Mamusie kwietniowe 2016 - część VI - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-21, 07:35   #3301
HappyGirl888
Raczkowanie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI

Gosiaczek gratulacje!!! Ale zazdroszczę, ze masz juz swojego synka obok siebie tez juz bym chciała..ale chyba u mnie nie prędko bo mimo tej skróconej szyjki to nic wiecej sie nie dzieje ani przepowiadaczy ani żadnych boli chociaż po cichu liczę na tą pełnię

Miłego dzionka
HappyGirl888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-21, 07:53   #3302
annihilate
Rozeznanie

Pępkowe - u mnie nie będzie bo mój nie pije alkoholu w ogóle.
Od teściów poznałam tradycję nowiecki, czyli idzie się z prezentami dla dziecka jak już się urodzi, i to kulturalne spotkanie przy kawie i ciastku

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-21, 08:17   #3303
Kabriela
Zadomowienie

Pępkowa impreza pewnie i u nas się odbędzie, ale przez to, że mój mąż w miejscu w którym mieszkamy nie ma za wielu przyjaciół, znajomych to pewnie nie będzie to na taką skalę, jakby to było gdybyśmy mieszkali bliżej Jego Rodziny.
Poza tym ja teraz bardziej zachodzę w głowę, czy mój mąż da radę być ze mną przy porodzie, czy damy radę to wszystko ogarnąć razem, czy może jednak będę się musiała ogarniać sama.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-21, 08:20   #3304
Kayira
Zakorzenienie

Ja tam nie przewiduje pepkowego.
Do pracy zawiozlam ciasto
Moj moze z chlopakami z pracy sie napije, ale to nie wiem czy nie gdzies na miescie..
A rodzina, coz... na pewno nie w pierwszym okresie... co najwyzej najblizsi.. ale to na chwile i koniec...

Nasz mały cud 22-04-2016
Kayira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-21, 08:22   #3305
kropcia007
Wtajemniczenie

Sunshine podziwiam bo ja bym przy gościach minę i focha miała ze by sie szybciej zmyli albo bym sie w sypialni zamknęła.

Pepkowe
U nas jest tak ze z kumplami na mieście gdzies piją w barze czy knajpie. Moj zrobi jak będę w szpitalu w knajpie po zamknięciu bedzie wóda i przystawki

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-21, 08:33   #3306
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Sunshine jestes aniolem ze tak sie zachowalas. A maz i jego goscie cierpia chyba na glupote. Sorry. Ja bym zrobila taka jazde ze hej!! Tym bardziej ze masz w domu wczesniaka...moj by miesiac do tylu chodzil po moim opierd.

U nas pepkowe sie robi jak mama z dzieckiem w szpitalu a odwiedziny...na szczescie mam myslaca rodzine i mi sie nie zwala na łeb wszyscy na raz, tylko prwnie po 2 osoby na kawke.

Patryska w lutym 2015?
Ja to chce jeszcze 1,5 tygodnia w dwupaku...

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-21, 08:52   #3307
Polinezyjka
Zakorzenienie

Sunshine wow ! Kurczę przewalona sytuacja!

Dobrze ze mój mąż jest Malo towarzyski heheheh czasem to plus

No ale macie ich z głowy a mąż powinien docenić jak sie poswiecilas bo obstawiam ze polowa z nas by nie kiwnela palcem :P

Iwoncia ja tez o tym mysle! Czy ma wloski, jaki ma nosem, jakie usteczka och och oszaleje jak ja zobaczę

Danika!dzieki dzieki za info o tantum to kupie na pewno

Czyli linomag po zmianie pampersa jak by byly odpazenia?

Annhilate dzieki! Tak myślałam co z tego babydreama jak juz to brać to dzieki , moze je kupie j ok tanie i chyba jedne z lepszych kosmetyków?

Kopycio

Pępkowe u nas tez odbywa się beze mnie. Po prostu idą sie napic ale nie upić. Nawet nie raz chłopaki po porostu poszli na piwo na pole na ławkę pod blokiem hehe to bylo jak chlop wrócił ze szpitala i wieczorem go wyciągnęli na to piwko a zona byla w nocy w szpitalu jeszcze.

No ale jak pisałam, Malo piwka bo dzien pozniej przeciez chlop jedzie do zony do szpitala

U mnie reszta rodziny na chrzcinach zobaczy dziecko.

Ja to moze tylko chrzestna moja zaproszę by przyjechała z dziadkiem. A reszty nie zapraszam. Po co. Przyjedziemy do teściów to niech oni zapraszają i sie gośćmi zajmują

Sny

Dobrze ze ich nie pamiętam ale totalnie dziwne jakies byly. :O

Powinnam miec zeszycik i zapisywać bo w nocy na toalecie sie dziwilam co za głupie sny
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-21, 09:07   #3308
annihilate
Rozeznanie

Poli co do kosmetyków to sugerowałam się blogiem sroki i ona chwaliła babydream i hippa z tym, że hipp jest droższy no i na dodatek nie zawsze wszystkie jego produkty są dostępne, no przynajmniej w mojej okolicy ciężko z tą dostępnością :P a co babydream to nigdy mi się nie zdarzyło, żeby zabrakło w rossmannie no i na pewno są dużo tańsze od hippa, choć ostatnio podrożały przez ten podatek czy co to wprowadzili.

PIOTR 08.04.2016
Stary 2016-03-21, 09:13   #3309
beth007
Zadomowienie

Pepkowe. Mam nadzieję że nas to ominie i mój na ten genialny pomysł nie wpadnie.
Znaczy napić się symbolicznie jak ktoś wpadnie. Piwko czy coś ale nie do upadłego a ja będę dzieci nianczyc. Może z jednym okej ale z dwójką niestety chłop musi robić tyle samo co i ja wiec niech zapomni!

ja rodze i się męczę w ciąży a on się ma bawić hehe oj nie nie nie :-P zresztą teście za tydzień wyjeżdża a jego brat w ogóle nas nie odwiedza także stawiam ze nie będzie miał z kim oblewac :-D

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

W ogóle moi rodzice chyba przeżywają ten ostatni miesiąc bardziej niż ja. Ojciec dzwoni ze mu się już 4 dzień z rzędu snilqm jak mi sto lat śpiewa. Co dla mnie zrozumiałe bo 9 kwietnia mam urodziny a ten ze nie nie . Ze pewnie chodzi o poród :-P

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-21, 09:17   #3310
velika
Winter is coming

witam ale pospałam
co do pępkowego to ja się kompletnie nie znam, już kiedyś pisałam, że u nas to pierwsze dziecko w rodzinach od 20 lat a wśród znajomych też nikt nie ma. Nie wiem, co będzie. Ale nie podejrzewam mojego męża o spraszanie ludzi do domu, bo wie, że by marnie skończył ;]
kosmetyki kupiłam babydream. A w zasadzie to niby kupiłam dla młodej, a już jej ukradłam szampon i oliwkę i na sobie używam Mam też alantan i linomag
U mnie w planach dzisiaj lenistwo. Muszę tylko podjechać do szpitala po wyniki gbsa, a na 16 mam sr

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-21, 09:18   #3311
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość

Danika!dzieki dzieki za info o tantum to kupie na pewno

Czyli linomag po zmianie pampersa jak by byly odpazenia?

Ja to moze tylko chrzestna moja zaproszę by przyjechała z dziadkiem. A reszty nie zapraszam. Po co. Przyjedziemy do teściów to niech oni zapraszają i sie gośćmi zajmują
linomag stosowałam profilaktycznie, on jest taki dość tłusty i fajnie chroni skórę i nie odparzyła mi się nigdy. ale to przez te kupska non stop. Jak Adaś nie będzie tyle kupkał to nie będę przy każdej zmianie pieluszki smarować

patent z goścmi u teściów jest the best
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-21, 09:20   #3312
Kabriela
Zadomowienie

A ja czekam jak na szpilkach bo ja mam dzisiaj USG ostatnie już, do porodu będzie wielkie czekanie.

Nie odpuszczę muszę wiedzieć dzisiaj wszystko!!!!
Stary 2016-03-21, 09:28   #3313
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
A ja czekam jak na szpilkach bo ja mam dzisiaj USG ostatnie już, do porodu będzie wielkie czekanie.

Ja też już ostatnią wizytę mam dzisiaj. Powodzenia!

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-21, 09:31   #3314
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Kabriela no to wypytaj o wszystko, zebys nie wyszla bez informacji.

Ja dzis mam sądny dzien- mam nadzieje. Chcialabym juz wiedziec Lekarz zaczyna przyjmowac od 18:30 wg tego jak kto przyjdzie, wiec pewnie max o 20 powinnam cos wiedziec. Zapomnialam ze musze isc po wyniki badan do szpitala jeszcze a tak mi sie nie chce

Lulka a Ty na ktora masz wizyte?

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Widze ze dzis dzien ostatnich wizyt MiniMonix na ktora masz?

Mikołaj <3
Stary 2016-03-21, 09:35   #3315
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość
Fajnie, ze nie jestes sama i ze wszystkie macie podobnie. Zawsze to troche razniej niech brzdąc siedzi, gdzie mu bedzie lepiej?? ale jak zdecyduje sie wyskoczyć to na pewno sobie poradzi

Niezła akcja. Masz cierpliwość. U mnie by talerze latały juz dobrze, ze rano chociaz sie zmobilizował i ogarnął. Maz niepoważny, ale i Ci goście tez mogliby sie zastanowic.. Przynajmniej masz juz z glowy

dobre!

Poli
Ja tez mam Hippa do mycia 2w1. I na dupke linomag różowy i w razie większych problemów zielony. Duże płatki kosmetyczne, patyczki do uszu z ogranicznikiem i gaziki jałowe do przemywania oczu. I sól fizjologiczna w takich ampułkach chyba do noska w razie kataru No i octenisept do pepka

Termometr
Mam taki http://m.ceneo.pl/27625204#tab=spec wczoraj odkryłam, ze mierzy tez temp obiektów np wody w wanience, kubka itp. U mnie sie sprawdza.

Pepkowe
Tak mnie naszło po tym co sunshine pisała. U nas jest taka tradycja, ze pepkowe omija matkę i dziecko. Maz robi impreze dla kumpli, chleją ile wejdzie coby Młody obywatel miał szczęśliwe zycie, a zona na jedna noc ewakuuje sie z domu z dzieckiem do rodzicow np. zeby nie patrzec i sie nie denerwować i to jest po jakis 2 miesiącach od narodzin albo odrazu jak zona w szpitalu jeszcze albo robią impreze gdzies na miescie. Jak jest u Was?
A co do rodziny to moj maz tez ma duża i tez spodziewam sie nalotu. Ale stwierdziliśmy, ze zaprosimy wszystkich po jakimś miesiącu wlasnie. Zrobimy grilla, fajny czas nam sie trafił, bedzie ciepło nie trzeba bedzie sie kisić w mieszkaniu i bałaganu mniej

Dzien dobry ide walczyć z choroba. Wczorajsza bitwa wygrana, ale jeszcze nie wojna przynajmniej odzyskałam swój głos i troche czucie
U nas pępkowe to tylko tż z kolegami ZDALA od domu. Sytuacji jak u Sunshine to sobie całkowicie nie wyobrażam. Co to za ludzie?? Zresztą rodzina i znajomi w PL, będzie tylko moja mama a znajomi stąd przychodza za dnia, na chwilę na kawę, albo spotykamy sie na mieście.

Z kosmetyków to już nawet nie pamietam co kupiłam
Na pewno Oilatum do kąpieli i coś z rosyjskich do pielęgnacji plus stałe pozycje jak linomag, sudocrem, bephanten...

Za tydzień mam usg, ciekawe czy synuś podrósł

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-21, 09:39   #3316
annihilate
Rozeznanie

No to trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty dziewczyny! Obyście same dobre wiadomości nam przyniosły

Ja mam 10 dni do terminu i dłuży mi się strasznie! A pewnie im bardziej ja będę chciała tym bardziej nic z tego nie będzie Bardzo mi brakuje już takiej lekkości ciała, i możliwości zrobienia wszystkiego bez jakiegokolwiek bólu, i bym sobie poleżała na brzuchu! Strasznie zazdroszczę Gosi, że ma już swojego Maluszka przy sobie..

PIOTR 08.04.2016
Stary 2016-03-21, 09:39   #3317
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość

Ja dzis mam sądny dzien- mam nadzieje. Chcialabym juz wiedziec Lekarz zaczyna przyjmowac od 18:30 wg tego jak kto przyjdzie, wiec pewnie max o 20 powinnam cos wiedziec. Zapomnialam ze musze isc po wyniki badan do szpitala jeszcze a tak mi sie nie chce

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Ja mam na 16.30. Ktg plus wizyta, więc zejdzie mi co najmniej godzinę

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Stary 2016-03-21, 09:43   #3318
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
linomag stosowałam profilaktycznie, on jest taki dość tłusty i fajnie chroni skórę i nie odparzyła mi się nigdy. ale to przez te kupska non stop. Jak Adaś nie będzie tyle kupkał to nie będę przy każdej zmianie pieluszki smarować

patent z goścmi u teściów jest the best
Hihih no to ich rodzina więc niech oni się zajmą i ogarną wszytsko
zresztą oni będą chcieli więc ja to tylko wykorzystam

A co do linomagu - zapamiętam ! czyli jak nie robi często kupek to nie trzeba stosować ?

Cytat:

O rany! To dziś szalony dzień ! tyle z was ma wizyty
ja mam za tydzień we wtorek ahhhhh też już chcę wiedzieć co na usg wyjdize! Ostatnie usg było poczatkiem lutego to oszaleć idzie hehhee

Dobra dziś nawet nie mam nastroju niechcemisie więc wysprzątałam, pranie wsadziłam, łóżeczko przykryłam by się nie kurzyło
teraz czas za robótki ręczne się zabrać (obrazki + łapacz snów )
21 tc córeczka
Stary 2016-03-21, 09:44   #3319
madziara889
Zakorzenienie

Tak jak mówiłam, przed 7 przysnęłam.

U nas nie wiem jak z pępkowym, dużo zależy od tego kiedy urodzę. Nawet jeżeli goście zwalą się do nas to i tak zawsze tż ich "obsługuje"- robi kawki, herbatku, nakrywa i sprzata ze stołu, podaje żarełko (se chłopa wychowałam ).
Powoli też szykuje sobie pokój, zeby miał gdzie kumpli przyjmować, bo przecież nie będzie pił przy Ewce

Z kosmetyków mam Babydream, bepanthen, sudocrem. W razie potrzeby dokupię na bieżąco.

Ja jutro mam ktg i ma mnie przy okazji zbadać.

Edytowane przez madziara889
Czas edycji: 2016-03-21 o 09:45
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-21, 09:45   #3320
MiniMonix
Zakorzenienie

annihilate

A jak tam ruchy? Moja jest nadal mniej aktywna i reaguje głównie na zaczepki :/ ja jestem z TP dzień po tobie, to wiem co czujesz. Tykające bomby

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Stary 2016-03-21, 09:46   #3321
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
Ja też już ostatnią wizytę mam dzisiaj. Powodzenia!

Cytat:
Ja dzis mam sądny dzien- mam nadzieje. Chcialabym juz wiedziec Lekarz zaczyna przyjmowac od 18:30 wg tego jak kto przyjdzie, wiec pewnie max o 20 powinnam cos wiedziec. Zapomnialam ze musze isc po wyniki badan do szpitala jeszcze a tak mi sie nie chce]
Dziewczyny trzymamy kciuki za dzisiejsze wizyty
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-21, 09:53   #3322
annihilate
Rozeznanie

MiniMonix no szału nie ma z ruchami, w zeszłym tygodniu to dawał mi strasznie popalić, a teraz to leniuchuje.
W ogóle od wczoraj jest mi strasznie niedobrze

PIOTR 08.04.2016
Stary 2016-03-21, 09:54   #3323
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunshine1551 Pokaż wiadomość
kejka piłam lactosan fix Herbapolu. Takie saszetki do zaparzania.
Nie powiem miałam więcej pokarmu po niej ale się już jej nie napije.
Zostaje przy bawarce i kompocie z jabłek.

bawarka bleee Podziwiam Cię za ta imprezę. Ja bym nie wytrzymała, i jeszcze taka pomoc ze strony męża

Cytat:
Napisane przez akinomka03 Pokaż wiadomość
Zaczęłam czytac o tej pełni ile w tym prawdy. I znalazlam kalendarz według ktorego ja urodziłam się podczas pełni ;-)
Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Jak ja się rodzilam to leciały mistrzostwa świata w piłce nożnej Polska- Włochy i nikt nie chciał mnie odebrać 😔

hehehe

KOSMETYKI Ja mam wszystko co poleca sroka na swoim blogu. Linomag, dzidziuś, i kilka innych, ale nie mam tego dużo. Dokupi się w razie potrzeby. Mam te oliwkę. TANTUM ROSA jak najbardziej, kupiłam. Mam tez wodę morską do noska.

Spać nie mogłam z tych emocji, kto robi cesarki na noc
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-21, 09:55   #3324
Kabriela
Zadomowienie

Ja też trzymam za wszystkie wizyty, oby jak najwięcej informacji podali.
Ja mam na 15:10 zanim wrócę do domu, zanim dotrze do mnie jak dużą dzidzię mogę mieć w brzuchu, to same wiecie....
Ostatnie usg miałam w 22 tygodniu ciąży a teraz mam 35 tydzień więc....ech...
kurcze trochę się stresuję, bo chciałabym wiedzieć, że wszystko jest idealnie, że mała nie jest za duża, nie jest za mała. Co ta ciąża zrobiła mi z mózgiem.

Przyznam się Wam szczerze, że ja po prostu potwornie, ale to potwornie boję się cesarki. I chyba dlatego mam takie dziwne ciśnienie.
Stary 2016-03-21, 09:57   #3325
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
MiniMonix no szału nie ma z ruchami, w zeszłym tygodniu to dawał mi strasznie popalić, a teraz to leniuchuje.
W ogóle od wczoraj jest mi strasznie niedobrze
Ja wczoraj wieczorem takie uczucie miałam, ale noc przespana spokojnie. Nie licząc 4 pobudek na siku :p mogłyby się te nasze dzieci zdecydować na coś

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Stary 2016-03-21, 10:01   #3326
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:

16:15 ale ja pewnie wejdę dużo później bo u nas się czeka, i czeka czasami...
Stary 2016-03-21, 10:05   #3327
Polinezyjka
Zakorzenienie

O rany, ale mi się chce spać.
A mężu dziś jest dłużej w domu i jakoś mi głupio tak iść spać skoro spałam całą noc hehhee
A na kawę to nie mam ochoty

No nic, spróbuję coś porobić z rzeczy, które na mnie czekają w kolejce
brzydka pogoda to i do sklepu nie chce mi się wychylać
21 tc córeczka
Stary 2016-03-21, 10:06   #3328
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

MiniMonix 4 pobudki na siku? Ja od jakichs 2 tygodni (bez jednej nocy) w ogole nie wstaje po 4 pobudkach na siku bym chyba caly dzien do tylu chodzila

Kabriela no to faktycznie dawno USG mialas bedzie wszystko okej. A czemu sie boisz cesarki? Masz jakies wskazania, ze o tym myslisz? Uwierz mi, tej co zarzekala sie ze tylko SN, nie ma innej mozliwosci itp, ze kiedy przychodzi czas i informacja od lekarza ze musi byc CC z jakiegos powodu, to po prostu sie z tym pogodzisz. Chocby dlatego ze pomyslisz o zdrowiu dziecka i swoim. Ryzyko przy kazdym porodzie jest, ale mamy XXI wiek i mysle ze nie ma sensu sie zadreczac zlymi myslami, bo sie tylko niepotrzebnie nakrecasz trzeba taka informacje potraktowac przedmiotowo i koniec...

Mikołaj <3
Stary 2016-03-21, 10:10   #3329
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
O rany, ale mi się chce spać.
A mężu dziś jest dłużej w domu i jakoś mi głupio tak iść spać skoro spałam całą noc hehhee
A na kawę to nie mam ochoty

No nic, spróbuję coś porobić z rzeczy, które na mnie czekają w kolejce
brzydka pogoda to i do sklepu nie chce mi się wychylać

Jak Ci się chce spać to idź, masz na to ostatnie dni. Więc korzystaj

Kabriela czemu boisz się cesarki? w tych czasach myślę, że nie ma się czego obawiać, a najważniejsze jest zdrowie maleństwa

Ja jak ostatnio nie sikałam w nocy wcale tak dziś byłam 3 razy
Stary 2016-03-21, 10:12   #3330
GGI
Zakorzenienie

oo dziś wiele na wątku bedzie sie dzisc hihi
trzymam kciukasy za udane wizyty.

My po obchodzie wszystko bez zmian. Zosttajemy na świeta w szpitalu ale na mieko to biore bo bylam nastwiona..........

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości