|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 | |
Raczkowanie
|
Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana
Cytat:
Na temat słodzików nie pisze, bo za mało jeszcze wiem. A z poceniem jestem już spokojna, skoro nie tylko ja tak mam, to znaczy, że jest OK, a może nawet to znaczy, że dieta działa ![]() PW zaczynam od soboty - mam jeszcze chwilę na zastanowienie...
![]() |
![]() |
#3422 | |
Raczkowanie
|
Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana
Cytat:
![]()
____________________ Początek 15.02.2010 waga 114kg ![]() 25.01.2011 waga 79,0 -spadek -35,0 ![]() I cel - 99kg na 8 maja - osiągnięty hura!! IIcel - 90 kg - osiągnięty Hura!!! IIIcel - tak dla zdrowia osiągnięty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3423 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo się cieszę, że tu trafiłam. Luźniej tu i łatwiej mi nadążać z czytaniem tego, co piszecie. Dzięki za miłe przyjęcie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3424 |
Wtajemniczenie
|
Coś pusto tu dzisiaj wieczorkiem.
No nic ja też uciekam do kąpieli i do wyrka. Mam dzisiaj ochotę na czary, więc Kochaniutkie aby jutro rano same spadeczki były ![]() i oczywiście reklamacji nie przyjmuję ![]() Dobranoc i miłej nocki
![]() |
#3425 |
Rozeznanie
|
witaj leejam
![]() ![]() ![]() wiesz, tutaj wszystkie Dukanki sie troszke rozleniwily po weekendzie majowym ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3426 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a sympatyczności tego wątku nie zakłócam, jedynie wyrażam swoja opinię a chyba mam do tego prawo. Poza tym nie uważam żeby to był wątek do którego osoby chcące być na prawdziwym Dukanie będą przystępować, bo tu sie pochwala picie piwa, jedzenie kiełbas, frytek i innych masakrycznych spraw. Jakieś nieporozumienie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3427 |
Rozeznanie
|
Martelinka- no to nam pojechałaś, nie wieże w to co czytam?!!!! czy przeczytałaś chociasz5 stron zeby zrozumieć o czym piszemy????!!!!!
Naszym celem jest mniejsza waga lepsze figur itp. chcemy to osiągnąc za pomovą Dukan ale życie ni składa się tylko z jedzenia i dla tego piszemy tu o wszystkim a jak Ci się nie podoba to....... ![]() ![]() A po za tym witam nowe dukaneczki i zycze powodzenia i wytrwałości ![]() Parvati- ja od jakiegoś czasu(chyba 2 tygodnie) jestem na III fazie i już trochę popłynełam teraz odrabiam straty- mam nadzieje że będziesz moją podporą i wskazówką ![]() Boszka –no właśnie od kiedy jesteśmy na III fazie bo se nie zapisałam i się pogubiłam ![]() Edytowane przez haniula1803 Czas edycji: 2010-05-06 o 23:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3428 |
Raczkowanie
|
Witam się porannie - zmotywowana porannym warzeniem. Od wczoraj znowu -1kg, a jadłam ile wlezie.
Zerknęłam aż do wykresu, który dostałam po zrobienu testu Dukana i dobrze zrobiłam, bo według tego wykresu faza uderzeniowa powinna trwać u mnie tylko 2 dni, a nie 3 jak sądziłam i waga powinna wskazać po tych 2 dniach -0,9kg, a nie -2,5kg ![]() Nie żebym się martwiła, bo to chyba oznacza, że jestem podatna na metodę doktora Dukana, ale chyba przejdę już na PW - jak myślicie? Doradźcie coś proszę, bo nie wiem co wciągnąć na śniadanie... No i miłego dnia dla wszystkich!!!
![]() |
#3429 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślałam że jesteście fajna grupą bo na głównym wątku jest już ekipa i dlatego chciałam do Was dołączyć ale widze że tu samowola i brak reguł więc sie żegnam. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3430 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Leejam spadek masz imponujący ale to zapewne znaczy że miałaś dużo wody w organiźmie nie mam pojęcia czy masz dłużej ciągnąć uderzeniówkę czy nie -według mnie jeden dzień w skali całej diety mało znaczy ale zrób jak uważasz Zresztą od wczoraj jest u nas koleżanka która o dukanie wie wszystko więc pewnie dostaniesz super poradę U mnie wagowo w miejscu ciekawe jak będzie po weekendzie ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- O kurcze pewnie z porady nici cóż leejam radź sobie sama ![]()
![]() |
#3431 |
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny
wczoraj przez cały dzień nie miałam neta(awaria) myślałam że zwariuję takie to uzależnienie ![]() ![]() ![]() Waga troszkę spadła ale jeszcze nie wróciło pełne 12kg z podpisu Nie było mnie jeden dzionek a tu aż trzy nowe osoby na forum ![]() Pravati fajnie że jesteś,nie ma to jak doświadczona ''starsza dukanka'' ![]() ![]() A co do psów i tego co im szkodzi to właściwie wszystko im szkodzi ![]() Cebula i czosnek: zarówno cebula jak i czosnek zawierają toksyczny tiosiarczan. Bardziej niebezpieczna jest cebula. Wiele psich ciasteczek zwiera niewielkie ilości czosnku – czosnek nie zawiera dużo tej substancji, więc pies musiałby spożyć ich olbrzymie ilości, żeby się zatruć. Jednak trzeba pamiętać, że ta trucizna nie jest wydalana, dlatego szkodzi po spożyciu w dużych dawkach lub przy powtarzanych małych. Czekolada: zawiera teobrominę, pobudzającą pracę serca oraz działającą moczopędnie. Spożycie może prowadzić do śmierci psa. Winogrona i rodzynki: szkodliwe ze względu na nieznaną substancję, uszkadzającą nerki. Większość pestek i nasion owoców: zawierają glikozydy cyjanowe powodujące zatrucie cyjankiem – owoce same w sobie nie są trujące. Orzechy makadamii: zawierają nieznaną substancję trującą dla psów. Kości: większości kości nie należy dawać psom, zwłaszcza kości kurczaków, ponieważ ich odłamki mogą uszkodzić system pokarmowy i/lub utknąć w gardle, stwarzając niebezpieczeństwo zadławienia. Skórki ziemniaków i zielone ziemniaki: zawierają szczawiany, mogące uszkodzić układ pokarmowy, nerwowy i moczowy. Liście rabarbaru: jw. Brokuły: toksyczne tylko w dużych ilościach. Surowe ciasto drożdżowe: powstający gaz może powodować wzdęcia lub nawet uszkodzić układ pokarmowy. Kawa, ziarna kawy, herbata, niektóre napoje gazowane: zawiera kofeinę, która pobudza centralny układ nerwowy i układ krążenia oraz może powodować wymioty, niepokój, palpitacje serca lub śmierć w ciągu kilku godzin. Piwo/wino/alkohol: każdy alkohol może powodować śpiączkę lub śmierć. Ludzkie suplementy diety i witaminy: zwłaszcza te zawierające żelazo uszkadzają śluzówkę układu pokarmowego, jak również nerki i wątrobę. Spleśniałe lub zepsute jedzenie: tego chyba nie trzeba tłumaczyć. Surowe jaja: mogą powodować zakażenie salmonellą. Surowe białka jaj zawierają awidynę, która wiąże biotynę, jedną z witamin grupy B powodując jej niedobory. Biotyna jest niezbędna do wzrostu psa i utrzymania zdrowego futra. Niedobory mogą powodować wypadanie włosa, osłabienie, spowolnienie wzrostu lub deformację szkieletu. Surowe ryby: mogą powodować zakażenie salmonellą. Może powodować niedobór tiaminy (witaminy z grupy B), prowadzący do utraty apetytu, drgawek i w szczególnych przypadkach do śmierci. Konsekwencje występują częściej jeżeli surowe ryby podawane są regularnie. Sól, soda kuchenna, proszek do pieczenia: w dużych ilościach może zaburzyć równowagę elektrolitów, co w poważnych przypadkach prowadzi do skurczy mięśni, drgawek i niewydolności serca. Grzyby: mogą zawierać toksyny szkodliwe dla różnych układów, powodować wstrząs lub śmierć. Leśne grzyby mogą powodować ból brzucha, ślinotok, wymioty, biegunkę, konwulsje, śpiączkę lub śmierć, albo uszkodzić wątrobę lub nerki. Produkty bez zawartości cukru: zawierają słodzik, który u niektórych psów powoduje niewydolność wątroby Gałka muszkatołowa: może powodować drgawki i uszkodzenie centralnego układu nerwowego. Tłuste jedzenie: może powodować zapalenie trzustki. Awokado: wszystkie części awokado – owocu i drzewa – są toksyczne dla psów. Mogą powodować trudności z oddychaniem, gromadzenie się płynów w klatce piersiowych, jamie brzusznej lub sercu albo zapalenie trzustki. Nabiał: zazwyczaj nie są niebezpieczne, choć wiele z nich zawiera dużo tłuszczu (patrz „tłuste jedzenie”) a także wiele psów nie trawi laktozy, lub tylko częściowo. Powoduje to wzdęcia i biegunkę, ale niewielkie ilości jogurtu i żółtego sera są dobrze znoszone. Jedzenie dla kotów: zawiera za dużo białka i tłuszczów. Wątroba (duże ilości): surowa wątroba lub duże ilości gotowanej (podawana trzy razy w tygodniu) może prowadzić do zatrucia witaminą A. Może to uszkodzić mięśnie lub deformować kości, powodować nadmierny wzrost kości w stawach łokciowych lub kręgosłupie, spadek wagi i anoreksję. Marihuana: ![]() Pomidory: mogą powodować drgawki lub arytmię serca. Wszystkie części rośliny oprócz owocu są trujące (również dla ludzi).
![]() |
#3432 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3433 |
Rozeznanie
|
martelinka co do ksylitolu to się z Tobą zgadzam, a co do ostatniej wypowiedzi na temat tego forum to....no właśnie chyba nie czytałaś całego wątku i nie masz pojęcia co piszesz,zapraszam do lektury a potem do dyskusji jeżeli będziesz miała ochotę oczywiście....
![]() |
#3434 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a grupą jesteśmy za***........ żegnam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3435 |
Rozeznanie
|
leejam ja pociłam się jak cholera na początku,potem przeszło....i wogóle jesteś w najfajnieszym momencie diety gdy człowiek chodzi najedzony i nie ciągnie go do słodyczy
![]()
![]() |
#3436 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3437 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]() wczoraj sie nabiegalam jak glupia po sklepach i przez caly dzien bardzo malo zjadlam ![]() ![]() ![]() leejam - witamy Cie bardzo serdecznie ![]() ![]() martelinka - wiesz co brak mi slow..... ale powiem co mysle w pierwszym poscie na tym forum jedziesz po pavati ktora dukana ma juz prawie za soba i osiagnela swoj cel wiec zamiast sie milo przywitac sprawiasz ze wiekszosc czuje do Ciebie niechec. Nie napisalas czy stosujesz dukana, czy zamierzasz zaczac itp. nic! [QUOTEPoza tym nie uważam żeby to był wątek do którego osoby chcące być na prawdziwym Dukanie będą przystępować, bo tu sie pochwala picie piwa, jedzenie kiełbas, frytek i innych masakrycznych spraw. Jakieś nieporozumienie. ][/QUOTE] co do tej wypowiedzi to chyba mi Cie troche zal bo jak dla mnie to albo szukasz zaczepki, albo Ci sie tak nudzi ze juz chyba nie masz pomyslu na siebie. I NIE OBRAŻAJ OBECNYCH NA TYM WATKU DZIEWCZYN!!!!!!!!!!! i oczywiscie rozumiem ze Twoja wiadomosc z prosba o przyjecie do klubu jest nieaktualna! bo wiesz w klubie to dyskusje tylko na temat frytek, panierowanych schabowych, ociekajacych tluszczem kielbas, chipsow, deserow z bita smietana, tortow orzechowych i ogromnej ilosci alkoholu ktora wypijamy kazdego dnia z rana i wieczorem ![]() ![]()
![]() |
#3438 |
Rozeznanie
|
puku puku
ojojoj coś atmosferka nam siadła kiełbaski, frytki, pizze wcinamy i waga nam spada hihi oby tak dalej u mnie waga dziś na plus czuję opuchliznę @ 32 dzień cyklu czekammmm choram dalej włączyłam antybiotyk rower na komunię kupiony niestety komunia pod namiotem kiepsko to widzę, szczególnie dzieci kasia jak u ciebie? @? zmykam coś porobić pa
![]() |
#3439 |
Rozeznanie
|
karadko ale smaka zrobiłaś wymieniając te produkty
![]() ![]() No i szybciutko zmieniaj w podpisie na 15 kg ![]() ![]()
![]() |
#3440 |
Rozeznanie
|
karadeczko -ty jak napiszesz to napiszesz, dzięki bo już myslałam, że nikt mnie nie poprze
![]() no i z tego wszystkiego zapomniałam napisać, ze po 3 dniach P moja waga wróciła na miejsce i znów pokazuje 58 hura Edytowane przez haniula1803 Czas edycji: 2010-05-07 o 08:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3441 |
Rozeznanie
|
dziewczyny które chorują życzę wszystkim zdrówka,bo jak ono szwankuje to i dietować się nie chce. U mnie opryszczka już drugi tydzien na ustach,nigdy tak długo nie miałam a od dwóch dni ogólnie czuję że usta od środka dziwnie opuchnięte po całości tak jakby jakaś inna bakteria się przyczepiła...i takie gorące i bolące ogólnie,mie mam pojęcia co to.I proszę bez żadnych podtekstów
![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- dziewczyny jeszcze chciałabym coś dodać odnośnie atmosfery która się zrobiła. Nie mamy wyłączności na na to forum i żadne inne, ile ludzi tyle opinii, dziewczyna palnęła i można napisać że obraziła ale każdy może tu wejść i pisać co się żywnie podoba takie są założena for internetowych. Problem polega na tym czy my chcemy się zniżać do tego poziomu i pisać w taki sam sposób ? ja nie, jestem za dyskusją,otwarta na konstruktywną dyskusję. Im dłużej będziemy na tym forum tym bardziej będzie nas drażnić każdy ''nowy'' lub ''nie na temat'' i nie obejrzymy się a zrobi się atmosfera jak na głównym wątku gdzie dziewczyny zapomniały że też kiedyś zaczynały i robiły błędy a teraz myślą że ''to ich'' i trzeba się wkupić by zaistnieć. Nie wiem czy mnie rozumiecie,o co mi chodzi? Dlatego ja delikatnie ale stanowczo piszę żeby przeczytać nasz wątek i wtedy zapraszam z powrotem już do dyskusji....mam nadzieję że martelinka wróci,bo niestety ale nie znajdzie takiego wątku odchudzającego gdzie dziewczyny nie grzeszą podjadając zakazane rzeczy bo człowiek jest tylko człowiekiem ![]()
Dżentelmen to mężczyzna, który potrafi opisać kobietę bez posługiwania się rękami. Edytowane przez galloway Czas edycji: 2010-05-07 o 09:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3442 |
Rozeznanie
|
karadka retyyyyyyyyy ale lecisz z tą wagą
aż zazdrość bierze u mnie dziś -7,7kg no ale czekam na @
![]() |
#3443 |
Zadomowienie
|
galloway zgadzam sie z Toba ale wiesz nikt jej tu nie kaze byc, bo taka prawda i nikt jej nie zakaze nie byc wiec tu tylko chodzi o troche kultury, a dla mnie to troche przegiecie bo w ciagu jednego dnia kloci sie z forumowiczkami i wysyla mi wiadomosc zebym wyslala jej zaproszenie do klubu - bo tyle dobrze ze to my decydujemy jak on wyglada i nie jest ogolnodostepny, a mysle ze wiekszosc dziewczyn mysli podobnie ze na forum moze kazdy wejsc ale zeby trafic do klubu to trzeba z nami troszke pobyc bo innaczej jaki bylby sens robienia go prywatnym?
a podpis juz zmieniam ![]() ![]() a wogole to zjadlam rano jogurt bananowy bez tluszczu tzn niby ma 0,1g czyli to tyle co nic ![]() ![]() i wogole chyba przez osiagniecie tej 15-tki to jakis dobry humor mam i pelna optymizmu jestem ![]() galloway a z tej listy to chyba ten tort orzechowy do mnie przemawia najbardziej ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3444 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() EDIT: Z listy smakołyków najbardziej przemawia do mnie alkohol... Dobrze, że mam małe dziecko i od jakiegoś czasu nie piję i tak, żeby mieć trzeźwy umysł i refleks, bo gdybym zaczęła tą dietę w czasach kiedy co wieczór do albo zamiast kolacji wypijałam butelkę wina, byłoby mi okrutnie ciężko.
Moje odchudzanie z Dukanem: CEL: 50kg Wzrost: 164cm 05.05.2010 - 63kg (I faza) 07.05.2010 - 60,5kg (II faza) 01.08.2010 - ...kg (III faza) 30.11.2010 - ...kg (IV faza) Edytowane przez leejam Czas edycji: 2010-05-07 o 10:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3445 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() a glupie pytania sa zabawne wiec pytaj ile wlezie wiem ze nie sposob na poczatku wszystkiego ogarnac tylko wiesz czasem dziewczyny (nie dotyczy to Ciebie) gdzies cos uslysza o diecie i chcialyby juz od razu zaczac i najlepiej schudnac 10 kg w tydzien ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3446 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A alkohol to niestety jeden z grzeszków o największych konsekwencjach ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3447 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do czerpania z Waszego doświadczenia, to masz rację, ale dla mnie najbardziej budujące w tych grzeszkach jest to, że można zgrzeszyć i dalej być na diecie (trzymając się jej zasad), bo ja niestety należę do takich osób, które robią coś na 100% albo wcale, więc jak tylko podczas diety zjadłam coś niedozwolonego, to zarzucałam cały plan (oczywiście totalnie bez sensu). Ale teraz jestem najedzona i szczęśliwa, więc nie sądzę, żebym chciała odstępować od diety ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3448 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny, po pierwsze nie dajcie się sprowokować, bo niemiło się robi, a po co nam to, trolle były, są i będą, rozmowa z nimi to jak uderzenie glowa o mur
![]() u mnie nadal 71 ![]()
![]() |
#3449 |
Raczkowanie
|
Czytam i jak widzę to to albo problem porcelanowy albo małpowy (że tak zarymuję) na szczęście ja z @ nie mam problemu a i porcelanka na tyle się poprawiła że od 3 tygodni nie brałam wspomagaczy-wiem wiem to efekt grzechów ale waga nie rośnie a to najważniejsze.A że spadnie tego jestem pewna bo ja się nie poddam
![]()
![]() |
#3450 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Do klubu już nie chce, bo chyba niezbyt aktywne tam jesteście. Pozwolę sobie pisać tutaj i jeśli z czymś się nie bede zgadzała to też to napiszę. Cukier na Dukanie jest zabroniony więc słodzić i przesładzać nie bede. Nie jestem złośliwa ale skoro to wątek ogólny to mam prawo wyrazić swoją opinię na każdy temat. Cytat:
![]() Dziękuję za Twoja wypowiedź. Cytat:
![]() ![]() I tak dla jasności - nie piszę tego wszystkiego z negatywnym nastawieniem ale spokojnie chcę pokazać o co mi chodzi. Niestety albo może i stety nie jestem typem, który we wszystkim i z każdym sie zgadza. Mam swoje zdanie i pozwólcie ale bede je wyrażać. Dziękuję. ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:41.