|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
Jezeli plamień będzie ciag dalszy to dziś szpital.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3332 |
Rozeznanie
|
trzymaj się dzielnie i koniecznie jedź do szpitala jak coś się zadzieje
Nasz ślub 07.09.2013 ![]() Edytowane przez pietrusiowata Czas edycji: 2015-12-05 o 08:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#3333 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3334 |
Zakorzenienie
|
uaoo zostań w domu i odpoczywaj, zdrówka dla małej, uważaj żebyś się i Ty nie rozchorowała
pietrusiowata mam nadzieje, że wszystko już w porządku i taka akcja się nie powtórzy, uważaj na siebie Jak będą cały czas to nie czekaj długo i jedz im wcześniej niech skontrolują co się dzieje. To chociaż tyle, a już jesteś po? Ja już poprasowałam, a mąż salon posprzątał. Muszę się cofnąć do przepisu na tą pastę z tuńczyka, wysmarują ją kilka krakersów. |
![]() ![]() |
![]() |
#3336 |
Zakorzenienie
|
niepozorna, kinga dziękujemy
![]() Jutro mikołajki ![]()
#3337 |
Wtajemniczenie
|
Wczoraj na SR polozna mowila,ze przy plamieniach od razu do szpitala, bo to moze byc (ale nie musi) odklejajace sie lozysko i trzeba to skontrolowac. Ze w czasie skurczow porodowych plamienie jest normalne, ale nie wczesniej. Trzymam kciuki,zeby to bylo co blahego ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3338 |
Zakorzenienie
|
Nebula mam nadzieję, że nic się już dziś nie będzie działo, ale jak coś to jedź szybciutko do lekarza
![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Ja już po śniadaniu - stanęło na dwóch bananach i kakao, bo jakoś sama nie wiedziałam co bym zjadła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3339 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Może nie aż tak blisko, ale godzinka i jestem ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Nebula trzymam kciuki żeby przeszło ![]() Trzymam też kciuki za wszystkie badania ![]() i wczoraj miałyśmy z Magdusia 50 dni do porodu ![]() ![]() ![]() A gdzie Baby?! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boskie porównanie ![]() Gratki kolejnego tygodnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3341 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() Magda ja już wczesniej pisalam ze olej kokosowy jest nejlepszy na rozstępy. Ja od początku smaruje namiętnie i nic na razie nie wyskoczyło. Kolezanka z blizniakami miała ogromny brzuch od początku olej i nic, potem zaszła z nowu olała sprawe bo z jednym to pewnie brzuch będzie mały, faktycznie był mniejszy a rozstępy wyszły. Te produkty ze sklepów są chemiczne i sie wydaje ze nawilzaja a przestan stosowac jeden dzien albo w nocy mozna zauwazyc ze tak naprawe wysuszają. Ja jeden dzien olałam olej a brzuch miałam gładki i nawilżony. Dlatego teraz na te rozstepy smaruj duzo a zbledną. Wiadomo sa różne typy skóry ale ja naprawde polecam, nie jest drogi, wydajny. Dotka Moja teściowa jakby sie dowiedziala ze nie ochrzcimy to by z rodziny wykreśliła. Powiedziała jak wczesniej juz pisałam ze takie dziecko to żyd i ona tego nie akceptuje ![]() U nas z chrzestnymi tez bedzie problem. Siostra niby chce a rzekomo do Angli w styczniu wyjezdza. Brat tez chce ale sie do bierzmowania nie moze zabrac. Z rodziny meza nie ma kogo. No masakra. Kruszynka fajnie ze sie odezwałaś ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3342 |
Zakorzenienie
|
Lune to u nas dokładnie tak samo. Z rodziny TŻ to nie ma kogo wziąć na chrzestnych. Tzn. jego siostra ewentualnie na chrzestną, ale moja by mnie chyba rozszarpała, bo ledwo się o ciąży dowiedziała to już się zaklepała na chrzestną. A nie powiem jej przecież, że jej nie weźmiemy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- co do chrzestnch jeszcze - Gdyby moje rodzeństwo było starsze i miało żony to byłoby fajnie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3344 | |
Zakorzenienie
|
Ja się smaruję oliwkami z Rossmana albo tą dzieciową albo dla kobiet w ciąży i na razie (odpukać) jest okej. Na początku miałam jeszcze styczność z Palmersem ale mnie zapach drażnił i jeszcze jakiś balsam dla kobiet w ciąży się przewinął ale mnie skóra i tak swędziała i też mi dziwnie pachniał i poszedł do kosza od razu. Oliwki się u mnie najlepiej sprawdzają. Tylko cycki muszę smarować czymś innym, bo brodawki mam tak suche, że jedynie żel aloesowy daje sobie z nimi radę
![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
Ja też znajomych wolałabym nie brać, bo wiadomo że teraz jest super kontakt, a za jakiś czas może się wszystko urwać... W sumie w rodzinie niby też tak może być więc nie wiem... Ja z moim chrzestnym kontaktu już nie mam i mieć nie będę raczej, bo mieliśmy nieprzyjemną akcję z jego żoną, czyli siostrą mojego taty i się wszystko skończyło. Masakra z tymi chrzestnymi jest serio. Zazdroszczę tym, które już wiedzą kogo wezmą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3345 |
Rozeznanie
|
Mi się właśnie skończył olej kokosowy i smaruję tą oliwką z hipp dla kobiet w ciąży i stwierdzam, że szału nie ma. Dzisiaj jadę po kokosowy, bo tylko po nim brzuch nie swędzi.
Co do chrztu to ja mam 3 siostry a tż jedną. Brak mężczyzn :P Na matkę chcemy moją 20 letnią siostrę a na ojca chcemy męża od siostry tż. Bo jak weźmiemy siostrę tż to na ojca jej męża? A co z moją rodziną. ... ehhh nie jest łatwo ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Co do znajomych jako chrzestnych to raczej nie radzę. Moją chrzestną jest mojej mamy kuzynka a widziałam ją na komunii i moim weselu (babcia kazała zaprosić) i tak jest u tż z jego chrzestną. A to jest rodzina, więc ze znajomymi może być podobnie (ale oczywiście nie musi)
#3346 |
Zakorzenienie
|
Pietrusiowata właśnie na to też patrzymy.. mój tata tak miał, że przeprowadzili się z babcią na drugi koniec Polski i po kontakcie z chrzestnym
![]() Masakra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3347 |
Rozeznanie
|
Apka pokazuje 34 dni do porodu. .. kiedy to zleciało? ??? Szok
#3349 | |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No co Ty? Nasza mówiła ze jak jakieś krwawienie się pojawia to od razu do szpitala ....
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3350 |
Zadomowienie
|
Mi 37 dni
![]() Wcale mnie to nie stresuje jakoś ten poród ![]() Jade dzis do szpitala moze uda mi sie obejrzec porodowke i wypełnic papiery ![]() No i na szmaty, po sklepach i na obiadek ![]() Pan idzie ze swoim pieskiem go wyprowadzić jak ostatnio pisałyscie ![]() Mój mąż sie wczoraj tak z tego śmiał jak mu to powiedzialam ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Piona, będziemy razem rodzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3351 |
Zakorzenienie
|
Lune piąteczka
![]() Viki Jerzyczce chodziło o plamienie w czasie już skurczów porodowych, jak się akcja zacznie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3352 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3353 |
Zakorzenienie
|
Ja kokosowego kiedyś tylko do włosów używałam ale też jakoś średnio mi działał i przerzuciłam się oczywiście na co? Na oliwkę z Rossmana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3354 |
Zakorzenienie
|
Ja się już nie wypowiadam ile mi do porodu zostało
![]()
#3355 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Uważaj na siebie. Jakby się coś działo nawet się chwili nie zastanawiaj! Cytat:
![]() Witamy się w 34tc rowniez ![]() Na weekend do nas przyjezdza siostra z mężem i córeczka także będzie wesoło. Niedawno dopiero się obudziłam jakąś dobra noc miałam... ![]() Koktajlowa, Czarnula kciuki za wyniki ![]()
Serduszko malutkie ![]() Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-12-05 o 10:23 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3356 |
Rozeznanie
|
Zapomniałam napisać, że po tych ostrych skurczach od razu zadzwoniłam do położnej środowiskowej i się spotkaliśmy, bo akurat była w przychodni. Zapisałam się do niej i od razu do przychodni z tż.
No i wypełniłam plan porodu, bo miałam in blanco pobity przez gin.
#3357 |
Zadomowienie
|
Apeluje do was o mniejsza ilośc postów- nie mam szans was nadgonić.... Choć nie wiem jak bym chciała...
Martynka wczoraj skończyła 3 tyg. Ma juz 1820g. Czekamy z utęsknieniem na 2 kg żeby wyszła juz z inkubatora... Mamy troche problemów z jedzeniem. Ma problemy jeszcze ze skoordynowaniem ssania, połykania i oddychania. Zwłaszcza przy butli... Bardzo szybko sie meczy i zapomina oddychać a co jest dla niej bardzo niebezpieczne. Mimo to jestem dumna ze choć co któreś karmienie nam sie udaje ![]() Jestem z nią od 5.30 do Ok 1 w nocy. Czasem uda sie mi zdrzemnacgodzine w ciagu dnia. Przysypiam na stojąco- ale jakoś nie potrafię nie isc do niej na karmienie- nawet jesli wiem ze dostanie swoją porcje sonda to chce ja trzymać w tym czasie na rękach... Na szczescie mamy duzo fajnych pielęgniarek. Raz tylko miałam jakaś wredna przez 2h. Wrrr myślałam ze ja osobiście pogryzę Dziewczyny trzymajcie sie w dwupaku jak najdluzej. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to jak ja się budzę zawsze koło 5 jak mam badania, zanim je zrobię itp. to jest po 8 i jeszcze godzinę bym miała czekać, to na bank bym zemdlała. Ja zazwyczaj już w samochodzie jem śniadanie ![]() Pietrusiowata, współczuję siostrze ![]() Ja też miałam beznadziejną noc, nie lubię jak TŻta nie ma. Każdy stuk za oknem sprawia, że dostaję zawału ![]() Nie mówiąc o tym jak mi się halogen z czujką ruchową zaświeci przed domem ![]() Zasnęłam po 1, o 3 obudziłam się na siku, o 6 znowu siku, potem się obudziłam o 7:30, 9:30, a o 10:30 wstałam bo już żadne spanie... U nas dziś piękna pogoda ![]() Lune, nieochrzczone dziecko to Żyd, no spoko ![]() ![]() Ja jeszcze nie wiem kim jest takie dziecko wg mojej teściowej, bo jej nie uświadamiamy szczegółowo, że chrzcin nie będzie ![]() Ale podejrzewam,że zaraz wyskoczy, że 'nooo, chrzciny to na Wielkanoc będą?' |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3359 |
Zakorzenienie
|
Kamilka do 2kg już nie daleko
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3360 |
Rozeznanie
|
Kamilka fajnie, że piszesz
![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:53.