styl American Girl część II - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-28, 21:58   #3481
natural-love
Zakorzenienie

Dot.: styl American Girl część II

Cytat:
Napisane przez atenaz Pokaż wiadomość
mam takie butki ja ona na tym zdjęciu, sklep CCC, 70 PLN niezwykle wygodne
Mam tez podobne, ale z Deichmana

Cytat:
Napisane przez The Fame Pokaż wiadomość
zdjęcia mam z jednej stronki fitnesu i odchudzania.Talię rzeczywiście któraś zgadła-ma 55 cm;] no i proszę wszystko co mam;]4 zdjęcie gdy miała lat 15-16 teraz ma 20.
szok... 55 cm... wyglada jak by miala z 50... ja mam 58-59, i wyglada to normalnie, nie wyroznia sie, po prostu zwyczajnie... a u niej robi niesamowite wrazenie! piekna ma figure, ale kosztuje ja to wiele wyrzeczen i wysilku.

aha powiedzcie, czy rozstepy moga sie zrobic od tak sobie? No bo mowi sie ze jak sie zgrubnie i schudnie to moga sie pojawic, albo jak sie szybko urosnie w wieku dojrzewania, ale chyba moga rownie dobrze pojawic sie od hormonow? juz je widze od jakiegos czasu i to dluzszego, bo jakies 1,5 roku,wtedy mialam stala wage nie skakala jak teraz, a rozstepy jak byly tak sa, mam na udzie z boku ;/

Zaufanie to piękny dar - buduje się je latami, traci w ciągu sekundy...

natural-love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 22:04   #3482
DJADKJGU
BAN stały

ja po hulahopie zrzucilam w talii i teraz mam 55,5 (dopoki sie nie objem, wtedy od razu mi wyskakuje brzuszek i zostaje przez jakas godzine :P)
DJADKJGU jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 22:06   #3483
natural-love
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DJADKJGU Pokaż wiadomość
ja po hulahopie zrzucilam w talii i teraz mam 55,5 (dopoki sie nie objem, wtedy od razu mi wyskakuje brzuszek i zostaje przez jakas godzine :P)
wow to masz talie jak ona ile czasu krecisz dziennie? i ile cm Ci spadlo, oraz w jakim czasie?
musze miec motywacje

Stary 2008-05-28, 22:09   #3484
Chii1986
Zakorzenienie

Myśle,że hormony też mają wpływ ale przede wszystkim chodzi o rozciąganie się skóry... właśnie jak się rośnie,tyje/chudnie gwałtownie, jest w ciąży....
jak rozstępy są fioletowe to można jeszcze je zlikwidować,smarować kremami itp. ale jak są białe to już raczej nic nie pomoże...ja pamiętam miałam fioletowe w okresie dojrzewania ale wtedy nie wiedziałam o co kaman i niczym nie smarowałam...
ja mam cały tyłek w rozstępach,trochę ud i dół pleców...nawet nie liczę ile ich jest ale wyglądam jak pręgowany tygrys. Na mojej jasnej skórze tego nie widać ale jak się trochę opale albo użyję samoopalacza to widać piałe paski...bo rozstępy się nie opalają.

ktoś kiedyś na wizażu pisał,że właśnie masaże, szorowanie rękawicą itp. też pomagają na rozstępy, podobno też maść Cepan na blizny ja ją mam ale nie używam.... wydaje mi się,że to może pomoc ale zlikwidować całkiem już nie bo to jednak trwałe zmiany nie tak jak cellulit.
Stary 2008-05-28, 22:11   #3485
DJADKJGU
BAN stały

u mnie wogole jest smieszna rzecz z ta talia bo mi sie wydaje ze od momentu cyklu mam roznie. no ale jeszcze niedawno mialam w najlepszym momencie 57,5-8 okolo, w najgorszym albo w stanie objedzenia 61 nawet. cwicze okolo miesiaca-poltora, nie wiem dokladnie i wlasnie ostatnio tak stalam przed lustrem i pomyslalam ze sie zmierze bo wygladam duzo lepiej patrze a tam 55,5
codziennie cwicze tak 20-30 minut, wczesniej robie przez 4 minuty brzuszki, a po rozciagam miesnie brzucha. to chyba najprzyjemniejsze i najskuteczniejsze ciwczenie jakie praktykowalam jak juz zalapalam jak tym dlugo krecic to teraz te 20 minut bez przerwy robie
Stary 2008-05-28, 22:22   #3486
Trista
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez natural-love Pokaż wiadomość
Mam tez podobne, ale z Deichmana

szok... 55 cm... wyglada jak by miala z 50... ja mam 58-59, i wyglada to normalnie, nie wyroznia sie, po prostu zwyczajnie... a u niej robi niesamowite wrazenie! piekna ma figure, ale kosztuje ja to wiele wyrzeczen i wysilku.

aha powiedzcie, czy rozstepy moga sie zrobic od tak sobie? No bo mowi sie ze jak sie zgrubnie i schudnie to moga sie pojawic, albo jak sie szybko urosnie w wieku dojrzewania, ale chyba moga rownie dobrze pojawic sie od hormonow? juz je widze od jakiegos czasu i to dluzszego, bo jakies 1,5 roku,wtedy mialam stala wage nie skakala jak teraz, a rozstepy jak byly tak sa, mam na udzie z boku ;/
chyba moze byc tak, ze od hormonow powstaja rozstepy. waze 46 kg przy wzroscie 164. nigdy nie mialam wiekszych wachan wagi.
a rozstepy po bokach kolan <tam gdzie tworzy sie taka bula kiedy sie siedzi> mam od okresu dojrzewania. za cholere nie moge sie ich pozbyc.
do tego rozstepy na tylku <a mam plaski jak deska> no i na piersiach, ale one mi troszke urosly
Stary 2008-05-28, 22:25   #3487
slonko8918
Zakorzenienie

Ja mam tylko na piersiach rozstępy i nie mogę się ich niestety pozbyć, ale jak zaczynałam dojrzewać bardzo szybko i duże i dużo mi urosły Byłam płaska, płaska i nagle ciach i baloons

Szyciolandia
slonko8918 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 22:27   #3488
Chii1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slonko8918 Pokaż wiadomość
Ja mam tylko na piersiach rozstępy i nie mogę się ich niestety pozbyć, ale jak zaczynałam dojrzewać bardzo szybko i duże i dużo mi urosły Byłam płaska, płaska i nagle ciach i baloons
zazdroszczę tych baloons
Stary 2008-05-28, 22:30   #3489
eveline01
Rozeznanie

od jutra zaczynam krecic

a6w 8/42

bo dwie połowy razem znaczą idealny stann <3

eveline01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 22:30   #3490
natural-love
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chii1986 Pokaż wiadomość
Myśle,że hormony też mają wpływ ale przede wszystkim chodzi o rozciąganie się skóry... właśnie jak się rośnie,tyje/chudnie gwałtownie, jest w ciąży....
jak rozstępy są fioletowe to można jeszcze je zlikwidować,smarować kremami itp. ale jak są białe to już raczej nic nie pomoże...ja pamiętam miałam fioletowe w okresie dojrzewania ale wtedy nie wiedziałam o co kaman i niczym nie smarowałam...
ja mam cały tyłek w rozstępach,trochę ud i dół pleców...nawet nie liczę ile ich jest ale wyglądam jak pręgowany tygrys. Na mojej jasnej skórze tego nie widać ale jak się trochę opale albo użyję samoopalacza to widać piałe paski...bo rozstępy się nie opalają.

ktoś kiedyś na wizażu pisał,że właśnie masaże, szorowanie rękawicą itp. też pomagają na rozstępy, podobno też maść Cepan na blizny ja ją mam ale nie używam.... wydaje mi się,że to może pomoc ale zlikwidować całkiem już nie bo to jednak trwałe zmiany nie tak jak cellulit.
Tyle ze kiedy sie zrobily to waga stala mi w miejscu kiedy sie zrobily, jesli chodzi o wzrost to roslam bardzo wolno, i szybko przestalam w ogole rosnac, tak od 1okresu coraz wolniej i tak stoje z 160 do dzis. Rozstepy sa takie ciemne... myslalam ze to juz najgorszy stopien, to pocieszylas mnie, moze je jakos zlikwiduje, mam krem goodbye celullite moze na rozstepy tez sie przyda. I oczywiscie szorstka rekawica o ile to cos pomaga, nic z nimi nie robilam wstyd przyznac, to chyba przez lenistwo.

Stary 2008-05-28, 22:32   #3491
slonko8918
Zakorzenienie

Nie ma czego czasem sprawiają mi kłopot, miałam największe piersi w liceum w całej klasie A mam jedynie a może aż miseczkę C, wiem wiem, że dziewczyny mają większe, ale ja mam średnie ale i tak wszyscy podkreślają, że mam zaje... piersi A koleżanki chcą by troszkę im dać, ale takie za duże piersi też nie wyglądają za ładnie Jaka ja jestem skromna

Szyciolandia
slonko8918 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 22:32   #3492
DJADKJGU
BAN stały

moja mama rozstepy wyleczyla naszym lekiem na wszystkie doelgliwosci skory - kolagenem :P i to prawde ze ciemne jeszcze nie sa zle.
Stary 2008-05-28, 22:36   #3493
Czekolada83
BAN stały

Cytat:
Napisane przez vikuniaa Pokaż wiadomość
Czekoladka, ja zaspokoje Twoje pragnienie i wkleje swoja pupe, bo tez jestem szczuplutka, ale tylek mam wystajacy .
matko jaka masz figurke! pupa cudowna

Cytat:
Napisane przez Chii1986 Pokaż wiadomość
w walce z cellulitem najważniejsza jest systematyczność a ja nie jestem w tym dobra..albo zapominam albo nie mam czasu albo mi się nie chce:/ no i jeszcze świadomość,że walka z celliulitem to trochę jak walka z wiatrakami mnie dobija, poza tym mam rozstępy bo jako nastolatka bardzo szybko urosłam...no ale na to już na pewno rady nie ma...chyba,że jakiś zabieg.
Ale ogólnie wielkich kompleksów nie mam, mogło być gorzej....

a na cellulit to masaż szorstką rękawicą ..banalne ale mi pomaga. No i ćwiczenia na pupę żeby nie była obwisła...nie znam zbyt wielu ale wystarczy podczas siedzenia ściągać mięsnie pośladków albo chodzić na palcach ze ściśnietymi pośladkami... kiedyś tak robiłam i mięśnie mnie bolały wiec coś w tym jest...
jakbyście znały jakieś ćwiczenia na zgrabną pupę to czekam na rady

a to na zamówienie Czekolady...mój wielki tyłek tylko te 2 zdjęcia znalazłam, dodałam lekką opaleniznę żeby Was nie wystraszyć.
nie jest wielki, ale jest.. nie to co u mnie.

normalnie plakac mi sie zachcialo, macie takie zgrabne tylki a ja nic nie mam tysiac razy dziennie patrze na niego w lusterku, raz udaje ze go mam raz zlamuje rece najgrzej ze spodniami jest i zakladaniem bluzek do paska bo wed wszystko sie odslania a nie ma co

ale jak to babka mi powiedziala ostatnio w sklepie: dostalam za o co innego.. i tego sie bede trzymac.
Czekolada83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 22:39   #3494
Chii1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czekolada83 Pokaż wiadomość

normalnie plakac mi sie zachcialo, macie takie zgrabne tylki a ja nic nie mam tysiac razy dziennie patrze na niego w lusterku, raz udaje ze go mam raz zlamuje rece najgrzej ze spodniami jest i zakladaniem bluzek do paska bo wed wszystko sie odslania a nie ma co

ale jak to babka mi powiedziala ostatnio w sklepie: dostalam za o co innego.. i tego sie bede trzymac.
racja każdy ma mocne strony...Ty masz dużo mocnych stron wiec się ich trzymaj
Stary 2008-05-28, 22:40   #3495
DJADKJGU
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Czekolada83 Pokaż wiadomość

nie martw sie ja tez nie mam tylka dlatego talie cwicze mocno zeby jakos narobic ten brak
Stary 2008-05-28, 22:48   #3496
LilyHoney
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez atenaz Pokaż wiadomość
mam takie butki ja ona na tym zdjęciu, sklep CCC, 70 PLN niezwykle wygodne
To może to jednak nie fake Bo w sumie nie widziałam nigdzie indziej jej fotek...

A co do hula hop to fajna rzecz, taka talia to marzenie No i mam w związku z tym takie pytania... Czy trzeba stosować jeszcze jakąś dietę żeby zrzucić jakieś cm? I czy przy ich zrzucaniu chudnie się też w biuście (tzn. zmniejsza się obwód pod biustem) i w biodrach?
LilyHoney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 22:51   #3497
DJADKJGU
BAN stały

w biuscie raczej nie, bo ta czesc w gore wogole nie pracuje. w biodrach nie wiem, ale nie daj Boze w moim wypadku ;P co do diety tez nie powiem, ja jem normalnie caly czas, jedyna roznica to ze z coli pitej litrami codziennie (pelne uzaleznienie) prawie sie przerzucilam na cole zero :d
Stary 2008-05-28, 22:52   #3498
Miśka84
BAN stały

Nigdy mnie myślałam, że szczupłe dziewczyny mogą mieć rozstępy... Jestem w szoku.
Ja jestem b. wysoka, urosłam b. szybko, szybko też mi się przytyło od ostatniego roku, ale nie mam ani jednego rozstępu. Naprawdę dziwne.
Rozstepy ma np. mój chłopak, ale to od ćwiczenia na siłowni i moja siostra, bo przytyło się jej z 15 kg Ale nie wyobrażam sobie, dlaczego u Was mogły się pojawić...
A co cellulituu - to znacie cos co wam naprawdę pomogło? Nie tylko ujędrnic skórę, ale też zlikwidować cell?
Miśka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 23:00   #3499
natural-love
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miśka84 Pokaż wiadomość
Nigdy mnie myślałam, że szczupłe dziewczyny mogą mieć rozstępy... Jestem w szoku.
Ja jestem b. wysoka, urosłam b. szybko, szybko też mi się przytyło od ostatniego roku, ale nie mam ani jednego rozstępu. Naprawdę dziwne.
Rozstepy ma np. mój chłopak, ale to od ćwiczenia na siłowni i moja siostra, bo przytyło się jej z 15 kg Ale nie wyobrażam sobie, dlaczego u Was mogły się pojawić...
A co cellulituu - to znacie cos co wam naprawdę pomogło? Nie tylko ujędrnic skórę, ale też zlikwidować cell?
Mysle ze w moim przypadku od tabletek anty. To przeciez porzadna dawka hormonow, jesli bierze sie je przez dlugi okres czasu to napewno ma to jakis wplyw, i chyba waga nie ma nic do rzeczy niestety.

Stary 2008-05-28, 23:03   #3500
Irja
Zakorzenienie

Cytat:
Moja dobra kumpela będąc w USA kupiła sobie mnóstwo ciuchów i kosmetyków, a najlpesze to, że prawie wszystko za 1 dolara Zwariowałam jako zobaczyłam te góry ciuchów, które przywiozła.
Aż mi ślinka pociekła na myśl o zakupach w NYC
Ach, ale na razie tylko w marzeniach...

Cytat:
Co do balsamów to bardzo mocno opala J&J, słyszałam od innych osób po jego użyciu, że mam piękny kolor opalenizny. No, ale jak zaczął delikatnie schodzić porobiły się plamy, więc go odstawiłam. Ale moim zdaniem jak już coś stosować, to on jest najlepszy ze wszystkich "marketowych". Ja musze sobie kupić na lato nie brązujący, ale rozświetlający Dove - na plażę super błysk.
Używałam tego J&J i muszę powiedzieć, że efekty były bardzo fajne już na drugi czy trzeci dzień wujek pytał się: "a gdzie ty się tak opaliłaś?"
Ostatnio kupiłam brązujący AA ale w ogóle mi się nie sprawdził. Po paru dniach pomarańczowa skóra.

vikuniaa, masz bardzo ładną figurę i nie uważam żebyś miała odstającą pupę
Stary 2008-05-28, 23:16   #3501
Miśka84
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gwiazdka1888 Pokaż wiadomość
masz switny tyłek i nie jest wcale duzy zebys zobaczyla mój odstaje na kilometr!!!
nie jest może gruby ale mega odstający
wiec twoj dla mnie jest akurat
Dziewczyny - nie ogladacie amerykańskch filmów? Im większy tyłek tym lepiej Przyszła w końcu moda na tyłki ala J.Lo, z czego ja się cieszę.
Moim zdaniem na tyłek najlpeszy jest stepper - ćwiczyłam przez 3 miesiące regularnie, aż zajechałam stepper i się rozpadł:P - i efekty mam do dziś, mimo że minął ponad rok, a tyłek z bezkształtnej masy zrobił się jędrny i krągły
Stary 2008-05-28, 23:18   #3502
DJADKJGU
BAN stały

Cytat:
Dziewczyny - nie ogladacie amerykańskch filmów? Im większy tyłek tym lepiej Przyszła w końcu moda na tyłki ala J.Lo, z czego ja się cieszę.
Moim zdaniem na tyłek najlpeszy jest stepper - ćwiczyłam przez 3 miesiące regularnie, aż zajechałam stepper i się rozpadł:P - i efekty mam do dziś, mimo że minął ponad rok, a tyłek z bezkształtnej masy zrobił się jędrny i krągły
ile kosztuje stepper?
Stary 2008-05-28, 23:25   #3503
Miśka84
BAN stały

Cytat:
Napisane przez DJADKJGU Pokaż wiadomość
ile kosztuje stepper?
Na all mozna kupić nowy nawet za 80 zł, taki sam w sklepie kosztuje z 200-250 zł. Są też droższe... Ale efekty naprawdę sa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-28, 23:37   #3504
Czekolada83
BAN stały

ja ostatnio biegam z coreczka po domu bo jest na etapie nauki chodzenia i powiem wam tak, pozycja pochylona ko kata prostego, nogi szeroko rozstawiona i calymi stopami robic duze kroki, po kilku kyrsach po domu tyle az mnie piecze! ale to pewnie zrujnuje kregoslup wiec odpada. Ostatnio na solarium przyszla babka w takich spodniach nike do cwiczen, lycra az sie blyszczaly i mega obcisle byly, takie legginsy. No i z tylu wygladala jak by miala plaska pupe bo nie miala duzej roznicy miedzy - jakby to ujac... koncem posladka a udem, ale z boku bardzo odstawala jej ta pupa, i wysoko byla, ogolnie miesnie brzucha ladnie miala wyrzezbione bo miala krotka bluzke wiec na pewno tylek do efekt cwiczen. Wygladal rewelacyjnie, sgrabny taki i jak usiadla na krzeselku to okragle pilki jej sie zrobily.
Boze ja maniak jestem, jak stary zboczeniec laze i gapie sie na tylki...

a co pojecia im wiekszy tym lepszy jak miska pisze to ja tez tak mysle ale ostatnio w sklepie mojego tz baba potracila i powiedzial ze pcha sie z gruba dupa.. :/ ja mowie ze nie jest gruba tylko spora i zgrabna a on ze za wielka ma a byla naprawde zgrabna wiec nie kazdemu sie to podoba. musi tez pasowac do reszty.

moja mysle po cwiczeniach bylaby ok bo jest za co zlapac tylko w spodniach wyglada beznadziejnie,
Czekolada83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 23:55   #3505
Miśka84
BAN stały

Generalnie w Polsce jest taki stereotyp, że im chudsza tym lepsza Ale mniej szczupłe dziewczyny moga się pocieszac, że powoli idzie do nas ta moda na "duże tyłki"
Stary 2008-05-29, 08:17   #3506
vikuniaa
Zakorzenienie

Dziękuję Czekoladko.
Sama z chęcią zaczęłabym 'kręcić', bo w talii mam ok.60cm. Czy średnica hula-hopu ma znaczenie? Bo gdzie ja takiego giganta bedę trzymać?
Wczoraj zaczęłam a6w, brzuszki skrętne na talię i coś na uda i pupę.
Czekoladko, na pupę polecam tak-oprzyj się na kolanach, dłonie na ziemi (jak piesek ). Podnos nogi do góry tak, jakbyś chciała dosięgnąć głowy. Ja zauwazyalm, ze pomaga
Stary 2008-05-29, 08:25   #3507
duskie
BAN stały

GG do duskie

a ja wczoraj byłam na zakupach, powiem Wam szczerze, że na całą wielką galerię znalazłam jedną rzecz którą mogłabym kupic, no i kupiłam ;p niebieską bluzkę w Housie z arbuzem, nie wiem moim zdaniem jest w stylu AG do białych spodenek krótkich cud miód <3 :p chce kupic jakies jeansy w stylu AG ale nic nie znalazlam
duskie jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-29, 08:47   #3508
siokoladka
Zakorzenienie

GG do siokoladka

Apropo pup niedalej jak tydzień temu widziałam w sklepie majtki z wszytymi jakimiś poduszkami żeby podnosiły i zaokrąglały pupe, generalnie byłam w lekkim szoku podobnie jak moja mama
siokoladka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 08:56   #3509
duskie
BAN stały

GG do duskie

Cytat:
Napisane przez siokoladka Pokaż wiadomość
Apropo pup niedalej jak tydzień temu widziałam w sklepie majtki z wszytymi jakimiś poduszkami żeby podnosiły i zaokrąglały pupe, generalnie byłam w lekkim szoku podobnie jak moja mama
nie pamietasz w jakim sklepie ? ;p
duskie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 09:04   #3510
siokoladka
Zakorzenienie

GG do siokoladka

Cytat:
Napisane przez duskie Pokaż wiadomość
nie pamietasz w jakim sklepie ? ;p
To nie była żadna sieciówka zwykłe stoisko z bielizną w Galerii Carrefoura
siokoladka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości