|
|
#3421 |
|
spin doctor
|
Dot.: Ostatnio testowałam - cz. III
Zachciało mi się zapachów ogórkowo-świeżych na jesień. Wczoraj przy okazji wizyty w perfumerii zapytałam panią o zapachy z ogórem
. Testowałam dwa:Eternity Aqua-całe szczęście nie ma nic wspólnego z klasykiem Eternity. Aqua to mieszanka delikatnych kwiatów( co ważne wcale niesłodkich) z ogórkiem Belissima Blumarine coś tam -nie pamiętam nazwy, w błękitnej buteleczce. Na początku daje po nosie ogórkiem, ale niestety po chwili ogórek zostaje zasypany cukrem i nektarem kwiatowym. Na mojej skórze bardzo szybko uciekła świeża nuta, została sama słodycz. Zapach bardzo podobny do L'Eau par Kenzo, który też na mnie się brzydko wysładza. Szkoda, bo nie jest zły i na blotterze nawet mi sie podobał. Niesamowicie trwały. Testowałam również: Dot Jacobsa-fajny, świeżo-łąkowy, ale nie kupiłabym. Flakon okropny, normalnie się go boje-zmutowana biedronka. Catch Me Cacharel-OMG dla mnie słodko-pudrowy potworek z nutą czegoś ostrego. Trochę przypomina mi Insolence
"Wybrałam osobę, którą chcę być, i nią jestem." Edytowane przez Małgosia791 Czas edycji: 2012-09-30 o 06:58 |
|
|
|
#3422 |
|
Zakorzenienie
|
La petite robe noir Guerlain po raz wtory. I coz - na poczatku jest slodka wisnia, potem wychodzi troche slodkich nut rodem z nut glowy Gucci Rush. A p;otem to juz mjest bardzo slodko, lukrecjowo i jendostajnie i pachnie toto jak Lolita Lempicka. Testowalam drugi raz bo nie bylam pewna czy aby dobre mam skojarzenia, ale jednak okazaly sie trafione
Troche to dziwne, ze Guerlain wypuscil cos tak malo oryginalnego
|
|
|
|
#3423 |
|
Rozeznanie
|
Yerbamate Villoresi – początek mocno zielony - trawiasty, ziołowy i ziemisty. Herbaty na szczęście nie czuję, bo toleruje ją wyłącznie w kubku, pachnieć nią nie chcę
Eau Duelle Diptyque – drzewna wanilia z mocno wyczuwalnym dymkiem – początek kojarzy mi się wręcz z waniliowymi cygaretkami, później dym przypomina raczej delikatne kadzidło. Wanilia robi się z czasem bardziej kremowa i budyniowa, ale to drzewno – dymne tło czuć wyraźnie cały czas. Nie jest to wanilia, którą lubię Puro Talco Officina della Essenze – ładny, pudrowy zapach talku – z dużą ilością irysa. W przeciwieństwie do innych znanych mi pudrowców ten skupia się niemal wyłącznie na zapachu pudru kosmetycznego, nie ma w nim nut gourmand – heliotropu lub jadalnej wanilii. Trwałość przyzwoita. Encens et Bubblegum Etat Libre d'Orange – z tytułowych składników wyczuwam tylko gumę do żucia, kadzidła nie ma ani odrobiny. Początek jest świetny . Trwałość niezła.Drole de Rose L'Artisan – ładny, różano – fiołkowy zapach– przypomina zapach szminki i pudru i jest łudząco podobny do Lipstick Rose Malle, ale nie jest tak sztuczny i niestety ustępuje mu trwałością. Cristalle Eau Verte Chanel – wytrawny, cytrusowo – zielony zapach, czasem w tle pojawi się ledwo wyczuwalna kremowa nuta irysa. Trochę zbyt sztuczny jak na mój nos i zdecydowanie za zimny na tę porę roku. Trwałość kiepska.
|
#3424 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie drogie Panie widzę, że juz wiele opinii Fame Lady Gagi zatem i ja wrzucę swoją opinię z KWC
Zaznaczę ze jestem fanem Lady Gagi, właściwie to nie fanem nie, jestem małym potworkiem, zmieniła ona wiele z moim życiu, ale to nie o tym tutaj ;D Własnie rozpoczęła się era ARTPOP związana ściśle z jej nowym albumie który ma wyjść na wiosnę/lato 2013. Jest jak diva, dama, królowa, księżniczka. to byl dobry moment na pokazanie perfum! a reklama? widziałyście reklamę? kto robi reklamę jak teledysk? NIKT, tylko Ona bo jest ponadczasowa, oryginalna i jedyna w swoim rodzaju. Sam osobiście nie mam perfum oryginalnych, mam jak na razie sama próbkę FAME gdyż zastanawiam sie nad nimi a nad A*MEN Muglera. poza tym sa dość drogie, cena jak na perfumy i na Gage odpowiednia, ale dla mnie drogie. To, ze produkt jest dostępny w Sephora to + a nie - To arcydzieło nie może być np w rossmanie to by bylo chyba poniżenie xD Same perfumy typowo kobiece, tajemnicze, nie przeszkadza mi to lubię być dziwny. pachną pięknie, ja osobiście najbardziej wyczuwam morele jako główny zapach, inni mowia ze jagoda. Na pewno warto jest je przetestować nawet jeżeli wiemy ze nie kupimy. juz nie mowie o genialnym flakonie z metalowa zakrętka <3 wszystko dopracowane na ostatni guzik jak to u Gagi |
|
|
|
#3425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wojtek powąchał : "Mydełko o niezbyt przyjemnym, owocowawym zapachu"
|
|
#3426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cały elaborat na temat Lady Dżi, a dwa zdania o samych perfumach
|
|
|
|
|
#3427 |
|
Raczkowanie
|
![]() przprszm Wczoraj bylismy we wroclawskiej Sky Tower i przez przypadek weszlam do sklepiku Dr. Taffi. Przetestowalam tamtejsze perfumy Acqua di Bolgheri i uwiodl mnie zapach o nazwie 'Spicy'. Nic w sumie dziwnego, skoro jego nuty to: It has an initial note as full of charme and proud of anise, lavender and cardamom. The spicy Bolgheri face reveals itself. It captures with a spicy note of nutmeg, ginger and citron wood to fall in love of an amber melody of sandalwood and vetyver. A i opakowanie po prostu cudne )
Edytowane przez nekot Czas edycji: 2012-10-01 o 11:07 |
|
|
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się, dla Rossmanna na pewno będzie to wielkie poniżenie
Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2012-10-01 o 14:19 |
|
|
|
#3429 |
|
Piers do przodu
|
No cóż - wąchałam, dla mnie to ani nic odkrywczego ani ciekawego - takie nijako rozwodnione kwiatki-sratki
a miało być tak odkrywczo - sperma, krew i rock'n'roll
|
#3430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie zastanawiaj się tylko kupuj A*man ![]() pomimo Twojego uwielbienia dla Gagi musisz się pogodzić z tym, że to kolejny celebrycki zapach, nawet robi go firma Coty i daleko mu do arcydzieła myślę, że z całą pewnością wyląduje na półce w Rossmanie, między Britney, Beyonce i Celine Dion ale flakon i mnie się podoba ![]() a ja nie mogę się dogadać z Chloe Chloe edp jednego dnia jestem oszołomiona i je kocham, a kolejnego duszą mnie, zatykają nos i dają ból głowy
|
|
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
|
Testuje Rare sapphires z Avonu i jestem w szoku, ze ta firma wyprodukowala taki zapach! Glownie czuc fige(!) - bardzo ladny, cieply zapach. Mialam kiedys podobny, ale bylo to jakies no name kupione w Galerii Centrum (jak jeszcze istniala), bodajze mial to byc zapach fiolka
Zachecam do testow Avonu
|
|
|
|
#3433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z całej serii Rare znam tylko Pearls i szczerze mówiąc, męczy mnie on sporym naręczem sztucznych białych kwiatów z dodatkiem drewna różanego. Mam nadzieję, że Sapphires nie są równie plastikowe
|
|
|
|
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
Nie.
A jesli lubisz podmokly wetiwer oraz cedr i wodnista wersje kwiato-owocow powinny Ci sie spodobac ![]() (dodam, ze mialam stara wersje, nie wiem jak ona sie ma do obecnie sprzedawanej) |
|
|
|
#3435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
Holygrace, CdG - chyba zostaną traumą roku. Na początku czuję coś słodkawego, jakieś kwiatki,jakaś guma balonowa, po chwili zapach przemienia się jednocześnie w zapach chloru, dentysty, smrodu zepsutych zębów plus jakieś "spocone" nuty". I ten chlor.... Lecę zmywać
Autentycznie na mnie "fuj".
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#3437 |
|
Zadomowienie
|
Przelotem Van Cleef & Arpels Precious Oud oraz Iris Nobile Sublime podczas zeszłotygodniowej wizyty w Berlinie.
Niestety mój przelotny niuch był tak krótki, że już nie pamiętam jak pachniał ten Precious Oud.
|
#3438 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
L'Artisan Batucada - sztuczne nuty morskie, sztuczna limonka, sztuczna posłodzona limonka i później już tylko morze w technikolorze do samego końca (ładnych kilka godzin) Jakiś taki bez duszy ten zapach
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
#3439 |
|
Piers do przodu
|
Ostatnio wpadł mi w ręce zapach Lutensa - Bas de soie
ale dlaczego akurat skojarzenie z pończochami?? ani tu nut cielesnych, ani stóp wyciągniętych ze skórzanego obuwia prześliczny nie duszący hiacynt w lekko ziemistych akordach łodyżkowych - jak dla mnie idealny na duże przyjęcia czy premierę w Teatrze Wielkim. Dystyngowany (czego bym się raczej po Lutensie nie spodziewała) ... Flaszki z tego nie będzie, doceniam inność kompozycji ale chętnie bym sobie sprawiła miniaturkę na używanie kilka razy w roku
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
Miss Dior Le Parfum - z początku wzdragałam się przed poznaniem kolejnego flankera Miss Dior (ex-Cherie), bo ich ilość przekracza ludzkie pojęcie, nikt już się chyba w tym nie orientuje. Poza tym byłam (i jestem dalej) obrażona na Diora za reformulacje. MD Le Parfum odrzucała mnie przy wąchaniu korka, ale w końcu zdobyłam się na psiknięcie nadgarstka i powiem Wam, że ten zapach jest niezły! Ma oczywiście coś wspólnego z MDC, ale jest równocześnie inny, dymny, głęboki, trwały. Ciekawa jestem Waszych opinii.
|
|
|
|
#3441 |
|
Zakorzenienie
|
The One Lace Edition, D&G - słodki, ale przestrzenny owocowy początek (myślę, że to sprawka liczi), a następnie białe kwiaty (jaśmin i lilia) dominujące nad obłokiem niejadalnej wanilii połączonej z niewielką ilością piżma, którym w tej wersji przypadła rola tła. Przyjemne, ale pozbawione jakichkolwiek cech szczególnych.
|
|
|
|
#3442 |
|
Zakorzenienie
|
Mad et Len XLIII Encens
zapach prosty, ale piękny - terpentyna! Wysokogatunkowa, malarska. czuję się w nim bardzo artystycznie - tylko jedno pytanie GDZIE to można dostać? W Lului nie mają. jestem zrozpaczona ![]() takiej terpentyny szukałam od lat, a teraz okazuje się, że nie ma! Pomożecie, wszystkowiedzący?
|
#3443 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie w nazwyklejszej drogeryjnej sieciowce stoja, po 29,95€ - 30ml flakoniki, po 39,90 - 50ml. Ani to drogie, ani ladne....ani wyjatkowe
|
|
|
|
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
Ad Lady Gagi, Wojtek (mąż) zapytał przed chwilą- "Skąd taka jej popularność?"
"Nie wiem, może że się w mięso ubrała?" Wojtek: "Rozumiem, to mogłaby np. reklamować Wierzejki"
|
#3446 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3447 |
|
Mrs Mrau
|
Po pierwsze: naprawdę lubię ten wątek,uwielbiam czytać te mini recenzje
![]() Po drugie: ostatnio doświadczam wrażeń typu "od nienawiści do miłości" Tak miałam z Lolitą Le Premier Parfum EDT, - na początku wyczuwałam tylko jakieś gorrzkie migdały a teraz wydają mi się subtelniejsze. Albo np. Loverdose - na początku tylko palony cukier, a teraz w głównej mierze czuję ładny jaśmin. No i podejście do Aliena |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3448 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Oriflame Love Potion - bezpośrednio z fiolki czuć kakao, na skórze jest po prostu bliźniak Amor Amor: róża, pomarańcza, wanilia, na słodko, z tym, że wersja Oriflame jednak lekko przydusza, gdyby nie to byłby bardzo sympatyczny (i bardzo wtórny) zapach
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
#3449 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
Ale ma rację , skoro ongiś jedna z gwiazd TV reklamowała Morliny ...
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
#3450 |
|
Perfume Lover
|
Testowałam Miss Dior Le Parfum i na mojej skórze pachnie jak klon Youth Dew Ambre Nude. Przynajmniej ambrowo-paczulowy początek, jest taki ciężki, odrobinę zjełczały, bardzo w starym stylu. Potem jest już trochę bardziej noszalnie, ale i tak jestem zaskoczona, że Dior wypuścił coś tak odbiegającego od kwiatkowo-sratkowatej normy.
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.

. Testowałam dwa:
z nutą czegoś ostrego. Trochę przypomina mi Insolence

Troche to dziwne, ze Guerlain wypuscil cos tak malo oryginalnego
. Trwałość niezła.

a miało być tak odkrywczo - sperma, krew i rock'n'roll 

jednego dnia jestem oszołomiona i je kocham, a kolejnego duszą mnie, zatykają nos i dają ból głowy

Autentycznie na mnie "fuj".