dzieciaczki?
ja myślałam o body z krótkim rękawem + welurkowy kaftanik + welurkowe śpiochy. Co wy na to? za dużo, za mało?
to rzeczywiście dziwnie chociaż to że płaci no nie narzekałabym :P

a co do ubrania... juz widze ze podobna pogoda co wczoraj ja wczoraj ubralam krotkie body zwykle spodenki dlugie skarpetki i bluze co od spodu taka jakby cieplejsza mialam też czapke ale w pewnym momencie jej ją zdjęłam bo serio było gorąco ! a nie było wiatru i nie wiem jak ją dziś ubrać
Stary 2013-04-23, 10:13   #3347
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Tego sie obawiam

Ja poki co mam tylko:
- wniosek o becikowe.

Co jeszcze? Wiem, ze cos z mojego mopsu, ze tam nie ubiegam sie o becikowe i kopie dowodow.
ksera Waszych dowodów, oświadczenie o nie pobraniu wcześniej zasiłku w innej gminie

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 10:18   #3348
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ksera Waszych dowodów, oświadczenie o nie pobraniu wcześniej zasiłku w innej gminie
ja musiałam dodatkowo mieć zaświadczenie z pracy tża o dochodach netto w styczniu 2012, zaświadczenie z zusu o moim macierzyńskim netto w marcu 2013, składki zdrowotne moje i męża za rok 2011 i jeszcze tysiąc innych pierdół

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2013-04-23, 10:21   #3349
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:
Tego sie obawiam

Ja poki co mam tylko:
- wniosek o becikowe.

nr konta do wpłaty

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
ja musiałam dodatkowo mieć zaświadczenie z pracy tża o dochodach netto w styczniu 2012, zaświadczenie z zusu o moim macierzyńskim netto w marcu 2013, składki zdrowotne moje i męża za rok 2011 i jeszcze tysiąc innych pierdół
o rany, to już przegięcie, my nic takiego nie dawaliśmy, a becikowe juz dawno dostaliśmy, tyle dobrze, ze w ciągu kilku dni kasa była na koncie

Stary 2013-04-23, 10:25   #3350
pstryczek84
Zakorzenienie

Hej!
chyba przechwalilam swojego synusia bo wczoraj przy usypianiu wpadl w histerie pt: Ludzie, ratujta bo obdzieraja me ze skóry
dopiero prawdziwna suszarka dala rade chyba za duzo wrazen jak na jedno popoludnie....
Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

My w niedziele mieliśmy chrzest. Wszystko super się udało. Pietrek pomarudził na początku mszy, ale tylko chwile , a potem zasnął i obudziła się dopiero w domu na imprezie. Do domu wróciliśmy po 21, mały był trochę rozdrażniony, ale spał dobrze i obudził się jak zwykle, tylko raz na karmienie.

A dziś mój mały mężczyzna kończy 3 miesiące a ja zachodzę w głowę jak i kiedy to zleciało . No jak przystało na dorosłego człowieka przespał dziś pięknie 9 godzin 20 minut
za chrzest i za 3 miesiace! poprosimy o foteczki

Cytat:
u nas tez dzis superancka pogoda tylko cos wiaterek slychac
tez sie zastanawiam jak mlodego ubrac...
a propo ubierania - wczoraj u tego laryngologa byl taki maciupenki chlopczyk, moze 2,3 tyg i w co go mamusia z babcia ubraly jak wychodzily? gruby miskowy kombinezon, gruba czapa i na to kaptur od kombinezonu !!!!, kocyk a to wszystko w nosidelku z oslonka! jak to zobaczylam to od razu polecialo mi po pachach
Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Moja Nada idzie dzisiaj do szkoły ciekawe jaka bedzie reakcja wszystkich
o ja cie! ale bedzie szal!

Cytat:

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
O kurde to mój grubcio musi chyba przystopować trochę z tym żarciem Zważyłam własnie i mi wyszło 7300 w samych bodach i suchutkim dopiero nałożonym pampersie
waga konkret

Cytat:

Dobrze zrobiony jednym slowem
az sama bylam w szoku i babcia tez ze nic nie plakusial, a tego balam sie najbardziej

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

stara d.po, ja tez już ledwo wytrzymuje
a dla Kubolka widac dopracowany w szczegółach

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Dziś rano przekręciła się z brzuszka na plecy

A poza tym byłam dziś na tej rozmowie... i wyglada na to, że jako pierwsza zacznę pracę. Z jednej strony bardzo się cieszę, bo każdy grosz się przyda, ale z drugiej nie wiem jak przeżyję tylu godzinne rozstanie z córcią...

nawet mi nic nie mow o pracy, brrrrr...
a ktorego wracasz?

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Tesciowa znowu mnie w☠☠☠☠ia .. rece mi opadaja ..
powiedz jej ze jak sie natychmiast nie ogarnie na naslesz na nia bande antytesciowych bab z wizazu

Cytat:
ja nie rozumiem o co kamann z tymi teściowymi... masarnia jakaś.. ja jak na swoją paatrzę to widzę Urszulę z małej syrenki (podlinkowana jak któraś nie pamięta )
bez kitu

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

brawa dla małego! W naszym kraju można się Przekrecic zanim dostaniesz się do specjalisty..

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 10:31   #3351
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Musze jeszcze podanie złozyc w tym tygodniu o dodatkowe 4 tygodnie macie wzór co powinno byc napisane ??
Mika, ile Twoje Szczescie male wazy?

co do podania - krotko, zwiezle i na temat

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

wystarczy, że napiszesz "Zwracam się z prośbą o udzielenie dodatkowego urlopu macierzyńskiego"; mi tak kadrowa kazała napisać, odręcznie, na kolanie
ja pisalam wczoraj to samo, i tez na kolanie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Moja Niunia tylko raz wczoraj zafundowala nam tak wyjątkową noc. Dzisiaj wszystko wróciło do normy-czyli pobudka co godzinę,półtorej. Biedną tak się męczy w tych szelkach. Dzisiaj tak się rzucała w nocy że je porozpinała

.

o jejku, biedulka nasza kochana...

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Która jeszcze narzeka na płaskodupie? Chętnie się podzielę, kilka dziewczyn mogę obdzielić i jeszcze zostanie dla mnie
ja poprosze

zdjecia bobfrutkow przecudne!
i tatuska myjacego gary tez

Stary 2013-04-23, 10:38   #3352
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
I wsio?

Cytat:
Wlasnie, Ty podajesz jakies dziwne dokumenty, chcialam zadzwonic do mopsu i to zweryfikowac, ale tam maja mnie w dupie

Nie chce mi sie jechac na drugi koniec miasta tylko po to, by zapytac!!!

Stary 2013-04-23, 10:40   #3353
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
wróciliśmy
Illusion ja też bym chętnie poczekała na przecenę, ale tutaj juz tylko w jednej Biedrze zostały wokół mnie a TŻ wczoraj stwierdził, ze mam mu kupić drugie, bo jak on pojechał do Biedry wieczorem to nie było.

Byliśy też w lumpku. We wtorek baba zawdze robi po 1 zł, dziś po 2 zł. Rzeczy z Zary, Stradivariusa, Bershki... Ale, że przyszliśmy tam po 9 to już wszystko przebrane, baby sobie normalnie z rąk wyrywają Ja młodemu wzięłam kilka rzeczy i poszliśmy
Pokaż co kupiłaś młodemu Mnie TŻ już na leczenie wysyła bo jak raz w tygodniu jak jest u nas dostawa (bardzo blisko domu mam dwa za☠☠☠iaszcze lumpki) nie pójdę to chora jestem. Ja już mam ciuchów do wieku 1,5 roku tyle że szok ale jak takie piękne są to aż żal nie wziaść. Ostatnio kupiłam np. kurteczkę H&M jesienną superancką na jesień rozmiar 80 9-12 miesięcy i komplet z królikiem Buggsem bluza i spodnie też z H&M rozmiar 74.
A co do puzzli to ciekawe czy będą jeszcze na wyprzedaży ale czkam
Cytat:

- wniosek o przyznanie becikowego
- zaświadczenia z US o dochodach Twoich i TZ
- jak twój MOPS według miejsca zamieszkania jest inny to jakiś świstek ze się nie starasz u siebie o becikowe
- zaświadczenie od ginekologa
- i kilka papierków jeszcze które w MOPsie dali druki do wypełnienia m.in. oświadczenia rodziców o wysokości składek na ubezpieczenie społeczne, oświadczenia rodziców że nie mieli dochodów z działalności innej niż opodatkowanej podatkiem dochodowym od osób fizycznych, oświadczenia rodziców że nie mieli dochodów z zagranicy...no ale to TŻ te druczki wziął z MOPSu
Cytat:
J

Illusion e tam grubcio, to bylo tydz temu, moj jest jeszze tydz mlodszy wiec jak bedzie w wieku Twojego to bedzie w granicach 7kg wazyl
Dziekuje za linka kurcze, ten mi sie megaaa podoba http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...169592355.html ale jest napisane, ze jest miekki, a ja nie chce takiego mega miekkiego, tylko lekko usztywniany, eh.... i jestem w ciemnej
nie bierz miękkiego. Te lekko usztywniane z allesa są superanckie
Cytat:
Napisane przez antoinette Pokaż wiadomość
cyt:"[FONT=Arial]Wniosek o dodatkowy urlop macierzyński należy złożyć na piśmie, w terminie nie krótszym niż 7 dni przed rozpoczęciem korzystania z tego urlopu." ale to trzeba jeszcze sprawdzić
dokładnie tak

Dziewczyny ale pyszny sok kupiłam w Biedrze Smak: jabłko kosztela. Piję sobie właśnie z kostkami lodu i się rozpływam. Tylko że nie stał tam gdzie wszystkie soki tylko w koszach. Lecę dzisiaj po zapas.
Stary 2013-04-23, 10:43   #3354
blogerka
Wtajemniczenie

jesli chodzi o "nasze" szczepienia z teściową to powiem Wam co postanowiłam.
ona jest niereformowalna i w tej sytuacji robiąc jej na złośc, sobie samej też zaszkodzę, no bo tak czy siak i tak z moich planów nic nie wyjdzie.
więc wybrałam rano mniejsze zło, wysłałam od razu smsa "szczepienia są na 13.30, spotkamy się w przychodni, idę z wózkiem, bo później zrobimy sobie od razu spacer"
odpisała mi "bedę za pół godziny, przyniosę pieniądze" - mówiłam Wam, że tż nie mam całości, więc teściowa miała wypłacić i dowieżć.
dobrze wiem, ze to bede za 30 min, wtedy 10.30 oznaczałoby że do 13.30 bysmy tu siedzialy razem a pozniej dopiero wyszly na te szczepienia, i byc moze jeszcze na spacer by chciala ze mna isc ...
no ale odpisalam jej ze to bez sensu, zeby przyjezdzala tylko przywozic te pieniadze, ze lepiej jak juz razem pojdziemy na te szczepienia, to mi odpisala cos w stylu ze ona przyniesie teraz te pienaidze a pozniej pojdziemy na szczepienia ... bez komentarza ..
odpisalam, ze wole zebysmy sie spotkaly na miejscu, no to tylko odeslala mi usmiech .. ufff..
no wiec po trosze wyszlo na moje, bo udalo mi sie pocwiczyc, zjesc n a spokojnie sniadanie a teraz maly spi a ja pije kawke i trace czas na ☠☠☠☠☠☠☠y w internecie wiec jestem zadowolona, a ona moze buyc z nami przy tych szczeipeniach, chociaz pisalam Wam ze zrobila straszna afere w tej przychodni, i jestem ciekawa co znowu dzisiaj sobie wymysli i co jej sie nie spodoba ..

poza tym tak sie cieszylam, ze dostalam w koncu okres a cala noc umieralam z bolu, jak zasnelam to bylo dobrze, ale jak wstawalam na karmienie to pozniej zasnac nie moglam juz ..
a myslalam zawsze ze po ciazy miesiaczki juz nie bola ... w zasadzie dziwne, bo juz od kilku lat mnie raczej nie bolalo nic .. a teraz znowu
Stary 2013-04-23, 10:47   #3355
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez antoinette Pokaż wiadomość
cyt:"Wniosek o dodatkowy urlop macierzyński należy złożyć na piśmie, w terminie nie krótszym niż 7 dni przed rozpoczęciem korzystania z tego urlopu." ale to trzeba jeszcze sprawdzić

tak, odpłatne, ponad 300zł za każdą z 4 dawek
O matulu!!
Mnie sie poszczescilo i od kwetnia sa za friko.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 10:48   #3356
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Ale Twoja Dama bedxzie się cudnie prezentować

Cytat:
hej dziewczyny

Ja chce takiego męża, ja wolę iść sama na zakupy niż z nim bo szkoda i moich i jego nerwów

Cytat:
hmmm no body u nas ciezko dostac tego aparatu jednak zawsze jest w parze z kitem 18-55mm koło 2800 a obiektyw musiala bym sprawdzic myśle koło 1200 spokojnie.... ehhh

A właśnie interesuje mnie czy japonki rzeczywiście wyglądają ta młodo nie raz na necie widać zdjęcia laski któa wygląda na 20 lat a podpisane że ma 40.... to prawda?

I co do chrztu w załączniku strój Hani, dostalam na mala od chrzestnej no bo ona kupila
Śliczny strój

Cytat:
Tego sie obawiam

Ja poki co mam tylko:
- wniosek o becikowe.

My też jeszcze tego nie załatwiliśmy a mamy jak narazie tylko zaświadczenie od lekarza

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hej!
chyba przechwalilam swojego synusia bo wczoraj przy usypianiu wpadl w histerie pt: Ludzie, ratujta bo obdzieraja me ze skóry
dopiero prawdziwna suszarka dala rade chyba za duzo wrazen jak na jedno popoludnie....

za chrzest i za 3 miesiace! poprosimy o foteczki

Dziękujemy , zaraz postaram się wygrzebać jakieś foty i do klubu wstawić

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 10:49   #3357
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

powiedz jej ze jak sie natychmiast nie ogarnie na naslesz na nia bande antytesciowych bab z wizazu

wiesz co jest najsmieszniejsze? ze ona te mamuskowe fora podczytuje! cholera wie jakie dokladnie, ale jak urodzilam to sama mialam to gdzies, a ona mnie namawiala zebym sie zapisala na fora dla mam i w koncu jestem na wizazu .. ale taka mysl mnie naszla, skoro ona te fora podczytuje w poszukiwaniu informacji dla "naszego" synka jak to ona mawia, to czy nigdy nei natknela sie na te wypowidzi dziewczy ktore narzekaja na swoej tesciowe? pewnie tak bylo, no ale zapewne ona czuje sie idealne tesciowa
Stary 2013-04-23, 10:51   #3358
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
- wniosek o przyznanie becikowego
- zaświadczenia z US o dochodach Twoich i TZ
- jak twój MOPS według miejsca zamieszkania jest inny to jakiś świstek ze się nie starasz u siebie o becikowe
- zaświadczenie od ginekologa
- i kilka papierków jeszcze które w MOPsie dali druki do wypełnienia m.in. oświadczenia rodziców o wysokości składek na ubezpieczenie społeczne, oświadczenia rodziców że nie mieli dochodów z działalności innej niż opodatkowanej podatkiem dochodowym od osób fizycznych, oświadczenia rodziców że nie mieli dochodów z zagranicy...no ale to TŻ te druczki wziął z MOPSu
Kurcze, ale moj mops jest 550km stad :/
Nie wiesz czy ktos mi moze to zalatwic i przyslac?

Albo wniosek bedzie na TZ... Wtedy tez musze miec ten swistek?

Stary 2013-04-23, 10:59   #3359
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:

w takim wypadku lepiej, żebyś się jednak tam dodzwoniła. Chociaż u mnie było tak, że dzwoniłam i mi babka powiedziała co innego, niż TŻ na miejscu jak papiery zanosił (WTF?) chodziło o to, że mnie powiedziała, że mogę napisać tylko oświadczenie o dochodach za poprz. rok podatkowy, a TŻ kobieta powiedziała, że absolutnie, musi być papierek z US - no to jest jednak różnica i to zasadnicza

Stary 2013-04-23, 11:04   #3360
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
wiesz co jest najsmieszniejsze? ze ona te mamuskowe fora podczytuje! cholera wie jakie dokladnie, ale jak urodzilam to sama mialam to gdzies, a ona mnie namawiala zebym sie zapisala na fora dla mam i w koncu jestem na wizazu .. ale taka mysl mnie naszla, skoro ona te fora podczytuje w poszukiwaniu informacji dla "naszego" synka jak to ona mawia, to czy nigdy nei natknela sie na te wypowidzi dziewczy ktore narzekaja na swoej tesciowe? pewnie tak bylo, no ale zapewne ona czuje sie idealne tesciowa

Cytat:

tylko niech ci nie przyjdzie do glowy wsiadac w pociag

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości