|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czym dziś pachniesz Wizażanko? Część XVII
Si'
|
#3422 |
|
czyli Endżi
|
Pamiętam, że duże wrażenie zrobił na mnie ten film. Z resztą do dziś niezmiennie robi - chociaż widziałam go chyba z 6 razy
|
#3423 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wtrącę się Mnie bardziej podobało się "Tańcz" - jakoś "Przygoda", choć zaskakująca, to była dla mnie mniej przemawiająca. Świetne jest też Norwegian Wood.Natomiast nie przebrnęłam przez "Kroniki ptaka nakręcacza" (chyba tak szedł tytuł? Dziwne, zamotane...
|
|
#3424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z ciekawostek - po dostaniu się na italianistykę, dowiedziałam się na jednym z wykładów, że "Imię Róży" jest częstym "gościem" na rozmowie kwalifikacyjnej. Otóż jeśli student twierdzi, że np. jest to jego ulubiona książka, wystarczy poprosić go o opisanie zakończenia. I wtedy wychodzi na jaw, go przeczytał, a kto obejrzał - zakończenia są różne...(nie aż tak bardzo, ale jest kilka ewidentnych różnic).
|
|
#3425 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do Belgii może kiedyś pojadę ? Jednak w pierwszej kolejności jest Egipt Cytat:
Ja bym była ostrożna... Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3426 | ||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
? (żarcik - wiadomo, że w przypadku Murakamiego tytuł nie sugeruje za wiele)Im dziwniejsze, bardziej zaskakujące i bardziej zamotane tym lepiej ![]() Cytat:
Umberto Eco ma chyba dość charakterystyczny, ciężki styl i tendencję do obszernego rozpisywania się - pewnie to stąd wynika, że wielu chwali się, że go czyta (chociaż w rzeczywistości najwyżej kartkuje) żeby przyszpanować i zrobić lepsze wrażenie ?Pamiętam, że z kolei jego felietony ("Zapiski na pudełku zapałek", tak to się nazywało?) bardzo fajnie się czytało Ma facet ciekawe spotrzeżenia A "Historię Piękna" albo "Historię Brzydoty" dorwałaś ?
|
|
#3427 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Volje - trafiłaś w dziesiątkę. Jeszcze mi tylko szaleńca wyskakującego z nożem z kabiny prysznicowej do szczęścia brakuje (jejku, dzisiejszy prysznic upłynie pod znakiem grozy). A propos Hitchcocka - miałam kiedyś zbiór anegdotek o słynnych ludziach i podobno jakiś zatroskany ojciec napisał do reżysera, że po obejrzeniu "Psychozy" jego córka przestała brać prysznic, a po kolejnym jego filmie (tytułu nie pomnę) przestała się kąpać w wannie. Co robić, panie Hitchcock? Ten odpisał ojcu: "Oddać dziewczynę do pralni chemicznej"
|
|
#3429 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkim zycze milego weekendu!
I prosze o trzymanie kciukow za dobra pogode (tzn bez mgiel), bo jutro wylatuje do Polski. [1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;6031571]Mariolu kochana, na PW masz linki ( to te załączniki, które do Ciebie nie doszły na e-mail) mam nadzieję,że przypadną Tobie i C do gustu. A w prezencie z wiadomej okazji oprócz owych clipów jeszcze skromny kwiat. [/quote] Kijanko ------------------------ Jil Jil Sander
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
Mariola, spokojnego lotu życzę. Przy okazji - dostałam już od Ciebie próbki (leciałam na pocztę odbierać, bo listonosz chory i nikt nie roznosi poczty). Daj znać, czy przesyłka ode mnie dotarła cało i bezpiecznie.
|
#3431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz mi meldowano, ze probki dotarly, od ciebie i contax ![]()
|
|
#3432 | ||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Cytat:
Nie pomaga świeży flakon rodem prosto z Quality - nie używam go w ogóle właśnie z tej przyczyny. Nie wiem, czy w końcu nie pójdzie w cholerę. Po co mi falszka, do której zaglądam raz na dwa miesiące i to wyłącznie z poczucia obowiązku... ![]() Cytat:
Mierzi mnie raczej to powtórzenie 48 razy jednego kawałka. Nie takiego najgorszego... ![]() Cytat:
![]() Szczęśliwej podróży i jeszcze szczęśliwszego pobytu. ------------ Pachnę Chene i odżywką do włosów. Wyprawię dziecko do babci, okryję meble folią i spadam. Nawet mi się regularna impreza trafiła, nie tylko knajpa. zanim wrócę, pył opadnie.
|
|
#3433 |
|
Rozeznanie
|
Zimno,śnieg padał, teraz prószy.Może jednak bedą białe święta.
Na razie boli mnie glowa. Dziś był i nadal jest ukochany Słonik. Mariolka , trzymam kciuki za Twój lot. |
|
|
|
#3434 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A firanek nie lubię Mariolu - bezpiecznego lotu od żony pilota ![]() Dzisiaj była szwedzka Nina, ale na wieczór będzie Musc Ravageur albo Palisander. Jeden bardziej zboczony od drugiego ![]() Aggie - jeśli lubisz klimat grozy, niedopowiedzenia, "czegoś" wiszącego w powietrzu, to polecam to: http://www.filmweb.pl/Znikni%C4%99ci...,Film,id=87741 Odnośnie Eco...Też nie lubię tego gościa On mnie przepędził z historii sztuki. Tak symbolicznie oczywiście. Na I roku katowano nas "Pejzażem semiotycznym". To było naprawdę nieludzkie Chociaż chylę czoła przed jego lotnym umysłem - to nie lubię ani trochę.
Edytowane przez Anuschka Czas edycji: 2007-12-14 o 18:19 |
|
|
|
|
#3435 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mariolu, bezmgielnego lotu Ci zycze Ciesze sie, ze probeczki dotarly i czekam na wrazenia, jakie na Tobie zrobily Lece pod prysznic i chyba na wieczor bedzie Helmut Lang.
|
|
#3437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim faworytem jest jednak "Kronika Ptaka Nakręcacza" - owszem, zagmatwana, ale, tak naprawdę nie chodzi o to, żeby ułożyć sobie wszystki ciągi -przyczynowo skutkowe w logiczna całość. Ja w ogóle czytając Murakamiego mam dziwne poczucie jedności z bohaterem, nie zawsze musze wszystko rozumieć, tak jak nie zawsze wiem dokładnie jak nazwać to co siedzi mi w głowie Jednocześnie "Kronika zawiera w sobie niezwykle realistyczne i przerażające fragmenty (opowieść porucznika Miyamy o wojnie japońsko-rosyjskiej). Zresztą... myślę Angel, ze spodobają Ci się wszystkie i w sumie nieważne która będzie następna. ![]() Cytat:
Moja grupa ma dziś imprezę firmową więc udało mi się wcześniej wrócić i całe szczęście, bo: katar, dreszcze, drapanie w gardle... trzeba zaradzić zaraz tym małpiszonom Gloria ze mnie wyparowała, chyba czas się dopsikaćEdit. Anuschko - ten film jest niesamowity! Pamiętam jak go oglądałamw tv, chyba z 15 albo więcej lat temu - zapadł mi w pamięć bardzi, łącznie z imionami bohaterów. Potem widziałam remake, zdaje się holiłudzki - ale to już nie to |
||
|
|
|
#3438 |
|
rude jest piękne:)
|
Mariolas -spokojnego lotu
Sabbath - udanej imprezy Rachelo jesli cos do Ciebie doszlo to prosze daj znac , bo mialam problemy ,bede probowac jeszcze ,wysylalam ze swojej skrzynki ,wiekszej tempoty jak ja to nie spotkalam |
|
|
|
#3439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zdrówka życzę - nie daj się zarazkom
|
|
|
|
|
#3441 |
|
Zakorzenienie
|
Mariol - spokojnej i szybkiej podróży!
--- Przestałam wreszcie słuchać tych smętów (To/Die/For), przerzuciłam się za to na smęcącą Madonnę. Histoire d'Eau to chyba gdzieś na poczcie wsiąkło...
|
#3442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy potem będziesz na necie, to od razu składam gratulacje z okazji ślubu
|
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ----------------------- Jest mi niedobrze po klasycznym Poison, spsikałam sobie nadgarstki jakieś 3 godziny temu i mimo, iż pobiegłam je wyszorować do łazienki, to zapach prześladuje mnie do tej pory, aż mdli Nie wiem co się dzieje, przecież do tej pory byłam tą trucizną zauroczona
|
|
|
|
|
#3444 |
|
Zakorzenienie
|
Mariolu, spokojnej i szybkiej podróży
Wracaj do nas szybko Po prysznicu będzie odrobina NU. |
|
|
|
#3445 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Mariolu, i ja życze szczęśliwej i bezpiecznej podróży!
|
#3446 |
|
Zadomowienie
|
Mariolu, przyłączam się do życzeń
![]() W temacie - Angel Edytowane przez bieta Czas edycji: 2007-12-14 o 19:07 Powód: literówka, a jakże |
|
|
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
I ja też !
Mariolcia - szczęśliwej podróży
|
|
#3448 |
|
Zadomowienie
|
Mitsouko globalnie: mgiełka edt globalnie- z nowej flaszeczki, oraz ekstrakt nadgarstkowo, bardzo się polubilismy- cudowny, drzewny szypr
...
|
#3449 |
|
Zakorzenienie
|
Cedre SL testowo nadgarstkowo, co prawada niewiele czuję, ale mąż zapewnia, że to bardzo sexowny zapach i pasuje do mnie
ciekawe, na co on liczy chociaż to, co przebija przez moje zapachane zatoki nastraja pozytywnie, czyżby COŚ wreszcie zaczęło mi się podobać ?
|
|
|
|
#3450 | ||
|
Zadomowienie
|
Uff,porządków przedświatecznych na dzisiaj mam stanowczo dość.
Za oknem biało i mrożno,taką zimę lubię.Oby na swięta tak było. Od ranka pachnę moim nowym nabytkiem, Idole,powiem jedno Podziel się wrażeniami,zastanawiam sie czy nie sprezentować małżowi pod choinkę (może czasem i ja uszczknę kropelkę?)Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.

?

? Ja strasznie, strasznie chciałabym "Przygodę z owcą" i "Tańcz, tańcz, tańcz".
Mnie bardziej podobało się "Tańcz" - jakoś "Przygoda", choć zaskakująca, to była dla mnie mniej przemawiająca. Świetne jest też Norwegian Wood.

?

Zdecydowałam, że muszę wracać do domu, bo nie chcę się rozpłakać przy ludziach. Ostatkiem sił dowlokłam się na dworzec i czekałam na peronie na pociąg a przede mną kilka razy przechadzała się pewna starsza kobieta. Wyglądała bardzo zwyczajnie, ale do klapy płaszcza miała przypiętą bardzo duża przypinkę z napisem "Czy znasz kogoś, kto chce słuchać?". Przechodziła obok mnie przez kilka minut i wymownie na mnie spoglądała. To spowodowało, że jeszcze bardziej zachciało mi się płakać.
Sabbath - udanej imprezy
Rachelo jesli cos do Ciebie doszlo to prosze daj znac , bo mialam problemy ,bede probowac jeszcze ,wysylalam ze swojej skrzynki ,wiekszej tempoty jak ja to nie spotkalam

Nie wiem co się dzieje, przecież do tej pory byłam tą trucizną zauroczona
(może czasem i ja uszczknę kropelkę?)