Przyłącz się, min. 10 kg w dół - to wątek dla Ciebie - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-28, 03:01   #3481
GobE
Raczkowanie

Dot.: Przyłącz się, min. 10 kg w dół - to wątek dla Ciebie

Dziewczyny jakz tym alkoholem jest to ja Wam powiem;d Jak juz pic, to chyba lepiej wiecej niz mniej;p NAstepnego dnia ma sie takiego kaca ze nic do geby za przeproszeniem nie wezmiesz no i jakos kalorie sie wyrownaja. hehe

Teraz waze 65 ponad, jak wazylam 58-57.. pilam co weekend, wode czasem po 7 piw nawet! o 3 w nocy jak wracalam z imprezy wciagalam jajko zadzone i cala torebke ryzu(tego w torebkach gotowanego) polanego zasmazka z masla i bulki tartej, moglo byc jakies 1/5 kostki masla. Nie uprawialam zadnego sportu, tyle co na wfie w szkole, ale zapewne kazda z Was wie jak to jest na tych lekcjach..
Jesli nie ryz i jajo, to z 10-15 plackow ziemniaczanych ze smiteana(18%) i cukrem. Uwielbiam je, jadlam je prawie codziennie swego czasu.. Na sniadanie obiad kolacje.. mamie znudzilo sie juz robic wiec sama musialam. Nawet jesli nie jadlamw domu to po spacerze(4-5h) wieczorem z przyjaciolmi, kupowalam ze 2-3 batoniki i tak sobie wcinalam, niekiedy przed snem konczylam. Aha a jak nigdzie nei wychodzilam, ogladalam film sama w domu, to paczka chipsow paprykowcyh musiala pojsc, albo jakies orzeszki, piwo tez oczywiscie Tak wygladalo moje manu, za kochanej mej wagi 57-8!! No! Az mi sie smutno zrobilo po tym co napisalam.. teraz mecze sie, licze te popiepszone kalorie.. i co 65 na wadze;]
Tyle chyba spacery mi daly wiecie? No i samochodu nie mialam i do sklepu 10 razy dziennie sie lecialo bo mama czegos zapomniala do obiadu.. a z 4go pietra trzebabylo zleciec i wleciec.. no i to byl moj sport, moje jedznie. Ja chce do domu!!!!

"Podroz tysiaca mil zaczyna sie jednym malym krokiem"
GobE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 03:30   #3482
ana0502
Raczkowanie

lesyeux, STO LAT -wszystkiego dobrego

Cytat:
Napisane przez Dzika Ropucha Pokaż wiadomość
Ana kochana Wizazanko wpisałabyś i mnie na liste ?
Droga DzikaRopuszko alez juz jestes na liscie Juz jutro sie na niej zobaczysz

Cytat:
Napisane przez black&white Pokaż wiadomość
..........ja bym postawiła sprawę jasno: jak chcesz, żebym schudła to mnie nie kuś tymi smakołykami
PEŁNE poparcie i pomoc jest bardzo ważna, a sądzę, że stać na to waszych TŻów
Dokladnie. Zakaz przynoszenia slodyczy do domu. Jak nie chce jesc tego co przygotuje, to zawsze moze sobie sam gotowac Solic moze na swoim talerzu

Dzis nie byl za dobry dzien, jesli chodzi o jedzenie. Bylismy w chinskim bufecie......wiecej mowic nie musze
Zdecydowanie w ciagu tygodna duzo latwiej mi zachowac dyscypline w posilkach.

Co do listy
Kilka, osob dosc aktywnych na forum, jeszcze nie podalo aktualnej wagi Moze wyjechaly gdzies na weeeknd? Nie maja kompa pod reka itd.
Jutro okolo 21 zamieszcze pierwsza i ostatnia werscje listy na ten tydzien
Stary 2008-01-28, 07:22   #3483
madzia223
Raczkowanie

GG do madzia223

lesyeux wszystkiego najlepszego !! 100-latek

madzia223 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 08:41   #3484
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzia223 Pokaż wiadomość
lesyeux wszystkiego najlepszego !! 100-latek
DZIEKUJE WSZYTSKIM
a terz zmykam sie myc bo lece na egzamin.. szok
Stary 2008-01-28, 08:47   #3485
Moonique2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
hihih spokojnie black! bedzie OK kazdy ma chwile słabości, ja mam o wiele więcej hmmm... jutro tymbardziej się objem bo mam hhe a co pochwalę sie
URODZINY
lalalalalala 20 LAT bedzie.

buziaczki
Pozwolisz że również przyłączę się do życzeń wszystkiego naj naj naj
Moonique2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 09:59   #3486
alusiaxx
Przyczajenie

Send a message via Skype™ to alusiaxx
Thumbs up Dot.: Przyłącz się, min. 10 kg w dół - to wątek dla Ciebie

Nowy tydzien, nowa szansa. Od dzisiaj na prawde bede sie juz pilnowala. Mam do Was kilka pytan jesli pozwolicie. Czy musze wyeliminowac cale biale pieczywo i zastapic je pelnoziarnistym czy lepiej jesc te niskokaloryczne wafle. Czy moge bez umiaru jesc owoce(rozumiem, ze banany sie w to nie wliczaja, moze 1 czy 2).Czy moge jesc zolty ser z niska zawartoscia tluszczu ( wersja light) zamiast tych wszystkich serkow wiejskich itd? Co z miesem? Jak najlepiej jesc kurczaka? Rozumiem, ze smazyc raczej nie, ale ja mam taki olej w spray'u malo kaloryczny, co o nim myslicie. Moze gotowac na parze? Makaron juz wiem, ze tylko ciemny i ryz tez. Co jest wasza ulubiona przekaska kiedy juz nie mozecie wytrzymac a musicie cos zjesc (malo kaloryczne).Przepraszam jesli kogos urazilam tymi infantylnymi pytaniami ale ja dopiero zaczynam walke z kilogramami i wszystkie cenne wskazowki sie dla mnie licza. Fajnie miec swiadomosc, ze gdzies tam sa dziewczyny takie jak ja, ktore maja ten sam problem i chca pomoc..Wlasnie schrupalam mala bagietke z plasterkiem chudej szynki i juz nie moge sie doczekac az pobiegne do sklepu na przerwie po moje dietetyczne zakupy!Milego dnia!Alicjaxx
alusiaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 10:02   #3487
OliwiaAnita
Raczkowanie

hech ja chyba przez to , że przed okresem byłam moja waga --> 60 kg a było 59 jako wyjściowa:-/ ech ale fakt faktem ostatnie dni nie nalezały do zdrowego odzywiania :-/ ale już sie biore za siebie od wczoraj wiec mam nadzieje , że w sobote bedzie mniej niż 60 kg;> bo z taka wage okropnie sie czuje :|
OliwiaAnita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 10:12   #3488
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

I ja sie biore pozadnie za siebie. Wracam do diety i do cwiczen

alusiaxx wiem, ze owocow nie powinno sie jesc wieczorem tzn chyba, tak kiedys przeczytalamale jaky Cie kusilo to wiadomo, ze lepiej zjesc ten owowc niz cos slodkiego
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 10:31   #3489
monika733
BAN stały

GG do monika733

Cytat:
Napisane przez alusiaxx Pokaż wiadomość
Nowy tydzien, nowa szansa. Od dzisiaj na prawde bede sie juz pilnowala. Mam do Was kilka pytan jesli pozwolicie. Czy musze wyeliminowac cale biale pieczywo i zastapic je pelnoziarnistym czy lepiej jesc te niskokaloryczne wafle. Czy moge bez umiaru jesc owoce(rozumiem, ze banany sie w to nie wliczaja, moze 1 czy 2).Czy moge jesc zolty ser z niska zawartoscia tluszczu ( wersja light) zamiast tych wszystkich serkow wiejskich itd? Co z miesem? Jak najlepiej jesc kurczaka? Rozumiem, ze smazyc raczej nie, ale ja mam taki olej w spray'u malo kaloryczny, co o nim myslicie. Moze gotowac na parze? Makaron juz wiem, ze tylko ciemny i ryz tez. Co jest wasza ulubiona przekaska kiedy juz nie mozecie wytrzymac a musicie cos zjesc (malo kaloryczne).Przepraszam jesli kogos urazilam tymi infantylnymi pytaniami ale ja dopiero zaczynam walke z kilogramami i wszystkie cenne wskazowki sie dla mnie licza. Fajnie miec swiadomosc, ze gdzies tam sa dziewczyny takie jak ja, ktore maja ten sam problem i chca pomoc..Wlasnie schrupalam mala bagietke z plasterkiem chudej szynki i juz nie moge sie doczekac az pobiegne do sklepu na przerwie po moje dietetyczne zakupy!Milego dnia!Alicjaxx

Żeby nie odczówć głodu przeżucając się na dietę 1000-1500ckl polecono mi powolną zmiane zasad żywieniowych.Np bied bez ziemniaków ale może być mięsko obsmażone na malutkiej ilości oleju. Chlebek dietetyczny lub ciemny. Serki w każdej postaci- żułty o niskiel zawartości tłuszczu. Polecają zupy gotowane bez udziału mięsa ale ja ogulnie nie lubie zup to sobie je podarowałam.Surówki bez śmietany. Owoce i warzywa w każdej ilości.
Podobno w piątek wyszła gazeta Glamur z poradami dietetycznymi- trzeba tam zaglądnąć !!!!!!!! iI przedewszystkim co mi powiedziała doktór że : przy odchudzaniu takim żeby były efekty długotrwałe musimy się uzbroić w cierpliwość. Lepiej wolniej gubić kilogramy ale skutecznie !!!!
Do zważenia mam jeszcze tydzień czasu (po 2 można porównywać). Zobaczymy co waga pokaże !!!!
monika733 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 11:06   #3490
dianowe
Rozeznanie

też mogę dołączyć do wspólnego odchudzania?
dianowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 11:35   #3491
misty82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dianowe Pokaż wiadomość
też mogę dołączyć do wspólnego odchudzania?
-----> pytanie retoryczne

A dziewczyny słyszałyście o czyms takim ,ze podczas okresu mozna jeść co sie chce i ile sie chce bo sie ani nie tyje ani nie chudnie do jest jakas inna przemiana materii i hormony inaczej działają itp ????co o tym sądzcie?? hihi dla mnie to często wymówka do "pożądnego pojedzenia" w "te dni"

19.IX.2009 Nasz dzień
misty82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 11:42   #3492
monika733
BAN stały

GG do monika733

Cytat:
Napisane przez misty82 Pokaż wiadomość
-----> pytanie retoryczne

A dziewczyny słyszałyście o czyms takim ,ze podczas okresu mozna jeść co sie chce i ile sie chce bo sie ani nie tyje ani nie chudnie do jest jakas inna przemiana materii i hormony inaczej działają itp ????co o tym sądzcie?? hihi dla mnie to często wymówka do "pożądnego pojedzenia" w "te dni"

Bardo bym chciała osobiście aby tak było ale uwierze w to jak zobacze jakieś potwierdzenie np. w czasopiśmie medycznym czy coś w tym stylu !!!!
Stary 2008-01-28, 11:55   #3493
black&white
Zadomowienie

Dot.: przyłącz się, min. 10 kg w dół- to wątek dla Ciebie

gobe, aaaaaaaaa, wspomniałaś o PLACKACH ZIEMNIACZANYCH
kocham je miłością bezwarunkową i wieczną
a ostatni raz jadłam je ponad 3 miesiące temu...
eh, życie jest ciężkie

misty - ale jaka fajna ta wymówka!
obawiam się, że niestety tak nie jest - ja wtedy przez tydzień mogłabym się obżerać czym dusza zapragnie

monika - w Glamour nic ciekawego nie odkryli (przynajmniej jak dla mnie, wszystko co napisali wiedziałam). ale kup, może Tobie pomoże, całkiem ok jest napisany artykuł o 5 zasadach

właśnie wstałam i jem na śniadanie wieśniaczka, rzodkiewkę i wasę - moje ulubione od tygodnia śniadanko.
a tak wogóle to dzisiaj mam 99 dzień diety, łohoho.
nie wierze, że już tyle wytrzymałam, naprawdę

pozdrawiam

było 90. jest 75. będzie 68.
black&white jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 12:01   #3494
monika733
BAN stały

GG do monika733

Znalazłam stronke z tabelkami o produktach i ilości w nich ckl i oczywiście podam ją dla wszystkich zainteresowanych !!!!!
Oto ona :
http://linemed.pl/nhealth_guide/details/id,71 .
Stary 2008-01-28, 12:17   #3495
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

misty82 Po czesci to prawda, ale tylko po czesci Wiem po sobie, ze wtedy przemiana materi jest szybsza
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 12:31   #3496
Dzika Ropucha
Zadomowienie

GG do Dzika Ropucha

Cześć Właśnie jestem po ćwiczeniach.Ale mam luzik w tym tyg. zwolniona jestem z 2 egzaminów i się cieszę jak głupia. Przynajmniej mam czas na ćwiczenia i przestrzegania mojej dietki-al jakoś z łatwością mi to przychodzi jak nigdy w życiu! zawsze mnie coś kusiło a teraz mam b. silną wole
Na dodatek oprócz moich ćw mam na zajęciach w niedziele co tydzień basen więc jestem jeszcze bardziej zmotywowana. No a na dodatek basen z kumplami z gr i to jeszcze jakimi hehe trzeba jakoś wyglądać w końcu!
Miłego popołudnia, narazie uciekam ale jeszcze tu wpadnę

12.03.2015 II Kreski
Dzika Ropucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 13:20   #3497
dianowe
Rozeznanie

168 cm
waga początkowa 76 kg
waga dzisiejsza 72,5 kg
waga docelowa 60 kg
dianowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 13:46   #3498
black&white
Zadomowienie

ja kończę pić l-karnitynę i zmykam na - dłuższy niż zazwyczaj - trening
znalazłam fajną stronkę apropo cellulitu - jak ktoś będzie chciał to zarzucę linka.

miłego popołudnia dziewczyny

Stary 2008-01-28, 14:22   #3499
misty82
Zadomowienie

Ja chce zarzucaj tego linka kurde w parze w tyciem idzie niesety przeklęty celulit i tak, brzuch,pupsko,uda i nawet ramiona mam juz "obcelulitowane":mad :wwwrrr
......................... ........................a zeby tego było mało to cholera jestem głodana n zjadłam na sniadanie jedna normalna kanapke ze zwykłego chleba i jedna ztyego ryzowego,potem porzegryzłam jabłko i czuje ssanie
bede dzielna

19.IX.2009 Nasz dzień
misty82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 15:09   #3500
KOKAINA
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez GobE Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakz tym alkoholem jest to ja Wam powiem;d Jak juz pic, to chyba lepiej wiecej niz mniej;p NAstepnego dnia ma sie takiego kaca ze nic do geby za przeproszeniem nie wezmiesz no i jakos kalorie sie wyrownaja. hehe
Czytałam gdzieś że po mocno zakrapianej imprezie trzeba przejść na bardzo ubogą kalorycznie diete minimum na 3 dni Tylko po to żeby wyrównać te kalorie i nie przytyć.

Cytat:
Napisane przez alusiaxx Pokaż wiadomość
czy lepiej jesc te niskokaloryczne wafle
Jedz pieczywo razowe, żytnie albo orkiszowe. Takie wafle na pewno nie mają tylu składników odżywczych co pyszny, zdrowy chlebek.

Cytat:
Czy moge bez umiaru jesc owoce(rozumiem, ze banany sie w to nie wliczaja, moze 1 czy 2)
Owoce niektórym utrudniają chudnięcie, dlatego nie warto ryzykować i trzeba ograniczyć ich spożycie. Najlepiej jeść je 2 razy dziennie i we wczesnych godzinach (przyjmuje się że do 16). Banany niepolecane, bo kaloryczne.

Cytat:
Czy moge jesc zolty ser z niska zawartoscia tluszczu ( wersja light) zamiast tych wszystkich serkow wiejskich itd?
Z żółtymi serami trzeba uważać (to dotyczy się nawet tych light). Można ale nie często. A nie lubisz twarogu? Ja sie nim wręcz opycham, bo te wiejskie też mi się już troche przejadły.

Cytat:
Co z miesem? Jak najlepiej jesc kurczaka? Rozumiem, ze smazyc raczej nie, ale ja mam taki olej w spray'u malo kaloryczny, co o nim myslicie. Moze gotowac na parze?
Kurczaka najlepiej zapiec, poddusić, można też ugotować na parze. Podsmażony może być ostatecznie, ale na oliwie najlepiej, no i nie za długo.

Cytat:
Co jest wasza ulubiona przekaska kiedy juz nie mozecie wytrzymac a musicie cos zjesc (malo kaloryczne)
Jogurt naturalny z garścią musli, jogurt naturalny z twarogiem i cynamonem, jajka na twardo/miękko...
KOKAINA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 16:29   #3501
black&white
Zadomowienie

o boże, boże, boże.
UMARŁAM
w życiu nie byłam tak wykończona jak po tym treningu.

wiecie co...
może zrzućcie tu czasem swoje pomysły na obiadki, bo ja jestem wybredna i jem dosłownie kilka potraw - zaczyna mi się nudzić. kolacje - spoko, śniadanka też, ale z tymi obiadami zaczynam mieć problem...

co do przekąsek, to ja tak jak kokaina

a link: http://www.poradnikzdrowie.pl/uroda/...-,1605_201.htm

Stary 2008-01-28, 16:32   #3502
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Wiecie co u mnie masakryczny dzień Najadlam się dziś słodyczy jak nie wiem - rogalik 7days na II śniadanie, na obiad zamiast czegoś normalnego Milka Lilla Stars Max [cała paczka!] nie wiem co się ze mną dzieje... Muszę od jutra wziąć się za siebie, bo to już przechodzi ludzkie pojęcie co ja wyprawiam Ech...

Ferie mi szybko minęły i teraz powrót do szkoły...

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 17:06   #3503
cider
Raczkowanie

GG do cider

witam i chyba zegnam
ja juz nie mam sil ,dalej w miejscu nic nie ubylo , jem w/g wskazuwek ktore dostalam na forum ILE DZIS ZJADLAM i tez nic od tygodnia ehhh ile mozna niektore z was chudna 1kg na tydzien a ja nawet pare deko nie moge co jest ze mna nie tak?????????
cider jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 17:15   #3504
black&white
Zadomowienie

cider, może zastój?
ja miałam kiedyś 3 tyg zastoju i myślałam, że mnie coś trafi.
przeczekałam i teraz ładnie idzie...

dalej 60 kg?

Stary 2008-01-28, 17:22   #3505
cider
Raczkowanie

GG do cider

Cytat:
Napisane przez black&white Pokaż wiadomość
cider, może zastój?
ja miałam kiedyś 3 tyg zastoju i myślałam, że mnie coś trafi.
przeczekałam i teraz ładnie idzie...

dalej 60 kg?

tak dalej 60!!!!! nawet w sobote juz nie podalam wagi bo mam dola jem 5 razy dziennie w/g wskazowek bo w czesniej wiem bylo zle ale szybko wdalam poprawki i myslalam ze bedzie jakos je widac a tu nic ehhhh juz sama nie wiem co mam myslec o tym wszystkim glodzic sie nie chce bo to do niczego nie prowadzi a wspomagaczy tez nie chce bo po nich jest efekt jo-jo
cider jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 17:48   #3506
GobE
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cider Pokaż wiadomość
witam i chyba zegnam
ja juz nie mam sil ,dalej w miejscu nic nie ubylo , jem w/g wskazuwek ktore dostalam na forum ILE DZIS ZJADLAM i tez nic od tygodnia ehhh ile mozna niektore z was chudna 1kg na tydzien a ja nawet pare deko nie moge co jest ze mna nie tak?????????
Cider moja droga!
Nie przejmuj sie, wazne ze w gore nie idzie.
JA przytylam widzisz, tez sie poczatkowo zalamalam, teraz jest mi troche z tym lepiej ale rewelacja bym tego nie nazwala...;/

ide se poplakac, moze po tym mi ulzy. To nie z pwodu diety, kilogramow.. tak poprostu, chce do domu

"Podroz tysiaca mil zaczyna sie jednym malym krokiem"
GobE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 19:35   #3507
madzia223
Raczkowanie

GG do madzia223

Witam...
Dzisiaj to chyba ja mam dzień załamania ech zjadłam dzisiaj troche słodyczy i mam wyrzuty sumienia.Trace motywacje nie wiem czemu...
Jutro znów muszę sie do galopu wziąść ... Pozdrawiam

madzia223 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 19:36   #3508
dancer_in_the_dark
Raczkowanie

a ja nic nie schudłam...

dancer_in_the_dark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 19:48   #3509
Dzika Ropucha
Zadomowienie

GG do Dzika Ropucha

Nie załamywać się kobiety Najpierw zastój a potem sie nie obejrzyz jak będzie spadać-niektórzy tak mają. Moja kumpela np. odchudzała się i nic kompletnie ale sie nie poddawała i jak jej potem zaczęła waga spadać to coraz łatwiej jej było. A jaka z niej laska... Musze jej dorównać a co!
Więc sie nie poddawaj cider- jesteśmy z tobą! Dasz rade

12.03.2015 II Kreski
Dzika Ropucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 20:15   #3510
agness51
Zakorzenienie

Cider - cierpliwości
Zmierz obwody .

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości