|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 15,91% |
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
1 | 2,27% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
3 | 6,82% |
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
1 | 2,27% |
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
0 | 0% |
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
1 | 2,27% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają ![]() |
13 | 29,55% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
8 | 18,18% |
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
1 | 2,27% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
4 | 9,09% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
0 | 0% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
1 | 2,27% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
0 | 0% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
Nasze dzieci to już wielkie bąki! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3453 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3454 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nela - piękne imię ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- a kubeczki doidycup też na all kupowałyście? zarzućcie linkami ![]()
![]() |
#3455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zlotowka na słoiku, niby dużo...ale wole dac te 30zl wiecej miesięcznie (jeden sloik dziennie) i spokojnie spac ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3456 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3457 |
Zakorzenienie
|
o nawet nie wiedzialam, ze to sa ksiazeczki.Mamy spiwirek z ta gasienica. A to jakies lobby jedzeniowe dla dzieci?
![]() Modro u nas jest identycznie z mala! popoludnia spedza na rekach, marudzac. Ewentualnie pospi max.30 ,min na tychze rekach (i nie skutkuje to poprawa humoru, o nie) a o 18 juz sie szykujemy do spania nocnego bo juz zyc sie nie da... Zgadaly sie nam dziewczyny... Marchewka, przyznaj sie, ze Ci roboty brakuje i za excelem na codzien tesknisz ![]() Ja tu mam do wyboru trzy firmy produkujace sloiki, na szczescie jest wsrod nich Hipp ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-10-23 o 23:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#3458 | ||||||
Zakorzenienie
|
porownywalam foteliki MC i Milofix jest na isofixa, można go montować przodem i tylem do kierunku jazdy i jest do 4 lat (18kg)
tylem 9-13kg... 4 gwiazdki ---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() i w podobnym klimacie, tz dzisiaj opowiadal, ze w pracy mieli goraca dyskusje, bo ktoś uslyszal, ze ma wejść reforma i w przedszkolach ma być wychowanie do zycia w rodzinie (i tu jeszcze go sluchalam z niewielka uwaga, no bo co? niby dobrze...), a on dodaje i ma powstać kacik do onanizowania się. jeśli jakies dziecko poczuje potrzebe to sobie tam pojdzie i już. i zglupialam...slyszala ktoras cos? bo my tv rzadko wlaczamy. to chyba naciągane, nie? namierzyłam tylko to http://fakty.interia.pl/swiat/news-b...ego,nId,959360 http://wobroniewiaryitradycji.wordpr...gabriela-kuby/ ---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() w szkole waldorfskiej nie ma podrecznikow, program jest dużo bardziej swobodny, nauczyciel nie ma tylko 45 min. ten sam nauczyciel prowadzi lekcje glowna, prace reczne, malowanie często i muzyke ![]() w sumie odnosiłam się raczej do tego porównania, ze ta szkola idzie sobie tak jakby zupełnie odrębnym torem. ---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-10-23 o 23:27 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3459 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem o co tu chodzi. Obudzila sie z placzem.. Ok.
Teraz po godzinie podsypia z nascie min i steka czy jeczy przysypiajac.. Pierwszy raz slysze cos takiego.. Jakby ja cos bolalo ale by to tlumila.. No taki dźwięk a przeciez dziecko jak zaboli to poplacze a nie będzie to tlumic.. Kupa dziś byla, jadla ok, baczki ida ok.. O co tu chodzi? ![]() Lezy i pojekuje.. Kreci sie.. Nawet czu nie otwiera ![]() Tak moocno się martwie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3460 |
Zakorzenienie
|
przeglądam i glupieje
![]() znajoma bardzo poleca mr beetle i ku niemu się sklanialam http://allegro.pl/biedronka-inhalato...650818708.html inna znajoma używa od dobrych kilku lat philipsa model medel http://allegro.pl/inhalator-philips-...639295855.html i tez jest bardzo zadowolona, korzystają cala rodzina. a na allegro szal robi krowa http://allegro.pl/inhalator-nebuliza...582367229.html - podoba mi się opcja smoczkowa...i cena ![]() a ze zlecenie mam na dwa, bo siostra dla szymka tez chce...to już w ogole ciezka sprawa. wypadaloby kupic u jednego sprzedawcy, ale dla chłopca-przedszkolaka opcje sa jeszcze inne ![]() http://allegro.pl/inhalator-nebuliza...619587801.html http://allegro.pl/inhalator-nebuliza...590766651.html Wy używacie tylko maseczki? bo smoczek można dokupić osobno i zastanawiam się czy jest uniwersalny do wszystkich inhalatorów. |
![]() ![]() |
![]() |
#3461 |
Zakorzenienie
|
Filip
![]() A dziewczynka? Nie mam pojecia.. Wiec musi byc chlop ![]() Choc wolalabym chyba 2ga dziewuche ![]() Jesli jeszcze się doczekam ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3462 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj spanie tylko do 6.30 z jedzeniem o 23 i 5 wiec najgorzej nie jest.
Hump, diabli co do butli. Mlody od urodzenia dostawal czasem mone a i ze 3 razy mm sie zdarzylo i nie bylo problemu, do zeszlego tygodnia gdzie odwalil histerie i mojego nie tknal ani z butli ani z niekapka:/ jestem przerazona i nie wiem o co chodzi:/ wczesniej nawet dobe beze mnie byl na butli:/ jutro mamy rocznice, kupilam bilety do opery i mamy w planie kolacje jeszcze a ja sie martwoe czy wezmie butle od tesciowej;/
![]() |
#3463 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() My znowu po ciężkiej nocy... Kiedy z katarem idzie się do lekarza? Po ilu dniach a właściwie nocach? W dzień nie ma problemu, zastanawiam się czy to nie od ogrzewania? Może czas włączyć nawilżacz powietrza? Helenka obudziła się przed 6 i myślałam że na jedzonko, ale gdzie tam. Jedyne co mnie martwi to to że dużo płace ![]() ![]() Leży teraz u nas na łóżku i patrzy się w okno, może zaśnie bo śpiąca jeszcze jest. Marchewka - super prace wykonałaś! Wiesz rozumiem Cię, nurtują mnie czasem jakieś pytania i chętnie bym sobie posiedziała powyliczała, poszukała odpowiedzi. Ale Helcia wypełnia mi czas. Dobrze że masz możliwość jakby 'oderwać' się ![]() ![]() ![]() Ale do rzeczy - różnica w cenie jest spora. Ale tak jak Diabli napisała to 30 zł miesięcznie więc nie wiem też co robić ![]() ---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- Helcia leży na wznak, rączki ma do góry ale przy sobie jak chomiczek i patrzy się w okno, a powieki opadają, są coraz cięższe i cięższe ![]() ---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Fajne te książki wrzucacie - zafascynowała mnie ta gąsienica i ciekawe te książeczki które Diabli wrzuciła. Widać na to też majątek można wydać. Helenka czytanie średnio lubi...ogólnie przekrzykuje nas jak jej czytamy ![]()
#3464 |
Zakorzenienie
|
Marchewka dzieki za utwierdzenie mnie w przekonaniu ze to sie nie oplaca
![]() ![]()
![]() |
#3465 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() |
#3466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z tymi chlopakami to masakra ![]()
![]() |
#3467 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wlasnie 7 lat to juz za duzo na takie zabawyvzreszta to ewidentne wyjmowanie i pokazywanie zero wstydu nie grzies po cichaczu tylko w klasie no daja 2 mc na zmiane rodzice maja rozmawiac z dziecmi w szkole tez beda rozmowy Co do kacoka do onanizowania sie to chyba przesada... Cytat:
M. Wczoraj zasnal po 20 obudzil sie po 5 zjad i niedawno wstalismy ![]() Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#3468 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No właśnie takie akcje to mnie przerażają, jak ja bym chciała uchronić te moje dziewczyny przed wszystkim, co mi się nie podoba ![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3469 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-10-24 o 07:57 |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3470 |
Zakorzenienie
|
to was tez kocham!
![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- aaa, vil!!! bo tak mi sie przypomnialo o tych jablkach... jesli to po prostu luzna kupka, to takie juz dzialanie jablka, ale jak jakies problemy brzuszkowe, to podobno dzieci moga miec przejsciowa nietolerancje fruktozy ![]()
#3471 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3472 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pewnie taka i taka szkola ma swoje plusy i minusy.. chyba jestem zwolenniczka "normalnego" szkolnictwa. A tam jest gim i lo? Czy tylko pdst, bo nie zglebialam tematu? Ciekawa jestem jak sobie radza pozniej takie dzieci na studiach, pewnie duza wiekszosc z nich to indywidualiscie ![]() Tak czy siak 3mam kciuki i powodzenia ![]() To mialas szczescie ![]() ![]()
![]() |
#3473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- diabli-zartujesz? ![]() Kącik do onanizowania się? Już widzę wychowawczynie mojej Z. jak mowi dzieciom:"jak poczujecie ochote na pobawienie się swoimi narządami rodnymi to tak macie kacik do onanizowania się" ![]() A w parach tez mogą? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3474 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O Boże, jak szybko jej rozwarcie poszło ![]() Cytat:
![]() za parę dni sobie odkoduje tą butlę ![]() Cytat:
![]() wiesz, wątpię ![]() ![]() Hej ![]() Bartek wstał dziś o 8:00 i zażądał drzemki po 9:00 ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3475 | |
Zakorzenienie
|
Przyszło, dokładnie takie jak chciałam, chyba nawet nie uzywane albo malo
![]() Testowałam raz z młodą, ale nie wyregulowałam ramion więc nie powiem czy fajnie odciąża. Mloda była w nim niżej niż ja ją noszę (przeważnie zarzucam na ramię) czyli na wysokości cycków. Tak popatrzyła na nie, łebek do góry z miną "mamo, co jest, przecież przed chwilą jadlam" ![]() ![]() Ja tam się na komórkach nie znam, ale do pól magnetycznych to czuję respekt, za dużo się o tym przepisów z BHP naczytałam i naopowiadali na szkoleniach. Ja po rozmowie komórką po ok 5 minut muszę albo ucho zmienić, albo się rozłączyć bo mnie zaczyna boleć ucho, a zaraz później głowa. Mój dziadek co był chory na serce musiał trzymać komórkę co najmniej w pokoju obok bo inaczej mówił, że coś mu się dzieje i spać nie może ... ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3476 |
Zadomowienie
|
widzialyscie jaka George mial ladna sukienke na chrzcie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3477 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Marchewa szacun za wyliczenia ![]() Cytat:
![]() ale to chyba po innych owocach też by tak było? mży od rana a miałyśmy iść z Młodym na spacer do miasta pozałatwiać parę rzeczy ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3479 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie każdy będzie dobry ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.