|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
Cytat:
a Nodi to będzie napewno zabierany wszędzie
|
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Oj chyba tak, przed chwila wziela sobie ksiazke ogladac zostawila na podlodze i poszla po Nodiego i trzymala kolo siebie i razem z nim ogladala a jak jej dawalam jesc to Nodi oczywiscie na kolanach musial byc i raz Kamilka raz Nody jadl bo jak mu nie dalam to ona tez nie wziela
ale bardzo sie ciesze ze prezent sie udal i ze tak sie z nim bawi
|
#3483 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzieciaki zadowolone napewno a Ty miałaś niezłe ćwiczenia przy tym ale dzieciaki to potrafią wymęczyć co?? ![]() ja i tak w sumie już nic nie robię, całymi dniami siedze, co tam lekko posprzątam, jakiś obiad czasem, z Agusią posiedze, oszczędzam sie ile mog a tu i tak jakoś mizernie wyglądam, brzuch urósł a na wadze narazie 1kg na plusie, przy Agnieszce to miałam już w tym czasie jakieś 6-8kg na plusie jak wczoraj patrzyłam na zapiski szok jaka różnicaa zdjęcie brzusia jak sie uda to wstawie puźniej bo poczekam na tżta żeby mi zrobił
|
|
|
#3484 |
|
Zadomowienie
|
ela - już szperam w necie o tym aparacie !
i jak będzie KAJA - to ja chce być ciotka numero uno imię takie jest jestem tego dowodem, i na dowód tego mam to w dowodzie pietrusia - smerfeta , a Kamilka jak zawsze śliczniutka! |
|
|
|
#3485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to mowia ciaza, ciazy nie rowna
|
|
#3486 |
|
Zadomowienie
|
też chcę zobaczyć brzuszki!
|
|
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
Po tych problemych co mial wizaz co jakis czas nie dzialal to nie mam zadnego zdjecia w albumiku Kamilki zostaly tylko 2 co wkleilam juz po tej awarii
|
|
#3488 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny
![]() Nasza już zaczeła robić kroczki Aniulka mieszkacie już w Rydułtowach odpoczywaj jak tylko się da![]() pietrusia za smerfetke Nodi super. Moja też ma swoje ulubione, ale nie nosi jak narazie se sobą.xpressja Kaja ślicznie podoba mi się karenina19 fajna kurteczka Naszej książki narazie nie interesują tzn. lubi ale oglądać. Ma swoje i ogląda i daje mamie lub tacie i trzeba z z nią oglądać czasem z 10 razy tą samą![]() zdjęcia śliczne
|
|
|
|
#3489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za kroczki
|
|
#3490 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratulujemy kroczków właśnie nie mieszkamy jeszcze mieliśmy już dzień przed wigilią załatwione auto, mieliśmy wszystko przewozić ale jakoś nie miałam sił na przeprowadzke potem szykowanie sprzątanie i gotowanie do wigilii i postanowiliśmy chwilke jeszcze zaczekać, teraz jakoś emocje opadły i mieszkamy jeszcze na mieszkaniu musimy się troche pozbierać i w sumie nie wiem kiedy co i jak ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Elu a jak u ciebie fasoleczka? jak się czujesz? kurcze ten czas leci tak szybko, brzuszek mi urósł za chwile pojedziemy znów rodzić
|
|
|
#3491 | |||
|
Zakorzenienie
|
Echh,coś widzę ciezki dzien dzisiaj.
Mój się wypiął na obiad. Od 10 nic nie jadł, teraz śpi... A właśnie, co robicie jak Wam dziecię odmówi posilku? Podajecie później raz jeszcze, czy omijacie i kolejny posiłek leci, czyli powinnam teraz podać deserek?? Tarasiu, co to za deser z kaszy jaglanej? Pewnie jakieś owocki z kaszką ale napisz co i jak ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Przynajmniej szczery był chłopak ![]() U nas dzisiaj przed popołudniową drzemką poszła "Sierotka Marysia" No i padl dzisiaj na drugą drzemkę, nie wiem co się znowu kroi ![]() Cytat:
A skąd wytrzasnęłaś takie pięęęękne blue rajstopki?![]() Lenka, Olcia i Kamilka - cudne
|
|
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
Hej niedawno wróciłam z pracy i stęskniłam się za Wami
Ale padnięta jestem Obejrzałam fotki Lenka, Olusia, Kamilka i mój zięć Filipcio - ![]() Aniulka witaj z powrotem |
|
|
|
#3493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzieki na komplementy pod moim i Kamilki adresem
|
|
#3494 |
|
Rozeznanie
|
Tylko sie melduje dzisiaj - jestem, (ledwo) żyję, czytam, ale nie mam siły pisać.
Żłobek z intermatem super pomysł albo niańka 24/7 a ja sobię pojadę na wczasy Niech te czwórki w końcu wyjdą bo zwariuję - Maks nie je, nie śpi, wyje, prześlinił z 5 koszulek, ciągle na rękach!!!!! Teraz mąż go zabrał, chociaz na chwilkę. Ratunku!!!! |
|
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
Pietrusiu smerfetko super wyglądałas
![]() Xpressja ja mówie daj buzi fretce albo przytul podusie i rzuca się i całuje i robi przy tym aaaaaaa ![]() Marta Piotrek miewa takie dni jak ma skok, ząbki dokuczają...i jak juz nie pójdzie spać w porze drzemki jest tylko rozdrażniony ale nie śpi dalej. Weny brak zmęczona jestem. Była kolezanka z dwujką dzieci- jak przedszkole ... |
|
|
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
Tz poszedl usypiac Kamilke i oczywiscie był krzyk o Nodiego bo musiala go ze soba zabrac i slysze ze co chwila go wlancza chyba predko nie zasnie
ale ma radoche z tego miska az miło patrzyc jak sie tak dziecko cieszy
|
#3497 |
|
Zadomowienie
|
konspi, jak mi Lenka kiedyś odmówiła : rano kaszki, później obiadku to dałam jej mleczko - to było przy wychodzącym ząbku.
|
|
|
|
#3498 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciekawe o której Wam uśnie, no to zabawka trafiona na 200%![]() wstawie zdjęcie, ale źle wyszłam i mam umytą właśnie głowę a telefonem sie zdjęć nie da robić, a do aparatu dalej nie mam kabelka ![]() nie wiem czy zauważycie, mam troche zniekształcony pępuszek -to ta przepuklina tak widać bułka sie taka zrobiła
Edytowane przez aniulka8204 Czas edycji: 2011-01-14 o 20:34 |
|
|
|
|
#3499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cudny brzusio
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3501 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a moja niestety prędko spać nie pujdzie, dalej szaleje a chodzi spać koło między 22-23
|
|
|
#3502 |
|
Wtajemniczenie
|
tak w tej chwili cuduje
![]() cud że te gumki w tym wózku nie popękały ![]() a ta mina
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu jaki brzusio śliczny!!!! Aż się zatęskniło za brzuniem
Agusia widać szalona chichotka
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2011-01-14 o 21:01 |
|
|
|
#3504 |
|
Rozeznanie
|
Miałam jakieś 3 strony do nadrobienia i teraz już sama nie wiem co i komu miałam odpisać
![]() Dużo fotek się pojawiło. Wszystkie bez wyjątku cudne Ela to kiedyś jaki zacznie się wiosenna kolejka Lecha to nasi mężowie pójdą na mecz, a my z dzieciaczkami na kawę ![]() No i już nie pamiętam co jeszcze... ![]() Tak tylko dodam, że te nasze dzieci to z każdym dniem mądrzejsze i zabawniejsze. Ja codziennie w szoku jestem jak taki mały brzdąc szybko się rozwija, jak dużo rozumie i naśladuje na swój sposób. Jak mówię daj buzi misiowi to razu go całuje, albo że oglądamy bajkę to wspina się na kanapę, siada i czeka aż tv włączę, kjak chodzi zmywarka , robot czy ekspress to on zawsze robi soje "buuuuuuu". Jest coraz bardziej świadomy i coraz dłużej potrafi się nad czymś skupić. a dzisiaj też chodził sobie z papierem toaletowym, odrywał po kawałku i wycierał ściany i co tam miał po drodze. Ach kochane te nasze dzieciaczki Kiedyś chyba Madzia pisała o jakimś kalendarzu i zaraz "idę" zmarać na all czy jest coś takiego |
|
|
|
#3505 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rozrabiara z tej twojej Olki ale filip tez luby wyciaganie chusteczek.. Cytat:
![]() Cytat:
Kaja- bardzo ladne imie podoba mi sie i z checia dala bym tak na imie swojej corce ktorej za pewne nie bede miec;p obiecalam tztowi ze jak mi ograniczy jedzenie i schudne do 60kg to wezmiemy sie za robiernie drugiego bobo, az sama nie moge w to uwierzyc ze to powiedzialam ale tz juz mi powiedzial ze od jutra biegamy![]() Aniulka duzo zdrowka dla Ciebie przede wszytkim, duzo sily i zeby Agusia nie psocila zebys mogla odpoczac, duzy masz brzuszek az sie zatesknilo i Agusia jaka psotnisa mala slodka )Cytat:
Zostawilas sobie stroj na wieczor dla tzta?![]() [Q Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wlasnie wrocilismy z urodzin chrzesnicy Tzta(Ola) ale sie zmeczylam. Bawie sie z Ola, zachcialo jej sie przytulac do mnie, filip zobaczyl- wrzask podlecial zaczal wlazic na mnie odpychac ole,, ola zaczela plakac "aga wes gooo ja go tu nie chce niech go Piotrek wezmieee"(moj tzt) omalo co sie nie pobili. Ja nie wiem jak jednoczesnie mozna sie zajmowac 2 dzieci. padam na twarz
|
|
#3506 |
|
Zadomowienie
|
Aniulka moja też tak chodzi spać
brzusio piękny![]() Moja też coś mało je, nie wiem czy to zęby czy już jej moje obiadki nie smakują Mam pytanko co dajecie dzieciom na chlebuś oprócz wędlin, sra żółtego![]() Ktoś kiedyś polecał książkę kucharską dla dzieci
|
|
|
|
#3507 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Grzes juz książeczki częściej oglada i daje czytać - ale to jest jeszcze nie to co bym chciała co do wykłócania i wymuszania - mały jest specem potrafi zrobic awanturę i nie wiadomo o co, dochodzi czasem dosłownie do jakiejs histerii - przeczekuję aż się uspokoi ale to mnie dużo kosztuje - iza była aniołem pod tym względem ja w tym roku robię albumy - co prawda miały być całkowicie własnoręczne ale miałam problem aby kupic okładki - więc gotowe albumy kupiłam i wkleję zdjęcia, jakieś ozdoby i opisy - wszystko mam tylko czasu mi brak - a już blisko dwa lata temu ja zrobiłam zestaw trzech zdjęć Izy dla dziadków - u nas akurat to były jej portrety ze świąt - 1,2 i 3 - fajnie to wyglądało - nie drogo wyszło - jakieś proste ramki połączone ze sobą sznureczkiem ozdobnym Aniulko brzuszek fajowy generalnie zdjęcia super i smerfetka też ![]() u nas nie wiem czy mi Izy znowu nie rozłoży - wstała z zapchanym nosem i spuchnięta Grześ dziś mi urządził koncert o 4 rano - chyba brzyszek bo prutki szły tak ciężko no i mały nie omieszkal tego koncertu urządzic w formie spazmów - wymiekam czasem już przy nim - nie dziwne ze chłopcy to mami synki skoro zachowują sie tak, ze trzeba sie obchodzić z nimi jak z jajkiem a ja o 6 rano byłam na zastrzyku szynki mnie już bolą a to dopiero 4 zastrzyki jeszcze 10
SKARBY http://suwaczki.maluchy.pl/li-29517.png http://www.suwaczek.pl/cache/7f96cc3fa9.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-38189.png Edytowane przez magdawikp Czas edycji: 2011-01-15 o 08:10 |
||
|
|
|
#3508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzien Dobry
Cytat:
Cytat:
![]() A Moja zmora wczoraj w koncu poszla spac przed 22 co zawsze szla o 19 i teraz spi sobie w najlepsze
|
|
#3509 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
w tamtym roku kupiłam kubki z fotkami dzieci - nie jest tanie jak jest dużo dziadków choć w tym roku z uwagi na koszt albumów to wyjdzie najdrozej - za rok Iza zrobi włąsnoręcznie coś - choc już mam pomysł aby im zrobic u fotografa portrety - Iza, iza i Grzes - Grześ - kupić jakieś trzy ramki może połączone moze nie - jeszcze nie wiem - i zrobić taki tryptyk na ścianę
SKARBY http://suwaczki.maluchy.pl/li-29517.png http://www.suwaczek.pl/cache/7f96cc3fa9.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-38189.png Edytowane przez magdawikp Czas edycji: 2011-01-15 o 08:21 |
||
|
|
|
#3510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Filip zreszta lubi wszytsko.. daje mu do reki salate a on wcina;phttp://allegro.pl/foto-kalendarz-roz...395884289.html zamawiam chyba taki kalendarz na dzien Babci i Dziadka
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.

a Nodi to będzie napewno zabierany wszędzie

dzieciaki zadowolone napewno a Ty miałaś niezłe ćwiczenia przy tym

odpoczywaj jak tylko się da

bułka sie taka zrobiła