|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
|
3 | 3,95% |
| Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
|
0 | 0% |
| Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
|
22 | 28,95% |
| Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
|
0 | 0% |
| Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
|
2 | 2,63% |
| Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
|
2 | 2,63% |
| Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
|
1 | 1,32% |
| Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
|
1 | 1,32% |
| Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
|
31 | 40,79% |
| Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
|
1 | 1,32% |
| Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
|
0 | 0% |
| Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
|
9 | 11,84% |
| W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
|
4 | 5,26% |
| Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Wiecie co, nie najgorsze to moje ciasto w smaku
Są takie ciemniejsze kawałeczki, ale zaraz przy truskawkach, więc może to sok??? A może nie??? Ech...za drugim razem może będzie ładniejsze.
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Ehh też musze pomysleć o jakimś torcie - mąż ma 27 maja urodziny... a ja ani prezentu nie mam ani nic.... kupie mu perfumy bo mu sie koncza i już
|
|
|
|
#3393 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najgorsze, że ja nie wiem jak ten zakalec wygląda???
|
|
#3394 |
|
Zakorzenienie
|
Agulaabar no skarbie
może faktycznie przedzwoń do ginekologa ? Wiem jak moja kuzynka opowiadała, że myślała że się zesikała ale nie wiedziała skąd coś zielonego na prześcieradle, a potem okazało się że to białko w moczu i na dzień dzisiejszy wiem, że mimo że urodziła nadal ma z nim problem wolę chuchać myszko na zimne, niż potem wyszły większe nie daj BOŻE problemy !!Nerolka jak Ja Ci zazdroszczę takiej gromadki ! Achh.. cudownie ! fajnie miec tylko smyków koło siebie
|
|
|
|
#3395 |
|
Zadomowienie
|
Patik Nerolka Moniczka dziękować
Nerolka ja też już bym chciała te nóżki na żywo ![]() Ogoliłam nóżki i umachałam sie strasznie
|
|
|
|
#3396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zakalec, jak masz np ciasto i po środku tak jakby zbite, a nie kruche, tak jakby ktoś zrobił kulkę ze świeżego chleba i wsadził ciasto. Zrób zdjęcie to Ci powiem czy zakalec ![]() No i zakalec przynajmniej u mnie zazwyczaj śmierdzi jajcami ![]() Agulaabar mój ma 12 czerwca a ja już mam połowę prezentu a tort zrobię mu bikini, któraś z dziewczyn kiedyś pokazywała ,więc Ja też mu zrobię laseczkę z płaskim brzuchem ! |
|
|
|
|
#3397 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A zgaga tak, podobno jest objawem włochatej główkiŚliczna sukienka ![]() Cytat:
![]() |
||||||||
|
|
|
#3398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak w ogóle to witam, miałam zajęcia dziś i wpadłam dopiero na wizaż na moment
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-23 o 18:49 |
|
|
|
|
#3399 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko tego że sie z nie nie wygrzebie bo dość niska jest i nie ma sie czego przytrzymać brzegi śliskie a do tego mąż na nocce i co bede siedziec do rana ![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest jest |
|
|
|
|
#3401 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka tyle, że u mnie to już 35 tc od jutra
![]() ale póki co nie planuję pakowania torby przecież się nie rozsypie jeszcze ![]() A opóźnienia nie wiem ile mam. Niby miałam na 17.20 Ale Pani z rejestracji powiedziała, że zadzwoni jak się będę zbliżać Już wiem. Jeszcze 4 Panie przede mną. :/
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-05-23 o 18:45 |
|
|
|
#3402 |
|
BAN stały
|
Hmmm.czy ja wiem czy taka sama bym była na odchowalni
Nie,no żartuję-jasne,ze tu zostaję Widzę,ze maj obfity w urodzinki ![]() Szym ma jutro ur.,ja do tego imieniny i jeszcze rocznicę ślubu...OMG 8-9??? Na dziury w doniczce Vaniliova dała radę już ![]() Poważnie te upławy mnie niepokoją Agulaaa ![]() Jestem Beatko ![]() Najadłam się,to muszę Izuchę obudzić bo mi worki z mlekiem pękną. Zanka ten ból uciskający na szyjkę jest okropny ![]() Zanetko gromadka fajna ale upocić się idzie. |
|
|
|
#3403 |
|
Zakorzenienie
|
Laski jak za mną tatar chodzi
(( Jadła któraś może w ciąży ? Wiem, że to surowe mięso..;(
|
#3404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
Nerolka spocić na pewno, ale kurczę fajnie. Ja pamiętam, jak miałam sąsiadkę która miała 8 dzieci, tam wiecznie się ktoś śmiał, jakieś zabawy wymyślali no zawsze się coś działo i było śmiesznie
a my z siostrami razem w trójkę wiecznie pokłócone ![]() Może Ja też będę miała taką gromadkę! |
|
|
|
#3406 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jedynaczka i to największe przekleństwo
|
#3407 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko to pytanie jakoś mi podejrzanie brzmi
![]()
|
#3408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Ci fajnie że już masz to za sobą ![]() a te "dwa kosmetyczne" szwy dla męża to że niby żeby 'ciaśniej miał' że się tak wyrażę ? tak z ciekawości pytam ![]() buziaki dla Was
|
|
|
#3409 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
jej naprawde podziwiam Cię, silna kobieta jestes... czwórka dzieci w domu w tym noworodek a Ty tyle ogrniasz. Ja pamiętam jak moj maly sie urodzil to dom byl na glowie mamy, wlasciewie obowiązków względem rodziny jeszcze nie mialam a po porodzie jak wrocilismy juz do domu to przez 3 tygodnie straszylam, moj organizm byl tak slaby ze ledwie z dzieckiem sobie radzilam. po kilku dniach od porodu jak zasnęlam to nie szlo mnie dobudzic, normalnie jak zwloki, na nic nie reagowalam. Teraz się trochę boje bo nie mam ani mamy ani siostry przy sobie, a tz no jakto facet.. pff .. ale mam nadzieje ze bede rodzic naturalnie a nie przez cc więc moze organizm szybciej sie zregeneruje. |
|
|
|
|
#3410 |
|
Wtajemniczenie
|
Załączyłam dwa zdjęcia i jak tak patrzę to to ciemniejsze na dole to chyba zakalec
|
#3411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jejciu, ale Ci zazdroszczę że masz już malutką przy sobie na zewnątrz
|
|
|
#3412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3413 |
|
BAN stały
|
Zmalowana Ty to się masz z tym czekaniem.Dobrze,ze w domu możesz.
a tatara kawałek zjedz.Sparz dobrze żółtko i w ogóle najpierw jajo. Ja jadłam-przyznaję ![]() Beatko ,tak bo po poprzednim porodzie szwy mi puściły i się rozeszło a ja tam nie dałam się dotknąć lekarzowi i nie chciałam poprawek.Pisałam Wam jak mnie nadal blizny ciągną,bolą,. Teraz to chyba połatali i może będzie lepiej a czy ciaśniej?-ponoć tak. Aj tam,przesadzacie-muszę robić bo synuś ma urodzinki i nie zostawię go z niczym.Kazda z Was by tak zrobiła,a że nie mam kasy na kupno torta,to upiekę ![]() I posiedzimy przy nim i herbatce |
|
|
|
#3414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nerola ma już wprawę i dryg organizacyjny - w końcu to 4 dzieciątko ![]() Ja również jestem pełna podziwu dla Ciebie
|
|
|
#3415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie wiem czy to nie właśnie przez tą ciepła margarynę ![]() Ja chce zrobić te samo ciasto co robiłam do rabarbaru ale dać inne owoce i właśnie myślałam o truskawkach. |
|
|
|
|
#3416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zakalec to jak się ciasto klei i takie jakby surowe jest, pomimo tego że go pieczesz długo to ono się zbije w kluchę i nie wypiecze dokładnie - ja takiego u Ciebie nie widze ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-23 o 19:22 |
|
|
|
|
#3417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moja mama mi mówiła że po porodzie mojego brata 15 lat temu za bardzo ją zszyli i w "małżeńskiej służbie" jak to nazwała - miała za ciasno - i jej poprawiali potem bo miała robioną plastykę pochwy m.in. z powodu obniżenia cewki moczowej czy coś takiego, ale teraz podobno jest ok
|
|
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
Nerolka mi bardziej chodziło o to ze mięso surowe
![]() Ale jakoś nigdy nic mi nie było
|
#3419 |
|
Zakorzenienie
|
Nerolka wiesz co Ci powiem, że dla mnie kupowanie toru i ciast to fakt pójście na łatwiznę( z braku czasu rozumiem) ale uwielbiam gdzieś iść i zjeść swojskie ciasto!
Pamiętam u mnie w rodzinnym domu zawsze mama robiła jakieś 2-3 blachy ciasta i wymieniała się z ciotkami przepisami. A teraz gdy gdzieś idę ( w strony rodziny męża)do wszystko kupowane... więc Twój tort pewnie będzie doceniony i nie ważne czy będziecie siedzieć przy samej herbacie czy przy samej kawie, ważne (dla mnie) że totalnie swojsko. Ja uwielbiam robić ciasta, ale niestety zazwyczaj zrobię za dużo i potem większość wyrzucam... teraz jak zrobiłam te z rabarbarem to teściowa w ogóle nie zjadła, teściu w sumie nie wiem , mąż może z 2 kawałki a tak to Ja cały wpierniczyłam. Sama sobie zrobiła i sama w sumie sobie zjadłam |
|
|
|
#3420 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Następnym razem będę mądrzejsza. Zmalowana ja bym nie ryzykowała z tatarem.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.

Są takie ciemniejsze kawałeczki, ale zaraz przy truskawkach, więc może to sok??? A może nie??? Ech...za drugim razem może będzie ładniejsze.

Zakończone: 2
może faktycznie przedzwoń do ginekologa ? Wiem jak moja kuzynka opowiadała, że myślała że się zesikała ale nie wiedziała skąd coś zielonego na prześcieradle, a potem okazało się że to białko w moczu i na dzień dzisiejszy wiem, że mimo że urodziła nadal ma z nim problem
wolę chuchać myszko na zimne, niż potem wyszły większe nie daj BOŻE problemy !!

Luteiny juz nie biorę, więc to nie to... Co to ma być!! Boje się..

za wizytę i wytrwałość w leżeniu. Ale ja lubię owłosione bejbiki