Mamusie styczniowe 2016, cz. VII - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-04, 21:18   #3271
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII

Kruszynko, przytulam mocno I trzymam kciuki za zielone światło na starania! Mam nadzieję, że niedługo wpadniesz do nas i napiszesz, że masz pod serduchem drugie serduszko
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-04, 21:19   #3272
czarnulax
Zakorzenienie

Moje dziecię dziś przechodzi samą siebie. Wszystkie narządy mi już chyba przestawiła i dalej coś kombinuje.
Stary 2015-12-04, 21:21   #3273
Dotka90
Zakorzenienie

Co do chrztu, to u nas będą przeboje, jak się teściowie dowiedzą, że nie chrzcimy Nawet nie chcę wiedzieć, co się będzie działo, bo teściowa chyba nawet nie zakłada takiej opcji, zwłaszcza że już kiedyś coś przebąkiwała, że siostra TŻta na chrzestną, a mój brat na chrzestnego

Tak jak swego czasu (tuż przed ślubem!) się obraziła, bo myslała, że weźmiemy siostrę TŻta na świadkową
Gdzie ona jest starsza ode mnie 14 lat, ma męża i dwoje dzieci i nijak nie widziałam jej w roli świadkowej: organizowanie panieńskiego, pomoc przy weselu, czy nawet ogarnianie na weselu czy kiecka się dobrze układa, tudzież pójście ze mna do kibla

Nie mówiąc o tym, że u nas ja wybierałam swoją świadkową, a TŻ swojego świadka, więc nijak nie rozumiem, czemu moją świadkową miała być jego siostra, z którą kontakt mam raczej sporadyczny
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-04, 21:22   #3274
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Moje dziecię dziś przechodzi samą siebie. Wszystkie narządy mi już chyba przestawiła i dalej coś kombinuje.

Najgorzej jak w bozenie gmera :-/
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-04, 21:22   #3275
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kruszynkaa86 Pokaż wiadomość
U mnie różnie, raz lepiej, raz gorzej, ale powoli do przodu... Brakuje mi tej całej ciąży, brzucha, dolegliwości no i przede wszystkim Synka jak pomyślę, że mogłabym Go niedługo przytulać to mi się kręci łezka w oku, nie powiem, że nie Ale nie mogę się załamywać, trzeba iść dalej... Straaaasznie bym już chciała znowu mieć lokatora w brzuszku i pewnie po Nowym Roku będziemy działać w temacie, jak tylko lekarz nie będzie miał jakiegoś ale... ale jestem pełna nadziei, mimo, że łatwo i lekko nie jest.
Dobrze że jakoś sobie radzisz. Trzymam bardzo mocno za Was kciuki i wierzę że tym razem Wam się uda. Życzę z całego serducha. Sciskam mocno

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-04, 21:22   #3276
czarnulax
Zakorzenienie

Kruszynko ściskam i trzymam za was kciuki
Stary 2015-12-04, 21:23   #3277
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
U mnie różnie, raz lepiej, raz gorzej, ale powoli do przodu... Brakuje mi tej całej ciąży, brzucha, dolegliwości no i przede wszystkim Synka jak pomyślę, że mogłabym Go niedługo przytulać to mi się kręci łezka w oku, nie powiem, że nie Ale nie mogę się załamywać, trzeba iść dalej... Straaaasznie bym już chciała znowu mieć lokatora w brzuszku i pewnie po Nowym Roku będziemy działać w temacie, jak tylko lekarz nie będzie miał jakiegoś ale... ale jestem pełna nadziei, mimo, że łatwo i lekko nie jest.

Magda - a Twoje zdjęcia śliczne Wasze brzuszki w ogóle są wspaniałe
Życzę wam, żeby już niedługo było u was małe szczęście i żeby było wszystko dobrze do samego końca bo musi tak być, a Adaś na pewno was wspiera z góry

Dziękuję kochana

Cytat:
Moje rozciąga się i zapiera tam gdzie będzie ten głupi rozstęp

No i najpierw poryczałam się przez ten rozstęp, a chwilę później że nie mam co narzekać i że dla małego wszystko.. głupie hormony idźcie sobie..
Kupiłam olej kokosowy.. tak łatwo się nie poddam
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-04, 21:25   #3278
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Najgorzej jak w bozenie gmera :-/
O tym mi nawet nie wspominaj Czasem mam wrażenie, że mi zaraz piąteczkę przybije

Jakie macie podkłady dla dziecia? Te mniejsze typu coś takiego? Właśnie sobie uświadomiłam, że ja czegoś takiego nie mam. Można to gdzieś stacjonarnie bez problemu kupić?
Stary 2015-12-04, 21:26   #3279
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Lobuziara mała rośnie a moja właśnie jakoś tak niemrawo dziś popukuje. :-/

Serduszko malutkie

Stary 2015-12-04, 21:30   #3280
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Co do chrzcin - my mamy problem. Siostra Tż jest w wieku mojej mamy i powiedziała, że nie chciałaby być chrzestną ze względu na problemy rodzinne.. No a ja mam dwóch braci z tym, że ten starszy jest dziwny i ja z nim w ogóle nie potrafię porozmawiać, a Tż go nie lubi. A młodszy ma 15 lat i ma już bierzmowanie, ale nie wiem to jeszcze dziecko
No i pomyślałam o mojej przyjaciółce, która jest idealną kandydatką na to miejsce.. ale przez ciążę, mój ślub i w ogóle czuję, że oddalamy się trochę od siebie - ona studia, chłopak, wyjazdy, a ja brzuch, mąż i dom... i czasem mam wrażenie że w ogóle się nie rozumiemy i że w ogóle żyjemy w innych światach..
Tż nie ma normalnych kolegów, a przynajmniej na tyle, żeby ogarnęli jakoś temat No i nie ma chrzestnych
Stary 2015-12-04, 21:30   #3281
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Dotka to będziesz miała wesolo teściowa chce niech się obraża nie to nie. Trudno. To jest Wasze dziecko i Wy podejmujecie decyzję. Tyle jej co sobie poburczy

Serduszko malutkie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-04, 21:33   #3282
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Lobuziara mała rośnie a moja właśnie jakoś tak niemrawo dziś popukuje. :-/
Mój też Ale serduszko biło na wizycie dzisiaj (a od 8-11 ruszył się niemrawo tylko parę razy a jak poklepałam mocniej brzuch to się przesunął na drugą stronę brzucha i tyle z jego ruszania ) ale co godzinę - dwie przewali się mi, jak wracałam z uczelni to mi się rozciągał w samochodzie chwilę więc nie spinam

Czarna ja mam z rossa te podkłady
Stary 2015-12-04, 21:36   #3283
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Mamusie styczniowe 2016, cz. VII

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Właśnie mówią o tej parze co zabili rodziców chłopaka w Rakowiskach.

Przyznam się że ja się z tą dziewczyną w piaskowinicy bawiłam jak miałam z 10 lat. Na moim osiedlu mieszkała

A tego domu gdzie zamordowali nie mogli sprzedać dłuższy czas, w końcu jakiś Ukrainiec kupił za połowę ceny.
Bylam w mega szoku po tym calym wydarzeniu.. To co zrobili jest obrzydliwe i powinno byc za to dozywocie z dozywotnimi torturami.

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Moze to kogos urazic ale jak dla mnie kara smierci powinna istniec... A "szczegolnie" traktowani powinni byc ci ktorzy dopuscili sie do morderstw z duzym okrucienstwem... Tak samo jesli tyczy sie znecania nad zwierzetami, kara powinna byc taka sama tortura jak zadal oprawca. Przepraszam ale ja mam bardzo skrajne poglady

Wyslane z Lumia920.
Mam podobne podejscie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
MAGDA, bo wybory miss są
Te misski brzydkie sa, zadna mi sie nie podoba :p

Cytat:
Niunia no i bosko! Możesz się cieszyć limuzyna

Dziewczyny chrzczace dzieci macie już wybranych rodziców?
Mamy chrzestna, moja siostre, i chrzestnego, brata meza, ale to tak wstepnie, bo ten brat czesto sie obraza i o :p

Cytat:
Cześć Dziewczyny ! Chciałam się przywitać, może mnie jeszcze pamiętacie...

Jak ja Wam zazdroszczę Waszych pięknych brzuszków i tego wszystkiego, ehh... Bardzo bym chciała żeby mój Adaś nadal sobie mieszkał w moim brzuszku... Dlatego Kinga, Ruda, Ewusia - doskonale Was rozumiem

Czytam Was cały czas, bo jakoś tak się z Wami "zżyłam", że ciekawi mnie co tam u Was, jak znosicie końcówkę ciąży no i będę na pewno śledziła Wasze porodowe poczynania !

Trzymam kciuki za każdą z Was, życzę duuużo zdrówka i cierpliwości na finiszu, szczęśliwych rozwiązań, zdrowych Maluszków i morza radości i szczęścia !
mam nadzieje, ze uda Wam sie w Nowym Roku! bardzo wspolczuje straty.

Cytat:

Mi dzis brzuch peknie mlody tak sie rusza

Dzis na szkole rodzenia raczej nudy bylo o patologii ciazy, ogladalismy porody naturalne (jako jedyna splakalam sie w momencie jak na filmie dostawaly takiego maluszka na piers) a potem byly cwiczenia oddechowe ale niczego szczegolnego sie nie dowiedzialam

Potem pojechalismy na pizze i jestem przezarto-obzarta. W ogole sie czuje jak slon jak sie tak objem..
Dostalismy znow mnostwo probek i prezentow i leze wlasnie posmarowana bio-oilem :p ale to ma dziwny zapach a i caly plik kuponow -20% do rossmana na produkty hipp wiec pewnie skorzystam

Edytowane przez Jerzyczka
Czas edycji: 2015-12-04 o 21:37
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-04, 21:37   #3284
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Koleżanka właśnie mnie pocieszyła po tym jak marudziłam jej o rozstępach.. Ona sama przeszła prawie dwie ciąże bez niespodzianek, na tydzień przed drugim porodem jej strzelił brzuch. Załamana była strasznie.. a teraz mi wysłała zdjęcie przytulających się maluchów i pisze "moje rozstępy na dywanie i nie zamieniłabym na żadne inne" eh
Stary 2015-12-04, 21:38   #3285
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Koleżanka właśnie mnie pocieszyła po tym jak marudziłam jej o rozstępach.. Ona sama przeszła prawie dwie ciąże bez niespodzianek, na tydzień przed drugim porodem jej strzelił brzuch. Załamana była strasznie.. a teraz mi wysłała zdjęcie przytulających się maluchów i pisze "moje rozstępy na dywanie i nie zamieniłabym na żadne inne" eh

Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-04, 21:40   #3286
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Także olej kokosowy idzie w ruch, jak nie pomoże to trudno z czasem zbieleją, a będę robić wszystko żeby były jak najpłytsze
Stary 2015-12-04, 21:44   #3287
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Dawno mnie nie bylo

Magda chcialam napisac Ci tylko na pocieszenie ze ja tez pierwszego rozstepa przeryczalam i strasznie przezylam niestety doszlo mnostwo kolejnych, mam caly brzuch i boczki poorane... ale z czasem mocno zbladly, zrobily sie mniej widoczne i juz sie do nich przyzwyczailam teraz w drugiej ciazy juz nie zwracam na to uwagi bo wiem ze nie mam na to wplywu i chyba juz je zaakceptowalam
Takze glowa do gory!
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-04, 21:45   #3288
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Hej jestem

Dostałam kolejną porcję zdjęć i niektóre są jakby niewyraźne.. I nie ma z Tż jak słuchawki mi na brzuch założył i aż zapytałam o te zdjęcia Ale i tak jest spoko patrzcie Reszta z Tż i musiałabym mieć jego zgodę wybaczcie
Śliczne zdjęcia macie A dlaczego nie ma wszystkich zdjęć, dostaniecie jeszcze kolejną partie?

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
Na pocieszenie przyszły mi dwie paczuchy ale torba chyba jest za duża.... a staniki za małe znaczy się teraz dobre ale jak mi cycki urosną to będą za małe a kupiłam o miseczkę większe dobrze ze ten sklep daje 100 dni na wymianę to poczekam do porodu i wtedy zdecyduję oby były jeszcze bo są bardzo fajne
Tak jak dziewczyny piszą, nie koniecznie biust musi się powiększyć, mi to się wydaje nawet że mi teraz zmalał o ile to możliwe.

Cytat:
Napisane przez niunia_leyla Pokaż wiadomość
Oj weszłam dzisiaj i nawet nie bardzo miałam co nadrabiać w szoku jestem. Dziękuję za kciuki w sprawię wózka pochwalę się że kółko mi wymienili na miejscu i już śmigałam po mieszkaniu. Na żywo wygląda jeszcze lepiej albo mi się tylko tak wydaję.
Dobrze, że się udało załatwić od ręki

Cytat:

A i Kinga - myślę, że Dziewczyny z wątku nie pozwolą Ci na depresję poporodową ! Tak czytając Was na prawdę jestem pełna podziwu, że tak się wspieracie i pomagacie sobie wzajemnie !
Kruszynka bardzo się cieszę, że napisałaś czasami zastanawiałam się co u Ciebie, jak sobie radzicie, jak się czujesz.
Mam nadzieje, że po nowym roku będziecie mogli się strać i po kilku miesiącach zawitasz do nas z super wiadomością

Też bardzo się cieszę, że jest forum bo tu można i się wypłakać i cieszyć razem.

Cytat:
Jakie macie podkłady dla dziecia? Te mniejsze typu coś takiego? Właśnie sobie uświadomiłam, że ja czegoś takiego nie mam. Można to gdzieś stacjonarnie bez problemu kupić?
Mam dokładnie takie jak pokazałaś.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-04, 21:46   #3289
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny chrzczace dzieci macie już wybranych rodziców?
ja mam moją najmłodszą siostrę bo druga była świadkowa na ślubie - sprawiedliwość musi być no i brata TZ
gorzej będzie z drugim dzieckiem bo mężczyzn nam brakuje ale może w końcu któraś siostra znajdzie sobie męża
Cytat:
Ale nie mogę się załamywać, trzeba iść dalej... Straaaasznie bym już chciała znowu mieć lokatora w brzuszku i pewnie po Nowym Roku będziemy działać w temacie, jak tylko lekarz nie będzie miał jakiegoś ale... ale jestem pełna nadziei, mimo, że łatwo i lekko nie jest.
za pomyślne starania i obyście dostali pozwolenia jak najszybciej
Cytat:
ja mam od hubiego firmy akuku o takie:
http://sklepmati.pl/materace/4275-ak...-40x60-cm.html
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-04, 21:51   #3290
hariett
Zadomowienie

Kruszynko wierzę że dobrà nowinę przekażesz kiey będzie na to najlepszy czas

A co do rozstępów to z ciąży póki co mam kilka na piersiach, nie przeszkadzają mi, ale z poprzedniej zimy całe poorane boczki. Także ja moich rozstępów nie muszę kochać ale je akceptuję, choć do pięknych nie należą.

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-04, 21:52   #3291
ahnessy
Rozeznanie

jak ja uwielbiam jak mi się post kasuje

Czarnula ja mam podkłady od Hubiego o takie:
http://sklepmati.pl/materace/4275-ak...-40x60-cm.html
Ten stanik Lupo jest o tyle fajny że bardziej ścisły w obwodzie od tego Alles wiec jak będziesz szukać po porodzie to są one warte uwagi

My mamy chrzestnych moją najmłodszą siostę bo druga była świadkową więc sprawiedliwość msi być no i brata TZta. Problem będzie przy drugim dziecku bo na szwagrze kandydaci na chrzestnych się kończą chyba że któraś siostra się hajtnie

a jednak się nie skasował jakoś dziwnie mi Wizaz działa:/

a co do podkładów to nawet pampers takie robi no ale są drogie

Edytowane przez ahnessy
Czas edycji: 2015-12-04 o 21:54
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-04, 21:53   #3292
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
To masz do mnie blisko
Serio?

W ogóle dziewczyny dzięki za wsparcie po tym co pisałam, już nie dam rady wszystkiego pocytować. Ja już to naprawdę przepracowałam, i już dzisiaj się nie roztkliwiam. Po prostu to nie był ten czas, tak miało być.

Edytowane przez ruda3d
Czas edycji: 2015-12-04 o 22:09
ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-04, 22:19   #3293
czarnulax
Zakorzenienie

ahnessy dzięki, na pewno będę po porodzie szukać czegoś o mniejszym obwodzie, więc pewnie je rozważę o ile rozmiar znajdę, bo mi napisali w meilu, że to jest w ogóle jakaś końcówka serii już i nawet od producenta mi nie mogą sprowadzić.
magda a możesz mi linka do nich wysłać?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-04, 22:29   #3294
niepozorna
Zakorzenienie

Magda piękne te zdjęcia masz
Kruszynka buziaki ogromne Trzymam kciuki, żeby szybciutko maluch zamieszkał w Twoim brzuchu

Co do chrzestnych to u nas też jest mega problem. Z matką chrzestną jest spoko, bo mamy aż za dużo kandydatek ale chrzestny... Nie mamy pojęcia kogo poprosić

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:

I tak trzeba do tego podchodzić.

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-04, 22:29   #3295
czarnulax
Zakorzenienie

magda te?
Stary 2015-12-04, 22:30   #3296
kinga1701
Zakorzenienie

a ile u was chrzestni będą mieć lat, macie jakiś limit co do wieku, czy to dla was bez znaczenia?
Stary 2015-12-04, 22:31   #3297
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
a ile u was chrzestni będą mieć lat, macie jakiś limit co do wieku, czy to dla was bez znaczenia?

Ja bym chciała, żeby jednak byli w zbliżonym wieku do naszego no ale jak to wyjdzie w praktyce...

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-12-04, 22:32   #3298
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
magda te?
Te też mam, korcilo mnie żeby otworzyć i je porównać ale szkoda mi tych paczek otwierać, dłużej nowe będą
Stary 2015-12-04, 22:35   #3299
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
bez limitu, inaczej nie mielibyśmy kogo wziąć. Moja siostra ma 34 lata, a brat tż 18 lat. No albo siostra i szwagier to wtedy oboje po 34 lata.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-04, 22:36   #3300
niepozorna
Zakorzenienie

Ostatnio mówiłyście, że brzuchy Wam się obniżyły. Ja tam siedziałam cicho, bo mi i tak wszyscy mówili całą ciążę, że mam go nisko. Dzisiaj przyjechałam do rodziców, wchodzę do domu, a mama z siostrą "O Boże ale Ci brzuch urósł! I opadł w dół już bardziej! Jak nic Oluś będzie na święta." No zestresowały mnie teraz

Prostujemy zą
bki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości