|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. II
|
|
|
|
#3422 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję nowych tygodni
![]() kogiel za duży? ja w przeciągu dwóch tygodni przytyłam 1.5kg i to tyle co jestem na plusie na razie. Chociaż jak stąd wrócimy to chyba będę kwadratowa
|
|
|
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula, czym się obżerasz?
![]() Ja się nie mogę września doczekać, bo w tym naszym hotelu w Jastrzębiej są takie meeega wypaśne śniadania + pyszne obiadokolacje z deserami
|
|
|
|
#3424 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim.
Wpadłam tylko się przywitać i lecę nadrabiać posty po weekendowej abstynencji internetowej
|
#3425 |
|
Zadomowienie
|
A ja przytyłam jakieś 4-5 kg
|
|
|
|
#3426 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka drożdżowki, bułki z rodzynkami (kocham!) itp.
ja nie wiem dlaczego nad morzem są zawsze takie obłędne drożdżowki Jedziecie do tego hotelu co po ślubie? candy Tyś taka chudzinka a widzisz po sobie te kg?
|
|
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula, tak, do tego samego
![]() Ojj tak, drożdżówki nad morzem są ekstra
|
|
|
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
Ja 5,5kg Muszę się wziąść za siebie, chyba przyniosę sobie rowerek stacjonarny i będe śmigać, bo jak tak dalej pójdzie to.. wole nie myśleć
|
#3429 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja jeśli chodzi o spodnie i spódnice to już daawno się nie mieszczę w większość tych które mam sprzed ciąży ![]() W spódnice wchodzę 3, z czego 2 długie i teraz jest mi w nich za gorąco, więc została mi jedna. W spodnie żadne, w spodenki żadne, w leginsy/jeginsy przedciążowe jakoś wejdę, ale super komfortowe to to nie jest, więc raczej unikam, wolę ciążowe założyć, no ale na razie tez bezużyteczne są w taki upał ![]() ratuje mnie fakt ze mam kilka luźnych, albo bardzo rozciągliwych sukienek ![]() Cytat:
bo mam sporo luźnych bluzek, a te które nie sa luźne to są dłuższe i rozciągliwe więc brzuch mi zakrywają bez problemu Cytat:
do 2 kg miesięcznie to jest zupełnie normalny przyrost wagi na tym etapie...Ja mam obecnie 3 kg na plusie od początku ciąży i moja apka ciągle twierdzi że mam lekką niedowagę |
||||||
|
|
|
#3430 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chodzę sobie na bieżnię i spaceruję dość energicznie (ale nie tak żeby się zasapać), więc może nie utyję za bardzo. Ja gdzieś czytałam, że tygodniowo w II trymestrze tyje się od 0,2 do 0,5 kg tygodniowo. Więc w sumie może wyjść jakieś 2 kg więcej na miesiąc. |
|
|
|
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
|
baby montana super wyglądasz dziewczyno, ta sukieneczka tylko to podkreśla
![]() lune1992 gratki kolejnego tygodnia! I 2kg na plusie - spokojnie, każda przybiera w swoim tempie! Ja od początku ciąży ciągle jestem na minusie 1,5kg, a jem normalnie, popołudniami i wieczorami dużo Ale to dzieć nam pochłania tyle energii Dotka90 to z jedzonkiem szykuje Wam się wypas ![]() Ja ciągle z jedzeniem mam problem w sensie jem, ale często mnie mdli i coś ugotuję, a nawet tego nie skubnę... Wczoraj TZ zabrał mnie na obiad do restauracji, podziubałam w mojej porcji i wzieliśmy na wynos. Poza tym meeeega cięzko mi się robi jak jem i ciągle siedze. Np. na grillu po zjedzeniu musialam się wylożyć na leżaczku żeby się lepiej strawilo Tak samo w domu na kanapie I w Jastrzebiej najlepsze są jagodzianki
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
ewusia 'moja ciąża'? U mnie ona też tak twierdzi, ale ona jakaś dziwna jest
Ja już nie wchodzę w żadne spodnie, spodenki ani spódnice sprzed ciąży. W legginsy też nie, bo mnie w brzuch gniota. Cellulit to i moja zmora teraz ale nie wiele teraz na to już poradzę. Może basen coś zmniejszy jak w końcu będę mogła pójść, bo nawet za długi spacer odpada.
|
|
|
|
#3434 | ||
|
Zakorzenienie
|
candyyfloss
za wizytę, o której masz ? Baby super wyglądasz Cytat:
Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#3435 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
aaaa uwielbiam drozdzowki nad polskim morzem! Z kruszonka :-P a tu w ogole dobrego pieczywa nie ma :-( Cytat:
Bagaznik mi sie w aucie popsul i sie nie otwiera,cos z elektryka,pewnie ze 100e wybule :-(
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|||
|
|
|
#3436 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie z tą bieżnią do pracy mam 10 minut pieszo, idę bardzo spokojnym krokiem, staram sie regulować oddech a i tak jak wchodzę do biura to 5 minut muszę odpoczywać bo taka zasapana jestem no więc nie wyobrażam sobie siebie na bieżni nawet przez 5 minut, chyba by mnie reanimować musieli Obecnie mam nadzieję że jakoś się przełamię i zacznę czasem na basen chodzić (mam mega stracha przed infekcją ) i może jak lekarz wyrazi zgodę to od września pomyślę o jakimś fitnessie dla ciężarówek Cytat:
Cytat:
![]() zawsze się z tej niedowagi śmieje, jakoś patrząc w lustro niedowagi nie widzę Edytowane przez Ewusia_marchew Czas edycji: 2015-08-10 o 10:48 |
|||
|
|
|
#3437 |
|
Raczkowanie
|
Jak tak czytam ile co poniektóre z was przytyły i w jakim czasie, to aż jestem załamana. W pierwszym trymestrze schudłam 1 kg, w drugim zaś przytyłam 2 kg w 1,5 tyg!
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia_marchew -mam to samo z zasapaniem,ostatnio w pracy wystarczy ze mam kilka przyjazdow do zrobienia i zasapuje sie mowiac haha
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#3439 |
|
Zadomowienie
|
Kinga - wizyta o 16:30. Ale odezwę się dopiero jutro rano
Bo wątpię, abym potem komputer włączała. Ewusia - ja pocieszam się tym, że po ciąży cellulit zniknie. Boję się tylko rozstępów na brzuchu. |
|
|
|
#3440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3441 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3442 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się regularnie smaruje od początku ciąży i już mam rozstępy! No cóż, taka moja uroda widocznie. A co do cellulitu to nie mam tego problemu, ale za to wyszły mi pajączki na nogach i to w duużych ilościach
|
#3443 |
|
Zakorzenienie
|
Rowniez witam
![]() Rozpoczynam 16tydzien, jutro wizyta u gina ![]() Dotka, a w ktorym hotelu bedziecie? Primavera? Gratuluje kolejnych tygodni ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3444 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Baby, ślicznie wyglądasz w tej sukience! Dziewczyny zazdroszczę Wam wyjazdów, szczególnie tym które jadą do Jastrzębiej Góry Dla nas z tż to pamiętna miejscowość, tam zaczęliśmy być razem Ale z drugiej strony bałabym się infekcji przy kąpieli ![]() Wczoraj znalazłam na olx ofertę sprzedaży wózka Jedo Vedi za... 220 zł Pisałam do sprzedającej ale wyjechała na 2 tygodnie - spotkamy się z nią jak wróci, obejrzymy wózek i jak będzie ok to bierzemy Kolory mi odpowiadają (to ta wersja kolorystyczna), jest bez fotelika no i cena...Kogielmogiel świetna rada! Aż sama się zastanawiam czy z niej nie skorzystać Magdusiaaa to powodzenia Ja też się za teorię muszę wziąć porządnie, choć aktualnie jeszcze robię jazdy, bo po urodzeniu to już chyba na prawko nie wrócę... Dziś mam jazdy, pewnie znów dostanę po łbie że mnie długo nie było Wakacje miałam, no trudno
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
Hariett-super cena,jesli bedzie w porzadku to bym brala! Matko,zdalam sobie sprawe z tego ze za miesiac koniec pracy,za dwa juz powinnismy byc w polowie remontu a za Trzy trzeba bedzie wózek kupic,ale ten czas leci..jeśli dobrze bede sie czula to chcialabym siostre w Anglii odwiedzic we wrzesniu i zakupy dzieciowe zrobic,ale z drugiej strony funt teraz wysoko w porównaniu z euro stoi wiec nie wiem czy warto :-D
|
|
|
#3446 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie, w Szafirze
![]() Cytat:
), dzisiaj mam w planach zrobić leczo na obiad.Pierwszy raz od początku ciąży zrobiłam do pracy sałatkę z tuńczykiem! Mam nadzieję, że ją zjem ![]() I ogólnie przy planowaniu obiadu jakoś więcej opcji jest na 'zjadłabym', niż 'o nie, nie, w żadnym wypadku'. Co do wagi, to na belly pisze (o 18 tygodniu): Średni przyrost wagi kobiety do tego czasu wynosi pomiędzy 3.5 a 5.8 kg. W tym okresie możesz odczuwać zwiększony apetyt. Zwracaj teraz szczególną uwagę na to co jesz. Wybieraj produkty odżywcze i energetyczne, zamiast zapychać się pustymi kaloriami, np. chipsami, frytkami, cukierkami. Nie przynoszą one ani Tobie i ani dziecku żadnych korzyści, a jedynie zwiększają wagę Twojego ciała, obniżając sprawność fizyczną i dobre samopoczucie. |
|
|
|
|
#3447 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A to widze nie tylko ja mam zamiar walczyc. Nie dziekuje i Tobie oczywiscie rowniez powodzenia Super ze jest ktos jeszcze Ja przytylam jakies 4.5kg z tym ze nie ma co sie oszkiwac niczego sobie nie odmawiam
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I nawet na słodyczki sobie pozwalam troszkę.
|
|
|
|
|
#3449 |
|
Zakorzenienie
|
hariett
Przy kąpieliskach dopuszczonych przez senapid nie powinno być żadnej infekcji Ja się tam kąpie, jedyna, orzeźwiająca, idealna na takie upały forma schłodzenia się A co do prawka czemu myślisz, że nie wrócisz na prawko po urodzeniu? Ja zdałam pół roku po urodzeniu córki + kurs.
|
#3450 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oj, o tych miesiącach wolę nie myśleć... Szczególnie jak uświadomię sobie, że 9.09 mam egzamin na studiach a materiał do nauczenia się jest taki... obrzydliwie nudny ![]() Cytat:
A Ty masz już coś zdane? Wewnętrzny? Bo ja nic :/Cytat:
Bo obawiałam się szczerze mówiąc nawet tego.WIesz, ja się tych egzaminów strasznie boję, nie jestem typem "z kierownicą mi do twarzy" tylko nad wieloma rzeczami muszę długo pracować i poprawiać i robię to prawko już raczej tylko dlatego, że przydałoby się mieć no i mnóstwo pieniędzy już na to poszło, więc zbytniej motywacji nie mam :/
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:52.

ja w przeciągu dwóch tygodni przytyłam 1.5kg i to tyle co jestem na plusie na razie. Chociaż jak stąd wrócimy to chyba będę kwadratowa 

w sensie jem, ale często mnie mdli i coś ugotuję, a nawet tego nie skubnę...
Wakacje miałam, no trudno