|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Hej
[QUOTE=oliwka__;48118639]... Byłam dziś w aptece i był jakiś tatuś i poprosił o cytuje " taka glukozę do zapychania dzieci małych " jako ze spieszyłam się skomentowała to tylko ze pan oszalał niech pan nie kupuje tego świństwa na co to dziecku ale cała drogę do domu myślałam kto im to poradził i jaki to skretynialy pomysł gdybym nie musiała szybko wracać to wykład bym puściła poprostu żal ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Oldzinx, widze że podczytujesz jak tam samopoczucie? Lepiej? --------- A ja nic nie pisze, bo u nas nuuuuudy ![]() Jutro mamy pierwszą rocznicę - ale ten czas leci. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3332 | ||||||
Zakorzenienie
|
Helloł ,
tez się dziwie co tu tak pusto ... ja podczytuje czasem ale tez czasu brak jak na razie ... i ta cudowna pogoda ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() czyli idąc tym tropem ...jeśli piekąc ciasto dodam cukier majac na celu aby był nośnikiem np. .poprawy barwy (cukier kolorowy)lub był nośnikiem czegos tam dodanego to mogę smiało ciasto podac mojej t która jest cukrzykiem . ciasto przecież będzie bez cukru ![]() spróbować ? ![]() ![]() ludzi mają za kretynów . ehhh najgorsze ze większość nie zaprzata sobie tym głowy . Cytat:
jak ja ograniczyłam kp to R zaczął jesc normalnie . najlepiej zaczął jesc jak zrezygnowałam z kp w nocy i tylko w dzień był cyc -rano i wieczorem . wtedy zaczęły się prawdziwe posiłki . a teraz R je całkowicie normalnie .i to co my . wiec widać ze u nas cyc zastepował całkowiecie inne posiłki . problem był taki ze R chciał cyca bez przerwy . a tak się nie da preciez . dlatego u nas rezygnacja z kp była bardzo dobrym pomysłem . podobny przykład miałam z N . na cycu prawie 2 lata , najchętniej tylko na cycu ![]() to tak z moich obserwacji . Zosiek miniaturek . a jej wzrost jaki? a Wy jako rodzice - wysocy jesteście ,duzi? Cytat:
![]() Cytat:
mleko nigdy nie będzie gorszej jakości . tak jak napisała Dragusia- prędzej Tobie czegos zabraknie niż dziecku . ale mysle tez ze jak faktycznie zaczynasz się gorzej odzywiac , i martwisz się ze mała gorzej jada wolac cyca to może czas na ograniczenie choć do jednego kp na dobe . albo zakończenie . [QUOTE=oliwka__;48118639 " taka glukozę do zapychania dzieci małych "[/QUOTE] bo niektórzy duzi panowie już dawno sobie mózg zapchali .niekoniecznie glukozą . ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() no to Wszystkiego Naj ![]() ![]() ![]() ![]() cos szykujecie (randka w salonie ? ![]() i zdrówka bardzo dla chorowitków !!!!!!!!!!! ![]() ![]() ale abyście samotnie się nie czuły i ja dołączam ![]() R dostał katar ,a My z tztem od wczoraj mega zawaleni - katar , gardło ,i łeb pęka ![]() mój R skończył półtora roku w poniedziałek . wzrost 86 cm i waga 11,200. a! i R wpasował się do rodzinki - bardzo lubi sushi (na razie ryby grillowane ) ![]() ![]() a z religią to nie chciałam ciagnąc tematu .... jestem bardzo tolerancyjna (chyba ) i nic mi do tego co i kto wyznaje dopóki innym nie wyrzadza się krzywdy i innych się nie przymusza . a teraz KK zmusza wszystkich ,zastrasza , szantażuje . starsznie przykreca srube i mam wrazenie ze coraz więcej ludzi odchodzi .... nawet nie dlatego ze przestają wierzyc ale dlatego ze instytcja KK staje coraz bardziej żenująca . My podjelismy decyzje ze J nie pójdzie do komunii , J podziela nasze zdanie . wypisujemy z lekcji religii . zobaczymy co dalej . Nie ma sensu dalej się oszukiwać i robic jak większość pod publiczkę .jak kiedyś będzie chciał powrócić na łono KK to droga wolna . Co do zasad komunijnych , i celu samego w sobie ...to nie oszukujmy się ale 90 % dzieci idzie dlatego ze będzie impra .prezenty ,dlatego ze "wszyscy" ida przecież i tak trzeba .większość dzieci nie wie o co w tym wszystkim chodzi . takei przedstawienie i tyle . Mój J jeszcze sprawy sobie nie zdaje ,bo pomimo ze na religie chodził ( jakby nauczali o buddyzmie to tez by chodzil ) to ani słowa o sakramentach tak naprawdę nie było . zresztą z tego co orientowałam się co robia na religii -czego się ucza to .... kiedy należy kleczec podczas mszy , kiedy składac rece , narysować pana Jezusa na krzyżu ...i takie tam ![]() ale wracając do sedna - aby J nie czuł się samotny bo jednak większość klasy będzie uczestniczyła w tym wszystkim to tego dnia pójdziemy sobie na pyszny obiad ,pyszny deser , może nawet dostanie jakiś prezent .... nic startny względem tamtych dzieci nie będzie . biorac pod uwagę ze dla wikszosci dzieci i rodziców to będzie żadne !!!przezycie duchowe . żadne ....
J . N . R ![]() Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2014-09-13 o 15:56 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3333 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() 2. Dziekuje ![]() ![]() 3. Zdrówka w takim razie! 4. Super, że decyzja podjęta - bardzo dobry pomysł z tym obiadem ![]() Eluśka, zapomniałam: śliczny blondasek! I duży chłopak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3334 |
Zakorzenienie
|
Hej hej na wieczor.
Milus wstal dzis o 8 ![]() ![]() Bylismy dzis na wycieczce - z racji ze miam dojechac do siostr Milus nie spal o 11 ( jak zazwyczaj ) wiec TROCHE plakal w aucie - juz na miejscu wskoczyl do wozka i w 5min usnol spal 1,5h. Potem zesmy zaszaleli i polezli na pizzze - jakie jajca byly bo Milus dostal taki ala bidonowy kubek - i wszystkie zesmy sie smialy z tego jak probowal ciagnac wode i pic ![]() W drodze do domku prawie usypial wiec spi mi od 18.30 ![]() Demeter - najlepszego z okazji 1rocznincy slubu. Lunka - Nestelle - zdrUFka dla was ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#3335 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() nie piszę za wiele, nie mam nawet kiedy usiąść. tż wyszedł po śniadaniu, wrócił na kolację, J. spał 20 minut... na spacerze w nosidle. całe popołudnie marudził, jęczał, krzyczał, wściekał się, płakał. późnym popołudniem wpadł w taką histerię, że nie dało się go uspokoić. ale spać nie zamierzał. po kolacji padł, ale już pobudka z płaczem była ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3336 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() zdrówka ![]() stwierdziłabym nawet że 99%
![]() |
#3337 |
Zakorzenienie
|
co tak pusto? wszystkie w kościele czy co?
![]()
#3338 |
Zakorzenienie
|
no ja na pewno
![]()
#3339 | ||
Wtajemniczenie
|
Czesc
Cytat:
![]() ![]() Dziekuje ![]() Cytat:
![]() Ja też ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3340 |
Zakorzenienie
|
Ja wróciłam;p z Kościoła, a raczej sprzed, bo K. urządzał spacery w koło
![]() ![]() ![]() ![]() I chciałam powiedziec z pełna świadomoscią głośno i wyraźnie, świadoma konsekwencji: NIE MA WYCHOWANIA BEZ KAR/KONSEKWENCJI!!!! Może jedynie przez rodziców, od urodzenia, i to tez wątpię..MAm w grupie małych czortów, do których ani pochwała, ani groźba, ani kara, ani ignorancją ani niczym prawie dotrzec nie mogę. Leją się, wyzywają, a nawet zlecaja pobicie-jeden drugiemu....doam,ze pracuje z ...cztero-pięcio latkami ![]() MODERNA moze jakies złote rady?Bom bezsilna...I pytam serio bez prowokacji ani złośliwości-żeby nie było.JAk na razie działa tylko konsekwencja-którą sami sobie wymyslili- "kto komu zrobi krzywde nie bawi się tyle ile trwa angielski (20minut;p)" Ale nie zawsze i na krótko...To sie wygadałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#3341 |
Zakorzenienie
|
No hej.
Dzis pobudka o 5.50 ![]() ![]() Sniadanko - zabawa i o 10 odlot - padl na drzemke wiec i jak tez poszlam spac haha. Teraz obiadek i wyjde z nim na spacer bo w miare ladna pogoda sie zrobila. Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#3342 |
Zakorzenienie
|
Melduje sie..my po koscoele po obiedzie i po spacerze...jedziemy po beagla chyba suczke
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Dziewczyny buty na zime kupujecie juz teraz czy blizej mrozow sniegu zimy? ![]()
#3343 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do problemu, to szczerze wspolczuje ![]() to na pewno nielatwe zadanie zapanowac nad duza grupa dzieci ![]() Cytat:
![]() pisalas niedawno jak J. sie zaczal rozwijac ruchowo i jestem pod wrazeniem! Ciesze sie, ze tak dobrze mu idzie - dzieci, ktore pozniej zaczynaja chodzic dosc szybko nadrabiaja zaleglosci - i tak jest u Was ![]() Cytat:
![]() a przeziernosc ok? kciuki za tydzien czekania zacisniete! ![]() cathlyn priv ![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- A u nas wszystko dobrze, ulubiona zabawa M. to otwieranie drzwi kluczem (jeszzce jest za niski, ale probuje ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3344 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
- znam tez takich którzy są wierzący na swój sposób tzn . wierzymy ale wszystkich zasad ( czyt. większość ![]() Tych dwóch kategorii nie zaliczam z bardzo do wierzących -tylko do udających ... 2. "zlecają pobicie" ![]() ja przyznam szczerze ze problemu z moimi dziecmi nigdy nie miałam . tak po prostu , o co poproszę to jest raczej zrobione . nie zawsze chętnie ,czasami musze powtórzyć raz czy dwa ale jest ok . bicia się nie ma . I w przedszkolu naszym to tez sytuacji takiego rozmiaru o którym piszesz nie było . jak chodził J to w jego grupie był jeden chłopiec który bił - okazało się ze miał 2 starszych braci którzy go podpuszczali do tego a rodzice nie bardzo reagowali - wychowawczynie ciagle wzywały rodziców a Ci po roku przenieśli swe dziecko do innej placówki . był tez chłopiec z charakteru bardzo trudny zwłaszcza dla pań w przedszkolu ale to wina jego rodziców którzy posługiwali się nim w swoich przepychankach rozwodowych . N zaś ma jednego chłopca w grupie który czasem udezrzy ,czasem zaklnie .... I to tylko tyle przykładów przez tyle lat - oprócz tego kłopotów nie ma . Ja w sumie marna pomoc w tego typu tematach , i doskonały materiał na wredną teściową . moje dzieci nie płacza ,nie bija się , jedza , spia całe noce ( już zapomniałam ze 2 miesiące temu całą noc karmiłam ![]() ![]() ![]() ale i ja i w przedszkolu jest stosowana metoda konsekwencji . uważam ją za naturalną. o matko .... Cytat:
pochwal się pieskiem jak się zdecydujecie ! Ja nadal chora . głowa pęka , multum kataru i ten głos jak "spod żabki " ![]()
![]() |
#3345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3346 |
Zakorzenienie
|
Wyjazd sie udał, K. widział ihaaa, me,be, gę ge, koko i yhyyykry (kuukuryku);p zachwycony
![]() moderna dzieki za priv, alez się zaangazowałas ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() J. ciągle przykłada palce do zamków w drzwiach, próbuje tam dłubać, a ulubiona zabawa.. przy wyjściu z mieszkania wykorzystuje, że ja zamknąć drzwi muszę i takie tam, więc pędem do sąsiadów, żeby zapukać ![]() __________ miałam pytać, może któraś z Was będzie miała jakiś pomysł... J. ostatnio na plecach miał jakąś wysypkę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3348 |
Zakorzenienie
|
Hejka, nadrobilam uczciwie mimo, ze usypiam. Mamy jak pisalam hatdcore spaniowy i chyba powoli wymiekam. Oboje niewyspani, lazimy na rzesach. Dzis zabawa od polnocy do 1.30 no i pierdyliard jekow, bekow do rana , marze po prostu marze o tym zeby te zeby wylazly....
Nestelle dobra decyzja. Wg mnie wazne zeby nie robic nic wbrew sobie. Pani usg tez mialas? Wiadomo kto w brzuszku mieszka? I jak odbierasz Kopernika?
#3349 |
Zakorzenienie
|
Despa - wspolczuje.
J. troche jeczy w nocy, rano budzi sie z placzem, za wczesnie i sie zaczyna.. zmeczony, niewyspany, jeczacy, marudzacy. W dzien nie pospi, choc wczoraj i tak lepiej bo 40 minut ale pobudka z placzem. Wieczorem pada jak mucha a ja nie wiem w co rece wlozyc bo w dzien nie wiele da zrobic. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3350 | |
Zakorzenienie
|
a widać coś? jak ona funkcjonuje w dzień?
Cytat:
USG miałam, ale lekarz-mruk nic nie komentował. tylko, że kość OK i na końcu "OK". jak dla mnie porażka. chyba prywatne gabinety mnie rozpuściły. płeć pewnie poznam w listopadzie, bo mój doktor się nie myli ![]() Klementyna, czekam na foty? trafiłaś bez problemu? Moderna, Torres ma swój zestaw kluczy - na podobnym sznurku, jak dziadek ma ![]() Byliśmy wczoraj na Rynku. Konkubent biegł w Business Runie i mu kibicowaliśmy. Całe centrum odcięte dla biegaczy. Gdy musiałyśmy wracać do domu na drzemkę Torresa, Młody się poryczał. Bo byliśmy "u koników" a koników nie było. Nie sądziłam, że taki mały człowiek już ma taką orientację w przestrzeni ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3351 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
maja orientacje,oj maja ![]() M. doskonale wie w ktorym kierunku jest plac zabaw,a gdzie sklep, gdzie sa schody po ktorych lubi wchodzic, kamienie,wie gdzie sa studzienki,ktore zawsze liczymypo drodze do sklepu, gdzie lezy duzy kamien itd. niesamowite ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
M.mial tez raz (chyba w lipcu) takie drobne na plecach, na linii pieluszki, taki wiekszy placek . One sa takie drobniutkie, ale tylko leciutko zaczerwienione, bardziej blade.. alergia raczej objawia sie wiekszymi bablami, tzn. te wypryski sa takie bardziej plaskie (z reguly). ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
![]() ja ten etap uwielbiam ![]() ale tez zatrzymujemy sie przy wiekszosci studzienek,bo M.musi posprzatac - wrzuci wszystkie liscie i patyki lezace wpoblizu ![]() (ja na ulice znalazlam takie rozwiazanie, zepo prostu biore dzeicko na rece i tak przechodzimy na druga strone ![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
![]() bez spiny otrzymalas ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Dragusia to dzisiaj odbieracie te klucze, w Berlinie? to szerokiej drogi! ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- achna przypomnialam sobie,ze pytalas o te kotleciki ryzowe ![]() ja robie na oko - pol szklanki ryzu gotuje w proporcji 1:2 z woda,jak ryz ostygnie dodaje do niego jedna starta marchewke i dwie garsci swiezego szpinaku (na sitku przelewam go wrzaca woda, jak zwiednie to odciskam z wody i kroje na drobno), sol, pieprz, jeden zabek czosnku przecisniety przez praske, pokrojona cebulke dymke - mieszam i blenderem z wierzchu rozdrabniam (nie calosc) - i dodaje jedno jajko. Mieszam i formuje nieduze kuleczki, ktore obtaczam w bulce tartej i splaszczam ,smaze na patelni z rozgrzanym olejem. ![]() Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-09-15 o 09:05 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3352 |
Zakorzenienie
|
Nazwa hodowli: Royal Familly
Nazwa stowarzyszenia (związku): SPPR Nie znamy się na tym... zdjęcie później jak wróce do domu...
#3353 |
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja.
Wczorajsza rocznica to była porażka...cały dzień męczyła mnie zgaga i refluks ![]() ![]() Ech, jeszcze 3 miesiące, jeszcze 3 miesiące... To się wyżaliłam ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3354 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje, ze piesek jest zdrowy i socjalny - to najwazniejsze ![]() Jak bedziesz potrzebowala wskazowek to pytaj ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
![]() ja bym pewnie krzyczala: to jeszcze AZ trzy miesiace ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3355 |
Zakorzenienie
|
Moderna no wiesz... może nie mam rasowego psa... nie zależało mi na tym.. ale wyglada na beagla.. w opinii miłośników i znawców może być kundel.. no na rasowego mnie nie stać raczej... zapłaciłam za tego... mam metryczki itp. szczepiony, odrobaczony z czipem... suczka... dla mnie nie jest wazny rodowod wiec nie przejmuje sie tym.. bardziej bedzie mnie interesowalo co ma zjesc, jak sie nim opiekowac i zajmowac niz to czy jest wzorcowy itp.
![]() p.s.: pan od ktorego go kupilismy byl bardzo przejety.. mowil, zeby maly krzywdy mu nie zrobil bo takie dzieci kopia itd bija.. martwil sie... .. warunki widzialam, kazda hodowla byla w oddzielnej klatce, miejsce wolne czyste ... nie zauwazylam zeby byl jakis syf i byly zle traktowane... jest zywy piesek.. ładny i przyjazny. Pytanie mam do Ciebie.. żeby to się zaraz wątęk beaglowy nie zrobiła to krótko.. pies ma prawie 8 tygodni... co je, jakieś wskazówki, porady przy wychowaniu i opiece? szczepienia to weterynarz odpisze... maz kupil szelki i smycz dzisiaj Paweł idzie na spacer ![]()
#3356 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wstawać wstaje przy kanapie, chodzi bokiem jak ma się czego przytrzymać. Wstaje sama rzadko i bez podparcia, co doprowadza ją do gwałtownego napadu chichotu ![]() Poza tym śmiała się z Z, że postawiła na mowę i motorykę małą po prostu. Zocha jej ułożyła 2 piramidki, wieżę z 8 klocków, w poczekalni i u mnie na kolanach wertowała ptasie radio pokazując i krzycząc "kukułka" i wyłapuje i powtarza jak słyszy wszystkie słowa w rozmowie które zna, a mówi koło 100. ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
![]() |
#3357 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystkiego NAJ z okazji rocznicy... u nas zykuje się 20.10. ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Nestelle dziękuję za odpowiedź na temat butków ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3358 |
Zakorzenienie
|
Potrzebuję pomocy jeśli chodzi o łóżeczko turystyczne - różnią się czymś? Czy wszystkie to z grubsza to samo? Muszę szybko kupić i przetestować przed wyjazdem więc mam niewiele czasu.
Zastanawiałam się nad tym http://allegro.pl/chicco-good-hight-...559503845.html i nad tym http://allegro.pl/milo-lozeczko-koje...591853274.html a może lepsze będzie coś takiego? http://allegro.pl/turystyczne-lozecz...550607742.html zastanawiam się co Zośce będzie najłatwiej zaakceptować, a z drugiej strony jaka wygoda w spaniu na jednym i drugim - z jednej strony jak oglądałam w sklepie takie z siatką wokół to ten dół był strasznie twardy, niemal czuć tą konstrukcję pod spodem; z drugiej strony zastanawiam się, czy dmuchany materac nie jest potwornie gorący do spania.... Z trzeciej strony ma sowę na wierzchu, nie wiem czy to nie byłby argument koronny ![]() ![]() ![]() pomocy, powinnam się chyba dziś zdecydować....
#3359 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak daje rade w złobku w takim stanie? Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() choć wielkość dziecka wcale nie obrazuje tego jakie będzie w przyszłości ... a Zosiek wysoka tylko szczuplak po prostu ![]() I faktycznie wszystko poszło u niej w mowe szczególnie chyba ![]() ![]() ![]() (wieze tez robi . i sam się rozbiera do kąpieli ![]() Eluska - piecho prześliczny ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Scarlett- wszystko zależy od tego jakie masz oczekiwania . ja mam łóżeczko turystyczne w typie tych dwóch pierwszych . te trzecie dmuchane jest prześliczne ,i na pewno tez łatwiejsze w transporcie ale u mnie by nie przeszło z tak małym dzieckiem ... ja do takiego malucha potrzebuje łóżeczka "trudno opuszczalnego " tzn . abym wsadziła i maluch wiedział ze nie wyjdzie sam i ma isc spac . Z R nie mam problemu z kładzeniem bo zasypia sam od wielu miesięcy ale jakby miał łóżeczko w typie tego dmuchanego to na pewno by wial ile wlezie ![]() choc pewnie już niedługo maluchy będą spac normalnie . ( J poszedł spac do normalnego łózka - piętrowego tylko ze na dole , przed 2 r.ż ) także ja na dzień dzisiejszy wybrałabym nr 1 lub 2 . Pani - a jak brzuszek ? urósł coś???
![]() |
#3360 |
Zakorzenienie
|
cathlyn dzisiaj w radiu Bajka o godzinie 21 audycja o zywieniu, mozna tez online bedzie posluchac
http://radiobajka.pl/player/ a tu info z FB Zapraszam na audycję! Dzisiaj o 21.00 w Radiu Bajka będziemy rozmawiali o jedzeniu. O dylematach czy i jak namawiać dzieci do jedzenia. Na co uważać w tym temacie oraz jak podchodzić w tej sprawie do osób opiekujących się dziećmi - np. w przedszkolu. Moim gościem będzie Małgorzata Jackowska, doradca żywieniowy dla rodziców. Do usłyszenia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.