Nałogowe Kosmetykoholiczki, część IX - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-04, 15:21   #3481
kochanie
Wtajemniczenie

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki, część IX

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
h
nie no, nie mówię, że możesz mieć tak poważną wadę (pewnie taka zdarza się niesamowicie rzadko), ale problemy ze zdrowiem zawsze lepiej sprawdzić, żeby nie było za późno tym bardziej jeśli chodzi o wzrok
Masz rację Ja sprawdzam.. ale nie chce mi się zbyt często chodzić do okulisty skoro i tak nie noszę okularów

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Iza, to masz sporą wadę, ja na początku miałam minimalną -0,25 i strasznie mi przeszkadzała, potem co pół roku miałam powiększane okulary, aż teraz mam -3,00 i drugie oko -3,25.
jak komuś mówię, jaką mam wadę, to nie wierzą, że nie wpadam na ludzi na ulicy Ale tak to jest, że jak się przyzwyczaiłam, to nie przeszkadza mi, że nie mogę przeczytać napisów na billboardach. Jakoś cieszy mnie to, że nie widzę zbyt wyraźnie np. pijaków pod sklepem A to co potrzebuję, to widzę Top takie wybiórcze widzenie świata

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Mała jest już na świecie!
Ale super Zazdroszczę Ci tego uczucia, pamiętam, jaka byłam przeszczęśliwa jak urodziła się moja siostrzenica:lov e:

Zrobiłam zdjęcia swojej kolorówce, zaraz idę je wklejać, strasznie dużo czasu mi zajęło otwieranie wszystkich minerałów i w dodatku jeden pigment sobie ślicznie rozsypałam na biurku
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-04, 15:31   #3482
xxxDAGMARAxxx
Rozeznanie

Cześć dziewczyny
Podczytuje was tylko. . Teraz w głowie mi niestety tylko szkoła
Nie mam czasu na nic

Karolina wszystkiego najwspanialszego życzę
xxxDAGMARAxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-04, 15:48   #3483
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

dzięki dziewczyny cieszę się bardzo, oby tylko rosła szybko i zdrowo bo póki co to straszna z niej kruszynka, ma tylko 49 cm. Mój brat jest przeszczęśliwy, podobno jak ja się urodziłam to szalał ze szczęścia (jest 9 lat starszy), a co dopiero jak mu się własna córka urodziła no tylko szkoda, że są tak daleko

Siedzę z maseczką na włosach, zaraz przyjdzie TŻ

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-04, 15:50   #3484
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
rozumiem może na początek spróbuj jakiś szampon do włosów przetłuszczających się, ale nieperłowy (ma mniej obciążających składników), np. Ziaja, Fitomed, Eva Natura, Farmona. Im krótszy skład tym lepiej mnie też wszystkie Gliss Kur, Elseve czy Nivea obciążają włosy i nierzadko powodują nieprzyjemne swędzenie skóry głowy. Przy bardziej naturalnych składach tego problemu nie ma. Teraz jak wykończę to co mam kupię chyba szampon Himalayi.
No właśnie, może się skuszę na bardziej naturalne szampony. Używałam też tych dla dzieci i takich zwykłych, ale wkurza mnie to, ze się nie pienią i po umyciu wydaje mi się, że dobrze nie umyły mi włosów i muszę wylewać pół butelki
Ale czaję się też na tą himalayę. No bo tak jak piszesz, używałam głównie Elseeve, Nivea, Glisskur

Cytat:
tak, Hania
Gratuluję ciociu! Piękne imię

Cytat:
Napisane przez xxxDAGMARAxxx Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Podczytuje was tylko. . Teraz w głowie mi niestety tylko szkoła
Nie mam czasu na nic
Hej!
trzymam kciuki za szkołę!
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-04, 15:58   #3485
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kochanie Pokaż wiadomość
Zrobiłam zdjęcia swojej kolorówce, zaraz idę je wklejać, strasznie dużo czasu mi zajęło otwieranie wszystkich minerałów i w dodatku jeden pigment sobie ślicznie rozsypałam na biurku
pielęgnacja też będzie? (tzn. niekoniecznie dziś )

edit: już doczytałam w wątku pielęgnacyjnym
Cytat:
dzięki dziewczyny cieszę się bardzo, oby tylko rosła szybko i zdrowo bo póki co to straszna z niej kruszynka, ma tylko 49 cm. Mój brat jest przeszczęśliwy, podobno jak ja się urodziłam to szalał ze szczęścia (jest 9 lat starszy), a co dopiero jak mu się własna córka urodziła no tylko szkoda, że są tak daleko
super, że wszystko ok
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-04, 16:01   #3486
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie, może się skuszę na bardziej naturalne szampony. Używałam też tych dla dzieci i takich zwykłych, ale wkurza mnie to, ze się nie pienią i po umyciu wydaje mi się, że dobrze nie umyły mi włosów i muszę wylewać pół butelki
Ale czaję się też na tą himalayę. No bo tak jak piszesz, używałam głównie Elseeve, Nivea, Glisskur
Te najłagodniejsze mało się pienią. Można się do tego przyzwyczaić, a składniki, które są odpowiedzialne za mocną pianę mogą wysuszać skórę i włosy, warto się przestawić No i polecam Fitomed

Cytat:
pielęgnacja też będzie? (tzn. niekoniecznie dziś )
Będzie, ale na pewno nie dziś, mam dosyć robienia zdjęć No i nie mam czasu, bo zaraz ktoś do mnie przyjdzie
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-04, 16:19   #3487
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość
Muszę jakoś przestać myśleć o tym wszystkim, więc od samego rana znalazłam sobie pracę w domu, potem pojechałam zrobić zakupy, odwiozłam brata do szkoły. Teraz zrobiłam sobie kawę i powizażuję trochę.

W trakcie mojej nieobecności zużyłam maskę błotną Himalaya i waniliowy krem do rąk Joanny. Dziś powinnam pozbyć się także żelu peelingującego Adidasa i kremu nagietkowego Ziai (zużywam go do stóp, bo do twarzy się nie nadaje).
Rozstałam się też z grafitowym cieniem Inglota (kolor mi nie pasuje po przefarbowaniu włosów) i różem L'Oreala - miałam go już końcówkę, góra na 2 miesiące używania i potwornie mnie uczulił. Teraz leczę się żelem aloesowym. Udało mi się też zużyć brązową kredkę do oczu Essence.

Postanowiłam też, że we wrześniu nie kupię nic ani z pielęgnacji, ani z kolorówki - tutaj wyjątkiem jest jedynie pojawienie się limitowanki Essence. Z pielęgnacji mam wszystko czego potrzebuję, przy okazji pewnie zużyję sporo, więc będę mogła spokojnie, bez wyrzutów sumienia zrobić nowe zakupy. Obym wytrwała.
Takie drobne zajęcia bardzo skutecznie odwracają uwagę- mi znów cały prawie dzień zleciał nei na nauce przez takie właśnei drobiazgi

Świetnei Ci idzie zużywanie, oby tak dalej. Mi pomagają siostry- włączyła nam sie taka mobilizacja bo za dużo resztek i pudełeczek zajmuje miejsce w łazience i powoli nie mamy już w niej miejsca

Trzymam kciuki z apostanowienie. Mi nigdy nei wychodziły radykalne szlabany na zakupy, dlatego np. nieprzekraczalnym terminem najbliższego zakupu zelu będzie zużycie 8 a nei od razu wszystkich- to taka furtka żeby się nie zwątpić we własną wolę a jak się uda zużyć więcej to tylko lepiej
Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Pierwszy dzień w pracy po kilkumiesięcznej przerwie.. Miało mnie tu nie być do końca września, ale jak wiadomo plany się trochę pokrzyżowały.
Ciężko jest mi się tu znów wkręcić, w ogóle nie jestem w temacie.. Kiedyś potrafiłam odpowiedzieć na każde pytanie klienta, a teraz za każdym razem czuję się jak idiotka. Może z czasem będzie lepiej..
Ojojoj, nie martw się, wrzesień niedługo się kończy a przynajmniej odbijesz sobei kasę wydaną na lekarzy ostatnio
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Karolinko: dużo uśmiechu, radości, miłości i ... kosmetycznych piękności

Ice: Jumpy są w drogerii pod przejściem na dworzec
O właśnie, Karolino wszystkiego co najlepsze- tortam kwiatów, usmiechu na twarzy i miłych prezentów

Teraz mówisz jak ja ich od miesiąca posuzkuję
Cytat:
No i jeszcze się pochwalę, dziś po raz drugi zostanę ciocią
O jak fajnie, gratulacje z życzeniami zdrówka dla mamy maleństwa
Cytat:
Z oczami to było tak, że jako klientka VE dostałam kupon na darmowe badanie, więc postanowiłam skorzystać (nosząc soczewki na kontrolę powinno się chodzić co pół roku). Ja wadę mam prawie dwa razy większą niż Ty, także ja bez soczewek nie potrafię normalnie funkcjonować.
Takie przypadkowe badania to jednak bardzo pomocna rzecz w dbaniu o zdrowie, bo najlepiej leczyć jeśli to sam początek Więc nie martw się, teraz będzie tylko lepiej
Cytat:
em a może powinnaś pójść do innego okulisty? zawsze warto takie rzeczy potwierdzić...
Właśnie, warto skonfrontować ten wynik z badaniem u niiego okulisty
Cytat:
mam nadzieję nie chciałabym go dogonić w edukacji
Ech, mnie właśnie przegoniła rok młodsza siostra- miałam kończyć studia teraz a skończę w 2011 a siostra w 2010
Cytat:
Ja też zamierzam się kwasić od jesieni, pierwszy raz w ogóle, zobaczę jak moja skóra zareaguje na kwasy.

ja też, a Effaclar K już stoi od wiosny i czeka No i mam tonik Dermika z kwasami, jeszcze nie używałam.

Rzyrafko, trzymam żeby Ci się powiodło na uczelni!
Ja też muszę dać spokój z żelami bo mam ich 21 5 Dove, 8 Avon, 1 Ori, 1 Johnsons, 2 Ziaja (0,5l), 1 Palmolive, 1 Fa, 2 Nivea.
No i balsamy i masła i inne smarowidła do ciała: 31 szt. (najbardziej kuszą mnie balsamy z wszystkich kosmetyków)
Perfymy już mocno ograniczyłam i zostawiłam sobie porządniejsze flaszki, które lubię, no i z wymian mam sporo odleweczek i próbek. Z 44 zostało 27 w tym kilka po 10-15ml.
Ja też się pokwaszę, trochę, a co na wiosnę miałam Effaclar K, fajna rzecz po zużyciu całej tubki. Wcześniej parę lat temy zużyłam GlycoA ale jakoś niezbyt miło to wspominam- bardzo silne złuszczenie a stan skóry po wcale nie był lepszy- chyab wolę delikatn edziałanie Eff. Teraz w sumie też mi się podoba działanie serum z wit.C- gdyby tylko nie było to takie drogie
Cytat:
Też mi się zdarzyło kilak razy rozsypać coś przy foceniu kolorówki, niezbyt miłe uczucie

Przybył mi dzisiaj zmywacz do paznokci po spotkaniu z Ice , wizyta w COKu skończyła się tylko zakupem kolczyków jeśli chodzi o mnie , z drogerii w Krakowskiej nie przytargałam nic chociaż teraz pluję sobei w brodę bo zapomniałam o jasnej czerwieni do paznokci z Bell
Tak więc jestem na plusie

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Aa i jeszcze rano zużyłam żel do mycia twarzy ten z wanny ale postaram się być twarda i doczekać promocji rossmanowej 12 września
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-04, 16:25   #3488
isa666
Zakorzenienie

nosku ja też gratuluję

No i nie poszłam jednak do Solvaya, ale może jutro się wybiorę Muszę jeszcze wykorzystać ten kupon do Orsaya i pasowałoby zrobić to w miarę szybko nim nie będzie w czym wybierać.
Stary 2009-09-04, 16:25   #3489
xxxDAGMARAxxx
Rozeznanie

Cytat:
Hej!
trzymam kciuki za szkołę!

Cytat:
Te najłagodniejsze mało się pienią. Można się do tego przyzwyczaić, a składniki, które są odpowiedzialne za mocną pianę mogą wysuszać skórę i włosy, warto się przestawić No i polecam Fitomed
Właśnie Iza bo się zastanawiałam która z was mówiła o tych Fitomedach a to Ty
Mogłabyś mi powiedzieć co nieco jeszcze o nim bo ostatnio znalazłam w aptece i zastanawiam się czy nie kupić
xxxDAGMARAxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-04, 16:27   #3490
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
Takie drobne zajęcia bardzo skutecznie odwracają uwagę- mi znów cały prawie dzień zleciał nei na nauce przez takie właśnei drobiazgi

Świetnei Ci idzie zużywanie, oby tak dalej. Mi pomagają siostry- włączyła nam sie taka mobilizacja bo za dużo resztek i pudełeczek zajmuje miejsce w łazience i powoli nie mamy już w niej miejsca

Trzymam kciuki z apostanowienie. Mi nigdy nei wychodziły radykalne szlabany na zakupy, dlatego np. nieprzekraczalnym terminem najbliższego zakupu zelu będzie zużycie 8 a nei od razu wszystkich- to taka furtka żeby się nie zwątpić we własną wolę a jak się uda zużyć więcej to tylko lepiej
W zasadzie to masz rację, lepiej robić sobie takie krótkoterminowe postanowienia. Ale jakoś fajnie patrzeć jak zbiorku ubywa. Chociaż nie ukrywam, że przez zbiorki Hosenki, kochanie i Em mam wielką ochotę na kolorówkowe i pielęgnacyjne zakupy. Muszę jednak wytrzymać, pozużywam trochę a i pieniądze przydają się na krótkie wakacje z TŻem.

Za to potem poszaleję.

Też miałam zamiar się kwasić jesienią, bo miałam duże problemy z cerą, ale od tygodnia smaruję się żelem aloesowm Palomy i nie poznaję swojej twarzy, w sensie pozytywnym oczywiście.
Obecnie stosuję go solo, ale jesienią raczej jako serum pod krem/filtr.
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-04, 16:36   #3491
emememsik
po prostu Em :)

rzyrafko,
Co studiują Twoje siostry?

fuksja, na co konkretnie pomógł Ci żel aloesowy?

Wreszcie w domu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-04, 16:41   #3492
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Em., na podrażnienia, przebarwienia i ranki.
No i niespodzianek o wieeeele mniej.
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-04, 16:43   #3493
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Kochanie, to te szampony?
http://www.fitomed.pl/fito_szampony.php
Stary 2009-09-04, 16:46   #3494
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Przybył mi dzisiaj zmywacz do paznokci po spotkaniu z Ice , wizyta w COKu skończyła się tylko zakupem kolczyków jeśli chodzi o mnie , z drogerii w Krakowskiej nie przytargałam nic chociaż teraz pluję sobei w brodę bo zapomniałam o jasnej czerwieni do paznokci z Bell
Tak więc jestem na plusie
Muszę przyznać, że jednak porządnie zalałaś ten fotel w samochodzie, jak siedziałam to nie czułam, ale jak wysiadłam, to miałam dwuznacznie wyglądającą plamę na tyłku.

Są w Krakowskiej jeszcze Glam Wear i Fashion Colour?

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
No i nie poszłam jednak do Solvaya, ale może jutro się wybiorę Muszę jeszcze wykorzystać ten kupon do Orsaya i pasowałoby zrobić to w miarę szybko nim nie będzie w czym wybierać.
Ja dzisiaj skoczyłam na małe zwiady do Orsaya co ewentualnie kupić za ten kupon zniżkowy, ale podobał mi się tylko jeden sweterek z golfem. Może w innym będzie coś fajniejszego, bo żal nie skorzystać z takiej zniżki.

Mam kryzys naukowy, jutro rano egzamin a ja najpierw odsypiałam poranną ganianinę, a teraz czekam na obiecany przez mamę obiad (i już mnie tak skręca, że żałuję że sama się nie zajęłam wyżywieniem); zaraz zamierzam namawiać TŻ żeby przyjechał mnie popocieszać w krzysie naukowym, ale chyba ciężko będzie bo miał mnie zmuszać do nauki. W dodatku ciśnienie chyba spadło na pysk, bo czuję się strasznie zmięta...

Kusi mnie testowanie maseczki owocowej Himalaya, ale boję się tych kwasów troszkę i chyba poczekam do jutra, żeby jakby coś poszło nie tak nie iść na egzamin z czerwoną twarzą.

Jutro po egzaminie idę po nowy żel Palmolive Thermal Spa. Mam tylko jeden żel pod prysznic.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-04, 16:52   #3495
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj skoczyłam na małe zwiady do Orsaya co ewentualnie kupić za ten kupon zniżkowy, ale podobał mi się tylko jeden sweterek z golfem. Może w innym będzie coś fajniejszego, bo żal nie skorzystać z takiej zniżki.

Też tak myślę Ja na pewno coś dla siebie znajdę, prawie zawsze jak coś tam kupuję to 2-3 rzeczy na raz

Zaraz jadę z tatą na zakupy do spożywczaka, mam ochotę na coś kalorycznego i słodkiego(a przecież się odchudzam ). Obym tylko nie kupiła niezdrowego żarcia, bo się będę obżerać aż do
Stary 2009-09-04, 16:57   #3496
bossy
Zakorzenienie

Cytat:
Ten Dior jest tego wart ja też dla niego zdradziłam bambusa i nie żałuję, bo ma bardziej naturalny kolor no i nie przeraża wielkością!
Wiem Ja poprzedniego miałam ok roku

Cytat:
Dzień dobry
Ale przecież to koleżanka Ci kupuje tego Diora, Ty osobiście tego nie robisz, więc wcale się nie liczy
Racja

Cytat:
Gratuluję Diorka! A którego będziesz miała?
Mi dziś przyszedł brązujący tester Guerlain Terracotta 03- śliczny jest! malutki, ale i tak mi starczy na długo.
Essential Bronze Miałam już go i jest świetny odcień 010

.supergirls just fly.

Edytowane przez bossy
Czas edycji: 2009-09-04 o 16:59
bossy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-04, 17:00   #3497
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
rzyrafko,
Co studiują Twoje siostry?
Najmłodsza jeszcze nic bo robi maturę teraz w Twoim liceum a ta średnia Politologię na AP (to będzi ekończyć) i zaocznei Socjologię na AGH- teraz w sumei też skończy licencjata a nei wiem czy będzie robić z tego mgr
Cytat:
Muszę przyznać, że jednak porządnie zalałaś ten fotel w samochodzie, jak siedziałam to nie czułam, ale jak wysiadłam, to miałam dwuznacznie wyglądającą plamę na tyłku.

Są w Krakowskiej jeszcze Glam Wear i Fashion Colour?
Mówiłam to nie chciałaś słuchać

FC było dużo i GW też i były nowe Maybelline Mini ColoRama ale tylko kilka kolorów. A ja z utęskniniem czekam na Rimmelki 60 sec a ich ani widu ani słychu

Testowałam też musowe podkłady Revlon- zapowiadają się fajnie, tylko mam kłopot z kolorem- albo się tak mocno opaliłam albo je rozjaśnili bo na teraz to by mi pasowała 70
Stary 2009-09-04, 17:14   #3498
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
FC było dużo i GW też i były nowe Maybelline Mini ColoRama ale tylko kilka kolorów. A ja z utęskniniem czekam na Rimmelki 60 sec a ich ani widu ani słychu
To się może jutro wybiorę po bordowego FC jak będę bardzo niezadowolona ze swoich wyczynów naukowych. Mam tylko jeden bordowy lakier...

Ja jestem zła na Rimmel (nie umiem ich odmienić, tak, żeby nie brzmiało to dziwnie ) za to, że wprowadzając te nowe lakiery wycofali mój kolor, którego nie zdążyłam wczesniej kupić.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2009-09-04, 17:28   #3499
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
To się może jutro wybiorę po bordowego FC jak będę bardzo niezadowolona ze swoich wyczynów naukowych. Mam tylko jeden bordowy lakier...

Ja jestem zła na Rimmel (nie umiem ich odmienić, tak, żeby nie brzmiało to dziwnie ) za to, że wprowadzając te nowe lakiery wycofali mój kolor, którego nie zdążyłam wczesniej kupić.
Na all szukałaś? ostatnio jakoś widziałam duzo u jednego sprzedawcy.
A tego pomarańczu p2 to chyba jednak nie chcę, na oko HM bardziej mi odpowiada więc nie będę go testować
Stary 2009-09-04, 17:43   #3500
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Na all szukałaś? ostatnio jakoś widziałam duzo u jednego sprzedawcy.
A tego pomarańczu p2 to chyba jednak nie chcę, na oko HM bardziej mi odpowiada więc nie będę go testować
No właśnie popatrzyłam i jest mój kolorek, ale za taka cene lakier Rimmel to chyba lekka przesada. 17 + przesyłka to drożej niż SH.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2009-09-04, 18:16   #3501
isa666
Zakorzenienie

rzyrafko świetny masz podpis

Wrociłam ze sklepu z lodem rożkiem o smaku sernika wiedeńskiego i kawowym Karmi. A teraz obżeram się śliwkami Ja to mam czasem dziwne smaki.
A, kupiłam sobie jeszcze szampon Barwa z czarną rzepą. Miałam go kiedyś i całkiem dobry był.
Stary 2009-09-04, 18:45   #3502
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie popatrzyłam i jest mój kolorek, ale za taka cene lakier Rimmel to chyba lekka przesada. 17 + przesyłka to drożej niż SH.
kurczę to chyba drożej niż w drogeriach były
Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
rzyrafko świetny masz podpis
A, wczoraj tak mi się wymyśliło, a że akurat ta ikonka pasuje idealnie to dodałam
Stary 2009-09-04, 19:26   #3503
Koshatka
Zakorzenienie

Karolina, spełnienia marzeń i samych trafionych kosmetyków.

Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość
Koshatko, dziękuję za propozycję. Mam nadzieję, że wybierzemy się na kawę, kiedy wszystko jakoś poukładam.
Fajnie by było się spotkać.

Cytat:
No i jeszcze się pochwalę, dziś po raz drugi zostanę ciocią
Gratulacje.

Ja 3 miesiące temu zostałam po raz drugo ciocią. Na dodatek jako wysłannik rodziny siedziałam pod salą operacyjną podczas cesarki i pierwsza zobaczyłam siostrzeńca. Niezapomniane przeżycie.

Cytat:
No a maseczek mam 16: 1 himalaya, 1 YR, 10 Avon, 1 Oriflame, 2 Galenic po 15ml i Soraya na wykończeniu.
A ta recenzja
Ja też muszę dać spokój z żelami bo mam ich 21 5 Dove, 8 Avon, 1 Ori, 1 Johnsons, 2 Ziaja (0,5l), 1 Palmolive, 1 Fa, 2 Nivea.
No i balsamy i masła i inne smarowidła do ciała: 31 szt. (najbardziej kuszą mnie balsamy z wszystkich kosmetyków)
O, widzę tu bratnią duszę jeżeli chodzi o ilość posiadanych maseczek, żeli i balsamów.
Stary 2009-09-04, 19:34   #3504
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
O, widzę tu bratnią duszę jeżeli chodzi o ilość posiadanych maseczek, żeli i balsamów.
A no! Dobrze jest mieć świadomość, że nie jest się samą!
Stary 2009-09-04, 19:50   #3505
sleepy
Zakorzenienie

Cytat:
No a maseczek mam 16: 1 himalaya, 1 YR, 10 Avon, 1 Oriflame, 2 Galenic po 15ml i Soraya na wykończeniu.

Rasowa NK A wszystki liczby pewnie pisałaś z pamięci

Cytat:
Ja słyszałam o tym, że wysusza się oko (ależ ja mam ogromną wiedzę z anatomii) i robi się bardziej wrażliwe - np. na filtry czy inne kremy pod oczami. Poza tym mogą szczypać, męczą się... no i trzeba pamiętać, żeb wyjąć je na noc. A pomijając wszelkie niedogodności - nie wyobrażam sobie wkładać palec do oka, brr! (chociaż z kholem nie mam problemów)
Też kiedyś niewyobrażałam sobie że można dobrowolnie wpychać do oka ciało obce A obecnie,tak jak nosek, uważam że soczewki to świetny wynalazek.

Cytat:

Mała jest już na świecie!
Gratulacje dla cioci!

Cytat:

Jutro po egzaminie idę po nowy żel Palmolive Thermal Spa. Mam tylko jeden żel pod prysznic.
Ja też Po ten pomarańczowy. Kilka tygodni temu kupiłam 4 żele Luksji i mam juz tylko jeden, i to szybko ubywający. A jakis wybór musi być

Dostałam dziś od przyjaciółki Blue Corna W samą porę bo w moim już dno prawie całe świeciło pustką.
Stary 2009-09-04, 19:52   #3506
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
A no! Dobrze jest mieć świadomość, że nie jest się samą!
Dokładnie. Teraz musimy się nawzajem dopingować w zużywaniu.
Stary 2009-09-04, 20:07   #3507
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Napisane przez sleepy Pokaż wiadomość

Rasowa NK A wszystkie liczby pewnie pisałaś z pamięci
Nie z pamięci, bo nie zdaję sobie sprawy ile mam Ale prowadzę zeszyt, w którym dopisuję co mi przybyło/ubyło, ile wydaję miesięcznie no i jeszcze listy co chciałabym mieć. Wiem wiem, nienormalna jestem

Cytat:
Dokładnie. Teraz musimy się nawzajem dopingować w zużywaniu.
Popieram, mi się bardzo by przydał doping. Muszę się wziąć za systematyczne wcieranie balsamów i robienie maseczek co 2-3 dni.
Bo kolorówki to ja nigdy w życiu nie zużyję.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-04, 20:19   #3508
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie z pamięci, bo nie zdaję sobie sprawy ile mam Ale prowadzę zeszyt, w którym dopisuję co mi przybyło/ubyło, ile wydaję miesięcznie no i jeszcze listy co chciałabym mieć. Wiem wiem, nienormalna jestem

Popieram, mi się bardzo by przydał doping. Muszę się wziąć za systematyczne wcieranie balsamów i robienie maseczek co 2-3 dni.
Bo kolorówki to ja nigdy w życiu nie zużyję.
Ja mam listę posiadanych kosmetyków na komputerze i wydruk w kalendarzu. I jak mnie zaczyna ciągnąć do zakupów to przeglądam żeby mi się odechciało.

Balsamy wcieram regularnie, niestety równie regularnie przybywają nowe.

Maseczki stosuję raz w tygodniu w serii: peel off, oczyszczająca, nawilżająca. Przydałoby się częściej.
Stary 2009-09-04, 20:22   #3509
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
kurczę to chyba drożej niż w drogeriach były
No zdecydowanie. Za lakier dawno wycofany ze sprzedaży, a więc niekoniecznie świeży to zdecydowana przesada. Będę musiała poszukać odpowiednika. Takie poszukiwania są całkiem fajne.

Ta ikonka jest rzeczywiście świetna:

Cytat:
Napisane przez sleepy Pokaż wiadomość
Ja też Po ten pomarańczowy. Kilka tygodni temu kupiłam 4 żele Luksji i mam juz tylko jeden, i to szybko ubywający. A jakis wybór musi być
Ładnie pachnie ten pomarańczowy. A jeden żel w łazience to zdecydowanie za mało. Dla mnie optymalna ilość to 3 sztuki. Tak więc mam spore braki.

Nie udało mi się namówić TŻ na poprzeszkadzanie mi w nauce, więc przeszkadzam sobie sama. Nie wytrzymałam i zaczęłam testować maskę owocową Himalaya - potwornie piekła, wytrzymałam 10 minut, efekty średnie. Jak to jest maska do cery normalnej/suchej to chyba dobrze, że nie zaryzykowałam miodli.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2009-09-04, 20:22   #3510
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Cytat:
zazdroszczę tej pomocy w zużywaniu
Cytat:
Napisane przez rzyrafka
Trzymam kciuki z postanowienie. Mi nigdy nei wychodziły radykalne szlabany na zakupy, dlatego np. nieprzekraczalnym terminem najbliższego zakupu zelu będzie zużycie 8 a nei od razu wszystkich- to taka furtka żeby się nie zwątpić we własną wolę a jak się uda zużyć więcej to tylko lepiej
masz rację, długi dystans też mnie osłabia a perspektywa niekupowania żeli pod prysznic przez rok
Cytat:
Napisane przez rzyrafka
Ja też się pokwaszę, trochę, a co na wiosnę miałam Effaclar K, fajna rzecz po zużyciu całej tubki. Wcześniej parę lat temy zużyłam GlycoA ale jakoś niezbyt miło to wspominam- bardzo silne złuszczenie a stan skóry po wcale nie był lepszy- chyab wolę delikatn edziałanie Eff. Teraz w sumie też mi się podoba działanie serum z wit.C- gdyby tylko nie było to takie drogie
ja nie mam do Effaclaru cierpliwości zdaje mi się, że nic nie robił, no ale pewnie byłam za mało cierpliwa. za to po Lysanelu
Cytat:
Mam kryzys naukowy, jutro rano egzamin a ja najpierw odsypiałam poranną ganianinę, a teraz czekam na obiecany przez mamę obiad (i już mnie tak skręca, że żałuję że sama się nie zajęłam wyżywieniem); zaraz zamierzam namawiać TŻ żeby przyjechał mnie popocieszać w krzysie naukowym, ale chyba ciężko będzie bo miał mnie zmuszać do nauki. W dodatku ciśnienie chyba spadło na pysk, bo czuję się strasznie zmięta...
współczuję tej konieczności powrotu do nauki a za egzamin
Cytat:
Ja 3 miesiące temu zostałam po raz drugi ciocią. Na dodatek jako wysłannik rodziny siedziałam pod salą operacyjną podczas cesarki i pierwsza zobaczyłam siostrzeńca. Niezapomniane przeżycie.
zgadzam się, ciężko się nie wzruszyć

Koshatko wklej swoje zbiory

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości