|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
zebra, ale masz ślicznego synusia, a z ciebie super zgrabna mama
![]() Mały potwór w łóżeczku, ale nie śpi... Macha rączkami... To jakiś postęp, bo nie ryczy... Ale od 19.30 to co chwilę karmiłam i ona cały czas jadła, to z jednej piersi, to z drugiej... Jestem padnięta...
#3482 |
Zakorzenienie
|
Melduję się i ja, w końcu znowu działa mi net..
Na razie muszę Was nadrobić ale tylko widzę że u Bubi się ruszyło - trzymam kciuki!!! ![]() ![]() ![]() My dziś cały dzień lataliśmy z masą spraw do załatwienia. Byłam u fryzjera i trzasnęłam sobie kolorek i ścięłam włosy ![]() No i kupiliśmy wózek i odebraliśmy go od ręki ![]() ![]() A w sumie to planowaliśmy tylko pójść do sklepu i na żywca wybrac kolorek ostateczny i zamówić w necie. No ale okazało się że ceny są podobne jak w internecie, a do tego dostaliśmy rabat -7% za płatność gotówką, więc kupiliśmy na miejscu Mutsy Urban Rider gondolka + spacerówka kolor Team brown o taki: http://www.bobowozki.com.pl/images/p...am%20brown.jpg Do tego dokupiliśmy jeszcze bazę easy base do fotelika Maxi Cosi do samochodu. Już składaliśmy i jest piękny ![]() Dobra idę Was nadrobić
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2010-02-01 o 21:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
Zakorzenienie
|
Wroclaw.
7,5zl/godz. to raczej malo, ale to ja dawalam oferte i tyle chcialam dac. Ku mojemu zdziwieniu, zglosilo sie mnostwo chetnych! Ale jak sama szukalam to bylo mniej wiecej 10zl/godz. zeberko - jakos tak przykro mi czytac, ze masz pokarm, ladnie Ci sie karmilo itd... A musisz przejsc na modyfikowane... Nie podoba mi sie taka praktyka, ale miejmy nadzieje, ze lekarz, wiec co jest dla Piotrusia najlepsze. Choc z drugiej strony - jeden sugeruje nutramigen, drugi - zupelnie inny rodzaj mleka...A moze uda Ci sie sciagac i wrocic do karmienia?? A tym przezroczystym mlekiem bym sie zupelnie nie przejmowala!!! Mleko z piersi to naturalna substancja, ktora bywa rozna i nie ma co jej analizowac. Jak sie karmi regularnie - to dziecku starcza i tyle. Sa owszem dni, kiedy dziecko wisi na cycu caly dzien, ale to tez normalne, bo musi sobie nadprodukowac ilosc stosownie do skoku rozwojowego. Ale po takim "wiszeniu na cycu" juz nastepnego dnia powinna byc wystarczajaca ilosc. Kurcze, trzymajcie sie cieplo. Skad bedzie wiadomo, czy to zoltaczka od pokarmu? (jest w ogole cos takiego?). |
![]() ![]() |
![]() |
#3484 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale za to synka to nikt nie pobije w robieniu min ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3485 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cos a twoja lekarka nie podoba mi sie ![]() Bebilon faktycznie jest drogi,ale dobry ![]() Fotki wszystkie super ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ************************* ************* Tak sie ostatnio zastanawiam czy ja juz faktycznie chcialabym urodzic,czy jeszcze nie.Tak sobie rozmyslalam jak dostepu do neta nie mialam ![]() No niby z jednej strony tak,bo jestem ciekawa jak to bedzie wygladalo tym razem.Ale z drugiej strony,jak zaczyna mnie cos bolec to juz mam dosyc,bo wiem,ze to dopiero "gilgotki" w porownaniu do tego co mnie czeka ![]() ![]()
![]() |
#3486 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3487 | ||||
Zakorzenienie
|
Zaslona dziękuję
![]() Cytat:
Przy podejrzeniu pokarmowej odstawia siędziecko na dobę lun dwie- co lekarz to inaczej... jak zblednie to od pokarmu wg. niej... a lekarz w Prokocimiu powiedział, że może być dłużej żóltawy i żeby to kontrolować i tyle... ale na nutramigen zareagował ze zdziwieniem i kazał odstawić... cieszę się, bo mały nie chciał go i męczylismy się co chile, bo był głodny0- ja robiłam nutramigen on wypijał trohę i wolał spać... a teraz je normalnie i potem ładnie sobie śpi i łądniejsze kupki robi niż po tamtym... Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Zdziwiłam sie właśnie, że się w nie wcisnęłam ![]() Sensuel a może nie będzie tak źle ![]() Cytat:
![]() A to napewno skok ma... i musi nassać się i pokarmu naprodukować... myślę, że u mnie może by się też mu udało ale musiałam odstawić ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3488 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i czekam na recenzje nawilżacza, bo też musze kupić bo u nas okropnie sucho ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() wcale się nie dziwię decyzji o zmianie szpitala, w końcu poród to nie wyrwanie zęba i też wolałabym zapłacić i mieć jakieś normalne warunki... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3489 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3490 | |
Wtajemniczenie
|
Dziekuje kochane za zainteresowanie
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ******************** Znowu zaczyna mnie bolec to i owo,ale nie licze na cud ![]() ![]() Do juterka ![]()
![]() |
#3491 |
Rozeznanie
|
azzis myślę, że i dla ciebie i dla teściowej będzie lepiej jak postawisz sprawę jasno. ty się będziesz denerwować, ona będzie to widzieć, atmosfera raczej ciekawa nie będzie.. a tak, nawet jeśli się troszkę obruszy, a ty poczujesz lekkie poczucie winy (choć nie masz ku temu powodów) to przecież nic takiego się nie stanie!! zresztą lepsze to niż frustracje spowodowane przystaniem na niechcianą wizytę. zresztą teściowa w głębi duszy pewnie zrozumie twoje zachowanie
![]() youyou ja ma aspirator do noska frida i całkiem się sprawdza. zresztą przetestowała go już wcześniej moja siostra nawet przy większym katarku córeczki i jest bardzo zadowolona. a cena też przystępna. jejku zebra, a jeszcze 2 dni temu byłaś taka zadowolona z karmienia!! mam nadzieję, że wszystko się unormuje i wrocisz do karmienia cycuszkiem! a tymczasem musisz sciagac pokram aby nie zniknal. polecam laktator elektryczny - 10 min i cycki puste ![]()
![]() |
#3492 | |
Zakorzenienie
|
no ja bym się nie obraziła jakby to było jutro :d
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3494 |
Zadomowienie
|
Pisałam Wam, że mój mąż zaczął robić sufit ze swoim bratem.
Otóż tak mieliśmy go dosyć, bardziej A... niż ja, bo ja z nimi nie robiłam, że dzisiaj przyszedł jeden z tych robotników - co nam robili kuchnię i łazienkę i zrobił z mężem ten sufit... Zapłacić musimy, ale przez jeden dzień i skończone. A tak, to ten brat niby też robi takie prace - jak go ktoś weźmie, ale jest takim paprakiem, że... On wychodzi z założenia, że aby walić i będzie dobrze... Byle jak, na odpierd... To już mój mąż więcej miał pojęcia o tej robocie, niż on... ![]() I tak nam z tego wyszło, że chcieliśmy zaoszczędzić, to niedość, że niektóre materiały zniszczone, czas zmarnowany, to i tak musieliśmy wziąć tego chłopaka, co nam wcześniej robił... Z tego wszystkiego tylko jesteśmy stratni na czasie i na kasie - materiał. A ten brat to taki tłumok, że nic do niego nie dociera, normalnie młot - ja się nie dziwię, że już mało kto go do roboty bierze... On to się tylko nadaje, że tak powiem brzydko łopata w rę kę i coś przewalać, bo to wymaga siły, a on myśli, że wszystko na tym polega... Mąż się go pyta- ale to ma tak iść. On- tak Mąż-ale to będzie źle. On-no faktycznie nie tak... ![]() Ludzie ja nie wiem, jak on ludziom robił. Gips, wapno itp rzeczy, które są potrzebne do ścian - całe worki porozrywane, jakby myszy się do tego podobierały. Nie jedna dziura, ale z każdej strony. Cały przedpokój mam uperd... przez jego robotę. Fakt, że też jest do remontu, ale jak tamci robili, albo mąż, to tak jakoś z głową - nie było porozsypywane, pochlapane, a ten to normalnie jakby z choinki się urwał ![]() No i z tego wszystkiego wyszło tak, że sufit mam zrobiony przez tego jednego robotnika i męża. Jutro ten chłopak przyjdzie wygipsować jeszcze ten sufit. Mąż pewnie dorówna ściany i zostanie nam założenie parapetu, położenie paneli, pomalowanie i zakup mebli. No i wtedy zostanie jeszcze tylko 1 pokój. Wprawdzie wątpię, by się udało dokończyć ten obecny pokój do końca tego tygodnia, ale przez dzisiejszy dzień widzę, że jest więcej zrobione, niż jak ten brat nam robił ściany i ten sufit ![]() Jaki człowiek jest g.... to szok - mam na myśli siebie i męża - i jak zwykle wyszło, że biedny 2 razy traci ![]() Zresztą mąż widziałam, że też nie wiedział jak ma się pozbyć brata - bo tak trochę głupio powiedxieć wprost, że jest do d... Ale wczoraj, to już był taki wkurzony na maxa, że jakoś mu to powiedział. Nawet nie wiem, czy się obraził. Pożyjemy, zobaczymy. Oby tylko się skończyło już to całe pobojowisko, bo mnie krew zalewa. ************************* Zebra, a jak u Ciebie kaloryfery? No i co z opałem? ---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- "Kra kra kra, niech Twoja Dzidzia wyskoczy do pojutra" ![]() A tak poważnie, to w przypadku Buby to jakieś miałam takie przeczucie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Zakorzenienie
|
no oby oby bo ja już 2 dzień po terminie
![]()
![]() |
#3496 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki wlasnie zmykam do szpitala, wiec trzymajcie kciuki. Dam znac jak cos sie akcja rozwinie.buziaki
|
![]() ![]() |
![]() |
#3497 |
Zakorzenienie
|
Ja już teraz nie nadrobię do 20 min temu wstałam
![]() A niby na 8 mam byćc na KTG ![]() No i tym razem nie popełnie tego bledu co ostatnio i zjem sniadanie ![]() ![]() Trzymajcie lachony mamusiowe kciuki ![]() Chociaz nie wiem za co ???Chyba by wszystko było OK jedynie ... Bo skurczy ZERO....i innych objawów też brakkkkkk ![]() _________________________ _______ gosbaj ![]() Bubi już pewnie pooooooo akcjiiii ![]() Madziu widzialam że pwadlaś z Szymusiem ...witamy ![]()
#3498 |
Rozeznanie
|
Witam Mamusie z rana
![]() Weszłam by trochę pokrakać KRA KRA KRA dla Mam styczniowych by mogły już ujrzeć te swoje Szczęśćia, na które tak bardzo czekują. Życzę również mniej natrętnych telefonów w dniu dzisiejszym od ciekawskich osób z pytaniem czy już ![]() Ja wczoraj na szybko napisałam po wizycie u lekarza że szyjka długa, ale nie napisałam, że ruszyło tyle że rozwarcie na jeden palec. Cieszę się, że cokolwiek się dzieje bo te kłucia w szyjce i już naprawdę bardzo częste twardnienia macicy muszą coś powodować. Dobrze, że na marne czasami się nie męczę z tymi dolegliwościami, tylko na coś one działają ![]() Kochane właśnie zauważyłam, że ostatnio Kacha79 była 30.01 na wizażu, miała jechać na ktg, od tamtej pory się nie odzywa. Może rodzi ![]() ![]()
Zaręczeni 18.07.2006 Ślub 04.08.2007 Majka 23.02.2010 http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png Edytowane przez kasiorekzeta Czas edycji: 2010-02-02 o 07:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Zakorzenienie
|
hej mamusie
![]() napoczatek napisze ze jestem w szoku co do Bubigirl ![]() ![]() ![]() Pysiamn no to za ktg ![]() ![]() Gosbaj ![]() Kocurazab tak to bywa w tym naszym okropnym zyciu.. chcesz wyjsc lepiej a wychodzisz gorzej.. najgorsze jest to ze to ten brat Twojego meza spitolil duzo roboty ![]() ![]() ![]() Ja obecnie jestem w osw i dzis idedo lekarza ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no to sie rozpisalam a do tego dzisiaj oficjalnie zaczynam 38 tydzien, czyli ma ciaze mozna uznac za donoszona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3500 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3501 |
Zakorzenienie
|
eudaimonia, youyou dziękuję za rady
![]() gosbaj powodzenia w szpitalu. Na pewno będzie lepiej jak w państwowym ![]() pysiamn trzymamy kciuki za KTG ![]() kocurazab nie zazdroszczę sytuacji :/ Własnie czasem tak jest, że człowiek myśli, że jak mu ktoś z rodziny pomoże, to będzie lepiej, taniej itp. Niestety często wychodzi zupełnie na odwrót. Ale trzymam kciuki, żebyście szybko skończyli rewmont.
#3502 |
Zakorzenienie
|
Melduję się
![]() U mnie na razie cisza! Zosia siedzi "twardo" w brzusiu i nie zamierza wyłazić ![]() jeszcze 2 dni i znowu jadę do gina ![]()
#3503 |
Rozeznanie
|
Witam mamuśki.
Już myślałam, że będą jakieś wieści od Bubi, albo innych mamusiek, a tu cisza. Mam pytanko. Jaka matę edukacyjną polecacie? Czy ma sens kupować z litle tikes ponad 200zł, czy lepiej kupić np z canpola, albo innej firmy coś prostszego? Przy synku miałam,a le go nie interesowała za bardzo.
![]() |
#3504 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie.weszlam na chwile zdac relacje co ze mna.leze sobie od ponad godziny pod kroplowka i nic sie nie dzieje.na ktg tez cisza.lekarz byl i mowil ze on watpi zeby cos sie zadzialo.zbadal mnie i robil usg no i wg niego glowka jest za duza zeby sie wstawic do kanalu.dali mi tez sol w kroplowce czyli przygotowuja do cc.ok 11maja byc moje wyniki krwi i wtedy tez chyba bedzie ciecie.
Ogolnie jestem bardzo zadowolona z obslugi,wszyscy sa bardzo mili i wszystko wyjasniaja.maz jest caly czas ze mna.trzymajcie kciuki. Ciekawe jak bubi. |
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
Zakorzenienie
|
gosbaj trzymamy kciuki i czekamy na zdjęcie Maleństwa
![]()
#3506 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamusie
Tez myślałam że będą wieści od Bubi ale nic ![]() ![]() gosbaj - to ty będziesz niedługo rozpakowana, dobrze ze zmieniłaś szpital, trzymam ![]() pysia i za Twoje KTG też ![]() Asiulka gratuluję 38tc ![]() ![]() ![]()
#3507 |
Zakorzenienie
|
Witam...
Masakry ciąg dalszy... Czyli wisimy na cycu... Takie coś znalazłam w necie: Czarne tygodnie oznaczają okresy marudzenia i czasem dziwnych i niezrozumiałych zachowań maluchów (hmmm.... trochę duzo tego czarnego na wykresie ) Tygodnie z piorunem to "punkty kulminacyjne" czyli już wiemy kiedy z domu uciekać i nie wracać. a podczas tygodni ze słoneczkiem mamy małego aniołka, kochanego cukiereczka zadowolonego z życia. Nie są to okresy związane z rozwojem fizycznym, ale rozwojem układu nerwowego czyli psychicznym. Rozwoj mózgu i systemu nerwowego sprawia, że dzieci poddawane są jeszcze wiekszym bodzcom, doznaniowym niz dotychczas. Stad stres, trudnosci w zasypianiu i ogolny niepokoj. Nie martw sie, to potrwa ok tygodnia. Kazdy skok poprzedzony jest bezposrednio okresem, kiedy dziecko jest marudne, ma problemy ze spaniem i wymaga wiecej uwagi od rodziców. Moze niekiedy sie wydawac, ze dzieci nawet cofnely sie w swoim rozwoju, natomiast, gdy nastepuje sam skok czesto ma sie wrazenie, ze dziecko nauczylo sie wielu nowych rzeczy doslownie przez jedna noc. Na poczatku okresy sa krótkie, moga trwac pare dni a im dziecko jest starsze, tym okresy te sa dluzsze. (Uwaga: dzieci urodzone np. 2 tyg pozniej przechodza swoj skok 2 tyg wczesniej i odpowiednio dzieci urodzone wczesniej przechodza to pozniej. Wszystko zwiazane jest z rozwojem mozgu dziecka). Okresy skokow: 5 tygodni (wrazenia), 7-9 tygodni (wzory), 11-12 tygodni (niuanse), 14-19 tygodni (wydarzenia), 22-26 tygodni (relacje- lek separacyjny), 33-37 tygodni (kategorie), 41-46 tygodni (sekwencje) Jakie sa symptomy kolejnego skoku? Przewaznie dziecko "chce z powrotem do mamy", zaczyna byc marudne, wymaga ciaglej uwagi, gorzej je, gorzej spi lub nagle przestaje robic to czego sie juz nauczylo tak jakby cofalo sie w swoim rozwoju. Taki kryzys jest dla mamy i dziecka bardzo stresujący bo z punktu widzenia dzidzi nagle wszystko się w jego światku zmienia i jest przestraszone, stąd to wiszenie na mamie i cycku- bo tam czuje się najbezpieczniej. Mamy czują się sfrustrowane ciągle płaczącym dzieckiem, i nie rozumieją co się z nim dzieje. Skok w wieku 5 tygodni Dziecko zaczyna byc bardziej uwazne i ”obudzone”, wszystkie zmysly sa wrazliwsze niz wczesniej. Od tej pory dziecko slyszy, widzi czuje zapach i smak zupelnie inaczej niz dotad i to moze sie mu wydawac niezrozumiale i przerazajace. Jedynym sposobem wyrazenia tego strachu jest krzyk i placz oraz szukanie bezpieczenstwa w ramionach rodziców. Nowe umiejetnosci: - Patrzy slucha uwazniej i dluzej - Jest bardziej swiadome dotyku, zapachów - Usmiecha sie po raz pierwszy lub czesciej niz przedtem - Uklad pokarmowy moze funkcjonowac lepiej np dzecku odbija sie rzadziej, rzadziej wymiotuje - Moze plakac prawdziwymi lzami po raz pierwszy 8 tydzień Dziecko zaczyna rozróżniać wzory w dźwiękach, zapachach i smaku, zauważa, ze jego dłonie należą do niego i jakie to uczucie gdy trzyma sie rece ponad glowa czy przed sobą. Dziecko zaczyna mieć kontrolę nad swoimi ruchami ale nadal są one nieskoordynowane. Nowe umiejetnosci: - Podnosi glowe - Przekreca sie ze strony na brzuch i plecy - Kopie nózkami i macha raczkami - Chce siedziec na Twoich kolanach - Dotyka przedmiotów - Próbuje złapac przedmiot - Trzyma przedmiot - Patrzy na ludzi wokół - Patrzy na wyraz twarzy - Patrzy na przedmioty, które sie świecą - Wydaje krótkie dźwieki i słucha siebie samego - Lubi słuchać piosenek Nie wszystkie dzieci umieja robic to wszystko – rózne dzieci preferuja rózne czynnosci i róznie intensywnie je cwiczą. 12 tydzień Jak wcześniej możesz zauważyc, że dziecko jest bardziej krzykliwe, marudne, spi i je gorzej lub jest cichsze niz przedtem. W wieku 12 tygodni dziecko wkracza w swiat zniuansowany: dziecko uczy sie rozumiec delikatne różnice i zachowywac sie zróżnicowanie. Może np. słyszec róznice w tonie głosu, zauważac jak zmienia sie światlo w pokoju, kiedy slonce skryje sie za chmure. Zauważysz, że ruchy dziecka są bardziej miękkie kiedy wyciaga rączki, by coś schwycić lub gdy odwraca głowe śledzac jakis ruch. Nowe umiejętnosci: - Potrafi skoordynowac ruchy oczu i glowy sledzac ruch - Podnosci sie do pozycji siedzacej trzymajac sie Twoich dloni - Odpycha sie obiema nózkami lezac w foteliku lub na kocu - Łapie przedmioty obiema raczkami - Wklada wszystko do buzi - Oglada i bawi sie rączkami - Zauważa, że może piszczeć i zmienia ton glosu - Robi bąble ze śliny - Wyraźnie daje do zrozumienia, że jest znudzone gdy np - zbyt dlugo patrzy na ta sama zabawke 19 tydzień Marudne okresy zaczynaja byc coraz dluzsze, moga trwac az do 6 tygodni i zacząć sie juz w 14-tym tygodniu. Dziecko zaczyna rozumieć zdarzenia, w sensie krótkich sekwencji przechodzących z jednego w inny wzór. Innymi słowy moze np nauczyc sie wyciagnac reke po zabawke, zlapac ja jedna reka, potrzasnac, przekrecic i wlozyc do buzi. Inny przyklad to fakt, ze dziecko moze laczyc dzwieki w sekwencje – np mamama, tatata. Nowe umiejetnosci: - Przekreca sie z pleców na brzuch lub odwrotnie - Próbuje raczkowac - Podpiera się na rękach i podnosi tulów - Lubi ruszać ustami, wypina jezyk - Może wziąć przedmiot do jednej reki i przelożyc go do drugiej - Wkłada rzeczy, reke mamy, taty do buzi, zeby je zbadac, ugryzc - Próbuje uderzać zabawkami o stól - Zrzuca swiadomie zabawki na podloge - Szuka rodziców - Reaguje na własne odbicie w lustrze radością lub strachem - Reaguje na wlasne imie - Rozumie słowa - Wymawia nowe dzwieki vvv,sss, zzz, rrr itd - Używa spółgłosek - Wyciąga rece, gdy chce by je podnieść - Cmoka ustami, gdy jest glodne - Odpycha butelke/piers gdy sie naje - Moze przesadnie reagować np zakasłac jeszcze raz gdy rodzice zareagowali na poprzednie zakasłanie
#3508 |
Zakorzenienie
|
Zebciu u mnie mleko chyba ok,ale chwilami jest go po prostu za malo
![]() ![]() Od 3 dni mala jak sie rano obudzi, tak zasypia dopiero ok. 12-13 ![]() Jak mam pelne cyce, to karmienie + przewijanie zajmuje nam godzine.A wam? A w ogole ile zjadaja wasze maluszki ?? Azzis 1. mi polozna kazala klasc na brzuszku jak tylko odpadl pepuszek 2. klade raz na 1 boku, raz na 2 3. nie budze, moja mala ma wlasny budzik ![]() BUBI kciukaski wielkie Sensuel tez sie wczoraj wbilam w jeansy z przed ciazy.Oczywiscie moje biodra tak sie poszerzyly, ze nie bylo mowy o dopieciu sie,ale i tak poszlam w nich do miasta ![]() A w ogole to nie wiem jakie spodnie zakladac - normalne za male, a ciazowe za duze ![]() Dziewczyny wasze malenstwa sa cudne ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3509 |
Zadomowienie
|
Gosbaj, Pysia kciuki mocno zaciśnięte
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
Rozeznanie
|
Bubi
![]() ![]() Zeberko Tobie to chyba nic z ponadprogramowych kg nie zostało ![]() ja dzisiaj ostatni dzień siedzę i się uczę. Całe szczęście, że mama mi pomaga przy małej bo jak TŻ pójdzie do pracy a ja zostałabym sama i miała się coś nauczyć to ciężko by było bo ona w dzień nie lubi już za bardzo spać.. W nocy to oczywiście tylko ja i TŻ się małą zajmujemy ale noc to taka szczęśliwa póki co pora, że przewiniemy, nakarmimy i prawie zaraz zasypia ![]() Dzisiaj widziałam, że znowu byli z właścicielką jacyś ludzie chyba z nadzoru budowlanego bo słyszałam, że wchodzili na górę ale co wymyślili to nie wiem i chyba wolę póki co nie wiedzieć.. Wiem tylko tyle, że mają to wszystko zabezpieczyć. Tak sobie tylko myślę (bo przecież się nie znam) że jak okaże się, że nasz sufit jest w porządku to może nie będzie potrzeby nas wyprowadzać.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.