|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
P
hej,dziewczyny. Dawno nie wstawialam jadłospiu ,żeby nie wpadać w paranoje( chociaż i tak widze postępy bo wg nie planuje tego co jem, nie myśle o jedzeniu) ![]() śniadanko; dwie kromki chleba ze słonecznikiem; z serkiem wiejskim i pomidorem; z masłem; plastrem sera żółtego niskotł.( mój ulubiony) liściem sałaty, plastrami ogórka i szczypiorkiem;250ml mleka 2% +dwie garści płatków kukurydzianych( smakują jak chrupki kukurydziane <3); wielkie jabłkuszko(mam uczulenie a jem je na potęge ;/);kilka wafelków tych familijnych ; herbata; -okolo 30 min grania w siatke ( oczywiście dla przyjemności) 2 śniadanko; banan; wielka buła drożdżowa z serem i lukrem;150 g.serka waniliowego + 150g jogurtu + garść rodzynek +kilka łych dżemu brzoskwiniowego +garść płatków kukurydzianych( mój obecnie ulubiony deserek obiad; 2 gołąbki ( dużo mięcha wieprzowego+biały ryż) dużoo sosu pomidorowego ; 3-4 ziemniaki. deser; 2 ciastka maślane które posypałam cukrem pudrem; 250- 300 g truskawek z jogurtem(nie całym,ale sporo tego było) . podwieczorek; serek waniliowy tutti +garść rodzynek; ciastko maślane; garść orzechów ziemnych (nie solonych,tylko takich na wage)lód waniliowy w polewie czekoladowej z orzechami. kolacja; kanapki ( takie jak na śniadanie); 2 parówki berlinetki z ketchupem; jabłko; garść orzechów ziemnych -okolo 30 min hula hop po ( właśnie zaczynam jeść) ;zupa mleczna(talerz mleka z makaronem świderki ), brzoskwinia. -oprócz tego sporo było chodzenia po mieście i takie tam domowe ogarnianie ; ) Dzisiaj się ważyłam w ciuchach ( jeansy, stanik,bluzka, skarpetki) i mam 46,6 kg wagi. ( nie wiem ile odjac na ciuchy ale chyba sporo bo spodnie ciezkie) więc wątpie żebym utyła,chociaż ostatnio jem jeszcze więcej. W sumie powinnam sie cieszyc bo kiedys marzylam zeby tak jesc i nie tyc, ale teraz przydaloby sie zeby waga sie podniosla chociaz do 47,5 (narazie). Póki co, do oceny
'wyobraznia bez wiedzy moze stworzyc rzeczy piękne.wiedza bez wyobrazni najwyzej doskonale ' Edytowane przez innyrytm Czas edycji: 2010-06-24 o 21:32 |
|
|
|
#3422 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3423 |
|
Zadomowienie
|
utrzymanie
czy ktoś może mi podliczyć kalorie?.. mi wyszło ok.1700... w miarę ok?ta pizza wpadła,bo mnie ssało...
|
|
|
|
#3424 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
|
|
|
#3425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tyle mi wystarcza,nie jestem glodna,jem to na co mam ochote, to po co mam w siebie wmuszac jeszcze kromke chleba do kolacji ![]() Mam ochote na wiesniaka z pomidorem to go jem, mam ochote na drozdzowke z serem to ja jem. Utrzymanie,jedzenie wszystkiego na co sie ma ochote z Umiarem.
|
|
#3426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I 4 łyżki owsianych, po łyżce- 'zdrowego błonnika', 'magusi' , otrąb pszennych, mieszanki bakaliowej ( migdały, słoneczniki, pestki dyni, rodzynki ) , wkrojone kilka truskaw, odrobina mleka 1,5 %; kawa z mlekiem bc. II 1/2 grahamki z margaryną, plastrem camembertu i odrobinką dżemu borówkowego, herbatka - wanilia & miód z mleczkiem posłodzona 1/2 łyżeczki miodu; kawałek arbuza III 1/2 woreczka kaszy jęczmiennej, kawałek mięsa wołowego, korniszon, porcja mizerii IV zielona herbata, 2 x czekoladka z nadzeniem pistacjowym 'solidarność' ( jedna-80kcal) V buła (świeżutka dopiero co przyniesiona z piekarni mam nadzieję, że ktoś się pokusi o ocenę, pięknie proszę
|
|
|
#3427 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale nie bede sie tutaj produkowac,bo to bez sensu. spadam z tego watku,bo juz go nie ogarniam
|
|
|
#3428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3429 |
|
Przyczajenie
|
Utrzymanie
I owsianka (szklanka mleka, 3 łyżki płatków owsianych, 2 łyżeczki otrębów, łyżeczka ziaren słonecznika, łyżeczka ziaren dyni, łyżeczka wiórków kokosowych, łyżeczka rodzynek, łyżeczka suszonej żurawiny, suszona śliwka) II sałatka (trochę cukinii, pomidora, kapusty, chudej szynki, oliwy i przypraw), pół grahamki III pół torebki ryżu, gotowany kalafior, szczypiorek i jajko smażone na oliwie deser: jabłko, 3 kostki czekolady gorzkiej IV kluski leniwe z cukrem pudrem i truskawkami V "przytostowana" grahamka z pastą z chudego twarogu (twaróg, łyżka jogurtu, szczypiorek, trochę soli) i rzodkiewką
|
#3430 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
poza tym faktycznie bardzo redukcyjnie, kiedys wstawialas tu swoje redukcje to byly lepsze niz to niby utrzymanie, bo byly orzechy, tluste ryby oliwa czy cos. P / chociaz waga znowu stoi;( / I. 2 razowe gofry z homo waniliowym, truskawkami i maslem orzechowym duzy kubek cappuccino II. duza grahamka z ziarnami z maslem, serem plesniowym, szynka i warzywami, sok porzeczkowy 0,5 litra 200 gr mieszanki studenckiej przed tvIII.zupa truskawkowa (zabielana) z makaronem ryz z marchewka i gorszkiem, pulpety z indyka w jakims sosie, salata ze smietana, minimarchewki z maslem IV. 2 nalesniki z pieczarkami i kapusta, barszczyk czerwony ( drugi obiad u kolezanki) V. banan, jablko, truskawki zalane smietana z cukrem VI. 2 kromki razowca z maslem, lososiem wedzonym, jajem na twardo, majonezem i pomiodorem spora porcja salatki z; selera, kukurydzy, ananasa, wedzonego kurczaka i majonezu a teraz pije pysia tego zielonego
|
|
#3431 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3432 |
|
Raczkowanie
|
Moje R:
śniadanie: - grahamka duża z parówką drobiową, pomidorem ogórkiem, keczup obiad: - kaszka truskawkowa mleczny start - szklanka truskawek, kiwi kolacja: - jabłko - jogurt wiśniowy 250g napoje: 1,5 lista wody pomarańczowej, 2 kawy z mlekiem i cukrem, cappucino milka, woda gazowana
|
|
#3433 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3434 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a waga musi ruszyć w końcu- cierpliwości![]() Cytat:
![]() Cytat:
brakuje mi owocka świeżego -oprócz truskawek na podw
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||
|
|
|
#3435 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3436 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3437 |
|
Raczkowanie
|
R
śniadanie: kubek siemienia lnianego, owsianka ( 4 łyżki owsianych, 2 łyżki otrąb pszennych, 10 migdaów, jabłko, mleko sojowe) II śniadanie: kęsek piwny (bez skóry), starta kalarepka z jogurtem naturalnym (ćwiczenia) obiad: makaron razowy z rozbełtanym jajkiem (2) z ziołami, sałatka z pomidora i młodej cebulki kolacja: wieśniak z pomidorem i jak? ![]()
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
U.
I:2 grube kromki chleba slonecznikowego z maslem,spora lyzeczka miodu, 2lyzki wiejskiego,plaster wedliny,plaster pomidora,slim coffe, magnez do picia II:miseczka truskawek,jogurt naturalny z ziarnami zboz bakomy ( jakis sredni , zdecydowanie lepszy z danona), slim coffeIII:zupa kalafiorowa z hortexu, sporo piersi z kury gotowanej na teflonie IV: jablko V: serek wiejski,pomidor,bazylia
|
#3439 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
ale widać poprawę
|
|
|
#3440 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Moje wczorejsze Utrzymanie (a czytając niektóre U to jakbym jadła jekieś mega wypasione i tłuste (bo gdzie niegdzie to wszystko wyduszone i uparowane )P --> chyba czas odpocząć od dietetyki )Śniadanie: owsiana: 4 kopiaste łychy owsianych, łyżeczka otrąb na szklance mleka 2% z miodem, walinią, 6 daktylami, łychą wiórek kokosowych, garścią nerkowców, kostką gorzkiej czekolady, czereśniami i trussskawami , kawka zbożowaII Śniadanie: 2 kromki chleba razowego z masłem, sałatą, obie posmarowane tatrem z łososia (łosoś pokrojony w kosteczkę, wymieszany z cebulką, musztardą i sokiem z cytryny) i ogórem małosolnym + duży (i pyszny) malinowy pomidor -> jedzony jak brzoskwinka, ja kocham pomidory po prostu ![]() ![]() 3 h koszenia i the end ![]() Obiad: porządny gołąbek (mięso dr, cebula) z sosem pomidorowym z pomidorów, 1/2 woreczka kaszy gryczanej, parowany brokuł z masłem Przekąska: 2xbrzoskwinia Kolacja: talerzyk sałatki (brokuł, czerwona fasola, pomidor , kukurydza, szczypior, jajko, szynka dr., bazylia z łyżeczką majonezu i łyżką jogurtu), bułka sojowa ok. 65-70g (czyli grahamka z całymi ziarnami soi) posmarowana masłem a pomiędzy poremontowego sprzątania ciąg dalszy to się chyba nigdy nie skończy...i ocenka? |
|
|
|
|
#3441 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3443 |
|
Zakorzenienie
|
Wakacyjne Uuu
(bardzo grzeszne, ale świętujemy )Śniadanie - placki owsiane z serkiem homo nat. i dżemem truskawkowym, resztka jogo owoce leśne ; mały kawałek drożdżowego z truskawkami, delicja wiśniowa, herbatka IIśniadanie (o ile można to tak nazwać) - puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną (wypad do kawiarni po zakończeniu roku )Obiad - omlet z 2 jaj, ziemniaki, warzywa na patelnię pasek czekolady mlecznej, 2 delicje, herbatka Podwieczorek - pokrojone jabłko, truskawki, orzeszki polane jogurtem naturalnym Kolacja - 2 kromki chleba z masłem, szynką, pomidorem + opakowanie 200g serka wiejskiego Proszę o ocenę
|
|
|
|
#3444 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() *aaa! no i oczywiście dziękuję za uświadomienie mi niektórych rzeczy Kochana ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
|
|
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie siedzieliśmy na zakończeniu szkoły Siostry do 14, więc jak wróciliśmy to tylko dla każdego szybki omlet, bo byliśmy głoodni
![]() Dlatego do obiadku nie ma ryby, mięsa w piątek na obiad u mnie nie ma ![]() dziękuję |
|
|
|
#3446 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Szkoda, że na NCJ jakiś nagród nie można dawać, bo moim zdaniem, Twoje jadłospisy, zarówno na R, jak i na U, są chyba najlepsze spośród wszystkich Brawo W sumie to nagrodę otrzymasz wkrótce - w postaci zachowania ładnej figury i długiego cieszenia się zdrowiem(jeśli nadal tak ładnie będziesz się odżywiać)Pozdrawiam
|
|
#3447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo, bardzo mi miło Dziękuję ![]()
|
|
|
|
|
#3448 |
|
Raczkowanie
|
Moje R:
śniadanie: - bułka duża ze słonecznikiem posmarowana dżemem - kawa z mlekiem i cukrem obiad: - warzywa na patelnie z sosem i ziemniakami - cappucino z mlekiem i cukrem podwieczorek: - micha truskawek - serek homo naturalny - duże jabłucho kolacja: - musli granola 50g truskawkowe- nie smakowało mi,pierwszy raz jadłam. Fitella o wiele lepsza - wiejski lekki napoje: dużo soku bo wody nie miałam ;( 2 herbaty z cukrem
|
|
#3449 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3450 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja nie umiem jeść! wiem o tym dlatego wklejam żebyście mi pomogły, podpowiedziały co źle ;(
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:07.

- składniki: arbuz, feta, oliwki, rukola, oliwa, przyprawy (m.in czosnek); zielona herbata

Musiało być pyszne 

)

jeśli czujesz, że tak będzie dla Ciebie lepiej to ok. rozumiem to, aczkolwiek nie ukrywam, że będę ubolewać nad Twoim zniknięciem 
Dziękuję