Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-31, 10:22   #3421
karmeelek
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX

Udało mi się trochę Was poczytać jak mała spała - jak na złość już wstała i biega pod nogami i nie wiem czy uda mi się skończyć ten post...
Olcia oby nic u małego się nie wykluło!
Ciastuś ta koleżanka jakaś niepoważna jest... A jak się teraz czujesz?
Karolina wiem, że w Ikei nie było Ci do śmiechu ale rozbawiła mnie ta historia
Agunia za nową umiejętność Lu - jej się na bank to podoba - Wam zapewne niekoniecznie
Sol jak ucho?
Phdwao trzymam za brak skutków ubocznych po szczepieniu.
Pumcia udanego urlopu!
My mamy TO szczepienie we wtorek i chyba będę szczepić - wolałabym odroczyć ale kuzynka małej idzie do przedszkola i różne rzeczy może przynieść do domu.
Ogólnie ten tydzień zapowiada się pracowicie a weekend będzie przechlapany.
A w tej chwili ma przechlapane mój kot Mała go ściga hihi
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 10:25   #3422
blueberry88
Zakorzenienie

Mamuśka, jak stawia te stópki? Zdrowiej
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 10:43   #3423
Soleilka
Zakorzenienie

Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX

Aga to chyba ta pogoda...

Mamka zdrówka

Karmelku dziękuję Już lepiej. Ale wczoraj zakropiłam ucho i włożyłam do niego watę. Na szczęście pomogło

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 11:03   #3424
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Lewa stope stawia krzywo na lewo jej ucieka podkurcza paluszki i boje sie ze jej sie zdeformuje stopa bo paluszki tez jej na lewa strone ida

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

a tu nasze zakupy POKAzuje
spodnie
bluza bezowa
bluzeczki
bluzka

do tego jeszcze body zwykle getry i apaszki pod szyjke

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 11:23   #3425
pumas
Zakorzenienie

Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX

Hej
U nas dzis cieplo az dziwnie cieplo patrzac na ostatnie temperatury. Jestesmy na spacerze. Mala troche daje popalic bo wozek jest beeeee ale ogolnie jakos sobie radzimy.

Na razie nie mysle o kaloszach ale w pani gadzet byly pokazywane fajne buty na deszcz, spodobaly mi sie i jesli bedzie tozmiar to kto wie czy nie kupie.

Prince jesli chodzi o dorabianie to przychodzi mi do glowy jakis hand made albo uczenie kogos. Albo pieczenie ciast i innych rzeczy na uroczystosci.

Mamka ja bym jeszcze nie szla do specjalisty. Mnie nasza pediatra powiedziala ze jesli dziecko majace 1,5 roczku i chodzace od dawna zle stawia stopki to dopiero wtedy trzeba sie przejsc do ortopedy.

U nas ostatnie noce wspaniale cale przespane. Oby tak zostalo.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 11:27   #3426
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Pumka mala chodzi gdzies od miesiąca ale juz jej sie te paluszki tak na boki ukladaja :/

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 11:28   #3427
phdwao
Zakorzenienie

Hej! U nas nocka ok, maly byl na nurofenie obudzil sie o 4 i troche poplakiwal ale wzielam go na rece o usnal od razu, za to rano zaloczyl mocny upadek. musialo go bolec bo plakal dlugo i zwymiotowal cale ranne mleko, a i to przeze mnie bo odwrocilam sie enegicznie i nie zauwazylam ze jest tuz pod moimi nogami i sie zderzylismy:/ teraz robie pizze, potem jedziemy na grila, maly zjadl ladnie 220g obiadu juz, potrm dostanie zupke i weekendujemy

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2013-08-31 o 11:30
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 11:31   #3428
Linka25
Zakorzenienie

hej
u nas leniwa sobota M. grzeczna i wspaniała. Pogoda piękna.
Zrobiłam porządki w szafie, część rzeczy wyrzucam tj. oddaję, muszę też kilka dokupić, ale to chyba ani dziś, ani jutro. Nie chcę kupować na hurra, dam sobie czas.

Mamcia też myślę, że konsultacja w spr. nóżki nie jest u Was konieczna ale jeśli masz być spokojniejsza, to idź oczywiście.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 11:40   #3429
karmeelek
Zadomowienie

Pumcia oby te nocki takie już pozostały!
Phdwao dobrze, że na strachu się skończyło!
Mimo, że człowiek uważa to i tak brzdąc wejdzie wszędzie i po cichu.
U nas niedawno o mały włos nie polałam małej wrzątkiem - 8 osób i nikt jej nie upilnował - nagle czuje ją na swoich nogach. Jedyne co zdążyłam zrobić to się obrócić i na szczęście polałam tylko siebie (rękę).
Stary 2013-08-31, 11:52   #3430
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Lewa stope stawia krzywo na lewo jej ucieka podkurcza paluszki i boje sie ze jej sie zdeformuje stopa bo paluszki tez jej na lewa strone ida

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

a tu nasze zakupy POKAzuje
spodnie
bluza bezowa
bluzeczki
bluzka

do tego jeszcze body zwykle getry i apaszki pod szyjke
fajne zakupy a jeśli wizyta u lekarza ma Cię uspokoić to idź

u nas zapowiada się na deszcz Mała marudzi trochę od rana, ja też jestem rozdrażniona, małż w pracy więc weekend szykuje się kiepski
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 11:59   #3431
phdwao
Zakorzenienie

Karmelku to niciekawie, z wrzatkiem to juz wogole! Dobrze ze uchronilas mala i szkoda ze polala siebie:/
Stary 2013-08-31, 12:30   #3432
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Ciastuś ta koleżanka jakaś niepoważna jest... A jak się teraz czujesz?
powiem Ci ze mnie strasznie noga rwie. Chyba czas zrobic te usg zyl i zaczac leczenie................. odwlekam to bo mi sie nie chc jechac bo to w innym miescie
i coraz bardziej zastanawiam sie czy nie jstemw ciązy. Smieszne , bo test w aptece mnie razi w oczy. Nie kupie i juz. W srode mam wizyte u gina

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Prince jesli chodzi o dorabianie to przychodzi mi do glowy jakis hand made albo uczenie kogos. Albo pieczenie ciast i innych rzeczy na uroczystosci.
.
uczenie kogos odpada. nie mam warunków. A i wiedza juz prawie zadna, kiedy to ja skonczylam szkole,...... a i nie studiowałam przez wiecie kogo

nad reszta pomysle

W ogóle mam doła. Jak cholera. Tz dzis wraca a mi sie w ogóle nic nie chce. Jedno co dobre to zrobiłam porzed chwila małej wyniki bo zaczela se nabijac siniaki i ma plytki dobre 380 000 . Norma do 400 000 . Dziewczyny znające sie na tym jak to sie ma do tego jak płytki przejdą norme i bedzie za duzo? (tak z ciekawosci pytam nie to zebym narzekała ze ma duze bo akurat sie ciesze ze nie spadają )

jedyne co to ma za duzo limfocytów. Ale nie wiem o co chodzi w tym zaraz poczytam . A hemoglobina 12

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 12:36   #3433
karmeelek
Zadomowienie

Ph ja to pikuś -pobolało, zagoiło się, skóra zeszła i luz. Nie wyobrażam sobie jak dziecko by cierpiało w takim wypadku....
Ciastek to na co Ty czekasz co? Gdzie to badanie ma być?
A robiłam test 2 dni temu - 1 kreska. W pn rano mam wizytę u gina i zobaczymy czy faktycznie bo moje ostatnie samopoczucie wskazuje na co innego....
Stary 2013-08-31, 12:42   #3434
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Ph ja to pikuś -pobolało, zagoiło się, skóra zeszła i luz. Nie wyobrażam sobie jak dziecko by cierpiało w takim wypadku....
Ciastek to na co Ty czekasz co? Gdzie to badanie ma być?
A robiłam test 2 dni temu - 1 kreska. W pn rano mam wizytę u gina i zobaczymy czy faktycznie bo moje ostatnie samopoczucie wskazuje na co innego....
nie no usg nie jest daleko bo Szczecin, Zaledwie 100 km ale mi sie nie chce tam jechac bo wiecznie niema czasu
ja testu nie robie, bo skoro mam wizyte w srode to wiesz. A dwa to mialam miesiączke(ale to podobno akurat nie przeszkoda) w kazdym razie mnie to chamuje z testem . No ale jakos sie czuje tak jak bym była podwójna a na pwno sie nie nakrecam bo my nie planujemy

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-08-31, 12:45   #3435
phdwao
Zakorzenienie

Karmelek wiadomo dobrze ze uchronilas mala, jestem ciekawa co lekarz powie

Ciastek nie znam sie wiec nic nie powiem, ale fajnie ze plytki nie szaleja malej
Stary 2013-08-31, 12:47   #3436
bebe1987
Rozeznanie

Cześć kobietki,

Maluchy śpią, ja gotuję rosołek i troszkę Was nadrabiam.
U nas ok, dzieciaczki nadal przesypiają całe noce, więc i mama się wysypia .

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Bebe cudowne to co piszesz! Bajka!

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość

Bebe widze wszytsko się ładnie układa, dzieciaczki grzeczne, super!!!

Cytat:
Napisane przez katja_22 Pokaż wiadomość
Bebe dziękujemy

To fantastycznie, że siostrzyczka tak dba o braciszka Gratuluję uporu i zwycięskiej walki o karmienie piersią
Dziękuję .
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Bebe świetnie, że tak dobrze Wam idzie. za karmienie. Gosieńka jest cudowna, super, ze tak podchodzi do braciszka.
Dziękuję .
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Bebe za karmienie piersi super te Teoje dzieciaczki.
Dziękuję .
Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
Bebe za kp
Dziękuję .
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Bebe wiem że pewnie pisałas, ale jak możesz to przypomnij mi jak przygotowywałas Gosię na rodzeństwo?
Przez całą ciążę opowiadałam jej, że w brzuszku mam dzidzię/braciszka i głaskałam brzuszek. Później mała sama widząc mój goły brzuch głaskała go ze słowami "ajka, ajka" i całowała. Przytulałam lalkę jak małe dziecko a Gosia widząc to - naśladowała mnie. Dużo jej tłumaczyłam, że niedługo urodzi się jej braciszek i widocznie zrozumiała . W szpitalu Gosia nas odwiedziła, przytuliła Jasia na przywitanie . W domu widząc mój goły brzuch nie reagowała jak wcześniej (mimo, że brzuch był jeszcze duży). To tak, jakby zdawała sobie sprawę, że maluszka już tam nie ma. I najważniejsze: nie zabraniałam Małgosi zbliżać się do małego i go dotykać. Uważałam tylko, żeby nie kładła się na niego i zbyt mocno się nie przytulała. Tym sposobem zazdrość o młodszego braciszka nie ma u nas miejsca.
Cytat:
Przyszlam oglosic ze corcia juz sama chodzi

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Jutro jadę nad morze
Udanego wypoczynku!
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
że mi go zabierze
O matko! Okropne to, co piszesz...
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 12:49   #3437
karmeelek
Zadomowienie

Mala zasnela wiec moge isc obiad szykowac - dzis siedzimy caly dzien w domu to nawet udaje mi sie cos pisac bo komp wlaczony na komodzie stoi Niedlugo malz wroci z pracy to niestety (koniec wizazowania) przejmuje mala a ja biore sie za sprzatanie bo z nia to nie ma opcji na to. Zreszta dzis jest dzien marudy i co chwile sobie cos robi, uderza sie, upada i jest placz i na rece.
Stary 2013-08-31, 12:51   #3438
ewka5891
Zakorzenienie

Ciastek nie wytrzymałabym w niewiedzy do środy, od razy bieglabym do apteki po test

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 13:20   #3439
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Ciastek nie wytrzymałabym w niewiedzy do środy, od razy bieglabym do apteki po test
ja sie nie nakrecam bo to by bylo za piekne(ja chciala bym ale tz jeszcze nie wiec sie nie staramy, ale tez nie zabezpieczamy )

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-08-31, 13:23   #3440
agunia82
Zakorzenienie

właśnie kupiliśmy krzesło biurowe. W końcu będę miała porządne do pracy i może mój kręgosłup odetchnie z ulgą, bo ostatnio odcinek lędźwiowy mocno mi się daje we znaki :/ ale będzie dopiero za jakieś 3 tyg...

i w końcu z poczty odebrałam buty Lu, są cudne

Cytat:
Agunia za nową umiejętność Lu - jej się na bank to podoba - Wam zapewne niekoniecznie

Mi tam się podoba A małą kąpie małż i on sprząta po kąpieli, więc ja nie narzekam

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość

ja też bym jeszcze poczekała. Na początku nauki chodzenia bardzo często dziecko stawia źle stópki, to jest etap nauki, kombinuje, żeby znaleźć najlepsze ustawienie stopy. Jak za 3/4 tygodnie nic by się w temacie nie zmieniło zaczęłabym rozważać skonsultowanie tego

Cytat:
Hej
U nas dzis cieplo az dziwnie cieplo patrzac na ostatnie temperatury. Jestesmy na spacerze. Mala troche daje popalic bo wozek jest beeeee ale ogolnie jakos sobie radzimy.
u nas o dziwo ostatnie dni jest na odwrót, Lu się nie chce chodzić, jak ją wyjmuje z wózka podchodzi do niego z powrotem i pokazuje, że mam ją wsadzić. No chyba, że wózka nie ma, wtedy chodzi

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
odwrocilam sie enegicznie i nie zauwazylam ze jest tuz pod moimi nogami i sie zderzylismy:/ teraz robie pizze, potem jedziemy na grila, maly zjadl ladnie 220g obiadu juz, potrm dostanie zupke i weekendujemy
u nas takie sytuacje są niestety nagminne Na szczęście Luśka to twardzielka i najczęściej wstaje jakby nigdy nic albo chwilę popłacze i spokój. Ostatnio nawet jak się na chodniku wywaliła i walnęła tyłem głowy to obyło się też bez płaczu, aż byłam w szoku

Cytat:
Mimo, że człowiek uważa to i tak brzdąc wejdzie wszędzie i po cichu.
U nas niedawno o mały włos nie polałam małej wrzątkiem - 8 osób i nikt jej nie upilnował - nagle czuje ją na swoich nogach. Jedyne co zdążyłam zrobić to się obrócić i na szczęście polałam tylko siebie (rękę).
oj dobrze, że nic się nie stało!
Ja wczoraj miałam też niefajną przygodę Zrzuciłam niechcący piwo (zamknięte) i się stłukło, Lu akurat wtedy podeszła zaraz obok mnie i spadło tuż przy niej. Na szczęście tylko trochę ją oblało, szkła żadne jej nie trafiły, ale mocno się przestraszyła. Nie chcę myśleć co by było, gdyby to piwo spadło na nią, a było blisko. I spadło z dużej wysokości...

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2013-08-31 o 13:26
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 13:30   #3441
karmeelek
Zadomowienie

Agunia to faktycznie nie wiele brakowało....
A co do rozlewania wody to skoro kąpie mąż to niech mała szaleje A co!
Stary 2013-08-31, 13:41   #3442
agunia82
Zakorzenienie

A miałam jeszcze napisać. W tym sklepie z krzesłami/fotelami stała po coś drabina. I Lu się zaczęła na nią wspinać. Na pierwszy szczebel wlazła bez problemu, potem ostro próbowała na drugi, ale już jej trochę nie szło i się ześlizgiwała, musiałam ją niemal siłą z tej drabiny ściągać

Stary 2013-08-31, 13:51   #3443
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
A miałam jeszcze napisać. W tym sklepie z krzesłami/fotelami stała po coś drabina. I Lu się zaczęła na nią wspinać. Na pierwszy szczebel wlazła bez problemu, potem ostro próbowała na drugi, ale już jej trochę nie szło i się ześlizgiwała, musiałam ją niemal siłą z tej drabiny ściągać
moja mama ma remont u R wczoraj wlazla na drabine prawie na sama gore sama! tzn mama ja asekurowała bardzo dokladni ale nie przytrzymywała. Tak se skubana radzila ze masakra. Ale ona jest bardzo silna. Wlezie doslownie wszedzie. Oczy mam w tyłku i nie tylko

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-08-31, 13:53   #3444
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
moja mama ma remont u R wczoraj wlazla na drabine prawie na sama gore sama! tzn mama ja asekurowała bardzo dokladni ale nie przytrzymywała. Tak se skubana radzila ze masakra. Ale ona jest bardzo silna. Wlezie doslownie wszedzie. Oczy mam w tyłku i wszedzie
hehe nieźle
podejrzewam, że jakbym Lu nie zabrała to też w końcu wlazła by wyżej (a jakby odstęp między szczeblami był mniejszy, to już bez żadnego problemu), ale jednak nie chciałam cyrków w sklepie robić
akrobatki małe

Stary 2013-08-31, 14:07   #3445
Linka25
Zakorzenienie

Jestesmy w parku wlasnie, czytam co piszecie i widze ze Ciastek pisze ze sie nie staraja ale i nie zabezpieczają Ciastek to tylko patrzec jak beda nastepne małe ciasteczka

Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 14:21   #3446
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
hehe nieźle
podejrzewam, że jakbym Lu nie zabrała to też w końcu wlazła by wyżej (a jakby odstęp między szczeblami był mniejszy, to już bez żadnego problemu), ale jednak nie chciałam cyrków w sklepie robić
akrobatki małe
no w sklepie tez bym ją zdjeła ale w domu chcialysmy zobaczyc niedlugo drabina wraca do mnie bo u nas bedzie remont to ja nagram jak włazi z jednej strony fajnie bo taka juz "dorosla" a z drugiej bokiem juz mi to wychodzi ze wszedzie wlezie

mamy takie krzeselko ze stoliczkiem z fisherprice i ona lazi z tym(to jest takie zlaczone 2 w 1 ze krzeselko stolik lampka i ksiazeczka na stoliku) i gdzie chce dosiegnac to staje na krzeselko a jak nie dosiega to staje na oparcie. Oczywiscie jak zobaczylam ze staje na oparcie to jej schowałam. Niech zapomni ze na oparcie mozna stawac to jej wyciagne spowrotem. W kazdym razie spadła i az sie poturlała , wstala warknela pod nosem i wlazła dalej

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Jestesmy w parku wlasnie, czytam co piszecie i widze ze Ciastek pisze ze sie nie staraja ale i nie zabezpieczają Ciastek to tylko patrzec jak beda nastepne małe ciasteczka

tz stwierdzil ze po co sie zabezpieczac. On jest przekonany ze przerywany to przerywany. A moj gin z przerywanego ma polowe ciąz

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Edytowane przez prince_polo
Czas edycji: 2013-08-31 o 14:20
Stary 2013-08-31, 14:23   #3447
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
no w sklepie tez bym ją zdjeła ale w domu chcialysmy zobaczyc niedlugo drabina wraca do mnie bo u nas bedzie remont to ja nagram jak włazi z jednej strony fajnie bo taka juz "dorosla" a z drugiej bokiem juz mi to wychodzi ze wszedzie wlezie

mamy takie krzeselko ze stoliczkiem z fisherprice i ona lazi z tym(to jest takie zlaczone 2 w 1 ze krzeselko stolik lampka i ksiazeczka na stoliku) i gdzie chce dosiegnac to staje na krzeselko a jak nie dosiega to staje na oparcie. Oczywiscie jak zobaczylam ze staje na oparcie to jej schowałam. Niech zapomni ze na oparcie mozna stawac to jej wyciagne spowrotem. W kazdym razie spadła i az sie poturlała , wstala warknela pod nosem i wlazła dalej
haha serio myślisz, że zapomni?
Mi Lu wczoraj wdrapała się na oparcie fotela (który się lekko wygina i przez to lekko buja), na samą górę, że jej prawie cały tułów nad oparcie wystawał i tak zaczęła bujać, że mało co a by fotel wywaliła a ten fotel jest bardzo stabilny!

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2013-08-31 o 14:25

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-31, 16:42   #3448
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
haha serio myślisz, że zapomni?
Mi Lu wczoraj wdrapała się na oparcie fotela (który się lekko wygina i przez to lekko buja), na samą górę, że jej prawie cały tułów nad oparcie wystawał i tak zaczęła bujać, że mało co a by fotel wywaliła a ten fotel jest bardzo stabilny!
mam nadzieje ze zapomni

a chcialam wam powiedziec ze moja mala nie chce robic do nocnika. Siuku owszem robi ale na stojąco. Do nocnika siusia. A kupke ostatnia ją posadzilam juz była na wylocie to migiem zeszła narobiła obok i jeszcze mi pokazała ze mam ją przelozyc do nocnika

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

moje dziecko zalalo sie krwią bo upadła buzia w podloge. Udawała ducha sciagnela sobie bluzke tak ze zatrzymalo sie na glowie i robila uuuuu. I upadla bo nie widziala gdzie szla

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-08-31, 16:50   #3449
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
tz stwierdzil ze po co sie zabezpieczac. On jest przekonany ze przerywany to przerywany. A moj gin z przerywanego ma polowe ciąz
Ta wielu facetów powołuje sie na te 'metode' antykoncepcji a potem zdziwienie, ze kobieta zaszła w ciążę

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 17:14   #3450
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Ta wielu facetów powołuje sie na te 'metode' antykoncepcji a potem zdziwienie, ze kobieta zaszła w ciążę
no wiesz, ja tam sie nie sprzeciwiam:brzy dal:

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości