Czym dziś pachniesz Wizażanko? Część XVII - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-12-14, 11:14   #3391
Contax
Zakorzenienie

Dot.: Czym dziś pachniesz Wizażanko? Część XVII

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
O, to daj znać, jak kozaczki przeżyły dzisiejszy dzień. Tak przy okazji, czym najlepiej czyścić zamsz, jak sie wybrudzi błotem albo solą, którą będą wkrótce posypywać ulice?
Aga, ja swoje jeszcze przed założeniem zaimpregnowałam sprayem, coby nie przemiękały. I jak na razie to się sprawdza. A jak je schlapię to czekam, aż błotko wyschnie i czyszczę specjalną szczoteczką do zamszu. Odbrawienia jeszcze na szczęście mi się nie porobiły, ale i tak zaopatrzyałam się w czarny spray do odświeżania koloru.

Przypomniał mi się jeszcze stary i sprawdzony sposób odświeżania zamszu
- nad parą, po wyschnięciu tylko trzeba jeszcze zamsz przelecieć szczoteczką.

Contax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-14, 11:16   #3392
Kota
Zakorzenienie

Cytat:
No i do tego doprowadziłyśmy naszymi offtopami, że jak ktoś chce napisać coś na temat, to przeprasza na wstępie
Tak, też sie wtrącę z offtopem- zmyłam z siebie w kąpieli Liquida- teraz próbuję Covet SJParker. Miły, nieozbawiązujący, słabo chyba zapamiętywalny... Ale miły.
Stary 2007-12-14, 11:25   #3393
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mskladaczek Pokaż wiadomość
Nie pachne a smierdze lekami i czosnkiem
Jakis wredny wirus mnie dopadl i opuscic nie chce
Z dnia na dzien coraz gorzej mi ;(

Oprocz choroby dola mam i becze sobie dla relaksu w poduchy.
Zdrowiej szybciusio Polecam na noc gorące mleko z masełkiem i 2 polopiryny i grzać sie jak najwięcej.

Cytat:
Napisane przez SpanishMyszka Pokaż wiadomość
Im więcej czarnych ciuchów tym lepiej, czarny kolor jest boski
Tak, tez uwielbiam ten kolor

Cytat:
Napisane przez neonka28 Pokaż wiadomość
Myszko kocham czerń, brąz czekoladowy, zieleń ubóstwiam taka butelkową i bardzo lubie fiolet taki głęboki, czerwień, fuksja

Nienawidze szarego
Fuksja i fiolet tez

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Zdjęcia. Prosimy o zdjęcia
Prosimy.... mam bzika na punkcie ładnej bielizny

Cytat:
Napisane przez taiwa Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim!!!
Budze się rano, otwieram oczy niczym zombi, patrze w okno i hmmm zastanawiam się czy mi się wydaje, ale nie Śnieg, wreszcie śnieg pada! Może w tym roku będą śliczne, białe święta.

U mnie też biało i pada śnieg, bardzo bym chciała aby nie było nieprzyjemnej chlapy jak to ostatnio bywa, a piękne święta jak 5 lat temu.

Pachnę Addictem oczywiście
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-14, 11:50   #3394
martwa papuga
Zakorzenienie

Dzisiaj za uszami Idole a na nadgarstku Must.
Ciężko się było zdecydować.

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Na noc Must, a rano jeszcze go czułam. Aż zachciało mi się więcej Wymustowana jechałam ciepłym autobusem, a ten się rozszalał i miałam wrażenie, że chce zadrapać swoimi cynamonowymi pazurami wszystkich w promieniu 100 metrów. A to tylko jeden psik na dekolt, jeden na kark pod włosami i jeden mały na nadgarski. Jednak co psik to psik. Jak go ściubiłam z próbeczki lanej, to nie miał takiej mocy.
No właśnie - jakąś godzinę temu pojawiło mi się w mózgu takie zapytanie.
Skropiłam się rano Idolem z próbki - zapach cudny, ale czuć go słabo.
Czy któraś z Was ma porównanie: kropla Idole z próbki a psik Idole z flakonu - czy różnią się intensywnością?
Sabbath...? Albo Pieńkowa Dama?
Łaaa.. powiedzcie, że tak

Cytat:
Napisane przez taiwa Pokaż wiadomość
Papugo jak Ci się podoba Brit Red? Właśnie mi o nim przypomniałaś Testowałam jakieś 2 miesiące temu w perfumerii i wydał mi się zapachem uroczym. To jest właśnie dobre określenie, nie piękny, nie robiący olbrzymie wrażenie, ale właśnie słodki i uroczy Może sobie go sprawie jako prezent gwiazdkowy, kto wie Ujął mnie poprostu ten cukier puder plus rabarbar jaki w nim czuje.
Bardzo mi się podoba. Rzeczywiście - nie zwalający z nóg, ale bardzo uroczy; nie czuję w nim cukru pudru, bo bardzo nie lubię cukru pudru tylko bardzo słodki i soczysty surowy rabarbar. Ciasta z wanilią też nie za bardzo.

Cytat:
Napisane przez neonka28 Pokaż wiadomość
Ostatnie kropelki OI z próbki od ROZ-ter-ki i balsam OI z próbki od kochanej Mariqi -jejku jak ja tęsknie za nią

Dlacezgo wcześniej ich nie odkryłam?? Ogon nad ogony
A ja odkryłam w 1999 i, debilka, nie zrobiłam zapasów.
martwa papuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-14, 11:53   #3395
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cheer Pokaż wiadomość
Ja właśnie z tego powodu chcę zmienić komputer stacjonarny na laptopa z Vistą (jakby nie można było po prostu zmienić oprogramowania na starym komputerze albo...zwyczajnie zagrać w Mahjong'a online )

Ja się przed Vistą na laptopie bronię o początku jak ten system wyszedł. Chyba zmienię zdanie i na moim domowym też się pojawi.

Cytat:
Napisane przez Basia39 Pokaż wiadomość
Przepraszam, że przerywam dyskusję o książkach, ale własnie w Warszawie (Tarchomin) zaczął sypać śnieg no i musiałam komuś o tym powiedzieć Z mety mi się nastrój poprawił Jest szansa na białe święta
U mnie sypie od 7ej, ale ten śnieg jakiś oszczędny, socjalistyczny. Po 6 godzinach nadal ulice i chodniki szare. Nawet na dachach ledwie co jest. Coś go zżera czy jak?

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-14, 11:57   #3396
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Ja miałam dziś bardzo przygnębiające wrażenie, jak wysiadałam z autobusu. Wysiadam, wieje wiatr, sypie mi w oczy mokrym śnieżkiem, obok autobusu stoi zaparkowany samochód. Na jego dachu siedzi wrona i monotonnie stuka dziobem w dach samochodu. Takie kling-klang-kling. Momentalnie doznałam wrażenia, że znajduje się na planie jakiegoś horroru, bo przez moment nie było wokół mnie nikogo (wysiadłam jako pierwsza) a wrażenie było koszmarne, taka pustka, zimno, zawieja. Ale teraz po kawce i śniadanku już mi się cieplej i bezpieczniej na serduchu zrobiło

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-14, 11:57   #3397
Basia39
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

U mnie sypie od 7ej, ale ten śnieg jakiś oszczędny, socjalistyczny. Po 6 godzinach nadal ulice i chodniki szare. Nawet na dachach ledwie co jest. Coś go zżera czy jak?
Kropka bo tak to już jest że etap socjalistyczny wyraża się hasłem "każdemu według zasług", zaś etap komunistyczny hasłem "każdemu według potrzeb". Widocznie jesteśmy na tym niższym poziomie i nie zasłużyłyśmy W Wawie sypie wg. tej samej zasady, co w Gliwicach
Basia39 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-12-14, 11:59   #3398
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez martwa papuga Pokaż wiadomość
No właśnie - jakąś godzinę temu pojawiło mi się w mózgu takie zapytanie.
Skropiłam się rano Idolem z próbki - zapach cudny, ale czuć go słabo.
Czy któraś z Was ma porównanie: kropla Idole z próbki a psik Idole z flakonu - czy różnią się intensywnością?
Na mnie perfumy z próbki bez atomizera prawie nie pachną a np juz te z atomizerem dłużej sie otrzymują a z flakonika jest jeszcze dłużej. Może przy przepsikiwaniu zapach wietrzeje.

Pije herbatkę z pigwą na szybko i szykuje sie do szkoły. Dzisiaj od 15 aż prawie do 20 wykłady i ćw z Polityki Społecznej
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-14, 12:05   #3399
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

Nie chce śniegu ,nie kcem: cry: no dobrze tylko na świeta , tylko
czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-14, 12:19   #3400
pieńkowa_dama
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martwa papuga Pokaż wiadomość
Sabbath...? Albo Pieńkowa Dama?
Łaaa.. powiedzcie, że tak
Martwa Papugo, mam swoją teorię na temat aplikowania perfum z atomizera i z próbki. Kwestia intensywności moim zdaniem jest związana z tym, że przy jednym psiku na skórze ląduje o wiele większa ilość perfum niż kiedy aplikujemy zapach z próbki. Ale to może tylko ja mam taką tendencję.

Natomiast mam też wrażenie, że kiedy zapach nie jest aplikowany przy pomocy atomizera to od razu przechodzi do tzw ''drugiej fazy". Po prostu nie czuć w takim natężeniu tych pierwszych nut, które czuć przy psikaniu z flakonu.

A w temacie Tumulte PH pomieszane z CdG2 Man. Dobrze, że jeszcze kolorówki używam
pieńkowa_dama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-14, 12:22   #3401
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

Cytat:
Przepraszam, że przerywam dyskusję o książkach, ale własnie w Warszawie (Tarchomin) zaczął sypać śnieg no i musiałam komuś o tym powiedzieć Z mety mi się nastrój poprawił Jest szansa na białe święta

Ach jakże Wam zazdroszczę tego śniegu W Gdańsku strasznie sucho ale i mroźnie, może skapnie nam cosik w łikend...
tymena jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-14, 12:26   #3402
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Na Ursusie też pada więc Warszawa dziś cała biała

nie pachnę

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-14, 12:33   #3403
annmarie
Wtajemniczenie

GG do annmarie Send a message via Skype™ to annmarie

Cytat:
Napisane przez pieńkowa_dama Pokaż wiadomość
A jeśli szukacie takich klimatów w rzeczywistości to polecam Belgie. Koniecznie zobaczcie małe miasteczka i wsie, a nie wielkie metropolie. W domkach firaneczki, piesecki i płoteczki, ale niepokój wisi w powietrzu.
Dokłądam do tego jeszcze Bretanię i te wszystkie Ville de Fleur różnych stopni oraz południe Francji - domki, firaneczki, płotki, zalew kwiatów i taki totalny spokój, choć czasem coś jakby gdzieś...

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Jaki śnieg? O czym Ty do mnie rozmawiasz? U mnie wczoraj późnym wieczorem bardzo długo deszcz rzęsisty lał
No coś Ty
Śnieg, wszędzie leży śnieg (acz przestał już padać).

Cytat:
No po prostu beznadziejny przypadek - a najgłupsze jest to, że skoro mi się książki Kinga nie podobają, to po kiego licha ja ich aż tyle przeczytałam?
Masochizm?

A na mnie Słoń z mojej własnej buteleczki, którą przed chwilą przyniósł pan listonosz
Stary 2007-12-14, 12:33   #3404
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

angel dzis...

nieraz jest na mnie taki wytrawny, paczulowy a ostatnio sama slodycz.
wole go w paczulowej wersji ale teraz tyz milo

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-14, 12:36   #3405
tulipanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cheer Pokaż wiadomość
Mam ogromną prośbę: która dobra dusza mnie poinstruuje w kilku kwestiach jeśli idzie o last.fm? Pomimo, że sama lubię odkrywać różne rzeczy i rozbierać je na części pierwsze, jakoś w tym laście nie mogę się połapać a nawet trochę... mi się nie chce... Tylko słucham.
ja niewiele się orientuję w szczegółach last'a, ale może coś pomogę

E - Twój Avatar jest absolutnie wspaniały

Jeszcze nie pachnę, mam ochotę na coś dziwnego dzisiaj. Jakoś to w pracy będą musieli przeżyć
tulipanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-12-14, 12:50   #3406
d'ou vient le vent
Zakorzenienie

Melduje ze w Lodzi tez sypie z przerwami... drobno i delikatnie ale sypie
Przebieram nozkami w oczekiwaniu na paczuche od Fryca.
Miyako z probasa i Incensi globalnie

Homyku - jako dyzurna zamota melduje, ze bylam przekonana, ze zdjecia w zalaczniku przedstawia flakon i nawet zaczelam szukac takich perfum w imbryczku

Nat

Not all those who wander are lost.
MNIEJ CHEMII / NIE MARNUJ!
Legite aut Perite!
d'ou vient le vent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-14, 12:59   #3407
sasia73
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annmarie Pokaż wiadomość
Dokłądam do tego jeszcze Bretanię i te wszystkie Ville de Fleur różnych stopni oraz południe Francji - domki, firaneczki, płotki, zalew kwiatów i taki totalny spokój, choć czasem coś jakby gdzieś...

Bosz, przypomniałaś mi wakacje. Już kilka lat z rzędu jeżdżę na południe Francji, niedaleko Cassis. Raju, jak tam pięknie !

W temacie: Dzing

sasia73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-14, 13:02   #3408
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Kropka bo tak to już jest że etap socjalistyczny wyraża się hasłem "każdemu według zasług", zaś etap komunistyczny hasłem "każdemu według potrzeb". Widocznie jesteśmy na tym niższym poziomie i nie zasłużyłyśmy W Wawie sypie wg. tej samej zasady, co w Gliwicach
No tak, w końcu nie bez przyczyny komunizm to ideologia utopijna. Bo potrzeby to my mamy wszyscy, że ho.
No ok, nie zasłużyłam sobie, widać.

Ale za to dostałam na jutro wolne, bez marudzenia i odrabiania. Pierwszy raz w życiu szefowa sama powiedziała, żeby jutro nie pracować, tylko przygotowaniami do świąt się już zająć. Szok.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-14, 13:04   #3409
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pieńkowa_dama Pokaż wiadomość
Martwa Papugo, mam swoją teorię na temat aplikowania perfum z atomizera i z próbki. Kwestia intensywności moim zdaniem jest związana z tym, że przy jednym psiku na skórze ląduje o wiele większa ilość perfum niż kiedy aplikujemy zapach z próbki. Ale to może tylko ja mam taką tendencję.
Zgadzam się absolutnie, ja też mam taką tendencję
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-14, 13:15   #3410
E
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nebraska Pokaż wiadomość
E - wiesz, że też mam ten av w swoich zbiorach? Nawet ostatnio się zastanawiałam czy go nie zapodać, bo panna Vicki mi się już opatrzyła, ale w tej sytuacji wybiorę cos innego
Pieeerwasza

Cytat:
Napisane przez tulipanka Pokaż wiadomość
E - Twój Avatar jest absolutnie wspaniały
Taiwa, Tulipanko, dziękuję
Dobra Dusza mi go oddała

Smoczyska, smoczysko... aż dziwne, że nie mam pełnowymiarówki
E jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-14, 13:37   #3411
rachela
Zakorzenienie

Norweska, świetny podpis
Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Sam czas rwania zamierzam spędzić w knajpie i wrócić w stanie, w którym nie będzie mi przeszkadzał ani pył, ani walający się po podłodze gruz.
Ole!
Cytat:
Ale miałyście rację - wsiąkłam tam z kretesem.
No ba, inaczej się nie da.
Cytat:
Lastfmowiczki - też macie w sąsiadach ludzi o kompletnie niepodobnych guście muzycznym? Bo ja tak. Wszyscy oni mają tylko ten sam zespół co ja na pierwszym miejscu, a reszta ich muzyki jest mi najczęściej kompletnie nieznana. Rachel tak nie ma, ciekawe czy to tylko ja jestem taka dziwna i nie ma nikogo o podobnym guście muzycznym
Ja mam bossskiego sąsiada
W ogóle last.fm jest fajny. Dostałam już ze dwie rekomendacje, a ostatnio znalazł mnie gitarzysta Daimoniona, co było dla mnie naprawdę miłym zaskoczeniem.
Cytat:
Ta się coś z taką skazą na honorze zrobić?
Bo, prawdę mówiąc, wstyd mi pokazać profil znajomym...
Sabbath, ja mam już za sobą jedną czystkę.
Miałam odsłuchanych ponad 9 tysięcy utworów, ale musiałam - zapomniałam wyłączyć scrobblera i nazbierało mi się dużo świątecznych syfów, muzyki której normalnie nie słucham (dółki), już nie mówiąc o HIM na pierwszym miejscu... Skasowałam. I żyję ;]
Cytat:
Ale ogółem last zły nie jest sporo utworów, które mi się podobają znalazłam u Rachel (grzebałam jej bezczelnie w tym, czego słuchała ).
Czego ja się dowiaduję
Cytat:
Ja wyszukałam u Rachel Poets of the Fall i The 69 Eyes, które bardzo mi pasują plus Therion, mam bardzo mało ich utworów, a dzięki last przypomniałam sobie jak bardzo lubię ich muzykę. Ostatnio wpadło mi w ucho Rhapsody i świetny utwór Within Temptation – Our Solemn Hour.
WT wyje.
W ogóle mam awersję do śpiewających kobiet, wyjątki - Closterkeller, Arcana, The Birthday Massacre.
I proszę nie komentować moich ostatnich "dzieł" na last.fm, od kilku dni wałkuję cztery piosenki, wiem. Taki mam nastrój...
Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Odszczekuję wszystko co powiedziałam o Windows Vista Właśnie odkryłam, że ten system ma Mahjong'a. Już go lubię.
Typowe

---

Dzisiaj Must, aż dziwne że jestem w stanie pachnieć.

Oscar Wilde
rachela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-14, 13:48   #3412
Lea93
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
E tam. Bohaterowie nie muszą być rozebrani na tej okładce.Wystarczy, że będą przekonująco odgrywać swoje zaangażowanie

Dzisiaj będzie L.
ja widzę, że Ty się znasz na tych Harlekinach no cóż, słucham się znawcy

ja też dzisiaj L dotarło to małe cudo

wątek wymiankowy.
Lea93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-14, 13:54   #3413
homyk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d'ou vient le vent Pokaż wiadomość
Homyku - jako dyzurna zamota melduje, ze bylam przekonana, ze zdjecia w zalaczniku przedstawia flakon i nawet zaczelam szukac takich perfum w imbryczku
Nat, Dyżurna Zamoto to z pewnością wynika z przepracowania

Flakonik Matale, jak w załaczniku
06 - L'eau Rare Matale
12 - Hyperessence Matale

Rachelo, przeczytałam, że z Kluską lepiej, apetyt dopisuje.
Wciąż trzymam kciuki za jej zdrowie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg matale 06 12.jpg (87,5 KB, 12 załadowań)
homyk jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-12-14, 14:04   #3414
tulipanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rachela Pokaż wiadomość
.Ja mam bossskiego sąsiada
uhm, szczególnie te kreski ma bossskie
Cytat:
Czego ja się dowiaduję
WT wyje.
W ogóle mam awersję do śpiewających kobiet, wyjątki - Closterkeller, Arcana, The Birthday Massacre.
I proszę nie komentować moich ostatnich "dzieł" na last.fm, od kilku dni wałkuję cztery piosenki, wiem. Taki mam nastrój...Typowe
no, grzebałam sobie i dodawałam do playlisty. I wcale nie będę przepraszać
WT - pierwsze moje skojarzenie po odsłuchaniu - WTF bo głos tej kobiety badziej mi pasuje do jakiegoś pitu pitu I love youuuu ale da się przeżyć, moim zdaniem. Kilka utworów mi się podoba.
TBM też mi wpadło w ucho dzięki Tobie To die for już absolutnie mnie powaliło
jeśli o głos idzie - zawsze podobały mi się niskie, chropowate. Nawet u kobiet taka delikatna chrypka jest świetna (uwielbiam swój głos, jak jestem przeziębiona )

Myślicie, że Avignon do pracy może być...? Bo się boję trochę
Stary 2007-12-14, 14:07   #3415
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Myślicie, że Avignon do pracy może być...? Bo się boję trochę
Jasne, że może. Kto Ci na tym forum powie, że nie możesz czymś pachnieć? Ryzykujesz tylko, że ludzie zamiast kupować od Ciebie bilety (czy co tam robisz ) będą przyklękać na jedno kolano.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
Stary 2007-12-14, 14:08   #3416
rachela
Zakorzenienie

Się nie znasz, fajny chłopak i tyle
Też lubię niskie głosy u wokalistów.

Avignon jest dobry na kuszenie płci brzydkiej, więc lej, nie żałuj; trzeba coś mieć od życia na tej kasie

Oscar Wilde
rachela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-14, 14:13   #3417
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez rachela Pokaż wiadomość
Avignon jest dobry na kuszenie płci brzydkiej, więc lej, nie żałuj; trzeba coś mieć od życia na tej kasie
Np. na nowicjuszy...?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg adso.jpg (15,7 KB, 9 załadowań)

Stary 2007-12-14, 14:15   #3418
tulipanka
Zakorzenienie

Aggie - powiem im - klękać albo nie ma biletów

Rachel - co Ty mówisz, na kuszenie? nie, no to koniecznie

Idę po fiolkę z Avignon i spadam do pracy. Tylko do 23 dzisiaj
Stary 2007-12-14, 14:18   #3419
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Tulip, tylko uważaj na wycieczki emerytów. Panowie w pewnym wieku maja jeszcze duuużo sił witalnych (zasłyszane, żeby nie było, że z własnego doświadczenia... ). Jak Cię taki dziarski staruszek z laseczką przegoni przez parę pięter, to odechce Ci się Avignonu...

Stary 2007-12-14, 14:31   #3420
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez nebraska Pokaż wiadomość
Murakami jest fantastyczny. A czytałaś Kronikę Ptaka Nakręcacza? - to dopiero jest surreal Albo Przygodę z owcą... - uwielbiam jego klimaty, także te bardziej zwyczajne. jak Norwegian Wood. Czekam niecierpliwie na jakąś nową jego książkę.
To niestety dopiero druga jego książka, którą mam szansę przeczytać - pierwsza to "Po zmroku", ona też zrobiła na mnie tak ogromne wrażenie, że jeszcze do dziś czasem o niej rozmyślam Pamiętam, że w wakacje w Empiku do zakupów dostałam miniksiążeczkę z nowelą Murakamiego - którą przeczytałm jednym tchem - ale nie mogę jej teraz znaleźć

Tego typu książki lubię kupować na własność Pamiętam, że miałam w księgarni ogromny dylemat, bo książki drogie ("Kafka nad morzem" - 45zł a "Po zmroku" 30zł) i serce mnie bolało, że muszę wybrać tylko 2, bo na tyle tylko mi starczyło kasy

Teraz nie mogę się oderwać od "Kafki..." - cholera, takie tam teraz fakty wychodzą na jaw, że aż ... Nie pamiętam kiedy ostatnio lektura pochłonęła mnie do tego stopnia i zachwyciła tak bardzo, że mam wrażenie, że świat wokół nie istnieje

Nebrasko, czy polecisz mi, którą ksiażkę Murakamiego kupiłabyś w następnej kolejności ? Ja strasznie, strasznie chciałabym "Przygodę z owcą" i "Tańcz, tańcz, tańcz".

Cytat:
Ja miałam dziś bardzo przygnębiające wrażenie, jak wysiadałam z autobusu. Wysiadam, wieje wiatr, sypie mi w oczy mokrym śnieżkiem, obok autobusu stoi zaparkowany samochód. Na jego dachu siedzi wrona i monotonnie stuka dziobem w dach samochodu. Takie kling-klang-kling. Momentalnie doznałam wrażenia, że znajduje się na planie jakiegoś horroru, bo przez moment nie było wokół mnie nikogo (wysiadłam jako pierwsza) a wrażenie było koszmarne, taka pustka, zimno, zawieja. Ale teraz po kawce i śniadanku już mi się cieplej i bezpieczniej na serduchu zrobiło
Niesamowite są takie momenty w życiu, prawda ?

Pamiętam, że kilka dni temu kiedy byłam na Uczelni dowiedziałam się o czyms bardzo, bardzo przykrym a było to kolejne zmartwienie, które zwaliło mi się na głowę Zdecydowałam, że muszę wracać do domu, bo nie chcę się rozpłakać przy ludziach. Ostatkiem sił dowlokłam się na dworzec i czekałam na peronie na pociąg a przede mną kilka razy przechadzała się pewna starsza kobieta. Wyglądała bardzo zwyczajnie, ale do klapy płaszcza miała przypiętą bardzo duża przypinkę z napisem "Czy znasz kogoś, kto chce słuchać?". Przechodziła obok mnie przez kilka minut i wymownie na mnie spoglądała. To spowodowało, że jeszcze bardziej zachciało mi się płakać.
Wydało mi się to tak bardzo w stylu Lyncha i miałam wrażenie, że rzeczywiście gram w jakimś filmie Czekałam tylko co zdarzy się dalej.

Cytat:
Napisane przez annmarie Pokaż wiadomość
No coś Ty
Śnieg, wszędzie leży śnieg (acz przestał już padać).
Zaprawdę powiadam Ci, że u nas ani jednej śnieżynki Jest chłodno, ale sucho i dzięki bogom nie zanosi się na opady

Cytat:
Napisane przez Lea93 Pokaż wiadomość
ja widzę, że Ty się znasz na tych Harlekinach no cóż, słucham się znawcy
No ba

Pachnę CdG2 i dołożyłam do niego odrobinkę Glorii, żeby był bardziej "mój" Japoński atrament z likierem amaretto

Aggie, czy ten obrazeczek z załącznika to kadr z "Imienia Róży" ?

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości