|
Notka |
|
Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wasze opisy na GG - część VIII
Kiedy byłyśmy małymi dziewczynkami wierzyłyśmy w bajki, fantazjowałyśmy jakie będzie nasze życie-biała suknia, królewicz, który zabierze nas do zamku na szczycie góry. Wieczorem w łóżku zamykałyśmy oczy... i wierzyłyśmy gorąco, że marzenie się spełni. Ale człowiek dorasta, któregoś dnia otwiera oczy i bajka pryska.. Poprostu któregoś dnia odkrywacie, że bajka może być trochę inna niż sobie wymyślicie. Zamek może nie być zamkiem. I nie ważne czy będzie się żyło długo i szczęśliwie... Ważne, że jest się szczęśliwym teraz... Pomaluje Cię całego złotą farbą i już będe wiedziała, że posiadam cały skarb świata. Nikt nie ucieknie przed głosem serca-dlatego lepiej Go słuchać... Cytaty filozofów...dziadków ostrzegających nas,abyśmy nie trwonili czasu...tych cholernych poetów wzywających by chwytać dzień.A jednak czasem...musimy to przeżyć sami.Musimy popełniać własne błędy.Musimy wymyślić własne maksymy.Musimy umieć drążyć, hamować,przewlekać, póki sami...nie zrozumiemy że wiedza jest lepsza niż domysły...że przebudzenie jest lepsze niż sen.I że nawet największe niepowodzenie...nawet najgorszy, najbardziej|nieodwracalny błąd...jest 100 kroć lepszy niż nie podjęcie próby. Nie jesteśmy sami.Świat się zmienia, a my razem z nim. Prowadzą i chronią nas anioły. Pod koniec dnia,kiedy zbliża się on ku końcowi, chcemy tylko być blisko kogoklwiek... Nikt nie wierzy, że jego życie będzie po prostu takie sobie, Wszyscy myślimy, że będzie nam wspaniale. Wykorzystajmy szczęście, które nam się przydarza i pomóżmy mu, tak jak ono nam pomaga. Gdy nie możemy zawrócić, jedyne, co pozostaje, to iść na przód. Są rzeczy, od których nie można uciec i są...inne, o których nie chce się wiedzieć Pamiętaj, że każdy dzień jest inny, każdy poranek kryje w sobie cud, magiczną chwilę, gdy stary świat ulega zniszczeniu, a w jego miejsce powstaje nowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Rozeznanie
|
Mam prośbę. Potrzebuję opisów o tym, że zależy mi na pewnym chłopaku. Chce dać mu to do zrozumienia. Mogą być dosłowne.
![]() Liczę na Was! Z góry dziękuję. ![]() ______________ a gdyby świat kręcił się w drugą stronę. pokochałbyś mnie? i nie śpij już więcej z dala ode mnie. marznie mi serce. Pozbaw mnie uczuć na jeden wieczór .. chciałabym być kiedyś na jej miejscu... Wszystko, co nie jest tobą, jest bez sensu.
![]() |
#3483 |
Zakorzenienie
|
Little Ballerina. -
![]()
' Czasami jest tak, że brakuje nam czegoś, ale sami nie wiemy czego. w poszukiwaniu pożądanego elementu, gubimy bezpowrotnie malutkie chwile, które spajając się w całość tworzyłyby jeden wielki ogrom szczęścia.' |
![]() ![]() |
![]() |
#3484 | |
xoxo
|
Cytat:
![]() _______ Przywołuję wspomnienia które odeszły Ale pewnie robię to źle To wszystko Twoja wina Nazwałeś mnie 'Piękną' Wywróciłeś moje życie do góry nogami Próbuję wymyślić co mogę jeszcze powiedzieć Sprawić że wrócisz i że będzie tak jak dawniej Nigdy nie pociągnęłabym za spust Ale ryczałam za to tysiące razy już nic nie może zatrzymać mojego przerywanego upadku. Widzisz, moje dni są zimne bez ciebie. / See my days are cold without you I moje serce nie może znieść tego więcej. Mimo wszystko biegnę z powrotem do ciebie. Kochanie, nie wiem dlaczego tak źle mnie traktujesz. Powiedziałeś, że mnie kochasz, że nie ma nikogo ponad mną. Chłopcze, wiesz, że naprawdę cię kocham. Widzisz, kiedy zdobywam siłę, by odejść. Zawsze mówisz, że mnie potrzebujesz. I jestem słaba, bo ci wierzę. I jestem wściekła, bo cię kocham. Kochanie dlaczego mnie ranisz, zostawiasz i niszczysz?
![]() |
#3485 |
Zadomowienie
|
Kręci się zegar i wciąż od nowa ta budowa marzeń ponad stan.
Spotykam Ciebie, mamy siebie, ale nie wiem, czy długo bedzie tak. sranie w banie. alpinistka? nie porpostu kocham góry. Prawdziwa miłość jest czymś wyjątkowym. Zdarza się mniej więcej dwa albo trzy razy na wiek. Poza tym - próżność lub nuda.
![]() |
#3486 |
Raczkowanie
|
Wielkie dzięki ![]() Całkiem fajna nutka ;DD ____________ Takie tam : Bez Ciebie moje życie jest jak dziura ozonowa.. Czy Wyjdziesz za mnie? Kochanie odpowiedz bardzo tego pragne.. Me Serce Dla Ciebie Będzie Bic Zawsze.. Wiem ze razem bedzie nam jak w 7 niebie ![]()
#3487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj mi powód, abys nie był mi obojetny. bo to Ty sprawiasz, że czuję zapach szczęścia. (; Bo dwie połowy razem znaczą idealny stan ! byłoby miło i pięknie. wesoło i namiętnie...(; Chcę doprowadzić Cię do szaleństwa! nie wiem czy Ci będą odpowiadać ... _______________ nie ma mowy, że ja kiedykolwiek stracę dla ciebie głowę Daj mi klucze do twojego wnętrza Chłopaku używasz mojej prawdy do nienawiści Pocałunki nigdy nie kłamią jesteśmy bliscy strefie niebezpieczeństwa moje serce nie chce słuchać Owacje na stojąco! Woah oh oh taak jestem gorąca a Ty kotku tego nie dostaniesz Jestem obłąkana, ale tylko trochę Bucham płomieniem Tłukę naczynia na Twojej głowie Palę na ogniu błoto ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3488 |
Rozeznanie
|
Zabierz kolor z moich źrenic i pomaluj nim swój świat.
Zapijaczyły mi się myśli. utracone zmysły zęby z cukru różowego Po doskonałej nocy rozplatamy bezimienność. Giną w ciszy słowa, nadchodzi świt twoich ust... Jestem szalona, ale twój zapach po prostu kocham. raz dwa tik tik szał przyszedł, zapukał i znikł Wbiłeś widelec w moje serce. Czasem na natrętne myśli trzeba huknąć jak na sforę psów.! Przekładam życie do jutra. Lubię tę przestrzeń między tym co mogę a twoim trybem przypuszczającym.
#3489 |
Rozeznanie
|
A przyszłość znika we mgle - daleko
Za dobro odebrałam zło. Za prawdę kłamstwo. Kiedy rozpłakałam się jak dziecko na widok krwi powiedzieli, że udaję Otworzyłam się przed przyjaciółmi - przyjaciele mnie sprzedali Przemieniłam frustrację w siłę Miałam kiedyś jedną twarz. Teraz mam dwie. I każda z nich tak prawdziwa. A nasze serca biją już jakby sztucznie. Tobie pokażę wszystkie moje blizny. Cisze kocham i jej się boję. Ukrywasz słabość i ułomność Jak zabić pustkę w sobie? Nie masz czasu na współczucie Nie uciekaj ode mnie |
![]() ![]() |
![]() |
#3490 |
Raczkowanie
|
ile mnie tu ominelo. ;O
jakies ponad 50 stron. ![]() ___Uciekaj stąd i zabierz wszystkie nasze dni. ___Obrazy wspomnień, na których razem ja i Ty. ___Wyblakłe kalendarze i daty naszych marzeń. ___Uciekaj już i powiedz, że to moja wina. ___Oślepiające światła naszych pięknych miast. ___Patrzymy w górę i tak każdego dnia. ___Zbyt szybko minął kolejny rok. ___Czasem przed oczyma przemknie Twoja twarz. ___Że jeszcze pamiętasz, że jeszcze mnie znasz. ___Kochana czasem jestem, powiedziałbyś nie znając mnie. ___Więźniem w dalekiej krainie gdzie zawsze cierpi,kto nie powinien. ___Dotyk dłoni Twoich zniewala mnie. ___Ty zbliżasz się,całujesz mnie. ___Daj mi pewność,że ty jesteś wszystkim,za czym tęsknię lub odejdź.
![]() |
#3491 | |
Zakorzenienie
|
miło mi takie coś słyszeć ;*
Cytat:
___________ nauczona od mężczyzn jak korzystać z seksu ubrana w Twe uczucia daj siebie bez końca Łatwo spaść ze szczytu w otchłań przepaści Ze skrajności w skrajność A wokół dwa miliony myśli Niby tak mamy na życie tysiąc siedem chwytów Może moje myśli wcale nie są moje Boję się pomysłów mego umysłu Mój umysł to bestia Nie mów, że łatwo kochać.
![]() |
#3492 |
Przyczajenie
|
dziewczyny uwielbiam Wasze opisy. <333
coprawda nie udzielam się tytaj, ale regularnie 'kradnę' (; mam nadzieje, że mnie nie zbijecie za to że was o coś proszę. przeglądam wszystkie wątki od początku, ale nie trafiłam na nic pasującego do mojej sytuacji. więc. zalezy mi n pewnum panu. i on o tym wie, ale postanowiliśmy zostać jedynie przyjaciółmi. i kiedy on pytał mnnie czy nie jestem na niego zła odpowiedziałam, że nie. a teraz strasznie zauję tego. więc proszę o takie opisy mówiące o tym, że załuję tego i nadal mi na Nim zależy. z góry dziękuję. i przepraszam. (; coś odemnie: zagubiłam się w raju. obym nigdy nie otworzyła oczu. jesteś jedynym którego potrzebuję. Spójrz w moje oczy, możesz zobaczyć ile dla mnie znaczysz..
![]() |
#3493 |
Wtajemniczenie
|
i nie oglądać nigdy się.
Jest jeszcze dla mnie kąt na Ziemi - kąt jak twe ramiona - rozwarty. Wyszliśmy nadzy do siebie Z nocy na światło dzienne... Ze mną można tylko W dali znikać cicho. <3 odchodząc zabierz mnie proszę weź mnie też... Tańcz gdy w klubie błyszczy ultrafiolet. Wiesz, że mam styl gorętszy niż Etna!. Jesteś laską ostrą jak tabasco non stop. Yo lala błyszczysz jak szmaragd, mój styl cię porwie ;] Jesteś gorącą salsą, moją szansą, odsłoń tamto. : ) Trenuję: Fanta plus Polmos Premium ;D | weekend! / takie pomieszane, potuningowane ![]() a Wy dziewczyny jak zawsze wszystkie cudowne!
#3494 |
xoxo
|
Wymorduj ten zdrowy rozsądek w umyśle / To kill off this common sense of mine
Powiedz mi, powiedz mi, czy czujesz tę przyjemność? / Tell me, tell me, do you feel the pressure now? Boże, spraw żeby to upadało szybciej niż ja się zakochuję / Will god make it fly faster than I'm falling in love. Moje usta są suche wraz ze słowami, których nie mogę wyrazić / My mouth is dry with words I cannot verbalize Daj nam życie jeszcze raz, bo chcemy po prostu być całością Trzymając się wątłej cierpliwości
#3495 |
Raczkowanie
|
Chodź tu. Każdy może się pogubić. W środku jestem dalej tym, kim byłam i choć ścieżki są zawiłe, tyle razy prowadziłam. Kotku, teraz, gdy już wszystko jest gotowe by wyruszyć w drogę, nie mogę pozwolić Ci tak odejść. Koniec końcem, zawsze po burzy wychodzi słońce, Uuu, awaria, kocham Cię jak wariat. Stój, od zawsze chciałaś mieć ten wariant. ONI nam zazdroszczą. Kotku, wygraliśmy siebie w TotoLotku.
#3496 |
Przyczajenie
|
o If it’s bitter at the start, then it’s sweeter in the end(...)
/Jeśli z początku jest to gorzkie, na końcu będzie to słodsze(...) o Give me more, give me more babe, I just want more... /Daj mi więcej, daj mi więcej, skarbie Po prostu, chcę więcej! o You'll still be my star Baby cause in the dark... /Ale Ty zawsze będziesz moją gwiazdą, Kochanie w ciemności o Shut up when I'm talking to you /Zamknij się jak do ciebie mówię o You're like an angel /Jesteś podobny do anioła o Won't you hold me close? Chcesz mnie mocniej przytulić? o A cad is a man who kisses and tells /cham to ktoś, kto mówi, gdy całuje. o Brave New World. /Nowy wspaniały świat. o Nie jestem głupią laską o gdzieswe mgle gubię drogi swe o Przyjaciele mówią mi, że postradałam zmysły o twoje rymy wiruja z kazdej strony o Bo dla twojej milosci moje serce bije o Typ faceta któy nie dostrzegał co miał dopóki ona nie odeszła |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 |
Raczkowanie
|
dziękuje za miłe słowa. : )
_ razem z tobą chcę sięgać dna żyjesz. to wystarczający powód, by pozbawić cię tego przywileju. poniewaz żyję i oddycham szepnij na ucho, mój zimny wietrze ukołysz mnie myślą plączą mi sie zmysły wiecznie zamaskowana to tak jakbym była stworzona do zabijania. siebie samej. wargi gryźć do samej krwi mechaniczne uderzenia serca nic więcej wierząc naiwnie w twa miłosć do kwiatów i łąk po niestabilnym gruncie a pod spodem tylko szaleństwo to coś więcej niż łzy w moich oczach moja przyszłość się wypala, widzisz to kochanie zaledwie wędrujące echo szaleństwa po prostu nienawidzę słów i jeśli będę krwawić to będę! gówno cie to obchodzi. to straszne nie czuć zupełnie nic darmowy, nielimitowany ból drapiesz mnie od wewnątrz czuję, jak znów boli wiesz? czuję jak doskwiera mi. zbyt krucha byłam w twych silnych palcach. potłukłeś mnie.
#3498 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś dla Ciebie byłam diamentem...
zlapac Cie za rece i nie puscic nigdy wiecej.. Ktoś odchodzi, ktoś przychodzi Ktoś odbiera, a ktoś daje Ktoś już nie chce być miłością A ktoś inny nią się staje Ktoś przychodzi, ktoś odchodzi Ktoś odbiera, a ktoś daje Ktoś już nie chce być przyszłością A ktoś inny nią się staje Czas sie zmienić i nie żyć dla ciebie. chce mieć przez cały czas zamknięte oczy. -Teraz zaśnij. Śpij. Nie bój się. Jestem przy Tobie Sztuką jest umieć przegrywać |
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Raczkowanie
|
nie potrafiła zasnąć gdy nie napisał: dobranoc.'
chwila na oddech.' uśmiech przez łzy.' oskarżona o kochanie.' reanimujesz mnie swoim uśmiechem, dotykiem. to teraz potrenuję uczucia.' _________________________ ____ a tak poza tym smacznego tłustego czwartku. chociaż już prawie koniec. ;p.
#3500 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() * bo są rzeczy, które trzeba zobaczyć.., by wiedzieć, że nie warto ich oglądać * a wiara w ideały to ciężkie kalectwo... * so slow down.. tell me why you're running * - co byś robiła, gdybys była mężczyzną? - zarabiałabym więcej, tylko dlatego, że mam podpowiedni rodzja genitaliów
to przede wszystkim sobie samej.. Edytowane przez Izabell:] Czas edycji: 2009-02-19 o 22:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3501 | |
Raczkowanie
|
a nie ma za co : *
Cytat:
ode mnie : będziesz moim małym chłopcem ? był na wyciągnięcie ręki a mimo to niedostępny niczym wytwór mojej wyobraźni . nienarodzona nadzieja leży na dnie czegoś co zwie się sercem . poddać się, to jak zabić siebie . dotyk rozpaczliwych słów i kojących łez . jakaś niecierpliwość złapała mnie za rączkę. samotność najintensywniej pachnie po zmroku . schowała kilka marzeń do szuflady, by nikt nie mógł jej ich odebrać . na śniegu odbite nasze ręce. żeby tylko nie dać się złapać . coś wypełza z pomiędzy moich warg i chowa się w twoich włosach . nie możesz złapać powietrza, jesteś taka słaba . lodowate myśli . I dziewczynki będę miała do Was prośbę . Macie może w swoich kolekcjach jakieś opisy dotyczące tego, iż się waham czy z Nim dalej być, że zbyt często mnie zawodzi i mnie tym rani a ja mam tego już serdecznie dość i myślę żeby to skończyć, chociaż bardzo mocno go kocham . Proszę o pomoc i z góry dziękuje . Może : papergirl, lilyblack, ouu, honey091, envious, powinnam, styrana, Plotkaraaa, faalka nastychick, 12 stonka, nieliczylamwcalesie, r0zunia . i inne dziewczyny także (będę wdzięczna za każdą pomoc .) dziewczyny, bo Wy zawsze macie takie MEGA pomysły . ; * bardzo ładnie proszę . to dla mnie niezmiernie ważne.
![]() |
#3502 |
Przyczajenie
|
"jak na deszczu łza, cały ten świat nie znaczy nic..."
"na droge całus.przez zycie pedałuj. rob co chcesz niczego nie zaluj." "masz rozum i talent.trzymaj fason!" "Dziewczyno, po co ci to? On cie wcale nie kocha Woli chłopaków z bloku i wyjśc na jointa" "Zamknęłaś sie w świecie bez świeżego powietrza Otwórz oczy i umysł. Miłość to artystka Jesteś diamentem w piasku, różą na blokowiskach" "otwieram oczy a zamiast plaży znów miasto..." "i tak wiem, że mnie kochasz tym pachnie Twoja skóra." "Może tez stajesz do walki ale upadasz na deski Może czujesz to co ja i za czymś tęsknisz" "I może dobrze że los nie postawił na nas W tym czego szukam nie ma nic prócz rozczarowania " "i nigdy sie nie dowiem bo nigdy Cie nie spotkam" pozdrawiammm ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3503 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wszystkie te słowa – nie są od tak
A gdybym była snem czy chciałbyś dłużej śnić.? Wciskam 'delete' i już cię nie ma w moim sercu. Wydawało się jej, że zdążyła otrząsnąć się z takich bzdur jak zauroczenie i miłość. Chciała tylko czasem z kimś wyjść wieczorem, czuć, że jest dla kogoś ważna i komuś potrzebna. I wiem co to znaczy gdy urywa się film w którym główną rolę gram tylko ja i ty. Czerwona na niej sukienka. czerwona w sercu udręka. -Będzie mi bardzo smutno jeśli będziesz musiała odejść. -Więc nie pozwól mi odejść... obiecaj! Przepraszam, ale zachowujesz się tak jakbyś chciał mnie stracić Obiecał - "Ja cię nie skrzywdzę" - odparła "To tylko kwestia czasu”. Nie, nie kochanie.! Złamanego patyczka nie skleisz, tak samo jest z uczuciami. Kochanie, zbierz swoje rzeczy i wyjdź. Mam ochotę na zimną kawę i samotność Chyba nie pomogłam. Przepraszam. ;* Edytowane przez honey091 Czas edycji: 2009-02-19 o 23:25 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3504 |
Przyczajenie
|
"Gdy mi zimno, Ciebie nie ma by ogrzać mnie
Teraz mówię, Ty nie słuchasz, nie obchodze Cię Kiedy pragnę, kiedy wołam, uciekasz gdzieś Kiedy proszę nie ma Cię, przy mnie" Nie mogę liczyć choć kiedyś powiedziałeś mi, Że w każdej chwili mogę podnieść krzyk. Siły gasną już nie myślę jasno, Zatracam się, uwięziłeś mnie. Ja też mam przecież serce, którego często nie chcesz. |
![]() ![]() |
![]() |
#3505 | |
xoxo
|
Cytat:
tłumię złość, mam dość ________ popołudniu postaram sie intensywniej pomyśleć i pojawi się więcej opisów ![]()
![]() |
#3506 |
Raczkowanie
|
straszna ze mnie niezdara, ale już się nie wstydzę. podjąć ryzyko żeby chwycić za nogi szczęście? w czasie gdy nadzieje bledną. kiedy zostajemy sami. czasem trudno nam otworzyć oczy. marzę aby w Twoich taktach się położyć. kiedy dać Ci spokój, kiedy poczuć Twoja bliskość. więcej już nie muszę szukać. zimny powiew wątpliwości. odnalazłeś mnie w sentencjach. miłość do Ciebie niezmienna. nie ma nic, co mogłabym Ci powiedzieć. nie mogę nic zrobić, żebyś zobaczył co znaczysz dla mnie. jesteś jedyną rzeczą, którą mam tak naprawdę. będziemy ratować się ucieczką. chciałam zmian więc jesteś. |
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Raczkowanie
|
ylko jeden usmiech to nie smiech
Po nawiązaniu przyjaźni należy zaufać, Przed nawiązaniem przyjaźni trzeba się zastanowić Ty chcesz mnie zniszczyć kłamstwem... Ja Cię zniszczę szczerością... Nie jeździj szybciej niż fruwa Twój anioł stóż Nie jestem leniwa. Mam zawyżone wymagania motywacyjne. Musisz się przestać bać. Nie można żyć tak ze sobą sam na sam Nie ma nas poza nami, w nas tli się jeszcze Ogień, który skrył się przed deszczem Kobiety są jak gry komputerowe. Im lepsze tym większe wymagania dostalam prace na saharze, zamiatam pustynie
#3508 |
Marudziara
|
Zbyt ślepa, zbyt głucha, zbyt głupi by prawdziwe szczęście znaleźć
Ubrałam się w szepty ostatnich wahań Zapięłam ciekawość łomotaniem serca Sześć stóp w głąb rzeczywistości... Zamiatam myśli w foliowy worek Wyobraźnią wybiegam poza krawędź dachu świadomości spadam w dół Dłoń obłędnie szuka twej delikatnego smaku Niepewna...nie umiem zrozumieć tego szumu mnóstwo szeptów dziwnych w mojej głowie Chce schronienia w twoich dłoniach Czego potrzebowałam, umarło - niestety, Mogło być lato, a jesień jest, zima tuż tuż, Do domu już czas, teraz w różnych światach żyjemy,teraz uczucia w sobie kryjemy... W Twych ramionach czuje się tak mała,jak kropelka deszczu...
Edytowane przez mandragona Czas edycji: 2009-02-20 o 11:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3509 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() ![]() i troszeczke ode mnie (; Trzeba schudnąć, by móc tyć swobodnie ![]() zatrzymac w gardle slowo ktore moze kogos dotknac.. Tylko nie guziczki! Nie moje lukrowane guziczki! 'Herbata stygnie, zapada zmrok, a pod piórem ciągle nic... ' ![]() "Tak szybko kręci się świat, niewiele tego co trwałe" dziwne i niechciane sny, ehh... ![]() W dzikie wino zaplątani... ;] ;* W ognistych kolorach... ;p aż nie mogę uwierzyć.... ![]() Niech twoje życie będzie wykrzyknikiem a nie znakiem zapytania ![]() ..za dzien za dwa za noc za trzy (za rok) choć nie dziś.. Leniwiec ![]() Z Ciebie wyleczyłam się...
#3510 |
Raczkowanie
|
w krzywym zwierciadle.
she held the world upon a string. / utrzymała świat na sznurku. and for a minute there i lost myself. / przez minutę tam i pozbył się siebie. i keep telling myself. / kontynuuję mówienie sobie. mój świat moje kredki więc spadaj z tymi mazakami. tobie opowiem wszystko. od początku do końca. ___ straszne są... xD
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:51.