|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Sunshine a jeszcze mialam pytac. Probujesz czasem dostawiac córe do piersi czy z automatu z butli dajesz mleko odciagniete? Bo w sumie wczesniaki czesto maja problem z ssaniem cyca, ale to nie przekresla KP, a na laktatorze dlugo raczej nie pociagniesz
![]()
#3332 |
Zakorzenienie
|
Kejka90
Ja od początku ciąży nie przespałam całej nocy :/ najpierw po jednym siku, potem dwa, a od 2ch miesięcy 3-4 razy. Co najlepsze o tych samych godzinach. Nie mam z tym jednak dużego problemu, bo w pracy częste nocki miałam :p
#3333 |
Zadomowienie
|
Gratulacje dla Gosi!
![]() Ja do łazienki wstaję co godzinę, czyli nawet 5-6 razy w ciągu nocy. W dzień tyle razy nie chodzę ![]()
#3334 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To będą cię trzymać w szpitalu już do samego porodu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3335 |
Winter is coming
|
dla mnie 4 razy siku w nocy to norma
![]() GGI szkoda, no ale skoro tak musi być to nie masz wyjścia. Chociaż depresji można się nabawić od tak długiego pobytu w szpitalu Ja jednak się wzięłam trochę za robotę, posprzątałam kuchnię i zaraz się biorę za resztę, bo mam syf poimprezowy w domu ![]()
#3336 |
Rozeznanie
|
No to ja na siusiu zwykle raz wstaje, no dzisiaj wyjątkowo 2 razy mi się zdarzyło
![]() Cesarka - ja też się boję jakby mi mieli robić. Boję się znieczulenia, przecięcia mięśni brzucha, nawet wizja blizny na brzuchu mnie przeraża bo tą bym widziała, a w kroczu to nie widzę ![]()
#3337 | |||
Matka Smoka
|
Cytat:
Tantum rosa mam, będę mieć w butelce z dzióbkiem do przepłukania się po każdej wizycie w toalecie. Tak to mycie szarym prawdziwym mydłem (marsyliskim). Nie szalej tak z tymi kosmetykami - wychodzi Ci sporo tych produktów i w dodatku każdy z innej firmy. Zasypki są teraz raczej odradzane, żeby dziecku przypadkiem nie dostały się do dróg oddechowych. Jeśli już, to wg mnie bardziej na upały. Krochmal i tak musisz przygotować na świeżo, więc mąkę ziemniaczaną zostaw w kuchni po prostu ![]() Migdała możesz kupić, jak Ci się kokos nie sprawdzi. W sumie też myślę o kąpaniu tylko w oleju i nie pomyślałam o włosach - może na początek szarym mydłem, skoro i tak będę pępek nim myć? Jutro mam pielęgnację u położnej to dopytam, albo przekonam się w praktyce. Balsam/mleczko - to też możesz dokupić jak się olej nie sprawdzi. Może kup tylko krem pielęgnacyjny - to będzie takie wielofunkcyjne - i w razie czego buzię na spacer posmarujesz, rączki, nóżki czy co tam będzie przesuszone, pupę. Wzięłabym babydream extrasensitive - no ale to już chyba wiadomo, że jestem fanką tej marki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o wizyty to też o tym nie rozmawiamy. Nie mam raczej inwazyjnej rodziny, więc strategii przygotować nie musimy - a dla nas obojga jest jasne, że dopóki wstępnie się nie ogarniemy, ja się nie będę dobrze czuć, to nikt do nas nie wejdzie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3338 |
Zadomowienie
|
Ogromne kciuki za dzisiejsze wizyty kochane.
![]() Kabriela- jest jak kejka pisze- jak trzeba zrobić cc, to nawet najbardziej zagorzała przeciwniczka cięcia nie bedzie sie zastanawiała co robić. Ja juz zapisana do szpitala. Odradzili mi akupunkture przed, ze względu na krótką i miękka szyjkę oraz ekspresowy wcześniejszy poród. Za tydzień moge juz rodzić w "normalnym" szpitalu- przyjmuja od 36/0, a dziś 35/0. Ineso- pytałas o "wytrzebione" choroby- tak, zaliczam do nich odrę. Świnki i rózyczki nie, ale szczepie dziecko, bo konsekwencje tych trzech chorób sadla mnie zbyt powazne. Mój były był bezpłodny po poświnkowym zapaleniu jąder , a wrodzonych rózyczek tez sie naogladałam ![]() Pępkowe- mój wyjdzie z kumplami, jak będzie z kim zostawic straszaka. Ostatniokumple mu tak zorganizowali imprezowanie, że po prostu wywieźli do knajpy, "upili" i odwieźli bezpiecznie do domu- ja byłam jeszcze w szpitalu. No i mówi sie, że ilość wypitego alko na pepkowym gwarantuje mleko w piersiach mamy (nie wiem, czy tego nie wzieli od węgierskiego kolegi). Dziewczyny- jak często macie przepowiadacze?? Bo mnie męcza juz nawet rano, po spaniu... W ogóle czuje się juz przedporodowo "napuchnieta"- buzia mi sie zmieniła i jest taka nalana. Tak samo miałam 2 tygodnie przed poprzednim porodem. Jade dzis po ostatnie dzieciowe zakupy do Rossmanna i dopakuje torbę.
#3339 |
Zadomowienie
|
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, mówicie ze to juz ostatnie? Ja mam jeszcze jedna 30 marca. Tez spalam dzisiaj z 8 godzin ale na siku wstawalam chyba z 5 razy, ja nie wiem skąd tych siuskow na noc w takich ilościach. Nadal czuje sie zmęczona i niewyspana, idę chyba do teściowej na kawę i moze zalapie sie na jakies ciacho
![]()
#3340 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja przed ciążą to 1-2 razy w nocy na siusiu zawsze wstawałam. A teraz .... to z 10 razy na bank. może zacznę liczyć ![]() ![]() ![]() ![]() A jak miałam zapalenie pęcherza - albo mała mi na niego naciskała to latałam chyba i z 20 razy. O wtedy to się nie wysypiałam. Tzn. ja się właśnie przez to nocne wstawanie nie wysypiam. I dlatego drzemka w dzień to mój obowiązek.... ale cóż ![]() ![]() ![]() Hehhe ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Także dziękuję! Biorę Twoje wskazówki zapisuję i będę coś w tym tygodniu decydować ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3341 |
Rozeznanie
|
GGI szkoda
![]() ![]() WOOW, ale mamy dzis wizyt! Kciuki za wszystkie! ![]() Widze, że to tylko u mojego meza takie zwyczaje, on ogolnie nie jest imprezowy, wiec niech chociaz raz sobie pozwoli:P Tez po porodzie wprowadzamy zakaz odwiedzin, chociaz znajac wszystkich zaraz bedziemy na czarnej liscie, ale mam to szczerze gdzies ![]() Nie mam pomyslu na siebie dzisiaj. Ciasto francuskie w lodowce moze zrobie coś słodkiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3342 |
Zadomowienie
|
Zdrzemnęłam się jeszcze i dopiero po 10 wstałam. Dziś piękne słońce tak jak przystało na pierwszy dzień wiosny.
Co do kosmetyków to mam: -olej kokosowy (zastanawiam się czy dodawać go do każdej kąpieli ![]() ![]() -masło shea -mleczko nawilżające hipp -płyn do kąpieli hipp -krem baby dream różowy przeciw odparzeniom -krem baby dream do pielęgnaćji twarzy i ciała -szampon baby dream -chusteczki baby dream z nagietkiem -linomag zielony więkoszość kosmetyków mam bardziej na wszelki wypadek, bo mam wielka nadzieję, że olej kokosowy sprawdzi sie idealnie ![]() muszę dokupić jeszcze jakiś krem z filtrem mineralnym Poli dzięki za pomysł z zawieszeniem mobila. Pogadam z mężem i niech zdecyduje co będzie mu bardziej pasowało ![]() Może uda się ten uchwyt znaleźć stacjonarnie bo zamawiać średnio sie opłaca. Musimy dzis do pepco podjechać może zostało jeszcze coś z wielkanocnych dekoracji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3343 |
Wtajemniczenie
|
Tak piszecie o tym wstawaniu w nocy na siku...ze az szczesliwa jestem
![]() ![]() GGI to troche lipa... ![]() Agnesssa jak tam? ![]() Co do CC. No mnie tez to wszystko niepokoi, ale podchodze do tego inaczej zupelnie. Wiem czego sie spodziewac w teori wiec pod tym wzgledem jestem spokojna, nie przeraza mnie to bo nie ja pierwsza i nie ostatnia. Bardziej sie boje powrotu do "sprawnosci", ale i tutaj sa dobre informacje, bo czasem kobiety po CC szybciej sa mobilne niz po SN wiec to mnie trzyma "przy zyciu" ![]()
#3344 |
Raczkowanie
|
serdeczne gratulacje dla mamy i Antosia!
![]() ![]() a my właśnie po wizycie. Popatrzyłam na nasze tabelki z wagą maluszków... i chyba nasz klocek postanowił pobić rekord ![]() ![]() ![]()
#3345 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze że wszystko ok ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3346 |
Winter is coming
|
ja też trzymam kciuki za wizyty!
U mnie ostatnia 31.03 ![]() u mnie dzisiaj na obiad kurczak z ryżem i warzywami, bo chłop postanowił zacząć odchudzanie ;D nie wiem które już odkąd się znamy ![]()
#3347 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() w środę mam wizytę i mam nadzieję, że doktor powie, że przed świętami zdążymy ![]() Cytat:
ja też sie boję cesarki, zawsze się bałam. mam nadzieję, ze urodzę i tym razem sn. trzymam kciuki za wszystkie wizyty ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3348 |
Rozeznanie
|
Valaria no niezła waga
![]() ![]() ![]()
#3349 |
Wtajemniczenie
|
Poli tylko wstawanie przy dziecku ma swoj cel prawda?
![]() ![]() ![]() A co do tego mobilu...mi sie wydaje ze jak masz zamiar go zawiesic na stelarzu tak jak mowilas ze tesc wymyslil to .....caly efekt Twojej pracy bedzie popsuty ![]() ![]() Valaria no to rzeczywiscie maly klocus ![]() ![]()
#3350 |
Zakorzenienie
|
GGI: doczytałam, że zostajesz na święta. no trudno, trzeba to trzeba, dobrze, że lajtowo podchodzisz do tego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3351 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny kciukasy za wizyty!! Dajcie koniecznie znać
![]() GGI przykro mi, ze masz Wielkanoc w szpitalu, ale w przyszłym roku sobie odbijesz ![]() ![]() A ja dziś dostałam mega powera i okna myje, pościele zmieniam, lampy czyszczę ![]() ![]() Jestem strasznie ciekawa jak mały Gosiaczek wyglada ![]() ![]() Pepkowe--- moi bracia juz bardzo się czają, aczkolwiek mam zakaz do piątku rodzić, bo oni w poście nie piją ![]() ![]() ![]() Kosmetyki--- mam Hipp płyn do kąpieli i mleczko do smarowania oraz bepanthen do pupci i nivea na każda pogodę do buzi, mam też olej kokosowy ![]()
![]() |
#3352 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do stelaża na mobil rozkminiam to właśnie i mam wrażenie że może przez to wisieć trochę za nisko a to zepsuje caly efekt... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3353 |
Matka Smoka
|
Trisdom - dzięki za wytłumaczenie!
![]() Poli - przed ciążą 2x w nocy? to raczej nie jest normalne, w ogóle nie powinno się wstawać (w tak młodym wieku:P), żeby nie zakłócać snu - wiadomo, że wyjątkowo tak, jak się np. opijesz wody na noc. Nie chcę Cię straszyć, ale możesz mieć jakieś zaczątki problemów z nietrzymaniem moczu. Tu masz mały test - http://www.koala.krakow.pl/strony,st...i_dna_miednicy Lucy - też liczę, że kokos wystarczy. Próbowałabym zamiennie z shea, ale nie mam już czystego na stanie, a specjalnie zamawiać nie chcę. Chcę jeszcze sprawdzić kąpiel w mleku - ale to pod warunkiem, że będzie i że to nie śmierdzi ![]() CC a SN U mnie poziom strachu podobny, tylko w każdym obawiam się czego innego. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3354 |
Zadomowienie
|
GGI szkoda, że będziesz miała takie szpitalne święta, ale dla dobra maleństwa dasz radę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3355 |
Zakorzenienie
|
Powodzenia na wizytach
![]() Z kosmetykow ja mam hipp ale akurat maz kupowal w niemczech. Tez planowalam babydream. Babydream mozna od pierwszego dnia? Mimo iz nie ma napisanego? ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Nie boicie sie w tak zaawansowanej ciazy myc okien?
#3356 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Gdzie indziej piszą że doświadczenia położnicy widzą związek i zawsze jak jest pełnia maja więcej pracy ![]() jest teoria że księzyc w pełni ma pływ na przypływy i odpływy wód w morzach i oceanach, wiec ma moze tez zwiazek z wodami płodowymi. No ciekawe czy u nas coś drgnie podczas pełni ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() kejka, kabriela, minimonix, lulka powodzenia na wizytach, kciuki za dobre wiadomości ![]() pępkowe napewno jakieś opijanie będzie ale szczerze to nie myślę o tym, powiedziałam mężowi że albo jak będe jeszcze w szpitalu ale dopiero później, napewno nie w kilka dni po powrocie do domu. pewne jest że rodzice, rodzeństwo bedą chcieli zobaczyć małą i będą odwiedzać ale myślę że tak na spokojnie na kawe i ciastko. większa impreza to może później razem z parapetówką którą mamy zaległą ![]() kosmetyki ja mam z babydream, krem linomag różowy, sudocrem.
![]() |
#3357 |
Zadomowienie
|
Trzymam kciuki za wizyty dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() GGI, trzymaj sie w tym szpitalu. Szkoda ze na swieta lezysz, ale na Wielkanoc zawsze jakos latwiej poza domem niz na Boze Narodzenie. Przynajmniej ja tak mam ![]() spanie a siku Ja tezwstaje gora raz w nocy, chyba bym padla na nos jakbym miala wstawac co godzine ![]() ![]()
Ślub 16.08.2014 ![]() Pawełek 05.04.2016 ![]() ![]() ![]() ![]() Dawidek 31.10.2018 ![]() Edytowane przez justyna_fli Czas edycji: 2016-03-21 o 10:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#3358 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak bym siebie czytała ![]() ![]()
![]() |
#3359 |
Zakorzenienie
|
no mam nadzieje że nie zostawią mnie do końca bo tak jak pisałam wczesniej chce rodzić w innym szpitalu a tak dokładnie to chce zeby mi moja lekarka zrobiła cc.
#3360 |
Zadomowienie
|
Ja może bym więcej robiła, ale nie chce urodzić jak teście będą. W momencie jak moja mama stanie w drzwiach, będę spokojna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:50.