Włosomaniaczki:) Część V - Nareszcie:D - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-24, 16:49   #3481
Finlora
Zakorzenienie

Dot.: Włosomaniaczki:) Część V - Nareszcie:D

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Aga, nie przejmuj się TŻ'tem
Ja też bez przerwy coś kupuję, ale w tym miesiącu już finito, a w maju jeśli chodzi o kosmetyki to limit: 1szt/tydzień i postaram się nie łazić po drogeriach
W każdym razie przelew zrobiłam jak TŻ nie widział i mam nadzieję, że nic nie będzie mnie już kusić
Oprócz kokosa i tych kulek brązujących
Bo ja mam niestety tak, że jak coś zobaczę, na coś się napalę albo uprę to bym chciała już teraz natychmiast

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2010-04-24 o 16:50
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-24, 16:54   #3482
Mirelkaaa
Zakorzenienie

nie w tv nie ma 6 sezonu
chyba będzie dobiero wresien/pazdziernik...

a ja wszystkie odcinki oglądałam w tv dopiero 6 sezon w necie
ale zaczęłam oglądac gotowe na wszystko chyba dopiero od 3/4 seoznu i tak teraz głupio wracac do początku
Mirelkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-24, 16:59   #3483
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirelkaaa Pokaż wiadomość
nie w tv nie ma 6 sezonu

ale zaczęłam oglądac gotowe na wszystko chyba dopiero od 3/4 seoznu i tak teraz głupio wracac do początku
Czyli kilka miesięcy temu nie skończyłyśmy z koleżanką 5go sezonu, odcinki leżakują sobie na jej kompie i kiedy w stanach zaczął się 6ty stwierdziłyśmy, że nie ma sensu go ściągać skoro nie chce nam się dokończyć poprzedni sezon
Stary 2010-04-24, 17:16   #3484
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
W każdym razie przelew zrobiłam jak TŻ nie widział i mam nadzieję, że nic nie będzie mnie już kusić
Oprócz kokosa i tych kulek brązujących
Bo ja mam niestety tak, że jak coś zobaczę, na coś się napalę albo uprę to bym chciała już teraz natychmiast
No postaram się nie kusić już więcej
Cytat:
nie w tv nie ma 6 sezonu
Tzn. w Polsacie? Bo na Fox Life jest na bank

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-24, 17:16   #3485
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
nie w tv nie ma 6 sezonu

A ja byłam pewna, ze w tv leci juz 6, a to 5
Ja zaczełam od końcówki 2 chyba, ale nie dokonczyłam nawet 4 i pare miesiecy temu uznałam, ze warto obejrzeć od samego początku I opłacało sie, nawet wole te wcześniejsze sezony od tych najnowszych

niby nic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-24, 17:39   #3486
'Estelle'

Cytat:
Napisane przez niby nic Pokaż wiadomość
A ja byłam pewna, ze w tv leci juz 6, a to 5
Ja zaczełam od końcówki 2 chyba, ale nie dokonczyłam nawet 4 i pare miesiecy temu uznałam, ze warto obejrzeć od samego początku I opłacało sie, nawet wole te wcześniejsze sezony od tych najnowszych
Ja najpierw w ogóle nie oglądałam, chociaż wszyscy dookoła się zachwycali
Ale potem jakoś zaczęli powtarzać i obejrzałam wszystko od początku

Stary 2010-04-24, 17:40   #3487
Finlora
Zakorzenienie

A propos zakupów i kuszenia - dziewczyny na wątku biedronkowym pisały o jakimś fajnym żelu micelarnym Tołpy (tzn nieoficjalnie, bo jakby było napisane, że to Tołpa to żel kosztowałby 2 razy tyle) - muszę się wybrać do Biedronki
I pyszne chipsy kebabowe grubo krojone tam mają
Pożeram chipsy a potem marudzę, że dupa rośnie
Stary 2010-04-24, 17:51   #3488
'Estelle'

Cytat:
A propos zakupów i kuszenia - dziewczyny na wątku biedronkowym pisały o jakimś fajnym żelu micelarnym Tołpy (tzn nieoficjalnie, bo jakby było napisane, że to Tołpa to żel kosztowałby 2 razy tyle) - muszę się wybrać do Biedronki
I pyszne chipsy kebabowe grubo krojone tam mają
Pożeram chipsy a potem marudzę, że dupa rośnie
O, a ja muszę odwiedzić Biedrone, bo chusteczki nawilżane mi się kończą
O tym żelu to słyszałam, ale stwierdziłam, że mi jednak niepotrzebny, mało takich rzeczy używam, wolę tradycyjne mycie

Stary 2010-04-24, 17:57   #3489
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
O, a ja muszę odwiedzić Biedrone, bo chusteczki nawilżane mi się kończą
O tym żelu to słyszałam, ale stwierdziłam, że mi jednak niepotrzebny, mało takich rzeczy używam, wolę tradycyjne mycie
A ja się zastanawiam bo po myciu tym żelem calmy i spłukaniu go wodą moja skóra jest jakaś taka dziwna, na czole jakby wysuszona A nie mogę używać do mycia mineralki bo na nią nie zarobię Po gotowanej wodzie mam to samo Niemożliwe, żebym źle spłukiwała.
I muszę wreszcie kupić tę aspirynę ale jakoś nie po drodze mi do apteki

Ja już niestety uciekam, jak mi się będzie chciało wybrać to jutro będę (bo potem to nie wiem kiedy)

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2010-04-24 o 18:03
Stary 2010-04-24, 18:39   #3490
Mirelkaaa
Zakorzenienie

tak tak gotowe na wszytsko będą ok wrzesnia na polsacie na innych kanałach to nie wiem

teraz juz mi się nie opłaca przerywac 6 sezonu i wracac do 1

o zelu tołpy tez słyszałam, ale te całe mecelarny kosmetyki do demakijazu mi nie służą i tez wole tradycyjne mycie wodą

zrobiłam tą suszarke
ufff
widac, ze to ja ja robiłam, ale i tak jestem z siebie dumna
tylko nie wiem gdzie ją wieszac

ale kurcze, nie wejdą mi tam wszystkie pędzle

ps: dome EDM do różu jest dostępny

od tego srbokręta cała ręka mnie bli, naskórek sobie lekko zdarłam na dłoni
Stary 2010-04-24, 21:11   #3491
'Estelle'

Cytat:
A ja się zastanawiam bo po myciu tym żelem calmy i spłukaniu go wodą moja skóra jest jakaś taka dziwna, na czole jakby wysuszona A nie mogę używać do mycia mineralki bo na nią nie zarobię Po gotowanej wodzie mam to samo Niemożliwe, żebym źle spłukiwała.
I muszę wreszcie kupić tę aspirynę ale jakoś nie po drodze mi do apteki

Ja już niestety uciekam, jak mi się będzie chciało wybrać to jutro będę (bo potem to nie wiem kiedy)
No to lepiej niech Ci się chce chociaż ja jutro znowu w rozjazdach... zakupy + rodzice...

Tak sobie skojarzyłam, że najnowszy żel Hipp'a do kąpieli ma fajny składzik , chyba podkradnę trochę Ali
Cytat:

zrobiłam tą suszarke
ufff
widac, ze to ja ja robiłam, ale i tak jestem z siebie dumna
tylko nie wiem gdzie ją wieszac

Cytat:
No i kto znowu judzi
Ale ja się nie skuszę
Mam ten pędzel z taniego zestawu, niby do pudru, ale jakś mały, a poza tym mam pudrowy z EDM, to w sam raz mi został na róż

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Aaaa, zapomniałam, foty wrzuciłam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-24, 22:16   #3492
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
No to lepiej niech Ci się chce chociaż ja jutro znowu w rozjazdach... zakupy + rodzice...

Tak sobie skojarzyłam, że najnowszy żel Hipp'a do kąpieli ma fajny składzik , chyba podkradnę trochę Ali

No i kto znowu judzi
Ale ja się nie skuszę
Mam ten pędzel z taniego zestawu, niby do pudru, ale jakś mały, a poza tym mam pudrowy z EDM, to w sam raz mi został na róż

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

a jaki pudrowy EDM masz?
mówisz o flaciku?

ja się może skuszę na 2 egzemplarz ale w maju
i chyba skuszę się na ocznego kabukiego tez juz drugiego
i snooze bar pokochałam ten bronzer

Asia jak zobaczyłam te Twoje foty przed to bałam się oglądac dalej, takie włosy ściąc!
a wiesz, ze pójdziesz za to do piekła
w nowej fryzurce oczywiscie bardzo Ci ładnie (jak mawia moja mama ładnemu we wszystkim ładnie)
zostawiłas sobie z przodu 2 dłuzsze kosmyki ciekawie
ale mimo wszystko nigdy nie ścięłabym takich włosów
trzebabyło się najpierw w księdze guinessa zapisać
córeczka juz nie będzie mogła ciągnąć mamy za długasne włosy

a tak w ogóle mogę wiedzie ile Ty dokładnie masz lat?
bo tak bez ściemy wyglądasz na 19-20

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

w ogóle moje pędzlaki dzisiaj dostały yes to carrots, kocham je
Stary 2010-04-24, 22:46   #3493
'Estelle'

Cytat:
a jaki pudrowy EDM masz?
mówisz o flaciku?

ja się może skuszę na 2 egzemplarz ale w maju
i chyba skuszę się na ocznego kabukiego tez juz drugiego
i snooze bar pokochałam ten bronzer
Flata mam, a w naszym ostatnim zamówieniu wzięłam LHK i zupełnie nie wiem, jak go używać
Próbowałam dzisiaj nałożyć trochę kaolina nim i miałam wrażenie, że cały proszek wlazł we włosie, nic na buzi nie zostało
Puder w kamieniu jakoś tak inaczej się nakładało, na wierzchu zostawał, a tu tak dziwnie
Dużo trzeba tego proszku wysypać?

Cytat:
Asia jak zobaczyłam te Twoje foty przed to bałam się oglądac dalej, takie włosy ściąc!
a wiesz, ze pójdziesz za to do piekła
w nowej fryzurce oczywiscie bardzo Ci ładnie (jak mawia moja mama ładnemu we wszystkim ładnie)
zostawiłas sobie z przodu 2 dłuzsze kosmyki ciekawie
ale mimo wszystko nigdy nie ścięłabym takich włosów
trzebabyło się najpierw w księdze guinessa zapisać
córeczka juz nie będzie mogła ciągnąć mamy za długasne włosy

a tak w ogóle mogę wiedzie ile Ty dokładnie masz lat?
bo tak bez ściemy wyglądasz na 19-20
Dzięki, dzięki za komplementy
No chciałabym mieć 20 lat, piękny wiek ale mam tak z 50% więcej
Do księgi Guinessa to jeszcze mi sporo brakuje
A z przodu zostawiłam takie dłuższe, tak trochę z sentymentu, chociaż myślałam, że będą to grubsze i dłuższe pasma, ale po wszystkim zostały takie cienkie .
Wszystko zaczęło się od tego obrazka, jak go zobaczyłam, to stwierdziłam, że jeśli obetnę kiedyś włosy, to tylko na taką fryzurę

No to teraz czeka mnie kolejnych kilka lat zapuszczania chociaż trochę kuszą mnie fryzurowe eskperymenty

Ale za to teraz w pełni jestem usprawiedliwiona z kupowaniem opasek
O ile wcześniej to był taki trochę kaprys, żeby mieć fajną ozdobę, no i urozmaicić nieco mojego wiecznego koka [bo wiecznie go nosiłam ze względu na wygodę, włosy się nie plątały], to teraz są mi naprawdę potrzebne
Przez długi okres czasu moje włosy przyzwyczaiły się do innego kierunku układania, więc grzywka mi się rozjeżdża na boki i w związku z tym opaska będzie ją świetnie przytrzymywała na miejscu

Stary 2010-04-25, 05:21   #3494
Heroldin
Zakorzenienie

Witam niedzielnie !
Napisałam się jak głupia i jak zobaczyłam Asię w nowej wersji, to
- szczęka na podłogę mi spadła. REWELACJA !!! W czasie jej {tej szczęki} szukania skasowało mi się wszystko. Do tej pory ręce mi drżą !

Cytat:
a jednak dobrze, ze wziełam ten żelik
A widzisz - raz któryś z rzędu potwierdza się teza, że : "dla każdego coś innego". Cieszę się, że Ci służy, bo podobnież cuda czyni.

Cytat:
Co masz na myśli "kurze łapki" ?
Takie "odbitki" na górnej części oczodołu . Efekt taki występuje u mnie po użyciu wielu tuszy.

Cytat:
Ale mogę Ci próbkę podesłać, to sprawdzisz jak Ci leży.
Dziękuję serdelecznie, ale szkoda marnować, jak nie mój odcień. Twój opis bardzo ciekawie brzmi i zainteresował mnie. Chętnie przyłączę się do następnych zakupów. Od prawie trzech lat używam jedynie Mary Kay. - Beige "400"- full coverage. Ciemnawy. Jeszcze około roku temu mieszałam z "300", bo ten pierwszy był za ciemny. Teraz i ta mieszanina okazała się za jasna i na placu boju pozostała "400". Widocznie buzia mi zciemniała.

Cytat:
wyprałam pędzlaki, umyłam słoiczki, poprzesypywałam prochy i poopisywalam to co nie miało opisów
Bardzo pracowity dzień. Ale nie zauważyłam pozycji : nauka .
Bez obrazy ! Ja jak zwykle marudzę.
Ja - poza ugotowaniem dla siebie i Yoko kaszy - nie robiłam nic. Totalny tumiwisizm. Za to dzisiaj muszę trochę szmatingu uskutecznić i na odkurzaczu pojeździć, bo już się o kudły psów i kotów potykam. I do tego w poniedziałek przychodzi Pan Specjalista od komputerów, coby mi trochę praktycznej wiedzy do łba pustego wtłoczyć. Obawiam się, że "porywa się z motyką na słońce". Raczej jestem z tych niereformowalnych. To i dom przed wizytą trzeba do jako takiego stanu doprowadzić .

Cytat:
Tzn. w Polsacie? Bo na Fox Life jest na bank
W czasie serfowania po kanałach, natknęłam się na ten serial, właśnie na Fox Life. I myślę, że to "6", bo te dzieci jakieś takie wyrośnięte. Konkretów nie znam, bo po pierwszej części zrezygnowałam z oglądania. Serial ten działa na mnie zbyt irytująco.

Podobnież ponownie "Tudorów" puszczają. Natknęła się może któraś z Was ?! Na jakim kanale ?! Jakoś nie udaje mi się trafić. Przenieśli na HBO . Nie mam. Plotki jednak chodziły, że ma na Polsat Cafe wrócić.

Cytat:
pisały o jakimś fajnym żelu micelarnym Tołpy (tzn nieoficjalnie, bo jakby było napisane, że to Tołpa to żel kosztowałby 2 razy tyle)
Też myślę, że to nie może być oryginalny Tołpa. Zbyt drogie to kosmetyki jak na "Biedronkę". Sprawdź przy okazji, proszę. Lubiłam cudeńka tej firmy. Niestety - na widok polskich cen, mój pugilares rzewnie płacze.

Cytat:
A nie mogę używać do mycia mineralki bo na nią nie zarobię
Spróbuj {jak już musisz}: demineralizowanej {dawniej : destylowanej}. Baniak pięcio litrowy jedynie pięć złotych polskich.

Asiu - w nowej fryzurze wyglądasz rewelacyjnie. Jeszcze do tej pory, tak do końca szczęki z podłogi nie pozbierałam. No i klawiatura z lekka zaśliniona. Nie kadzę ! Takie jest moje wrażenie. "Odmłodniałaś" co najmniej o dziesięć lat. Potraktuj to jako komplement. Dlaczego tak długo ukrywałaś szyję i kark "Audrey Hepburn" ? Avoir belle apparence !!! I w opasce nie mniej ślitaśnie. Dobrze, że cyrulik na zawał serca nie zszedł.
Reasumując : dla mnie bomba !

ImmortalLover- {wybacz sklerotyczce, zapomniałam jak na chrzcie Ci dano} - moim zdaniem ten nowy kolor włosów bardzo Ci pasuje. Taka bardziej dziewczęca buzia . O ile to "bardziej" było możliwe, boś ładnaś jak ta lala ! Pewnie o tym pisałaś, ale umknęło mi jakoś. Chemia czy też zioła ?!

Dziewczyny, jak widać na "załączonych obrazkach" - czas wiosennych, radykalnych zmian nadszedł. Z tego wniosek wyciągnąć należy : do fryzjera !!!

Dobra, uciekam ! Niech aura trochę utęchnie , bo jak na razie trzy stopnie poniżej zera i za robotę jakowąś trza się brać.

Miłej niedzieli
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 08:31   #3495
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Flata mam, a w naszym ostatnim zamówieniu wzięłam LHK i zupełnie nie wiem, jak go używać
Próbowałam dzisiaj nałożyć trochę kaolina nim i miałam wrażenie, że cały proszek wlazł we włosie, nic na buzi nie zostało
Puder w kamieniu jakoś tak inaczej się nakładało, na wierzchu zostawał, a tu tak dziwnie
Dużo trzeba tego proszku wysypać?

Dzięki, dzięki za komplementy
No chciałabym mieć 20 lat, piękny wiek ale mam tak z 50% więcej
Do księgi Guinessa to jeszcze mi sporo brakuje
A z przodu zostawiłam takie dłuższe, tak trochę z sentymentu, chociaż myślałam, że będą to grubsze i dłuższe pasma, ale po wszystkim zostały takie cienkie .
Wszystko zaczęło się od tego obrazka, jak go zobaczyłam, to stwierdziłam, że jeśli obetnę kiedyś włosy, to tylko na taką fryzurę

No to teraz czeka mnie kolejnych kilka lat zapuszczania chociaż trochę kuszą mnie fryzurowe eskperymenty

Ale za to teraz w pełni jestem usprawiedliwiona z kupowaniem opasek
O ile wcześniej to był taki trochę kaprys, żeby mieć fajną ozdobę, no i urozmaicić nieco mojego wiecznego koka [bo wiecznie go nosiłam ze względu na wygodę, włosy się nie plątały], to teraz są mi naprawdę potrzebne
Przez długi okres czasu moje włosy przyzwyczaiły się do innego kierunku układania, więc grzywka mi się rozjeżdża na boki i w związku z tym opaska będzie ją świetnie przytrzymywała na miejscu
LHK zżera ci proszek?
może Ci się wydaje, ze na pędzlu prawie nic nie ma, bo te wykonczeniówki to delikatne są?
ja kładę tyle pudru na jedną warstwe co podkładu
napewno na włosiu ten puder nie będzie tak widoczny jak podkład na filaciku
będzie o połowe mniej widoczny a może nawet mniej, ale ten proszek tam jest

ale fajne te długie pasma
ale pojechałas po całoscie z mega długich na bardzo krótkie
ja mając takie włosy chyba bym w nich umarła

teraz nas Asia będzie opaskami kusić

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Witam niedzielnie !
Napisałam się jak głupia i jak zobaczyłam Asię w nowej wersji, to
- szczęka na podłogę mi spadła. REWELACJA !!! W czasie jej {tej szczęki} szukania skasowało mi się wszystko. Do tej pory ręce mi drżą !

A widzisz - raz któryś z rzędu potwierdza się teza, że : "dla każdego coś innego". Cieszę się, że Ci służy, bo podobnież cuda czyni.

Takie "odbitki" na górnej części oczodołu . Efekt taki występuje u mnie po użyciu wielu tuszy.

Dziękuję serdelecznie, ale szkoda marnować, jak nie mój odcień. Twój opis bardzo ciekawie brzmi i zainteresował mnie. Chętnie przyłączę się do następnych zakupów. Od prawie trzech lat używam jedynie Mary Kay. - Beige "400"- full coverage. Ciemnawy. Jeszcze około roku temu mieszałam z "300", bo ten pierwszy był za ciemny. Teraz i ta mieszanina okazała się za jasna i na placu boju pozostała "400". Widocznie buzia mi zciemniała.

Bardzo pracowity dzień. Ale nie zauważyłam pozycji : nauka .
Bez obrazy ! Ja jak zwykle marudzę.
Ja - poza ugotowaniem dla siebie i Yoko kaszy - nie robiłam nic. Totalny tumiwisizm. Za to dzisiaj muszę trochę szmatingu uskutecznić i na odkurzaczu pojeździć, bo już się o kudły psów i kotów potykam. I do tego w poniedziałek przychodzi Pan Specjalista od komputerów, coby mi trochę praktycznej wiedzy do łba pustego wtłoczyć. Obawiam się, że "porywa się z motyką na słońce". Raczej jestem z tych niereformowalnych. To i dom przed wizytą trzeba do jako takiego stanu doprowadzić .

W czasie serfowania po kanałach, natknęłam się na ten serial, właśnie na Fox Life. I myślę, że to "6", bo te dzieci jakieś takie wyrośnięte. Konkretów nie znam, bo po pierwszej części zrezygnowałam z oglądania. Serial ten działa na mnie zbyt irytująco.

Podobnież ponownie "Tudorów" puszczają. Natknęła się może któraś z Was ?! Na jakim kanale ?! Jakoś nie udaje mi się trafić. Przenieśli na HBO . Nie mam. Plotki jednak chodziły, że ma na Polsat Cafe wrócić.

Też myślę, że to nie może być oryginalny Tołpa. Zbyt drogie to kosmetyki jak na "Biedronkę". Sprawdź przy okazji, proszę. Lubiłam cudeńka tej firmy. Niestety - na widok polskich cen, mój pugilares rzewnie płacze.

Spróbuj {jak już musisz}: demineralizowanej {dawniej : destylowanej}. Baniak pięcio litrowy jedynie pięć złotych polskich.

Asiu - w nowej fryzurze wyglądasz rewelacyjnie. Jeszcze do tej pory, tak do końca szczęki z podłogi nie pozbierałam. No i klawiatura z lekka zaśliniona. Nie kadzę ! Takie jest moje wrażenie. "Odmłodniałaś" co najmniej o dziesięć lat. Potraktuj to jako komplement. Dlaczego tak długo ukrywałaś szyję i kark "Audrey Hepburn" ? Avoir belle apparence !!! I w opasce nie mniej ślitaśnie. Dobrze, że cyrulik na zawał serca nie zszedł.

ImmortalLover- {wybacz sklerotyczce, zapomniałam jak na chrzcie Ci dano} - moim zdaniem ten nowy kolor włosów bardzo Ci pasuje. Taka bardziej dziewczęca buzia . O ile to "bardziej" było możliwe, boś ładnaś jak ta lala ! Pewnie o tym pisałaś, ale umknęło mi jakoś. Chemia czy też zioła ?!

Dziewczyny, jak widać na "załączonych obrazkach" - czas wiosennych, radykalnych zmian nadszedł. Z tego wniosek wyciągnąć należy : do fryzjera !!!

Dobra, uciekam ! Niech aura trochę utęchnie , bo jak na razie trzy stopnie poniżej zera i za robotę jakowąś trza się brać.

Miłej niedzieli
ja tez po wielu tuszach mam te kurze łapki;/

bo nauke to ja mam 5 dni w tygodniu, weeknd jest, a na poniedziałek nic nie mam, bo klasa an wycieczke jedzie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-25, 12:32   #3496
'Estelle'

Cytat:
Ja też mam ten tusz i jak dla mnie - nie zostawia, no może czasem jakaś pojedyńcza kropka się trafi.
Ale jeśli to u Ciebie częsta przypadłość, to być może uwarunkowana jest osadzeniem oczu i charakterystyką rzęs.
Na moje oko tusz ten dość szybko wysycha na rzęsach, więc wystarczy poczekać chwilkę z półprzymkniętymi powiekami i wszystko będzie grać

Cytat:
To mogę Ci wysłać ten drugi, ciemniejszy
Ma bogaty skład i nawilżał mi poliki, aż miło
Mam nadzieję, że nie podrażni

Cytat:

Póki co na Polsat Cafe powtarzają od początku. Czatuję na drugi sezon, bo pierwszy widziałam, a na drugi się spóźniłam
Może jak powtórzą oba to trafi się trzeci, że niby takie przygotowanie widza najpierw

Cytat:
Allegro jak zwykle niezastąpione
To najpewniej nieoryginalna Tołpa, ale producent może być ten sam. Tak często się dzieje. Np. biedronkowa Cola to to samo, co Hoop Cola, tylko pod inną nazwą. To samo kaszki Smakija, w Biedronie - Delicata, ale producent ten sam i smaki też [sprawdzałam ]. No, może w biedronkowej trochę mniej dżemiku jest, albo ta to wygląda.

Cytat:
Dziękować pięknie
Przyzwyczaić się muszę ... gapię się w lusterko i ciągle uwierzyć nie mogę, że długie już nie moje i 'to se ne vrati'.
A myślałam, że w długich wyglądam młodo
W nowych - nie wiem... raz wydaje mi się, że dobrze, a raz - że jakoś poważniej tak

A wcześniej to i tak szyja była na wierzchu siłą rzeczy nosiłam związane w kok, dla wygody, chcoiaż faktycznie, nowa fryzura jakoś bardziej mi tą szyję wydobyła

Cytat:
O właśnie też zajrzałam sobie i podpisuję się pod Kasią! Kolorek świetny!

Cytat:
LHK zżera ci proszek?
może Ci się wydaje, ze na pędzlu prawie nic nie ma, bo te wykonczeniówki to delikatne są?
ja kładę tyle pudru na jedną warstwe co podkładu
napewno na włosiu ten puder nie będzie tak widoczny jak podkład na filaciku
będzie o połowe mniej widoczny a może nawet mniej, ale ten proszek tam jest
Dziś prób mineralych ciąg dalszy. Wypaciałam się po całości - podkład, finishing, róż...
A powiedz mi, czy jak dajesz kaolina jako primer, to nakładasz go flatem?

Znowu dałam go na wykończenie, ale mam wrażenie, że nic na twarzy nie zostało albo on nic nie absorbuje

Cytat:
ale fajne te długie pasma
ale pojechałas po całoscie z mega długich na bardzo krótkie
ja mając takie włosy chyba bym w nich umarła

teraz nas Asia będzie opaskami kusić
Raz jeszcze dzięki Kochana
Wszystkie obecne z salonie osoby były trochę w szoku, z fryzjerkami na czele

No ja już zaczęłam kuszenie

Stary 2010-04-25, 13:02   #3497
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mam ten tusz i jak dla mnie - nie zostawia, no może czasem jakaś pojedyńcza kropka się trafi.
Ale jeśli to u Ciebie częsta przypadłość, to być może uwarunkowana jest osadzeniem oczu i charakterystyką rzęs.
Na moje oko tusz ten dość szybko wysycha na rzęsach, więc wystarczy poczekać chwilkę z półprzymkniętymi powiekami i wszystko będzie grać

To mogę Ci wysłać ten drugi, ciemniejszy
Ma bogaty skład i nawilżał mi poliki, aż miło
Mam nadzieję, że nie podrażni

Póki co na Polsat Cafe powtarzają od początku. Czatuję na drugi sezon, bo pierwszy widziałam, a na drugi się spóźniłam
Może jak powtórzą oba to trafi się trzeci, że niby takie przygotowanie widza najpierw

To najpewniej nieoryginalna Tołpa, ale producent może być ten sam. Tak często się dzieje. Np. biedronkowa Cola to to samo, co Hoop Cola, tylko pod inną nazwą. To samo kaszki Smakija, w Biedronie - Delicata, ale producent ten sam i smaki też [sprawdzałam ]. No, może w biedronkowej trochę mniej dżemiku jest, albo ta to wygląda.

Dziękować pięknie
Przyzwyczaić się muszę ... gapię się w lusterko i ciągle uwierzyć nie mogę, że długie już nie moje i 'to se ne vrati'.
A myślałam, że w długich wyglądam młodo
W nowych - nie wiem... raz wydaje mi się, że dobrze, a raz - że jakoś poważniej tak

A wcześniej to i tak szyja była na wierzchu siłą rzeczy nosiłam związane w kok, dla wygody, chcoiaż faktycznie, nowa fryzura jakoś bardziej mi tą szyję wydobyła

O właśnie też zajrzałam sobie i podpisuję się pod Kasią! Kolorek świetny!

Dziś prób mineralych ciąg dalszy. Wypaciałam się po całości - podkład, finishing, róż...
A powiedz mi, czy jak dajesz kaolina jako primer, to nakładasz go flatem?

Znowu dałam go na wykończenie, ale mam wrażenie, że nic na twarzy nie zostało albo on nic nie absorbuje

Raz jeszcze dzięki Kochana
Wszystkie obecne z salonie osoby były trochę w szoku, z fryzjerkami na czele

No ja już zaczęłam kuszenie
no bo koalina nie ma byc widac na twarzy...
on jest transparentny
zostawie niewidoczna na 1 rzut oka powloczke
jego zadaniem jest matowic i zmiękczac rysy twarzy...
primer oczywiscie, ze LHK
flacik to głównie do podkładu jest

jakie wydarzenie wczoraj u fryzjera było
kobieta z niewiarygodnie długimi i pięknymi wlosami je ścięła
zdjęcia jej robili, fryzjerowi ręce się trzesły, a ludzie usta z niedowierzania otwierali
Stary 2010-04-25, 14:58   #3498
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
No więc mi się chciało, przytargałam swoje naoliwione oliwą z oliwek włosy zaplecione w warkocz(yk) i oto jestem

Cytat:
... Podobnie jak Kasia zbieram szczękę z podłogi...
W nowej fryzurze wyglądasz ślicznie (nie żebyś w starej mniej ślicznie wyglądała ), zupełnie inaczej, zwłaszcza z tym odsłoniętym karkiem
Powiem jeszcze tylko, że gratuluję odwagi bo jak zobaczyłam na tych pierwszych zdjęciach jak długie miałaś włosy to

Cytat:
Nie zaobserwowałam

Cytat:
Dziewczyny na biedronkowym porównują składowo z tym żelem http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...-micelarny.htm
Muszę się wybrać w końcu do Biedronki zobaczyć czy jest a jak będzie to nabyć

Cytat:
Dokładnie, na opakowaniu nigdzie nie jest napisane, że to Tołpa ale producent ten sam
Aha, dziewczyny pisały, że to nie jest tak jak płyn micelarny to przemywania twarzy zamiast wody tylko żel do mycia twarzy, który zmywa się wodą.

Cytat:
zdjęcia jej robili, fryzjerowi ręce się trzesły, a ludzie usta z niedowierzania otwierali
Pewnie dokładnie tak to wyglądało

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2010-04-25 o 15:02
Stary 2010-04-25, 15:02   #3499
ImmortalLover
Zakorzenienie

Finlora- aaaa przypomniałaś mi, że kiedyś chciałam kupić sobie taki puder w kulkach brązujący
i też mam tak, że jak czegoś mi się zachce to już i teraz, a z czasem o tym zapominam.
Heroldin- oj tam nic się nie dzieje. Też nie znam do końca Waszych imion. Rodzice w moim przypadku szarpnęli się na Małgorzata za co nie jestem do końca wdzięczna chemia-zioła? Chodzi o farbowanie? To chemia

Asieńko- włosy cud miód! Nastka z Ciebie jak nic

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

Edytowane przez ImmortalLover
Czas edycji: 2010-04-25 o 15:16
ImmortalLover jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-25, 15:08   #3500
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ImmortalLover Pokaż wiadomość
Finlora- aaaa przypomniałaś mi, że kiedyś chciałam kupić sobie taki puder w kulkach brązujący
i też mam tak, że jak czegoś mi się zachce to już i teraz, a z czasem o tym zapominam.
Ja tak mam zawsze i niestety już teraz natychmiast muszę iść/jechać do sklepu i tę rzecz nabyć
Gdybym miała jakiś transport rano to już dzisiaj pojechałabym na bazar a tak to muszę czekać do wtorku przed pracą o ile będzie mi się chciało jechać wcześniejszym autobusem, chyba, że jutro nie wytrzymam i pójdę do Natury
Muszę sobie powtarzać "Nie jest ci to teraz koniecznie potrzebne, możesz wytrzymać te kilka dni, a może za tydzień będzie promocja" itd
Stary 2010-04-25, 15:32   #3501
ImmortalLover
Zakorzenienie

Też tak robię albo "poczekaj jeszcze trochę, znajdziesz coś lepszego"

aah no i dziękuję za miłe słowa

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

ImmortalLover jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 15:45   #3502
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak robię albo "poczekaj jeszcze trochę, znajdziesz coś lepszego"

aah no i dziękuję za miłe słowa
Tylko takie mówienie nie zawsze przynosi odpowiednie rezultaty

A ja Twoich włosów nie widziałam?
Stary 2010-04-25, 16:43   #3503
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłabym ale jak zwykle nie mam pieniędzy Narazie jakoś sobie radze

Cytat:
A teraz powiem Ci coś bardzo oryginalnego, czego nie słyszałaś jeszcze na temat nowej fryzury: Bardzo ładnie wyglądasz i serio bardzo młodo i tak promiennie

Gosiu, bardzo ładny kolor i włosy też, tak fajnie ułożone

Stary 2010-04-25, 17:40   #3504
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłabym ale jak zwykle nie mam pieniędzy Narazie jakoś sobie radze

A teraz powiem Ci coś bardzo oryginalnego, czego nie słyszałaś jeszcze na temat nowej fryzury: Bardzo ładnie wyglądasz i serio bardzo młodo i tak promiennie

Gosiu, bardzo ładny kolor i włosy też, tak fajnie ułożone
tez bym kupiła, ale tez nie mam kasy

Edytowane przez Mirelkaaa
Czas edycji: 2010-04-25 o 20:30
Stary 2010-04-25, 17:48   #3505
niby nic
Zakorzenienie

Mirelka...wątki pomyliłas ;D

Stary 2010-04-25, 17:51   #3506
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:

A ja się już dość pointernetowałam (tzn ja nigdy nie mam dość ale trzeba w końcu wrócić do domu i włosy umyć ), obejrzałam Pamiętniki Wampirów, teraz oglądam Różowe lata 70te (zapomniałam już jaki ten serial jest zabawny) i zbieram się.

Do następnego
Stary 2010-04-25, 19:54   #3507
'Estelle'

Cytat:
no bo koalina nie ma byc widac na twarzy...
on jest transparentny
zostawie niewidoczna na 1 rzut oka powloczke
jego zadaniem jest matowic i zmiękczac rysy twarzy...
primer oczywiscie, ze LHK
flacik to głównie do podkładu jest
No to nie matowi
O 19 się tak świeciłam na czole, że
Cytat:

Ale nie powiem, że nie ma w tym trochę prawdy, bo rzeczywiście odrobinę widowisko było
Cytat:
... Podobnie jak Kasia zbieram szczękę z podłogi...
W nowej fryzurze wyglądasz ślicznie (nie żebyś w starej mniej ślicznie wyglądała ), zupełnie inaczej, zwłaszcza z tym odsłoniętym karkiem
Powiem jeszcze tylko, że gratuluję odwagi bo jak zobaczyłam na tych pierwszych zdjęciach jak długie miałaś włosy to
Dzięki ja chyba sama do końca nie zdawałam sobie sprawy z ich długości...
Ale przyznać muszę, że już takiej długości stały się męczące, bo się cały czas w nie zaplątywałam, jak w pajęczynę
Takie za tyłek ok, bez problemu. Niby różnica niewielka, ale odczuwalna

To się w pracy zdziwią
Cytat:
Cytat:
Asieńko- włosy cud miód! Nastka z Ciebie jak nic
Dziękować Wam dobre Kobiety
No dzisiaj moja mama, jak mnie zobaczyła, to stwierdziła, że jak mnie postawić koło mojej kuzynki [maturzystka] to by nie wiedziała, która młodsza
Z tym, że ona taka trochę a'la American Hip Hop Girl [fryzura, makijaż]

Cytat:
Ja tak mam zawsze i niestety już teraz natychmiast muszę iść/jechać do sklepu i tę rzecz nabyć
A ja jak coś zobaczę, to prawie zawsze trawię i biję się z myślami... czasem tak długo, że mi wykupią i problem rozwiązuje się sam
Rzadko mi się zdarzają spontaniczne zakupy
Cytat:
A ja się już dość pointernetowałam (tzn ja nigdy nie mam dość ale trzeba w końcu wrócić do domu i włosy umyć ), obejrzałam Pamiętniki Wampirów, teraz oglądam Różowe lata 70te (zapomniałam już jaki ten serial jest zabawny) i zbieram się.

Do następnego
A ja dopiero teraz

Stary 2010-04-25, 20:41   #3508
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:

tu włosomaniaczki i tu
zaraz się przenoszę na tamten xD

Cytat:
No to nie matowi
O 19 się tak świeciłam na czole, że

Ale nie powiem, że nie ma w tym trochę prawdy, bo rzeczywiście odrobinę widowisko było

Dzięki ja chyba sama do końca nie zdawałam sobie sprawy z ich długości...
Ale przyznać muszę, że już takiej długości stały się męczące, bo się cały czas w nie zaplątywałam, jak w pajęczynę
Takie za tyłek ok, bez problemu. Niby różnica niewielka, ale odczuwalna

To się w pracy zdziwią

Dziękować Wam dobre Kobiety
No dzisiaj moja mama, jak mnie zobaczyła, to stwierdziła, że jak mnie postawić koło mojej kuzynki [maturzystka] to by nie wiedziała, która młodsza
Z tym, że ona taka trochę a'la American Hip Hop Girl [fryzura, makijaż]

A ja jak coś zobaczę, to prawie zawsze trawię i biję się z myślami... czasem tak długo, że mi wykupią i problem rozwiązuje się sam
Rzadko mi się zdarzają spontaniczne zakupy

A ja dopiero teraz
mnie tez nie matowi
a jak juz to na pół godzinki
dlatego wolę puder pixie
który juz do mnie w bigu powinien zawitac ok wtorku-srody

a no mówię, ze tak swiezo wygladasz, iż mogłabys za moja rówiesniczke uchodzić
no może za maturzystke

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

a tak w ogole narzekałyscie, ze się łuszczycie a teraz to ja się łuszczę
ale i tak nakładam minerałki
te bardziej kremowe są ok
dzisiaj wsmarowałam w twarz masło shea

Asiu wybacz, ze naciskam, broń boże Cię nie poganiam, ale pamiętasz o moim lucy
tylko nie chciałabym po wykonczeniu próbki maziać się EDM, bo rzucam ich podkłady

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

aaa i Asiu skąd Ty masz kaolina?
mówiłas, ze bralas puderki natural

Edytowane przez Mirelkaaa
Czas edycji: 2010-04-25 o 20:45
Stary 2010-04-25, 20:47   #3509
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:

tu włosomaniaczki i tu
zaraz się przenoszę na tamten xD

mnie tez nie matowi
a jak juz to na pół godzinki
dlatego wolę puder pixie
który juz do mnie w bigu powinien zawitac ok wtorku-srody

a no mówię, ze tak swiezo wygladasz, iż mogłabys za moja rówiesniczke uchodzić
no może za maturzystke

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

a tak wogole narzekałyscie, ze się łuszczycie a teraz to ja się łuszczę
ale i tak nakładam minerałki
te bardziej kremowe są ok
dzisiaj wsmarowałam w twarz masło shea

Asiu wybacz, ze naciskam, broń boże Cię nie poganiam, ale pamiętasz o moim lucy
tylko nie chciałabym po wykonczeniu próbki maziać się EDM, bo rzucam ich podkłady

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

aaa i Asiu skąd Ty masz kaolina?
mówiłas, ze bralas puderki natural
Od czego się łuszczysz?
Ja dzisiaj spokojnie wyszłam w minerałkach do ludzi, w sumie pierwszy raz i dało rade i z filtrem i suchą twarzą Mam nadzieje, ze będę mogła uzywać ich codziennie i odstawie wreszcie zwykły podkład

Stary 2010-04-25, 20:57   #3510
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Od czego się łuszczysz?
Ja dzisiaj spokojnie wyszłam w minerałkach do ludzi, w sumie pierwszy raz i dało rade i z filtrem i suchą twarzą Mam nadzieje, ze będę mogła uzywać ich codziennie i odstawie wreszcie zwykły podkład
po oczyszczaniu twarzy

ja czy się łuszczę czy nie to minerałkami się maziam
mówię Ci jak spróbuj sobie kiedys pixie albo lucy
kremowe są i nie robia takiej maski
EDM jest lepsze do zdrowej bużki albo tłustej
a jak sobie przesypałam Lucy do sampelka EDM to juz nie wysypuje takich kremowych kuleczek tylko od razu mi proszek leci
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości