|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Żabciu jesli to brzuszek to sprobuj ciepłego powietrza z suszarki. Ciepło rozluźni małą dzwiek tez uspokoi. Nam pomagało. Nie zawsze ale w wiekszosci. Na trudniejsze sprawy z brzuszkiem gdy go wzdelo czasem tylko rurki dawały radę.
---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Nie, bałam sie. Troche ze sie wysliznie. Troche ze bedzie chcial byc tylko przy mnie w sensie na rekach (i tak chce ). Moze warto to rozwazyc... |
|
|
|
#3272 | |
|
Zakorzenienie
|
O ja Cię, Iwonia, ja przy śpiącej Maryśce zagniatam plastikowe butelki albo używam blendera, a ta nawet nie drgnie
|
|
|
#3273 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
|
|
|
#3274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne juz na milion sposobow probowalismy. Placzacego na dwor ryk nie do opanowania, przelozenie spiacego do wozka i na dwor to jak sie obudził w ryk i mowy nie ma zeby go w wozku uspokoic. Nie płaczacego na dwor nie probowalam bo kazde wlozenie do wozka to histeria. |
|
|
|
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
Mona ja tez mam wiele roznych innych dolegliwosci. Tez mam migreny, nie spie prawie wcale ,wrociły mi problemy z jelitami bo jem w biegu. Kregoslup zaczyna dawac o sobie znac a ja jestem tym przerazona, bo nie chce znow nie ruszac nogami, bo jak zajme sie moja kruszyną?
Moze moje posty są źle pisane i odbierane. Ale ja kocham moją Pysie tak że aź boli. A moja wrażliwość w tych bólach brzucha nie pomaga. Kocham ją całować jak lezy mi na klacie. Kocham jak chrapie, kocham jak 'śpiewa' przes sen. Kocham jej pierdziki jak na mnie puszcza. Uwielbiam jej bekanie. Moze twgo tu nie pisze, bo jakos przyjełam to miejscie chyba ostatnio jako miejsce dzielenia sie tym co złe.
|
|
#3276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo to chyba rozwiaznie takie samo? W sensie poki chodzi jest dobrze.Dzis doszla chusta,jest wyprana. Jutro popoludniu bede probować. Oby bylo to rozwiazaniem na dzien. Ale jakie na noc ? Wiecie jaki mam strach aby nie zasnac z Mała na klacie. I takie glupia myśl, ze jakbym sie znala na wiekszosci rzeczy moje dziecko nie cierpiałoby az tak. Oczywiscie szukam, pytam ale to schodzi. Wiekszosc to metoda prob i błędów.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-07-06 o 21:15 |
|
|
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam wrażenie że jesteś żabciu najbardziej nieszczęśliwa matka na świecie, chciałam Ci tylko uświadomić że życie każdej z nas tu obecnej wygląda dokładnie tak samo i że to nie jest tak ze Tobie trafił się najgorszy egzemplarz dziecka z piekła rodem. Owszem, bywają dzieci mniej wymagające, ale wyjątkami niestety nie są dzieciaczki z którymi przechodzi się gehenne. Masz zdrową, piękną córkę która ma dopiero 4 tygodnie. Nie wymagaj od niej cudów bo będziesz żyła w wiecznym rozczarowaniu.
Popracuj nad swoją głową, bo Twoje emocje udzielają się małej. Nie funduj jej depresji wyssanej wraz z Twoim mlekiem.
Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-07-06 o 21:17 |
|
|
|
#3279 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U nas to jest lek na całe zło. Jak mi się rozwrzeszczy w domu to wiem, że jak tylko włożę do wózka i poruszam trochę to się uspokoi. Cytat:
|
|||
|
|
|
#3280 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
Postawilam na działanie tu i teraz i staram sie, czyli nie analizuje tylko albo klata, albo pierś albo przebranie, albo troche aktywnosci. Chce klaty daje jej. Tylko co myśle ze sie juz dogadujemy pojawia sie cos po czym stwierdzam ze robilam zle. Np przekarmialam w nocy, a Ja bolal po prostu brzuszek i przez to karmienie pewnie doprowadzalam do wiekszego bolu. Mam problem jeszcze z tym karmieniem czyli kiedy głodna i z tymi skretami czyli jak spac bez Niej na klacie.Bo nie urywajmy troche snu sie przydaje. Dzieki Fab
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-07-06 o 21:33 |
||
|
|
|
#3281 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Ja dziś z młodym pojechałam sama do miasta po 40km w każdą stronę, połaziliśmy po centrum handlowym, paniszcze nie było łaskawe zasnąć, a nawet był bunt na osłanianie budki, więc się przebodźcował na maksa, ale byliśmy sami, wróciliśmy, całe popołudnie na piersi się uspokajał i żyjemy. I jutro znowu się gdzieś wybieramy. I pojutrze może też
|
|
|
|
|
#3282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zabcia a czemu Ty nigdzie nie wychodzisz z małą??? Ja tydzień po porodzie już byłam 60 km od domu u rodzinki bo się dalsza rodzina zjechala. Z bolacym tylkiem ze szwami... i super było. Złapałam chwilę oddechu. Codziennie wychodzę z młodym. Co drugi weekend jedziemy do rodzinki. Karmilam już praktycznie wszędzie. Nie krępuje mnie to wcale choć byłam średnio na kp nastawiona... nikt mi na cycki nie zaglada oprócz jednego wujaszka ale wtedy po prostu wychodzę do innego pokoju. To się da wszystko ogarnąć tylko trzeba chcieć... Jeżeli chodzi o płacz dziecka na spacerach to miałam tak przez jakiś okres z córką. Wyla nie wiadomo po co. Ale ja i tak z nią wychodziłam bo wiedzialam że po kilku minutach się uspokoi. Ludzie patrzyli jak na idiotke ale cóż. Ja wiedzialam że jest najedzona pielucha czysta więc czemu miałam siedzieć w domu?! Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Jak będziecie miały już po drugim dzieciątku to zmieni się prawie wszystko wyluzujecie bardziej )))Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-07-06 o 21:35 |
|
|
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dzisiaj nerwa na chłopa. Wystrzele go na noc w kosmos. Jutro z rana ruszamy do teściów na tydzień. Nic mi nie pomógł. Do 17 wisiał na telefonie i laptopie a potem poszedł sobie auto pucowac a ja latam od cycka do walizek i wózka by go uśpić... :pała:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3286 |
|
Zadomowienie
|
jzabcia no troche nas dzieli bo prawie drugie tyle my skonczylysmy juz 8 tygodni, ale powiem Ci ze nie wyobrazam sobie tego spania na klacie. Zagladala do Ciebie wogole polozna?Byl ktos kto by obserwowal jak karmisz itd?zeby pomoc rozwiazac Twoje problemy. Z tego co piszesz to latwo sie nabawic nienawisci do dziecka.Sama przez to przechodzilam jak mialam zapalenie brodawki ale wszyskie te zle momenty odeszly ok 5tygodnia. Jedyne co a plus to przez to ze tak lezy na Tobie to ja kangurujesz i zapewniasz jej bliskosc wiec nie ma tego zlego.Tylko ja odnosze wrazenie ze Ty nie do konca zaalceptowalas bycie mama. Dzidzia namieszala Ci w zyciu i chyba nie na TO bylas gotowa. Ja mam podobnie czasem, ale juz coraz rzadziej tylko jak jestem mega padnieta. Mam wrazenie ze robie czasem rzeczy zeby mnie bylo wygodnie a to przeciez dziecko jest teraz najwazniejsze. Juz sie przyzwyczailam ze pranie musi zaczekac, ze nie pocwicze wtedy kiedy chce lub ze wcale nie pocwicze bo np przez 2g trzeba pochodzic z mala w chuscie czy pobawic sie z nia. Nieraz mam nieposcielone, nieogarniete w domu. Ale.pomaga mi maz staramy sie pchac jakos ten wozek i nawet znajdujemy czas by poczytac ksiazke, wyjsc na spacer. Ciesz sie moze drobnostkami. Za bardzo sie wszystkim zadreczasz. Ja juz mam momenty takie gdzie tesknie za tym jaka byla miesiac temu...wariatka ze mnie chyba
---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- niestety nie pociesze Cie faktem ze mam podobny problem dzis z moja Emi, od 3 dni jakis diabel w nia wstapil, albo je albo placze i tylko noszenie pomaga, rece i plecy mi odpadaja ale te wszystkie usmiechy, gaworzenie przyslaniabte minusy rekompensuja wszystko
Edytowane przez urshoola Czas edycji: 2016-07-06 o 21:41 |
|
|
|
#3287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale isc do kogos i trzymac dziecko na klacie bez mozliwości ruchu to tak nie bardzo. A w inne miejsca to już w ogóle. Jak isc przez miasto i trzymac dziecko dwoma rękami w górze? Ja nie wiem czy moja jest najedzona. Pielucha moze byc czysta, ale brzuch spina i jest placz. Ale co do ostatniego zdania to napewno masz racje. Cytat:
Masz racje z tym 5latkiem.Całkowitą. Ale ja to chcialabym wszystkim dac ile tylko moge z siebie, taki juz ze mnie typ. Jakoś bawilam sie z nim przez te dni. To moja mama dzis spedzila z Gabi na klacie parw godzin, to wczoraj wieczorem maż. To gralismy w chinczyka czy uzadzilismy sklep z dostawa na lozko. Jutro juz jedzie,mam nadzieje ze w godzinach nie bardzo późnych.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-07-06 o 21:50 |
||
|
|
|
#3288 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Mój młody dużo spokojnie śpi na brzuszku, nie wybudzają go ruchy własnych rąk itp gdy był malutki położony na brzuszku potrafił tak zasnąć, teraz przekręcam go, gdy zaśnie. |
|
|
|
|
#3289 |
|
Zakorzenienie
|
Zabcia, właśnie, a mąż Ci trochę pomaga? Bo jakoś go nie widać w Twoich wypowiedziach, może pogoń gada żeby się córką zajął
|
|
#3290 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Ala niespecjalnie lubi być noszona. Zdecydowanie bardziej woli jak sobie leżymy razem koło siebie i gadam do niej, kiziam plecki, pupkę, masuję nóżki, rączki itp.
A jeśli już na rękach to uwielbia pozycję na samolocik. ![]() Momentalnie się wycisza i z zainteresowaniem obserwuje wszystko dookoła . Muszę tylko opanować odkładanie jej do łóżeczka jak mi uśnie w tej pozycji
Edytowane przez fablous Czas edycji: 2016-07-06 o 21:56 |
|
|
|
#3291 |
|
Zakorzenienie
|
Urshoola polozna zaglada, popatrzy jak je powie ze jest dobrze i zebybkarmic na rzadanie i tyle.
Tez uwazalam ze 22 godziny na klacie na lozku jest nie normalne, ale zaciskam zeby bo jestem matka i mam sie poswiecic dziecku tak czytalam miedzy innymi tu. Wiec stwierdzilam, ze musze zaczac sie cieszyc nawet z tego ze nie sikam kiedy mi sie chce tylko kiedy moje dziecko mi pozwoli. I tak, nie bylam przygotowana na dziecko na klacie non stop to fakt.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-07-06 o 21:58 |
|
|
|
#3292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3293 | |
|
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Fab, oj tak, to najlepsza pozycja
Zabcia, ale jak pójdziesz siku, a mała będzie wyła przez tą chwilę to nic jej się nie stanie, serio
Edytowane przez agassek Czas edycji: 2016-07-06 o 21:57 |
|
|
|
|
#3294 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Masuj brzuch profilaktycznie, kilka razy dziennie nie czekaj az sie zacznie prezyc. QUOTE=gingerbre;62697306]A próbowałas z nim wyjść nawet pomimo płaczu? Nie uspokoi się w trakcie jazdy?[/QUOTE] Kurka moja wcześniej się uspokajała, a teraz jak włączy syreny to się sama nakręca i jazda wózkiem nic nie daje. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A tak w ogóle moje dziecię juz śpi ja ogarnęłam mieszkanie i przygotowałam obiad na jutro. Kupiłam tez sukienkę na chrzciny chyba może być?Musze się Wam przyznać ze zakochana jestem w tej mojej larwie małej. Dziękuję losowi, że zdecydowal o pojawieniu się jej w naszym życiu. Teraz wszystko wydaje się być takie "pełne". |
|||||
|
|
|
#3295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3296 | ||
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Hahaha, no mój też nie jest zbyt zadowolony, dzwiga ta łepetynę w jedną i drugą stronę, a nijak nie może się sam obrócić, więc tylko czeka na ratunek ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3297 |
|
Zakorzenienie
|
Oj dziewczyny, nie licytujcie się tak z tymi dolegliwościami, każda z nas jakieś ma. Myślę, że bóle kręgosłupa i rąk są u nas teraz na porządku dziennym.
Monanka - ty jesteś moim idolem Podziwiam Cię za bycie taką optymistką, za cieszenie się każdą drobną rzeczą. Ja tak niestety nie potrafię, chociaż staram się.Żabcia - ja jestem taka jak ty. Tak z ciekawości zajrzałam sobie w moje posty z okresu, kiedy mała miała około miesiąca, czyli tyle ile ma twoja teraz. Właśnie wtedy przeżywałam mega wielki kryzys związany z tym, że totalnie nic nie mogę zrobić, bo mała cały czas spędza mi na rękach, że całe dnie spędzam przed kompem, że mała w ogóle jest nieodkładalna itp. Ale to na szczęście mija Nie powiem, że teraz jest idealnie, bo na przykład ostatnio mała mi się buntuje na spacerach i dalej prawie nie śpi w dzień. Ale już jestem w stanie coś zrobić czasem. Dzisiaj na przykład mała prawie nie spała - miała może 3 drzemki po 15-20 minut, ale ogólnie dzień nie był najgorszy. Była bardzo pogodna, dużo się uśmiechała, oglądałyśmy sobie książeczki kontrastowe, chwilę poleżała na macie dając mi 5 minut na umycie głowy itd. Ogólnie widać, że pomału zaczyna ją interesować świat dookoła niej i czasami coś potrafi zająć jej uwagę na te kilka minut ![]() Za to obawiam się o nockę. Już dobę nie zrobiła kupki (a do tej pory zawsze była przynajmniej jedna kupka dziennie) i chyba ją brzuszek boli. Położyłam ją do łóżeczka, ale zamiast spać, jak to z reguły wieczorem bywało, to się wierci i stęka i już się obudziła, ale jeszcze nie płacze. Ale to pewnie kwestia minut. Edytowane przez kaylla Czas edycji: 2016-07-06 o 22:15 |
|
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
Daga tez sie balam na poczatku tego slynnego "przyzwyczajenia' ale dziecko odloze i spi spokojnie ok 10 min po czym zaczynaja sie skrety i juz nie spi. Na brzuchu bardzo lubi pospi troszke dluzej, po czym są bóle i glową trze po pieluszce przewracajac ja z prawej na lewa w tuch skrętach.
|
|
#3299 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Twoja byla nie odkladalna bo po prostu lubiła czy tak jak moja boleści miała?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:05.

). 
Tfu! Oby tak nie było! 

U nas to jest lek na całe zło. Jak mi się rozwrzeszczy w domu to wiem, że jak tylko włożę do wózka i poruszam trochę to się uspokoi.