|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Uniwersytet Łódzki
Cytat:
![]() Z Kaliskiej masz 12 dojazd prosty jak świński ogon ![]() Edytowane przez dobrusia8e Czas edycji: 2012-07-14 o 12:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3422 |
Raczkowanie
|
ekonomia czy psychologia?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3423 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3424 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3425 |
Raczkowanie
|
Jestem na 2 roku FiR. Dostałam się na analizę i zarządzanie w biznesie. Wcześniej chciałam dostać się na język rosyjski w biznesie. Niestety jestem 81, a przyjmują 70 osób i nie dostałam się ;( Myślicie, że mam się jeszcze szansę dostać?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3426 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Pamiętaj też, że zawsze możesz zrezygnować po pierwszym roku, nie ma co się męczyć na siłę. Jeśli pójdziesz na psychologię/ekonomię i nie spodoba Ci się to zamiast na siłę tkwić na kierunku, spróbuj za rok czegoś innego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3427 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() tak bym zrobiła, tylko, za rok mogę się już nie dostać na któryś z nich... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3428 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
ja biegnę na gospodarkę bo wydaje mi się pewniejszym kierunkiem niż psycha.. a jako mężczyzna to ja bd miał kiedyś na utrzymaniu rodzinę ![]() ![]() Jeśli masz jakiś pomysł na siebie(wiesz w czym mogłabyś się sprawdzić po studiach psychologicznych) to myślę że warto zaryzykować. No i wiadomo, parcie na szkło trza mieć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3429 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Sama miałam dylemat ze studiami ogromny, bo nie dostałam się na wymarzony kierunek na filmówkę i nie wiedziałam, co ze sobą zrobić. I na etapie zastanawiania się, gdzie składać myślałam również o psychologii, o twórczym pisaniu i o jakiejś filologii. Psychologią się interesuję, w liceum byłam w klasie o takim profilu i lekcje psychologii zawsze mi się podobały, brałam udział w turnieju psychologicznym charakterów.... ale jakoś im bliżej rekrutacji, tym bardziej czułam, że to nie to i, że psychologia to dziedzina, o której lubię poczytać, ale niekoniecznie coś, czym chcę się zajmować zawodowo. Z filologią było podobnie. I w końcu za głosem serca złożyłam tylko na twórcze pisanie, dostałam się i te studia zaczynam od października ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Myya Czas edycji: 2012-07-14 o 13:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3430 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3431 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3432 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jak zobaczyłam chiński to moja reakcja był mniej więcej taka: ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3433 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wiesz, też nie jestem w jakiejś różowej sytuacji finansowo, bo Łódź jest daaaleko od mojego domu, a rodzice będą mnie wspierać finansowo w bardzo nikłej części, dlatego teraz przez wakacje trochę pracuję, aby jakieś pieniądze odłożyć i będę się rozglądała za jakąś pracą na 1/2 etatu na miejscu. Wydaje mi się, że dla chcącego niewiele jest przeszkód nie do pokonania. Wiadomo, że w jakimś stopniu perspektywistycznie trzeba patrzeć, moje twórcze pisanie niby brzmi jak bezrobotność, ale generalnie jakiś zamysł ze sobą na przyszłość mam i niekoniecznie tak będzie, bo w pisaniu coś już osiągnęłam i nawet zarobiłam, a i z kulturą zamierzam mieć doczynienia przez pracę w agencji artystycznej, do czego już też się trochę zbliżyłam jako wolontariusz ![]() A nie przesadzajmy, psychologia nie jest kierunkiem, aż tak skazanym na porażkę, psychologowie mimo wszystko mają być gdzie zatrudniani - szkoły, przedszkola, poradnie, różne ośrodki, stowarzyszenia, mopry, szpitale, sąd.... i jest tego jeszcze i jeszcze trochę. Pracować jest gdzie, trzeba tylko dać z siebie wszystko, bo jest spora konkurencja w walce o te miejsca pracy. Przeglądałaś jakie są specjalności, masz już jakiś dokładny plan w jaki sposób/gdzie chciałabyś się w przyszłości realizować? Bo jeśli tak, to naprawdę warto, żebyś złożyła papiery na psychologię. I czy na ekonomię masz też jakąś wizję - jakie specjalności, gdzie chciałabyś pracować? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3434 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Niektórzy z nas, po informatyce, będą mogli porozumiewać się w budach chińskich w ojczystym języku pracowników. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3435 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Powiedziała, że to z racji tego, że infa jest zamawiana. Mówiła też coś o zajęciach wyrównawczych, ale było tak głośno (akurat czyjaś matka się kłóciła z inną babką o podpis oświadczenia "bo przecież ja jestem jej matką i mogę podpisać za nią!"), że w sumie nie wiem czego to się tyczyło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3436 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3437 |
Raczkowanie
|
A ktoś się może orientuje co z językiem rosyjskim w biznesie? Ktoś kiedyś składał na ten kierunek i może wie czy biorą później dużo osób z listy rezerwowej?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3438 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3439 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez dobrusia8e Czas edycji: 2012-07-14 o 14:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3440 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3441 |
Zadomowienie
|
Ja musiałam dać oba. I to nie tylko na UŁ, ale na dwóch innych uczelniach także. Co kto lubi.
![]() ![]() Idę stąd i nie wchodzę, dopóki szał rekrutacji się nie skończy, bo jak zobaczę jeszcze jedno pytanie pt. "jestem zakwalifikowana, ale 120 na liście przy limicie miejsc 110, czy mam szansę się dostać?", to mi ręce opadną... Nie dość, że nie chcę się komuś przeczytać dwóch postów wyżej, to... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3442 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=Werenka;35293342]Czemu w Wawie nie zostalaś?[COLOR="Silver"]
---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Zależy mi na niestudiowaniu blisko domu, bo jestem za usamodzielnieniem się, a mama kochana, ale zaborcza kobita, utrudnia ![]() + nie lubię Warszawy w gruncie rzeczy, a utrzymanie w niej za własne pieniążki w takim mieszkaniu jak mam w Łodzi jest ponad 2 wyższe. Po za tym Łódź jest klimatyczna moim zdaniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3443 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=sanski;35297080]
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3444 | |
Przyczajenie
|
[QUOTE=Kanapa123;35297300]
Cytat:
![]() ![]() Jeszcze nie wiem jak mój wydział wygląda, bo dopiero w następnym tygodniu jadę, ale na razie wszystko na plus! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3445 |
Przyczajenie
|
to ja mam jeszcze pytanie odnośnie stypendium socjalnego na UŁ -->
czy wliczam ojczyma do dochodów????? Krążą w necie różne opinie na ten temat, niektóre zasady są regulowane prawnie a inne ustalają uczelnie indywidualnie. Jak przedstawia się sytuacja w tej sprawie? Mile widziane odpowiedzi osób pobierających to świadczenie, wtedy będzie pewność 100% ![]() PS: dodam że nie noszę nazwiska ojczyma, jest on zameldowany w innym mieście ale związany ślubem cywilnym z moją mamą. Edytowane przez Kunstenaar Czas edycji: 2012-07-14 o 16:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3446 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3447 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3448 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3449 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=sanski;35297370]
Cytat:
Może ktoś z Was ma ochotę zobaczyć reprezentacyjne (a mało znane) miejsca Łodzi? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3450 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Dwojnik;35299342]
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.