Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2015-01-30, 09:57   #3331
Curly81
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 805
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Poka¿ wiadomo¶æ
Lepsze jest picie glutka, ja tak robiê ju¿ od ilu¶ miesiêcy co 3 dni oko³o, moja mama te¿. W sumie to co p³ynne szybciej dociera, a jak po³kniesz nierozgryzione ziarenka to bêd± po prostu wydalone. Pewnie nawet po rozgryzieniu nie dotrze tyle dobroci co po ugotowaniu siemienia, ja sobie glutka pijê a ziarenka z glutkiem u¿ywam do placków z cukini

Poza tym ziarna surowe podobno zawieraj± jaka¶ substancjê szkodliw± i po gotowaniu ona znika, nie pamiêtam ju¿ co to by³o ale blondhaircare wkleja³a wpis z kilku ksia¿ek na ten temat i odradzano jedzenia siemienia na surowo. Na surowo ju¿ bardziej z³ote siemiê, mo¿na je kupiæ w proszku te¿.
czyta³am,¿e siemie lniane ma cyjanki,ktore uwalniaj± siê z ³upiny w czasie rozgryzania,mielenia i namoczenia w letniej/zimnej wodzie.Pisz± te¿,¿e jest go tak ma³o,¿e przy stosowaniu 2 ³y¿ek dziennie np.nie ma to ¿adnego szkodliwego dzia³ania,¿e trzeba by tego siemia zje¶æ bardzo du¿o,¿eby zaszodzi³o.Muszê doczytaæ dok³adnie jak to jest.Ja np.pijê siemiê zalane tylko gor±c± wod± i takie stosowanie chyba dzia³a tylko na zatwardzenie i zespó³ jelita wra¿liwego...bo wydziela siê ¶luz...a mi chodzi w od¿ywienie w³osów,wiec chyba powinnam je mieliæ?Jak to jest,kto¶ na 100% wie jak siê prawid³owo stosujê w celu np.porostu w³osów?

Pisz±,¿e zalanie mielonego siemia gor±c± wod± albo gotowanie ca³ych ³upin powoduje denaturacjê enzymów,które katalizuj± reakcjê przemiany szkodliwych glikozydów w cyjanki...

W oczekiwaniu na kolejne szczê¶cie

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2015-01-30 o 10:18
Curly81 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-30, 10:14   #3332
Klaudenc
Moderator

Wiadomo¶ci: 3 203

Cytat:
Napisane przez Curly81 Poka¿ wiadomo¶æ
czyta³am,¿e siemie lniane ma cyjanki,ktore uwalniaj± siê z ³upiny w czasie rozgryzania albo namoczenia ale pisz± te¿,¿e jest go tak ma³o,¿e przy stosowaniu 2 ³y¿ek dziennie np.nie ma to ¿adnego szkodliwego dzia³ania,¿e trzeba by tego siemia zje¶æ bardzo du¿o,¿eby zaszodzi³o.Muszê doczytaæ dok³adnie jak to jest bo ja np.pijê siemiê zalane tylko gor±c± wod± i takie stosowanie chyba dzia³a tylko na zatwardzenie i zespó³ jelita wra¿liwego...bo wydziela siê ¶luz...a mi chodzi w od¿ywienie w³osów,wiec chyba powinnam je mieliæ?Jak to jest,kto¶ na 100% wie jak siê prawid³owo stosujê w celu np.porostu w³osów?
No w³a¶nie te¿ nie wiem co i jak dok³adnie z tymi cyjankami itd., ja surowego nie lubiê i lepiej piæ tak czy siak. Najlepiej moim zdaniem gotowaæ, wtedy ziarenka s± miêkkie a dobroci z nich zostaj± w glutku. Moja mama mieli, ja gotujê, jaki¶ czas pi³am mielone ale nie ma ¿adnej ró¿nicy... po prostu jak je zmielisz to nie musisz gotowaæ bo szybko siê glut robi po zalaniu wrz±tkiem. Moja mama mieli bo nie chce jej siê tego gotowaæ za ka¿dym razem. Siemiê robisz wg przepisu na opakowaniu, czyli gotujesz
Klaudenc jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-30, 10:25   #3333
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
No w³a¶nie te¿ nie wiem co i jak dok³adnie z tymi cyjankami itd., ja surowego nie lubiê i lepiej piæ tak czy siak. Najlepiej moim zdaniem gotowaæ, wtedy ziarenka s± miêkkie a dobroci z nich zostaj± w glutku. Moja mama mieli, ja gotujê, jaki¶ czas pi³am mielone ale nie ma ¿adnej ró¿nicy... po prostu jak je zmielisz to nie musisz gotowaæ bo szybko siê glut robi po zalaniu wrz±tkiem. Moja mama mieli bo nie chce jej siê tego gotowaæ za ka¿dym razem. Siemiê robisz wg przepisu na opakowaniu, czyli gotujesz
zrobi³am edycjê powy¿ej...doczytujê w³a¶nie jak to siê prawid³owo stosuje na w³osy,¿eby by³o i zdrowo i ,¿eby by³ zamierzony efekt.

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

O proszê i tu jest odpowiedz,cytujê:
,,Nasiona lnu (podobnie jak i ³odyga oraz li¶cie) zawieraj± dwa zwi±zki cyjanogenne nale¿±ce do grupy glikozydów nitrylowych (inaczej: nitrylozydów): linustatynê oraz neolinustatynê. Dopóki ziarno jest nienaruszone, zwi±zki te s± stabilne i nie ulegaj± przemianom chemicznym. Dzieje siê tak, poniewa¿ glikozydy i aktywuj±ce je enzymy umieszczone s± w ró¿nych czê¶ciach ziarna i nie stykaj± siê ze sob±. Dopiero w momencie pêkniêcia ³upiny i naruszenia struktury ziarna, nastêpuje aktywacja enzymów, które rozpoczynaj± przemianê glikozydów w cyjanowodór. Proces ten nazywamy cyjanogenez± (produktami po¶rednimi cyjanogenezy linustatyny i neolinustatyny s±: linamaryna oraz lotaustralina).

Cyjanogeneza nie zachodzi, je¶li zmielone nasiona zalejemy gor±c± wod±, lub gdy je zagotujemy w wodzie, poniewa¿ enzym aktywuj±cy przemiany jest bia³kiem, i jak ka¿de bia³ko w wysokiej temperaturze ulega denaturacji i traci swoje w³a¶ciwo¶ci.

Ponad to organizm radzi sobie z ma³ymi dawkami zwi±zków cyjanopochodnych, wiec dawka ok 3 ³y¿eczek mielonego siemienia nie jest szkodliwa.''

Bior±c pod uwagê wszystkie za i przeciw zamierzam stosowaæ mielone siemie lniane zalane gor±c± wod±.

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2015-01-30 o 10:26
Stary 2015-01-30, 10:28   #3334
karolca
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 30 736

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Poka¿ wiadomo¶æ
wiadomo, ¿e ³atwiej siê ¶ci±ga sam± farbê, ale zdj±æ kolor z w³osów wielokrotnie farbowanych czarn± henna i farb± ju¿ nie jest takie proste.
Nie podjê³abym siê samodzielnego rozja¶niania takich w³osów.

Mam miesi±c / póltora na przemy¶lenie w jakie tonacje brn±æ dalej, to co mam bardzo mi siê podoba, ale nie wiem czy nie podniosê koloru wy¿ej - tzn na górze zrobiæ br±z a na dole blond
Apetyt ro¶nie w miarê jedzenia
Samodzielnego te¿ bym siê nie podjê³a, ale u fryzjera podda³am sie takiemu zabiegowi i o dziwo w³osy nie ucierpia³y

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obra¿aj.
karolca jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-30, 10:34   #3335
Miskaa78
Kazar Lady

Wiadomo¶ci: 22 900

Cytat:
Napisane przez karolca Poka¿ wiadomo¶æ
Samodzielnego te¿ bym siê nie podjê³a, ale u fryzjera podda³am sie takiemu zabiegowi i o dziwo w³osy nie ucierpia³y
czas poka¿e jak to u mnie wp³yne³o na w³osy, fryzjerka zapewnia³a mnie, ¿e nie zniszczymy kude³ków, bo u¿ywa jaki¶ superduper produktów

Tak¿e sci±ga³a¶ hennê? Pochwalisz sie efektami?

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczaj±c± g³upot±..

Miskaa78 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-30, 10:39   #3336
Klaudenc
Moderator

Ja glucio³ka g³ównie na jelita u¿ywam, na w³osy mam dodatkowo olej do popijania. Mielonego nie lubiê bo jak mnie drapie takie co¶ w gardle to bleee, nie lubiê
Stary 2015-01-30, 11:04   #3337
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
czas poka¿e jak to u mnie wp³yne³o na w³osy, fryzjerka zapewnia³a mnie, ¿e nie zniszczymy kude³ków, bo u¿ywa jaki¶ superduper produktów

Tak¿e sci±ga³a¶ hennê? Pochwalisz sie efektami?
Nie farbowa³am henn±, a sklepowymi farbami, z amoniakiem, potem bez. Przez wiele lat na czarno, pó¼niej ja br±z od ciemnego po jasny.
Taki odcieñ by³ ¶wie¿o po farbowaniu, 2 tygodnie temu
123.jpg

obecnie jest taki
20150129_135038.jpg

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obra¿aj.

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2015-01-30, 11:24   #3338
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez karolca Poka¿ wiadomo¶æ
Nie farbowa³am henn±, a sklepowymi farbami, z amoniakiem, potem bez. Przez wiele lat na czarno, pó¼niej ja br±z od ciemnego po jasny.
Taki odcieñ by³ ¶wie¿o po farbowaniu, 2 tygodnie temu
Za³±cznik 5900665

obecnie jest taki
Za³±cznik 5900664
piêkny kolor

ja farbowa³am i farbami i henn±, nawarstwiony mia³am kolor nie¼le. Od dawna mnie nosi³o przerzuciæ sie na koloryzacjê u fryzjera, jednak te "domowe" farby za bardzo mnie wkurza³y i a to kawa³ek czo³a czy ucha sobie zafarbowa³am, a to paznokieæ, a co u¿y³am protein to kolor sp³ywa³

Stary 2015-01-30, 11:24   #3339
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja glucio³ka g³ównie na jelita u¿ywam, na w³osy mam dodatkowo olej do popijania. Mielonego nie lubiê bo jak mnie drapie takie co¶ w gardle to bleee, nie lubiê
ja nie spo¿ywa³am jeszcze mielonego,wiec nie mam pojêcia jak smakuje ale jak bedzie niedobre to po co siê katowaæ,te¿ pijê olej lniany i te¿ pi³am parzone w ca³o¶ci g³ównie na jelita

Karolca,bardzo ³adny kolorek

Stary 2015-01-30, 11:50   #3340
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
piêkny kolor

ja farbowa³am i farbami i henn±, nawarstwiony mia³am kolor nie¼le. Od dawna mnie nosi³o przerzuciæ sie na koloryzacjê u fryzjera, jednak te "domowe" farby za bardzo mnie wkurza³y i a to kawa³ek czo³a czy ucha sobie zafarbowa³am, a to paznokieæ, a co u¿y³am protein to kolor sp³ywa³
Ja ju¿ wiem jak± farbê profesjonaln± u¿ywaæ wiêc mogê zaj±æ siê tym sama. A moje w³osy ca³kiem dobrze reaguj± na amoniak (lepiej siê krêc±)

Cytat:
Karolca,bardzo ³adny kolorek
Dziêkujê. Szkoda, ¿e w ¶wietle s³oñca daje trochê ¿ó³t± po¶wiatê i nie jest równomiernie "sp³ukany"

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obra¿aj.
Stary 2015-01-30, 11:55   #3341
201605161428
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 219

Ja jednak nie farbuje i powiem wam, ze moje wlosy to maja swoje zyciowe etapy. Raz jest super raz jest gorzej. Nerwy mi je wykanczaja. Teraz stresuje sie sesja i juz mam swoj zespol stresowy uaktywniony: problemy zoladkowe, wlosy matowe i nie ukladajace sie, lamiace paznokcie. U mnie to sie pojawia doslownie z dnia na dzien i wystarczy mi tydzien nerwow i gotowe. Pielegnacja dokladnie ta sama, a wlosy jak tarlo dzisiaj wyszly.
201605161428 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-30, 13:00   #3342
myszka2020
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 099

Cytat:
Napisane przez handzia600 Poka¿ wiadomo¶æ
Ma³y offtop
Jeste¶my po spotkaniu i zakrêconym piwie z Doe i kqq , piêkne w³osy macie dziewczyny
Pami±tkowe zdjêcie , troszeczkê nieostre bo by³o ciemno , ale wa¿ne ¿e jest Moim zdaniem u³o¿one od lewej do prawej wg stopnia skrêtu w³osów (ja,Doe,kqq)
Szaleñstwo, zakrêcone szaleñstwo

Cytat:
Napisane przez sandra1515 Poka¿ wiadomo¶æ
Troszkê moich nowo¶ci
Jak kto¶ szuka fajnego rosyjskiego szamponu to polecam ten ze zdjêcia jest na porost z papryczk±, w³osy siê po nim super uk³adaj±
Koktajl na porost w³osów NS ma cudowny sk³ad i niestety ogromn± cenê ale wraz z maseczk± dro¿d¿owa jak dla mnie po³±czenie idealne ograniczone wypadanie do minimum

Sk³ad koktajlu: Argania Spinosa Seed Oil* (marokañski olejek arganowy), Hippophae Rhamnoides Fruit Oil* (olejek z owoców rokitnika a³tajskiego), Olea Europaea Fruit Oil*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Fruit Oil (mas³o jojoba), Macadamia Ternifolia Nut Oil (olejek makadamii), Persea Gratissima Fruit Oil* ( olejek awokado), Tocopheryl Acetate (wit. Е), Prunus Amygdalus Dulcis Kernel Oil (olejek migda³owy), Mentha Piperita Leaf Oil* (olejek miêtowy), Elettaria Cardamomum Oil (olejek kardamonowy), Rethinyl Palmitate (wit. А), Phospholipids, Glycine Soja (Soybean) Oil, Glycolipids, Glycine Soja (Soybean) Sterols, Glyceryl Linoleate, Glyceryl Oleate, Glyceryl Linolenate, Prunus Armeniaca Kernel Oil* (olejek s pestek moreli), Rosa Canina Seed Oil* (olejek z dzikiej ró¿y), Borago Officinalis (Borage) Seed Oil (olejek ogórecznikz), Abies Sibirica Oil (olejek jod³y), Parfum.

Woda z szungitem zosta³a tu podpatrzona jedyne co mogê na razie powiedzieæ to tyle, ¿e jak we wszystkich opiniach jest napisane, ¿e pompka nie dzia³a to siê zgadza co¶ okropnego :/

Od¿ywka z YR kupiona za 9.90 z³ polecam klubowiczkom z t± kartk± co do domu przysy³aj± ja za ni± dosta³am przy zakupach du¿y ¿el do mycia 400 ml o cudownych zapachach s± ja mam waniliê bo uwielbiam ale s± te¿ inne
Oo, ale¿ pyszno¶ci Mi te¿ zaczê³a siê nieco pompka zacinaæ, ale nie ma na razie tragedii My¶lê w³a¶nie o tym szamponie, ale w³a¶nie przyszed³ mój z fitomedu do suchych i normalnych, ju¿ kiedy¶ mia³am odlewkê i polubi³am go, Eloe go zachwala³a z tego co pamiêtam.
No i zamówi³am z EcoSpa bazê detergnetow± i chyba te¿ jaki¶ szampon taki sobie zrobiê ¶rednio oczyszczaj±cy

Wreszcie znowu siê zahennowa³am, po prawie 3 miesi±cach przerwy, tym razem nie czyst± henn±, tylko z dodatkiem amli, jest po niej bardziej rudawo widzê, a po czystej bardziej wi¶niowo- czerwono
Na szczê¶cie nie ma tragicznego przesuszu, doda³am do mieszanki ³y¿kê maski gloria z 15 kroplami mleczka pszczelego
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 30.01-horz.jpg (90,2 KB, 26 za³adowañ)
myszka2020 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-30, 13:13   #3343
handzia600
perfumowe ADHD

Wiadomo¶ci: 3 255

Ja siê jako¶ boje henny , mam schiza ¿e naturalna mimo odpowiedniego zastosowania zafarbuje mi w³osy , schiz co poradziæ
A ja dzisiaj idê na zakupy w³osowe (no co , u mnie to siê zdarza 1x / koniec miesi±ca wiêc siê cieszê jak g³upia ) i mam nadziejê ¿e siê opamiêtam
Stary 2015-01-30, 13:17   #3344
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Ja siê jako¶ boje henny , mam schiza ¿e naturalna mimo odpowiedniego zastosowania zafarbuje mi w³osy , schiz co poradziæ

henna zawsze farbuje w³osy, zw³aszcza naturalna

Stary 2015-01-30, 13:19   #3345
handzia600
perfumowe ADHD

Cytat:

henna zawsze farbuje w³osy, zw³aszcza naturalna

Neutralna te¿ ?
Stary 2015-01-30, 13:24   #3346
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

Neutralna te¿ ?
naturalna czy neutralna w koñcu?
pewnie masz na my¶li cassiê
senna jest uwa¿ana za "bezbarwn± henne" - to od¿ywka do w³osów, nie henna ociepla kolor, nie farbuje

Stary 2015-01-30, 13:27   #3347
handzia600
perfumowe ADHD

Cytat:
naturalna czy neutralna w koñcu?
pewnie masz na my¶li cassiê
senna jest uwa¿ana za "bezbarwn± henne" - to od¿ywka do w³osów, nie henna ociepla kolor, nie farbuje
Nie znam siê kompletnie na hennie , nawet nie chce o tym czytaæ bo dla mnie to czarna magia Tak chodzi³o mi o tê odzywkowat± , a to jak ociepla to tym bardziej nie I tak mam ju¿ ciep³y br±z z rudym blaskiem , co mi siê nie podoba wa¶nie musze p³ukankê kupiæ
Stary 2015-01-30, 15:24   #3348
paulownia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 861

Cytat:
Czego tu sie bac? przeciez wlosow ci nie spali.
Ja od lat hennuje i nie narzekam. Wlasnie w przyszlym tygodniu bede odswiezac kolorek.
paulownia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-30, 15:35   #3349
201604251028
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 726

Dziewczyny, odk±d przesz³am na pielêgnacjê w stylu CG, moje w³osy strasznie siê pl±cz± Wcze¶niej tego nie zauwa¿a³am bo czesa³am je na sucho. Czy to znaczy ¿e moje w³osy s± bardzo bardzo zniszczone i powinnam je obci±æ?

Mam fale 2a, w³osy s± do¶æ cienkie ale bardzo gêste, jest ich po prostu du¿o. Moja obecna pielêgnacja: myjê Babydream, potem Kallos Latte. Po myciu rozczesujê Tangle Teezerem, ugniatam z od¿ywk± b/s Joanna Naturia z pokrzyw±, staram siê te¿ dawaæ ¿el lniany, ale jeszcze go nie opanowa³am, bo czêsto go nie odcisnê dobrze i koñcówki s± sklejone.
201604251028 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-30, 15:52   #3350
201605161428
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez yonce Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny, odk±d przesz³am na pielêgnacjê w stylu CG, moje w³osy strasznie siê pl±cz± Wcze¶niej tego nie zauwa¿a³am bo czesa³am je na sucho. Czy to znaczy ¿e moje w³osy s± bardzo bardzo zniszczone i powinnam je obci±æ?

Mam fale 2a, w³osy s± do¶æ cienkie ale bardzo gêste, jest ich po prostu du¿o. Moja obecna pielêgnacja: myjê Babydream, potem Kallos Latte. Po myciu rozczesujê Tangle Teezerem, ugniatam z od¿ywk± b/s Joanna Naturia z pokrzyw±, staram siê te¿ dawaæ ¿el lniany, ale jeszcze go nie opanowa³am, bo czêsto go nie odcisnê dobrze i koñcówki s± sklejone.
Dajesz ¿el na w³osy ociekajace woda?

Edytowane przez 201605161428
Czas edycji: 2015-01-30 o 15:54
Stary 2015-01-30, 16:06   #3351
201604251028
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 726

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Poka¿ wiadomo¶æ
Dajesz ¿el na w³osy ociekajace woda?
Tak, od razu po wygnieceniu od¿ywk± b/s. W ogóle po na³o¿eniu tego ¿elu moje w³osy wygl±daj± okropnie i zawsze bojê siê ¿e takie zostan± Po odgnieceniu ju¿ fajnie, tylko zdarza siê, ¿e siê spusz±.

Zapomnia³am dodaæ, ¿e olejujê w³osy olejem winogronowym
201604251028 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-30, 16:12   #3352
201605161428
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez yonce Poka¿ wiadomo¶æ
Tak, od razu po wygnieceniu od¿ywk± b/s. W ogóle po na³o¿eniu tego ¿elu moje w³osy wygl±daj± okropnie i zawsze bojê siê ¿e takie zostan± Po odgnieceniu ju¿ fajnie, tylko zdarza siê, ¿e siê spusz±.

Zapomnia³am dodaæ, ¿e olejujê w³osy olejem winogronowym
Hm, ja na kapiace daje duzooo ¿elu. Zwykle wydaj± siê t³ustymi strakami jak zaczynam suszyæ. Ale po suszenia i odgnieceniu kompletnie tego nie widaæ. Mo¿e zrezygnuj z od¿ywki i dawaj mniej ¿elu?
Stary 2015-01-30, 17:18   #3353
iwonsia01
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 187

Ja z kolei musze uwazac wlasnie na ilosc zelu bo jak dam za duzo to mam matowe,suche i brzydkie wlosy nieprzyjemne w dotyku.Zdecydowanie wole efekt po kremach ale poli co sa za slabe na moje zniszczone wlosy;(
Stary 2015-01-30, 20:15   #3354
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 866

Cytat:
Ostatnio pojawi³a siê w³a¶nie w Rossmanie nowa isana do lokow szampon i od¿ywka w pomarañczowym opakowaniu.
Ooo. A wiesz mo¿e jak sk³ad? Taki sam jak w tej starej jasnej? Jak bêdê w Polsce koniecznie sobie kupiê.

A ja bardzo nie lubiê takiej glutowatej konsystencji, nie jestem w stanie wypiæ glutka. To chyba lepiej na surowo ich nie je¶æ? Ju¿ sama ne wiem, po tym wszystkim, co napisa³y¶cie.
krolewna_smieszka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-30, 21:06   #3355
handzia600
perfumowe ADHD

Ja polecam dla tych osób , którym nie przypad³ do picia glut/kisiel - siemiê lniane z³ociste ( tylko najlepiej samemu na bie¿±co mieliæ) Ja na kanapki sypiê (tutaj jedyny minus to to ¿e siê strasznie do podniebienia przylepia , co¶ jak mleko w proszku ) ale najlepiej go dodawaæ do potraw. mi np. dzisiaj zast±pi³o m±kê , zagê¶ci³o ³adnie ciasto na placki bananowe czy koktajle a takie zmieszane nie czuæ (chocia¿ z³ociste ma dla mnie ¶wietny smak i baaaaardzo lubiê )

o to zalecê do rossa jutro zobaczyæ te nowo¶ci. mam w planach od¿ywkê/ki z yves rocher i czajê siê na jak±¶ maskê biovaxa.Henny siê bojê i koniec nie umiem tego wyt³umaczyæ. Schiz i koniec

Edytowane przez handzia600
Czas edycji: 2015-01-30 o 21:10
handzia600 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-31, 00:55   #3356
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 866

http://www.boredpanda.com/disney-pri...-loryn-brantz/

Ja dzi¶ jestem 100% "Snow White with moisture frizz".
krolewna_smieszka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-31, 10:14   #3357
Klaudenc
Moderator

Cytat:
ja nie spo¿ywa³am jeszcze mielonego,wiec nie mam pojêcia jak smakuje ale jak bedzie niedobre to po co siê katowaæ,te¿ pijê olej lniany i te¿ pi³am parzone w ca³o¶ci g³ównie na jelita
Smakuje tak samo, tylko te drobinki smyraj± gard³o i dla mnie jest to nieprzyjemne, wiêc ziarenka gotujê w ca³o¶ci. ¯ó³te mia³am, ale by³o dla mnie obrzydliwe, mamie te¿ nie smakowa³o i zu¿y³y¶my do panierowania kotletów xD Tu akurat siê dobrze nadaje albo do zagêszczania sosów itd.

Na w³osy nie jestem w stanie okre¶liæ bo one s± w kiepskim stanie i tak - jest poprawa ale to dziêki wielu czynnikom. Glutek z pewno¶ci± te¿ tu dzia³a, ale to przez to ¿e wyregulowa³ mi problemy z jelitami ni¿ przez to ¿e ma wiele dobroci. Ka¿demu mogê bardzo poleciæ na pewno, tak ogólnie dla zdrowia. Dodam ¿e ja pijê tak co 3 dni, a nie codziennie i efekty s±. Paznokcie siê ³adnie wzmocni³y, a wiem ¿e to glutek bo nie u¿ywam na nie nic - od¿ywek itd.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-31, 10:37   #3358
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Poka¿ wiadomo¶æ
Ooo. A wiesz mo¿e jak sk³ad? Taki sam jak w tej starej jasnej? Jak bêdê w Polsce koniecznie sobie kupiê.

A ja bardzo nie lubiê takiej glutowatej konsystencji, nie jestem w stanie wypiæ glutka. To chyba lepiej na surowo ich nie je¶æ? Ju¿ sama ne wiem, po tym wszystkim, co napisa³y¶cie.
ja nigdy glutka nie pilam i nie zamierzam

Proszê, sk³ad z³otej Isany do loków w za³±czniku.
Nie chce mi siê za³adowaæ:/.Spróbuje pó¿niej.

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2015-01-31 o 10:38
Stary 2015-01-31, 15:59   #3359
handzia600
perfumowe ADHD

Zrobi³am ma³e zakupy w³osowe. Kupi³am cien krem do r±k z shea i migdalowym (jako do w³osów) , olejek Mariona z jojoba i s³onecznikiem, ziaja b/s ¿ó³ta , z Yves Rocher od¿ywkê odbudowuj±c± + z tej serii olej do olejowania, no i kupi³am odzywke w ciemno z isany tak± pomarañczow± do loków mam nadziejê ¿e nie bêdzie wtopa

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:
Zrobi³am ma³e zakupy w³osowe. Kupi³am cien krem do r±k z shea i migdalowym (jako do w³osów) , olejek Mariona z jojoba i s³onecznikiem, ziaja b/s ¿ó³ta , z Yves Rocher od¿ywkê odbudowuj±c± + z tej serii olej do olejowania, no i kupi³am odzywke w ciemno z isany tak± pomarañczow± do loków mam nadziejê ¿e nie bêdzie wtopa
Tfu to chyba z³oty jest a nie pomarañczowy
Stary 2015-01-31, 16:05   #3360
paulownia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 861

Cytat:

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Tfu to chyba z³oty jest a nie pomarañczowy
To zes poszalala.
Ja staram sie trzymac odwyk zakupowy przez caly luty, choc okropnie za mna chodzi szampon do lokow i odzywka Gun Britt Curl Care.
paulownia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-04-13 18:22:26

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:51.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.