|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
Kruszynko, przytulam mocno
I trzymam kciuki za zielone światło na starania! Mam nadzieję, że niedługo wpadniesz do nas i napiszesz, że masz pod serduchem drugie serduszko
|
|
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecię dziś przechodzi samą siebie. Wszystkie narządy mi już chyba przestawiła i dalej coś kombinuje.
|
|
|
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
Co do chrztu, to u nas będą przeboje, jak się teściowie dowiedzą, że nie chrzcimy
Nawet nie chcę wiedzieć, co się będzie działo, bo teściowa chyba nawet nie zakłada takiej opcji, zwłaszcza że już kiedyś coś przebąkiwała, że siostra TŻta na chrzestną, a mój brat na chrzestnego ![]() Tak jak swego czasu (tuż przed ślubem!) się obraziła, bo myslała, że weźmiemy siostrę TŻta na świadkową Gdzie ona jest starsza ode mnie 14 lat, ma męża i dwoje dzieci i nijak nie widziałam jej w roli świadkowej: organizowanie panieńskiego, pomoc przy weselu, czy nawet ogarnianie na weselu czy kiecka się dobrze układa, tudzież pójście ze mna do kibla ![]() Nie mówiąc o tym, że u nas ja wybierałam swoją świadkową, a TŻ swojego świadka, więc nijak nie rozumiem, czemu moją świadkową miała być jego siostra, z którą kontakt mam raczej sporadyczny
|
|
|
|
#3274 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3275 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
Kruszynko ściskam i trzymam za was kciuki
|
|
|
|
#3277 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i żeby było wszystko dobrze do samego końca ![]() Dziękuję kochana Cytat:
No i najpierw poryczałam się przez ten rozstęp, a chwilę później że nie mam co narzekać i że dla małego wszystko.. głupie hormony idźcie sobie.. Kupiłam olej kokosowy.. tak łatwo się nie poddam
|
||
|
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
O tym mi nawet nie wspominaj
Czasem mam wrażenie, że mi zaraz piąteczkę przybije ![]() Jakie macie podkłady dla dziecia? Te mniejsze typu coś takiego? Właśnie sobie uświadomiłam, że ja czegoś takiego nie mam. Można to gdzieś stacjonarnie bez problemu kupić? |
|
|
|
#3279 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a moja właśnie jakoś tak niemrawo dziś popukuje. :-/
|
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
Co do chrzcin - my mamy problem. Siostra Tż jest w wieku mojej mamy i powiedziała, że nie chciałaby być chrzestną ze względu na problemy rodzinne.. No a ja mam dwóch braci z tym, że ten starszy jest dziwny i ja z nim w ogóle nie potrafię porozmawiać, a Tż go nie lubi. A młodszy ma 15 lat i ma już bierzmowanie, ale nie wiem to jeszcze dziecko
No i pomyślałam o mojej przyjaciółce, która jest idealną kandydatką na to miejsce.. ale przez ciążę, mój ślub i w ogóle czuję, że oddalamy się trochę od siebie - ona studia, chłopak, wyjazdy, a ja brzuch, mąż i dom... i czasem mam wrażenie że w ogóle się nie rozumiemy i że w ogóle żyjemy w innych światach.. Tż nie ma normalnych kolegów, a przynajmniej na tyle, żeby ogarnęli jakoś temat No i nie ma chrzestnych |
|
|
|
#3281 |
|
Wtajemniczenie
|
Dotka to będziesz miała wesolo
teściowa chce niech się obraża nie to nie. Trudno. To jest Wasze dziecko i Wy podejmujecie decyzję. Tyle jej co sobie poburczy
|
#3282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale serduszko biło na wizycie dzisiaj (a od 8-11 ruszył się niemrawo tylko parę razy a jak poklepałam mocniej brzuch to się przesunął na drugą stronę brzucha i tyle z jego ruszania ) ale co godzinę - dwie przewali się mi, jak wracałam z uczelni to mi się rozciągał w samochodzie chwilę więc nie spinam ![]() Czarna ja mam z rossa te podkłady
|
|
|
|
|
#3283 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
Cytat:
Cytat:
Te misski brzydkie sa, zadna mi sie nie podoba :p Cytat:
Cytat:
mam nadzieje, ze uda Wam sie w Nowym Roku! bardzo wspolczuje straty. Cytat:
Mi dzis brzuch peknie mlody tak sie rusza ![]() Dzis na szkole rodzenia raczej nudy bylo o patologii ciazy, ogladalismy porody naturalne (jako jedyna splakalam sie w momencie jak na filmie dostawaly takiego maluszka na piers) a potem byly cwiczenia oddechowe ale niczego szczegolnego sie nie dowiedzialam Potem pojechalismy na pizze i jestem przezarto-obzarta. W ogole sie czuje jak slon jak sie tak objem.. Dostalismy znow mnostwo probek i prezentow i leze wlasnie posmarowana bio-oilem :p ale to ma dziwny zapach a i caly plik kuponow -20% do rossmana na produkty hipp wiec pewnie skorzystam
Edytowane przez Jerzyczka Czas edycji: 2015-12-04 o 22:37 |
|||||
|
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
Koleżanka właśnie mnie pocieszyła po tym jak marudziłam jej o rozstępach.. Ona sama przeszła prawie dwie ciąże bez niespodzianek, na tydzień przed drugim porodem jej strzelił brzuch. Załamana była strasznie.. a teraz mi wysłała zdjęcie przytulających się maluchów i pisze "moje rozstępy na dywanie i nie zamieniłabym na żadne inne" eh
|
|
|
|
#3285 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
Także olej kokosowy idzie w ruch, jak nie pomoże to trudno z czasem zbieleją, a będę robić wszystko żeby były jak najpłytsze
|
|
|
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
Dawno mnie nie bylo
Magda chcialam napisac Ci tylko na pocieszenie ze ja tez pierwszego rozstepa przeryczalam i strasznie przezylam niestety doszlo mnostwo kolejnych, mam caly brzuch i boczki poorane... ale z czasem mocno zbladly, zrobily sie mniej widoczne i juz sie do nich przyzwyczailam teraz w drugiej ciazy juz nie zwracam na to uwagi bo wiem ze nie mam na to wplywu i chyba juz je zaakceptowalam ![]() Takze glowa do gory! |
|
|
|
#3288 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dlaczego nie ma wszystkich zdjęć, dostaniecie jeszcze kolejną partie? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieje, że po nowym roku będziecie mogli się strać i po kilku miesiącach zawitasz do nas z super wiadomością ![]() Też bardzo się cieszę, że jest forum bo tu można i się wypłakać i cieszyć razem. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3289 | ||
|
Rozeznanie
|
no i brata TZgorzej będzie z drugim dzieckiem bo mężczyzn nam brakuje ale może w końcu któraś siostra znajdzie sobie męża ![]() Cytat:
za pomyślne starania i obyście dostali pozwolenia jak najszybciejCytat:
http://sklepmati.pl/materace/4275-ak...-40x60-cm.html |
||
|
|
|
#3290 |
|
Zadomowienie
|
Kruszynko wierzę że dobrà nowinę przekażesz kiey będzie na to najlepszy czas
![]() A co do rozstępów to z ciąży póki co mam kilka na piersiach, nie przeszkadzają mi, ale z poprzedniej zimy całe poorane boczki. Także ja moich rozstępów nie muszę kochać ale je akceptuję, choć do pięknych nie należą.
|
#3291 |
|
Rozeznanie
|
jak ja uwielbiam jak mi się post kasuje
![]() Czarnula ja mam podkłady od Hubiego o takie: http://sklepmati.pl/materace/4275-ak...-40x60-cm.html Ten stanik Lupo jest o tyle fajny że bardziej ścisły w obwodzie od tego Alles wiec jak będziesz szukać po porodzie to są one warte uwagi My mamy chrzestnych moją najmłodszą siostę bo druga była świadkową więc sprawiedliwość msi być no i brata TZta. Problem będzie przy drugim dziecku bo na szwagrze kandydaci na chrzestnych się kończą chyba że któraś siostra się hajtnie ![]() a jednak się nie skasował jakoś dziwnie mi Wizaz działa:/ a co do podkładów to nawet pampers takie robi no ale są drogie Edytowane przez ahnessy Czas edycji: 2015-12-04 o 22:54 |
|
|
|
#3292 |
|
Zakorzenienie
|
Serio?
![]() W ogóle dziewczyny dzięki za wsparcie po tym co pisałam, już nie dam rady wszystkiego pocytować. Ja już to naprawdę przepracowałam, i już dzisiaj się nie roztkliwiam. Po prostu to nie był ten czas, tak miało być.
Edytowane przez ruda3d Czas edycji: 2015-12-04 o 23:09 |
|
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
ahnessy dzięki, na pewno będę po porodzie szukać czegoś o mniejszym obwodzie, więc pewnie je rozważę o ile rozmiar znajdę, bo mi napisali w meilu, że to jest w ogóle jakaś końcówka serii już i nawet od producenta mi nie mogą sprowadzić.
![]() magda a możesz mi linka do nich wysłać? |
|
|
|
#3294 | |
|
Zakorzenienie
|
Magda piękne te zdjęcia masz
Kruszynka buziaki ogromne Trzymam kciuki, żeby szybciutko maluch zamieszkał w Twoim brzuchu Co do chrzestnych to u nas też jest mega problem. Z matką chrzestną jest spoko, bo mamy aż za dużo kandydatek ale chrzestny... ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
a ile u was chrzestni będą mieć lat, macie jakiś limit co do wieku, czy to dla was bez znaczenia?
|
|
|
|
#3297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym chciała, żeby jednak byli w zbliżonym wieku do naszego no ale jak to wyjdzie w praktyce...
|
|
|
|
|
#3299 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio mówiłyście, że brzuchy Wam się obniżyły. Ja tam siedziałam cicho, bo mi i tak wszyscy mówili całą ciążę, że mam go nisko. Dzisiaj przyjechałam do rodziców, wchodzę do domu, a mama z siostrą "O Boże ale Ci brzuch urósł! I opadł w dół już bardziej! Jak nic Oluś będzie na święta."
No zestresowały mnie teraz
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

I trzymam kciuki za zielone światło na starania! Mam nadzieję, że niedługo wpadniesz do nas i napiszesz, że masz pod serduchem drugie serduszko

Nawet nie chcę wiedzieć, co się będzie działo, bo teściowa chyba nawet nie zakłada takiej opcji, zwłaszcza że już kiedyś coś przebąkiwała, że siostra TŻta na chrzestną, a mój brat na chrzestnego 

jak pomyślę, że mogłabym Go niedługo przytulać to mi się kręci łezka w oku, nie powiem, że nie 

Ale i tak jest spoko patrzcie