Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-23, 22:57   #3451
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
dzisiaj byliśmy u kuzynki, która 10 dni temu urodziła..
Jakie to maleństwo.. fakt, że kruszynka miała 2,7kg po porodzie, ale teraz ma już 3,100KG
Wiktorek jak wychodził ze szpitala miał 3,300kg ale taki malutki chyba nie był..
Jejjj.. aż się bałam dotknąć tej kruszynki kiedy ten nasz bąbel tak urósł
a poród miała wymarzony.. 2 tygodnie przed terminem odeszły jej wody. Pojechała do szpitala, zero skurczy... podłączyli jej oksy.. skurcze bolesne ale po 20 minutach mała była na świecie
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-wrocl...od,365038.html tak w temacie hehe.
Nasze dzieci to już wielkie bąki!
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 22:57   #3452
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

ma któraś jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę kaszek holle z allegro?

będę dźwięczna
Stary 2013-10-23, 23:00   #3453
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
Moje dziecko jakby już było starsze to by jadło snickera......strasznie gwiazdorzy
p owiem jutro Neli, ze na gwiazdorzenie ma jeszcze czas. hehe

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ----------

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
ja bym to samo zrobiła każda para osobny paragon. Oglądacie czasem na tlc łowcy promoci ci to maja zapasy . Raz babka miała zapas jedzenia dla dzieci na 2 lata a dziecka nie miała.
luuubilam to ogladac to takie "moje" hehe. konkursy, promocje, okazje, adrenalina. rodzina w stanach i kanadzie tez czesto korzysta z kuponow, szkoda ze w Polsce to jeszcze takie mało popularne...
Stary 2013-10-23, 23:03   #3454
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Syn Filip
Córka była Adrianna ale Nela mi się bardzo spodobała i chciałabym. Teściowej jak ostatnio coś na ten temat mówiłam a ona "Neliiiiiii to jak Neliiiii Rokita" Ja mówię, że nie Neli tylko Nela a ona " I tak mi się kojarzy z Neliiiii Rokitą "
JAk się dowiedziała, że bedzie Laura to powiedziała, że jej się nie podoba bo się jej kojarzy z kimś tam.

Nela - piękne imię . Chyba prawie każdej teściowej na początku zawsze się nie podoba propozycja imienia. Naszej z początku też średnio, a ostatnio mówiła, że to śliczne i imię i innego już sobie nie wyobraża Ostatnio odkryłam równie piękne imię dla dziewczynki - Sara ale teraz ma być syn!

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

a kubeczki doidycup też na all kupowałyście? zarzućcie linkami
Stary 2013-10-23, 23:03   #3455
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Dobra nie byłabym sobą, gdybym tego nie zrobiła.. Obliczyłam ile wynosi średnio zrobiony przez siebie sloik ekologicznego żarełka dla niemowlaka..
wariatka!
zlotowka na słoiku, niby dużo...ale wole dac te 30zl wiecej miesięcznie (jeden sloik dziennie) i spokojnie spac
Stary 2013-10-23, 23:04   #3456
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

podjechałam dzisiaj z mala do przychodni. na szczęście osłuchowo jest ok, wiec mogę spac spokojnie w każdym razie klamka zapadla, zaraz kupuje nebulizator.
polecam ten z microlife. N. siedzi jak zaczarowana w masce
Stary 2013-10-23, 23:11   #3457
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
cicho, hicior musiałam to miec
o nawet nie wiedzialam, ze to sa ksiazeczki.Mamy spiwirek z ta gasienica. A to jakies lobby jedzeniowe dla dzieci?

Modro u nas jest identycznie z mala! popoludnia spedza na rekach, marudzac. Ewentualnie pospi max.30 ,min na tychze rekach (i nie skutkuje to poprawa humoru, o nie) a o 18 juz sie szykujemy do spania nocnego bo juz zyc sie nie da... Zgadaly sie nam dziewczyny...

Marchewka, przyznaj sie, ze Ci roboty brakuje i za excelem na codzien tesknisz

Ja tu mam do wyboru trzy firmy produkujace sloiki, na szczescie jest wsrod nich Hipp i jeden sloich wychodzi.mniej wiecej po 2,5pln wiec tak jak w PL. A ceny zwyklych warzyw w sklepach sa takie jak warzyw eko w PL. Za kapuste pekinska ostatnio zaplacilam 8pln

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2013-10-23 o 23:12
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 23:58   #3458
diabli
Zakorzenienie

porownywalam foteliki MC i Milofix jest na isofixa, można go montować przodem i tylem do kierunku jazdy i jest do 4 lat (18kg)
tylem 9-13kg... 4 gwiazdki

---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Dziewczyny odrbralam wyniki z morfo i zelaza Miska Hb ma 11,9 :/
I podwyzszone cos na e trudna nazwa hee norma do 5 % a ma 9 %
Hmm niby podwyz. Moze swiadczyc o alergii ale tez o innych chorobach, kurcze dziwie sie hb bo moj juz ponad 2 -tyg. Na miesie i niska ma a zelaZo ma 89 ale cxyvto dobrze to nie wiem
Nela tez ma 11,9 i to chyba nie jest zly wynik sama już nie wiem hehe.

Cytat:
Mam problemy natury psych. Z D.
Jutro mam apotkanievz pania psycholog. A bylam na zebraniu i bylo b. Powaznie jest kilkoro chlopcow co sie obnaza przed innymi , dotykaja sie , glupie zabawy, uderzaja sie w miejsca intymne masakra , naszczescie D. Wie ze to co w majtach jest to intymna sprawa i wstydzi sie ehh i jak ktis bedzie pokazywal ma nie patrzec
W sobote ide z nim do kina albo do md
glupia zabawa, ale hmm taka naturalna...oni sa w takim wieku, ze fascynują się swoim cialem. co szkola na to? maja jakiś plan działania? i bardzo dobrze, ze idziesz do psychologa jeśli cos nie gra, to lepiej już teraz nad tym popracować.

i w podobnym klimacie, tz dzisiaj opowiadal, ze w pracy mieli goraca dyskusje, bo ktoś uslyszal, ze ma wejść reforma i w przedszkolach ma być wychowanie do zycia w rodzinie (i tu jeszcze go sluchalam z niewielka uwaga, no bo co? niby dobrze...), a on dodaje i ma powstać kacik do onanizowania się. jeśli jakies dziecko poczuje potrzebe to sobie tam pojdzie i już. i zglupialam...slyszala ktoras cos? bo my tv rzadko wlaczamy. to chyba naciągane, nie?
namierzyłam tylko to

http://fakty.interia.pl/swiat/news-b...ego,nId,959360

http://wobroniewiaryitradycji.wordpr...gabriela-kuby/

---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ----------

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
nie udzielałam się trochę, bo znów młyn na budowie mamy, dziś zaczęli montować kuchnie, jeszcze tylko bambus w salonie i czekamy na schody, już tuż tuż
ooo to już prawie! Nelka będzie miała swój nowy pokoik?

Cytat:
Diabli- fajnie z tą pracą Ja gdybym miała możliwość pracy w szkole to pewnie chętnie bym się podjęła, ale u nas ciężko się załapać.. I to nieprawda, że tylko w zwykłej szkole są nudy (z perspektywy nauczyciela i w przeciwieństwie o tej, o której Ty pisałaś ) , z tym, że takie same lektury itd. Jeśli nauczyciel potrafi kreatywnie działać i nie zaszufladkuje się to jest nadzieja. A to, że monotonia i rutyna się wkrada, to równie dobrze może zdarzyć się wszędzie.
oj tak tak, masz racje - tyle, ze ciężko jest być wielce kreatywnym, kiedy musisz się trzymać az tylu planow, wytycznych, programów, podręcznika...tak naprawdę nauczyciel dostaje wszystko "na tacy" i niełatwo jest zaszaleć. szczególnie takiemu młodemu na starcie

w szkole waldorfskiej nie ma podrecznikow, program jest dużo bardziej swobodny, nauczyciel nie ma tylko 45 min. ten sam nauczyciel prowadzi lekcje glowna, prace reczne, malowanie często i muzyke
w sumie odnosiłam się raczej do tego porównania, ze ta szkola idzie sobie tak jakby zupełnie odrębnym torem.

---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Więc jestem blond, ciemno blond ale jestem zadowolona i mam zamiar póki co przy tym kolorze zostać. Tak więc TZ dziś miał dzień radości, bo nowe włosy i nowa bielizna działały na mnie bardzo dobrze
ooo, pochwal się fryzura uważaj, bo Cie maz będzie wyganial do fryzjera codziennie

---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ----------

Cytat:
Nela - piękne imię . Chyba prawie każdej teściowej na początku zawsze się nie podoba propozycja imienia. Naszej z początku też średnio, a ostatnio mówiła, że to śliczne i imię i innego już sobie nie wyobraża Ostatnio odkryłam równie piękne imię dla dziewczynki - Sara ale teraz ma być syn!
hehe mojej się chyba podobalo od początku a wnuka chciała...Denisa

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-10-23 o 23:27
Stary 2013-10-24, 00:10   #3459
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Nie wiem o co tu chodzi. Obudzila sie z placzem.. Ok.
Teraz po godzinie podsypia z nascie min i steka czy jeczy przysypiajac..
Pierwszy raz slysze cos takiego..

Jakby ja cos bolalo ale by to tlumila..
No taki dźwięk a przeciez dziecko jak zaboli to poplacze a nie będzie to tlumic..

Kupa dziś byla, jadla ok, baczki ida ok.. O co tu chodzi?
Lezy i pojekuje.. Kreci sie.. Nawet czu nie otwiera
Tak moocno się martwie

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 00:12   #3460
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
polecam ten z microlife. N. siedzi jak zaczarowana w masce
przeglądam i glupieje

znajoma bardzo poleca mr beetle i ku niemu się sklanialam
http://allegro.pl/biedronka-inhalato...650818708.html

inna znajoma używa od dobrych kilku lat philipsa model medel
http://allegro.pl/inhalator-philips-...639295855.html i tez jest bardzo zadowolona, korzystają cala rodzina.

a na allegro szal robi krowa http://allegro.pl/inhalator-nebuliza...582367229.html - podoba mi się opcja smoczkowa...i cena

a ze zlecenie mam na dwa, bo siostra dla szymka tez chce...to już w ogole ciezka sprawa. wypadaloby kupic u jednego sprzedawcy, ale dla chłopca-przedszkolaka opcje sa jeszcze inne

http://allegro.pl/inhalator-nebuliza...619587801.html

http://allegro.pl/inhalator-nebuliza...590766651.html

Wy używacie tylko maseczki? bo smoczek można dokupić osobno i zastanawiam się czy jest uniwersalny do wszystkich inhalatorów.
Stary 2013-10-24, 00:32   #3461
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Jak byście dały na imię gdybyście miały drugie dziecko?
Filip
A dziewczynka? Nie mam pojecia.. Wiec musi byc chlop
Choc wolalabym chyba 2ga dziewuche

Jesli jeszcze się doczekam

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-24, 06:11   #3462
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dzisiaj spanie tylko do 6.30 z jedzeniem o 23 i 5 wiec najgorzej nie jest.

Hump, diabli co do butli. Mlody od urodzenia dostawal czasem mone a i ze 3 razy mm sie zdarzylo i nie bylo problemu, do zeszlego tygodnia gdzie odwalil histerie i mojego nie tknal ani z butli ani z niekapka:/ jestem przerazona i nie wiem o co chodzi:/ wczesniej nawet dobe beze mnie byl na butli:/ jutro mamy rocznice, kupilam bilety do opery i mamy w planie kolacje jeszcze a ja sie martwoe czy wezmie butle od tesciowej;/
Stary 2013-10-24, 06:26   #3463
deb
Zakorzenienie

Cześć

My znowu po ciężkiej nocy...
Kiedy z katarem idzie się do lekarza? Po ilu dniach a właściwie nocach? W dzień nie ma problemu, zastanawiam się czy to nie od ogrzewania? Może czas włączyć nawilżacz powietrza?

Helenka obudziła się przed 6 i myślałam że na jedzonko, ale gdzie tam.
Jedyne co mnie martwi to to że dużo płace Nie wiem o co chodzi i jak jej pomóc, nawet na rękach płacze Przy cycku trochę się uspokaja ale nie chce jeść tylko mnie ciągnie...no ale choć nie płacze wtedy.

Leży teraz u nas na łóżku i patrzy się w okno, może zaśnie bo śpiąca jeszcze jest.

Marchewka - super prace wykonałaś! Wiesz rozumiem Cię, nurtują mnie czasem jakieś pytania i chętnie bym sobie posiedziała powyliczała, poszukała odpowiedzi. Ale Helcia wypełnia mi czas. Dobrze że masz możliwość jakby 'oderwać' się Choć ja pracowałam w jednej firmie i wszystko musiałam liczyć w excelu i ogólnie jak mam w nimcoś robić
Ale do rzeczy - różnica w cenie jest spora. Ale tak jak Diabli napisała to 30 zł miesięcznie więc nie wiem też co robić muszę przemyśleć co nam się bardziej kalkuluje. Póki co mam ostatni słoik i i tak muszę coś dokupić póki mała nie je większych ilości.

---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ----------

Helcia leży na wznak, rączki ma do góry ale przy sobie jak chomiczek i patrzy się w okno, a powieki opadają, są coraz cięższe i cięższe

---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

Fajne te książki wrzucacie - zafascynowała mnie ta gąsienica i ciekawe te książeczki które Diabli wrzuciła. Widać na to też majątek można wydać.
Helenka czytanie średnio lubi...ogólnie przekrzykuje nas jak jej czytamy ale księga dźwięków jej się podoba i książeczki czarno białe.
Stary 2013-10-24, 06:38   #3464
Mysia mysz
Zakorzenienie

Marchewka dzieki za utwierdzenie mnie w przekonaniu ze to sie nie oplaca nawet przy 3 sloikach dziennie.jak ja mam zamawiac te warzywa, zagracac sobie dom, gotowac i blendowac, to moj czas i prad to wiecej dla mnie niz 100 zl miesiecznie a no i jeszcze zmywanie po gotowaniu
Stary 2013-10-24, 07:27   #3465
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie to maleństwo.. fakt, że kruszynka miała 2,7kg po porodzie, ale teraz ma już 3,100KG
Wiktorek jak wychodził ze szpitala miał 3,300kg ale taki malutki chyba nie był..
a poród miała wymarzony.. 2 tygodnie przed terminem odeszły jej wody. Pojechała do szpitala, zero skurczy... podłączyli jej oksy.. skurcze bolesne ale po 20 minutach mała była na świecie
poród świetny, i jaka kruszynka. I na wyjściu ze szpitala ważył niecałe 2,9 kg i mieścił się na przekątnej jaśka taki był malutki

Cytat:
Moje dziecko jakby już było starsze to by jadło snickera......strasznie gwiazdorzy

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
kocham was! Flo az tak bardzo nie odstaje

Flo jest duży, pyzaty i silny

Cytat:

Jutro mam apotkanievz pania psycholog. A bylam na zebraniu i bylo b. Powaznie jest kilkoro chlopcow co sie obnaza przed innymi , dotykaja sie , glupie zabawy, uderzaja sie w miejsca intymne masakra , naszczescie D. Wie ze to co w majtach jest to intymna sprawa i wstydzi sie ehh i jak ktis bedzie pokazywal ma nie patrzec
Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
oj

Cytat:
a robil się wręcz purpurowy ze zlosci? bo Nela wpadla w szal, kiedy za wolno podawalam marchewke chyba myslala, ze już więcej nie dostanie i wlaczyla taaaaka syrene, ze nie mogliśmy jej uspokoić. a ona przecież nie placze...do czego to doszło żeby dziecko tak reagowalo na warzywa
na szczęście nie. ale poczerwieniał i uruchomił wrzask najgorszy, uspokoił sie dopiero przy cycu

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

No taki dźwięk a przeciez dziecko jak zaboli to poplacze a nie będzie to tlumic..

Tak moocno się martwie

może zęby?

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Dzisiaj spanie tylko do 6.30 z jedzeniem o 23 i 5 wiec najgorzej nie jest.

Hump, diabli co do butli. Mlody od urodzenia dostawal czasem mone a i ze 3 razy mm sie zdarzylo i nie bylo problemu, do zeszlego tygodnia gdzie odwalil histerie i mojego nie tknal ani z butli ani z niekapka:/ jestem przerazona i nie wiem o co chodzi:/ wczesniej nawet dobe beze mnie byl na butli:/ jutro mamy rocznice, kupilam bilety do opery i mamy w planie kolacje jeszcze a ja sie martwoe czy wezmie butle od tesciowej;/
jak zgłodnieje to weźmie butlę, nie martw się. może ma jakiś taki okres ze potrzebuje więcej bliskości?
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 07:28   #3466
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny odrbralam wyniki z morfo i zelaza Miska Hb ma 11,9 :/
I podwyzszone cos na e trudna nazwa hee norma do 5 % a ma 9 %
Hmm niby podwyz. Moze swiadczyc o alergii ale tez o innych chorobach, kurcze dziwie sie hb bo moj juz ponad 2 -tyg. Na miesie i niska ma a zelaZo ma 89 ale cxyvto dobrze to nie wiem

to pewnie eosinophiles podwyzszone (nie wiem jak po polsku)??? moze to byc alergia, a moze byc przejsciowa nietolerancja czegos, organizm sie musi przyzwyczaic do roznych nowosci. podobno na razie lepiej to ignorowac, o ile nie ma problemow z kupkami czy przybieraniem. najczesciej przechodzi.
a z tymi chlopakami to masakra
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 07:34   #3467
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
porownywalam foteliki MC i Milofix jest na isofixa, można go montować przodem i tylem do kierunku jazdy i jest do 4 lat (18kg)

---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

glupia zabawa, ale hmm taka naturalna...oni sa w takim wieku, ze fascynują się swoim cialem. co szkola na to? maja jakiś plan działania? i bardzo dobrze, ze idziesz do psychologa jeśli cos nie gra, to lepiej już teraz nad tym popracować.

i w podobnym klimacie, tz dzisiaj opowiadal, ze w pracy mieli goraca dyskusje, bo ktoś uslyszal, ze ma wejść reforma i w przedszkolach ma być wychowanie do zycia w rodzinie (i tu jeszcze go sluchalam z niewielka uwaga, no bo co? niby dobrze...), a on dodaje i ma powstać kacik do onanizowania się. jeśli jakies dziecko poczuje potrzebe to sobie tam pojdzie i już. i zglupialam...slyszala ktoras cos? bo my tv rzadko wlaczamy. to chyba naciągane, nie?
namierzyłam tylko to

---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ----------

oj tak tak, masz racje - tyle, ze ciężko jest być wielce kreatywnym, kiedy musisz się trzymać az tylu planow, wytycznych, programów, podręcznika...tak naprawdę nauczyciel dostaje wszystko "na tacy" i niełatwo jest zaszaleć. szczególnie takiemu młodemu na starcie

w szkole waldorfskiej nie ma podrecznikow, program jest dużo bardziej swobodny, nauczyciel nie ma tylko 45 min. ten sam nauczyciel prowadzi lekcje glowna, prace reczne, malowanie często i muzyke
w sumie odnosiłam się raczej do tego porównania, ze ta szkola idzie sobie tak jakby zupełnie odrębnym torem.

---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ----------

ooo, pochwal się fryzura uważaj, bo Cie maz będzie wyganial do fryzjera codziennie

---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ----------

no wlasnie 7 lat to juz za duzo na takie zabawyvzreszta to ewidentne wyjmowanie i pokazywanie zero wstydu nie grzies po cichaczu tylko w klasie no daja 2 mc na zmiane rodzice maja rozmawiac z dziecmi w szkole tez beda rozmowy
Co do kacoka do onanizowania sie to chyba przesada...

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

Tak moocno się martwie

Moj tez taki niespokojny wiecOrami inpare godzin po zasnieciu

M. Wczoraj zasnal po 20 obudzil sie po 5 zjad i niedawno wstalismy

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 07:55   #3468
modro
Rozeznanie

Cytat:
kocham was! Flo az tak bardzo nie odstaje

Moja młoda waży nie więcej niż 5500 tak ku pokrzepieniu

Cytat:
i znow wychodzi to, ze moje dziecko jest INNE od razu zlapala butle, fajnie jej bo samo leciało...mleczko pewnie słodsze od mojego. kończymy wlasnie puszke bebilonu kupiona jak wyszlam ze szpitala (podajemy raz dziennie) i było już tak, ze mloda odwrocila się do mnie dupcia i patrzyla kiedy tatuś przyniesie mleko... cycusiowa zdrajczyni i mogłam sobie do niej gadac i prosić, tlumaczyc, ze najpierw cyc, a później butla...naprawdę udawala, ze nie słyszy i nic na nia nie dzialalo zakodowala sobie, ze teraz czas na butelke.
wczoraj ktoras pisala, ze jak dziecko szarpie się i odchyla od cyca to jest leniwe - zgadzam się w 100%. Nela wlasnie tak protestuje i buntuje się, gdy ma jesc...walczy ze mna i ze sobą hehe. na szczęście coraz rzadziej. chyba już się pogodzila z tym, ze mm raz dziennie. teraz mam dylemat 1) czy z mm zrezygnować calkiem,
2) czy wprowadzić kaszke mleczna jaglana,
3) czy podawac o tej "jej porze" odciagniete swoje mleko z kaszka...
4) czy kupic kolejna puszke
oj ciężkie zycie mamuśki, hehe. wieczne dylematy!
Nie wiem, czy rezygnowac z mm, ale na pewno nie rezygnowałabym z butli. Podawałabym raz dziennie mm lub swoje odciągniete.

Cytat:
Biedny a moj 2 razy haftnal obiadem pare dni temu i dzisiajni wogole jakis marudny od pludnia

\

No właśnie takie akcje to mnie przerażają, jak ja bym chciała uchronić te moje dziewczyny przed wszystkim, co mi się nie podoba

Cytat:
przeglądam i glupieje

http://allegro.pl/inhalator-philips-...639295855.html i tez jest bardzo zadowolona, korzystają cala rodzina.

a na allegro szal robi krowa http://allegro.pl/inhalator-nebuliza...582367229.html - podoba mi się opcja smoczkowa...i cena

a ze zlecenie mam na dwa, bo siostra dla szymka tez chce...to już w ogole ciezka sprawa. wypadaloby kupic u jednego sprzedawcy, ale dla chłopca-przedszkolaka opcje sa jeszcze inne

Wy używacie tylko maseczki? bo smoczek można dokupić osobno i zastanawiam się czy jest uniwersalny do wszystkich inhalatorów.
My mamy nebulizator omrona juz od 3 lat. Baaardzo często jest w ruchu, w sumie jak tylko pojawia się katar to idzie w ruch co najmniej 3 razy dziennie. W zestawie był smoczek, ale ani razu go nie używaliśmy, zawsze tylko maseczka.

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 07:55   #3469
salviae
Zadomowienie

Cytat:
aaa jaka wspaniala ksiazka tez chemy tam się przeplata sznurek prawda? hehe super pomysl...idealna dla niejadka ODGAPIAMY!
i jeszcze chcemy od stop do glow
http://kokonfantazji.blogspot.com/20...ric-carle.html
od stop do glow tez chce, ale zostawie to na 4 lata , ja sie zastanawiałam pomiedzy Czy chcesz zostac moim przyjacielem ? (poznaje sie zwierzaki po ogonach), a pajaczkiem- wypukła pajeczyna i pajaczek i to mnie jakos bardziej przekonało a sznurek to nie wiem, napewno paluszki
Cytat:
faaajna, podsylaj jak znajdziesz jeszcze cos fajnego. planuje zapolować jeszcze na roznimisie i robimisie szymkowi do hulajnogi dorzuciliśmy lato stiny - polecam trochę starszym dzieciom niż nasze

http://ksiegarnia.pwn.pl/produkt/204...domu-jest.html ta tez mnie kusi, ale kurcze ja już tworze bibliotekę na lata hehe. a jest jeszcze tyle fajnych pozycji dla mniejszych dzieci...

zachwycila mnie "a gdzie tytul" pooglądajcie sobie tutaj

http://ksiazkiobrazkowe.blogspot.com/

aaa i jeśli kupilyscie obrazki dla maluchow, to informuje, ze szymek baaardzo długo je u Neli ogladal. analizowal sytuacje, dopytywal dlaczego itd. moja mama kupila mu "dobre wychowanie" i "uwaga to niebezpieczne" i teraz codziennie wieczorem przed snem powtarza sobie jak mantre co można, a co jest zle a to niby ksiazeczki dla maluchow...

i na koniec cos dla Maci

http://ksiazkiobrazkowe.blogspot.com...atylda_23.html

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------
tych ksiazeczek jest za duzo misie tez chce jak Kuba mial 2 miesiace to pod wpywem emocji kupiłam 1001 drobiazgow i chyba to i obrazki dla maluchów wyniose na gore i wyciagne jak młody bedzie mial 4 lata. Musze sobie zapisac ta strone
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
o nawet nie wiedzialam, ze to sa ksiazeczki.Mamy spiwirek z ta gasienica. A to jakies lobby jedzeniowe dla dzieci?
ja tez widzialam pizamki i sie zastanawialam co to za bajka
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-10-24 o 07:57
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 08:06   #3470
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
Moja młoda waży nie więcej niż 5500 tak ku pokrzepieniu
to was tez kocham!

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

aaa, vil!!!
bo tak mi sie przypomnialo o tych jablkach... jesli to po prostu luzna kupka, to takie juz dzialanie jablka, ale jak jakies problemy brzuszkowe, to podobno dzieci moga miec przejsciowa nietolerancje fruktozy podpytaj pediatre nastepnym razem, od kiedy trza sie martwic i przerwac owoce na jakis czas.
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 08:19   #3471
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

jak zgłodnieje to weźmie butlę, nie martw się. może ma jakiś taki okres ze potrzebuje więcej bliskości?
wiem,że weźmie tylko ile wcześniej wyleje łez i jeszczenie chce teo na teściową zwalać ja obstawiam zęby u nas,może go boli bardziej ssanie butli, nie wiem:/ co do bliskości to się przytulamy przecież często jedna butla na kilka dni chyba go nie krzywdzi:P
Stary 2013-10-24, 08:20   #3472
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

namierzyłam tylko to

Pokoik bedzie, chociaz na razie ma tylko kolor na scianach

Pewnie taka i taka szkola ma swoje plusy i minusy.. chyba jestem zwolenniczka "normalnego" szkolnictwa. A tam jest gim i lo? Czy tylko pdst, bo nie zglebialam tematu? Ciekawa jestem jak sobie radza pozniej takie dzieci na studiach, pewnie duza wiekszosc z nich to indywidualiscie
Tak czy siak 3mam kciuki i powodzenia

To mialas szczescie Denis rozrabiaka
Stary 2013-10-24, 08:39   #3473
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Marchewka dzieki za utwierdzenie mnie w przekonaniu ze to sie nie oplaca nawet przy 3 sloikach dziennie.jak ja mam zamawiac te warzywa, zagracac sobie dom, gotowac i blendowac, to moj czas i prad to wiecej dla mnie niz 100 zl miesiecznie a no i jeszcze zmywanie po gotowaniu
Mam takie samo podejście do tematu gotowania dla malucha

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

diabli-zartujesz?
Kącik do onanizowania się?
Już widzę wychowawczynie mojej Z. jak mowi dzieciom:"jak poczujecie ochote na pobawienie się swoimi narządami rodnymi to tak macie kacik do onanizowania się"
A w parach tez mogą?
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 08:50   #3474
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
był, był.. chociaż ja też nie wierzę w to, że mój Bartek był takim okruszkiem

O Boże, jak szybko jej rozwarcie poszło ale to też wcale nie jest takie dobre z tego co wiem... W każdym razie super!
Cytat:
i znow wychodzi to, ze moje dziecko jest INNE od razu zlapala butle, fajnie jej bo samo leciało...mleczko pewnie słodsze od mojego. kończymy wlasnie puszke bebilonu kupiona jak wyszlam ze szpitala (podajemy raz dziennie) i było już tak, ze mloda odwrocila się do mnie dupcia i patrzyla kiedy tatuś przyniesie mleko... cycusiowa zdrajczyni i mogłam sobie do niej gadac i prosić, tlumaczyc, ze najpierw cyc, a później butla...naprawdę udawala, ze nie słyszy i nic na nia nie dzialalo zakodowala sobie, ze teraz czas na butelke.
wczoraj ktoras pisala, ze jak dziecko szarpie się i odchyla od cyca to jest leniwe - zgadzam się w 100%. Nela wlasnie tak protestuje i buntuje się, gdy ma jesc...walczy ze mna i ze sobą hehe. na szczęście coraz rzadziej. chyba już się pogodzila z tym, ze mm raz dziennie. teraz mam dylemat 1) czy z mm zrezygnować calkiem,
2) czy wprowadzić kaszke mleczna jaglana,
3) czy podawac o tej "jej porze" odciagniete swoje mleko z kaszka...
4) czy kupic kolejna puszke
oj ciężkie zycie mamuśki, hehe. wieczne dylematy!
ja bym stanowczo odrzuciła punkt 4
za parę dni sobie odkoduje tą butlę
Cytat:
a tarczycy od czego? jutro proszę zacisnąć chociaż na chwile kciuki. o 10 odbieram wyniki i jeszcze się łudze glupi ma zawsze szczęście, wiec może, może... heheh

ejjj, slyszala ktoras o jakiejś cudownej kuracji u kosmetyczki, chyba laserowej na rozstępy? znajoma mowila, ze idzie się na 3 zabiegi po 150zl każdy i rozstępy znikają. tylko musza być swieze, czerwone albo sine. brzmi cudnie, ale to pewnie miejska legenda

wiesz, wątpię gdyby to była prawda to nie byłoby kobiet z rozstępami bo cena nie jest wygórowana

Hej
Bartek wstał dziś o 8:00 i zażądał drzemki po 9:00 dziwne

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 08:56   #3475
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
xal, przyszło Ci nosidło?
Przyszło, dokładnie takie jak chciałam, chyba nawet nie uzywane albo malo
Testowałam raz z młodą, ale nie wyregulowałam ramion więc nie powiem czy fajnie odciąża. Mloda była w nim niżej niż ja ją noszę (przeważnie zarzucam na ramię) czyli na wysokości cycków. Tak popatrzyła na nie, łebek do góry z miną "mamo, co jest, przecież przed chwilą jadlam" no to wyciągnęłam
Cytat:
bzdura... a od uzywania komorek dostaje sie raka mozgu
Ja tam się na komórkach nie znam, ale do pól magnetycznych to czuję respekt, za dużo się o tym przepisów z BHP naczytałam i naopowiadali na szkoleniach.
Ja po rozmowie komórką po ok 5 minut muszę albo ucho zmienić, albo się rozłączyć bo mnie zaczyna boleć ucho, a zaraz później głowa.
Mój dziadek co był chory na serce musiał trzymać komórkę co najmniej w pokoju obok bo inaczej mówił, że coś mu się dzieje i spać nie może ...

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ale ... odkryłam chyba skąd Przemkowe problemy z brzuszkiem. chyba po jabłku wtedy jak ponad tydzień były brzydkie kupy to dostawał jabłko i marchewkę (no bo jak to może szkodzić? ) teraz dwa dni było ok, wczoraj dostał słoiczek jabłka, dziś rano ogromna brzydka kupa, potem dostał jabłko z bananem i bobofruta jabłko-marchewka (wytrąbił całego ) i zaś lejąca się kupa
Jabłko pobudza perystaltykę i kupki powinny lepiej iść. Na moją to chyba nie do końca działało bo miała niedojrzałe do tego jeszcze jelitka

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 09:02   #3476
salviae
Zadomowienie

widzialyscie jaka George mial ladna sukienke na chrzcie szkoda, ze nie jest dziewczynka

I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 09:04   #3477
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:

Marchewa szacun za wyliczenia

Cytat:
bo tak mi sie przypomnialo o tych jablkach... jesli to po prostu luzna kupka, to takie juz dzialanie jablka, ale jak jakies problemy brzuszkowe, to podobno dzieci moga miec przejsciowa nietolerancje fruktozy podpytaj pediatre nastepnym razem, od kiedy trza sie martwic i przerwac owoce na jakis czas.

ale to chyba po innych owocach też by tak było?

mży od rana a miałyśmy iść z Młodym na spacer do miasta pozałatwiać parę rzeczy

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-24, 09:05   #3478
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
widzialyscie jaka George mial ladna sukienke na chrzcie szkoda, ze nie jest dziewczynka
widziałam i to samo sobie pomyślałam

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 09:13   #3479
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
przeglądam i glupieje

pewnie każdy będzie dobry ten z biedronką super my nie mamy smoczka młodej pasuje maseczka w zestawie była też większa więc my też używamy teraz

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość

diabli-zartujesz?
Kącik do onanizowania się?
Już widzę wychowawczynie mojej Z. jak mowi dzieciom:"jak poczujecie ochote na pobawienie się swoimi narządami rodnymi to tak macie kacik do onanizowania się"
A w parach tez mogą?
to chyba jakiś słaby żart...
Stary 2013-10-24, 09:29   #3480
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

ale go ubrali no chyba że George jest dziewczynką
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości