Nasze codzienne jadłospisy, część XI - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-24, 21:31   #3421
innyrytm
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI

P
hej,dziewczyny. Dawno nie wstawialam jadłospiu ,żeby nie wpadać w paranoje( chociaż i tak widze postępy bo wg nie planuje tego co jem, nie myśle o jedzeniu)

śniadanko; dwie kromki chleba ze słonecznikiem; z serkiem wiejskim i pomidorem; z masłem; plastrem sera żółtego niskotł.( mój ulubiony) liściem sałaty, plastrami ogórka i szczypiorkiem;250ml mleka 2% +dwie garści płatków kukurydzianych( smakują jak chrupki kukurydziane <3); wielkie jabłkuszko(mam uczulenie a jem je na potęge ;/);kilka wafelków tych familijnych ; herbata;

-okolo 30 min grania w siatke ( oczywiście dla przyjemności)

2 śniadanko; banan; wielka buła drożdżowa z serem i lukrem;150 g.serka waniliowego + 150g jogurtu + garść rodzynek +kilka łych dżemu brzoskwiniowego +garść płatków kukurydzianych( mój obecnie ulubiony deserek )

obiad; 2 gołąbki ( dużo mięcha wieprzowego+biały ryż) dużoo sosu pomidorowego ; 3-4 ziemniaki.

deser; 2 ciastka maślane które posypałam cukrem pudrem; 250- 300 g truskawek z jogurtem(nie całym,ale sporo tego było) .

podwieczorek; serek waniliowy tutti +garść rodzynek; ciastko maślane; garść orzechów ziemnych (nie solonych,tylko takich na wage)lód waniliowy w polewie czekoladowej z orzechami.

kolacja; kanapki ( takie jak na śniadanie); 2 parówki berlinetki z ketchupem; jabłko; garść orzechów ziemnych

-okolo 30 min hula hop

po ( właśnie zaczynam jeść) ;zupa mleczna(talerz mleka z makaronem świderki ), brzoskwinia.

-oprócz tego sporo było chodzenia po mieście i takie tam domowe ogarnianie ; )

Dzisiaj się ważyłam w ciuchach ( jeansy, stanik,bluzka, skarpetki) i mam 46,6 kg wagi. ( nie wiem ile odjac na ciuchy ale chyba sporo bo spodnie ciezkie) więc wątpie żebym utyła,chociaż ostatnio jem jeszcze więcej. W sumie powinnam sie cieszyc bo kiedys marzylam zeby tak jesc i nie tyc, ale teraz przydaloby sie zeby waga sie podniosla chociaz do 47,5 (narazie).
Póki co, do oceny

Edytowane przez innyrytm
Czas edycji: 2010-06-24 o 21:32
innyrytm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 21:31   #3422
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
U.

I: bagietka ziarnista (220g ) z maslem,twarozek domowy piatnicy (150g),2plasterki wedliny,bazylia,szczypior ek,slim coffe, magnez do picia
II: drozdzowka z serem,kilka truskawek,slim coffe
III:piers z kurczaka,salatka( pomidorki cherry,salata,ogorek)
IV:jablko
V: serek wiejski,pomidor,szczypior ek
nie podpisuj redukcji literka U,bo dziewczyny na U pomysla,ze sa na P.
airwaves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 21:44   #3423
Irish lady 28
Zadomowienie

utrzymanie
  1. jajko na miękko, 2 kromki razowca z masłem,serem żółtym,szynką,pomidorem
  2. jogurt naturalny,marchewka
  3. 2 maleńkie kawałki pizzy serowo-greckiej
  4. kubek fasolówki (niezabielana, na włoszczyźnie) , z mnóstwem warzyw,z ziemniakami,majerankiem,c zosnkiem

czy ktoś może mi podliczyć kalorie?..
mi wyszło ok.1700...
w miarę ok?ta pizza wpadła,bo mnie ssało...
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 22:12   #3424
lovelykate
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lovelykate Pokaż wiadomość
No to może ja

U ( powinno być P no ale, jeszcze nie ten czas...)

śniadanie: standard - owsianka (3 łyżki owsianych na wodzie, łyżka jogurtu naturalnego, suszona gruszka, pół banana, garsta suszonej żurawiny, musli, cynamon)

II śniadanie: jedna podwójna kanapka (tzn dwie kromki złożone w jedną kanapkę) chleba razowo-żytniego robionego własnoręcznie:
- pół z masłem sałatą (cienko), pół plastra szynki z kurcząt, almette pomidorowym, pomidorem, rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem
- pół z masłem (cienko), sałatą, posmarowane troche twarogiem chudym, pomidorem, szczypiorkiem

obiad: 100 g ugotowanego makaronu (czyli jakieś 40g suchego) ekologicznego żytniego, pół puszki pomidorów, pare plasterków marchewek z mrożonki, dwie malutkie różyczki brokóła, trochę cebuli, krewetek, cukinii, jeden szparag - to wszystko razem wymieszane

podwieczorek: zielone jabłko

kolacja: ciemna bułka 60g
- z masłem (cienko), sałatą, szynką z kurcząt, almette, pomidorem, rzodkiewką, ogórkiem kwaszonym, szczypiorkiem
- z masłem (ponownie cienko), troche posmarowane twarogiem chudym, pomidorem, posypane bazylią

1,5 l wody i herbata na żołądek

bardzo mi zależy na ocenie...
Up, up.

Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian
Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam
Dobry sen znikł wchłonięty w czerń
Nie został nikt co kochał mnie
Nie mam już nic
Nie ma już nic
Nie ma już mnie...
lovelykate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 22:30   #3425
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez airwaves Pokaż wiadomość
nie podpisuj redukcji literka U,bo dziewczyny na U pomysla,ze sa na P.
Na redukcji nie je sie drozdzowek
Tyle mi wystarcza,nie jestem glodna,jem to na co mam ochote, to po co mam w siebie wmuszac jeszcze kromke chleba do kolacji
Mam ochote na wiesniaka z pomidorem to go jem, mam ochote na drozdzowke z serem to ja jem. Utrzymanie,jedzenie wszystkiego na co sie ma ochote z Umiarem.
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 22:35   #3426
Phynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Phynn Pokaż wiadomość
U

I
2x kromka razowca z serem camembert, oliwkami, ketchupem - taka kanapka 'przytostowana' w opiekaczu ( niestety nie posmarowana masłem, lecz delikatnie margaryną [co prawda z masłem :p ] ; kubek kawy z mlekiem bc.

II
szklanka kefiru waniliowego 1,3 %

III
sałatka - pierwszy raz takie cudo, na pewno nie ostatni - składniki: arbuz, feta, oliwki, rukola, oliwa, przyprawy (m.in czosnek); zielona herbata

/międzyczasie odrobinka czereśni, truskaw

IV
3 knedle z truskawkami polane 1/2 opakowania 'serduszka' biszkoptowego

/znów kilka truskaw wpadlo

V 2 x razowiec (posmarowane margaryną), 150 g serka wiejskiego 5 %, z łyżeczka dżemu borówkowego, herbatka wanilia&miód

oczywiście w ciągu dnia dużo wody.
ślicznie proszę o ocenę moich poczynań
podbijam i dodaje dzisiejsze U.

I
4 łyżki owsianych, po łyżce- 'zdrowego błonnika', 'magusi' , otrąb pszennych, mieszanki bakaliowej ( migdały, słoneczniki, pestki dyni, rodzynki ) , wkrojone kilka truskaw, odrobina mleka 1,5 %;
kawa z mlekiem bc.

II
1/2 grahamki z margaryną, plastrem camembertu i odrobinką dżemu borówkowego, herbatka - wanilia & miód z mleczkiem posłodzona 1/2 łyżeczki miodu;
kawałek arbuza

III
1/2 woreczka kaszy jęczmiennej, kawałek mięsa wołowego, korniszon, porcja mizerii

IV
zielona herbata, 2 x czekoladka z nadzeniem pistacjowym 'solidarność' ( jedna-80kcal)

V
buła (świeżutka dopiero co przyniesiona z piekarni ) z 'freskiem' naturalnym i dżemem truskawkowym

mam nadzieję, że ktoś się pokusi o ocenę, pięknie proszę

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 22:41   #3427
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

Cytat:
Na redukcji nie je sie drozdzowek
Tyle mi wystarcza,nie jestem glodna,jem to na co mam ochote, to po co mam w siebie wmuszac jeszcze kromke chleba do kolacji
Mam ochote na wiesniaka z pomidorem to go jem, mam ochote na drozdzowke z serem to ja jem. Utrzymanie,jedzenie wszystkiego na co sie ma ochote z Umiarem.
na utrzymaniu nie bierze sie "jabłka na wynos" zeby nie musieć zjesc czegos co jedza inni i nie czepia sie tak jednej bulki jakby byla milionem kalorii
ale nie bede sie tutaj produkowac,bo to bez sensu.

spadam z tego watku,bo juz go nie ogarniam
airwaves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 22:45   #3428
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez airwaves Pokaż wiadomość
na utrzymaniu nie bierze sie "jabłka na wynos" zeby nie musieć zjesc czegos co jedza inni i nie czepia sie tak jednej bulki jakby byla milionem kalorii
ale nie bede sie tutaj produkowac,bo to bez sensu.

spadam z tego watku,bo juz go nie ogarniam
Ja sie nie czepiam zadnej bulki,nie mam ochoty to jej nie jem na kolacje, no i o co sie rozchodzi? Mam w siebie wmuszac bulke bo tak trzeba na u

Stary 2010-06-24, 22:45   #3429
sylwia123567
Przyczajenie

Utrzymanie
I owsianka (szklanka mleka, 3 łyżki płatków owsianych, 2 łyżeczki otrębów, łyżeczka ziaren słonecznika, łyżeczka ziaren dyni, łyżeczka wiórków kokosowych, łyżeczka rodzynek, łyżeczka suszonej żurawiny, suszona śliwka)

II sałatka (trochę cukinii, pomidora, kapusty, chudej szynki, oliwy i przypraw), pół grahamki

III pół torebki ryżu, gotowany kalafior, szczypiorek i jajko smażone na oliwie

deser: jabłko, 3 kostki czekolady gorzkiej

IV kluski leniwe z cukrem pudrem i truskawkami

V "przytostowana" grahamka z pastą z chudego twarogu (twaróg, łyżka jogurtu, szczypiorek, trochę soli) i rzodkiewką
Stary 2010-06-24, 22:55   #3430
powered
Raczkowanie

Cytat:
Ja sie nie czepiam zadnej bulki,nie mam ochoty to jej nie jem na kolacje, no i o co sie rozchodzi? Mam w siebie wmuszac bulke bo tak trzeba na u
orzeszek01 chyba chodzilo o to, ze chcesz odpokutowac bulke zjedzona na 2 sniadanie reszta bardzo redukcyjnych posilkow, bardzo bo nawet na r sie je wegle do obiadu i nie je sie samego jablka na podwieczorek

poza tym faktycznie bardzo redukcyjnie, kiedys wstawialas tu swoje redukcje to byly lepsze niz to niby utrzymanie, bo byly orzechy, tluste ryby oliwa czy cos.

P / chociaz waga znowu stoi;( /

I. 2 razowe gofry z homo waniliowym, truskawkami i maslem orzechowym
duzy kubek cappuccino
II. duza grahamka z ziarnami z maslem, serem plesniowym, szynka i warzywami, sok porzeczkowy 0,5 litra
200 gr mieszanki studenckiej przed tv
III.zupa truskawkowa (zabielana) z makaronem
ryz z marchewka i gorszkiem, pulpety z indyka w jakims sosie, salata ze smietana, minimarchewki z maslem
IV. 2 nalesniki z pieczarkami i kapusta, barszczyk czerwony ( drugi obiad u kolezanki)
V. banan, jablko, truskawki zalane smietana z cukrem
VI. 2 kromki razowca z maslem, lososiem wedzonym, jajem na twardo, majonezem i pomiodorem
spora porcja salatki z; selera, kukurydzy, ananasa, wedzonego kurczaka i majonezu

a teraz pije pysia tego zielonego
Stary 2010-06-24, 23:12   #3431
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Cytat:
dzisiejsze U.

I
4 łyżki owsianych, po łyżce- 'zdrowego błonnika', 'magusi' , otrąb pszennych, mieszanki bakaliowej ( migdały, słoneczniki, pestki dyni, rodzynki ) , wkrojone kilka truskaw, odrobina mleka 1,5 %;
kawa z mlekiem bc.

Truskawek i mleka mogło być więcej Poza tym OK

II
1/2 grahamki z margaryną, plastrem camembertu i odrobinką dżemu borówkowego, herbatka - wanilia & miód z mleczkiem posłodzona 1/2 łyżeczki miodu;
kawałek arbuza

Dlaczego tylko połowoa tej grahamki?
III
1/2 woreczka kaszy jęczmiennej, kawałek mięsa wołowego, korniszon, porcja mizerii

I tak bez żadnego sosu?

IV
zielona herbata, 2 x czekoladka z nadzeniem pistacjowym 'solidarność' ( jedna-80kcal)

yyy...no naprawdę ogromny podwieczorek <ironia>

V
buła (świeżutka dopiero co przyniesiona z piekarni ) z 'freskiem' naturalnym i dżemem truskawkowym

Może być, przydałoby się jakieś warzywko.

Jak wyżej. Moim zdaniem jesz trochę mało jak na U.

Cytat:
Napisane przez sylwia123567 Pokaż wiadomość
Utrzymanie
I owsianka (szklanka mleka, 3 łyżki płatków owsianych, 2 łyżeczki otrębów, łyżeczka ziaren słonecznika, łyżeczka ziaren dyni, łyżeczka wiórków kokosowych, łyżeczka rodzynek, łyżeczka suszonej żurawiny, suszona śliwka)
OK Może do tego jakiś świeży owoc wkrojony?

II sałatka (trochę cukinii, pomidora, kapusty, chudej szynki, oliwy i przypraw), pół grahamki
Może być

III pół torebki ryżu, gotowany kalafior, szczypiorek i jajko smażone na oliwie
Mało...

OK

IV kluski leniwe z cukrem pudrem i truskawkami
Musiało być pyszne Mam nadzieję, że był to co najmniej talerzyk, a nie 3 kluseczki

V "przytostowana" grahamka z pastą z chudego twarogu (twaróg, łyżka jogurtu, szczypiorek, trochę soli) i rzodkiewką
OK
j.w.

Cytat:
Napisane przez powered Pokaż wiadomość

duzy kubek cappuccino
Smacznie
II. duza grahamka z ziarnami z maslem, serem plesniowym, szynka i warzywami, sok porzeczkowy 0,5 litra
200 gr mieszanki studenckiej przed tv
Bardzo mi się podoba
ryz z marchewka i gorszkiem, pulpety z indyka w jakims sosie, salata ze smietana, minimarchewki z maslem
AAa niedobra Ty Mam teraz ochotę na wszystko, co dziś zjadłaś
IV. 2 nalesniki z pieczarkami i kapusta, barszczyk czerwony ( drugi obiad u kolezanki)
Mniam
V. banan, jablko, truskawki zalane smietana z cukrem
Mniam
VI. 2 kromki razowca z maslem, lososiem wedzonym, jajem na twardo, majonezem i pomiodorem
spora porcja salatki z; selera, kukurydzy, ananasa, wedzonego kurczaka i majonezu
Bardzo ładnie

Po prostu REWELACYJNY przytyciowy jadłospis <brawo>
Stary 2010-06-24, 23:54   #3432
mikusia1302
Raczkowanie

Moje R:

śniadanie:
- grahamka duża z parówką drobiową, pomidorem ogórkiem, keczup
obiad:
- kaszka truskawkowa mleczny start
- szklanka truskawek, kiwi
kolacja:
- jabłko
- jogurt wiśniowy 250g

napoje: 1,5 lista wody pomarańczowej, 2 kawy z mlekiem i cukrem, cappucino milka, woda gazowana
Stary 2010-06-25, 05:30   #3433
Kalakiria
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mikusia1302 Pokaż wiadomość
Moje R:

śniadanie:
obiad:
kolacja:
- jabłko
- jogurt wiśniowy 250g

napoje: 1,5 lista wody pomarańczowej, 2 kawy z mlekiem i cukrem, cappucino milka, woda gazowana
Jakościowo i ilościowo - tragedia. Poczytaj wątki podwieszone, nigdy na tym nie schudniesz, za to padniesz z głodu
Kalakiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 10:00   #3434
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez innyrytm Pokaż wiadomość
P
hej,dziewczyny. Dawno nie wstawialam jadłospiu ,żeby nie wpadać w paranoje( chociaż i tak widze postępy bo wg nie planuje tego co jem, nie myśle o jedzeniu) miejmy nadzieję, że będzie jeszcze lepiej

śniadanko; dwie kromki chleba ze słonecznikiem; z serkiem wiejskim i pomidorem; z masłem; plastrem sera żółtego niskotł.( mój ulubiony) liściem sałaty, plastrami ogórka i szczypiorkiem;250ml mleka 2% +dwie garści płatków kukurydzianych( smakują jak chrupki kukurydziane <3); wielkie jabłkuszko(mam uczulenie a jem je na potęge ;/);kilka wafelków tych familijnych ; herbata; ok, ładnie

-okolo 30 min grania w siatke ( oczywiście dla przyjemności) wakacje w końcu są

2 śniadanko; banan; wielka buła drożdżowa z serem i lukrem;150 g.serka waniliowego + 150g jogurtu + garść rodzynek +kilka łych dżemu brzoskwiniowego +garść płatków kukurydzianych( mój obecnie ulubiony deserek ) super!

obiad; 2 gołąbki ( dużo mięcha wieprzowego+biały ryż) dużoo sosu pomidorowego ; 3-4 ziemniaki. co Wy z tymi gołąbkami? ładnie, ale brakuje mi warzywek

deser; 2 ciastka maślane które posypałam cukrem pudrem; 250- 300 g truskawek z jogurtem(nie całym,ale sporo tego było) . yyyammiii!

podwieczorek; serek waniliowy tutti +garść rodzynek; ciastko maślane; garść orzechów ziemnych (nie solonych,tylko takich na wage)lód waniliowy w polewie czekoladowej z orzechami. achhhh....

kolacja; kanapki ( takie jak na śniadanie); 2 parówki berlinetki z ketchupem; jabłko; garść orzechów ziemnych elegancko (tak parówki są złe )

-okolo 30 min hula hop

po ( właśnie zaczynam jeść) ;zupa mleczna(talerz mleka z makaronem świderki ), brzoskwinia. chyba mam na nią ochotę

Dzisiaj się ważyłam w ciuchach ( jeansy, stanik,bluzka, skarpetki) i mam 46,6 kg wagi. ( nie wiem ile odjac na ciuchy ale chyba sporo bo spodnie ciezkie) więc wątpie żebym utyła,chociaż ostatnio jem jeszcze więcej. W sumie powinnam sie cieszyc bo kiedys marzylam zeby tak jesc i nie tyc, ale teraz przydaloby sie zeby waga sie podniosla chociaz do 47,5 (narazie).
Póki co, do oceny
jak dla mnie śliczne P a waga musi ruszyć w końcu- cierpliwości

Cytat:
No to może ja

U ( powinno być P no ale, jeszcze nie ten czas...) taaaa...

śniadanie: standard - owsianka (3 łyżki owsianych na wodzie, łyżka jogurtu naturalnego, suszona gruszka, pół banana, garsta suszonej żurawiny, musli, cynamon) na U w miarę ok, ale do P z tym daaaalekoooo...

II śniadanie: jedna podwójna kanapka (tzn dwie kromki złożone w jedną kanapkę) chleba razowo-żytniego robionego własnoręcznie:
- pół z masłem sałatą (cienko), pół plastra szynki z kurcząt, almette pomidorowym, pomidorem, rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem
- pół z masłem (cienko), sałatą, posmarowane troche twarogiem chudym, pomidorem, szczypiorkiem no tak, te "cienko" robią mega wrażenie

obiad: 100 g ugotowanego makaronu (czyli jakieś 40g suchego) ekologicznego żytniego, pół puszki pomidorów, pare plasterków marchewek z mrożonki, dwie malutkie różyczki brokóła, trochę cebuli, krewetek, cukinii, jeden szparag - to wszystko razem wymieszane szok, nawet warzyw solidnych porcji nie ma, nie wspomnę o krewetkach czy makaronie...

podwieczorek: zielone jabłko owoc to nie posiłek

- z masłem (cienko), sałatą, szynką z kurcząt, almette, pomidorem, rzodkiewką, ogórkiem kwaszonym, szczypiorkiem
- z masłem (ponownie cienko), troche posmarowane twarogiem chudym, pomidorem, posypane bazylią może jakiś ser? coś innego niż dietetyczne, chude wędlinki, twarogi?

do P to widzę, że dłuuuuuga droga Cię czeka, U średnie z tego wyszło, ale bez szału.

Cytat:
Utrzymanie
I owsianka (szklanka mleka, 3 łyżki płatków owsianych, 2 łyżeczki otrębów, łyżeczka ziaren słonecznika, łyżeczka ziaren dyni, łyżeczka wiórków kokosowych, łyżeczka rodzynek, łyżeczka suszonej żurawiny, suszona śliwka) ulala jaki mix łaaadnie

II sałatka (trochę cukinii, pomidora, kapusty, chudej szynki, oliwy i przypraw), pół grahamki cała grahamka maźnięta masłem i git

III pół torebki ryżu, gotowany kalafior, szczypiorek i jajko smażone na oliwie kalafior obsmażymy w bułce tartej i byłoby ok, a jak nie to 2 jaja chociaż

deser: jabłko, 3 kostki czekolady gorzkiej mhm

IV kluski leniwe z cukrem pudrem i truskawkami aaaa

V "przytostowana" grahamka z pastą z chudego twarogu (twaróg, łyżka jogurtu, szczypiorek, trochę soli) i rzodkiewką fajnie i smacznie
popraw obiadek i do 2śn cała bułeczka, reszta jw
brakuje mi owocka świeżego -oprócz truskawek na podw

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 10:19   #3435
Panna Mia
Rozeznanie

Cytat:
Moje R:

śniadanie:
obiad:
kolacja:
- jabłko
- jogurt wiśniowy 250g

masakra.. słyszałaś o czymś takim jak białko? węglowodany złożone? nnkt? błonnik? głodzisz się i jesz beznajdziejnie jakościowo a w napojach przemycasz niepotrzebny syf - woda pomarańczowa i cappucino (no chyba ze z ekspresu, prawdziwe, ale te torebkowe odpadaja) out!! w twojej diecie nie ma ani białka, ani węgli ani tłuszczu - sto chyba mówi samo za siebie..
Stary 2010-06-25, 12:50   #3436
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Cytat:
Napisane przez warrior_mortal Pokaż wiadomość
U prawie wg. Abi :ooo

I: 2 wielkie kromy pełnoziarnistego z masłem-1 z jajem na twardo, szczypiorkiem i 1łyżeczką majonezu; 2 z "krakowską parzoną" pomidorem i bazylią (suszoną niestety) + herbata zielonano to jeszcze warzywa brakuje

II: średnia miseczka truskawek zalana jogo naturalnym (135g.)do jogurt miodek i solidna porcja orzechów/pestek

III: ok. pół woreczka kaszy jęczmiennej, papryka faszerowana drobiowym mięskiem mielonym z cebulką, porcja surówki wiosennej (kupna jakaś); i smakowało
mini d: kulka krówkowa własnej roboty + herbata zielonasuper

w między czasie: jabłkojeśli odstęp czasowy nie był zbyt długi pom. obiadem a kolacją to ok, aczkolwiek ty jadałaś 5 posiłków hmm?

IV: bułka pszenna z masłem, szynką dr. i sałatą; sałatka-pół op. serka wiejskiego, kawałek ogórka, rzodkiewka i koperek + herbata zielonado sałatki dodała bym oliwki, tuńczyka, pomidora, bazylię i kukurydzę

i ślicznie proszę o ocenkę
no i jest lepiej ale wal więcej orzechó i dodatków, jak ja
Abigal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 14:16   #3437
sansimila
Raczkowanie

R
śniadanie: kubek siemienia lnianego, owsianka ( 4 łyżki owsianych, 2 łyżki otrąb pszennych, 10 migdaów, jabłko, mleko sojowe)
II śniadanie: kęsek piwny (bez skóry), starta kalarepka z jogurtem naturalnym
(ćwiczenia)
obiad: makaron razowy z rozbełtanym jajkiem (2) z ziołami, sałatka z pomidora i młodej cebulki
kolacja: wieśniak z pomidorem

i jak?
Stary 2010-06-25, 14:31   #3438
orzeszek01
Zakorzenienie

U.

I:2 grube kromki chleba slonecznikowego z maslem,spora lyzeczka miodu, 2lyzki wiejskiego,plaster wedliny,plaster pomidora,slim coffe, magnez do picia
II:miseczka truskawek,jogurt naturalny z ziarnami zboz bakomy ( jakis sredni , zdecydowanie lepszy z danona), slim coffe
III:zupa kalafiorowa z hortexu, sporo piersi z kury gotowanej na teflonie
IV: jablko
V: serek wiejski,pomidor,bazylia

Stary 2010-06-25, 14:50   #3439
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
No to może ja

U ( powinno być P no ale, jeszcze nie ten czas...) eh... nie wiem już co radzić...

śniadanie: standard - owsianka (3 łyżki owsianych na wodzie, łyżka jogurtu naturalnego, suszona gruszka, pół banana, garsta suszonej żurawiny, musli, cynamon) Łyżka jogurtu,co by zabielic?Nie wydaje mi się, zeby solidnie zabieliło..cały jogurt dawaj i banana tez całego!

- pół z masłem (cienko), sałatą, posmarowane troche twarogiem chudym, pomidorem, szczypiorkiem szkoda, że "cienko i trochę", od tego raczej okresu nie odzyskasz...ale jeżeli się przełamałaś, bo nie pamiętam, czy wcześniej jadłas, to brawo. Pół plastra szynki z kurcząt-przecież to chude jest jakieś znikome kalorie, więc juz cały ten plaster daj...

obiad: 100 g ugotowanego makaronu (czyli jakieś 40g suchego) ekologicznego żytniego, pół puszki pomidorów, pare plasterków marchewek z mrożonki, dwie malutkie różyczki brokóła, trochę cebuli, krewetek, cukinii, jeden szparag - to wszystko razem wymieszane dużo wypisane, to duzo się wydaje, jednak tak w rzeczywistości nie jest mogłoby być jakieś mięso

podwieczorek: zielone jabłko ? p o d w i e c z o r e k ? chyba przekąska

- z masłem (ponownie cienko), troche posmarowane twarogiem chudym, pomidorem, posypane bazylią

Cytat:

I
kawa z mlekiem bc. szkoda, że mleka "odrobina", mogłoby być mleczko 2% i szklanka

II
1/2 grahamki z margaryną, plastrem camembertu i odrobinką dżemu borówkowego, herbatka - wanilia & miód z mleczkiem posłodzona 1/2 łyżeczki miodu; dlaczego 1/2 łyżeczki, grahamki, odrobinka tego odrobinka tamtego... ?
kawałek arbuza

III
1/2 woreczka kaszy jęczmiennej, kawałek mięsa wołowego, korniszon, porcja mizerii kawałek nie brzmi za fajnie powinien być kawał,korniszonem nie nagrzeszyłaś

IV
zielona herbata, 2 x czekoladka z nadzeniem pistacjowym 'solidarność' ( jedna-80kcal) to się zapchałaś ;P

V
buła (świeżutka dopiero co przyniesiona z piekarni ) z 'freskiem' naturalnym i dżemem truskawkowym jak duża to ok

Cytat:
Utrzymanie
I owsianka (szklanka mleka, 3 łyżki płatków owsianych, 2 łyżeczki otrębów, łyżeczka ziaren słonecznika, łyżeczka ziaren dyni, łyżeczka wiórków kokosowych, łyżeczka rodzynek, łyżeczka suszonej żurawiny, suszona śliwka) ok

II sałatka (trochę cukinii, pomidora, kapusty, chudej szynki, oliwy i przypraw), pół grahamki cała grahamka

III pół torebki ryżu, gotowany kalafior, szczypiorek i jajko smażone na oliwie ok

IV kluski leniwe z cukrem pudrem i truskawkami słodziutko jak na podwieczorek przystało

V "przytostowana" grahamka z pastą z chudego twarogu (twaróg, łyżka jogurtu, szczypiorek, trochę soli) i rzodkiewką kocham przytostowane grahamki
Cytat:
Napisane przez powered Pokaż wiadomość

duzy kubek cappuccino jak wszystkiego dużo to super
II. duza grahamka z ziarnami z maslem, serem plesniowym, szynka i warzywami, sok porzeczkowy 0,5 litra ok
200 gr mieszanki studenckiej przed tv hyhy przynajmniej zdrowo, chociaz ja nie przepadam za mieszanką studencką ;p
ryz z marchewka i gorszkiem, pulpety z indyka w jakims sosie, salata ze smietana, minimarchewki z maslem ok lubię takie mini marcheweczki ;P z mojego ogródka takiej dużej,kupnej surowej nie zjem nigdy w życiu fuujj xD
IV. 2 nalesniki z pieczarkami i kapusta--> krokiety, barszczyk czerwony ( drugi obiad u kolezanki) i b. dobrze,że koleżanka Cię dokarmia!
V. banan, jablko, truskawki zalane smietana z cukrem superrrr, mam chcicę na banana a u mnie same takie których nie lubię ;P
spora porcja salatki z; selera, kukurydzy, ananasa, wedzonego kurczaka i majonezu świetnie

nic dodać nic ująć

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Napisane przez innyrytm Pokaż wiadomość
P
hej,dziewczyny. Dawno nie wstawialam jadłospiu ,żeby nie wpadać w paranoje( chociaż i tak widze postępy bo wg nie planuje tego co jem, nie myśle o jedzeniu) to dobrze, oby było tak dalej, albo i jeszcze lepiej

śniadanko; dwie kromki chleba ze słonecznikiem; z serkiem wiejskim i pomidorem; z masłem; plastrem sera żółtego niskotł.( mój ulubiony) liściem sałaty, plastrami ogórka i szczypiorkiem;250ml mleka 2% +dwie garści płatków kukurydzianych( smakują jak chrupki kukurydziane <3); wielkie jabłkuszko(mam uczulenie a jem je na potęge ;/);kilka wafelków tych familijnych ; herbata; o i masło się pojawiło ;P jakie masz płatki, cornflakes??

-okolo 30 min grania w siatke ( oczywiście dla przyjemności) lubię grać w siatkę

2 śniadanko; banan; wielka buła drożdżowa z serem i lukrem;150 g.serka waniliowego + 150g jogurtu + garść rodzynek +kilka łych dżemu brzoskwiniowego +garść płatków kukurydzianych( mój obecnie ulubiony deserek )super

obiad; 2 gołąbki ( dużo mięcha wieprzowego+biały ryż) dużoo sosu pomidorowego ; 3-4 ziemniaki. ok

deser; 2 ciastka maślane które posypałam cukrem pudrem; 250- 300 g truskawek z jogurtem(nie całym,ale sporo tego było) . świetnie

podwieczorek; serek waniliowy tutti +garść rodzynek; ciastko maślane; garść orzechów ziemnych (nie solonych,tylko takich na wage)lód waniliowy w polewie czekoladowej z orzechami. --> pychaaaaaa

kolacja; kanapki ( takie jak na śniadanie); 2 parówki berlinetki z ketchupem; jabłko; garść orzechów ziemnych mhm super superr
-okolo 30 min hula hop

po ( właśnie zaczynam jeść) ;zupa mleczna(talerz mleka z makaronem świderki ), brzoskwinia.

Póki co, do oceny
chyba nawet schudłaś ale widać poprawę

znikajac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 15:29   #3440
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Cytat:

I
kawa z mlekiem bc.owsianych ok, jeśli łyżki nie były płaskie a kopiaste, mleka szklanka co najmniej i więcej DODATKÓW!!! garść orzechów, rodzynek, kilka suszonych moreli a nie łyżka mieszanki, poczułaś to w ogóle? i duuuużotruskawek

II
kawałek arbuzagrahamka nie tylko że cała, ale porządnie obłożona z masłem, sałatą, wędliną, serem, jajem, majozemzem i ogromem warzyw

III
1/2 woreczka kaszy jęczmiennej, kawałek mięsa wołowego, korniszon, porcja mizeriito mięsomoże jeszcze parowane co? Na pewno było pyszne Zrób sobie zrazy z wołowinki z ogóreczkiem musztar, cebulką, obsmażane i duszone w sosieku grzybowym do tego ta kasza polana sosikiem ( przecież może być delikatny z jogurtem, ale pyszny ) i buuuraczki zasmażane, no albo mizeria, jak kto woli

IV
zielona herbata, 2 x czekoladka z nadzeniem pistacjowym 'solidarność' ( jedna-80kcal)boże gdzież ty to zmieściłaś to jest deser, a tutaj podw. czyli np. pudełeczko serka homo/wiejskiego lub jogurt z garścią orzechów i świerzymi owocami, sałatka owocowa polana jogurtem z miodem i orzechami, solidy kawałek ciasta i owoc lub miseczka budyniu z bakaliami i orzechami + owoc/ porcja lodów z bakaliami, owocami i orzechami itp.

V
buła (świeżutka dopiero co przyniesiona z piekarni ) z 'freskiem' naturalnym i dżemem truskawkowymmasło, większa okładka i warzywa

słabo, bardzosłabo , brak nnkt, mało warzyw.....

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Moje wczorejsze Utrzymanie (a czytając niektóre U to jakbym jadła jekieś mega wypasione i tłuste (bo gdzie niegdzie to wszystko wyduszone i uparowane )P --> chyba czas odpocząć od dietetyki)

Śniadanie: owsiana: 4 kopiaste łychy owsianych, łyżeczka otrąb na szklance mleka 2% z miodem, walinią, 6 daktylami, łychą wiórek kokosowych, garścią nerkowców, kostką gorzkiej czekolady, czereśniami i trussskawami , kawka zbożowa

II Śniadanie: 2 kromki chleba razowego z masłem, sałatą, obie posmarowane tatrem z łososia (łosoś pokrojony w kosteczkę, wymieszany z cebulką, musztardą i sokiem z cytryny) i ogórem małosolnym + duży (i pyszny) malinowy pomidor -> jedzony jak brzoskwinka, ja kocham pomidory po prostu

3 h koszenia i the end --> na najbliższe 1,5 tygodnia

Obiad: porządny gołąbek (mięso dr, cebula) z sosem pomidorowym z pomidorów, 1/2 woreczka kaszy gryczanej, parowany brokuł z masłem

Przekąska: 2xbrzoskwinia

Kolacja: talerzyk sałatki (brokuł, czerwona fasola, pomidor , kukurydza, szczypior, jajko, szynka dr., bazylia z łyżeczką majonezu i łyżką jogurtu), bułka sojowa ok. 65-70g (czyli grahamka z całymi ziarnami soi) posmarowana masłem

a pomiędzy poremontowego sprzątania ciąg dalszy to się chyba nigdy nie skończy...

i ocenka?
Abigal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 15:41   #3441
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Cytat:
U.

I:2 grube kromki chleba slonecznikowego z maslem,spora lyzeczka miodu, 2lyzki wiejskiego,plaster wedliny,plaster pomidora,slim coffe, magnez do picia
OK, jednak tego pomidora mogłaś zjeść całego(już nie chodzi o to, że za mało zjadłaś, tylko no - ile witaminek jest w takim plastrze?
II:miseczka truskawek,jogurt naturalny z ziarnami zboz bakomy ( jakis sredni , zdecydowanie lepszy z danona), slim coffe
OK
III:zupa kalafiorowa z hortexu, sporo piersi z kury gotowanej na teflonie
Może jakieś tłuszcze?
IV: jablko
Hm no tutaj chyba się domyślasz...
V: serek wiejski,pomidor,bazylia
Redukcyjnie... Jeszcze o ile serek był 200 gramowy i nie-lekki, to może być.. ale jeżeli był lekki, 150 gram - przemyśl ucinanie kalorii, zwłaszcza w drugiej cześci dnia.
A gdzie Ci się podziały NNKT?

Cytat:
Napisane przez Abigal Pokaż wiadomość

Śniadanie: owsiana: 4 kopiaste łychy owsianych, łyżeczka otrąb na szklance mleka 2% z miodem, walinią, 6 daktylami, łychą wiórek kokosowych, garścią nerkowców, kostką gorzkiej czekolady, czereśniami i trussskawami , kawka zbożowa
Ładnie

II Śniadanie: 2 kromki chleba razowego z masłem, sałatą, obie posmarowane tatrem z łososia (łosoś pokrojony w kosteczkę, wymieszany z cebulką, musztardą i sokiem z cytryny) i ogórem małosolnym + duży (i pyszny) malinowy pomidor -> jedzony jak brzoskwinka, ja kocham pomidory po prostu
OOO ja też... malinowe pomidory są przepyszne

Obiad: porządny gołąbek (mięso dr, cebula) z sosem pomidorowym z pomidorów, 1/2 woreczka kaszy gryczanej, parowany brokuł z masłem
OK

A podwieczorek?

Kolacja: talerzyk sałatki (brokuł, czerwona fasola, pomidor , kukurydza, szczypior, jajko, szynka dr., bazylia z łyżeczką majonezu i łyżką jogurtu), bułka sojowa ok. 65-70g (czyli grahamka z całymi ziarnami soi) posmarowana masłem

a pomiędzy poremontowego sprzątania ciąg dalszy to się chyba nigdy nie skończy...
Ładnie

i ocenka?
Ogólnie mi się podoba, jednakże jak przeczytałam to co napisałaś we wstępie(że czytając niektóre jadłospisy czujesz, jakby Twój był na P), to spodziewałam się "bogatszego" jadłospisu...
Stary 2010-06-25, 16:19   #3442
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:

Moje wczorejsze Utrzymanie (a czytając niektóre U to jakbym jadła jekieś mega wypasione i tłuste (bo gdzie niegdzie to wszystko wyduszone i uparowane )P --> chyba czas odpocząć od dietetyki) tylko nie świruj i nie zmniejszaj
Śniadanie: owsiana: 4 kopiaste łychy owsianych, łyżeczka otrąb na szklance mleka 2% z miodem, walinią, 6 daktylami, łychą wiórek kokosowych, garścią nerkowców, kostką gorzkiej czekolady, czereśniami i trussskawami , kawka zbożowa ok ja chciałam zrobić sobie jakąś wypaśną owsiankę, ale owsiane dla mnie śmierdzą i nie umiem ich zjeść

II Śniadanie: 2 kromki chleba razowego z masłem, sałatą, obie posmarowane tatrem z łososia (łosoś pokrojony w kosteczkę, wymieszany z cebulką, musztardą i sokiem z cytryny) i ogórem małosolnym + duży (i pyszny) malinowy pomidor -> jedzony jak brzoskwinka, ja kocham pomidory po prostu mógł być jakiś ser a ten malinowy pomidor to on się czymś różni od "normalnego"?xD

3 h koszenia i the end --> na najbliższe 1,5 tygodnia gratuluję wytrwałości ;P

Obiad: porządny gołąbek (mięso dr, cebula) z sosem pomidorowym z pomidorów, 1/2 woreczka kaszy gryczanej, parowany brokuł z masłem ok

Przekąska: 2xbrzoskwinia tak się zastanawiam, gdzie jest podwieczorek.. a patrzę, patrzę i widzę: II śniadanie! obiad pewnie późno był nie?

Kolacja: talerzyk sałatki (brokuł, czerwona fasola, pomidor , kukurydza, szczypior, jajko, szynka dr., bazylia z łyżeczką majonezu i łyżką jogurtu), bułka sojowa ok. 65-70g (czyli grahamka z całymi ziarnami soi) posmarowana masłem super

i ocenka?
skończy się, skończy powodzenia xD

znikajac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 16:21   #3443
mircia14
Zakorzenienie

Wakacyjne Uuu (bardzo grzeszne, ale świętujemy )
Śniadanie - placki owsiane z serkiem homo nat. i dżemem truskawkowym, resztka jogo owoce leśne ; mały kawałek drożdżowego z truskawkami, delicja wiśniowa, herbatka
IIśniadanie (o ile można to tak nazwać) - puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną (wypad do kawiarni po zakończeniu roku )
Obiad - omlet z 2 jaj, ziemniaki, warzywa na patelnię
pasek czekolady mlecznej, 2 delicje, herbatka
Podwieczorek - pokrojone jabłko, truskawki, orzeszki polane jogurtem naturalnym
Kolacja - 2 kromki chleba z masłem, szynką, pomidorem + opakowanie 200g serka wiejskiego

Proszę o ocenę
mircia14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 16:58   #3444
warrior_mortal
Rozeznanie

Cytat:

Moje wczorejsze Utrzymanie (a czytając niektóre U to jakbym jadła jekieś mega wypasione i tłuste (bo gdzie niegdzie to wszystko wyduszone i uparowane )P --> chyba czas odpocząć od dietetyki) ojoj... no to rzeczywiście niedobrze jeśli czujesz, że tak będzie dla Ciebie lepiej to ok. rozumiem to, aczkolwiek nie ukrywam, że będę ubolewać nad Twoim zniknięciem ja ze swojej strony mogę tylko przeprosić i...obiecać poprawę!

i ocenka?
śliczniaście i mniamniuśnie!!!

*aaa! no i oczywiście dziękuję za uświadomienie mi niektórych rzeczy Kochana

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
Napisane przez mircia14 Pokaż wiadomość
Śniadanie - placki owsiane z serkiem homo nat. i dżemem truskawkowym, resztka jogo owoce leśne ; mały kawałek drożdżowego z truskawkami, delicja wiśniowa, herbatka
IIśniadanie (o ile można to tak nazwać) - puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną (wypad do kawiarni po zakończeniu roku )
Kolacja - 2 kromki chleba z masłem, szynką, pomidorem + opakowanie 200g serka wiejskiego

Proszę o ocenę
fajnie aczkolwiek brakuje mi tu jakiegoś takiego yyy...treściwszego jedzonka typu mięsko czy rybka
Stary 2010-06-25, 17:03   #3445
mircia14
Zakorzenienie

no właśnie siedzieliśmy na zakończeniu szkoły Siostry do 14, więc jak wróciliśmy to tylko dla każdego szybki omlet, bo byliśmy głoodni
Dlatego do obiadku nie ma ryby, mięsa w piątek na obiad u mnie nie ma
dziękuję
Stary 2010-06-25, 17:15   #3446
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mircia14 Pokaż wiadomość

Proszę o ocenę
Bardzo mi się podoba

Szkoda, że na NCJ jakiś nagród nie można dawać, bo moim zdaniem, Twoje jadłospisy, zarówno na R, jak i na U, są chyba najlepsze spośród wszystkich Brawo W sumie to nagrodę otrzymasz wkrótce - w postaci zachowania ładnej figury i długiego cieszenia się zdrowiem(jeśli nadal tak ładnie będziesz się odżywiać)

Pozdrawiam
Stary 2010-06-25, 17:21   #3447
mircia14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nieprzytomna Pokaż wiadomość
Bardzo mi się podoba

Szkoda, że na NCJ jakiś nagród nie można dawać, bo moim zdaniem, Twoje jadłospisy, zarówno na R, jak i na U, są chyba najlepsze spośród wszystkich Brawo W sumie to nagrodę otrzymasz wkrótce - w postaci zachowania ładnej figury i długiego cieszenia się zdrowiem(jeśli nadal tak ładnie będziesz się odżywiać)

Pozdrawiam
Ojeju
Bardzo, bardzo mi miło Dziękuję
Stary 2010-06-25, 18:20   #3448
mikusia1302
Raczkowanie

Moje R:

śniadanie:
- bułka duża ze słonecznikiem posmarowana dżemem
- kawa z mlekiem i cukrem
obiad:
- warzywa na patelnie z sosem i ziemniakami
- cappucino z mlekiem i cukrem
podwieczorek:
- micha truskawek
- serek homo naturalny
- duże jabłucho
kolacja:
- musli granola 50g truskawkowe- nie smakowało mi,pierwszy raz jadłam. Fitella o wiele lepsza
- wiejski lekki

napoje: dużo soku bo wody nie miałam ;( 2 herbaty z cukrem
Stary 2010-06-25, 18:28   #3449
agueda
Raczkowanie

Cytat:
Moje R:

śniadanie:
- bułka duża ze słonecznikiem posmarowana dżemem
- kawa z mlekiem i cukrem
obiad:
- warzywa na patelnie z sosem i ziemniakami
- cappucino z mlekiem i cukrem
podwieczorek:
- micha truskawek
- serek homo naturalny
- duże jabłucho
kolacja:
- musli granola 50g truskawkowe- nie smakowało mi,pierwszy raz jadłam. Fitella o wiele lepsza
- wiejski lekki

napoje: dużo soku bo wody nie miałam ;( 2 herbaty z cukrem
Weź dziewczyno tego R nie podpisuj, bo to z R nie ma NIC wspólnego. wszystko kompletnie na opak.
agueda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 18:51   #3450
mikusia1302
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agueda Pokaż wiadomość
Weź dziewczyno tego R nie podpisuj, bo to z R nie ma NIC wspólnego. wszystko kompletnie na opak.
to może jakieś rady ? co powinnam zmienić?
ja nie umiem jeść! wiem o tym dlatego wklejam żebyście mi pomogły, podpowiedziały co źle ;(

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości