|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 |
Zadomowienie
|
![]()
Zabcia, problemy z brzuszkiem mijają koło 6 tygodnia, do wtedy mniej więcej stabilizuje się układ trawienny. Nie rób sobie wyrzutów o toi co zjadlas, bo to i tak nie ma wpływu. To się skończy i przyjdą pewnie kolejne dolegliwości, np. wyżywienie ząbków
![]() Co do 5latka - czy nie mogłaś odmówić zajęcia się nim? U nas trafił się egzemplarz uwielbiający spać na brzuchu. Teraz większym problemem jest Go odłożyć na plecki na noc. U nas wózek, czy fotelik na szczęście toleruje. Tj.w domu włożony zaczyna plakac, ale jak tylko wychodzimy na klatkę się uspokaja. Po zajściu z drugiego piętra na parter gdzie mamy stelaż często już śpi. Ostatnio zdarza mu się w trakcie spaceru obudzic, być aktywnym i bez płaczu. Kocie, a czy próbowaliście uzyskać chociaż częściową refundację do sprzętu ortopedycznego z NFZ? Lekarz powinien Wam wtedy wypisać zalecenie, które potwierdzą się w NFZ i potem sklep bierze mniejsza odpłatność. |
![]() ![]() |
![]() |
#3332 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Cytat:
Co do tego spania na brzuchu - kładziecie tak dzieci na noc? Ja mam nie lada schizę na temat śmierci łóżeczkowej i kładę na brzuch tylko wtedy, kiedy mam kociaka na widoku, do spania na noc się boję, chociaż mamy angel care... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3333 |
Moderatorka z pazurem
|
Czy Konsternacja sie odtatnio odzywala? Co u niej i u Natki?
Kocie, swietnie cie rozumiem z tym staniem kogos nad toba jak uspokajasz dziecko. Mi sie wtedy włącza lwica i im bardziej ktos chce pomoc, tym bardziej jestem rozwscieczona. Uspokojenie Emi zajmuje wtedy wiecej czasu. |
![]() ![]() |
![]() |
#3334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3335 |
Moderatorka z pazurem
|
Na noc nie klade na brzuszku, a tez mamy monitor
|
![]() ![]() |
![]() |
#3336 | |||||||
Zakorzenienie
|
Odnośnie tych problemów z brzuszkiem czy z czymś tam jeszcze (bo może to nie brzuch
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:52 ---------- Poprzedni post napisano o 01:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:58 ---------- Poprzedni post napisano o 01:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 02:39 ---------- Poprzedni post napisano o 01:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 02:41 ---------- Poprzedni post napisano o 02:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 02:55 ---------- Poprzedni post napisano o 02:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 03:02 ---------- Poprzedni post napisano o 02:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 03:07 ---------- Poprzedni post napisano o 03:02 ---------- Cytat:
![]()
Jak na razie skończyłem dwie paczki M&M’sów i czekoladowe ciasto. Od razu czuję się lepiej." Edytowane przez gingerbre Czas edycji: 2016-07-07 o 02:48 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3338 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzis bedziemy testowac chuste jak tylko wyschnie. A przy tym placzu skrecala sie? Prezyla? Nogami machała? Mojs to jak opętana czasem. Cytat:
Cytat:
Ja to zawsze do leków podchodze tak, ze lepiej nie brać, oczywiscie w swoim przypadku, u dziecka moze trzeba sie przestawić. Jak dawkujesz? Cytat:
Wydaje mi sie, ze jak stęka, jęczy, wygina się, ma twardy brzuch, jak przylozy sie ucho do brzucha to w środku impreza, wymachuje nogami to brzuch. A ja myślalam, że jak niemowlaka odłoży się to śpi jak aniołek..ale to nie u mnie-chyba ze na klacie. Na przegląd podwozia wybierałyście się po połogu dopiero z tego co widze. Mi na karcie wypisu ze szpitala znapisali abym na kontrole wybrała się po 4 tyg. Mineły we wtorek. ---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ---------- Dzieki męzowi pospalam raz w nocy 3 godz. Tulił Małą przez sen i nie wierciła się aż tak. Zreszta zawsze jś tuli inaczej bylaby klata :P ---------- Dopisano o 06:46 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ---------- Cytat:
Zdrowy sposob na przezywanie placzu i bolu dziecka..napewno nie taki jak ja, bo wczoraj mi lzy pociekly jak po jedzeniun sie meczyła. Ale ta Malizna ma tylko nas rodzicow,wiec co my robimy wplywa na nią, my za nia odpowiadamy. Czyli ruszasz dzieco jak dopiero płacze? ---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ---------- Pytanie z ciekawości- jak Wam ktos w rodzinie umrze to nie chodzicie na wesela albo nie bawicie sie na nich?
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-07-07 o 05:49 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak praktykuje. Jak słyszę, że coś się grubszego świeci, podtykam smoczek i spokojnie w większości przypadków mam około 20 minut na ubikacje, zrobienie sobie herbaty i przygotowanie mleka. Czasem, rzadko ale się zdarzało, że mleko było do wylania, bo mała postanowiła przespać swoją porę jedzenia, ale broń boze nie byłam na nią zła ![]() Ja bym poszła i bym się bawiła, jeśli byłabym w dobrym stanie psychicznym, ale mi się jeszcze nie zdarzyło, żeby musiała się nad tym zastanawiać. Do mnie ogólnie nie przemawia coś w stylu, zrób tak bo tak wszyscy/większość robi, bo taka jest tradycja ble ble ble :P A u Ciebie po każdym posiłku są takie sensacje czy tylko o określonym porach? Zastanawia mnie to, że jak ja dajesz na klatę to jest spokój. Jak coś boli, to u mnie nie ma sposobu, żeby ją uspokoić.
Jak na razie skończyłem dwie paczki M&M’sów i czekoladowe ciasto. Od razu czuję się lepiej." Edytowane przez gingerbre Czas edycji: 2016-07-07 o 06:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3340 |
Zakorzenienie
|
Ja za to dziś przekombinowałam...od kilku dni kociak w nocy zadowala się tylko moim mlekiem, więc wymyśliłam, że nie będę budzić męża tylko postawię butelkę przy łóżku i kociaka szybko nakarmię a potem myk myk, polecę ściągnąć. I taki ch..., nie umiałam wyczuć czy kociak jeszcze zje i w efekcie nie spałam od 2.30 do 4.30, bo najpierw kociakowi butelkę, potem ściągnąć, a jak ściągnęłam to kociak się ocknął, że chce jeszcze. Potem zamiast o 5.30 wstać i ściągnąć to ja przespałam, kociak znowu później jadł i zrobiła mi się przerwa 5 godzin, a to za długo! Teraz też ściągam tylko dlatego, że ignoruję marudzenie z wózka, póki nie płacze to znaczy, że tragedia mu się nie dzieje...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3341 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie jak pisze ginger. Ja też się zastanawiam czy Twoją Gabi faktycznie coś boli. Jak niemowle cos boli, to go nie uspokoisz zmianą pozycji czy wzięciem na rączki, tylko będzie się dało w nieboglosy mimo skakania, stepowania, przytulania i innych cudów jakich byś dla niej nie robiła.
Moje dziecko też się prezy, pluje cyckiem, steka i inne cuda wianki łącznie z próbami płaczu z piersią w buzi. No różne ma loty, nie każde karmienie jest jak z reklamy, a na pewno każda próba odlozenia jej na kanapę czy na matę kończy się rykiem ale to nie znaczy że noszę ją całymi dniami, choć pewnie faktycznie wtedy nie usłyszała bym ani kweknkecia przez cały dzień. AA, i kichy jej grają zawsze, aż sąsiedzi pewnie słyszą ![]()
Nina 02.05.2016 ![]() ![]() Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-07-07 o 07:15 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3342 |
Zakorzenienie
|
A jeszcze do tych wesel - każdy robi jak uważa. Jeden po roku po śmierci kogoś bliskiego nie czuje się na siłach w ogóle pójść na wesele nie mówiąc o tańcu, a inny kilka dni po pogrzebie pójdzie tańczyć. Osobiście byłam bardzo wzruszona kiedy na moje wesele, 7 miesięcy po śmierci jednego wujka a 5 po śmierci drugiego, żeby było ostrzej - dwóch braci, ich dzieci i żony stawili się w komplecie a młodzież wspaniale bawiła się do rana. W tym przypadku to był najlepszy hołd złożony wujkom, zwłaszcza jednemu, bo gdyby dożył tego wesela w dobrym zdrowiu to byłby pierwszy na parkiecie i do zabawy.
Edytowane przez pluszowy_kot Czas edycji: 2016-07-07 o 07:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#3343 |
Zakorzenienie
|
Ktora znalazla namiary na naprawialnie dzieci? Help
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3344 |
Zakorzenienie
|
Ni ma, majster wywiesil białą flagę i zmienił branżę
![]()
#3345 |
Zakorzenienie
|
Hehe, ja też szukam!!!
My na spacerze. Ciepło jest ubrana, gondola zabezpieczona, ale sama do końca nie wiem, czy takie poranne spacery jej nie zaszkodzą i się nie przeziębi. W końcu to małe jeszcze, a temperatura pewnie kolo 14 stopni jak wychodzilysmy. Ale dziecko anioł, śpi od 1,5 godziny ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:21 ---------- Poprzedni post napisano o 06:19 ---------- Czyli jest niższa na rynku. Można się wybić i dobrze zarobić! ![]()
![]() |
#3346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3347 |
Zakorzenienie
|
Zabcia - ja delicol dawkuje tak jak na ulotce - odpowiednia ilość kropel przed każdym karmieniem. Myślę że nie zaszkodzi. Na leku pisze, że to jest na kolke i żeby podawać do 3-4 miesiąca. Ja mam taki zamiar.
Co do przeglądu podwozia - ja poszłam dopiero po połogu mimo że na wypisie miałam kontrolę po 2 tygodniach. Ale to już rób jak uważasz. |
![]() ![]() |
![]() |
#3348 |
Zakorzenienie
|
Ginger wy już po takim spacerze a my dopiero wstałyśmy
![]() ![]() W nocy tylko dwie pobudki na szybkie jedzonko, o 6 rano kwękanie w łóżeczku więc wzięłam ją do siebie, spacyfikowałam i śpi w najlepsze Dziś teściowa ma zajrzeć, jupiiiiii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3349 |
Rozeznanie
|
Witam Was wszystkie dzielne Mamy.
Ja śpię z wkładkami, ale i tak mi się przemieszczają i dziś np zalałam piżamę, prześcieradło i kołdre. Trzymajcie kciuki, jestem na badaniu krzywej cukrowej, już 6 tyg zleciało od porodu- kiedy ten czas minął? Ale ta glukoza słoooooodka, tfuu ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3350 |
Zakorzenienie
|
Dzwoniłam do NFZ, do szyny dopłacają 200 zł. Muszę jechać jutro do lekarza i się upomnieć o zlecenie. Jakbym nie miała co robić...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3351 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3352 |
Zakorzenienie
|
Kocie, do butów z tego co pamiętam też dopłacali
#3353 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Zostawilam młodego na lozku, poszlam robic córce sniadanie, wracam patrze a on wlasnie zasypia ![]() Trwaj chwilo.. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3354 | |
Moderatorka z pazurem
|
Zamkneli bo majstry sie nie znajoooo i reklamancji bylo za duzo.
Moje dziecko od godziny gada przez sen. Prezy sie, krzywi i inne cuda wianki. Nie ruszam jej absolutnie! Ona potrafi tak przemruczec cala 3 godzinna drzemke. Stad dostala pseudonim artystyczny Gadzina ![]() W bebechach ma przemarsz wojsk regularnie. Bojkotuje haslo, jakoby problemy brzuszkowe trwaly tylko do 6 tygodnia. Na bol brzuszka zadne przytulanie czy stawanie na rzesach nie pomoze. Sorry winetu. Predzej to zwykle gazy plus potrzeba bliskości Zabciu Idealnie spokojne i usmiechniete niemowle jest tylko na reklamach. ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Pewnie kiepsko placa ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Ja pierdziu, mozna sie wsciec |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3355 |
Zakorzenienie
|
Poprawka, za buty robione na miarę NFZ nie dopłaca. 200 zł lepiej mieć niż nie mieć, ale na komforcie dziecka nie będziemy oszczędzać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3357 | |
Zakorzenienie
|
Ta przyznaj się pewnie Ninę naprawił i robotę rzucił
![]() Cytat:
Mam tymczasowy niedowład z niewyspania ale już założylam usmiech na twarz bo moje szczerbate od 5 rano sie cieszy ![]() ![]() Poki co ubralam sie po ludzku i zrobiłam mejkap niech chociaz mapierwszy rzut pomysli ze jestem super zaradna matka ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3358 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3359 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupimy chyba ten delicol. Dziewczyny ja nie wiem jak ja to boli,czy mocno czy troche,czy ją boli ale cos napewno czuje i musi to byc mega niemiłe skoro spać jej nie daje, wybudza ją ,ona płacze, czerwieni się i stęka i brzuch ma wtedy twardy. A ja mam ją w łóżku zostawić taką? Ja nie jestem za metoda - zostaw jak płacze. Probuje delikatniejszymi sposobami. Dzis np polezała w wozku jak poszlam sie przejsc, musialam tylko pilnować i smoka wciskać jak wypadł. Troche minut udało się ukraść. Cytat:
![]() ![]() Chociaż tyle. Ale jak zwykle nie nawalili.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-07-07 o 09:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3360 |
Moderatorka z pazurem
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.