Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-) - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-23, 15:00   #3421
Little brown
Raczkowanie

Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)

hej!

dziewczyny, kiedy poruszałyście kwestie finansową z potencjalnym pracodawcą? Tzn kiedy pytałyście o wynagrodzenie (jak wysokie)? Czy pytałyście w ogóle?

Ja jak podejmowałam swoja pierwszą pracę to nie pytałam... i się niestety rozczarowałam trochę .

Moje CV na razie idą w eter... ale co prawda nie wysłałam ich jakoś wiele.

pozdr
Stary 2011-08-23, 15:12   #3422
Coma_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aninek Pokaż wiadomość
Jakiś plan ćwiczeń?Mój plan ma jedno założenie-systematyczność zacznę ćwiczyć w domu,a po 2 dniach mi się już nie chce
Czuję się przy was jak dinozaur ja nie ćwiczę w ogóle od 2 lat i co najlepsze, nie zamierzam

Cytat:
Napisane przez Little brown Pokaż wiadomość
hej!

dziewczyny, kiedy poruszałyście kwestie finansową z potencjalnym pracodawcą? Tzn kiedy pytałyście o wynagrodzenie (jak wysokie)? Czy pytałyście w ogóle?

Ja jak podejmowałam swoja pierwszą pracę to nie pytałam... i się niestety rozczarowałam trochę .

Moje CV na razie idą w eter... ale co prawda nie wysłałam ich jakoś wiele.

pozdr
Ja pytam zawsze na rozmowie kwalifikacyjnej (w momencie gdy potencjalny pracodawca pyta mnie czy mam jakieś pytania, albo gdy po prostu zapada cisza i wtedy pytam o wszystko co mnie nurtuje), wtedy też z reguły jest to ostatnia rozmowa o finansach, w trakcie pracy jest to dla mnie trochę niezręczne (chyba, że później coś się zmienia lub są problemy z wypłatą).

Coma_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 16:00   #3423
Elladorea
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aninek
Żeby mi się tak chciało ćwiczyć
Też tak często myślę... Ja w sumie lubię ćwiczyć i uważam, że powinnam - dla zdrowia i własnej satysfakcji, ale czasami mi się tak nieeee chceeee...

Cytat:
Napisane przez Coma
Czuję się przy was jak dinozaur ja nie ćwiczę w ogóle od 2 lat i co najlepsze, nie zamierzam
W gruncie rzeczy też dobrze. Przynajmniej się nie zmuszasz.

Cytat:
Napisane przez Honey7
ja od następnego tygodnia rozpocznę plan PUMY 6cio tygodniowy ;D
A co to jest?

Ja dzisiaj wieczorem muszę trochę się wypocić

Dobra, a teraz biorę się za szukanie pracy
Elladorea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 06:58   #3424
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Co do pieniędzy-do tej pory zawsze pracodawca mnie informował,jak to wygląda (taka praca).Ale warto zapytać,żeby nie tracić czasu.

Nic wczoraj nie zrobiłam,może mnie usprawiedliwić to,że kończyłam o 18 i byłam wymęczona (po urlopie ciężko dojść do formy).
Aninek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 15:32   #3425
Coma_
Zadomowienie

Little Brown - co się nie chwalisz, że znalazłaś mieszkanie?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=555827
Gratulacje

Stary 2011-08-26, 15:38   #3426
Little brown
Raczkowanie

znaleźliśmy, tylko, że te wszystkie formalności... dużo umów itd, więc dopóki tam nie zamieszkamy to jeszcze nie jest nasze

A tak swoja drogą miałam się do Ciebie odezwać . Chciałam spytać jak na chwile obecna wygladają 'powroty' Twojego Tż? . U mnie w miarę, ale jak mi się przypomni jak to czasami bywało to aż zła jestem niesamowicie
Od wczoraj miałam już kilka takich refleksji i nie było fajnie... Oczywiście staram się nie myśleć o przeszłości, ale czasami samo mnie nachodzi
Stary 2011-08-26, 15:46   #3427
Coma_
Zadomowienie

Cytat:
znaleźliśmy, tylko, że te wszystkie formalności... dużo umów itd, więc dopóki tam nie zamieszkamy to jeszcze nie jest nasze

A tak swoja drogą miałam się do Ciebie odezwać . Chciałam spytać jak na chwile obecna wygladają 'powroty' Twojego Tż? . U mnie w miarę, ale jak mi się przypomni jak to czasami bywało to aż zła jestem niesamowicie
Od wczoraj miałam już kilka takich refleksji i nie było fajnie... Oczywiście staram się nie myśleć o przeszłości, ale czasami samo mnie nachodzi

Tydzień temu miał promocję oficerską, wyglądał mniej więcej tak ->
gwiazdorstwo ma we krwi ale w ten dzień przeszedł siebie hihi

Poza tym dostał PRZYDZIAŁ, którego tak się bałam i na który czekałam od 4 lat... 400 km od Wwy Czasem nienawidzę tego wojska. Liczyłam na cud, niestety pleców zabrakło... co tam po wujku majorze, skoro inni mają wujków generałów. Jeżeli chodzi o "powroty" jest bardzo dobrze, chyba coraz bardziej angażuje się w nasz związek i zdecydowanie mniej przebywa w domu. Jak wyjedzie do jednostki będzie pewnie podobnie (o ile nie lepiej). Jestem zadowolona, sytuacja zmieniła się na lepsze

A jak u Ciebie? Są jeszcze starcia w tej kwestii? Ja milczę jak grób i zamiast sprzeczek, stosuję zasadę "podpuszczania i miłych słówek", chyba pomogło

Edytowane przez Coma_
Czas edycji: 2011-08-26 o 15:48

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-26, 18:29   #3428
Little brown
Raczkowanie

Coma, od grudnia gdy Tż pojechał sam (nota bene byłam chora i w tamtym czasie rzadko się widywaliśmy bo miał poligon..) wszystko jest raczej ok. weekendy spędzamy razem, nawet jak miałam egzaminy to Tż do mnie przyjeżdżał- jak ja się uczyłam, on zajmował się sobą.

Mam czasami takie momenty, że jak sobie przypomnę tamte sytuacje to aż krew mnie zalewa , bo jednak niestety te emocje jeszcze trochę we mnie są. Teraz gdy zamieszkamy razem i to w naszym mieszkaniu, mam nadzieję, że to właśnie tam będziemy tworzyć swoje ognisko domowe.

Zdaję i zdawałam sobie sprawę, że Tż prawie co tydzień jeździł do domu podczas studiów i że ma tam rodzinę i znajomych, ale tak jak już kiedyś pisałam- jego niektóre zachowania były przesadne. On po prostu też źle się czuje gdy mało czasu spędza ze swoją rodziną. Uważam, że nie jest maminsynkiem, ale z tego co jego babcia mówi to jest 'synusiem mamusi' i tego trochę się obawiam. czasami jakieś jego zachowania mnie denerwują, ale nie wiem czy to jego wina, czy to raczej we mnie siedzi i to ja się czepiam o byle co.

Mój Tż nie ma taty od ok 1,5 roku (o czym hmm trochę mi ciężko i dziwnie pisać na forum...) i wiem, że może przez to jego więź z jego mamą jest silniejsza, ale nie chcę żeby to poszło w przyszłości w złą stronę. Czasami sama nie wiem co myśleć o niektórych rzeczach...
Stary 2011-08-26, 18:40   #3429
Coma_
Zadomowienie

Cytat:
(...)
Mój Tż nie ma taty od ok 1,5 roku (o czym hmm trochę mi ciężko i dziwnie pisać na forum...) i wiem, że może przez to jego więź z jego mamą jest silniejsza, ale nie chcę żeby to poszło w przyszłości w złą stronę. Czasami sama nie wiem co myśleć o niektórych rzeczach...
Wspominałaś już kiedyś o tym. Nie wiem dokładnie o co Ci może chodzić (tzn. mogę się tylko domyślać) ale faktycznie sytuacja może być dosyć ciężka... Najlepiej załatwić ją od razu (rozmowa) niż męczyć się z tym dłużej (a z tego co widzę, to Cię męczy od jakiegoś czasu).

Stary 2011-08-26, 19:04   #3430
Little brown
Raczkowanie

Przykładów jest kilka. Na pewno jest jeden taki o którym nie chciałabym wspominać na forum . Poza tym hmm, no oprócz tego, że co dwa tygodnie chciał jeździć "bo mama..." (i tu aż czasami przed sama sobą mi głupio, że o to się złościłam...czy słusznie czy nie to nie wiem, bo może nie zawsze potrafię być obiektywna), większość rzeczy konsultuje z mamą, nie potrafi nawet normalnie jej zwrócić uwagi o nic, nawet w sposób kulturalny, delikatny i stosowny... Jego brat z bratową są jak na moje oko bardzo mało samodzielni i dużo rzeczy robi za nich mama, czy to jedna czy druga.

Pisałam Ci tez kiedyś na priv sytuację z ciągłym siedzeniem z rodziną w pokoju, a pójście do niego do pokoju np obejrzeć serial kończyło się po 5 minutach..."bo przecież ja przyjechałem do domu, a cała rodzina siedzi w stołowym..". Gdy wybierał menu i lokal na swoja promocję to nie zabrał mnie tylko mamę... Mi tego nawet nie zaproponował. Gdy podjął decyzję o kupnie kawalerki (do czego i tak nie doszło) to jego mama była pierwszą osobą, która się dowiedziała i oczywiście pojechała 7h autobusem do niego, żeby oglądać z nim te kawalerki (no może to normalne, sama nie wiem). Ja oczywiście też tam byłam, ale wkurzało mnie, że przy oglądaniu to nie on gadał z właścicielami jako główny zainteresowany tylko jego mama, która była głównym 'pytającym'.

Pewnie tych przykładów jest więcej... Nie potrafię zawsze stwierdzić czy to co mi się nie podoba to już lekka przesada z jego strony czy nie.. Sama czasami nie wiem co mysleć

Dodam tylko, że oczywiście część z tych sytuacji się zmieniła mniej lub bardziej

Przepraszam, że tak się wyżaliłam...

Edytowane przez Little brown
Czas edycji: 2011-08-26 o 19:21
Little brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 19:29   #3431
Coma_
Zadomowienie

O matko... Współczucie! dla mnie to by była jakaś masakra. Wcale nie dziwię się, że masz z tym problem... ja też bym miała No i nie wiem co doradzić poza rozmową... ja to chyba postawiłabym nawet jakieś ultimatum... może nie w stylu "albo mama albo ja" ale jakoś delikatniej...

Stary 2011-08-26, 20:38   #3432
Little brown
Raczkowanie

hehe może trochę za masakrycznie to przedstawiłam . Oczywiście nie do końca podobają mi się te zachowania, ale tak naprawdę poniekąd sa to przykłady wyrwane z kontekstu. A może tez trochę ja przesadzam i przedstawiam to w nieco zniekształconym świetle. Tak czy owak... Teraz jest inaczej. Wiele z tych rzeczy było przed właśnie tymi wszystkimi rozmowami i płaczem. Oby było tylko lepiej.

I co bardzo ważne. Nie wiem jak dokładnie wyglądało to przed śmiercią jego taty, bo wtedy nie byliśmy jeszcze razem, tylko się spotykaliśmy.

Dziewczyny, niedawno zapraszałam Was na swojego bloga, ale niestety... nie potrzebowałam czasu, żeby przekonac się, że pisanie bloga to zupełnie nie moja bajka. Dlatego też postanowiłam go usunąć. Wolę czytać niż sama pisać

Edytowane przez Little brown
Czas edycji: 2011-08-26 o 20:50
Little brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 21:22   #3433
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Coma gratuluję znalezienia mieszkanka,na pewno będzie się dobrze układalo

Little Brown, mój TŻ nie ma taty od wielu lat,a nie zaobserwowałam u niego takich zachowań,jak opisujesz-może Twój luby potrzebuje więcej czasu?Chociaż to siedzenie z całą rodziną...
Stary 2011-08-26, 21:31   #3434
Coma_
Zadomowienie

Cytat:
(...)
Hihi to nie ja chciaaaałabym...

Stary 2011-08-27, 07:03   #3435
Little brown
Raczkowanie

Cytat:

Little Brown, mój TŻ nie ma taty od wielu lat,a nie zaobserwowałam u niego takich zachowań,jak opisujesz-może Twój luby potrzebuje więcej czasu?Chociaż to siedzenie z całą rodziną...

Teraz jest zazwyczaj tak, że jak go odwiedzam to rzecz oczywista siedzimy też w stołowym. Jesteśmy narzeczeństwem, jego mama mnie lubi, przyjeżdżamy co 3 tygodnie więc nawet wypada . I po jakimś czasie idziemy do niego obejrzeć coś. Po śmierci jego taty Tż oznajmił mi, że co 2 tygodnie będzie chciał jeździć do domu, a ja mu oznajmiłam, że ja tak często jeździć nie będę. Przez jakiś czas naszego związku tak było, ale później po kłótniach itd sam się przekonał, że długo się tak nie da.

Nie wiem jak by było to ze mną, gdyby nie daj Boże to u mnie wystąpiła taka sytuacja

No zobaczymy, póki co na chwile obecną jest ok, a jak znowu będą jakieś przeboje to ja już mu pokaże

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-27, 09:13   #3436
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
I gdzie jest czytanie ze zrozumieniem?
Wstydzę się

Litte Brown oczywiście
Stary 2011-08-28, 16:41   #3437
Little brown
Raczkowanie

Hej!

Nie wiem jak Wy, ale ja dziś po raz pierwszy w tym roku poczułam wrzesień i jesień w powietrzu, ale oczywiście taką jesień, ktorą lubię- słoneczną

Jak Wam mija weekend?
Stary 2011-08-28, 17:19   #3438
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
Hej!

Nie wiem jak Wy, ale ja dziś po raz pierwszy w tym roku poczułam wrzesień i jesień w powietrzu, ale oczywiście taką jesień, ktorą lubię- słoneczną

Jak Wam mija weekend?
Dzień mija bardzo miło-pojechaliśmy sobie z TŻ na wycieczkę krajoznawczą i zwiedzaliśmy wszystko, co się dało.Ukoronowaniem był obfity obiad w Sphinksie...teraz usiłuję wykrzesać trochę energii do pracy nad językami A u Was?
Stary 2011-08-28, 17:27   #3439
Little brown
Raczkowanie

ja niestety się obijam, a mam jeszcze poprawkę i w tym momencie działa u mnie mechanizm błędnego koła- stres kołem się toczy. Nie uczę się bo zbyt sie stresuje nauką na egzamin i egzaminem poprawkowych, jeszcze bardziej sie stresuję bo czas ucieka... i tak koło się zamyka.

Tż 300 km ode mnie, ale za tydzień się widzimy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-28, 18:56   #3440
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
ja niestety się obijam, a mam jeszcze poprawkę i w tym momencie działa u mnie mechanizm błędnego koła- stres kołem się toczy. Nie uczę się bo zbyt sie stresuje nauką na egzamin i egzaminem poprawkowych, jeszcze bardziej sie stresuję bo czas ucieka... i tak koło się zamyka.

Tż 300 km ode mnie, ale za tydzień się widzimy
Dziś wrzuć na luz,zaczniesz uczyć się jutro
Stary 2011-09-01, 17:39   #3441
Little brown
Raczkowanie

kurcze, tak strasznie lubię wrzesień, a dzisiejszy dzień jest dla mnie taki tragiczny . Czy Wy jak macie zbyt dużo stresów na głowie tez jesteście takie smutne i otępiałe czy wręcz przeciwnie?
Stary 2011-09-01, 19:17   #3442
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
kurcze, tak strasznie lubię wrzesień, a dzisiejszy dzień jest dla mnie taki tragiczny . Czy Wy jak macie zbyt dużo stresów na głowie tez jesteście takie smutne i otępiałe czy wręcz przeciwnie?
Jesteś kolejną osobą, dla której ten dzień był jakiś dziwny.Dla mnie jest smutny-czuję już jesień,jak dla mnie zdecydowanie za szybko i tak jakoś nijako
Stary 2011-09-01, 19:36   #3443
Coma_
Zadomowienie

Kurcze, mój dzisiejszy dzień też do tyłka... Niby nic konkretnego się nie stało, ale całokształt...

Stary 2011-09-02, 06:38   #3444
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Na szczęście już piątek, "tygodnia koniec i początek"
Stary 2011-09-02, 10:47   #3445
janee90
Raczkowanie

hej dziewczyny !
nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie, ale kiedyś się dosyć często tu udzielałam. przyznam bez bicia, że wakacje mnie całkowicie rozleniwiły. Jedyne co robiłam z rzeczy, które sobie postanowiłam to czytanie 1 książki na miesiąć - tak wiem, że to nie za dużo, ale w porównaniu z tym ile kiedyś czytałam to naprawdę dużo. Udało mi się jeszcze zrealizować moje jedno marzenie - odwiedzenie Izraela. Jerozolimy itd. Muszę jutro od nowa wyznaczyć sobie kierunki rozwoju, planuję znaleźć pracę, będę na III roku, a więc muszę pomyśleć o magisterce.. temacie pracy licencjackiej..a przede wszystkim wziąć się od nowa za języki ! tak je zaniedbałam przez te dwa miesiące..
a więc. witam ponownie i życzę Wam powodzenia w realizacji Waszych marzeń

rozwijam się
czytam
edukuję
dbam o siebie
bloguję

http://makingmyworldbetter.blogspot.com/
janee90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 11:27   #3446
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
Napisane przez janee90 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny !
nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie, ale kiedyś się dosyć często tu udzielałam. przyznam bez bicia, że wakacje mnie całkowicie rozleniwiły. Jedyne co robiłam z rzeczy, które sobie postanowiłam to czytanie 1 książki na miesiąć - tak wiem, że to nie za dużo, ale w porównaniu z tym ile kiedyś czytałam to naprawdę dużo. Udało mi się jeszcze zrealizować moje jedno marzenie - odwiedzenie Izraela. Jerozolimy itd. Muszę jutro od nowa wyznaczyć sobie kierunki rozwoju, planuję znaleźć pracę, będę na III roku, a więc muszę pomyśleć o magisterce.. temacie pracy licencjackiej..a przede wszystkim wziąć się od nowa za języki ! tak je zaniedbałam przez te dwa miesiące..
a więc. witam ponownie i życzę Wam powodzenia w realizacji Waszych marzeń

Gratuluję Izraela i Jerozolimy!
Nie martw się,mnie też wakacje minęły nie wiadomo kiedy i jakzrobiłam dużo mniej,niż planowałam-ale staram się nie mieć z tego powodu wyrzutów sumienia
Stary 2011-09-02, 20:20   #3447
theoneandonly
Wtajemniczenie

Cytat:
Pewnie, że tak. Tez tak mam i zawsze wtedy żałuję, że stres mnie nie mobilizuje i nie dodaje ożywienia bo najczęściej kończy się niestety tak, że jest jakaś stresująca sytuacja, trzeba coś migiem załatwić, a ja otępiała i nie mam siły wtedy.
theoneandonly jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-02, 23:46   #3448
witch_18
Zakorzenienie

Ja w ogóle w tym roku nie odczułam lata,a tu już jesień - rano chłodno, szybko się ściemnia.Wieczorami nie tylko wskakiwać pod koc z kubkiem kakao
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 11:28   #3449
poppy seed
Zakorzenienie

mi też lato minęło błyskawicznie

początek roku, nowa szkoła, więc pokornie wracam na łono wątku w tym roku planuję skupić się głównie na kilku przedmiotach: polskim, historii, matematyce, angielskim, rosyjskim i łacinie. co do języków to będę musiała opracowac sobie jakiś plan, rosyjski zaczynam od tego roku, więc planuję zapisac się na dodatkowe lekcje prywatnie albo w szkole językowej...

poppy seed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 11:46   #3450
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Z tym,że już jesień to się zgadzam-zimno rano jakby już był koniec września
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości